O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HALÓ, HALÓ, SLYŠÍŠ MĚ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 duben 2009

 TELEFONOVÁNÍ... Umíte si představit, nemít možnost telefonovat? Nemít žádnou z mnoha v dnešní době nabízejících se nejrůznějších variant? A přitom to není zas až tak dávno, co ne v každé rodině byl úžasný přístroj, přišňůrovaný někam ke zdi, který vás sluchově přenesl k někomu jinému - ne moc dalekému i dalekému hodně...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak jste na tom vy?    

 

  • Jaký telefon - respektive jakou možnost telefonu vy využíváte?
  • Máte kabelový telefon? (Perfektní a velmi levný!)
  • Máte mobil? A když ano - využíváte ho i na všechny další funkce?
  • Na jaké?
  • Máte doma nějaké to stabilní připojení?
  • A co telefonování přes MSN?
  • Používáte SKYPE?
  • Případně videotelefonování?

 

 

 

 

 

 

 

Prozraďte -

případně poraďte těm,

co některou z nabízených možností neznají, nemají..

 

d@niela     

 

 

 

Komentáře (16)add feed
... : Los evropský
U nás je největší "vodvaz" zatím mobil (na skype nějak nemáme odvahu, nebo co) a z funkcí mobilu ještě tak kalkulačka a budík...
duben 07, 2009 09:12
Pevnou linku od Telekomu : strejda
už jsme zrušili hooodně dávno. Dnes úplně stačí pouze mobil a SKYPE. A protože mi věci vydrží velmi dlouho, jako mobil mám stále původní služební N6310i - dnes již muzeum. Má však výhodu v tom, že ho mohu kdykoli rozebrat, vyčistit a v případě poruchy (třeba po pádu) použít funkční náhradní díl z jiného nefunkčního vraku. A jeho funkce mi bohatě stačí.
Ke SKYPU jsem si koupil kredit za 10 "Toiro" (pro neznalé - jedná se o vžitý německý název evropské měny) a když potřebuju někam zavolat na pevnou linku, využívám této, velmi levné možnosti. Cena na pevnou kdekoli na světě (nyní už i na mobil) je 0,017 Euro / min. No nekup to! smilies/wink.gif
duben 07, 2009 09:52
no, SKYPE je super, mám i kamerku, : ivanka
takže při telefonování s kámoškama se můžeme i vidět, případně si i ukazovat různé zajímavosti. Pro pány: nejedná se v našem případě o žádný porno, ukazujem si, co třebas právě děláme za ruční práce, jak nám rostou kytky, co máme doma novýho... dá se s tou kamerou manipulovat, takže se v podstatě dá udělat procházka po celém pokoji.
Já osobně používám todle: http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/#allRatesTab to je ceník, koukněte.
duben 07, 2009 10:05
Pevnou linku nemáme už docela dlouho. Celá široká rodina používá mobily. : Myška
Skype nemám, v práci jeho použití nepadá v úvahu, a doma se, pokud si nevezmu notebook z práce, na PC nechytám. Mobil nemám žádnou špičku, Samsung E 250, krom telefonování a sms využívám i další funkce - organizér, foťák, rádio, budík,...
duben 07, 2009 10:19
ÚŽASNÁ VĚC JE TELEFON PŘES UPC - TEDY KABELOVÝ : ALICE
telefonuju celý měsíc jak divá (na všechno, kamkoliv) a mám účet 140 Kč :-). No, a s lidma, co ho mají taky, je to zadarmo, ať jsou kde jsou a ať voláme jak dlouho.
Jinak je to jako normální telefon - např. to outů, jen že se neplatí paušální poplatky.
duben 07, 2009 10:31
Tak : Milan2
