O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEN KRÁTKÁ POZNÁMKA... PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 únor 2009

Chtěla bych se jen krátce vrátit k exekučnímu extempore v Chomutově. Určitě jste o tom aspoň zaslechli - exekutoři vybírali od dlužníků - poživatelů sociálních dávek - dlužné částky přímo na radnici. Dlužníci dostali dávky a hned je museli odevzdat. Zajímavé byly následné reakce - všechno to, co se pak dělo...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reakce dlužníků - neslýchané bezpráví !

 

 

Reakce radnice - neplatí již několik let žádné dluhy, nikdo nám doposud neporadil jak na ně.

 

 

Reakce Džamily - "Oni ti chudáci žijí tak nějak jinak než my, ze dne na den žijí, a když dostanou složenku, nevědí co s ní a často ji jen hodí do koše..."

 

 

Ombudsman - je to protiprávní !!!!

 

 

 


  

 

Reakce moje:

 

vážení dlužníci - to jste nesvéprávní, nebo zde žijete v jakési záhadné izolaci? Je zajiímavé, že když  přijde složenka na výplatu, velice dobře víte, co s ní. 

 

radnice? - nedivím se jim -  jsou v zoufalé situaci a nikdo jim nepomůže, jen se kritizuje

 

Džamilo, to teda byl výrok týdne !

 

Motejle - nepřeháníš to? A kdo se stará o další dlužníky, kteří svou vinou nebo blbostí nebo souhrou dějů přijdou o všechno a nemají doslova ani vindru - o ty se taky někdo bude takhle starat?

 

 

 

 

 

 

Bože, ty to vidíš...

Od kdy budeme rozlišovat podle něčeho jiného, než cikán - necikán?

Mám ale vážné obavy

z nástupu silné ruky,

stát na to  zcela zřejmě nemá.

 

Wendy

 

Komentáře (32)add feed
Vždyť to říkám pořád - Kocourkov. : strejda
Lejla, Kocáb...ach jo.
Ne pevnou ruku, ale nestranické a nestranné odborníky. Všude. Ne diletanty a žvanily. A jeden metr pro všechny, bez ohlížení se na jakési národnostní mentality a způsob života.
únor 24, 2009 11:12
Z Lidových novin : Míša šíša
úryvek z článku primátorky Chomutova Ivany Řápkové:

Pan Martin Zvěřina mne ostře napadl za rozhodnutí exekuovat notorickým neplatičům pokut část příjmů z dávek. Nemůžu si pomoci, ale připadá mi, že každý žijeme v jiném světě. Nevím, jak pan Zvěřina, ale já žiji mezi lidmi, kteří vydělávají 12 000 korun čistého, tvrdě dřou na živobytí, ale noc co noc se nevyspí, protože jejich nepřizpůsobiví sousedé, kteří nepracují, a tedy nemusí vstávat, jim vyřvávají do rána. Příchozí policie je na místě pokutuje, ovšem oni s úsměvem a nadávkami jim pokutu před očima roztrhají s tím, že to stejně nikdy nezaplatí, protože jsou na dávkách. Stejná situace je s prostitutkami, chycenými zloději, lidmi, kteří znečišťují okolí tím, že místo do popelnice hází odpadky jednoduše z okna. Dluhy rostou do milionů, policie je vysmívána, domluvy na nikoho neplatí, smířlivé výzvy na splátkové kalendáře či amnestie z úroků z prodlení bez jediné odezvy. V úterý 17. února těmto lidem zamrzl úsměv na tváři. Profesionálně vedená exekuce bez jediného incidentu měla okamžitý výchovný efekt. Den nato se radnici hlásily desítky neplatičů, ochotných svůj dluh buď uhradit, nebo se alespoň dohodnout na splátkách.

