O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DRAHÉ MOBILOVÉ PRŮŠVIHY PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 leden 2009

 Kde jsou ty časy, kdy se rozjívení teenageři bavili nočním telefonováním (z pevné linky) na v telefonním seznamu vyhledané oběti - např. pánovi se jménem Sluníčko, aby pak probuzenému člověku po jeho ohlášení se sdělili: „Sluníčko, jo? Tak tady je tma jak v ...." a další a další úlety. Pomineme-li docela slušné naštvání potrefených, nestály tyto excesy víc než běžný hovor.

 

 

 

 

 

     Jak jinak a oč horší je to dnes... Nechci psát o mobilní šikaně, to je téma jistě na samostatný článek - ale o tom, jak velice lehké je protelefonovat neskutečnou částku za velice krátkou dobu. Všude možně na nás pořvávají reklamy nejrůznějších úletových adres - slečny (většinou dámy důchodového věku s mladým hlasem),  poskytující „rozkoš po telefonu", věštkyně, které vám odhalují budoucnost - a další a další. Ale - nejen to... teď, kdy už je možno se po telefonu připojit na internet, lze „provolat" i desetitisícové částky jen to fikne.

 

     Bohužel, čas, který stráví dospělec na erotických linkách je kratší (spočítá si to), než čas, který svede takhle prohýřit za velice krátkou dobu nezkušený puberťák. Nebo další možnost - je-li dítko na výletu v zahraničí a nedojde mu, že podstatně jiné jsou tarify připojení k internetu z českého domova a jiné dejme tomu z Řecka, kam ho rodiče poslali na ozdravný tábor... A tak vesele stahuje hry, brouzdá internetem... A rodiče si pak doma mohou hodit mašli - nezbyde jim totiž nic jiného, než obrovský účet zaplatit.

 

 

Máte nějaké zkušenosti s "větším účtem" svých dětí?

Jak jste reagovali?

Jak tomu podle vás předcházet?

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (22)add feed
jak tomu predchazet? : mura
nedavat jim tarif. zasadne a jedine kartu.
leden 11, 2009 18:58
... : bb
přesně tak a má to ještě jednu výhodu, kdykoli nevít co za dárek nebo odměnu - kupón s kreditem a ještě si lze vybrat za kolik. Moc nechápu rodiče, co s vidinou mobilu za korunu upíšou se k placení tarifu a pak s infarktem na krku splácejí sedmitisícové faktury.

Dcera má tarif asi rok spolu s novým telefonem, zpočátku dohodnutý limit 800 dodržovala, pak se za odměnu zvýšil na 1200 a začalo jí to ujíždět přes 2000, hlavně za sms. Potřikrát se to prominulo, další 3x si odpracovala ve firmě, za což jindy dostává peníze, no a protože má většinu spolumobilních kamarádů O2, změnili jsme tarif na O2Cool, kde má do sítě o2 smsky zdarma a ostatní za slušnou cenu plus výhodnější volání, takže se to podařilo vrátit do limitu. Kdyby ne, tak si to zase odpracuje a nebo se vrátí zpátky ke kupónu, to podle toho, jestli si chce přivýdělky utrácet za telefonní faktury nebo za něco jiného.
Být v situaci rodičů, kteří tak tak vyjdou a dítě si ani nemá kde vydělat na své útraty, tak tarif nepořídím i kdyby ten mobil za kačku byl pozlacený.



