O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ZÍSKAT ZDARMA KVALITNÍ HOSPIC PDF Tisk E-mail
Středa, 31 prosinec 2008

 Tak jsem poslouchala, co všechno je nutno zajistit pro paní Brožovou Polednovou na příštích šest let... Mj. věřím, že je mezi čtenáři jen málo těch, kdo by o této ženě nic nevěděli, každopádně je známo, že má "na triku" osud Dr Milady Horákové. Tato paní,  původně písařka Ústředního výboru Komunistické strany Československa, vystudovala ve večerních kurzech rychlokurz právnické školy pro pracující.

 

K nejdůležitějšímu procesu padesátých let, v němž padly čtyři rozsudky smrti, se dostala jako prokurátorka prakticky bez právnického vzdělání (právnický kurz dokončila, jak sama řekla Lidovým novinám, až v roce 1952) a bez jakékoliv justiční praxe.

 

 

 

     V roce 1950 například navrhovala, aby se lidé soudili podle třídní příslušnosti. Třeba v případě útěku za hranice, psala: „Když jde o továrníka, neváhejme se žalobou podle velezrady a vyzvědačství. Když jde o dělníka, staré lidi, posuzujme jejich činnost spíše podle neoprávněného opuštění území republiky a neuposlechnutí výzvy k návratu." Mustr byl prostý: Trestejme úspěšné a posuzujme mírně méně schopné a staré lidi.

 

     Přesně podle tohoto receptu vystoupila  ve dnech 31. května až 8. června1950 v procesu s Dr. Miladou Horákovou a spol., kde v závěrečné řeči řekla: „V tisících rezolucích, které dostáváme, s hnusem se odvrací náš lid od těchto zrádců. A naše dobré ženy a mámy se ptají, kam jste daly srdce vy, obžalovaná Horáková, Kleinerová, Zemínová, když jste zrazovaly naši vlast a boj milionů žen za mír." Takhle mluvila o devětačtyřicetileté skutečné právničce Miladě Horákové, která pracovala v protinacistickém odboji a která až do roku 1940 byla nacisty vězněna, stejně tak jako o šestašedesátileté paní Františce Zemínové, která celý život statečně bojovala za práva žen (mimochodem za pár dní, 15. srpna, uplyně 125 let od jejího narození), která zakládala například zprostředkovatelny práce a byla v roce 1905 u vzniku Výboru pro volební právo žen či o devětačtyřicetileté Antonii Kleinerové. JUDr. Miladu Horákovou poslala na smrt, obě další ženy dostaly doživotí a z vězení se dostaly až po deseti letech.

 

 

 

      A dnes se pro tuto osobu "shání" kvalitní věznice, ve které by se jí zajistila velká slunná místnost, ošetřovatelka, která jí bude včas a správně kapat léky, lékaři, kteří jí budou stále k dispozici při léčení nemocí stáří, společnice, která ji bude krmit, pomáhat při hygieně, pomáhat jí při dalších potřebných úkonech... A další a další.

 

      Došlo mi, že v našich demokratických podmínkách je pro ostatní nevinné důchodce, skomírající v nedůstojných podmínkách některých našich nemocnic, v Domovech důchodců a Léčebnách dlouhodobě nemocných

 

 

jediné řešení, jak se domoci důstojného stáří:

 

dědečkové a babičky -

stačí jedna vraždička a budete se mít jak ve vatě!

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (24)add feed
JO !!! : NČ
Napadlo mě PŘESNĚ totéž. Kdyžuž se na babu nemůžou vyprdnout, což nechápu. Neboli spíše to chápu jedině tak, že ten Úřad pro zločiny komunismu musí za každou cenu vykázat aspoň nejakou činnost aby snad někoho nenapadlo ho uplně zrušit pro absolutně nulový výsledky a tim i zrušit bezva teplý a jistě skvěle placený koryta. No a protože tendle úřad nedokázal od svýho počátku absolutně NIC, tak si potřebuje dát aspoň zásluhu vo "potrestání" umírající babu!!!!! (Já osobně bych do mrtvoly nekopal NIKDY! Ale to je věc nátury.)
Takže kdyžuž teda babu potrestat, tak ji prdnout do LDN! Ze svý osobní příšerný zkušenosti, navrhuju FN Motol. Ale klidně i jinám, asi to je ve všech LDN stejný.
prosinec 31, 2008 08:57
ABSDOLUTNÍ SOUHLAS!!!! : Magda
Jak s článkem, tak s NČ.
je to hloupost, teď "trestat" skoro devadesátiletou babu, která už ani moc nevnímá. Měli si vzpomenout před těmi skoro dvaceti léty...
Ano, a když už, tak ji šoupněte mezi ty "obyčejné lidi", někam do LDN!!!!! TAM BUDE SPRÁVNĚ POTRESTANÁ!!!!

