O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAKEJTE GADŽOVÉ, AŤ SE MÁME LÍP! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 září 2008

 Podle některých lidí má prý billboard, který nechal udělat ústecký hejtman Jiří Šulc, rasistický podtext. Autorem textu však není on, ale samotné menšinové etnikum - originál je k vidění na několika na domech sídliště Janov. Primátor jen jejich vzkaz zvětšil... A to protiromské přeci není. Jo, takhle kdyby tam bylo: Makejte Romové, ať vás nemusíme živit.

 

 

 

 

      Spousta Romů si bohužel zvykla, že nemusí hnout ani prstem, že stačí jen jednou měsíčně udělat humbuk před sociálkou a natáhout ruku. Vždyť kdo v tomhle státě opravdu chce pracovat, tak si práci najde. Ano, možná to nebude vždy přesně to, co by chtěl, a za tolik, co by rád, ale práci na nutnou obživu najde. Jinak by tu nebylo tolik pracujících z Východu. Když se ale u nás zavedl  systém sociálních dávek, kdy i člověk s nedokončeným základním vzděláním si lehce spočítá, že pokud nechce pracovat, tak ani nemusí, není divu. Může se věnovat zábavě a plodit děti - svůj vedlejší zdroj obživy. (Mj. vážím si těch několika málo, co opravdu makají, ale bohužel, těch pár je jen jako kapka v moři.)

 

 

    

      Kdyby řadoví občané vybydleli byt (potažmo celý dům) jak Romové ve Vsetíně, tak by skončili pod mostem a dostali škodu k úhradě. Oni však dostali UNIMO buňky i se satelity, ale „bohužel na periferii". Nu, přátelé, zajímalo by mě, zdalipak se jezdí někdo ze zastánců jejich práv podívat, jak to dnes vypadá v Matiční ulici. Potkani, kteří žijí v odpadcích pod okny, jsou pomalu větší než kočky. Každý z ochránců práv této menšiny by si jich měl vzít několik na podnájem..

 

    Taky byla zřízena role "romských koordinátorů", což jsou většinou Romové, které komunita uznává; ti si v komunitě vytipují pomocníky a společně každodenně pracují na tom, aby ožralí rodičové, vyspávající kocovinu, vstali a poslali děti do školy. 

 

     A co na to zákon? Když přestanu posílat dítě do školy já, nebo je budu posílat krást, tak mě zavřou za § 217 (ohrožování mravní výchovy mládeže). Když totéž udělá "diskriminována" menšina, tak se k nim posílají "koordinátoři". On jim snad někdo brání dávat děti do školek a škol? (Každý má přeci povinnost do školy 10 let chodit, jenže školní výuku si jejich rodiče představují tak, že místo toho pošlou děti do tramvaje okrádat cestující.) Když k nim jde sociálka, tak aby si vzali s sebou nejméně 4 policisty, jinak se tam nikdo neodváží. A nedejbože, aby někdo navrhnul takovýmto rodičům děti odebrat - to by byl řev o diskriminaci... To by totiž jejich rodičům sebrali zdroj obživy (dětské krádeže jsou nepostižitelné z důvodů věku a navíc by přišli o sociální dávky na děti).

 

     Romové tu s námi  žijí asi 500 let, takže to určitě nebude otázkou posledních 10 let, kdy se rozmohla tahle multikulti propaganda. Komunisti je minulých čtyřicet let nutili posílat děti do škol a pracovat, dávali jim byty apod. Nepodařilo se jim nic změnit. Jak to  někdo chce měnit dnes, když nikdo nikoho do ničeho nenutí a nikdo nic nemusí? Pravda je, že tenkrát v naprosté většině do nějaké té práce chodili. A taky - za sociálizmu nebyly dávky, kdo chtěl jíst, musel pracovat. Ještě existoval paragraf o příživnictví...  a získat status invalidního důchodce bylo tenkrát mnohem obtížnější. Jo - právo na práci bylo vyměněno za právo na podporu.

 

     Ještě uvedu jeden příklad: asi před 15 lety se otevřela jedna "romská" třída na policejní střední škole; s tím, že to je to pravé řešení: ať si je pohlídá jejich vlastní policie. Nápad určitě chvályhodný. Ale - do půl roku zbyli z 26 studentů dva! Ostatní museli odejít, jelikož byli obviněni z různých trestných činů. Ti dva sice dostudovali, ale následovali své ex-kolegy do jednoho roku. Ano, dostali šanci - vzali je na policejní školu (v podstatě bez jakéhokoliv vzdělání), stát jim platil veškeré výdaje, dostávali plat, etc...