já mám pevnou, aDSL i mobil, ale nejvíc stejně používám Skype, případně Voip aplikace, pokud někam potřebuju telefonovat. Bohužel v místě, kde bydlím já a i u mých rodičů, je jediná rozumná alternativa slušného připojení k internetu adsl a to pak člověk tu pevnou linku stejně musí mít a hlavně platit. Myslím, že O2 s tím počítá a proto nenabízí Adsl samostatně za rozumnou cenu, protože ví, že těm lidem nic jiného nezbývá.
Každopádně Skype je super, s videem i bez, taky jsem chodil doma po bytě s notebookem a ukazoval kamarádům, jak to u mě vypadá. Alternativou ke Skypu jsou pak již zmíněné aplikace Voip, člověk si zaplatí malou částku a půl roku je do většiny destinací volání zcela zdarma, teprve pak se začnou odečítat směšný částky. Mobil mám ten nejlevnější od Nokie, nějak mi nedochází smysl těch drahých telefonů, já si potřebuju zavolat, poslat smsku, na vše ostatní mám notebook. A tak nejdůležitějším parametrem pro výběr mobilu, jsou cena a výdrž baterie. A když mi mobil za 1000Kč vydrží bez nabití týden s poměrně častým voláním, tak jsem naprosto spokojen.
duben 07, 2009 10:40
No tak já taky se svou trochou do mlejna, když se všichni tak zpovídaj... : NČ
Tak já se každý vosporchuju, nakafuju, doplnim deficit nikotýnu, pak jedu pracovat a internetovat, pak dom ke svejm kozlum, atd. A tak každej den.
duben 07, 2009 12:28
Dlouho jsme měli přesně takový telefon, : wendy
co je jako ilustrace k článku. Potom to s ním už nešlo, museli jsme pořídit tlačítkový Stařečka máme jako dekoraci na chalupě... no a jinak všichni včetně babičky, která s mobilem mrská jak mladice, jsme pchopitelnmě mobilovci.
smilies/wink.gif
duben 07, 2009 17:44
Na dlouhý noční hovory zadarmo : Krakonoš
(no dobrá, tak za mírnej paušál) v dokonalý zvukový kvalitě mám pevnou vod outů, protože skajp mi prostě stejně kvalitní přenos nedposkytne. Ale když se na sebe chceme i podívat a ukázat si nějakou zajímavost smilies/grin.gif smilies/grin.gif, je skajp s kamerkou dobrej. Nejvíc používám stejně mobil, hlavně pracovně, ten má totiž každej.
Pamatuju, jak jsem ještě na koleji telefonoval se svou láskou přes půl republiky, tak ob den. Musel jsem vyrazit na ulici k budce, vystát frontu, vrazit kartu, dovolat se na vrátnici její koleje, nechat spojit a za chvíli cvrlikání už vyklízet pole dalšímu natěšenýmu telefonistovi.
duben 07, 2009 19:11
Jak ja jenom lituju, : Alena PapaHagen
ze i muj tatka se zmodernizoval, zrusil pevnou linku a zakoupil si mobil, teda vlastne mobily dva, jeden modernejsi nez druhej. Jeden na doma a druhej na vejlety. Od te doby se s nim nedomluvim nebot ma telefonky po kapsach, kde je neslysi. A kdyz je slysi tak stejne macka vsechna tlacitka v okoli toho spravneho. A kdyz se nahodou trefi na to spravne tlacitko tak uz asi stejne neveri, ze se mu to podarilo a tak jak opakovane provolavam slysim stupnovani nadavek od "do prkynka co s tim je" az do "sakra, ja tu rachotinu vyhodim do smeti". Uz jsem se divala, ze mu koupim nejaky moc jednoduchy a VELKYMA tlacitkama. Anebo zpatky pevnou linku? Ale to tatka zase nechce....takze co se mne tyce, jsou situace kdy mobily fakt nenavidim. smilies/cheesy.gif
Jeste si pamatuju doby kdy telefon nebyl zas az takovou samozrejmosti. A taky obcas preruseni v rozhovoru:"Zaveste, vola mezimesto." Nebo jeste doby telegramu. To se maminka dycky rozechvela, co se to zase mohlo stat? Jo, je to jako z jineho sveta.
duben 07, 2009 23:01
tatínkovi kup Jablotron :) : bb
http://jablotron.katalogmobilu.cz/


