O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZ CIGÁRA? PDF Tisk E-mail
Středa, 03 červen 2015
Jo, jde to samozřejmě, i bez cigára. Ale proč? Zatím není jasné, jak dopadne návrh zákona o absolutním zákazu kouření ve všech restauracích. Jenomže, už samotný návrh mi jde přímo proti srsti. Úplně stejně, jako mi jdou proti srsti „argumenty“ jeho zastánců: „Nechci čuchat smrad při jídle nebo při posezení“. Tohle ale přeci už vyřešili sami hospodští dávno i bez zákona, buď zákazem kouření, řekněme od 11 do 15 hodin, nebo oddělením nekuřáckých a kuřáckých prostor.

 

 

 

 

 

       Anebo označením své restaurace za nekuřáckou. Kdo nechce čuchat smrad, má dnes stovky možností v Mekáčích, v KFC, v bistrech, v cukrárnách, a právě i v označených nekuřáckých hospodách. Ale - to militantnímu nekuřákovi nestačí. On nechce chodit do, již stávajících, nekuřáckých místností, on chce JEN A JEDINĚ do té kuřácké hospody, která se mu tak hnusí a v té chce zavádět SVŮJ POŘÁDEK!

 

     Militantní nekuřák neuznává jiný pořádek, než ten SVŮJ pořádek! Všude, pro všechny, a bezpodmínečně! Napadá mě, že úplně přesně stejně si zanedlouho SVŮJ pořádek, všude, pro všechny, a bezpodmínečně, vynutí a zavede muslimská komunita, za pomoci zákonodárců, kteří již dnes obhajují její „lidská práva“. No, těbuch!

 

     Nedávno jsem někde četl poznámku jedné znechucené ženy: „Chci absolutní zákaz, protože když jsem někde na výletě, tak mám problém, najít venkovskou hospodu, kde bych se mohla najíst bez smradu z cigaret“. Aha, takže proto, že ta  žena nanejvýš tak jednou na hodinu navštíví zmíněnou hospodu, trvá na tom, aby se v ní nekouřilo NIKDY!

 

     Co je jí po tržbách místního hostinského, co je jí po chlapech, kteří tam, na rozdíl od ní, chodí denně na pár piv s cigárem?

 

     Nakonec už jen maličkost. Když už je to naše Ministerstvo zdravotnictví tak uvědomělé a dbalé veřejného zdraví, proč se chová polovičatě? Jestliže tedy kouření škodí všem, tak by byl namístě zákon, zakazující výrobu, dovoz, distribuci, prodej! Všechno ostatní je srabáctví a pokrytectví.

 

     No nic, tak pěkný den všem, jdu si dát pár šluků na lodžii...

 

 JARDA

 

"Zakouřené restaurace vadí už 52% Čechů".

Tak proč do nich, kurva, lezou?

(opsáno z FB)

 

 

Komentáře (76)add feed
Nebude to zase taková hrůza : Aknela
Tady v Kanadě zavedli podobný zákon asi před deseti lety, možná o pár let dřív, nepamatuji si přesně. Tehdy jsem kouřila dost a viděla to jako podobnou katastrofu jako to líčí Jarda. Najednou se z ničeho nic nesmělo v hospodách kouřit a výsledek byl ten, že se vlastně nic nedělo...když jsme si chtěli jít zapálit, vyšli jsme ven, pokouřili, poklábosili a zase šli dovnitř.
Naopak, pro mě jako pro kuřáka, to byla docela pozitivní změna - v zimě jsem si dvakrát tolik rozmyslela jestli opravdu tu cigaretu chci a tak v polovině případů jsem si uvědomila že třást se venku v třicetistupňovém mrazu mi za to nestojí a nešla jsem...tudíž jsem i ušetřila a nenatloukla další zbytečný hřebíček do rakvičky. A když už jsem ven vyšla, byla to zase další možnost seznámit se se zajímavými lidmi než jen s těmi s kterými jsem seděla u stolu. smilies/smiley.gif

Dneska už zase kouřím, ale do hospody když jdu, tak si s sebou cigarety ani neberu, kolem mě skoro nikdo nekouří a kouření se pro mě stala moje osobní věc doma na zahradě před spaním. Kdybych měla možnost kouřit všude, tak kouřím mnohem víc, teď jsem co se kouření týče, kuřák jakým jsem vždycky chtěla být - příležitostný a relativně hodně mírný, kouřím před spaním a koukám na hvězdy a je mi fajn. A částečně děkuju za to zákonu který zakázal kouření v hospodách, protože nebýt jeho, tak hulím zase jak fabrika.

Tyhle zákony fungují v hodně evropských zemích a nikde zatím nenastal tragický propad tržeb restauratérů, naopak překvapivě se vlastně nic nestalo, někde tržby i vzrostly. Bude to šok, ale z mé zkušenosti to zase nebude šok tak velký. Ono to kouření celkově zase taková alfa omega vesmíru není smilies/smiley.gif
červen 03, 2015 05:30
Než odešel Jarda : Espi1
na lodžii na cigárko, tak v posledním odstavci napsal, co bych dala za rámeček.
červen 03, 2015 06:15
Svata slova, Aknelo…. : Mikin
Ani ja jsem si svuj oblibeny bar Snake Pit (Hadi hnizdo) u nas v Dawsonu nedovedl bez zahulene atmosfery predstavit. A ono to jde! Lidi si primo u stolu ukrouti cigaretu a jdou si zakourit ven. Obcas me skoro mrzi, ze uz nekourim. Rad bych sel s nimi a trochu se protahl.
Ja se v dobach kdy jsem prestal kourit zarekl, ze se ze me nestane zaprisahly nekurak. Jeste asi 2 roky jsem nechal lidi kourit primo v baraku, ale smrdelo me to cim dal vic. Nekdy i nekolik dni po jedine vykourene cigarete.
Zkratka a dobre, je to neprirozenej, skodlivej, odpornej zvyk a kuraci si to neuvedomuji. At si zvyknou na to, ze se kouri jen venku a ze nemuzou hazet vajgly kde je napadne. A vsechno bude oki doki.

červen 03, 2015 06:38
Nádhera : David X
tady je hezky vidět, jak mají kuřáci tou drogou zmodifikovaný mozky.
Už jen představa, že by se museli na hodinku vzdát žvára, je vede k vymýšlení podobných argumentačních salt.

Neexistuje žádné "právo" obtěžovat ostatní a ohrožovat jejich zdraví svým fetem. Jak by se Jarda asi tvářil, kdybych si v hospodě sedl vedle něj a otevřel si plechovku toulenu ? Měl bych na to mít právo ne, ať se zvedne od rozjedené večeře a jde si někam, kde nikdo zrovna nefetuje, ne ?

Argument o kuřáckých a nekuřáckých hospodách a prostorách je úplně mimo. Na výběr máte tak maximálně ve velkém městě, na venkově, kde je stěží jedna hospoda, máte tak maximálně na výběr čuchat ten smrad nebo si na pivo a na večeři nechat zajít chuť. A nejde jen o pražské turistky, představte si, že (ač je to k nevíře) i na venkově žijí lidé.