 

Albert Nakrknutý

 

 

 

 

Komentáře (33)add feed
... : bombastic.1
Nemám rád rasizmus a Romové.Já vím nejde to dohromady ale jsou to z 90%paraziti společnosti a čím více jim společnost (stát) půjde na ruku a bude zadarmo živit tím více z nás vychovávají rasisty.Nechceš dělat a slušně žít tak táhni do Anglie Canady nebo do Indie odkud jste přitáhli.Nikdo je tu nedrží.
září 29, 2008 22:45
nwechápu,co je na tom rasistickýho : alena puntíkovaná
Gadžo - litvínovský starosta - napsal vzkaz Gadžům - tedy všem lidem krom Romů- Tedy Romů se ten vzkaz vůbec netýká. Tak nechápu, co je na tom pobuřuje.
září 29, 2008 22:58
Alberte Nakrknutý, : strejda
tedy ne, že bych byl přímo Šťoura Šťouravý, ale rád bych to uvedl na pravou míru. Šulc není litvínovským primátorem (to bys ho degradoval...:-), tam maj pouze starostu...), ale přímo hejtmanem ústeckého kraje. V Mostě se mu kdysi říkávalo "střihač pásek". To je ten pán, který se na nás usmívá z bilboardů, který s úsměvem ruší vlaky na tzv. "kozí dráze", který (se svou koalicí) rozdává tisku miliony na reklamu a to proto, aby o něm (o nich) určitý tisk psal samé kladné věci. Žádná negativa, prosím!!! Jsou noviny, které pana hejtmana přímo oslavují a přinášejí jeho fotky lidem zdarma až do bytů.
Moje babička kdysi říkávala: Jména hloupejch na všech sloupech..., ale žijeme v jiné době a jiná doba holt se sebou přináší i jiná hesla, jiné činy, jiné skutky, jiná mota a samozřejmě i pokud možno stejné xichty, které se těší z každičké popularity.

září 30, 2008 00:27
souhlas, ale co s tím??? : Inka
smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
září 30, 2008 00:49
Ahoj Inko, : strejda
Co to, tak pozdě? Že Ty jsi byla také na pivu a zavírala jsi hospodu? Já tedy jooo. Já přijel na chaloupku, zatopil jsem a hupky šupky na pivko. Přijdu, zapnu tu svůj notebooook a koukám jako blázen... Samé novoty. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
září 30, 2008 00:59
strejdo, díky, : Albert
už je to opraveno smilies/smiley.gif
září 30, 2008 01:29
Jen připomínku : Jel
často se zmiňuje, jak za socializmu museli všichni chodit pracovat. To ale není přesné, docházeli do zaměstnání, ale vlivem umělé přezaměstnanosti tam nebylo co dělat. To co dřív dělala parta 10 dělníků dnes dělají dva. V kotelně bylo 5 topičů a přitom stačil jeden. Když jsem v roce 1993 nastoupila do podniku, kde se zastavil čas a o revoluci jen slyšeli, viděla jsem tam pracovat 2 lidi dvě hodiny týdně. Během pěti let z podniku zůstala kancelář, dílna a IT oddělení a funguje dál. Takže naoko to vypadalo, že se chodí do práce, ale skutečnost byla vlastně podobná té současné, akorát se přišlo k mateiálu, který se mohl rozprodat.
září 30, 2008 06:53
Jel : mamča
I umělá přezaměstnanost byla lepší, než současný stav. I Cikáni museli ráno vstát z postele, poslat děti do školy, a jít předstírat práci. Mmch., někteří skutečně dělali např. výkopové práce, u asfaltérů, apod.
Dneska tráví večery a noci v hernách a barech, děti posílají krást (ve velkých městech) a nabízejí je k prostituci (v příhraničí).
Tomu žádný koordinátor nezabrání, pokud oni sami nebudou NUCENI žít jinak.