Netřeba už nic dodávat.
únor 24, 2009 11:15
Aniž bych tu chtěl vyvolávat nějakou polemiku, DOST by mě zajímalo, : toulavej
KDO jsou ti nestraničtí nestranní odborníci, KDO by je určil, podle jakých kritérií, KDO by určil ta kritéria a KDO by určil ty, kteří mají ona kritéria stanovit . . . Když předpokládám, že každý odborník má nějaký vlastní názor, tedy někomu a něčemu straní, pak nevím, kde ty nestranné odborníky najít . . . Nestranným odborníkem by z titulu své funkce měl být ombudsman, pokud vím. A vida – jeho názory některým jako nestranné ale vůbec nepřipadají. Tak, jak to tedy je a má býti . . . :-)
únor 24, 2009 11:34
Jo, D6amila by asi měla zajít někdy i mezi normální bílé lidi, : Vodoměrka
aby se přesvědčila, že hodně těch světlejších lidí chodí do práce, vydělají si mnohdy i méně než jsou ty sociální dávky, a platí nájem a všechny složenky, i když by je nejraději taky hodili do koše, a jde to... nevím, proč by se mělo pořád brát ohled na to, že někdo je jiné povahy, to bychom za chvíli mohli odpouštět platit za nájem a jiné poplatky i dalším odlišným osobám, třeba zrzavým, lidem milujícím hudbu nebo těm, co rádi sportují, protože jejich koníčky vyžadují větší finanční výdaje a tak nemají na nájem a proto jim ho odpustíme...
Já osobně myslím, že ten tah s exekucí přímo u zdroje byl príma věc... jediný způsob, jak se něčeho domoci... a že se to těm dotyčným nelíbilo? Hahaha... a jak se líbí jejich věřitelům, že jim neplatí a dluží a dluží další a další peníze??? Nad tím se nikdo nepozastavuje???
únor 24, 2009 11:35
Míša šíša : mamča
Paní primátorce držím palce, ať to v Chomutově dotáhne do konce, a je tak příkladem dalším postiženým městům. Jen o ní a její rodinu mám trochu strach. Hrozí jí nebezpečí jak ze strany našich "pseudohumanistů", tak ze strany tlup našich nepřizpůsobivých občanů.
Výkřiky "postižených" exekucí, že nebudou mít na nájem a na jídlo, považuji za lživé. Radnice jim nesáhla na dávky nutné k životu (a že jich pobírají spoustu druhů) ale jen na "dávky v hmotné nouzi", na které není automaticky nárok proto, že má někdo opálenou kůži.
Když o tyhle dávky žádala mladá matka od nás z domu, které se zabil partner při autonehodě, přišly jí zkontrolovat pracovnice ze sociálky, jestli náhodou nemá doma něco, co by šlo prodat.
Jestlipak takhle chodí sociálka kontrolovat pobírače dávek v Chomutově ?
únor 24, 2009 11:36
Nechci "prudit" : Justík
po pravdě mě to přijde jako jediné řešení. Pokud si člověk vezme půjčky a neplatí, přijde exekuce na účet, věci.. A dlužit nájemné, za teplo, plyn... To je přeci stejné,ne? Tak proč ne exekuce na dávky,když z nich dluhy neplatí dobrovolně..Ani nejsou přístupni splátkovému kalendáři atd..
únor 24, 2009 11:39
Džamila : Jel
vlastní kupodivu byt na jednom z nejhorších chmutovských sídlišť...