I kdyby na výběr bylo, restaurace je veřejný prostor a nevím, proč by mě v jeho návštěvě měla omezovat umělá segregace, která jde na ruku drogově závislým. To oni mají speciální požadavky, to oni nejsou normální, tak se musí ve společném prostoru přizpůsobit, ne já.
červen 03, 2015 07:00
Alenko, abychom si rozuměli : Jarda
Mně nebude vadit, ani mi nevadí, když si každý hostinský rozhodne sám, co mu přináší větší tržby a sám si svou hospodu viditelně označí. Jestliže, jak píšete, tržby v nekuřáckých i vzrostou, pak bych řekl, že zdravý rozum hospodskému sám zavelí. Co mi na tom vadí, to je právě ten potenciální zákon "šmahem a všichni" a jeho nadšené vítání militantními nekuřáky, kteří se tvrdě dožadují JEDINĚ SVÝCH HOSPOD, "šmahem a všude".

červen 03, 2015 07:18
myslím, že ani závěr není správně : Roman X.
Jestliže tedy kouření škodí všem, tak by byl namístě zákon, zakazující výrobu, dovoz, distribuci, prodej! Všechno ostatní je srabáctví a pokrytectví.

Je to přesně naopak.

To by vedlo k podobnému režimu jako boj s drogama. Vyhnání kuřáků mimo společnost, brutální zdražení cigaret, zhoršení kvality, různé padělané až jedovaté náhražky apod. Vznik drogově cigaretových gangů atd. Proti drogám se bojuje léta a k ničemu pozitivnímu to ještě nevedlo a to ani u nás, ani v producentských zemí, kde jsou drogové mafie často mocnější než samotný stát.
Na místě je naopak KONTROLOVANÝ prodej některých drog registrovaným feťákům v lékárnách, tak aby cena drogy nebyla tisícinásobná proti ceně reálné, v garantované kvalitě a s možností vlivu na feťáky a pomoci s odvykáním a hlavně bez obrovské nabalené kriminality.
červen 03, 2015 07:33
Jsem militantní nekuřák : Meggy
a obtěžuje mě smrad z cigaret nejen v hospodě, ale i když potkám kuřáka na ulici nebo mi nějaký takový idiot kouří na balkóně a táhne se mi to do bytu. Kuřáctví je odporný zlozvyk, který je zdraví nebezpečný a obtěžující, takže pokud chce někdo něčemu takovému holdovat, ať si to dělá zavřen ve svém bytě, ale na veřejnosti to prostě čichat nechci. Takže já se velmi těším, až u nás bude platit, stejně jako v jiných civilizovaných zemích absolutní zákaz kouření v restauracích.
červen 03, 2015 08:21
Jardo, : David X
neexistují žádné VAŠE hospody a NAŠE hospody, hospoda je veřejný prostor, kde by si každý měl odpustit jakékoli nechutné chování, které obtěžuje nebo ohrožuje ostatní.
Normálně by něco takového zajistila obyčejná lidská slušnost, ale mnozí kuřáci už jsou působením svého matroše tak zdegenerovaní, že nic jiného než zákon nepomůže.
červen 03, 2015 09:40
Davide, : d@niela
jenže - když to vezmu "ne polovičatě", tak v tom případě i pivo a všechen alkohol jsou také drogy, a hospody jsou jejich "svatostánky".
Alkohol ani cigarety se nepřestanou prodávat a kupovat, protože to jsou velice výnosné komodity.

Sama jsem nekuřák a nepiják, do hospod nechodím. A když už výjimečně jdu někam na jídlo, vyberu si místo bez kouře.


Záleží na míře případného pokrytectví zákonodárců:

např. v Americe se kouří před domy, před "prací", pije se alkohol i na ulicích, ale z pytlíku.
Takže vlci se nažerou a kuřáci i pijáci jsou celí...



červen 03, 2015 09:51
Danielo, : David X
je zde jeden velký rozdíl:
pití alkoholu nikoho jiného než pijáka neobtěžuje ani neohrožuje.
Ať si každý v hospodě klidně páchá třeba rituální sebevraždu, když mi nebude jeho krev stříkat do talíře a nebude mi na očích, je mi to jedno.
Když budou mít kuřáci v hospodě hermeticky uzavřenou kuřárnu, ať si tam kouří. Ale ať nelezou s cigaretou k ostatním lidem.
červen 03, 2015 10:14
nekouřím : Kamila
ale militantní nejsem. Možná bych byla bývala ochotná souhlasit s Jardou, kdybych se něco nenacestovala po západní Evropě, kde se nesmí ani v Německu ani v Anglii kouřit nikde. A už jsou s tím lidé smíření, tržby neklesly, já nemusím přemýšlet, co si oblíct, abych to druhý den nemusela všechno včetně bundy prát, a tak podobně.
Musím říct, že mi ty západní móresy velmi vyhovují smilies/wink.gif

Jo a co mě velmi baví, oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky - tak to je většinou úplně naprd, protože je stejně uzené celé místo.
červen 03, 2015 10:18
Jako abstinent a nekuřák se cítím diskriminovaná :-) : mamča
U nás v práci je kouření povoleno jen ve vyhrazené kuřárně. Kuřáci tam nikoho neobtěžují, jen tam tráví cca 1/4 až 1/3 pracovní doby (tzv. "čoudpauzy"). Současně kuřárna slouží jako informační centrum, kde se řeší vše, od drbů až po reorganizaci.
My, nekuřáci, nejen že nesdílíme jejich "kuřácká přátelství", ale makáme i za ně a důležité informace se k nám dostávají až ve chvíli, kdy je rozhodnuto.
smilies/grin.gif
červen 03, 2015 10:36
ten konec je dokonalý : šídlo
Jarda si jde dát pár šluků na lodžii..a kam mají jít ti sousedé, kteří nechtějí čuchat smrad, ti mají stovky možností zavírat okna a nenechávat na lodžii schnout prádlo, co? Pročpak s tím nezůstaneš pěkně u sebe doma?
červen 03, 2015 11:02
Není pravda : Zdena
že v nekuřáckých hospodách vzrostly tržby. To vykřikují lidé, kteří nemají úplné informace - po vzoru "tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou".
červen 03, 2015 11:03
mamčo, : Iris
přesně tak. Jejich pauzy jsou neoddiskutovatelná potřeba, kterou nikdo nesmí zpochybnit a nikdo se nesmí opovážit jim ji znemožnit.
Takže jedni pracují za druhé. A máš pravdu, jako nekuřák se dozvídám věci jako poslední a ještě jsem mnohdy za "tydýt", když nevím to, co oni ze svých kuřáckých debat odnášejí.
červen 03, 2015 11:03
... : Sandra.
Jsem nekuřák, stejně jako všichni moji blízcí. Vlastně i ti přátelé, kteří v pubertě kouřili s tím přestali, takže se dá říct, že žádného kuřáka neznám- a stejně mi ten zákon vadí. Vadí mi ten zásah do soukromého vlastnictví. Jednou je to moje hospoda, tak bych to měla být já, kdo si spočítá, jestli budu víc tratit, když mi přestanou chodit do hospody štamgasti na pívo a cigárko, nebo jestli mi bude spíš vadit odliv slušně oděných jídlachtivých hostů, kteří nechtějí po polední pauze smrdět jako po flámu. Mělo by to být moje rozhodnutí, protože já pak ponesu případné ztráty.