prosinec 31, 2008 09:08
To je fakt na budku : wendy
na to, aby byla stíhána hned po roce 1989, nebyl snad zapotřebí žádný zvláštní úřad. Najednou budou zavírat skoro devadesátiletou babu. To víte, že její advokát bude dohlížet na to, aby nebyla v arestu zdravotně poškozena. Taky bych jí přála dožít v LDN Hořice, za trest. Ale co už teď s tím ? smilies/undecided.gif
********************
prosinec 31, 2008 09:18
přesně totéž mě napadlo taky : alena puntíkovaná
proč pořád žvatlají o starý bezmocný bábě, která nemůže nic. Když už chtějí odpovídající kriminál, tak proč ne LDN? Moc bych ráda věděla, kolik lidí sedí v té komisi pro potrestání zločinů komunismu a kolik z toho je "soudruhů", který se snaží jak můžou, aby se na ně nic nepropíchlo a pokud možno ne ani na jejich kámoše.
prosinec 31, 2008 10:04
a co že je bezmocná : Zan
já jsem pro babu odsoudit,(což se stalo),ale už se nenamáhat dostat ji do vězení, ještě by z ní udělali chudinku, kterou bude každý litovat, hezky nechat umřít na LDN
prosinec 31, 2008 10:32
Je to těžký soudit- : saffron
přestože mi to z dnešního pohledu humanisty nesedí - zavírat takhle starou ženu do vězení - tak faktem zůstává, že ona a jiní komanči soudili i starší lidi a bez mrknutí oka je zavřeli nebo popravili. Aspoň jako morální satisfakce pro těch pár vězněných a pronásledovaných, kteří ještě přežili a vidí, že se jich nikdo nezastane. Bohužel přichází hodně po 12 a ještě tak nešťastným způsobem, ale je důležité říct na plnou hubu, že to byl zločin a za ten by se mělo platit. Stejně to asi zase zůstane na ty Boží mlýny, jako většina takovýchto zvěrstev.
prosinec 31, 2008 11:00
... : NČ
Humanista / nehumanista. Trest má, kdyžuž, tak POTRESTAT. Tady nevidim jedinej smysl jak babu potrestat. Baba už je dneska potrestaná svym stářim a bezmocností, škoda se s ní vůbec už teď zabejvat.
Myslim, že ouřady a soudy a trestnice a advokáti ofáči a jánevim kdo ještě, by se měli zabejvat důležitějšíma a palčivějšíma a hlavně aktuálníma věcma, než se DNESKA mstít faktický mrtvole. Navíc ještě tak trapně, kdy je uplně každýmu jasný, že baba stejně zdechne doma ve svý posteli. Tendle celej circus je ubohej a kdyby nešlo zrovna o tak bolestnou věc, byl by směšnej.
prosinec 31, 2008 11:17
... : bb
je to všechno jedna velká fraška, trapnost a lidi co skutečně trpěli vinou komunismu to všechno jen a jen uráží. Spousta z nich živoří na hranici bídy a tady se řeší jestli bude mít babka náležitou péči. Hnůj. Jsou to zase jen ouřadové co se peleší u koryta a my to zaplatíme. Lidi nad 80 nepotrestá nijak to, že budou ležet v nemocnici se vší péčí a mřížema na oknech, ostatně ty mříže mají v přízemí i běžné nemocnice.
Ano, mělo se trestat před 20 lety, jenže to ještě žilo a bylo aktivních moc těch, kterým by se nehodilo aby se nějak moc vyšetřovalo a trestalo. Tak teď se vrhnou na starobní důchodce...ble.