Paní starostka má sice máslo na hlavě ve věci pronájmu prostor u Kamencového jezera a výměně vedení chomutovského lesoparku (poslanec Rabas), ale v této věci jí fandím.
únor 24, 2009 11:48
Ač nezbaveni svéprávnosti, svéprávní nejsou : NČ
Jenže, i když je to k nepochopení, volební právo ještě dosud mají.
Přece si soudruh major Topol neznepřátelí tohle, docela početný stádo ******.
únor 24, 2009 11:48
mačo : Jel
k takové matce se sociálka nebojí, ale jak by jí v takové chomutovské rodině cikánů hnali, všichni víme. I na sociálce pracují jen lidi, práci musí vykázat a tak to dělají, bohužel, tou jednodušší cestou - chodí tam, kam se nebojí.
únor 24, 2009 11:50
... : mia
Souhlasím s většinou.Jen se bojím,aby nezačali o to víc krást a nedopouštěli se násilí,s tisícovkou určitě nevyjdou.Ruce mají šikovné jen na to kradení.Když jsme chtěli bydlet,museli jsme se leccčehos vzdát,abychom postavili s třemi dětmi jednogenerační domek.Tady určitá skupina lidí dostane bydlení bez jakkékoliv námahy a ještě nejen,že si toho neváží,ještě to ničí.A co se mi vyloženě "otvírá kudla v kapse" to je pohled na neskutečné množství odpadků.Jsem alergická na bordel kolem domu a kdekoliv na veřejném prostranství.Mít tu moc chytím ty lidi za límec nebo vezmu obuškem po hřbetě a hybaj si po sobě uklidit!!Pak se nemá šířit žloutenka a další nemoci.A zase zbytečné výdaje,které nikdo z nich nezaplatí.
únor 24, 2009 12:08
Životablití : Arnoštka
A z čeho by Džamila, Kocáb a jeho zkušená tisková mluvčí-bohatá praxe v Big Brother-žili, vždy't ti chudáci naši neplatiči "bití" exekutory jim dávají podněty k řešení, k zviditelnění se, k práci celého ministerstva a jeho funkcí a faktickému obhájení lidských práv tak jak je světově potřeba. Jsem zvědavá, jak paní starostka Chomutova dlouho na úřadě vydrží, co jí provedou, když se zastává těch normálních slušných lidí, kteří si svě povinnosti plní a ví co se složenkou, za co ji stranicky a lidsky odvolají.Ta demokracie u nás je fakt smutná
únor 24, 2009 12:38
Peníze bez práce : lp
a spousty volného času na páchání kriminality. Pokud budou ve vládě Džamily, tak asi se s tím nepohne. Ale podle mého by chtělo, aby všichni pobírající sociální dávky pracovali - chceš peníze, tak budeš vykonávat veřejně prospěšné práce - třeba 4 hodiny denně uklízet město a pak budeš mít nárok na sociální dávku. Myslím si, že sice příliš práce by neodvedly, ale třeba bby si peněz více vážily a hlavně by neměli tolik času páchat trestnou činnost.
únor 24, 2009 12:40
Mio, : Míša šíša
už to zmínila mamča - jim nezbývá jenom tisícovka. K té tisícovce dostanou ještě celou dávku státní sociální podpory ve výši několika tisíců.
To zas akorát měli někteří novináři takový úlet a chtěli "vyrobit" aféru.
únor 24, 2009 12:49
Míšo : mia
To už neříkám ani popel.My máme dceru na vysoký a vzhledem ke krizi manžel nedostává plat,i když do práce chodí takže máme můj invalidní důchod a vůbec by mě nenapadlo někde stepovat a žádat o něco.
únor 24, 2009 13:10
Já jsem jen zvědavá, : wendy
co na paní starostlu vyšťourají k tomu, aby ji odvolali nebo zkompromitovali. Jel už něco zmiňuje - Kamencové jezero a Lesopark...
A přitom by stačilo tak málo - důslednost, občan má přece nejen práva, ale i povinnosti. Aby to nedopadlo jako s Indiány v Americe. Pozitivní diskriminace jako hrom. Jenže - tam je určité špatné svědomí. TADY NEMÁ BÝT PROČ. Leda pro slepičí kvoč.
smilies/wink.gif smilies/undecided.gif ***************************
únor 24, 2009 13:22
... : Laslo
Pro NČ
Ty musíš tu politiku tahat taky všude...
Jinak si nemyslím, že by zrovna tahle cílová skupina volila ODS...
Mám pocit, že někdo jiný jim slibuje, že se o ně postará smilies/cheesy.gif
únor 24, 2009 13:24
Lasio : NČ
Jestli teda právě tohle téma není politika v krystalický podobě, tak žijem každej někde jinde.
Každej jim naslibuje, včetně Největšího z humanistů. A až jim bude po vyhraných volbách slibovat pan ing. Paroubek, bude mě srát uplně stejně!
únor 24, 2009 13:55
Právě jsem se vrátil ze sněhové brigády, : strejda
protože ta noční nadílka s větrem byla opravdu krušná. smilies/cry.gif

K tématu:
Aniž bych tu chtěl vyvolávat nějakou polemiku, myslím si, že Kudlanka není serverem hloupých a nechápavých a že neustálý polopatismus ve sděleních tu není namístě. Ti chápaví, chápou, nechápaví mají smůlu.
Stejně tak si myslím, že takový Kocáb, "odborník", který neuspěl u voleb a kterého voliči ve své podstatě vyhodili dveřmi, tam musel někam vlézt oknem a k tomu všemu si vzal ještě i tu „zkušenou“ hvězdičku jako mluvčí... no to už mluví samo za sebe. To už si z nás dělají srandu. Z toho už si snad musejí dělat srandu i samotní Cikáni.
Na vysokých školách studuje obor lidská práva a žurnalistiku mnoho a mnoho schopných a schopnějších lidí. To je pouze můj osobní názor, který však nemusí zbytečně zavdávat hloupé polemice.