leden 11, 2009 19:36
dítě : Kamila
si jednou nedalo vymluvit, že jít na internet z mobilu je blbost a že je to drahé. Jo, má kartu, ale!!! Zkusil se připojit jen párkrát a najednou píp.... píp... smsky o odečtu kreditu, až se dostal na -270 korun! No vykulenej byl hezky, už mi věří a dluh splatil z kapesnýho. Známý mi to pak vysvětlil - wap sice všude píšou za pár halířů, ale připojení stojí asi 70 korun, takže tak!
leden 12, 2009 09:38
jo, takhle se dá "provolat" třeba i padesát tisíc... : Irma
a to je pak fakt na zabití!
leden 12, 2009 09:45
bébé, : strejda
Ty víš, že Tě mám rád, že jsem si Tě vždy ve své fantazii představoval jako sexbombu. Jako Bardotku či Brylskou... I ty Tvé komentáře bývají zasvěcené. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Ale - nezdá se Ti, že pro dceru, která si zřejmě nevydělává, je ten limit (určitě měsíční) trošku více navýšen než je zdrávo? Měsíčně problbnout s kamarády 800 i více za nic? Takový limit měli i mnozí manažéři u nás ve fabrice. Za nějaký čas bude tato dívenka všem, kteří mají méně než ona, říkat socky. To je jen můj názor, který Ti nevnucuji.
leden 12, 2009 11:49
strejda má pravdu : mimi
Ten limit 800kč mě šokoval.Jsme tady opravdu rozdílné sociální vrstvy.
leden 12, 2009 12:04
nechci se do ničeho moc motat - : LindaLinda
ale "bb" - kolik je tvé dceři?
a mohu se zeptat, kolik má ještě kapesné?

jinak - snažím se neprovolat víc než 4 - 5 stovek a to si vydělávám
leden 12, 2009 12:32
... : Sandra
No tak 800 měsíčně já už také dneska provolám zřídkakdy- a to i přesto, že všichni mí přátelé bydlí v jiném městě a telefon je po většinu času prakticky jediný způsob komunikace...ale zase si vzpomínám na dobu, kdy jsem trávila odpoledne tím, že jsem přišla ze školy a běžela k telefonu, abych zavolala kámošce, kterou jsem viděla celý den ve škole,pak jsem s ní poobědvala, jela autobusem domů...pak jsem s ní klábosila dvě hodiny po telefonu, položily jsme telefon a za další půl hodiny jsme se viděly na nějakém kroužku. Naši měli štěstí, že to bylo z pevné na pevnou- mobilně by to vyšlo asi dráž...
leden 12, 2009 13:00
tak nevím, : katka*
moje děti(10 a 13let) mají na měsíc kredit 250Kč a 18 letý 500 - ale má tarif a hlídá si to. protože mu na něj nikdo nepřidá a tak si pak na něj musí vydělat brigádou.
Já provolám měsíčně okolo 400-500.
Hrozně mi vadí, když si dnešní "haranti" místo aby skočili vedle do baráku se zeptat na úkol nebo se na něčem domluvit, raději volají...
když chtějí komunikovat, tak at si píšou přes ICQ neomezeně a zadarmo. -Stejně jsou všichni puberťáci věčně na internetu
leden 12, 2009 14:14
vidim, ze jsem matka semetrika : mura
narok na dobiti kreditu ve vysi 400 kc maji jednou za 1/4 roku. ale ani tak casto s pozadavky na dobiti nechodi, vydrzi jim to i dyl. ja provolam asi taky tolik.
leden 12, 2009 16:05
dlouho jsem tu nebyla, : kiwi
koukám, co je nového!
No, docela by mě zajímalo, kolik taková průměrná rodina s dvěma dětmi, tedy 4 mobily v rodině, měsíčně protelefonuje?
Hodíte to sem někdo?