prosinec 31, 2008 13:15
Aleno,bb a ostatni : Polarka
naprosty souhlas. A nesoudili ji proto, ze ji chteli nechat jeste aby si uzivala. Cloveku se obraci zaludek i kudla v kapse. Jak umiraly maminky tech dvou holek co tu psaly! A kolem tehle kravy nebeske se bude litat aby mela to doziti co nejkvalitnejsi! "Jdu zvracet velebnosti" pravi se v jednim ceskem filmu. Tohles nam nemela na Silvestra ani pripominat Danismilies/smiley.gif
Je chvilku pred pulnoci v Cesku...a vsem preju do Noveho roku lasku, pohodu, zdravi.....a splneni vsech prani.Me osobne by ted ke stesti stacilo kdyby tekla voda a po svatcich nam nevyhrozovali minus padesatkou!
prosinec 31, 2008 20:11
... : Mikin
No, spolecnici by ta soudruzka mit mela. Mohla by za ni dochazet treba pani Masinova a zprijemnovat ji zivot vypravenim historek z komunistickych koncentraku. Plat bych pani Masinove stanovil dejme tomu na 2 000 Kc za hodinu a zatahnout by to mohli danovi poplatnici soudruzi Ransdorf, Zifcak, Filip a Grebenicek.
Vykaly a moc by mohl uklizet bezplatne novy mluvci KSCM a byvaly vydavatel NEONACISTICKEHO casopisu soudruh Tomas.
Ja vim ze se to nestane. Spravedlnost neexistuje a v demokraticke zemi na zlocince doplaci danovi poplatnici, kterym tak ti zlocinci ublizuji uz podruhe.
Ja rikam - budme radi, ze se baba dostala do vezeni aspon na stara kolena.
prosinec 31, 2008 20:25
No, oni i tihle parchanti navzájem neublížej : alena puntíkovaná
mohlo by taky někoho začít zajímat, kolik je tam ještě "nezávislejch" soudců od minula...co se bojej, aby na ně taky náhodou netrhlo. Tak radši budou předvádět "nezávislost" na starý bábě a čekat, že mezitím umře a oni budou mít zase jklid. Spravedlnosti bylo učiněno zadost. Dvacet let měli na to, aby babu pohnali před soud a už mohhla být dávno z kriminálu doma.
leden 01, 2009 12:08
V souvislosti s dojemnou péčí o tuto ženu mi přijde tristní, : Eva
že třeba moje kamarádka má maminku, 86 let, před půl rokem poslední mrtvička, o kterou se celodenně stará. Stará paní celý život dřela, je velmi statečná a snaží se...ale si představte, že jim přišlo 30. 12.08, že babička je schopná zcela samostatného života a s účinností od 1.1.09 nepotřebuje péči druhého člověka, tudíž jim sebrali všechny peníze, kromě důchodu. Odvolat se teoreticky mohou, ale trvá to úplně klidně i rok, což je doba, v 86 letech, mnohdy fatální. Ovšem výsledek odvolání bývá v 99,9% stejný: potvrdí se původní rozhodnutí. Protože se tu stalo nemilou tradicí, že rozhodnutí lékaře je prostě nepřezkoumatelné. Pikantní je, že lékař, který o tom rozhodl, paní vůbec neviděl, rozhodl od stolu, sice podle jistě dokumentace, ale.... V podstatě se vůbec neřeší, že lékaři mají moc rozhodovat o penězích veřejných a jejich rozhodnutí je nekontrolovatelné! To je též Hlava 22!
Prakticky jsme vyšpekulovali, že kamarádka zašla na úřad práce, kam se přihlásila, aby jí bylo placeno aspoň zdravotní a sociální pojištění (za 1. 1. bude mít ale zřejmě dluh), protože maminku samotnou nemůže vůbec nechat. Jediné, co jim zbývá, je počkat pár měsíců, a pak zažádat znovu o přezkoumání zdravotního stavu. Úřední finta je v tom, že kdyby podali odvolání, tak do doby jeho vyřízení o nic žádat prostě nemohou.
Když si uvědomím, kolik by stát musel vynaložit na to, aby se o takto staré a nemocné lidi postaral sám, přijde mi ostudné, že je schopen to takto komplikovat rodinným příslušníkům.
No, ale, co se stále divím...minulý týden bylo v Tv, jak jakýsi lékař klidně napsal, že dítě s Downovým syndromem nemá zdravotní postižení, tudíž mu odebrali průkazku ZTP smilies/angry.gif
leden 03, 2009 09:13
Maminka jedné mojí známé : alena puntíkovaná
měla Alzeheimra jak prase. Jo, oblékla se, najedla, chodila po bytě - nohy teda měla v pořádku.Jinak to byl děs. Nemohla chvilku zůstat sama, pořád ji musel někdo hlídat, nikoho nepoznávala - jednou takhle volala policajtům, kteří sídlí o dva baráky dál a naštěstí rodinu znají, aby ji přišli vysvobodit, že se stala obětí únosu. Nebo v lednu za mrazu najednou někam zdrhla a oni ji nemohli najít, tak obtelefonovali všechny známé, souxsedy , policajty, babku našli dva kiláky za vesnicí.....šla s kamarádkama ze školy na jahody- jindy známá odešla na chvilku do obchodu něco koupit - jestli tam byla čtvrt hodiny - a našla doma babku, jak se pokouší oběsit, protože se ddomnívala, že ji všichni opustili. No a té příxspěvek na péči o bezmocné vůbec nep=řiznali, protože babka byla jinak čiperná a nebyla ležící.Vysvětlete mě, jak jak mohli takoví lidi vůbec vyxstudovat medicínu>
leden 03, 2009 10:09
Evo, o příspěvku na péči rozhoduje ne lékař, ale Obecní úřad, tak : bb
tak bych kamarádce poradila zajít osobně na obecní (městský) úřad se zdravotní dokumentací maminky a s lékařskou zprávou od maminčina osobního lékaře - posouzení stavu pacienta, za mírný poplatek to vystaví,vysvětlit mu situaci a oč jde - pokud je rozumný, zformuluje to jednoznačně ve prospěch kamarádky.
Sociální pracovnici na příslušném MěÚ, která měla na starosti tzv. místní šetření (které skoro jistě neprovedla) ukázat zprávu od lékaře, vysvětlit situaci a požádat, aby se přišla na maminku podívat - z vlastní zkušenosti doporučuju mírný, vysvětlující a bohužel trošku pokorný tón, trošku hrábnout na lidskou soucitnou strunu - v klidu trpělivě ukázat vše jak to chodí, maminku v županu, v posteli, pomůcky, vysvětlit praktické denní postupy - nemůže si ohřát čaj k snídani, z termosky se polije, neudrží hrnek s čajem, nemůže sama na toaletu, ven, vařit si (nebezpečí požáru od plynu), neovládá mikrovlnku, ještě by jí při obsluze el.přístroje něco stalo, obavy z pádu, obavy z úrazu - úderu o stůl, o postel, obavy z cizích nevítaných návštěv - maminka otevře cizímu nebo naopak neotevře hasičům atd.
A vyslovit zřetelně obavy, že jinak si kamarádka neví rady, že by maminka musela do LDN. Obvykle sociálka zná situaci místně příslušné LDN (přeplněno pacienty, málo personálu) a radši doporučí příspěvek na péči.