únor 24, 2009 14:40
Ano ano, ta mluvčí : wendy
Lejla Abbas, ona je napůl černoška - ze Somálska, ze Súdánu? už nevím. Je jako vhodně barevně řešený doplněk tohoto ministerstva. Na její stránky mě to odsud nepustí, že by tam byly nějaké sprosťárny..?

strejdo, to je krásná Ladovská zima, žejo ? Jsi zapadlý jak v Liberci ?
smilies/wink.gif
únor 24, 2009 15:00
Wendy, ta už není Ladovská, : strejda
ale svinská. smilies/grin.gif
A to si představ, že jsme chtěli jít o víkend se ženou na běžky. Když přijela a viděla ten fukec, napapala se, vzala si knížku, zalehla na gauč a za chvíli u ní usnula. Až druhý den, kdy jsem ji lákal opět na běžky a následně do hospody na zasloužené, začala šukat po světnici, že prý tu má mnoho práce, protože je tu prej (to říkala) takový divný "bordel", který já asi nevidím. A tak mi tu z gruntu vygruntovala.
Ale jen počkej zajíci...příští víkend půjdeš běžkovat...žádný gauč! smilies/grin.gif
únor 24, 2009 15:12
Wendy, : strejda
a představ si, že mi sem chodí zobat lůj strakapud velký. Vedle krmítka pro sýkory mám síťku s lojem a on sedne a zobe. Ten je ale krásný. Letos jsem ho tu viděl poprvé. Přiznám se, že jsem ho neznal a musel jsem se podívat na internet. To abych byl v obraze. Ale je to on. Nádhera. smilies/grin.gif
únor 24, 2009 15:26
Nojo ta zima, a sníh : wendy
a pořád ku*va padá...my máme taky krmení pro ptáčky jarabáčky, naučili se tam chodit, opeřenci. Je to pěkný. Tak zatím.
smilies/wink.gif
únor 24, 2009 15:51
Hostem byla primátorka Chomutova. : strejda
Dnes v podvečer jsem na Radiožurnálu poslouchal rozhovor s primátorkou Chomutova. To, co předváděla nová moderátorka Helena Šulcová, to by mělo být popsáno v učebnicích žurnalistiky jako odstrašující případ aneb jak se nemá dělat rozhovor. Na jedné straně kultivovaný projev primátorky s veškerou logickou argumentací, na druhé straně neustálé skákání do řeči, doslovné štěkání ze strany moderátorky, opakování stále stejných otázek jako u policejního výslechu, tlačení hosta kamsi, s cílem dostat ho do úzkých. Nepovedlo se. Já být dnes na straně hosta, tak se zvednu, odejdu a nechám tam tu štěknu štěkat.
Kam se poděla nestrannost žurnalistů? Apolitičnost? Kam se podělo slušné chování a kultivovaný projev a to ve veřejnoprávním prostředku? Je to žumpa, vážení. Je to samý vlezdoprdelismus kam se jen podíváte. Každý, kdo je na nějakém veřejném místě, snad i v tém vrátnici, se bojí říci pravdu o tom, jak se ti Cikáni u nás chovají, jak i přes svůj vrozený primitivizmus očůrávají kdekoho a ti jejich zastánci se nezmohou na nic jiného, než na stálé papouškování omletých vět o dodržování lidských práv.
Jinak ten Radiožurnál, ten jde s kvalitou vysílání od desíti k pěti. Tam zůstalo jen několik solidů, jakými je třeba pan Veselovský, několik insiderů, kteří jak píší, se stydí za to, co a kým a také jak se vysílá, ale mají zaměstnání...

Ale třeba se mýlím. Třeba mám už špatný sluch i vkus na tato nová, moderní pojetí...


