O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ PTÁČKA LAPAJÍ.... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 únor 2009

 Příliv migrantů ze zahraničí je v Česku podobně jako v dalších zemích EU hlavním zdrojem přírůstku počtu obyvatel. Cizinců tak nyní v ČR žije přes 410 000 a legálně jich u nás pracuje necelých tři sta tisíc. Jak říká předseda ČSÚ Jan Fischer, až 90 procent celkového přírůstku obyvatel ČR v prvním pololetí 2008 jde na konto migrace, když ze zahraničí se přistěhovalo o 51,4 tisíce lidí více, než se vystěhovalo.

 

 

 

 

 

     Z té zprávy si spokojeně mnuli ruce demografové i politici. Byli rádi, že počet obyvatel České republiky stoupl meziročně o 65 tisíc na nynějších 10,446 miliónu, což výrazně ovlivnila přistěhovalci ze zahraničí. Porodnice zkrátka praskaly ve švech a za loňských prvních devět měsíců se u nás narodilo 91 300 dětí, tedy o 4900 více než za stejné loňské období. Jak tvrdí Statistický úřad, znamená to, že už třetím rokem se v ČR rodí více lidí, než kolik jich umírá. Zásluhou zahraničních rodiček byla tak zaznamenána vůbec nejvyšší převaha počtu narozených nad zemřelými za posledních pětadvacet let.

 

     Stát proto chtěl pomocí tzv. zelených karet přilákat do země další pracovní síly ze zahraničí do oborů, které se potýkají s nedostatkem pracovníků. Na českém trhu chybí kvalifikované dělnické profese i vysokoškolsky vzdělaní odborníci. Mj. zdravotní sestry, techničtí specialisté, kvalifikovaní i nekvalifikovaní dělníci. Ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s ministerstvy zahraničních věcí, vnitra a průmyslu a obchodu ČR zavedlo na základě novely zákona o zaměstnanosti a novely zákona o pobytu cizinců na území České republiky tzv. zelené karty, tedy povolení k dlouhodobému pobytu za účelem zaměstnání na území České republiky.

 

 

     Zelené karty se týkají imigrantů z dvanácti zemí, kromě Vietnamu a Mongolska. Vstup na český trh práce se naopak usnadní občanům Koreje a Japonska, kvůli automobilkám, a též Ukrajiny či všech zemí bývalé Jugoslávie, naštěstí kromě Kosova. Invaze albánské mafie "skořápkářů" a drogových dealerů z počátku 90. let je ještě v živé paměti občanů Československa.

 

     V Česku dnes žijí národnostní menšiny Romů, Maďarů, Ukrajinců, Vietnamců, Rusů, Bulharů, Srbů, Slováků, Němců či občanů USA. Celkově u je nás nyní asi 3,5 % cizinců.

 

     Příliv imigrantů stojí za populačním růstem celé EU. Zatímco nyní má Unie zhruba 495 milionů obyvatel, do roku 2035 by měl jejich počet podle čerstvých statistik Eurostatu vzrůst až na 521 milionů. Ovšem přišla světová hospodářská krize, bez práce zůstaly miliony lidí, v Česku skoro 500 tisíc. Kdo na to nejvíc doplatí? Imigranti. Jsou první na seznamu propouštěných, aby nezabírali pracovní místa českým občanům. V první línii tak dnes stojí zejména Mongolci a Vietnamci. Těm prvním v počtu několika stovek bylo nařízeno, aby se vrátili do své rodné vlasti.

 

     Měli si prý dříve spočítat, zda jim práce u nás vyjde nebo ne. A bez znalosti češtiny údajně stejně neměli nikdy šanci. Blanenská firma Apos-Auto si přesto pozvala dělníky právě z Mongolska. Jsou schopni a ochotní pracovat za nižší mzdu než ostatní migranti... Obšívání volantů je těžká a málo placená práce, o kterou Češi vůbec nestáli. Tak je postupně nahradili zahraniční dělníci. V roce 2005 jich podle městského webu bylo kolem sto padesáti, z toho většina z Mongolska.

 

     Letos v továrně pracuje Mongolů už přes pět set. Šijí volanty pro Audi, Seat, Toyotu, Ford a česká firma, která i tak patří k největším zaměstnavatelům v kraji, se bez nich už neobejde. Přišla ale krize, jako první jsou na řadě při propouštění v Česku Mongolové. Vypršelo jim české vízum, nemají peníze, přišli o práci, ubytování, neumějí česky, zprostředkovatelé je opustili. Žije jich v Česku asi 15 tisíc. S typicky českou "velkorysostí" jim bylo na osobu nabídnuto jednorázových 500 eur a bezplatná letenka do Ulanbátaru. Pro propuštěné Ukrajince se údajně mají pořádat rekvalifikační kurzy přímo na Ukrajině, která je však na tom s nezaměstnaností mnohem hůř, než více než šest procent Čechů bez práce...

 

     Hrubě se tomu říká: Po upotřebení zahodit! Decentněji si lze jen povzdechnout: Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají a na otrockou práci ho lákají.

 

      Anebo možná říct od začátku slovy "básníka" z Národní strany: Tahle země není pro barevný...?

