O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKAZY HAZARD NEVYŘEŠÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 leden 2020

Výsledek obrázku pro hrací automat pngJeden z několika článků, které pan senátor Kubera poslal přímo na Kudlanku. Poprvé vyšel 18. 5. 2008. Uvádím ho jako vzpomínku... Přečtěte si, jak viděl situaci s boomem omezujících vyhlášek vůči hracím automatům  coby tehdejší teplický primátor:  „Hazard, automaty, ani pití - tohle žádné vyhlášky a zákazy nevyřeší."

 

 

 

„Jeho" Teplice tak zůstávají jedním z mála velkých měst v kraji, kde se vyhláška, redukující počet heren nebo je dokonce zakazující, nepřipravuje ani neplánuje.

 

    

 

     Gamblerství je samozřejmě problém. Ale to, že někdo začne hrát, je přeci jeho svobodná volba. Lidé si musí uvědomit, že jsou za sebe zodpovědní. Ano, jsou známé jasné údaje o zvyšování kriminality, předlužování, praní špinavých peněz a podobně. Všechny tyto hrozby samozřejmě platí. Když se ale herny zakážou, tak budou tajné, jak tomu bylo vždycky.

 

     Podle mě by bylo nejlepší soustředit všechny herny do jednoho místa, jako se to dělá ve Spojených státech. Na tom místě pak může probíhat jasná kontrola - ať už toho, zda se hraje od osmnácti, nebo třeba kvality přístrojů. S hernami je to jako s prostitucí: lidi to baví, a tak jsou místa, kde si to najdou.

 

     Mně samozřejmě vadí herny u škol a podobně. Dospělí ale musí vědět, že za své chování jsou odpovědni jen oni sami. Když všechno prohrají, nemohou potom chtít po městě nebo státu nějaké dávky nebo náhrady. A tak jsme v Teplicích skoro všechny regulační vyhlášky zrušili. Ony totiž nefungovaly. (Když jim nerozuměli ani úředníci a našly se v nich nesmysly, jako zákaz házení peněz do kašen, neměly zkrátka smysl.)

 

     Regulace je podle mě až ten poslední krok. V tom jsem liberální. Já osobně jsem třeba zcela hotový z vyhlášek omezujících například pití alkoholu. Jako by se papírovým pytlíkem ten problém vyřešil! Ovšem kolegové, kteří takové vyhlášky vydávají, na to mají svaté právo, je to jejich věc...

 

 

Jaroslav Kubera

 

 a co vy - jaký je váš názor?

 

Myslíte, že na všechno musí být

vyhlášky, usnesení, zákony?

 

ŽE  TO  ZÁKAZY  VYŘEŠÍ?

 


 

..............................................

 


 

 

Pan Jaroslav Kubera byl jedním z nejlepších politiků. Odešel jeden z posledních Mohykánů, který nazýval věci tak, jak se měly, nebral si servítky a všichni, i z opačného spektra politiky, ho uznávali;  nebyl podrazák.  Byl skutečně lidský, mluvil jasně a srozumitelně; když se ostatní hádali, on se smál a dělal vtipy.

Byl to opravdu malý Velký člověk.

 

Čest jeho památce a rodině upřímnou soustrast.

 

 

