O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO ZNAMENÁ "DOSPĚLÝ"? PDF Tisk E-mail
Úterý, 30 červen 2009

 Kudlanko, jak poznat, posuzovat dospělost člověka? Zažila jsem jednoho, mu bylo asi 46, měl dvě děti z prvního a jedno z druhýho manželství; potkala jsem ho u kámošky, kterou právě balil. Žil v bytě u svý - jak jinak, než starý - mámy, nic moc nevydělával. On tam tenkrát přišel celej natěšenej, tenkrát, ještě za komunistů, když tisícovka byly setsakra peníze, a ukazoval velkou škatuli, a že si koupil koule na petangue.

 

 

 

 

     A že se to bude učit... že by u nich v práci nějakej chlap, co to prodával... a jemu se to líbilo, že to zná z jednoho filmu. A já se jen koukala, jak o tom to velký starý blbý dítě povídá... A to jsem ani nevěděla, že si pak (jak sem se druhej den dověděla) vod tý mý kámošky pučil prachy, aby moh dát mámě aspoň něco na jídlo. Jo, a ta má kamarádka věřila, že je nešťastnej, zklamanej, že je to taková romantická duše...

 

 

 

     Naopak jsem poznala i pár mladíků, sotva s oschlou občankou, a už bylo poznat, že je to zodpovědnej kluk, co se „postará". Nojo - jenže ta má kamarádka naletěla na tamtoho, protože ji uměl básnit, říkat hezký věty, posílal jí denně plno esemesek, samý takový ty veršovánky typu:

 

     „Jestli tuto SMS vymazes, milujes me, kdyz si ji ulozis, chces me, nebo ji ignoruj, tak to me zboznujes, nebo mi odpovis, tak se mnou chces spat. Tak copak udelas?" nebo: „Az vecer zavres sve krasne oci a pujdes spat, vzpomen si, ze zije nekdo, kdo te ma moc rad!" a další a další.

 

     Ona mi je pak pyšně přeposílá, abych viděla, jak je báječnej...

 

o o o o

 

     To mě jen tak napadlo, když se tu debatí na téma manželský a partnerský komunikace...

 

Pepička

 

 

Komentáře (12)add feed
Hmmm... : MIO
...příběh je to sice hezký a poučný, avšak docela by mne zajímalo, Pepičko, kterak se ještě za komančů posílaly sms-ky, když mobilní sítě se začaly rozšiřovat o dost později a v době, kdy si mobil dovolil i normální občan, stál rozhodně více, než tu "pitomou" tisícovku na ještě "pitomější" petanque. smilies/smiley.gif
červen 30, 2009 14:03
Tak já nevím, mně kdyby : Rozmarýna
chlap posílal takové SMS, tak si řeknu, že je vadný. Já si na takové blbiny nepotrpím. Neřeším teď to, že jak píše MIO, se za komoušů nedaly posílat SMS.
červen 30, 2009 14:11
Dani : mia
mimo téma - nevíš, co je se Žižkovákem? Už ho tu není vidět alespoň měsíc smilies/sad.gif
červen 30, 2009 14:27
tak treba : mura1
ho zna kamoska uz dlouho. tenkrat si koupil petangue, a ted ji posila smsky smilies/wink.gif