 

 

 

Břetislav Olšer

 

 

 

Komentáře (80)add feed
Po upotřebení zahodit : NČ
Jo, přesně! Ale vždyť tohle se týká úplně stejně i dnes desetitisíců hromadně propouštěných českých občanů: "Přišla krize, nepotřebujem vás, děkujeme, odejděte". Kam? Jak? Jak budete žít ze "sociální" almužny? Nezájem. Starejte se! V nejlepšim vás pošlem do kurzu naučíte se ťukat do klávesnice pc nebo i třeba základy účetnictví, zaplatíte jen 5 tis a můžete se nabízet na trhu práce internetem. Tam lítá takovejch nabídek za 50tis. měsíčně....
Chtěli jste, šmejdská žebroto, kapitalizmus, tak tady ho máte, vy socky. Jo, vy jste tohle nechtěli? Vy byste tak jen ty plný supermarkety a banány bez front, žejo! Starej prdlajs! Nezaměstnanost, žebrota, kriminalita, bezohlednost, to je nutná daň demokracii. To jste vy troubové nevěděli? Váš problém pitomečkové.
A jestli se vám to nelíbí, jestli nejste dostatečně vděční, že tu daň za demokracii smíte platit, tak jste obyčejní bolševici, a s těma se my, co jsme skvělí, uvědomělí, a je nám dána výsada používání zdravýho selskýho rozumu, vůbec nemáme co bavit.
únor 10, 2009 06:10
ach jo : Kamila
nějak nám se ta Kudlanka, ty komentáře, zpolitizovaly smilies/sad.gif
únor 10, 2009 09:18
To máš těžký Kamčo : wendy
ona ta krize doléhá skoro na všechny a nějak se tomu nedá vyhnout. Mít svůj kouteček bez starostí...poslala jsem šéfredaktorce článeček na úplně jiné téma, ona ho sem určitě brzo dá.

K tomuto článku výše - státní aparát "už" začíná uvažovat o tom, že bude postihovat agentury, které sem natáhnou lidi až odněkud z mongolských stepí a pak se o ně už vůbec nestarají, jen inkasují. Takhle pseudopodnikat by uměl každý, žejo. Tak uvidíme, zda se státní šiml odváží potrestat své bohaté voliče...
smilies/undecided.gif
***************************
únor 10, 2009 09:25
... : katka*
nemají to jednoduché. ale Češi to mají stejně těžké, když pracují v cizině. Máme holt sedět doma na zadku a vyjít s tím málem. Chceš víc? Jdi do rizika. Možná vyděláš, možná ti zůstane ten holej zadek... Je to vždycky riziko. je dobře že česká fabrika dá přednostně práci českým lidem - ne cizincům - to snad schvalujeme všichni.
Cizinecké agentury - to je mafie nic jiného. Berou jim 60% platu a oni jsou ještě rádi. Pořád mají víc než doma. Ale mají možnost volby a je na nich co si zvolí...

únor 10, 2009 09:43
Kamčo, to bychom se museli vystěhovat, jen nevím kam, : Eva
a stejně by to řešení nebylo, za čas by tam přišli i tyto "hlavy pomazané"
Nč to popsal přesně.
Třeba policie už dávno ví, že neúprosně bude růst kriminalita, protože ty lidi nebudou mít absolutně co ztratit a budou zahnáni do bezvýchodného kouta.
Mám občas přednášky pro policajty, najdou se tam fakt dobrý chlapi, ale jejich story jsou prostě nepublikovatelné. Pro některé zdejší: mají taky problémy, labilové smilies/wink.gif
Třeba si koupíte auto ojeté v bazaru, pak náhodou úplně bouráte a ejhle: ve zdemolovaných dveřích, v zrcátku Vám v autoservisu objeví "poklad": náhradní klíčky a kompletní doklady k autu v ruštině. Oni to pracně vyšetří, dají se dohledat i konkrétní pachatelé...a přijde rozkaz z vyšších míst to odložit a takhle vesele dokola. A to jsem uvedla jen úplnou volovinku spíše pro zasmání.
únor 10, 2009 09:46
holky : Kamila
já vím já vím, doba je zlá... a to vůbec, ale vůbec nebyla kritika Kudlanky (ó Velká Kudlo!!!), ale takový obecný povzdech...
díky za podporu
únor 10, 2009 10:09
Kamčo, každá doba je něčím "zlá", : Eva
to si nevybereme, ale v pravém slova smyslu je zlá asi jen doba válečná.
únor 10, 2009 10:34
Evo, probůch! Nestraš! : NČ
Už minulá světová krize byla ukončená válkou. A vlastně všecky krize.
únor 10, 2009 10:47
Jsem naopak chtěla připomenout, : Eva
jak dobře se stále máme smilies/wink.gif I když bordel, tak pořád ještě civilizovej smilies/wink.gif
únor 10, 2009 10:58
Evo : Kamila
ale jo, máme se dobře (já si zatím taky nemám nač stěžovat), jen ta "blbá nálada" nějak prostupuje celým mým okolím....
únor 10, 2009 11:01
jo blbá nálada, : alena puntíkovaná
jen abychom ještě na ni v slzách nevzpomínali...hádejte jak skončila minulá krize...měli jsme to ve škole...jo a začalo to černým pátkem na Newyorské burze.....asi slyším trávu růst...
únor 10, 2009 11:12
Jo jo NČ : Zdena
pravdu pravdoucí díš, to když si začnu u sestry na moravské vsi stěžovat na lemplovství všude kolem, tak se mě švagr zeptá, "zvonila jsi na Václaváku klíčema?" Jo zvonila, tak teď to máš a nestěžuj si. A mám to. Skvěle jsi to napsal.
únor 10, 2009 11:25
puntíku : mia
ahoj zdravím,už jsi tu dlouho nebyla.dvadvacítkou jsem se projela a naskytly se mi pohledy pro mě uplně nové a tipy od Milene jsem taky oba využila paráda!!!jen tu hospodu u zavěš.kafíčka od Nč jsem minula o ulici,ale já černé pivo ani jiný alkohol nepiju tak nevadí.
únor 10, 2009 11:31
nechápu? : Petronila
Podniku se přestane dařit, tak propouští. Je to nepříjemné pro ty propuštěné, o tom žádná (také mě to potkalo) - ale JAK jinak to, proboha, chcete řešit? Umělou zaměstnaností jako za socíku?