Komentáře (30)add feed
Poslouchala jsem dneska : petraP
tu Zelenou divošku, když obhajovala svůj antipohlavkový zákon. Úděsný. Stejně tak jako ten antidiskrominační - co si všechno nevymyslej (chápu, musí se nějaká ta činnost vykazovat, ale to je už na hranici... Mj. ta paní je psychiatrička?)
květen 19, 2008 00:43
Pane senátore Kubero, cituji vás: "Lidé si musí uvědomit, že jsou za sebe zodpovědní". : NČ
To mi jako chcete říct, že nevíte kvůli komu se dělají zákony?
Kdyby si tohle VŠICHNI lidé uvědomili, a hlavně se podle toho chovali, nepotřebujeme ani trestní zákoník, ani třeba zákon o silničním provozu, ani vlastně žádnej zákon!
Když ale parlament a vláda nejsou schopni (spíš bych ale řek - ochotni) zajistit postihování vyžírků a hovad, tak je chvályhodný, že aspoň někteří slušnější místní politici se snažej aspoň o něco!
Jenže tady máme ty lobby, žejo! Ale to se nahlas nemůže říkat, je nutno používat vzletný fráze a vomletý kecy!
květen 19, 2008 07:15
... : mimi
Zákaz by měl platit v celé republice . Nepřibývali by další závislí třeba z řad personálu.Pan Kubera nemá v rodině nikoho koho to postihlo ,tak myslí jenom na ty peníze co z toho jsou.Jeho názor je hodně špatný.
květen 19, 2008 07:52
Nikdy nic nevyřešily zákazy : mosssa
Co zvládla prohibice?
Nic, jen se chlastalo víc a víc, šmelilo se s tim.
Když budou herny někde soustředěný a hlídaný, tak to bude lepší, než teď když je to všude, v každý putyce.
To si myslíte, že když se zakáže krást, že se přestane krást? Jsou na to zákony, a stejně se krade. Tak lidi uvažujte!
A pokud dospělej, svéprávnej člověk bude chtít hrát, nebo jít za prostitutkou, tak půjde.
A může k tomu být zákonů hafo.

To je to samý, jako kdybyste to chtěli řešit větším počtem zdravasů a otčenášů!!!!
květen 19, 2008 09:36
mossa:-((( : NČ
hloupější pitomost už jsi "vymyslet" nemohl(a)?
květen 19, 2008 09:43
promiň, asi se nevyjadřuju dobře - : mosssa
ale uveď mi jeden jediný příklad,

kdy zákazy a zákony něco doopravdy dokázaly
(teď pochopitelně nemyslím existenci normálních zákonů, zanechme absurdit, prosím tě)
to je to samý, jako ten pohlavkovací zákon - ty si myslíš, že budou děti líp vychované, nebo že ti, co děti mlátili doma, přestanou?
No, ale když bude nějakej vyčůránek něco chtít, táta mu to nebude chtít dovolit, tak prostě jen "oznámí", že ho zmlátil a táta se veze..
Dobrý - fakt..
květen 19, 2008 09:53
Se mi už ani nechce reagovat, : NČ
to ty seš opravdu tak prostinkej, že věříš i svejm poslancům? Fakt věříš, že zákon proti podvodnejm hernám nic nezmůže?
Jasněže nedokáže zabránit ve 100%, ale omezit vyděračský hajzly a silně ztížit dostupnost blbečkum určitě.
A co do toho motáš fackovací zákon?
květen 19, 2008 10:56
NČ - jak to myslíš? : ivanka
Jako postavit hazard absolutně mimo zákon?
Ty si myslíš, že by to uspělo? To ti nikdo neodsouhlasí, jak to tu už jednou je. Protože jsou z toho děsný prachy.
A taky si myslím, že kdyby se to totálně zakázalo, stejně by se s tím nic nezmohlo.
Ale - dát to mimo dosah škol, atd. pro to jsem všema deseti.
Ať klidně vzniknou místa, kde bude jen tohle.
Stejně jako jsou všude bordely. A kvetou. Ale taky jsem proti tomu, aby prostitutky stály na ulících.
květen 19, 2008 11:14
asi byste měli jiný názor na regulaci herních automatů : bb
kdyby stály v hospůdce vedle ZŠ nebo gymplu kam chodí vaše vnoučata a cestou ze školy se staví na colu, hodí na zkoušku do bedny pár drobných, 7 z 10 to nezačne bavit, 2 utratí všechno co mají, prodají pár cédéček a skončí s tím, a s tím 1 budete chodit do poradny, až místo školy zasedne k bedně. Hospodským se neohánět, kdyby měl legitimovat každého 185 cm habána co vypadá na 20 a je mu 17...Povolíte a do roka máte na každém rohu bednu. My jsme teda zregulovali podle přání občanů, nerozhodovali jsme podle přání hospodských.
květen 19, 2008 12:02
... : bb
argumentovat tím, že každý svého štěstí strůjcem a apelovat na odpovědnost dospělých nemá smysl, jak vidno v odvykacích zařízeních a i jinde, těm lidem nechybí jen zodpovědnost, ale i pud sebezáchovy, stejně tak by jim nezabránila odpovědnost stát se dealery, bezpracně profitovat, nebýt zákonů a možných postihů
většinu z nás drží na uzdě právě pravidla, omezení, zákony, ne pouze vědomí vlastní odpovědnosti
květen 19, 2008 12:10
Ivanko, překrucuješ mě. : NČ
Ale neva, stejně nic nezmůžem, ani ty ani já. Takže je to nakonec uplně fuk.