leden 12, 2009 19:11
kiwi : mura
uz jsem to psala: rekla bych, ze jsme prumerna rodina a v sesti lidech (z toho 4 pubertaci) protelefonujem tak tech 600 mesicne. (jeste platime pausal za pevnou linku a internet cca 700).
leden 12, 2009 20:05
tak nejdřív odpovím na otázky, pak okomentuju :-) : bb
Dceři je 22, studuje VŠ, bokem jazykovku AJ, chodí na tréninky, přivydělává si prací u nás a v létě brigádničí. Kapesné jí posíláme na účet, 400 týdně - vstupy na kulturní aj. akce, drobnosti co si tak člověk občas kupuje, jídlo a pití mimo domov, protože kvůli rozvrhu stíhá menzu 1x týdně na oběd a když někam vyrazí na víkend a nesouvisí to se školou, sportem, rodinnou akcí, tak si tam platí útraty taky ze svého. Vše ostatní má placené, časopisy předplacené, kosmetiku si koupí když jde se mnou na velký nákup. Z toho, co dostane navíc od babiček, k svátku apod. posílá drobné částky jednomu kočičímu útulku - kdysi tu byla výzva k pomoci, útulek tehdy napadli vandalové, tak jsme spolu nakoupily, zabalily a poslaly balíky pro kočky, něco pro tu paní a trochu peněz na účet, pro mě to tím skončilo, pro ni ne, našla si jiný a podporuje ho - drobně.
Mobil - psala jsem, že měla 800, pak se to navýšilo na 1000-1200. Z toho min. 600 utratí za telefony a SMS pracovně a rodinně. Se mnou, s otcem, s babičkami, s dědečkem, sestřenicemi, bratrancem. Pracuje brigádně u nás, vyřizuje různé věci, pochůzky, telefonáty, píše objednávky, když pracuju doma, zaskočí v kanceláři, cestou domů taky obstará nákup, poštu apod. Když je doma, napíše mi že něco došlo, jestli to koupím, zeptá se kdy dorazím, napíše, že jedou s Kubou do Prahy a vrátí se pozdě, večer mi napíše, že do Prahy dojeli OK a že přespí u Katky a vrátí se ráno. Napíše protože ví, že jinak bych neusnula, i když se nenervím, ale prostě nespím. Napíše po zkouškách (má teď zkouškový) jak dopadla, ví, že na to čekám ale nechci ji otravovat smskama dokud nemá zkoušku za sebou - tak písne sama. A tak dále a s matkou si tedy vymění za den kolem 10 sms o pracovních i soukromých věcech. Já trávím u PC hodně času, tak jí píšu SMS přes ICQ, přes sms bránu ne, protože tam jdou jen kratoučké zprávy, takže jí přijde 5sms místo 1 a ještě je u toho kilo reklamy.
Na některé zprávy ale nečekám jen já, takže píše i dalším - táta, brácha, děda, obě babičky, obě sestřenice, bratranec, teta a samozřejmě její kluk.
Je velmi společenská a má hodně kamarádek a kamarádů - tady ze vsi, ze ZŠ, ze SŠ, z VŠ, od koní, od vody, od kapely za kterou jezdí parta po festíkách atd. Píše si s nimi sms, volají si minimálně.
U netu nevysedává, jen v rámci přípravy do školy, vyřídí poštu, internetbanking, mrkne na Spolužáky.cz a jde od toho. Hudbu z netu jí stahuje do mp3 brácha nebo kluk.

Tolik dcera. Synovi se dobíjí kredit automaticky z mého mobilního účtu, měsíčně 250 Kč, a pravidelně dostává k svátku a narozkám kupón na dobití. Z toho, co si vydělá (brigádně, prodejem přes netové aukce) nebo co dostane od babiček za vysvědčení, k svátku apod. si občas kredit dobije přes svůj bankovní účet. Stejné částky na mobil v jeho věku měla jeho sestra.
Kapesné mu posíláme taky na účet-studentské konto, měsíčně 600 - stejně jako dostávala jeho sestra v jeho věku. Utratí ho za jiné věci, hlavně související s L.O.T.R., za vstup do klubu kam občas vyráží s kamarádkou a taky podporuje různými příspěvky a poplatky některé organizace na ochranu zvířat, přírody, PETA apod.
Vše ostatní má placené od nás vč. předplatného časopisů, samozřejmě oblečení, boty, obědy, školní výdaje, mimoškolní aktivity, taky knihu kterou chce koupíme kdykoli.

Občas dostanou mimořádnou odměnu, třeba když kromě svých běžných povinností udělají práci navíc. Úklid po malování v práci, umytí všech oken bez říkání (dělíme se jinak napůl) a dobrovolné napečení několika druhů cukroví (doposud jen plnila formičky) - dcera. Syn má běžné povinnosti - starat se o zvířata, o třídění a vynášení odpadků,luxovat, 1x měsíčně vyčistit a nakrémovat celé rodině boty, uklízet umyté nádobí. To je standard. Aby si zasloužil kapesné a kredit do mobilu, má na starosti počítače a všechnu kancelářskou techniku doma i u nás v práci - což ho baví a umí to. Za práci navíc hodnou mimořádné odměny jsme vzali když pořezal s otcem stromy, vykopal pařezy, přeházel na zahradě zděděný bývalý kompost, v létě odkaloval studnu apod.
Dcera podobně, za to, že ji podporujeme na škole, že dostává kapesné a mobilné, tak obstarává týdenní úklid vyjma ložnice, žehlení, úklid vánoční výzdoby, ostatní dělá podle potřeby a podílí se na větších akcích - malování, generálka doma, apod.