únor 25, 2009 00:31
No jo, ale teď, po odklepnutí, jsem si uvědomil, : strejda
že tu píšu opět samá negativa. Nic pozitivního ze mne nevypadne. To bude zase kritiky...
No tak dobře. Mám jedno malinké pozitivíčko. smilies/cheesy.gif
Tady v horách se obecnímu úřadu a Správě silnic podařilo skloubit pluhování silnice s odjezdem autobusu. Je to milé, když tři až pět minut před každým busem jede pluh se šípem. Ve vánici i těsně před ním. Vždyť je to pro lidi...
únor 25, 2009 00:45
Strejdo : Jel
Ten rozhovor jsem poslouchala, je pravda, že Veselovský byl mnohem lepší. Paní Šulcová se opravdu snažila dostat primátorku do úzkých v místech, kde to nebylo nutné, a navíc se jí to vůbec nepovedlo, ale zas tak strašné to taky nebylo.
únor 25, 2009 06:41
No vidíš že to jde, strejdulíne ! No - tak jak píšeš by to mělo vypadat : wendy
kdyby se ti co jsou u vesla starali o věci vezdejší a míň o svá koryta a procenta volitelnosti své strany. Ale bez stran to prý nejde. Nevěřím. Ale čas asi ještě nenazrál.
Moderátorka - bohužel jsem to neslyšela, ale oni pracují na objedndávku. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Kdo chce s vlky jíti, musí s nimi výti. Jinak to může být první vlaštovička k odstřelu

Co se odstřelů dotýče, myslím si že na řadě je teď ministr Pospíšil, který si dovolil zásah do pravomocí právnické mafie - podržel Bašného a smetl jeho skvělěho nadřízeného. A krásná Renáta mlčí. Že by konečně došlo i na ni ? Jojo, z velké výšky bývají velké pády...no a nebo to odnese ministr. Uvidíme uvidíme uvidíme.

Sněhu zdar !
smilies/wink.gif
únor 25, 2009 06:43
Wendy, doufám, že Pospíšila neodstřelí, : Eva
protože ten je naprosto hoden obdivu. Doma ho sledujeme už dlouho a je to v podstatě pro nás prototyp ideálního politika. On je odborník, nesmírně pracovitý, stará se o "vezdejší" a zdá se, že je, díky způsobu svého života, i prakticky nevydíratelný.
Ale je to taková "bílá vrána", že o něj mám taky trochu strach smilies/angry.gif Takhle vysoko nasazenou laťku jeho soukmenovci nemohou potřebovat smilies/angry.gif
únor 25, 2009 07:33
Taky mu držím palce : wendy
je to správnej kluk. A svobodnej.... smilies/wink.gif
únor 25, 2009 07:49
Strejdo, s tím pozitivismem jsem si vzpomněla : Míša šíša
na "pozitivně" smýšlejícího tatínka Vladimíra Menšíka. Pan Menšík - blahé paměti - totiž vypravoval, jak jednou jeho tatínek říkal: "No bóóóže, tak co, jen ať shoří. Postaví se novej."
(Sousedovi hořel barák.)

Takže tak nějak to je smilies/kiss.gif
únor 25, 2009 09:28
wendy, no svobodnej, jak se to vezme . . . ale, ať je jakej chce, mně se taky líbí jako politik. : toulavej
a s těma stranama, že to bez nich nejde jsem tu už měl DLOUHOU přednášku a ty sis z ní nevzala NIC. Tak pro koho jsem ji teda dělal . . . To by mě zajímalo, JAK by sis to představovala, že by to bez těch stran mohlo fungovat, když se bez nich neobejdou ve VŠECH demokratických státech . . . I ten bolševik měl alespoň jednu . . .
únor 25, 2009 15:46
No však jsem psala, toulavče jeden paličatej, : wendy
že na moji teorii o řivotě beze stran, kde by jen každý normálně pracoval, nerozptyloval se stranickým bojem, intrikami, schůzováním a tak, a vedl ho vždy nějaký odborník ve svém oboru, je ještě moc brzo. Myslím historicky. Takže tak.
smilies/wink.gif
únor 25, 2009 21:15
Na každého stejný metr : Petr
souhlasím s paní starostkou v tom, že by si každý velkohubý zastánce naší menšiny která ne , že je diskriminována , ale protěžována, měl vzít od paní starostky klíč a chvilku bydlet s těmito nepřizpůsobivými občany.Nebo je nechat bydlet chvilí na Hradě nebo u ex prezidenta a v neposlední řadě u pana Kocába. Je s podivem, že zpěvák může dělat ministra s takovým zaměřením. Asi někteří lidé jsou výjimeční a umí všechno.Řešením by třeba bylo, ať se pan Kocáb vzdá svého ( pro obyčejného člověka s průměrným platem)pohádkového platu ve prospěch města.Nebo je na tom tak mizerně , že potřebuje těch pár kaček. To je jen můj názor obyčejného člověka. Petr
únor 26, 2009 07:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]