Jasně že oddělit hospodu jako že "v této polovině se kouří a tato polovina je nekuřácká", je asi stejně tak prospěšné, jako napsat- "v této polovině bazénu nečůrejte", ale tak vždyť když se někomu v mé hospodě nelíbí, kdo ho nutí tam chodit. Z úplně stejného důvodu mi bylo naprosto proti srsti, jak si jeden pán napsal na restauraci, že do jeho restaurace mají děti vstup zakázán a když to nechtěl stáhnout, tak ho donutili zavřít...

Přijde mi to jako hodně svérázný výklad soukromého vlastnictví, když mi má někdo shora nařizovat, kdo všechno má do mého zařízení chodit a jak se tam má chovat...
červen 03, 2015 11:34
Sandro, : David X
Chtěl bych mít hospodu, kde se vaří ze zkaženého masa (je to levnější), do kořalky se přidává metanol a zákazníkům bude dovoleno sexuálně obtěžovat přítomné ženy a děti - nijak se tím nebudu tajit.
Jasně, někteří lidé budou řvát, ale tak vždyť když se někomu v mé hospodě nelíbí, kdo ho nutí tam chodit.
Přijde mi to jako hodně svérázný výklad soukromého vlastnictví, když mi má někdo shora nařizovat, kdo všechno má do mého zařízení chodit a jak se tam má chovat...


Počkat...
červen 03, 2015 12:04
jeden názor : -doktor-
......nestožňuji se s politikou,která než aby řešila....ZAKAZUJE.......aHOJ VŠEM.....!!!!!!!
červen 03, 2015 12:16
.. : kolemjdoucí
a to vás ještě nenapadlo, že za zakazováním kouřením není vůbec žádná péče o zdraví nekuřáků, ale docela obyčejná závist a vztek, že ty zku*vený kuřáci mají nějakou radost a potěšení? Tak to ne, to se jim teda zatrhne. Mimochodem, ač celoživotní nekuřák, měl jsem milenku, která kouřila a věřte nevěřte chutnalo mi ji líbat. A že líbala nádherně.
červen 03, 2015 12:53
Jsem ráda,že už nekouřím. : babi
Za tu bronchitidu,kdy jsem týden spala vsedě v křesle,děkuji osudu.Už 13 let nekouřím.Takže je mi jedno,zda se v hospodě kouří nebo ne.

červen 03, 2015 12:54
kolemjdoucí, : Iris
chutnalo Ti i její sputum? Promiň, jsem nechutná, ale nemůžu si pomoct. smilies/wink.gif
červen 03, 2015 12:57
Už bych jen miltantní a nenávistné nekuřáky, odkázal na PS u článku: : Jarda
"Zakouřené restaurace vadí už 52% Čechů". Tak proč do nich, kurva, lezou?
V tom je řečeno úplně všechno a kdybych to v glosách M. Macka našel předtím, než jsem článek nasmolil, vůbec bych se s ním nesmolil.
červen 03, 2015 13:06
A k davidivi x : Jarda
"...ať nelezou s cigaretou k ostatním lidem..." Proč lezeš ty za nima????
červen 03, 2015 13:10
Nejsem militantní nekuřák, : Krakonoš
pasivní kouření mi často vůbec nevadí, jediný, co mi na tom vadí, jsou ty smrdící hadry a vlasy. Přesto bych mohl i s tímhle zákonem souhlasit, ale podle mě by měl takovej zákon umožnit restauratérům přeměnit svou hospodu na "Kuřáckej klub". Něco, co se jmenuje restaurace a je to určený primárně ke konzumaci jídla, pití a posezení všech typů lidí, by mělo bejt automaticky a ze zákona nekuřácký. Ale zároveň bych měl mít jako podnikatel možnost založit si soukromej podnik - klub, kam choděj lidi primárně společně hulit, žvanit a popíjet. Rodiny v takovym podniku nemaj co dělat, nekuřáci v takovym podniku nemaj co dělat. Když pudu kolem baráku s vývěsním štítem "Kuřácký klub a nálevna", tak tam prostě nepolezu a pudu do restaurace.
Kecy vo venkovu jsou kecy, já na venkovu žiju celej dospělej život, tady na vsi máme tři hospody, z toho ta nejúspěšnější a nejvyhledávanější jevod počátku nekuřácká. Je postavená na solidním jídle, dobrým pivu, skvělý zahrádce, milý vobsluze a letních živejch koncertech. Funguje to parádně. Pokud je nějaká vesnice natolik populačně a sociálně zoufalá, že tam dokáže přežít jen zahulená nálevna pro alkáče, co musej denně na pár piv a půl krabky cigaret (a pak ječej, jak je u nás nízká životní úroveň, já bych si v životě nemohl dovolit prochlastat a prohulit to, co voni smilies/wink.gif, mimochodem, Jardo, to si jen myslíš, že tohle je normální životní styl smilies/wink.gif), tak takový vesnici hol nezbejvá, než na provoz Restaurace rezignovat a mít jen ten Klub. Normální člověk pak v takový vesnici žít nebude a najde si jinou, protože vesnic a domečků na prodej v nich je narozdíl vod Prahy jako s*aček smilies/grin.gif.

No a k větě vo úplným zákazu prodeje cigaret: Veškerý zákazy a prohibice užívání jakýkoli substance včetně všech drog vedly, vedou a vždycky povedou jenom k nekonečnýmu utrpení, násilí, statisícům mrtvejch, vobrovskejm ziskům narkomafií a k dokonalý finanční podpoře všech dalších nelegálních činností včetně terorismu. Zbabělá civilizace nedokáže překročit svůj stín a pochopit tuhle základní myšlenku, že svět bez drogový války bude lepším světem. Na jedný straně byznys a na druhý straně boj vo hlasy pokakanejch voličů nikdy neumožněj přestat. OK, tak budeme další stovky generací v permanentní válce, která nic neřeší a nikam nevede. Ale nevidim jedinej důvod, proč vyrobit další chapadlo mafie z distributorů a výrobců cigaret. S takovejma nápadama ať jdou mí ctěný spoluvobčani do ***ele. ;d
červen 03, 2015 13:12
Jardo, : Iris
nemusí lézt za nima , to jejich kouř je vlezlý, je to smrad, který vyfukují pusou do okolí.
Pokud bude na nějakém zařízení napsána cedule "Kuřárna", určitě do ní nepolezu.
Pokud je tam napsáno restaurace, jdu si tam sednout k jídlu nebo kávě. Kam jako jinam za jídlem mám jít? Tedy pokud bych se stravovala v restauracích, což tak moc nedělám. Ale sleduji tenhle boj.
červen 03, 2015 13:16
Krakonoši, : Iris
fakt neopisuju smilies/wink.gif
červen 03, 2015 13:18
Ano Iris!!!! Přesně tohle by mělo být na každé hospodě viditelně vyznačeno! : Jarda
Kdyby takhle znělo zákonné nařízení, tak proti němu ani slovo!!! Ale je také fakt, že dopodud se kouření v hospodách bere nějak jako samo sebou a jen nekuřácké hospody to uvádějí štítkem na dveřích (a už jich je po Praze docela dost). Což je fajn! Pokud by zákon nařídil naopak štítkem označit KAŽDOU hospodu, kde majitel kouření povoluje, tak proč ne? Byl bych všemi deseti pro!
A teď si jdu dát na lodžii pár šluků smilies/smiley.gif)))))))))))))))))
červen 03, 2015 13:26
Jardo, : David X
jsou to restaurace, ne kuřárny.
V kuřárně ať si každej třeba inhaluje výfukový zplodiny, to mi žíly netrhá - nikdy tam nevlezu.
Ale v zařízení, kde se primárně podává jídlo a pití, nemá cigareta co dělat, to mi nevymluvíš.