Já utratím měsíčně za mobil 2000, z toho 60% pracovně, 10% mimopracovní aktivity, 30% soukromě,tj. hlavně rodina. S rodiči se vídáme v průměru 2x týdně, stejně mi mamka obden zavolá a denně si s oběma napíšeme 1-5 sms. Mobilem se objednávám u holičky, u zubaře, u gynekologa, u veterináře, objednáváme lístky do kina, divadla, stůl v restauraci.
Hodně smsek "utratím" v rámci internetbankingu, za odsouhlasování plateb, bez smsky platba z účtu neodejde, obsluhuji 3 účty.
Víc mě na téma mobily a rodinné finance nenapadá a navíc mám už prý jít spát :-)

K tomu okomentování - trochu, no spíš trochu dost :-) mě zaráží, kolik lidí se i v dnešní době pořád ještě najde, kteří považují nějakou částku za normální, přijatelnou či průměrnou. Jak to můžete posuzovat když neznáte okolnosti, způsob života, druh práce, rodinné vazby, přátelské vztahy, mimopracovní aktivity atd. ? Řekla bych, že nemůžete, ale stejně posoudíte :-) no nevadí.
Jinak dcera i syn mají kamarády, kteří nemají ani stovku na mobil, ale mají i kamarády, děti bohatých rodičů, kteří mají k dispozici 5000 měsíčně. Takže ty limity jsou asi hodně široké. Mým dětem je to jedno, jak je tak pozoruju, pro ně jsou podstatné jiné věci než kolik kdo má na útratu. Možná je to právě i tím, že odmalička nikdy netrpěly nouzí, ale zažily obojí, jak velmi štědré tak velmi úsporné časy a neměly nic jen tak zadarmo. Tak se chovají ke všem lidem stejně bez ohledu na "majetnost", zato se klidně okamžitě přestanou bavit s někým kdo se nechová k lidem nebo ke zvířeti dost slušně a ohleduplně. Považují za samozřejmost, že i v době, kdy se počítala každá kačka, se posílaly peníze na Fond dětí, Člověku v tísni a na psí útulek.
leden 13, 2009 01:47
kiwi : mia
Jsme čtyřčlenná rodina,syn pracuje,dcera studuje vysokou školu.Pevnou linku nemáme,internet zdarma dělá to kolem 300 na osobu měsíčně, v období vánoc,velikonoc je to poměrně víc-gratulace přátelům,příbuzným.Nejstarší dcera s přítelem mají asi 1500 měsíčně.Myslím,že je věcí každého rodiče kolik uváží za vhodné dát dítěti,někdo může dát 200 někdo 2000 a více,mně přijde daleko důležitější,aby se dítě naučilo hospodařit s penězi a znalo jejich cenu.Jinak by mne zajímalo a byla bych moc ráda,kdyby někdo napsal kolik ho stojí měsíčně potraviny a drogerie ráda bych naše výdaje porovnala.Předem moc děkuji.
leden 13, 2009 09:58
mia : mura
nemam uplne prehled (neb to neplatim), ale odhaduju, ze na jidlo pro sesticlenou rodinu (nejmladsimu je 14, 3 zensky a 3 chlapi) padne mesicne cca 10 000 (pocitam i obedy ve skole a v praci. jsme mestsky, takze z vypestku domacnost nedotujem, babicka ale nosi detem sladkosti a ovoce). coz mi teda prijde dost desna suma, ale tuhle jsem zrovna pocitala, kde by se v pripade potreby dalo setrit a zas tak moc jsem toho nenasla (balena voda, min peciva a vic chleba, stava, pizza, bez tatarky a kecupu se da teda taky zit, pak jeste mozna muesli.) uplne nejvic by se dalo usetrit, kdyby se clovek zivil zelim, mrkvi, chlebem, bramborama a testovinama :-)