Když budu podnikat a zaměstnávat lidi, a pak moje výrobky přestanou jít na odbyt, tak je ode mě lumpárna, když některé lidi propustím, protože už si je nemůžu dovolit? Mám se o ty propuštěné ještě nějak starat? a jak? a jak dlouho?

Nějak nechápu, KDO je v tomhle případě ten lump? Zaměstnavatel, protože propustil zaměstnance, které by v dané chvíli nebyl schopen zaplatit? Stát, protože poskytuje "jen" tu sociální almužnu a rekvalifikační kursy?

CO byste tedy v tomhle směru považovali za ideální????
únor 10, 2009 11:51
mio, to je fakt škoda : NČ
Sisi přeci mohla polknout jen jedno malý. Určitě by ti chutnalo, bych se klidně i vsadil. Já např. vůbec černý nemusim ale tam ho musim vždycky (je to jen tak dvakrát do roka).
Neva, až tam zase zjara zabloudim, dám si jedno malý za tebe :-)))
únor 10, 2009 11:58
Nč : mia
I tak to bylo hezký plno zajímavých věcí až na pár maličkostí,což může třeba vzít Daniela do nějakého tématu-strašný nepořádek a neustále si hlídat kabelku v metru,tramvaji.Ale je tu jiné téma nebudu to blokovat.
únor 10, 2009 12:38
Petronilo, : Eva
já bych třeba považovala za ideální, aby se maximálně ztížil, až znemožnil výkon bohulibé profese: zprostředkovatelský a převaděčský mafián
únor 10, 2009 12:48
Máme svobodu podnikání : wendy
ale právní džungli. Když ondyno v Němcích měl jakýsi vysoký politik šílený průser - sehnal místo své známé, nějakou lepší uklizečku - musel odstoupit. TAdy ? neexistuje. Někdo vykácí les - nikdy se viník nezjistí. Ve Finsku ale postaví naštorc celý domek, aby nemuseli zbytečně kácet smrky. Jojo, asi to je v lidech, nejen v systémech.
Jinak je pravda, že jsme úskalí kapitalismu prostě nějak neznali...a teď se divíme.
smilies/smiley.gif
únor 10, 2009 13:26
Pro NČ : Petr
Chtělo by to trošku méně ideologie. Lidská mysl má jednu vlastnost, na to špatný zapomíná. Nepsal NČ nněkde, že byl muzikant - chce snad zpátky přehrávky před komisí ? Špinavej vzduch a lá Ústí, a vybraný krámy s mandarinkama když byly vánoce ? Atd.
Pokud vás zaměsntavatel nepropustí teď, tak možná za měsíc bude muset propustit zaměstnance všechny - od toho tu musí být sociální síť, aby se o vás postarala, ne zaměstnavatel. A za váš komentář před chvílí tady vás nikdo nebude na StB vyslýchat, celkem výhoda ne ?
únor 10, 2009 13:46
Petronilo, : bb
přesně tak - co je špatně a jaké jsou s tím potíže, to vidí každý, ale odpovědi JAK to řešit nemá nikdo, myslím skutečné reálné řešení, ne emotivní výlev.

Podle mě je těch 500 eur plus letenka lepší než nic, jen se obávám, aby je i o těch 500 eur nezkasírovali jejich "pracovní agentury"...Ale s tím naši zaměstnavatelé ani náš stát nemůže nic udělat, lidi to dostanou do ruky a jestli to za rohem nebo po návratu domů odevzdají do jiné kasy, tomu nezabráníme.
Naše zdravotnís sestry, servírky a uklízečky v Rakousku, Irsku, Skotsku se taky vrací domů za svý a jen s tím, co mají. Lidi, kteří šli do USA za prací přes "agentury" taky zaplatili jmění a často ani žádnou práci nedostali nebo takovou, že z ní tak tak vyžili. To je prostě riziko kroku do neznáma, tyhle podniky jsou založené právě na tom, že jejich "služeb" využívají lidi v zoufalé situaci, bez prostředků, s dluhy, exekucemi.

únor 10, 2009 13:58
pích do vosího hnízda :-) : bb
docela zajímavá diskuze by byla na téma "Jak, v čem přímo vás zasáhla krize" :-)

Nás třeba zasáhla, jiné firmy taky, ale ani jeden z nás zatím nepropustil ani nohu, zatím vyčkáváme, protože první čtvrtletí je vždy slabší a letos není slabší než jindy. Z okolí neznám zatím nikoho přímo postiženého, tj. ztrátou zaměstnání. Ceny potravin a zboží jdou dolů, platy zatím ne. V restauraci kam chodíme na obědy ubylo lidí, ale to taky bývá v lednu únoru běžné, lidi šetří po vánočním utrácení a na platby - pojištění aut, vyúčtování energií, daně z nemovitostí, darovací, z příjmu atd.
Jinými slovy, že je krize zatím, ZATÍM, víme jen z médií. Ale tady se to z diskuzí jeví poněkud jinak.