Kdyby měl bejt speciální typ hospod pro každou úchylku, tak to za chvíli skončí tak, že budou extra hospody, kde se plive do jídla, extra hospody, kde se sedí v marastu a extra hospody, kde se maluje h*vnama po zdi. Samozřejmě označený samolepkou.

červen 03, 2015 15:02
Krakonoši, : David X
neblbni. Kvůli hospodě se nikdo stěhovat nebude.
To že jsou ve vaší "vesnici" tři hospody neznamená, že je to tak všude. Schválně, živí ty hospody hlavně místní nebo rejžujou spíš na pocestných ? Není náhodou ta vaše ves blízko velkýho města nebo v turistický oblasti ?
červen 03, 2015 15:07
Davide x. Mně je uplně fuk, jak se co jmenuje : Jarda
To už kdysi starý William dobře vyjádřil: "Co záleží na jméně? Cožpak to, co růží zveme, pod jiným jménem vonělo by méně?"
Ať se to jmenuje třeba jídelna nebo naopak hulírna. Princip je přeci v tom, že "stát" nařizuje tam, kde mu po tom absolutně nic není.
Komunisti, jo ti mohli. Státní bylo všechno! Takže návrat do starého dobrého komunismu, kde strana a vláda ví nejlépe, co je pro lidi nejlepší. Dobře, když si k sobě seženeš ještě pár milionů zastánců komunismu, třeba zvládnete i Den znárodnění, a pak nařizujte! Ale tam ještě zatím nejsme. Anebo nenávrat ke komunismu, pak stačí, když si stát zřídí "státní" RaJ a tam ať nařizuje, co mu libo!
A jak víš, kde se "primárně podává jídlo, a kde "primárně" pivo? Ale i kdybys věděl... Fór je přece právě v tom, že i tam, kde se "primárně" podává pivo, bude zákaz kouření.
červen 03, 2015 15:35
Jardo, : David X
ty jsi včera vylez z jeskyně, ne ?
Představ si, že stát už asi tři a půl tisíce let nařizuje lidem, co smí a co nesmí. Říká se tomu "zákony".
S anarchií se jdi bodnout.

Můžeš definovat až do alelujá, ale restaurace potažmo hospoda byla vždycky zařízením, kde se podávalo jídlo a pití. To žádným filozofováním nezměníš.
Proč je problém, že bude v pivnici zakázáno kouřit ? Ty už si nedokážeš představit pivo bez vajglu ?
červen 03, 2015 15:47
... : Mikin
Hmmm, na tech pravech majitelu hospod kus logiky je, ale pripada me to asi jako: patri me chodnik pred barakem, uklizim z neho snih, tak tam budu i se svymi kamarady vykonavat velkou potrebu. Komu se to nelibi, at nas pri te cinnosti nesleduje a chodi radeji po silnici. smilies/tongue.gif
červen 03, 2015 16:01
Davide, ani jedno, : Krakonoš
kdo by taky z Plzně jezdil 20 kiláků do hospody, když zrovna Plzeň nabízí výbornejch hospod až až. Tu hospodu živěj místní. Pochybuju, že by v prd*li, kde je jenom zahulená nálevna, žil nějakej významnej počet lidí, kterej ke svýmu životnímu stylu potřebuje návštěvy čistejch nezakouřenejch restaurací s kvalitnim jídlem a vobsluhou. To je blbost, takovej člověk prostě v takový řiti bydlet nebude, proč by to dělal? Pokud tam vyrostl, dávno se vodstěhoval a žije tam, kde vodpovídající služby má.
A Davide, sorry, ale jseš demagog par excellence - tvoje argumentace vo malování hov*ama po zdi je úplně mimo. Kouření je tradiční činnost velký části populace, která je úplně normální stejně jako popíjení piva a tradičně byla vykonávaná právě v těch hospodách. Plivání do jídla a jiný tebou popsaný úchylky jsou úchylky, který budou úchylkama ať je bude provozovat kdokoli a kdekoli, dokonce i v soukromí nikým nepozorován - je to pořád úchylka. S kouřením to nemá co dělat. Koneckonců konzumace piva může bejt pro vokolí taky vobtěžující, budeme požadovat pro hospody zákaz podávání alkoholu?
Prostě pro mě by úplně stačilo, aby se podniky, kde se kouří, nejmenovaly restaurace, ale kuřárny a bylo možný je jako kuřárny provozovat. A kdo chce mít hospodu, restauraci, kavárnu a tak podobně, bude to mít povinně nekuřácký. Další problém jsou vodní dýmky v čajovnách, je to tam tradiční, patří to tam a mám pocit, že navrhovanej zákon chce zakázat i to.
červen 03, 2015 16:11
Krakonoši, : David X
ty jsi dobrej.
Prej "Pokud tam vyrostl, dávno se vodstěhoval a žije tam, kde vodpovídající služby má."
A co když se mu tam líbí ? Co když má vztah k místu, který jeho rodina po staletí vydupávala ze země ?
To si vážně myslíš, že na vesnici zůstali už jen burani, co chodí do hospody v montérkách a po večerech čumí na Ordinaci ?
Taková naivita...

Udělej si někdy průzkum: zeptej se lidí okolo sebe, kolik z nich obtěžuje pití piva a kolik kouření. Možná budeš překvapenej.

"Tradiční činnost velký části populace" - to je fakt tradice jak noha. Ať si kurwa pěstujou svoje tradice jak chtěj, ale ne před mým frňákem !
Když já můžu mít tu slušnost a nedělat věci, kterejma bych okolí obtěžoval i když by se mi třeba zrovna hrozně chtělo, ať jsou od tý lásky a nechají si to na ven.