rekla bych, ze pod castku 50 kc / osobu a den se moc dostat neda (pokud mas vsechno kupovat, mas mit nejaky bilkoviny a vitaminy). coz pro nasi rodinku dela 9000 mesicne.
leden 13, 2009 10:19
... : bb
potraviny a drogerie za loňský rok průměrně 4400/osoboměsíc včetně krmení pro zvířata a drobností do domácnosti (alobal, rohožka, lžíce na boty, časopis mimo předplatné, naběračka, baterka apod.) Není v tom jídlo mimo domov. Naopak je v tom krmení pro zvířenu, protože to mě nebaví evidovat zvlášť, třeba s větším nákupem drogerie v Tescu nakoupím i levná kuřata pro psy, zásobu do mrazáku a paštičky pro kočky. Hodně potravin máme zdarma, od rodičů a prarodičů - vejce, brambory, kořenová zelenina, rajčata, jablka, hrušky, broskve, ořechy, jahody, rybíz, angrešt, pažitka, kuchyňské bylinky. Občas maso - kachna, králík, zvěřina. Něco levně nakoupím na farmě - vejce když dojdou z domácích zdrojů, kuře, ovčí sýry, vepřové maso.
Z drogerie - úklidovou drogerii (čistící prostředky, hadry, mopy, kbelíky, odpadkové pytle) kupuju na firmu. Dost stojí prací prostředky, kromě oblečení a domácího textilu se perou psí deky - obden se mění. Často u nás někdo přespí, takže povlečení a ručníky navíc. Další částka - mycí prostředky, myčka běží průměrně 2x denně. Všední dny 1-2x podle toho jak se vaří, volné dny 2-4x podle počtu lidí. 1x týdně samostatně psí misky, na 70°C. Drogerii nakupuji v makru a tescu a beru různé výhodné akce, velké balení, víc kusů apod.
Za kosmetiku utratíme nejvíc my s dcerou, syn si jednou za půl roku za rok objedná zubní pasty, šampon atd. na netu, protože používá netestované na zvířatech.