září 30, 2008 07:47
Nojo Jel a teď je to v bleděmodrým... : wendy
O cikánech se píše stále. Já sama když jsem s nimi začala pracovat tak jsem skutečně nechápala, proč žijí tak, že neustále na*írají své okolí. Ne že bych to dříve neviděla, ale teďˇjsem to měla tuplovaný. Přinesla jsem si z vědecké knihovny několik metráků knih na toto téma, bavila se s cikány, slušnými i těmi druhými. A výsledek ? Žijí JEN ze dne na den, tím pádem nemají žádnou motivaci např, ke vzdělávání se. Nejsou schopni změny. Řešení ? Pevná ruka. Musíš, nebo nedostaneš. Sami přiznávají, že jinak bohužel - nebude líp. Takže se stále ptám - čeho se naše legislativa tak bojí ? Když se totiž na ně houkne, stáhnou se. Že by to bylo v tom, že jsou to taky voliči..? Nebo se bojíme Bruselu ?
Vidí někdo jiné důvody ?
září 30, 2008 07:49
Jel, nebylo to tak všude. : Myška
Ale cikáni byli nuceni aspoň do té práce chodit, měli pevný režim, a i když jich i za socialismu bylo plno v invalidním důchodu, přece jen to co se děje v této oblasti od sametovky je síla. Oni si cikáni a jiní nepřizpůsobivci taky nemohli dovolit nedělat, protože to byl trestný čin příživnictví. Nechci, aby to vyznělo jako volání po starých dobrých časech, toho jsem hodně daleka, ale před sametem se téměř všem měřilo víceméně stejným metrem. Rasisimus se neskloňoval ve všech pádech a cikáni nevystrkovali růžky a nedovolovali si to co teď. Nikdo z politiků z nich neseděl na zadku, a neklepal se o svoje koryto protože si nějaký jeho projev umanuli vykládat jako rasistický.
Myslím, že nám, většinové společnosti, tedy víceméně bílým, by stačilo, kdyby se ti nepřizpůsobiví přizpůsobili normám naší většinové společnosti. A tím myslím jak cikány, tak asiaty s jejich krutým zabíjením zvířat, zejména psů, a jejich konzumací.
Bohužel je toho hodně, co občana, který se nehodlá se stávajícím stavem smířit, žene do náruče stran, které slibují v tomto směru nastolení pořádku.
září 30, 2008 07:50
Taky si myslím, že tu hrozí pevná ruka... : wendy
a štve mě, když mě někdo (nejen tady,a tady snad jen minimálně) nálepkuje málem jako bolševika, když si dovolím kritizovat některé aspekty dnešních poměrů. A pokud někdo jí zvířata, tak mi to nevadí když je zabíjí humánně. S výjimkou pejsků teda...
A šátky na hlavách ať si různí lidičkové taky nosejí, proč ne, ale nesmějí chtít šířit další atributy své víry násilím a chtít smrt "bezvěrců." Bóže, má to pánbůh všelijakou čeládku...
září 30, 2008 09:54
No někde to šlo ... : Zdena
Dělala jsem nějaký čas mzdovou účetní na státním statku v západních Čechách a tam dělali cikáni jak na poli tak v kravíně. A když někdo z nich nepřišel do práce, dostal Ačko a tím pádem po třech áčkách nedostal rodinné přídavky. Je sice pravda, že někdy technici chodili takového ožralu budit, aby pak nebyly problémy při výplatě, ale několikrát se stalo, že rodinné přídavky na 6 dětí nedostali a pak si to jo sakra rozmysleli.
září 30, 2008 11:37
Dneska mi konečně řekli, : albert
jak se o sebe umí postarat naši spoluobčané z Janova a z Chánova. Protože dostávají stravenky, tak už se o své děti nemohou tak dobře starat a musí je svěřit do pěstounské péče - svým rodičům.

Kdo má známého na soudě v Mostě, může si ověřit, kolik žádostí o pěstounskou péči už sepsali (a kolik jich asi ještě sepíšou).

Celá finta je v tom, že o děti se jako "stará" bába coby pěstounka a bere za každého vnoučka od státu 6 000 Kč měsíčně. O tyhle korunky se s mladými rozdělí a mají se zase dobře.

Nevěříte? Protože to je ze zdrojů od soudu, tak to asi pravda bude.