únor 10, 2009 14:07
... : bb
a samozřejmě agentury nezkasírovalY, původně totiž byli místo agentur "šéfové", ale to bylo zavádějící, no a na opravu z y na i už nedošlo
únor 10, 2009 14:10
ale no tak Petře : NČ
Komise u PKS i u Pragáče jsme absolvovali co dva roky. Celkem bez probl. Uměli jsme totiž i naladit nástroje, což někteří, i přes několikerá upozornění, zvládnout vůbec nedokázali (slyšel jsem to mockrát na vlastní voči - až neuvěřitelný).
Vždycky to byl takovej trochu nerváček, jasněže i docela srandovní buzerace s povinnym seznamem skladeb a na něm s povinnejma 30ti procenty repertoáru autorů ze soc. zemí (což se ovšem uplně hravě zvládlo Suchým a Šlitrem a Podmoskevskejma večerama). A pan Hála, pravidelnej předseda skoro všech komisí, byl vždycky noblesní:-)
No a po přehrávkách jsme to vždycky mazali zapít, párkrát i s panem Hálou, takže vzpomínky mám veskrze nostalgicky příjemný.
Dneska už jsou elektrický ladičky pro hluchý, tak snad už ani těch vyhazovů by tolik nebylo.
únor 10, 2009 14:13
Petr : bb
bohužel se setkáváme čím dál častěji s lidmi, kteří už se mandarinek, cestování bez doložky nasytili, na výslechu u Stb nikdy nebyli a kdo byl "měl určitě nějakej škraloup" a klidně by i pár komisí snesli, hlavně aby měli svých 18 tisíc jistých a nemuseli se starat o nic jiného než jejich byt, chata a zahrádka. Nechtějí demokracii, protože zjistili, že je vlastně moc nezajímá, co se děje kolem nich, když mají starost jak zaplatit bydlení a jídlo. Koneckonců, úředník si vždycky najde důvod k zanadávání si u kozla :-)
únor 10, 2009 14:15
... : bb
tak vidíš, Petře, že to zas tak strašný nebylo....

únor 10, 2009 14:19
no jasně, : Petr
byla to pohoda, má ty svatá pro...

únor 10, 2009 14:22
:bb : Justík
Tak exkluzivně pro Tebe, tady propustila firma OEZ na konci Ledna cca 150 lidí a oznámila,že v Únoru půjde cca 200 dalších. Firma je hodně závislá na vývozu součástek .. Ritr se zatím dost snaží (zaměření strojírenství), propustil "pouze" 100 lidí (ostatní si nechal (nechodí ale pravidelně a jsou na cca 60%platu..O automobilce v Kvasinách nemluvím.. Jo projevila se smilies/smiley.gif.. Mimochodem která základní potravina že se zlevnila? smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:25
NČ, : strejda
četl jsi tu bbabu jedovatou? Co psala Petrovi? Ale co. Co se škádlívá, to se rádo má... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:32
Vidim, že mý zážitky z přehrávek : NČ
uplně jedovatě a navíc uplně debilně ironizujou muzikanští ignoranti.
Ti, kteří tam nikdy nebyli (anebo byli a pro falešnej nenaladěnej kravál neuspěli???). Jste moje Sluníčka:-)

únor 10, 2009 14:33
Justíku : Míša šíša
Ale klid, holka, dívej se na to pozitivně! Všichni ti lidé si přeci mohou najít novou práci. Tedy když budou chtít a budou dostatečně optimističtí.

To jsem ale hezky ironická, viď, bb?
únor 10, 2009 14:36
Míša šíša : Justík
Já v klidu jsem, mě se to přeci netýká.... smilies/wink.gif
únor 10, 2009 14:41
NČ: přehrávky : Petr
Přece nejde o to, jestli jste museli nebo nemuseli umět naladit nástroje, ale že ti to přijde úplně normální. To je snad ještě šílenější, než samotný přehrávky (a to nemluvě o těch, který jima neprošli kvůli textům - písničkáři apod.). Vzpomeňtte na film Nejistá sezóna a inspekci tam. To opravdu takový režim někdo dokáže upřednostňovat ?
A i z čistě ekonomickýho hlediska se má dneska drtivá většina lidí mnohem lépe, nemluvě o čistotě vzduchu/vody. Měl jsem se na ten komentář vykašlat, ztráta času. Prostato, prostato, prostato ...
únor 10, 2009 14:43
bb : mamča
U vás v regionu je asi blaze. U nás propustili v říjnu 20% zaměstnanců. Naštěstí nejsem mezi těmi propuštěnými, ale do vesela mi z toho není. Ti propuštění sice dostali odstupné, ale práci zatím nepříliš úspěšně shání.
Jedna bývalá kolegyně sehnala práci u jakési německé firmy. Tři měsíce dělala i o víkendech, jen aby jí po zkušební době dali trvalý pracovní poměr. Po třech měsících jí novou smlouvu nedali, a na Pracovním úřadě jí řekli, že ta firma to tak dělá pořád. Prostě 3 měsíce holý plat, a pak někoho nového, co se zase bude zoufale snažit... smilies/angry.gif
únor 10, 2009 14:43
NČ, tak jdi do toho. :-))) : strejda
Přece se tu nebude nikdo otírat o Tvoji prostatu. No néééé?
únor 10, 2009 14:46
Justík, ty tam pracuješ? protože jsem se ptala Jak, v čem přímo VÁS atd... : bb
jinak, že se propouští a kde a kolik vím z novin, z netu atd.