leden 13, 2009 10:27
.. : mia
Děvčata zatím moc děkuju za reakci třeba se někdo ještě přidá,já pak také napíši,jak je to u nás,abych jen nevyzvídala.
leden 13, 2009 10:35
... : bb
Rádo se stalo, mě tohle taky zajímá, sleduju a čtu ráda takové sondy do běžného života. Kdysi jsem to naťukla i jako téma pro kudlanku, pak jsem si řekla, že radši nebudu ten, kdo to vyvolá, neb by to sklouzlo k tomu, že se vytahuju a že je neuvěřitelný, kolik utratíme za máslo, tak jsem od toho upustila smilies/wink.gif
Před časem byla v Magazínu MFD reportáž z několik rodin celého světa. Vyfotili rodiny s potravinami, které spotřebují za týden,sami si je nachystali na stůl před sebe. Bylo to moc zajímavé,kolik sní rodina v Indii, kolik v Africe, kolik evropská. Zapamatovala jsem si rodinku ze SRN, nebo jejich potraviny stály v šiku dle velikosti, barev, druhu a mlíko hnedle salutovalo.
leden 13, 2009 10:43
bb : mia
Já jsem zas před cca 6 lety narazila v jedněch novinách na pravidelnou rubriku,která sledovala výdaje několika rodin-manželský pár důchodci,samoživitelka s dítětem a čtyřčlenná rodina.Bylo to moc zajímavé.Já vám bb nezávidím,na první pohled se může zdát,že utratíte hodně,na druhý už ne.Je jasné,že každý má jiný životní styl.Vaší domácností projde určitě daleko víc lidí a je třeba mít v zásobě něco k pohoštění.V jiné domácnosti to bude odlišné úměrně možnostem,schopnostem,odlišnému stylu života.Prostě i na kudlance je určitý vzorek lidí,kteří žijí kolem nás a s jakými se běžně setkáváme.
leden 13, 2009 11:06
muro a bb : mia
Tak už mám čas napsat.Výdaje u nás jsou měsíčně na potraviny plus drogerii 5.500-8.000 Kč.Co utratí manžel a syn za jídlo v zaměstnání nesleduji,manžel má výhodnou cenu za obědy to vím.Syn inklinuje spíše k vegetariánství,biopotravinám,doma jen snídá a trochu večeří.Já se stravuji doma.Zeleninu a ovoce si vypěstuji přes léto vlastní,ještě vajíčka.Drogerie a drobnosti do domácnosti dělají do 1500 z celk.částky,kterou jsem uvedla.Dcera hospodaří na vysoké v Praze s částkou 5.000,byli bychom schopni a ochotni dát i víc,ale nestojí o to.Tři tisíce stojí kolej a doprava po Praze a domu.Zbylé 2000 má na veškeré své potřeby-oblečení,mobil,kulturu,dárky a samozřejmě jídlo.To je měsíční částka pro dceru.Je jasné,že je to málo,takže chodí na brigády,kde se dá slušně vydělat.Na víkend se scházíme všichni,včetně nejstarší dcery s přítelem,ti ovšem přijíždějí nepravidelně.Myslím muro,že moc k šetření toho nenajdeš,taková rodina něco spořádá.A k tobě bb jsem už psala.Jinak ještě preferuji kvalitu před množstvím.časopisy a noviny nekupujeme,máme jednou týdně předplac.časopis,na internetu a v televizi nám informace stačí.Co si koupí syn knihy nebo časopisy,to už je jeho věc.Knihy na vánoce ovšem u nás ještě žádný rok nechyběly.S tím pečivem muro máš pravdu,nám bílé pečivo nechutná,ale zas kupuji kvalitní chléb,takže ta uspora nestojí za řeč.Minerálky taky přes týden nekupuji,ale kvalitní štávu ano,balenou vodu vůbec.Tak jsem se vypovídala zdravím vás.
leden 13, 2009 13:02
... : bb
myslím že u Mury jsou velmi úsporní, 10 000 pro 6 lidí za jídlo i drogerii, tj.1700 na člověka měsíčně je málo. V rodině Mia jsou to zhruba 2500 když počítám 8000 (z rozmezí 500-8000) a dceru za 2000, která si ale přivydělává ještě brigádně. U nás 4400 se zvířaty, z toho spotřeba 2 psů je nejvyšší, stejná jako 1 člověka. Do počtu osob nepočítám hosty, kamarády dětí a jiné dočasné členy domácnosti, přitom spotřeba s nimi spíš stoupá - např. normálně pijeme vodu z kohoutku (čistou nebo se sirupy), neb máme pramenitou, a pivo. Pro hosty se nakoupí i džusy, minerálky, cola a pijou to všichni. Stejně tak jídlo, my si v pondělí ohřejeme brokolicovou polévku od neděle a k ní namažeme chleby s tím co kdo rád, při návštěvě se udělá kuřecí soté s rýží a smažený květák s bramborem pro vegetariány a jí to samozřejmě všichni. K snídani v úterý chleba máslo marmeláda od babičky, vločky s jogurtem/mlékem a melta/čaj. Při návštěvě ještě například vejce se šunkou a tvarohová pomazánka s pažitkou pro vegetariány nebo se upeče slaný (zelí) a sladký štrůdl, tj. mouka tvaroh máslo koupené,jablka ořechy kysané zelí vejce zdarma. Atp. Jsme zmlsaní, někdo nejí maso, takže se třeba pro 5 lidí vaří 3 různé obědy. I když si třeba uvaří každý to svoje, tak jsou to 3x energie a 3x suroviny. Takže tolik na téma domácí spotřeba :-)

leden 13, 2009 14:14
bb : mura
mluvila jsem jen a jen o jidle. drogerie u nas extremne velkou polozku nedela, predstavuje jen toaletni papir, sampony, jar, nejake to cistidlo, mydlo, deodorant, houbicky na nadobi a zubni pasty. a prasek na prani. na kosmetiku si u nas nijak nepotrpime.

stejne tak jsem do penez za potraviny nezahrnula zradlo pro zvirata. zvirata radim ke konickum, tj. nadstandartu. jinak nasi mazlici prozerou skoro tolik jako lidi.
leden 13, 2009 15:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]