Ahoj a hezky pracujte, ať se mají dobře ty chudáci děti

září 30, 2008 21:16
Věřím věřím : wendy
zaprvé mám v Mostě syna a za druhé pár takových "pěstounů" mám v péči. Jsou to dětičky vyřazených nespolupracujících nezaměstnaných...
A teď s chutí a láskou ♥ do práce !!!
říjen 01, 2008 08:10
Tak to je vymakaný! : Míša šíša
To by mě fakt nenapadlo... a to jsem narozdíl od mnoha Romů vychodila základní školu (holt to není měřítekem inteligence).
Cákryš, už abych měla vnoučata, hned si je vezmu do pěstounský péče.
říjen 01, 2008 08:56
tady je názornej příklad, proč Cikáni nevidí žádnej rozumnej důvod, proč posílat děti do škol : toulavej
Přirozená inteligence, schopnost přežít na úkor celé společnosti, využít všech slabin, se ve škole neučí. A i bez škol si můžeš pomoct k penězům, když nejsi hloupej a hlavně nemáš žádný morální zábrany, protože ani nevíš, co to znamená :-). Vzdělání je pro jejich způsob života zbytečné . . .
říjen 01, 2008 10:06
Já tedy zírám, co vše jde! : Myška
A jak v tom tito občané, sotva vychodivší základku, umějí chodit. Ale asi by to nešlo tak snadno, kdyby jim sociální pracovníci nešli na ruku, a neinformovali je o této možnosti.
Jak my, poctivě pracující a starající se o své děti, jsme ale blbí, co?
říjen 01, 2008 10:08
Když to tedy shrnu - : strejda
oni se přiživují na majoritě se kterou žijí. Logicky vzalo (a já mám logiku rád), jsou to příživníci.
Slovo příživník můžeme nahradit synonymem cizopasník a cizopasník je vlastně parazit. Takže oni si tu krásně parazitují. To koukáš Bruseli, co?
To jsem se do toho parazitování pěkně zamotal... Ale vraťme se opět k logice - na parazity přece existují spreje...

Pokud mě tu někdo nazve rasistou, je to jeho věc. Já bych si také přál, aby tomu bylo jinak. Aby tu ti parazité nemuseli parazitovat, abychom se nebáli jet vlakem, jestli náhodou někde neodmontovali kusy kabelů či dokonce kolejnic, aby nebylo vybydlených bytů, celých domů - sakra, proč bych si já měl zvykat na jejich způsob života, jak je nám mnohdy doporučováno těmi volenými a připosranými zástupci lidu? Proč musím poslouchat to jejich kolektivní řvaní na veřejnosti a smiřovat se s jejich mentalitou? Proč se jim, k sakru, musí přizpůsobovat celá obrovská většina? To tedy nechápu...


říjen 01, 2008 10:44
Strejdo, zcela s tebou souhlasím. : Myška
A pak se tady nemá rozmáhat rasismus. Může se nám někdo divit?? Ale co mi divné je, že už konečně neseberou odvahu naši politici, nepřestanou se bát různých rádoby humanitárních organizací, a nezačnou otázku nepřizpůsobivého parazitujícího etnika opravdu řešit. Já jsem fandila a fandím Vsetínu, protože tam se o něco aspoň pokusili. Ale stejně si myslím, že by se už koněčně mělo začít měřit všem stejným metrem. A zrovna teď před volbami by to bylo žádoucí. Žádné sliby, ale činy. Přece nás, bílých, normálních, voličů je snad většina, ne?
říjen 01, 2008 10:55
albert : To s tou pěstounskou péčí, to je teda bomba ! : mamča
a to nejde, aby těm "pěstounům" dávali těch 6000 Kč ti rodiče, co se nemůžou starat ?
Asi nemůžou proto, že jsou moc zaměstnaní - tudíž za to berou těžký prachy.
Nebo to je jinak ? smilies/angry.gif

říjen 01, 2008 11:06
Taky mi to hlava nebere strejdulíne : wendy
PROČ se vlastně bojíme chtít po nich, aby dodržovali základní pravidla a plnili si základní povinnosti. PROČ se poliši bojí je vypráskat, když dělají v noci randál a slušný pracující a jejich děti nemůžou spát - například.
toulavej - ne, oni nepotřebují vzdělání, ale přitom řvou, že je jim přístup k němu odpírán. To jim vždycky někdo něco nakuká a oni to využijí. Krom toho, že se v tom, co potřebují, dobře orientují - to jest v poskytovaných dávkách.
Co by se stalo, kdyby cikánům, kteří si vybydleli byty, žádné nové nedali ? Tak by jich pár v těch větrných panelácích zmrzlo a příští zimu by si už dali pozor. Drsný ? Možná. Ale já jim ty byty nezdemolovala. Takže bych výčitky rozhodně neměla. A když ty svý děti tak hrozně milujou, ať se postarají. Nebo ?
říjen 01, 2008 11:52
Strejdo, : Míša šíša
vystihl jsi to naprosto přesně. Ano, proč bysme se měli přizpůsobovat MY JIM?
říjen 01, 2008 11:52
jo to mě vždycky bere když vykládaj jak ty svý děti šíleně milujou : alena puntíkovaná
- to je zřejmě důvod, proč jsou děcáky plný hlavně cikánskejch dětí. To musí bejt opravdu láska jak trám.
říjen 01, 2008 12:04
A proto, tedy z té velké lásky k vlastním dětem, : Myška
je naučí krást, vyhýbat se vzdělání, práci, naučí je jaké všechny dávky lze žádat, jak ždímat a otravovat život těm, co na ně makají. Jak úžasné.
říjen 01, 2008 14:23
... : bb
strejdo, to není rasismus, to by šlo o rasovou nenávist, ale nám přece nevadí, že jsou jiné rasy, nám vadí, že nás omezují svým chováním, že nás okrádají, že dělají binec, špínu
který z nich se tak nechová, nemá s námi, žádný problém, ne?
většinou ale nemá problém jen ten cikán, který se od cikánů v podstatě trhne a žije po našem způsobu, vodí děti do školy, pracuje
ti, co neopustí svoji tlupu, se nezmění