Tolerance neřestí druhejch je hezká věc, ale až si zase nějaká mařena drze zapálí vedle mýho talíře s obědem, pude slušnost stranou.
Dřív se možná v hospodách taky kouřilo, ale lidi tady věděli, jak se chovat. Na spratky se musí tvrdě, když to jinak nejde.
Howgh.
červen 03, 2015 16:29
Davide x: Už úplně naposled! : Jarda
Právě včera jsem vylezl z jeskyně a samozřejmě nemám tvou nesmírnou moudrost, rozhled a inteligenci.
A právě proto by mě, primitiva, úplně stejně silně naštval i zcela opačný zákon, který by šmahem všem hospodským nařídil pod sankcí: "Povolit kouření ve VŠECH hospodách bez výjimky"!
Co se mě osobně týče, jsou mi hospody docela ukradené. Za jedno přechlazené pivo v hospodě si domů přinesu tři v láhvích, a co se týče cen za jídlo, tak za jeden vyklepaný řízek s pár kousky brambor, jich doma pořídím asi deset (a nevyklepaných jak papír). Totéž platí pro guláš, smažený sýr a vlastně úplně všechno. Hospodu navštěvuji max. 1x do měsíce, pro setkání s chlapy z bývalého zaměstnání a ty čtyři hodiny bez cigára tam klidně přežiji.
Jenomže - těžko je mně, primitivovi, vylezlému z jeskyně, oponovat vysoce inteligentnímu X.

červen 03, 2015 16:34
Krakonoši. Jo, tak nějak... : Jarda
Až na ty vodní dýmky, které se za pár let stanou povinnou výbavou každé hospody, a kde nebudou, tam si to muslimská komunita s hospodským vyřídí "po jejich".
červen 03, 2015 16:39
Tak když má vztah a vydupával ze země, : Krakonoš
většina vesničanů chce hulit a chce mít kuřárnu raději než hospodu, tak má prostě smůlu a do hospody si zajede jinam, jindy. Nebo si ve svý usedlosti může votevřít nekuřáckou hospodu a zkusit sousedy přesvědčit, že u něj je líp. Jestli je na vesnici dost jinejch lidí, než buranů v montérkách čumících na Vordinaci, bude mít narváno. smilies/grin.gif
A netahej do toho svůj talíř, nevim, proč bys měl chodit vobědvat do kuřáckýho klubu. Co je na tom tak těžkýho pochopit? smilies/shocked.gif
A nebo, když už je pro tebe to myšlení tak vobtížný, zkusím to vobrátit. Dejme tomu, že jsem kuřák, fanda skupinovýho kouření. Leč začal platit zákon a v mý vesnici jediná hospoda stala se nekuřáckou, k veliký radosti Davida a vostatních inteligentních vesničanů. Dobrá tedy, domluvím se s pár sousedama a votevřeme si hospůdku svoji, nazveme ji Kuřáckým klubem a tam se budeme scházet, karty mastit, pivo pít, retka hulit. Narušuju tim Davidovu svobodu a jeho práva? A dovolí mi tohle ten zákon udělat? A včil mudruj, kolego!

červen 03, 2015 16:56
A ještě se zeptám - : Krakonoš
vono je nějaký ústavní právo na hospodu v místě bydliště? A co pak v těch vesnicích, kde nejni ani jedna? Jak to tam ty lidi můžou vydržet?
A Mikine, i ty, brute? Sraní na veřejnosti je nechutný pro každýho a navíc chodec takovým místem nemá alternativu - von projít musí. Ale ty do tý kuřácký hospody jít nemusíš, chození do hospod v týhle zemi zatím ještě nejni zaplaťpánbu povinný!
červen 03, 2015 17:07
A do třetice všeho jeskynního: : Krakonoš
restaurace potažmo hospoda byla vždycky zařízením, kde se podávalo jídlo a pití.

A pivnice zase byla vždycky zařízením, kde se chlastalo, hulilo a mastily karty (pokud nebyly zrovna vrchností zakázaný). K jídlu tam byly maximálně tyčinky, brambůrky a solený arašídy. Proč nemůže prostě každej svobodně dostat to, po čem jako zákazník touží?
(Teda toho bych se nenadál, že já nekuřák budu kopat za kuřáky smilies/grin.gif.)
červen 03, 2015 17:21
Není řešení kouření jen zástupný problém? : Jitka U.
Všichni diskutují o tom jestli kouřit nebo ne a už se nemluví třeba o schodku státního rozpočtu, na kouření totiž mají názor skoro všichni a je to takové srozumitelné. Zrovna takový problém mi přijde otvírací doba o nedělích a svátcích. Není to problém toho kterého provozovatele obchodního řetězce?
Prostě takhle to vypadá jak zákonodárci makají a makají a ve skutečnosti je to úplně jinak.
A co třeba spotřební daň z cigaret? Na každém rohu visí reklamy na cigára. To je v pořádku?
červen 03, 2015 17:39
Jitko U. : Jarda
Samozřejmě, že je nesmysl tvrzení "řetězců", že o nedělích a svátcích vydělávají a proto musí mít otevřeno. NIKDO nesní ani nevypije víc, než co sní a vypije. A když bude vědět, že nenakoupí ve svátek, tak nakoupí před svátkem o to víc. Ale jestliže to "řetězce" chtějí tak mít, nic jiného nezbývá, to už pak ale rozhodně není věc vlády ale snad, nanejvýš, jedině odborů. Jenže odbory jsou majitelem zakázány, tak co teď? Já bych řekl, že nic. Buď na podmínky přistoupím, anebo nepodepíšu. Takový už je kapitalismus, vycinkaný klíči v r. 89.
Spotřební daň z cigaret je jen parazitování st. rozpočtu na nás, závislácích. Jasně, nemusím kouřit, ale oni vědí, že tak snadno to zase nejde, že po třeba40ti letech kouření toho každý nenechá. Tak nás, závisláky, pomalu ohřívají v té horké vodě, jako žábu, které při pozvolném ohřívání nedojde, že už se vaří. Ale to je naše (moje) blbost, od toho máme i druhou signální soustavu, abychom to, na rozdíl od žáby, rozeznali. To by bylo na delší psaní, spíš ale na rozhovor. Pokud na to mám, tak platím. Přestože si snadno dokážu spočítat, že za rok platím za ten příšerný zlozvyk, který mně ale tak chutná, něco kolem 30tisíc, za což by byl zcela přepychový výlet na tři týdny kamsi do exotiky. Vím to, ale pokud mám na cigára i na tu exotiku, tak to neřeším. Až nebudu mít na pivo nebo na chleba, tak se třeba nad kouřením zase zamyslím (přestat kouřit totiž absolutně není žádný problém, vím to, sám jsem již přestal nejméně desetkrát).
A ty reklamy na cigára....? Jo, to je přesně to pokrytectví vlády, o kterém píšu v základním článku. Když je to tak nezdravé vší populaci, tak zakázat výrobu, dovoz, distribuci, prodej a samozřejmě i propagaci.... Ale to z nějakého, mně zcela záhadného, důvodu nějak nejde.... (protože nevěřím, že by v tom byly prachy pro naše čestné poslance).
červen 03, 2015 18:29
Jo, Jardo, : Krakonoš
to nesmíš chtít vod každýho něco - támhle kus socialismu (marktety) a tudle zase kus kapitalismu (hospody). Já jsem pro kapitalismus tam i tam. smilies/wink.gif
červen 03, 2015 20:04
... : Mikin
I ja, Krakonosi. smilies/cheesy.gif Vsak jsem ale taky napsal, ze na tech pravech majitelu hospod kus logiky je.
Ale vic souhlasim s Aknelou - on je koureni totiz zvyk odpornej a omezovani prav chudaku kuraku (i kdyz je taky odporne) nese vysledky.
Ja tomu pred lety neveril, ale ono to fachci. Kdyz mela nase starsi holka ve Vancouveru svatbu, bylo to pochopitelne v nekurackych prostorach. Ale ja si ke svemu udivu vsiml, ze nikdo nekouri ani venku. Tedy ja si toho vsiml az kdyz si tam sla jedna dama zapalit. Jedna ! Na svatbe kde bylo kolem 200 lidi kouril jen jeden clovek!!!
Kdo by taky hulil, kdyz s nim okoli zachazi jako se stvanou zveri a krabicka cigaret stoji okolo 12 dolaru. smilies/grin.gif
červen 04, 2015 01:34
Krakonoši. Nechci od každýho něco, právě přece naopak : Jarda
Zaměstnanec v marketu, stejně, jako nekuřák v hospodě! Když se ti nelíbí pravidla, nastavená majitelem, tak tam nelez! Je to JEHO market, je to JEHO hospoda. A on nikoho nenutí ani vzít u něj práci, ani lézt k němu do hospody. Až sem to je ok! Ale co se do toho má co navážet vláda a zákonodárci?
červen 04, 2015 05:41
Jardo, : David X
to bude ten rozdíl mezi námi dvěma.
Já do hospod chodím (hlavně na oběd) a tak to beru z praktickýho hlediska, zatímco ty bojuješ za nějakej "vyšší princip mravní", či co.
červen 04, 2015 07:20
reklama na cigarety na každým rohu? : mura1
evidentně žiju na jiný planete, vylepenou reklamu na cigarety jsem neviděla roky
červen 04, 2015 07:22
Krakonoši, Krakonoši. : David X
Ještě že se na vesnici nemusíme řídit těma tvejma hraběcíma radama, to by to dopadlo.
Takovejch obštrukcí, jenom aby chudáčci kuřáčci měli kde kouřit. Tak prostě v hospodě kouřit nebudou, ujetá menšina se musí přizpůsobit normální většině, ne navopak.