květen 19, 2008 12:16
bb, souhlasím! : ivanka
pryč s tím od škol, i ze všech lehce dosažitelných míst.
Ale ať se tedy udělají taková "centra", kde bude vše pod kontrolou - tam by se snad mělo v případě nejistoty kontrolovat, kolik je komu. Taky si nemyslím, že by do bordelu pustili někoho podměrečnýho :-)) (věkem).
Něco jako Atlantic City, např. tam se jezdí dokonce na výpravu autobusama, jak jsem četla.
Dát tomu mantinely. Tedy ani bezvládí, ani zákaz.


květen 19, 2008 12:29
... : bb
mantinely, samozřejmě
na absolutní zákaz jsem nemyslela, to by se musela zakázat i sazka, sportka, stírací losy aj. smilies/smiley.gif asi to nebude s tou závislostí tak hrozný, zato se v tom dají vyprat peníze
květen 19, 2008 12:51
tak to jsem ráda, : ivanka
já už se bála, že i ty máš stejnej názor jako NČ. Nic proti němu, ale tentokrát asi ujel.
květen 19, 2008 13:21
Ivanko, ujíždíš neustále : NČ
Sama píšeš o nutnosti omezení a regulace. Což je PŘESNĚ to, co by měly řešit zákony a vyhlášky, který pan Kubera odmítá (viz text shora) a já s ním v tom odmítání nesouhlasím. O plošnym zákazu, kterej mi poněkolikátý vkládáš do huby, jsem nenapsal ani ň.
Nevím, proč ti zrovna já tak strašně ležím v žaloudečku. Ne každej musí bejt nutně ujetej jen proto, že ty sama silně ujíždíš ke straně.
květen 19, 2008 13:42
Ale NČ, nezlob se na mě, já to fakt nemyslim ve zlym, : ivanka
v žaloudečku mi neležíš a nic ti nikam vkládat taky nechci, to ne, to jsi mě asi špatně pochopil. Ale stejně jako senátor Kubera si myslím, že je blbost, aby herny a bordely byly blízko škol, to on tam přeci píše taky.
A taky, stejně jako ostatní lidi, si ale nemyslim, že tím, že někomu něco zakážu, tak to opravdu přestane dělat. Podívej, jsou lidi, co se např. řežou (sebepoškozujou), to je taky hnus, a pochybuju, že tím, že by se na to vydal zákon, to dělat přestanou. Nejvíc záleží na výchově - když děti vychováváš tak, aby nefetovaly, nechlastaly, nenapíchaly do sebe železa, nevypalovaly si a netetovaly nesmysly na tělo, atd., když je prostě vychováváš jako slušný lidi, tak si myslím, že i když něco nevhodnýho někde uviděj, tak to zákonitě dělat nebudou!
To, že vidíš ve filmu vraždu, taky pak cestou z kina někoho neodpráskneš, "protože si to viděl". My máme zrovna kousek od gymplu asi dvě hospody, pochopitelně, že s automatama, jsou tam i tyče pro holky... Ale co vím, tak tam gymnazisti moc nechoděj.
Ty třeba (si myslím docela vážně) asi taky nechodíš do bordelu a do heren. I kdybys to měl vedle v baráku. A o tom to je, především o výchově.
Zákazy a tisíce zbytečných regulací a usnesení a vyhlášek - tím se tomu nezamezí.
květen 19, 2008 14:26
v Nevade , v Las Vegas nebo v Rinu : Polarka
do 21 let nesmi vstoupit do herny nebo pit alkohol. Navic do 18 nesmi byt bez doprovodu dospeleho venku po desate vecer. Na vikendy je to do dvanacti. Jsem proti spouste zakonu, ktere shledam nesmyslnymi (asi vetsine) ale tohle se mi zda docela v poradku.
květen 19, 2008 17:20
Ivanko, se nezlobim. : NČ
Přišlo mi jen zbytečný tvý nařknutí mě z ujetosti za věci který jsem nikdy neřek, ani bych nemohl říct, páč je tak nevidim.
Máme jen každej jinej názor, stejně je nám to akorát tak k pšouku. Ty předpokládáš, že se začnou všichni chovat mravně sami od sebe, bez nutnosti vynucování mravů zákonama a postihama. Já zase chci, aby na šmejdy existovaly postihy, protože v mravnost samu od sebe nevěřim.
Jinak pravdu máš, že nechodim po bordelech, ale určitě ne z důvodu mravnosti, jen mi je líto prachů, když to zatim mám bezplatně (i když - bezplatně, chacha!!!).
Ani do heren nechodim z důvodu mravnosti, nýbrž proto, že se mi nechce riskovat silně pravděpodobnou prohru. Jinak řečeno, kdybych věděl, že si např. z rulety odnesu aspoň výhru ve výši dvojnásobku vkladu, žádná mravnost by mi nezabránila.
Polárko. Jo!!!!!!!
květen 20, 2008 06:36
Ivanko, ještě k tomu... : NČ
Sem si tě pořádně přečet:...Nejvíc záleží na výchově - když děti vychováváš tak, aby nefetovaly, nechlastaly,...
Tak bych se jen zeptal: A co s těma, který tak nejsou vychovaný? Mám dojem, že právě vo nich tohle je.
květen 20, 2008 07:52
Polárko, v Renu jsem objevil celé kasino JEN pro děti i úplný mrňata - Cirkus Cirkus, : toulavej
o půlnoci bylo plný a výhrou nebyly peníze nebo žetony, ale hračky. Byla to dobrá výchova, průprava mládeže na celoživotní návštěvy kasín i v dospělosti :-) něco jako má třeba starej dobrej McDonald s dětskými prolézačkami, skluzavkami i tím šaškem, co sedí uvnitř . . . a podle dětí mých kamarádů to funguje skvěle – nejlepší odměna za vysvědčení nebo svátek, narozeniny je NÁVŠTĚVA fast foodu :-). V Renu to bude nepochybně návštěva kasina :-)))