Moje příbuzná takhle vyřídila příspěvek pro maminku, která je od jara po operaci tzv. krčku - bydlí sama v domku, je zcela svéprávná, mobilní - dojde si i na malý nákup.
Dcery jí jezdí na střídačku uklidit, vyprat, dovezou teplé jídlo o víkendu, větší nákup a vyřídí pochůzky - pošta, lékárna atd.
Mamince uznali na obecním úřadě I. stupeň - lehkou závislost na péči - a dostává 2 000, dcery dostávají po 500 na benzin a drobné náklady, protože ani jedna nemá peněz nazbyt, a z 1000 si platí maminka teplé obědy s donáškou až do kuchyně. Holky tam jezdí ob dva dny odpoledne na střídačku, takže to vychází 2x týdně každá, což se zvládá, a mezitím jsou v klidu, že tam denně někdo v poledne zajde a zkontroluje babičku, že je živá a v pořádku.
U naší staré tety to funguje obdobně, dostává 2000, chvíli trvalo než jsme ji přesvědčili že to není ostuda, že opravdu nemusí ve svých skoro 88 letech uklízet, prát, žehlit, no a tohle všechno si teď nechává dělat a odpočívá. Dostala to na základě souhry okolností - bydlí sama v domku, synové pracují a jezdí na víkend, má po operaci obou krčků. Je mobilní a mentálně schopná, takže I. stupeň.
Jakto, že to někde jde a jinde ne, jakoby ty sociálky z toho měly prémie...