mio: urazil se, nevsimla sis? vsak to psal
červen 30, 2009 14:38
... : Sandra
Já ten článek nějak nechápu- bylo mu 46 před 20 lety, nebo je mu 46 teď? A ta kámoška mu půjčila prachy tenkrát a on jí dodnes posílá milostné SMS?
No, to je jedno- obecně. O chlapech se říká, že mají duši dítěte a já jich skutečně spoustu takových s duší dítěte znám. Vidí nějakou drahou hračku a nutné ji musí mít. Pokud na to mají, budiž jim přáno. Naopak je kouzelné, že se nějaký dospělý člověk dokáže tolik nadchnout pro to, že si koupil petangue. (Rozhodně mi to, že jsi nevěděla, že na to neměl, a už jsi koukala co to tam "to starý velký blbý dítě" povídá, přijde smutné.) Potíž je, pokud si tyto velké děti na své záliby vydělat nedokáží. Pak totiž, stejně tak jako malé děti, čekají, že je zasponzoruje někdo z okolí, nebo si třeba půjčí u Providentu a dostanou rodinu do potíží (máme v rodině)
P.S. tím, že na to mají nemyslím jen to, že mají na "to", co si zrovna chtějí koupit, ale že mají zaplacený nájem, inkaso, mají na celý měsíc na jídlo, děti mají potřebné oblečení a obutí, zaplacené kroužky, atd.- pokud ano a zbyde jim, ať si třeba zaplatí let raketou a vystřelí se do vesmíru. Kde je psáno, že by měl člověk celý život šetřit- tchán má desítky milionů a jeho rodina jí prošlé jogurty zakoupené po platech, když zrovna byly v akci. To také není k žití.
Ale možná jsem uhnula od tématu, nějak jsem ten článek nepochopila, sorry.
červen 30, 2009 14:56
nojo, ještě že mám svý báječný čtenáře a čtenářky... : d@niela
(to myslím vážně...) Já to narychlo zplácala z poměrně dlouhého dopisu, ani moc nekontrolovala, jsem totiž dneska dost achich a ještě víc ouvej... Takže - opravovat to nebudu, v podstatě se jedná o to, že tenhle pán, ač asi "romantik s duší dítěte", byl v podstatě neschopný normálního života. Nejen že - to jsem taky vynechala, vidíte - dost často dlužil alimenty, ale i se nechal živit z matčiny penze.
A když se u té paní pochlubil svou novou hračkou, nechal se nakrmit i pomilovat, tak si ještě nezapomněl vypůjčit...
No, tak se omlouvám, příště budu pečlivější ...
Jdu si vzít zas nějaké ty drogy, pro které jsem vlastně vstala. Ale, jak to tak bývá, cesta kamkoliv (u mně) vede přes počítač :-).
červen 30, 2009 15:24
d@niela : mamča
Foukám foukám na bolístku. Neboj, bolest odejde spolu s tlakovou níží a ostatními meteorologickými i nemeteorologickými zádrhely. Vydrž, zase bude líp ! smilies/wink.gif Přinejmenším od čtvrtka smilies/grin.gif, to hlásí výýýraznou změnu. smilies/wink.gif
červen 30, 2009 17:14
No tak jak napsala Sandra, : Krakonoš
v každým chlapovi zůstane kus dítěte celej život. Veškerou pozornost lze pak soustředit pouze na jednu věc: Kolik toho dítěte vedle duše dospěláka zůstane.
Pokud totiž nezůstane zhola nic, máme před sebou chlapa suchara, neschopnýho si pohrát s děckem, neschopnýho se radovat ze života a dost často taky držgrešli, což vodnesou nejen koule na petánk, ale i jiný, z jeho pohledu zcela zbytný a infantilní věci jako jsou šminky, kino, večeře, svíčky a šampáňo smilies/grin.gif
Správnej chlap má v sobě toho dítěte tak akorát, takže kvůli svejm koníčkům nezlikviduje rodinnej rozpočet případně vod rodiny neprchne za skutečným životem v sedle horskýho kola za 150 000 nebo na šňůrách padáku. Ale to dítě v něm mu umožňuje sdílet svět se svejma dětma a pořádně si s nima hrát, protože to je to, co dělá pravý dětství v rodině, nikoli každej den teplý žrádlo a vypraný fusekle, jakkoli je to důležitý.
No a pak je vopačnej pól - "přerostlý děti" neschopný za cokoli a kohokoli převzít zodpovědnost a unikající ke koulím petánkovejm, kulečníkovejm nebo jinejm. Takovýho typa pozná i míň zkušená holka za půl roku chození, tyhle broučci, stejně jako malý děti, uměj totiž myslet jen a pouze na sebe, svoje potřeby a svoje záliby. To se nedá maskovat dlouho, navíc (pár jich znám) voni to ani moc nemaskujou.
Tolik moje postřehy k dětem skrytejm v chlapech. smilies/wink.gif

červen 30, 2009 18:19
Krakonoši, : Petronila
hezky napsáno.

Jen bych k tomu dodala, že ten kus dítěte zůstane i ve spoustě holek, a taky ne v každým chlapovi. To jen pro úplnost smilies/cheesy.gif
červen 30, 2009 18:39
ach no hej : Sipik
Krakonos, nechystas sa klonovat? By som jeden klon zarezervovala pre Ninu.
červen 30, 2009 22:17
ano jak říká Krakonoš, : Inka
v každém chlapovi zůstane kus kluka, záleží jen na tom do jaké míry. Žiju mezi nimi, ale u těch mých to je jen do té příjemné a přitažlivé hranice.
červen 30, 2009 23:43
co znamená být dospělý? : alena puntíkovaná
Kdo dospělý je - ten to zatraceně dobře ví. a pro ty, kteří aniv dospělém věku nedospěli a ani dopět nehodlají, je zbytečně si ošoupávat panty.
červenec 01, 2009 10:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]