Potraviny - za základní se obvykle považuje mouka, cukr, máslo, mléko, vejce, že. Tak se přiznám, že ceny těchto základních potravin nesleduji, protože 1) dobu, kdy jsem neměla ani na máslo, jsem kupodivu zažívala za komančů kdy máslo bylo pořád za stejnou cenu, bylo mi 19 a z platu 1700 jsem musela 1200 dát za pronájem garsonky a 2) na chlebu, mléku a máslu se ušetřit moc nedá, 3) vejce dostávám a sýry většinou kupuji na farmě. Když mi dojde mouka, tak si ji koupím a nedívám se, zda stojí 8 nebo 15, protože při naší spotřebě mouky rozdíl udělá měsíčně tak pětikačku. U nás se jí hodně těstovin a luštěnin a tam jsou ceny tuším stejné nebo podobné.
Ale - exkluzivně pro tebe :-) - včera jsem byla dokoupit zásoby pro smečku a zjistila jsem, že jogurty (z obchodu), které si oblíbil junior a stávaly přes 10, jelikož dvojciferně, stojí pod 10, jelikož jednociferně. Že máslo, které jsem na vánoce kupovala do cukroví za 25 jsem koupila včera za 19. Bio kefír býval přes 20, teď byl pod 20.
Utratíme dost za benzin, na venkově je to značná položka v rozpočtech, do zaměstnání a škol se dojíždí. Ten stojí proti loňskému roku výrazně míň - což nemá přímou souvislost s krizí, uvádím to jen jako další položku, která taky nijak neruinuje občany, ne více než loni a předloni.
únor 10, 2009 14:49
Míšo šíšo, : bb
jsi. Ale já nenabádala k tomu, abyste se hezky optomisticky dívali na to, že se propouští a že si přece mohou najít místo...

Jestli sis všimla, tak jsem se ptala jen na to, jak si představujeme, že se asi taková situace dá řešit jinak, než propouštěním, snižováním nákladů - firma nemá zakázky, nemá na výplaty, banka jí neprodlouží provozní úvěr - jak?
Ty to víš, máš nějaký "nápad" ? nemáš, že. Já taky ne. Když se dostaneme do podobné situace, tak propustíme taky. Nelidsky. Nebo mám vybrat dětem stavební spoření a zaplatit s tím pár měsíců zaměstnance? to už mám taky za sebou :-)


únor 10, 2009 14:54
bébé, : strejda
zapomněla jsi na plyn a možná i ČEZ bude zlevňovat. Protože bude vyrábět energii z lůna země. Už se těším...na 22. století... smilies/grin.gif
únor 10, 2009 14:54
mamča : mia
Tady u nás je podnikatelka,která dokonce při nedodržení normy sráží dny dovolené,co na tom,že to je protizákonné,ona dobře ví,že se žádná ženská neozve.Ty ženský vstávají ráno ve 4 dojíždějí,dělají za minimální mzdu,domů se dostanou zas kolem 4 odpoledne.A které je kolem té padesátky a víc tak toho má "plný kecky".Ale není kam jinam jít.
únor 10, 2009 14:55
bb : Justík
Já tam nepracuji, ale moji dobří známí.. Což jim způsobuje stres a tím ničí zdraví smilies/smiley.gif což se mě dotýká, páč je mám ráda..Jinak se přiznám, že cenu potravin taky moc nesleduji, jen mě to zaujalo.. smilies/cheesy.gif
únor 10, 2009 14:58
bb, : Míša šíša
já jsem nepsala nic o tom, že jsi nabádala. Ale vzhledem k tomu, že několik grafomanů tady plácá páté přes deváté, mimo mísu a aniž by šli k jádru věci, dovolila jsem si ten samý přepych i já.
únor 10, 2009 15:00
... : bb
aha. tak to jo.
únor 10, 2009 15:01
No, mamčo, prosím tě, kde jsi byla???:))))) : Eva
jsem tady o víkendu svedla pomalu Bílou horu, ohledně tvého nařčení ze zatrpklosti smilies/wink.gif
únor 10, 2009 15:13
Justíku, mamčo, Míšo šíšo, : Eva
kdybyste náhodou někdy, v budoucnu, byly labilové, co mají problémy, tak mi napište, protože ty já sbírám smilies/grin.gif
únor 10, 2009 15:16
Fain, Evo, budu si to pamatovat : Míša šíša
Člověk nikdy neví... smilies/wink.gif
únor 10, 2009 15:18
Když připustíme, : wendy
že i když jsou leden a únor slabší vždycky, nebudeme dělat, že se nás krize nedotýká, protože nás nikdo zatím nepropustil, že ne, bb a aspol? Protože to, že se to netýká přímo mé osoby a mé rodiny, ještě neznamená, že je vše spíš v pořádku než v nepořádku, je to demokratické a můžu být celkem v klidu.
A řešení ? Obraťme se na MMF nebo na hříšníky, kteří krizi zavinili. A můžeme ještě zkusit lampárnu...
Neobviňuji celý svět z toho, že se propouští (a práci všichni nenajdou i kdyby byli sebeflexibilnější, prostě není), jen netvrďme, že to nebude tak špatné. Asi bude. Tedy jak pro koho. Ale my se zase na ten vrchol sinusiody dostaneme, to by v tom byl čert, abych přišla o všechny akcie !!!
Nyní se s vámi rozloučím a odcházím do restaurace, abych aspoň trcohu zaplnila její prostory a dala utržit OSVĆ. NAzdar.
smilies/wink.gif
únor 10, 2009 15:25
Eva : mamča
Jééé, děkuju. smilies/cheesy.gif
To jsem ani netušila, že jsem zatrpklá baba. smilies/grin.gif Asi jo. Moc důvodů k optimismu posledních pár let nemám, ale že by až tak ? smilies/wink.gif
Nemám zas tolik času, abych tady četla všechno. V práci roztáčím kola zrezivělého kapitalismu, volný víkend už jsem neměla ani nepamatuju, a doma vlastně taky pracuju.

