O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LOBKOVICKÝ ZÁMEK: PRODAT - NEPRODAT? PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 červenec 2012

 Kníže Lobkowicz volá na poplach:  Lobkovický palác na Malé Straně, sídlo Velvyslanectví SRN, je kulturní statek v ohrožení!  "Jedna z nejzářivějších architektonických památek", jak říká, má být vydána do vlastnictví cizímu státu, a to "ze zjevných ekonomických pohnutek"! SRN ho má pronajatý od roku 1974, kdy navázala diplomatické styky s ČSSR. A nyní by ho ráda od České republiky odkoupila.

 

 

 

 

 

     Česká vláda není proti, chce jako náhradu získat pozemky v centru Berlína, aby mohla nahradit současnou budovu velvyslanectví ČR. Dozajista SRN nehodlá palác rozebrat a přestěhovat do Berlína. Jistě nenechají Lobkovický palác zchátrat, ani v něm nezřídí např. nevěstinec.

 

 

 

 

     Velvyslanectví je stejně exteritoriální půda,  Němci se starat o zámek jistě stále budou. Mj. u Slavkova u Brna je kopec, který zase odkoupili Francouzi - nebo jim ho snad ČSR kdysi dala. A to je francouzské území, protože tamodtud Napoleon velel té slavné patálii. A co? Občas místní zavedou neznalého hosta na kopec a řeknou mu, že je ve Francii, což de iure je. A jde se to oslavit slivkó...

 

     To mi mnohem víc vadil odprodej Becherovky, českých cukrovarů nebo tak mizerná privatizace Poldovky, že Poldovka zanikla...  

 

 

 

 

 kníže Lobkowicz před svým mělnickým zámkem

 

 

 

Co vy si o tom myslíte?

 

 

 

Komentáře (3)add feed
Je mi to : Myška
naprosto fuk.
červenec 30, 2012 08:20
... : deeres
Rodina Lobkowitzů sama palác prodala v roce 1927. Němci už tam jsou a změna z pronájmu na vlastnictví na tom nic nezmění. Ať si ho nechají i s tím trabantem na sloních nohách od Davida Černého. Už je tu stejně rozprodáno všechno, tohle je jenom kapka.

Německo by tak koupilo Lobkovický palác v Praze a česká strana by získala pozemky v centru Berlína, pro novou budovu české diplomatické mise.

Nemovitost na Malé Straně by zůstala kulturní památkou a nový majitel by se také musel zavázat k tomu, že budovu bude využívat výhradně jako sídlo diplomatické mise. Operace by navíc měla České republice přinést odhadem zisk až čtvrt miliardy korun. Máme je vidět!
červenec 30, 2012 08:29
No, bude t přesně jako vdycky, : alena puntíkovaná
když to budou chtít prodat, tak to prodají. Kde skončí ty rachy? No...ve státní kase určitě ne.
červenec 30, 2012 10:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]