Celý ty tvoje traktáty o svobodě, tradicích a právech sou komický, stačí použít selskej rozum a starý dobrý zlatý pravidlo:
"taky nechceš, abych ti svoje smrady a nechutnosti strkal pod nos, tak mi pod čumák necpi ty tvoje".
A když to některejm bezohlednejm zabedněncům nedochází, musí se to holt nařídit zákonem.
V hospodách. Ne v kuřárnách. (pro ty natvrdlejší, co to furt pletou dohromady)

červen 04, 2015 07:34
muro1: Třeba zrovna obří svítící plakáty na stanici tramvaje Jindřišská : Jarda
.
červen 04, 2015 07:51
No pokud vím, : Vodoměrka
tak reklamy na tabákové výrobky všeobecně jsou zákonem zakázány... a taky je na žádném rohu nevidím... už pěknou dobu...
červen 04, 2015 07:51
... : deeres
Pěkně jste se rozjeli. Nejspíš jsem také militantní nekuřák už nějakou tu desítku let a i já stejně , jako mamča, se cítím diskriminovaná.
U nás v práci je kouření povoleno jen ve vyhrazené kuřárně. Kuřáci tam nikoho neobtěžují, jen tam tráví cca 1/4 až 1/3 pracovní doby (tzv. "čoudpauzy"). Současně kuřárna slouží jako informační centrum, kde se řeší vše, od drbů až po reorganizaci.
My, nekuřáci, nejen že nesdílíme jejich "kuřácká přátelství", ale makáme i za ně a důležité informace se k nám dostávají až ve chvíli, kdy je rozhodnuto.

Stejný problém jsem měla kdysi v práci a tak jsem si také chodila zapálit, abych se necítila vyloučená. Přitom jsem asi jedna z mála, které přestat kouřit ze dne na den, nikdy nedělalo potíže, asi jsem nebyla na nikotinu až tak závislá. A znám více takových lidí, hlavně mladých, kteří kouří jenom proto, aby netrhali partu. A zrovna hospoda, to je to správné prostředí, aby mlaďoši upadli do závislosti. Vlastně i já takhle kdysi začala.
Dneska jsem na tom tak, že mne obtěžuje i to, když někdo kouří na zastávkách, kdysi to bylo zakázáno, dnes jsou upozornění pryč a klidně jeden kuřák obtěžuje další desítku lidí. Stejně skvělé je, když někdo chodí kouřit na balkon, nebo verandu, tak si ani okno neotevřete, protože kouř máte v bytě. Sestřenice bydlí ve starším paneláku a soused pod ní kouří a smrad z cigaret si najde cestičku, prolíná kolem trubek topení, nebo šachtou v koupelně. Bydlet tam já, tak už bych ho po marných domluvách, nejspíš shodila ze schodů.
Sestřenice kvůli tomu předělala celou koupelnu, utěsnila topení, ale na balkon už si nevyjde.
Docela by mne tedy zajímalo, jak se vyhnout takovému kuřáku?
červen 04, 2015 08:22
Deeres, : Vodoměrka
nevyhneš se mu... oni ti kuřáci jsou trochu jako tmavočeši smilies/wink.gif smilies/grin.gif Požádáš ho, aby ti nekouřil do bytu a v tu chvíli se spustí hrůza, jak jsou chudáci kuřáci diskriminovaní... smilies/wink.gif
červen 04, 2015 08:27
Jste legrační :))) : Jarda
Článek je o vměšování "státu" do ryze soukromých věcí podnikatele, který sám a bez pomoci státu nese své podnikatelské riziko, platí daně, zaměstnává lidi. O tom to je! Ne o tom, komu smrdí kouření a komu zase smrdí něco jiného. To by bylo úplně jiné téma.
červen 04, 2015 08:37
Jardo, : deeres
kdyby sis to pořádně přečetl, tak si možná všimneš, jak ten problém začíná. Nikdo není zavislý na kouření hned. Snad kromě dětí, kteří se narodí do kuřácké rodiny.
A zrovna hospoda, to je to správné prostředí, aby mlaďoši upadli do závislosti. Vlastně i já takhle kdysi začala.

Upřímně si řekni, jak jsi se stal kuřákem ty?