smilies/cheesy.gif
únor 10, 2009 16:04
wendi, : bb
nečti mezi řádky co tam není, ptala jsem se úplně normálně bez kapky ironie na to, co mě zajímá - zda a jak se krize někoho přímo dotkla, v čem musel změnit život, co si odpustit, o co přijde nebo přišel atd. Šiček z textilky za 8 tisíc klepajících se o místo bych se pochopitelně neptala. Ale protože nás tu cca 20 stráví půl dne krafáním na netu, tak si to dovolím. Nehledej v tom co v tom není.
únor 10, 2009 20:17
wendy, mělo být : bb
samozřejmě
únor 10, 2009 20:19
bb : wendy
tak se ptej těch šiček....ale stejně nás to zasáhne všechny.
Já jsem na netu když nepřijde klient nebo z domu.
Teď jdu s pejskkem.
Dobrou.
smilies/wink.gif
únor 10, 2009 21:02
... : bb
my s pejskem byli a ted pracuju :-)
proč bych se měla ptát šiček a vás ne? :-) jejich situaci znám z médií i osobně, mám kamarádky v nedaleké dílně-fabričce, montují hadice a součástky
únor 10, 2009 21:27
Strejdo, prostata sem, prostata tam. : NČ
Von, ten dotyčnej chudinka, si masíruje svou vlastní prostatu, ne mojí. Mně na jeho názorech v prostatě vůbec nesouloží, protože se mi jeví jako trouba. Kdyby nebyl, jistě by si všiml, že jsem odpovídal na jeho cílenou otázku o působení přehrávek přímo na mě osobně za mý muzikancký éry, a na mý pocity. A přesně o tom (a o ničem jinym!) jsem psal. Jen o svejch vlastních zážitcích a pocitech. Bohudík, fakt nemůžu za to, že mý vlastní zážitky jsou v prostatě docela dobrý. Též nemám důvod se za to stydět a každýmu ******** se omlouvat za to, že jsme nehráli falešně a že zpěváci docela slušně intonovali.
únor 11, 2009 06:59
Odpověď pro bb : Eva
osobně mne fakticky, materiálně, krize zatím nezasáhla.I při všem optimismu to považuji výhradně za dočasný stav.
Nejsem "odporník" na krize, ale se obávám, že nejhorší bude davová krizová psychóza, která krizí zdůvodní úplně všechno. Takže si myslím, že spoustě těch nejnenažranějších mocných se krize náramně hodí do krámu.
únor 11, 2009 07:21
Evo : bb
trefilas hřebíčkem do mé hlavičky
nejhorší bude davová krizová psychóza, která krizí zdůvodní úplně všechno.

Přesně na tohle jsem myslela, protože to je to, co pozoruji že se začíná dít. Lidí přímo zasažených - ztráta zaměstnání jejich nebo partnera - je relativně málo, osobně známe každý asi jen jednotlivce. Ale tohle už běží, domino padá.
únor 11, 2009 08:41
bb a není třeba taky možné, : Eva
že v době, kdy žádná krize ještě u nás nebyla, někdo uměle tu psychózu navodil, vyprovokoval, vyprodukoval, protože krize je taková vyšší moc, za kterou se schová, zdůvodní, svede celkem všechno, co nikdo nikdy řešit nechtěl, neuměl, a poskytne to úžasný manipulační prostor pro beztrestné obcházení toho, co do té doby ještě fungovalo?
Čímž teprve skutečná krize vznikne, ale mohla by mít kvalitativně mnohem horší následky, než ta původní, globální.
Takže bychom tu mohli mít současně působící davové psychózy 2 smilies/wink.gif
únor 11, 2009 11:59
Myslím, že pro začátek by stačilo nazývat věci pravým jménem. : toulavej
To vypadá jako přednáška, jako arogantní poučování nevědomých lidí. Nevím, možná, když lidé místo RECESE používají slovo KRIZE. Ta má ale jiné parametry, vypadala by jinak, jako opravdu krize. Toto je recese. Inteligentní idioti v masmédiích však používají slovo krize, protože to lepší zní . . . A tak se z té recese krize opravdu může stát, protože lidé se jako v krizi začínají chovat. Ale ZATÍM o žádnou krizi nejde. Aby nebyla, stačilo by používat správná slova pro dané skutečnosti.
Pro Evu bych dodal, že UMĚLE VYVOLAT KRIZI, aby se za ní schovaly nešvary tohoto světa, této společnosti, by mohlo napadnout jedině anarchistu, toužícího uvrhnout svět do chaosu a bídy. Naštěstí pro tento svět v této době NIKDO TAKOVÝ NEMÁ TUTO MOC. Skutečná krize je nedílnou součástí tržního cyklu a žádné státní regulace za posledních 50 let tomu nedokázaly zabránit ani tomu předejít. Protože to NEJDE, ty krize vycházejí ze samé podstaty lidí, jejich snahy mít se lépe, mít pořád víc.

Info pro Justíka – u nás jsou rohlíky za korunu ( září 2,50 Kč, po volbách 1,90 Kč, leden 1,60 Kč, tvrdý sýr 400g ZLEVNIL z 50 Kč na 40Kč a MOMENTÁLNĚ je fernet ze 139 Kč za 99Kč !!! :-))) . Také pivo a nealko zlevňuje . . .

