O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TREST SMRTI? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 červen 2008
Přejít na obsah
TREST SMRTI?
Strana 2

 Kdyby dnes bylo v Česku referendum o znovuzavedení trestu smrti, asi dvě třetiny procent obyvatel by tento absolutní ortel přivítalo s nadšením. Je to však jen alibismus společnosti, která si jinak nedokáže poradit s potenciálními vrahy a v duchu rčení o čistém stole řeší tuto kriminalitu rychle a účinně „hrou na Boha".

 

 

 

 

 

      Ono je totiž mnohem snadnější řešit například gangrénu nohy její amputací, než se zabývat dlouhodobou prevencí a zaměstnávat psychology či postpenitenciární (= následující po ukončení vězeňského trestu) pracovníky, zlepšovat legislativu i naši bezpečnost. Je to vše na dlouhé lokte a ještě s nejistým efektem. Trest smrti je proto ve volebním programu většiny politiků jako kouzelný proutek, který jedním mávnutím přebere přílišným humanistům většinu jejich voličských hlasů. Živá voda populismu zkrátka vede na celé čáře.

 

 

 

Malá statistika:

 

      Samozřejmě známe své meze. Popravy v Číně jsou fujtajbl, zato USA jsou v trestech smrti náš vzor. Tleskáme, když zjistíme, že od roku 1976, kdy byl ve Virginii znovu zaveden trest smrti, už zde popravili stého odsouzence. Počtem vykonaných poprav se Virginie zařadila na druhé místo za Texas, kde za třicet roků už trest smrti stihl 406 delikventů. Na třetím místě je Oklahoma s 86 popravami.

 

Popravy téměř čtyř tisíc odsouzených byly loni zaznamenány v pětadvaceti zemích světa a nejméně dalších 7 395 osob v 64 státech bylo k trestu smrti odsouzeno. Na vykonání trestu smrti čeká asi 30 000 odsouzenců. V roce 1990 neexistoval v USA trest smrti v 15 z 51 států, v dalších 23 státech je sice trest smrti zaveden, ovšem od roku 1976 nebyl uplatněn. Trest smrti je tedy v USA prakticky vykonáván pouze ve 13 jejich státech. Skupina 310 vězňů odsouzených v Itálii na doživotí požádala o obnovení trestu smrti. Vězni trest doživotí označují za nelidský vynález a nepředstavitelnou ukrutnost.

 

 

Zamyslete se:

 

Když si uvědomíme, o jaká „povyražení" by přišel vykonaným trestem smrti například deviantní slovenský pedofil, který nedávno znásilnil a zabil malého Jakuba, mám dojem, že způsob hry na Boha se mi v tomto případě zdá býti dosti nešťastným... Takže, přátelé, co s tím?

 

      Jediné řešení vidím v zavedení thajského systému věznění. Jakže to tam tedy vypadá? Tak poslouchejte, představujte si...

 

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]