červen 04, 2015 08:42
nejen na jiný planetě, ale i jinej článek :D : mura1
já mám na monitoru totiž článek hlavně o militantních nekuřácích

o zákonu letmá zmínka v prvním a předposledním odstavci a celej vnitřek i závěrečná douška o nekuřácích, co zaváděj SVÝ pořádky
červen 04, 2015 08:51
Vím, že to není to samé, : Sidon
ale měly by se taky zakázat parfémy ! Někdy je člověk taky vystaven takovému náporu "vůně", že ho až rozbolí hlava. Když třeba jedete výtahem, nebo cestujete dopravním prostředkem a máte vedle sebe postarší dámu, která na sebe vyklopila půlku parfumerie a vy jí nemůžete říct, ať jde "smrdět" jinam. Moc tím sice nanačichnete, ale mě to někdy způsobí bolest, jakoby mě někdo bodal jehlou do spánků. Od toho kuřáka máte možnost poodstoupit, ale třeba v letadle, je to těžký problém. Takže bych tyto "voňavkářky" šoupnul dohromady s kuřákama.
smilies/grin.gif
červen 04, 2015 09:10
Ale vy můro jedna:))) : Jarda
Článek je JEN o zákazu kouření v hospodách, nikde jinde. Militantní nekuřáky, z 90%tvořené ženami, jsem uvedl zase JEN v souvislosti s hospodami a s nepřekonatelným puzením militantních nekuřáků, chodit právě do hospod kuřáckých a tam se domáhat svých "lidských práv". A to i kdyby ve vedlejším vchodu byla hospoda nekuřácká. Ta by je nebavila. Neměli by se tam nad čím "spravedlivě" pohoršovat.

červen 04, 2015 09:49
Mikine, a v tom je mezi náma rozdíl: : Krakonoš
on je koureni totiz zvyk odpornej

Mně, ač jsem nekuřák, nijak vodpornej nepřipadá. K některejm lidem mi patří, u některejch děvčat, co znám, je pro mě i docela sexy. Nemám s tim problém. Nemá s tim problém velká část populace, nemaj s tim problém umělci - podívej se na všechny dobrý filmy: Téměř ve 100% případech hlavní a kladnej hrdina kouří. Naše kultura je zatím takhle nastavená, mění se to pomalu a vodmítám dívat se na kuřáky jako na úchyly, vodporný méněcenný lidi. Pro mě kuřák neí podčlověk a vodtud se asi vodvíjí naše názorový neshody. A s Davidem a jeho pohledem na svět se míjím dokonale, víc už to ani snad nejde. Nedokázal mi vysvětlit, co je špatnýho na konceptu nekuřácekejch restaurací s jídlem a kuřáckejch pivnic či klubů, kterýžto dvě kategorie podniků klidně můžou existovat vedle sebe. Tam, kde se dvě hospody neuživěj, existoval by takovej typ podniku, vo kterej by byl větší zájem. David prostě tvrdě požaduje nekuřáckou restauraci na vsi i v případě, že by do ní chodil jen von sám. Jestliže se různejm ekologickejm aktivistům nadává do terorisů, nevim, jak potom nazvat tohle...
červen 04, 2015 10:04
nejsem militantí nekuřák : mura1
pasivní kouření mi celkem nevadí, vyuzený hadry mi vaděj dost, kuřák vedle mě v MHD mi taky vadí dost (zvláště po ránu - mmch přes den už to z člověka tak netáhne, to mi vysvětlete, proč? měla jsem kouřící kolegyni, ráno přijít do společné šatny byla rána, taktéž ještě v dobách své učitelské kariéry jsem se rychle odnaučila ptát se na začátku vyučování žáků v prvních lavicích)

v práci se nám poněkud rozmohlo kolektivní kouření, evidentně právě z důvodů sociální vyloučenosti (a přes nedávný boom elektronických cigaret už zas skoro všichni hulej normální, přičítám to hlavně tomu, že tam odpadl ten prvek shromáždit se a pokafrat). bohužel jako kuřárna slouží místnost, v níž se skladuje dokumentace, a čas od času v ní musím trávit poměrně dost času a koncentrace dýmu je taková, že mi začíná vadit i to pasivní kouření. a navíc ty papíry smrděj fakt neskutečně.

najít nekuřáckou společenskou prostoru po sedmé večer je poměrně náročné. mám těhotnou kámošku a občas si vyrazíme po tréninku pokafrat, když tuhle zavřeli víceméně nekuřáckou vinárnu, kam obvykle chodíme, byl z toho hodinový pochod po vršovicích, než jsme našly něco jiného alespoň trochu přijatelného

sorry, že nedržím jardou požadovaný směr diskuze, ale kafrat pod článkem na libovolné téma naštěstí zatím žádný zákon nezakazuje
červen 04, 2015 10:49
Teda Krakonoši, : David X
teroristou mě eště nikdo nenazval. Sem poctěn.

Co je špatnýho "na konceptu nekuřácekejch restaurací s jídlem a kuřáckejch pivnic či klubů" ?
Normálním lidem to podstatně (fakt hodně) snižuje výběr hospod zatímco kuřáci můžou jít, kam se jim zlíbí.
Těch normálních je asi 75 %, tak se na mě nezlob, ale menšina nemá co omezovat většinu, jen aby si mohla pěstovat svoji libůstku. Je to tak těžký pochopit ?

Ale tvůj nápad, že by se kouření zakázalo všude, kde se podává jídlo, není vůbec špatnej.
Hned by se ukázalo, jestli hospodu živěj lidi, co se tam dou najíst nebo exoti, co celej večer akorát hulej a mocaj to svoje jedno pivo.
červen 04, 2015 11:26
Každopádně : Ketrin
je potřeba zakázat taky děti, psy, cyklistiku a další vděčná témata internetových flame wars. smilies/tongue.gif
červen 04, 2015 12:09
Davide : kolemjdoucí
nevím kde žiješ, ale v normální vesnický hospodě se podávají k jídlu tak maximálně utopenci, zato se tam hulí a láme jedno pivo za druhým. Asi žiju na jiný planetě. Když tam zakážou kouření, tak to můžou zavřít, vyjde to nastejno.
červen 04, 2015 12:44
kolemjdoucí, : David X
brzo uvidíme.
Klidně bych se s tebou vsadil, že to s tím zavíráním nebude tak horký.
červen 04, 2015 13:18
Krakonosi, : Mikin
ani pro me neni kurak podclovek. Pouze nekdo s neprijemnym zvykem. Krerej me nejak strasne moc nevadi. I kdyz me dost chybi dva kamaradi ktere dostala rakovina plic a kteri tady nejspis jeste mohli bejt….
Vsechny argumenty o obcanskych svobodach i svobodach jednotlivce beru. Ale jistej si nejsem nicim. Nekde jsem cetl o tom, jak se v zemich kde zakazali koureni ve vsech verejnych prostorach vyznamne prodlouzil zivot zamestnancu, kteri tam delaji.
Ten uplne prvni komentar od Aknely je dobrej jako zkusenost cloveka ktery zije v zemi, kde k tomu zakazu koureni uz doslo. Kolemjdouci se podle me nemusi bat - ze zahulene hospody se stane nezahulena a zakazniku neubude. Aspon u nas to tak probehlo.
S temi filmy - tos me pripomnel televizni inscenace z dob meho detstvi, kde kouril sympatak detektiv Brzobohaty, kouril jeho kolega, kouril esenbak u dveri a vsichni stridave nabizeli cigaretu zloduchovi, ktereho vyslychali za to, ze bude mluvit. A ja mel pocit, ze se kazdou chvili uz ten dym vyvali i z nasi cernobile televize.
On se taky jednou vyvalil, ale na vine bylo nejspis trafo, nebo elektronka z podniku Katóda Holomóc. smilies/grin.gif

červen 04, 2015 14:56
ad David : Míša šíša
... exoti, co celej večer akorát hulej a mocaj to svoje jedno pivo.