únor 11, 2009 16:15
pan prezident : Kamila
řekl, že krize je uměle vyvolaná bublina - co ty na to toulavej?
únor 11, 2009 16:23
Toulavej : Justík
V tom případku asi bydlím v krásném, ale drahém kraji smilies/smiley.gif Rohlíky i housky tu máme za 2,50Kč stále, tvrdý sýr teda z hlavy nevím hhhh... Ale máš pravdu Bohemia sekt před Silvestrem dali do "akce" a byl ze 138 za 99 Kč. smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif.. No asi budu muset vícero hlídat akce a vzhůru do lepších zítřků smilies/grin.gif .Co se krize týče, já osobně vidím zatím zpomalení růstu, které muselo přijít dříve nebo později.. ALE nevím jestli uměle, nebo oprávněně jsou na to reakce takové, že aspoň tady opravdu velké podniky závislé na vývozu hronadně propouštěly (na cca polovinu lidí)..A protože jsem lidumil, nebudu se tvářit, že se mě to nedotýká, páč se to dotýká kamarádů a známých..Takže tak..
únor 11, 2009 16:36
Toulavej, psala jsem bb, : Eva
a ujišťuji tě, že arogance tam nebyla a za nevědomou bb nepovažuji ani omylem!

K Tvému vyjádření" shoda "Nevím, možná, když lidé místo RECESE používají slovo KRIZE. Ta má ale jiné parametry, vypadala by jinak, jako opravdu krize. Toto je recese. Inteligentní idioti v masmédiích však používají slovo krize, protože to lepší zní . . . A tak se z té recese krize opravdu může stát, protože lidé se jako v krizi začínají chovat. Ale ZATÍM o žádnou krizi nejde.
Skutečná krize je nedílnou součástí tržního cyklu a žádné státní regulace za posledních 50 let tomu nedokázaly zabránit ani tomu předejít.

V dalším se nikdy neshodneme, protože tam já bych namontovala nějaké psychologické zákonitosti a ty bys měl zase neoprávněný pocit, že arogantně přednáším nevědomým smilies/grin.gif
únor 11, 2009 17:48
... : bb
řekla bych, že v USA nastala recese a u nás ta psychóza, nebo kocovina po bohatém mejdanu:-)
Co mi vadí je představa napumpovaných milionů a miliard dolaůr, eur, korun do podniků, které se teď potácejí a otřásají v základech, ale jejich vedení má přetékající konta a roční odměny vyšší než můj celoživotní příjem. Přesto potřebují podporu od států, bank a možná i Marťani by mohli něco šoupnout :-) Až přijde konjunktura, podpora se státu vracet nebude a vedení si vyplatí vyšší odměny za to, že tu krizi tak skvěle překonali :-)

http://sumavak.bloguje.cz/726916-ekonomicke-deprese-jejich-pricina-a-lecba.php






únor 11, 2009 17:48
... : bb
fernet nepijeme, becherovka nezlevnila, ale náprsteček na žaludek udělá dobře,tak co, a na bacily zase ta slivovice z demižonu zdarma :-)
únor 11, 2009 17:50
bb, dík za odkaz, : Eva
moc zajímavý článek, fakt.
únor 11, 2009 18:17
Kamilo, musím chtě nechtě pana presidenta pochválit za správný a hlavně zdravý úsudek, vidím to úplně stejně :-) : toulavej
Teď by mohla následovat přednáška, PROČ tomu tak je a MNOHO ARGUMENTŮ, kterými bych svůj názor podepřel. Několik "vzdělávacích" přednášek :-) už jsem tu udělal, než jsem konečně pochopil, že na naučené věty ze stranického sekretariátu ODS, které jsem tu předváděl, není nikdo - a to právem - zvědavej. Proto přednáška nebude žádná, jen suché konstatování, co si myslím. Doufám, že tato odpověď tě trochu uspokojila . . .
únor 11, 2009 18:45
nevím, jestli to půjde pustit...ale je to roztomilý : alena puntíkovaná
tak to musíš vidět čauky KRAJTIČKA

*

Předmět: Fwd:Fw: Fwd:Fw: Jasny dukaz globalniho oteplovani :-)
Datum: 2.2. 2009, 11:42
1 přiložený soubor
- Uložit všechny soubory najednou
evidenciadelcalentamientoglobal.wm - 490,45 kB
Otevřít | Uložit

únor 11, 2009 19:47
tak bohužel, : alena puntíkovaná
nejde
únor 11, 2009 19:47
Puntíkatá, Ty jsi nám tu jen kopíravola obsah mailu. : strejda
Aby se to dalo otevřít, je nutná cesta k souboru. Ale když jsme u té globalizace, přišlo mi i tohle. Možná, že to taky znáte.

Otázka: Čo je to globalizácia?
Odpoveď: Smrť lady Diany.

Otázka: Na základe čoho ste tak usúdil?
Odpoveď: Anglická princezná so svojím egyptským priateľom havarovala vo
francúzskom tuneli, na nemeckom aute, v ktorom bručal holandský motor, ktorý
šoféroval belgičan, ktorý slopal škótsku whisky a kterého prenasledoval
taliansky paparazzi na japonskej motorke.
Následne sa ich snaži zachrániť americký doktor indickými liekmi a toto všetko
poslali tebe Čechovi a ešte k tomu v slovenčine, ktorý si oblečený v čínskych
šatách a čumíš do taiwanského monitoru.

