O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Diskuze

"SÝROVÁ JÍDLA" - KTERÁ MÁME RÁDI PDF Tisk E-mail
Úterý, 06 červen 2023
Myslím, že většina z nás má ráda "něco se sýrem", tím drahým dávným smažákem počínaje. Velmi ráda vzpomínám na studentská léta, kdy byl smažený sýr s bramborem a majonézou, třebas  tatarkou, taková levná dobrá večeře během randete. Cena kolem pěti korun, plus dvojka bílého, plus lístek do kina "lízat plátno", to vyšlo pro dva za dvacku.
 
MUSÍ BÝT KAŽDÝ VYSOKOŠKOLÁKEM? PDF Tisk E-mail
Středa, 31 květen 2023

Nedostatek kvalitních řemeslníků je v tuzemsku dlouhodobým problémem. Víme to všichni: poptávka na trhu práce výrazně převyšuje nabídku, kterou produkuje naše učňovské školství. Zájem o studium učňovských oborů mezi dětmi je totiž menší, než by bylo potřeba. Je fakt, že teď chce podstatně víc rodičů, aby jejich dítě studovalo. A pokud možno, tak humanitní obor...

 
COŽ TAKHLE DÁT SI SMAŽENOU KOBYLKU? PDF Tisk E-mail
Středa, 24 květen 2023

Chov moučných červů

Mezi nejznámější produkty hmyzu, které už pradávno využíváme, patří včelí med, vosk, oleje, přírodní léčiva, barviva či již několik tisíc let kvůli hedvábí chovaný bourec morušový. Ale – tihle broučci nám nevadí, zato nyní, vrámci boje proti klimatické změně, se koriguje počet hospodářských zvířat. Krávy, které produkují emise skleníkových plynů - jimiž prý škodí planetě - bude nutno (když je nelze přesvědčit, aby „neprodukovaly“), značně početně omezit.

 

 
PROKLETÉ JMÉNO KENNEDY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 květen 2023
Další adept, čekající na atentát: Synovec zavražděného prezidenta J. F. Kennedyho, Robert F. Kennedy mladší, který je druhým kandidátem demokratů na amerického prezidenta ve volbách 2024. Na sociálních sítích píše, že válka Rusa s Ukrajinou vůbec nemusela být, kdyby Zelenský naplnil několikeré předchozí závazky. Zejména, že Ukrajina se nebude ucházet o členství v NATO a že nepřipustí americké základny na svém území.
 
DOBRÁ HOSPODYŇKA PRO PÍRKO PŘES PLOT SKOČÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 03 květen 2023
Tohle přísloví vzniklo díky tomu, že kdysi se plnily peřiny a polštáře právě peřím, které se doma škubalo, což byla velmi náročná a únavná práce. Lidé tehdy neměli tolik možností jako dnes a ani moc peněz, byli zvyklí šetřit a využít všechno, co se dalo. Dnes je také nutno šetřit – takže je nutnost „tu sebrat, tu snížit, tu nedat“. Nedávné prohlášení ministra financí Zbyňka Stanjury vyděsilo hospodské a restauratéry v celé republice.
 
BYL - ČI NEBYL? PDF Tisk E-mail
Sobota, 15 duben 2023
Letos uplynulo už 62 let od vzletu prvního člověka do vesmíru. Jurij Alexejevič Gagarin byl sovětský kosmonaut, první člověk, který vzlétl do vesmíru. Ke svému kosmickému letu odstartoval 12. dubna 1961 v lodi Vostok 1 z kosmodromu Bajkonur. V době startu mu bylo sedmadvacet. Obletěl Zemi a po 106 minutách přistál.
 
VOLIT OD 16 – ALE DO KOLIKA? PDF Tisk E-mail
Středa, 05 duben 2023
Je nás přes deset milionů. Evropské státy jsou – jak jsem se dívala – většinou státečky s malým počtem obyvatel, víceméně stejným jako my. Je sice rozdíl, jak velký mají svůj životní prostor – ale rozhodovat o velkých věcech (tedy volit své představitele) mohou všude stejně, tedy až v dospělosti. Jen v Rakousku mohou volit už šestnáctiletí puberťáci. A naopak starších (i přes pandemii) je stále docela dost... U nás je kolem dvou miliónů starších pětašedesáti. Ale současně je hodně teenagerů, takže je tu docela slušný počet případných možných voličů, tedy od šestnácti do osmnácti... Ti by se přeci mohli hodit!
 
ODVOLÁVÁM, CO JSEM PŘIVOLAL. UŽ ZASE! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 duben 2023
Zažil jsem to v roce nějak 1969 nebo 1970, kdy jsem, coby dvaadvacetiletej zajíc, povinně absolvoval asi půlhodinu před prověrkovou komisí Tesly Karlín. Vidim to před sebou jak živý, jako by to bylo dneska: "Několikrát ses v jídelně vyjádřil velmi nepěkně!" Tak jsem zalitoval, před komisí se pak vyjádřil pěkně a výsledek nakonec docela dobrej. Voni v tý komisi byli taky docela dobrý: "Promíjíme ti pro tentokrát pomýlenost a v rámci utvrzení správnýho názoru se příští tejden zúčastníš celodenního družebního zájezdu do Milovic.“
 
VÍTE, CO VŠECHNO SE UŽ NESMÍ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 duben 2023
V knihách slavné Agathy Christie budou v novém vydání nakladatelství Harper Collins některé pasáže upraveny a jiné vynechány, neboť obsahují popisy, které urážejí některá etnika, obzvláště mimo Spojené království. Například v knize Smrt na Nilu, která vyšla roku 1937, se mluví o „Nubijcích“ a jejich nebritské fyziognomii. Dále bude v jejich případě sousloví „místní obyvatelé“ nahrazeno slovy „původní obyvatelé“.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 66 - 78 z 1141
[CNW:Counter]