Pevnou linku jsem zrušila loni v domnění, že ušetřím ročně několik tisíc za nevyužitý paušál, když voláme mobilama a faxujeme přes net. A tiše jsem doufala, že s tím spláchnu každodenní hovory s mámou, které přišly obvykle večer v nejméně vhodnou chvilku, ačkoli dopoledne jsme si už všechny pověděly :-) tak když u nich doma signál skoro není a budu mít jen ten mobil.... Neradno podceňovat matky! Vyprávěla sestřenice, že dorazili s tetou k našim na návštěvu a zdálky se jim naskytl pohled na maminu visící z okna, přidržující se rukou rámu okna nad hlavou, s jednou nohou klečmo na parapetu. Právě mi volala, že přijede teta se sestřenicí. Tak zcela vážně uvažuju, že tu pevnou linku zase natáhneme...I když mají jen přízemní dům.
duben 07, 2009 23:13
jo jo, : Inka
díky dobrým radám strejdy z Kudly mi v domečku dobře funguje Wifi, tudíž mám pouze mobil, PC - Skype micro webcameru, msn jsem měla také, ale nějak lépe mi vyhovuje Skype. S dětmi jsem tahle v kontaktu a manžel s celou svou rodinou (překvapivě i se starými rodiči, tatínek je takový technický a zvládl se sám naučit n PC a i Skype, je šikulka)a kamarády z Francie i tady s našimi kamarády kdo má PC. Je prima se vidět, no i když občas po ránu smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Jinak se nsažím trénovat telepatii, to je také velmi levné, děti hodně používají icq, já ne, ale asi by to problém nebyl.
P.S. strejdo dost mě zajímají informace co jsi tu drobounce onehdá zmiňoval o fotovoltanice a .... smilies/wink.gif
duben 08, 2009 06:54
bébé : strejda
než pevnou linku, existuje východisko z nouze právě pro tyto extrémní oblasti s mizivým signálem. Několika dBlová anténka se umístí v místě nejlepšího signálu a nasměruje se na BTSku, plus kousek koaxu (pokud možno co nejkratší, aby nebyly ztráty) s konektorem, který se píchne zezadu do mobilu. Ty starší mobily konektor mají. Nové už ne. Faktem ovšem je, že už to není mobil, ale stabil. Ale oproti Jablotronu se dá kdykoli odpojit od konektoru a dát si ho opět při výletu do kapsy.
Zabránilo by to případnému pádu z okna paní matinky. smilies/cheesy.gif
duben 08, 2009 06:57
pevnou linku mame : mura1
mobily taky a telefonovani nesnasim (takze aspon moc neutratim)
duben 08, 2009 08:02
No jo, Inko, : strejda
to je na dlouhé povídání. A také to u mne není "hup na krávu a je tele". smilies/grin.gif
Pořád jen přemýšlím, počítám, zvažuji a také tápu. Zdejší chalupa je blbě situovaná. Na jih mám štít a jednu polovinu střechy na východ, druhou na západ. Takže polední slunce má pro obě části střechy ostrý úhel. A dělat tu nějaké automatické natáčecí monstrum, to bych byl středem pozornosti kolemjdoucích... :-))) Co mám zatím vyzkoušené, v místních amatérských podmínkách - to je ohřev vody sluníčkem. Když jsem tu rušil starý Dakon na pevná paliva (dřevo) a předělal jsem to na nový plynový, musel jsem vyměnit i staré plechové i litinové radiátory za nové, protože z toho kotle se do nich dostala rez. A nové jsou i hezčí. :-)) A tak jsem vzal dva ty staré plechové 180*60 cm, dal je do dřevěného rámu, který jsem zezadu vystlal čedičovou vatou, aby se odzadu neochlazovaly, ze předu je natřel černou barvou (na zkoušku beze skla), patřičně je propojil hadicemi, připojil na vodu, propláchl je a dole na zahradě jsem je naklonil ke slunci. Na ně jsem napojil sprchu a po dvou hodinách jsem se nestačil divit. Voda z nich byla pro sprchování vařící. No a to by se dalo využít jako voda na mytí nádobí, na sprchování, samozřejmě s dalším izolovaným zásobníkem na půdě, případně jako předohřev .
S tou fotovoltaikou by to byla trošku vyšší investice, protože aby se to vyplatilo, musel bych mít asi 8- 12 článků na té západní části střechy. Pak je tu další dilema - využívat rovnou stejnosměrného proudu pro napájení čehosi s akumulací pomocí velkých akumulátorů nebo to ss napětí proměnit ve střídavé 220V za cenu dalších ztrát a nízké účinnosti? Teď mám k dispozici pouze starou vyřazenou UPSku 1,4 kW a AKU 2x200Ah. Co to je? To je málo. smilies/grin.gif
To je tak několik hodin provozu TV, lednice a světla. Ale s tím se tu zabývám jen když je blbé počasí a když mám náladu. Teď, když je pěkně, tak kolečkem vozím šutry ze vzdálenosti asi sta metrů, protože jsem si vymyslel opět další práci - zkrášlování svahu na zahradě stavbou šutrových palisád. Žena mi říká, že místo abych odpočíval, že si pořád vymýšlím a vymýšlím, že nebudu mít čas ani umřít... smilies/grin.gif
Takže ještě pořád nevím co využiji, jestli ohřev vody nebo výrobu elektřiny. Moc mě to láká. Onehdy jsem si udělal výlet na kole, kousek za hranice, protože jsem shora z kopce viděl, jak tam jeden Němec staví nový dům a zaujala mne právě jeho střecha, kterou má celou pokrytou fotovoltaickými články. Jenže on už při stavbě domu s tím počítal a dům je natočen střechou na jihozápad. Takže má nejlpší možné pokrytí sluncem. A těch článků tam má 48. T.j. 12V a 6A na článek. T.j. 288 A na 12V nebo to může zvednout na serioparalení zapojení na 24 či 48V, takže s takovými 140 nebo 70A už se dají dělat divy. Už se ani nemusí bát to měnit na 220 a klidně může oželet i nějaké ty ztrátyv měniči. To už má smysl. Pak je tu další důležitý aspekt - návratnost. Hrát si s tím mohu v malém, jako by laboratorně, což mi dá jen zábavu, ale já bych chtěl trošku víc. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
No to jsem se zase vykecal... smilies/grin.gif
duben 08, 2009 08:12
strejdo, jsi pašák, díky za radu : bb
tisknu a předávám radiokomunikačně zdatnějším, tj. těm, co nejsou líní jako já se tím zabývat :-) ať mi to odevzdají ve fázi "tady zastrč ten kablík a je to".

Jinak u nás stolní počítače na adsl, notebooky a jeden stolní na wifi.
duben 08, 2009 10:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]