Co je na tom exotickýho???

Hned by se ukázalo, jestli hospodu živěj lidi, co se tam dou najíst nebo exoti...

Není potřeba čekat, až se to ukáže, stačí se zeptat kdejakého provozovatele hospody. Každý potvrdí, že na jídle má minimum zisku (vysoké náklady na suroviny, zpracování a práci kuchaře). Největší rejžuňk v hospodě je vodjakživa chlast. A kdo nevěří, ať tam běží.

Samozřejmě nemluvím o nějakých gurmánských restauracích... ale tam už se nekouří nynčko.
červen 04, 2015 16:45
.. : kolemjdoucí
nejspíš se dočkáme toho, že svobodně se bude smět kouřit jenom v base smilies/grin.gif
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015051704
červen 04, 2015 17:15
jako nekuřačce, : Já
je mi celkem fuk, zda budou mít kuřáci kde kouřit..... u nás kouří mladší syn a moje matka (71 let), zejména na matce pozoruji tu závislost, kdy si musí při návštěvě u nás jít dát pár šluků na balkon. Zdá se mi, že to kuřáky omezuje, ale je to jejich volba. Do restaurací chodíme velmi zřídka, většinou na sváteční oběd při narozeninách někoho z rodiny, jinak já nechodím vůbec. Zatím jsem v každé restauraci obědvala v nekuřácké místnosti, takže za mě dobrý!!! Obecně si myslím, že oběd v restauraci trvá max. hodinu a že se to dá bez cigára vydržet?? smilies/grin.gif
červen 05, 2015 06:48
ježíšmarjá : kolemjdoucí
já se picnu.
oběd v restauraci trvá max. hodinu a že se to dá bez cigára vydržet
to už je přeci vyřešený a v době oběda se snad nekouří už dávno vůbec nikde. Tady jde o to večerní posezení u piva a cigaret, který tím pádem strácí půvab a smysl.
červen 05, 2015 07:23
kolemjdoucí, : Iris
v době oběda se snad nekouří už dávno vůbec nikde.


..to jo, ale stalo se mi, že kuřák, který dojedl usoudil, že už je po obědě a spokojeně si s plným bříškem po dobrém obědě zapálil, zatímco já s rodinou jsme vedle nich zjevně jedli smilies/wink.gif
červen 05, 2015 08:32
Iris. Tak to nebyla hospoda, kde by se přes oběd hulit nesmělo. : Jarda
Stačí se krátce informovat při vstupu, anebo podle popelníků na stole! Někdo to rád tak a někdo zase jinak. Podle toho si každý taky může vybrat hospodu!!!!!!
červen 05, 2015 11:54
Jardo, : Iris
byl to rekreační pobyt v Krkonoších, normální jídelna pro hosty. Kam jinam jako z toho vršku jsem s dětmi měla jít? smilies/wink.gif
červen 05, 2015 12:41
Jardo, : Iris
...a je fakt, že je to už celkem dávno..Jde mi spíš o to, jak se dá subjektivně dost rozdílně vnímat např. "po dobu oběda" smilies/wink.gif
červen 05, 2015 12:45
Iris, : Sidon
já bych předpokládal asi tak od 11:00 do 14:00, možná do tří. Ale ta Tvoje příhoda v Krkonoších se snad udála ještě za totáče, né ?
smilies/cheesy.gif
červen 05, 2015 17:11
Sidone, : Iris
popravdě.....skoro jo smilies/cheesy.gif
Jak říkám, mne zaráží a vadí mi, že kuřák ten smrad do jídla nevnímá jako nepříjmenost pro někoho druhého.Vidí jíst rodinu s dětmi a zapálí si..Přičemž sám dojedl před chvílí.
Ale tak jo, jdem od toho, bylo to někdy v r. 1996-7 smilies/cheesy.gif
červen 05, 2015 19:18
Iris. : Jarda
Kouření bezohledných dacanů v hospodách při jídle už je asi 10 let vyřešeno zákonem. A pokud si pamatuji, tak i před tím v době podávání jídla hospodští odnášeli popelníky. A co se týče výslovně jídelen, tam se snad nehulilo nikdy.
Já se s kolegy z bývalého zaměstnání scházím pravidelně jednou měsíčně v jedné fajn hospodě, kde se po 15. hodině kouří. A skutečně, nevymýšlím si, cca 30m vedle(!!!) je hospoda, výhradně nekuřácká, viditelně označená štítkem! Přitom ale v té "naší" hospodě občas číšníci musejí snášet stížnosti nekuřaček na smrad.
červen 06, 2015 04:21
Jardo, : Sidon
mně to taky tak trošku připomíná hon na čarodějnice. V prvé řadě bych to nechal na majiteli hospody, nebo restaurace, aby si zvolil, jakou klientelu chce mít ve svém podniku. Pokud je vlastníkem toho zařízení, tak by mu do toho stát neměl moc kecat. Stejně je to všechno "akési zmatäné". Na jedné straně stát na těch cigaretách dělá těžký prachy, a na straně druhé se to snaží různě omezovat. Ve Francii se kdysi taky strašně snažili omezit kouření, a když se jim to jakžtakž podařilo, tak najednou zjistili, že jim ve státní polkadně chybí asi 20% zisku z těch zakazovaných cigaret. Tak se s tím "potlačováním" muselo ihned přestat.

Pravda, ten smrad z těch cigaret je děsný, nejen pro nekuřáky, ale někdy i pro kuřáky samotné a nedá se nijak ospravedlnit. Ale jestliže má někdo volbu, zda jít do kuřácké hospody, nebo do nekuřácké, přičemž je nekuřák a kouř mu silně vadí, tak vůbec nedovedu pochopit, proč ten nekuřák do té "palírny" leze. To je jakobych šel do kostela a pak si stěžoval, že mě nějaký divně oblečený chlápek čímsi podkuřoval a ještě pak po mně cákal nějakou vodou, což mě hrozně rozčílilo.

Jinak, některé zákazy a omezení na určitých místech, jsou pochopitelná a proti tomu nic nemám. Ale ono je těžké "předělávat" (převychovávat) například člověka, který má doma dvě děti a ženu (nekuřáky) a přesto jim tam hulí, jak zacpaný kamna. Tady je myslím základ všech těch problémů, nejen s tím kouřením. Dost kuřáků je bezohledných a egoisticky založených.
A taky vono toho, co škodí, je daleko víc, ale není tam ten přímý kontakt, jako s tím kouřem. Tož tak.
smilies/wink.gif
červen 06, 2015 07:20
Ano Sidone! : Jarda
Tam, kde chtě nechtě jít musím, je zákaz ok. A to už funguje dááávno a spolehlivě. Mi to spíš připadá, že vláda a parlament nemají co jiného na práci, tak si takhle odůvodňují nutnost a nezbytnost svých platů!
červen 06, 2015 09:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]