O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BUDOU MÍT ZLODĚJI TĚŽŠÍ "PRÁCI"? PDF Tisk E-mail
Neděle, 04 leden 2009

 Poklopy na kanály, litinové patky sloupů veřejkného osvětlení, dopravní značky, těžká kovová vrata, koleje, označení hrobů.... to je jen drobná část z toho, co naši milí zlodějíčci kradou a prodávají ve sběrnách a výkupnách kovů. Jo, kolikrát stačilo vyrvat poklop na kanál, dovézt do sběrny - a už bylo na pivo. Později to však nebyli jen osamocení zlodějíčci, jen "malé ryby", ale přímo skupiny lidí s autem....

 

 

 

 

 

    

     Jistě také máte v paměti neskutečný případ, kdy si skupinka chmatáků dokonce podřízla kovové sloupy nad hlavou, takže došlo i k jejich těžkým zraněním... (a jejich příbuzní pak hořekovali...) Postihy však nebyly víceméně žádné. Málokdo ze zlodějů byl také chycen - a když už, vše se nakonec skončilo jen přestupkem. Protože pár korun, které pak za drahé věci ve výkupnách dostali, na větší potrestání - ač je to absurdní - nestačilo. Tito "sběrači kovů" se neštítili ukrást opravdu cokoliv - vzpomeňme třeba na destičky z náhrobků v Terezíně... 

     Nyní tomu má být učiněna přítrž - respektive má jim být toto jejich doposud tak výnosné podnikání ztíženo: Vyhláška, která to upřesňuje, navazuje na novelu zákona o odpadech. Začala platit od 1. ledna současně s novelizovaným zákonem o odpadech. Konkrétně vyjmenovává typy odpadů, které není možné od počátku roku 2009 vykupovat od fyzických osob:

 

  • předměty bohoslužebného nebo pietního charakteru (například pohřební urny či součástí náhrobků a pomníků),
  • umělecká díla a jejich součásti (sochy),
  • průmyslová zařízení a jejich části či předměty veřejně prospěšného charakteru (tedy dopravní značení, kanálové mříže, elektrické kabely a podobně.

 

       Tedy všechno věci, ke kterým se prakticky jednotlivec nemá v běžném životě jak legálně dostat. Peníze za kovy půjdou tedy nyní pouze na účet, a ještě k tomu až po 48 hodinách, aby bylo možno ověřit, odkud dodané kovy jsou.

 

      Přesto tato změna prý má svá úskalí... nejspíš to prý ztíží situaci výkupen druhotných surovin, ale také může hrozit nebezpečí vzniku černých skládek a snížení ochoty normálních lidí kovový odpad třídit a předávat k recyklaci do sběren. Nu, uvidíme...

 

 

Myslíte, že si to „sběrači“ nechají líbit?

Na co asi se nyní zaměří?

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (6)add feed
nejfektivnější by bylo : alena puntíkovaná
dávat vYSOKé finanční tresty majitelům sběren, u kterých se podobníé "zboží" najde. Aby si tito rozmysleli, než něco podiobného vykoupí. Zloději, kteří by uvedené neměli kde prodat, by s krádežemi uvedených věcí přestali.Ale kde není vůle - není cesta.Jistě se tu vyrojí xspousta názorů a vysvětlení proč to nejde - ale když se chce, jde všecko. Například tak, žeč když člověk spadne do kanálu bez krytu, nebo se vybourá na křížovatce bez značky, bude za to moci - a patřičné odškodnění bude oplatit obec, jíž bylo líto dát pár korun za člověka, který by obcházel sběrny a při první xspatřené značce, či něčem podobném, mohl zavolat zásahovku, ta by přijela, odvezla sběrnaře v klepetech a sběrnu na pár dní zavřela - krádfež je totiž třestný čin a překupnictví taky. O nic jiného zde nejde.
leden 05, 2009 07:40
Nejde, nejde : wendy
když se chce, hledají se způsoby, když se nechce, hledají se důvody. Jsou určité komodity, které se nosily ne do sběren, ale do bytů majitelů sběren už dříve. Jsem zvědavá, jaké kličky kromě tohoto si zloději najdou dnes.
To znáte ten vtip z autoškoly : Pane řidiči, co to bylo za značku kteoru jste právě bez povšimutí minul ? - Hliníková? Vracíme se ?
leden 05, 2009 08:00
Nojo, vyhláška je vyhláška : NČ
ale kdo bude kontrolovat její dodržování? Vsadim se, že nikdo! A když - náhodou, tak kontrolor přeci nepohrdne úplatkem... A co třeba bazary a zastavárny s nočnim provozem? Ho*no!
Stejně tak jako např. rychlosti aut na silnicích. Jo, městská a vobecní policie už zase může kontrolovat rychlost. Konečně! Jo, ale smí kontrolovat JEDINĚ v úsecích, kde si to voznačí značkama.
Takže si představuju, jak třeba revizoři v tramvajích by směli kontrolovat černotu JEDINĚ po tom, co by předem u vstupů do tramvaje vyvěsili ceduli, že "v týdle tramvaji bude probíhat kontrola jízdenek mezi stanicema Kobylisy - Bulovka". A jinde? Zákaz kontrol! Přeci se nesměj šikanovat pasažéři a porušovat jejich lidský práva. Velmi vtipný! Holt, konečně už máme, co sme chtěli.
leden 05, 2009 08:10
no třeba začnou pracovat??? : Inka kuk
smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
leden 05, 2009 13:00
Inka kuk : mamča
Inuš, nepi už tu kořalku... smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
leden 05, 2009 17:03
Naprostý souhlas s Alenou! : Hani
Pokud nebudou postihováni majitelé sběren, je všechno nanic. A podle mě by měly být sběrny státní.
leden 09, 2009 22:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]