leden 05, 2009 00:46
o to jde, BB : alena puntíkovaná
kdo na tom obecním úřadě je - náš obecní úřad je ve ˇStěchovicích, ale tam "sociálka " není. Naše "sociálka" je v Jílovém - a ty někdo ve ˇStěchovicích, resp. na Brunšově nezajímá. Babička tenkrát mezitím zemřela, takže pak nebylo co řešit.
leden 05, 2009 07:45
Aleno, k tvému příspěvku z 10:09 : wendy
to přece vůbec není o medicině...když doktor na posudkové komisi řekne invaliddovi na vozíku, že to, že má jen jednu nohu, je kosmetická vada ! Co chceš ? A na duševních poruchách se taky pěkně vozí. Je to děs.
smilies/cry.gif
leden 05, 2009 07:50
Aleno, u nás je to stejné, ale asi tam máme lepší lidi, nebo se nedáme odbýt :-) : bb
místně příslušný soc. odbor je o 21 km dál a nikdo tam naši tetu nezná. Proto se ukázalo důležité, aby doktor, který ji zná, sepsal "údernou" zprávu a pečující člověk se nedal odbýt a oběhal to třikrát dokola.
leden 05, 2009 11:52
doktor tenkrát napsal zprávu dobře : alena puntíkovaná
ale komis usoudila, že není nemocná a pomoc nepotřebuje, když chodí.
leden 05, 2009 17:03
... : bb
nojo, blbci byli, blbci jsou, blbci budou. Když se na ně narazí, je to dlouhý vyčerpávající a ne vždycky vítězný tažení.

leden 05, 2009 23:22
Líbí se mi, jak jste se tu všichni shodli na logice a zdravém selském rozumu. : strejda
Je mi však záhadou, proč něco podobného, jakým je zdravý úsudek, není běžný na různých úřadech v tomto Kocourkově.
Polárko, Mikine, buďte rádi, že žijete v zemi, kde fungují zákony a snad i logika. Možná, že i ty mrazy na Yukonu, Alenko, vyváží tu blbost zde, neznalost, bojácnost a servilnost našich mnohých vyvolených. Nehledě, k tomu, že zavření té baby a péči o ní, zaplatíme všichni z daní. Kdyby byla doma, třeba v domácím vězení, ušetřili bychom nějakou tu kačku za péči.

Já si dovolím odbočit od této babice a od práce jakéhosi pofidérního úřadu, který si hledá náplň práce, aby mohl alespoň trošku fungovat – viz nedávná a trapná kauza spisovatele Kundery a uvedu příklad styku s úřadem. Už jsem tu kdysi psal, že moje dcera žije a pracuje v zahraničí. Je však u nás trvale hlášena. A s tím souvisí různé poplatky. Třeba poplatek za odvoz odpadu. Když přišla další složenka, zamysleli jsme se nad tím a říkáme si se ženou, proč bychom měli platit poplatek za dceru, která tu celoročně žádný odpad neprodukuje? A tak jsem šel na úřad s dotazem. Odpovědí mi bylo, že je to podle zákona a dle místní vyhlášky. Námitka je nepřípustná a tím byl další rozhovor úplně nemožný. Dohady se štěknou neměly smysl. Napsal jsem tedy místostarostovi, že zde cítím určitý rozpor a tím i mezeru v zákonu nebo ve vyhlášce, protože dcera platí za něco, co si nekupuje. Odpověď od něho byla kladná, s pozváním k finanční ředitelce úřadu. S tou ženskou byla radost hovořit. Ochota, vlídnost a představte si, že se mi sama nabídla, že pokud předložím i další kopie pracovních smluv dcery z dřívější doby, bude nám tato částka vrácena zpětně. No není to Kocourkov? Jedna baba se řídí jakýmsi zákonem, druhá, na stejném úřadě, logikou věci. Jedna je štěkna, druhá k pomilování.
A proto si myslím, že takto je to u nás ve všech sférách. Lidová tvořivost a ty zmetky, zvané zákony, si tu každý může vykládat dle svého.