únor 11, 2009 20:28
... : NČ
Absolutně nechápu, proč tady někteří tak tvrdošíjně kecaj svý debilní moudra o věcech, kterym ani zamák nerozuměj.
Kdysi jsem někde slyšel takový rčení: "... a pak, se sebejistotou diletanta, propojil fázi s nulákem..."
To sedí přesně!
únor 12, 2009 05:53
eště že tu NČ jsi, ty to vždycky umíš tak krásně všechno vysvětlit, jinak bych, duše prostá, určitě naletěl kdejakýmu : toulavej
diletantovi s jeho debilními moudry . . .
únor 12, 2009 08:26
Mě zaujalo tohle : Míša šíša
musím chtě nechtě pana presidenta pochválit za správný a hlavně zdravý úsudek, vidím to úplně stejně

Vyplývá z toho, že každý úsudek je správný a zdravý v tom případě, kdy je shodný s úsudkem toulavého?

smilies/shocked.gif
únor 12, 2009 08:46
Toulavej, blbý na tom tvym prozření je, : NČ
že tobě má ochrana před naletěnim kdejakýmu diletantovi už nepomůže.
Ty už jsi naletěl:-(
únor 12, 2009 09:07
Ale Míšo, : Eva
to se běžně učí už na ZŠ, jsi tenkrát evidentně zase chyběla smilies/grin.gif
únor 12, 2009 09:16
Ha! : Míša šíša
Tedy základní mezera ve vzdělání? Kýho šlaka!
únor 12, 2009 09:19
Míšo, pakliže je úsudek toulavýho správný, vyplývá z toho, že je správný i KAŽDÝ úsudek, který je s úsudkem : toulavej
toulavýho ve shodě. Ano, tak to říká logika.
únor 12, 2009 09:31
Hm. To bych ještě pochopila : Míša šíša
Ale zatím jsem nepochopila, jak jsi dospěl k přesvědčení, že tvůj úsudek je správný a zdravý (v souvislosti s tím komentářem k úsudku pana prezidenta). Čímž tedy netvrdím, že třeba není, ale zajímá mě, kde bereš tu neochvějnou jistotu.
únor 12, 2009 10:18
míša šíša : mia
Ahoj jak je na Vysočině?tady je sněhu,že by to chtělo ruskou trojku,aby se to projelo.Já mám kořeny tam u vás u "Pejru" kolem Křemešníku.Je to moc krásný kraj a pomalu v každé vesnici hrajou ochotnické divadlo,což je v dnešní uspěchané době prima.
únor 12, 2009 10:32
Míšo, tak neochvějnou jistotu mám jako každý v mém věku pouze v to, že za takových 50 let a méně : toulavej
tu už živej určitě nebudu. Jinak nemám neochvějnou jistotu v nic jinýho. Pokud se jedná o to, jak se to má s dnešními ekonomickými celosvětovými problémy, jak a proč vznikly a kdo za to může-nemůže, tak své názory mám podepřeny, jak už jsem psal, mnoha argumenty, prodiskutovanými se svými kamarády, kteří jsou ještě chytřejší než já :-))).
únor 12, 2009 10:34
Mio, : Míša šíša
sněhu je tu taky dost, ale před chvílí právě přestalo chumelit, takže se situace asi zklidní. No vidíš, já bydlím od Pejru co by kamenem dohodil - v Humpolci smilies/kiss.gif
únor 12, 2009 10:40
Mia : Justík
smilies/smiley.gif Já jsem z OH a ochotnické divadlo se tu hraje od.. No kdo ví od kdy (to moje paměť nepamatuje).. Já sama jsem "ochotník" už cca 10 let a musím ke své potěše říci, že po útlumu začínají být představení opět navštěvována hojnějším počtem publika a obnovují se i přehlídky ochotnických divadel... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 12, 2009 11:30
Justíku : mia
Ahoj,tak to ti držím palce,obdivuju lidi ,co dokážou udělat něco navíc,na úkor svýho volna.Příbuzný taky vede soubor na vysočině,hrají celou zimu.což mě udivuje,kolik představení cca 25 vyprodají během 3 měsíců.už hráli i v pohádkách Zdenka Trošky v komparsu.Justí OH nevím co je ale jak jsi psala o tom OEZ a Kvasinách asi před 2 dny tak mi došlo,že asi východočech.pa
únor 12, 2009 11:46
Mio : Justík
Ono po pravdě je to parádní uvolnění a aktivní odpočinek. Přeci jen na vesnici jsem ráda, když můžu podnikat i něco trochu "duchovní", abych tak docela "nezakrněla".. Jinak OH = Orlické hory a tudíž jsem východočech smilies/cheesy.gif jinak ale tolik slavný spolek jako má Tvůj příbuzný rozhodně nejsme. Jezdíme vystupovat pouze po okolí, pro radost svoji a doufám že i ostatních smilies/grin.gif
únor 12, 2009 12:26
Absurdistán 2016 : Ron
No, vida... Dosud aktuální článek i v roce 2016. Ba snad i víc, než tehdy. Po sedmi letech lze konstatovat, že tupost českých úředníků a politiků byla opět potvrzena.

Statisíce kvalifikovaných Čechů jsou bez práce, nejsou byty pro mladé rodiny, ale "demografové a politici si mnou ruce", kvůli imigraci.

Divné je, že titíž demografové a politici neprotestují třeba proti superliberálním potratovým zákonům, díky kterým příjde ročně o život přes 30 tisíc Čechů (obojího pohlaví).

Že jim nevadí odčerpávání státních výdajů imigranty v situaci, kdy "nejsou peníze" na české děti, rodiny, invalidy a důchodce.

No, jsem zvědav, jestli Češi dostojí své pověsti nejohebnějšího národa v Evropě nebo jestli se to nakonec zlomí, dojde k novému převratu a vinící současného marasmu tentokrát budou dosti nesametově potrestáni...

leden 10, 2016 13:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]