říjen 01, 2008 15:29
Máš naprostou pravdu bb, : wendy
znala jsem velice slušnou cikánku, bydlela mimo svou komunitu, a měla s bílým partnerem nádhernou dceru. Tak krásnou, že o ni měla zájem modelingová agentura. Matka jí to nedovolila, držela ji zkrátka, holka musela hlavně dodělat školu. Dodělala, dostala pěknou práci, má známost s lékařem, pohoda. Matka - ta nadávala nac ikámy snad pokažddé. Styděla se za ně. Ta kdyby na veřejnosti spustila, nikdo by ji z tzv.rasismu obvinit nemohl. Jenže se jí nikdo neptal...Takže to jde. Ale oni většinou tlupu neopouštějí a taky i vlivem příbuzenského křížení na studia ne všichni mají hlavu. TAk to je.
říjen 01, 2008 15:43
Na Slovensku se s nepřizpůsobivými nepářou - : mamča
viz starší článek z Reflexu : http://www.reflex.cz/Clanek15608.html

Jeden žasne nad jejich názory ? smilies/shocked.gif
říjen 01, 2008 15:57
Reflex - to je síla! : Myška
Tak vláda na cikány dostává dávky? A na nás taky? Tak proč moje dávky vyplácí někomu jinému a já musím makat?
říjen 02, 2008 07:17
Nejvíc mě v článku zaujala věta : Míša šíša
O tom, že peníze nějak nejasně souvisejí s prací, se děti dozvídají jen z vyprávění starců.

A viděli jste včera ve zprávách, jak na Slovensku čichají toluen už i malé cikánské děti? Dokonce i děti v kočárku?
říjen 02, 2008 08:57
Tak to jsme neviděli, neboť jsme byli na filmu Mamma Mia : wendy
a pro náš ročník to bylo super podívání.
V článku mě zaujala zase tato věta : ...když nemáte práci, dejte nám aspoň plat... taky SUPER
říjen 02, 2008 09:29
Wendy, : Míša šíša
anebo: My chceme mít dovolenou jako vy!
Novinář: Ale vždyť přece nemáte práci.
Rom: No vidíte, tak chceme aspoň dovolenku. smilies/grin.gif

Takže film se ti líbil? U nás to dávají tenhle víkend a stále se rozhoduju, zda jít či ne. Na jednu stranu se bojím, že to bude dojákovská slátanina, na druhou stranu mě lákají herci, hudba a řecké moře. Ach móóóře... smilies/kiss.gif
říjen 02, 2008 10:08
Jdi, : wendy
nemusíme čekat od každého filmu intelektuální nářez. Miluju třeba noční filmy na ČT 2, chodily jsme s kámoškou léta do Filmového klubu, jsem i náročný čtenář. ALe na druhou stranu potřebuju relax, pobavit se, odložit mozek. A jestli máš ráda Abbu, neváhej už vůbec, film je celý proložen jejich melodiemi. Ty filmové hvězdičky si to vyloženě užívaly. A ty máš chcuť se zvednout a blbnou s nima. Že je to scénáristicky slabší námět, se tam úplně ztratí. A Streepka velmi dobře zpívá. Já si myslím, že tě to taky dokáže dostat. Jo a jednoho z protagonistů hraje ten - myslím to je Švéd co hrál Goyu v jeho Přízracích. Tady je odkaz : http://www.csfd.cz/film/233930-mamma-mia/videa/
No, hlavně si to užívají řekla bych zralé ženy. Pro chlapy to asi moc není...
smilies/cheesy.gif
říjen 02, 2008 12:33
Strejdo, píšeš cikánská menšina : šiška
ale při tom jak se mají dobře a množí se rychlostí světla bude za chvíli menšina z nás. Takže si zvykejme a hezky se jim přizpůsobujme. smilies/grin.gif
leden 02, 2009 23:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]