leden 06, 2009 10:46
strejdo, : bb
dobře to dopadlo, kdyby ne, tak pro příště nebo pro ostatní - zkuste dát žádost do obecního zastupitelstva, tj. adresovat to přímo jemu a poslat to doporučeně nebo podat v podatelně, pak se tou žádostí budou muste na zasedání zabývat a jestli jste si zvolili nadpoloviční většinu normálních lidí, tak žádosti vyhoví. U nás taky žádají lidi, co mají děti v cizině, a vyhoví se vždy a dokonce zatím jednohlasně.
leden 06, 2009 11:11
No vida strejdo, svým příběhem jsi mně potvrdil můj názor, : toulavej
že za bordel, který tu kolem sebe občas každý vidíme vlastně ani tak nemůže arogantní Klaus, ODS a kdoví kdo ještě si zaslouží pohanět a odsoudit, ale vlastně ztráta toho obyčejnýho selskýho rozumu, lidský přístup, HLOUPOST jedinců, kteří mají moc a razítko. Třeba v té Anglii už tu demokracii budují dobrých 200 let a jenom zdokonalují platné zákony už 200 let staré. A u nás ty vcelku vyhovující zákony z první republiky bolševik zrušil, zavedl jiné a my teď začínáme zase od začátku. Pravda, 15 let se většině zdá už dost dlouhá doba, aby už bylo všechno právně ošetřeno tak, jak má být, ale, je to MÁLO . . . Zažité návyky lidí třeba v té Anglii se tvořily celé generace, lidi aspoň tuší, co je dobro a co zlo. Tady to většina lidí ještě neví. Bolševik UKRADL církvím jejich majetek za stovky miliard Kč, vláda s chatrnou většinou ve sněmovně se odhodlá vrátit církvím desetinu ukradeného majetku a minimálně polovině obyvatel se to NEZAMLOUVÁ, takže opozice to odmítá. To proto, že lidi neví, že krádež = zlo. V té Anglii je tohle jasné KAŽDÉMU.
Takže, třeba to domácí vězení tu ještě v zákonech nemáme . . . A i kdybychom měli, parchant, který posílal nevinné lidi na šibenici si ZASLOUŽÍ aspoň na chvilku zažít pocit, co je to BÝT VE VĚZENÍ i když to bude fešácké vězení.

leden 07, 2009 14:28
Vždyť je to jednoduché! : Hani
Stačí napsat čestné prohlášení (s ověřeným podpisem) že se dítě nezdržuje na mé adrese, připojit buď jinou adresu tedy té kde se nachází nebo napsat že je v cizině. Vždyť to platí i pro studenty v jiných městech, nebo pro důchodce žijící půl roku na chatě. Taky se dají odhlásit, ale pozor-přihlásí se na příslušném úřadě kde mají chatu. A pak znovu přihlásit v místě trv. pobytu.
leden 09, 2009 22:26
Hani, jak vidíš u strejdy, není to tak jednoduché jak by mělo být : bb
U vás i u nás to třeba funguje jednoduše, u vás dokonce stačí jen ohlásit čestným prohlášením dočasnou změnu pobytu, u nás se musí požádat, ale žádosti je vždy vyhověno. No a strejda musel absolvovat srážku s úřednicí, nenechat se odradit a zkusit to znovu.
Mě na tomhle vždycky nejvíc naštve to, že já, strejda se nenecháme odbýt a nějak si nakonec poradíme - ale co ti slabší, staří, nemocní, nesmělí, nezkušení, nebo jen zdeptaní nedostatkem peněz, práce, rozvodem, zlobivými dětmi atd. Ti prostě rezignují,zaplatí. To je špatný, moc špatný, když je systém takový, že jen bojovník se domůže svého.
leden 11, 2009 12:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]