ivanko - ještě že ses NČ omluvila za svý názory . . . už jsem zdvíhal varovně prst, že ujíždíš silně ke straně . . . ani já už se nezlobím.
květen 20, 2008 12:48
... : NČ
STŘIH O 12 LET.
Jó, to byly časy, když jsme byli o 12 let hezčí. Proč to takhle kurnik nejde i v reálu?
leden 21, 2020 13:00
... : doktor
Veškeré dohadování je házení hrachu na stěnu.Je smutné,že odešel člověk s velkým "Č" se smyslem pro poctivost,odpovědnost a hlavně čestnost.Odešel člověk s velkým srdcem,politik poctivec a gentleman.
Čest jeho památce a upřimnou soustrast rodině i městu teplice.
leden 21, 2020 13:16
... : NČ
Nojo. Senátor Kubera. Velmi chytrej, vtipnej a nápaditej glosátor, bojovník proti zákazu kouření. Rád jsem si ho kdykoliv poslechl i přečetl.
Bohužel, jeho členství a funkcionaření v ODS od r. 1992 bylo pro mě nezkousnutelný. U všeho byl od samýho začátku a hodně blízko, o všem tedy musel i vědět a ne, že ne! A mlčel. Takže vlastně nevim ....
leden 21, 2020 13:52
... : Josef Kouba
Někde jsem četl že Česká republika má více hracích automatů než celé EU dohromady.
Pokud hrací automaty dle zákona (což se nestane) z hospod zmizí, tak skončí i závisláci na hraní.
Za komunistů nikde hrací automaty nebyly a maximálně se hrály o peníze karty. Gotes (plátýnko) a 21.
Lidí, kteří karty o peníze hrály nebylo mnoho.
Perlička. V USA vyhrála žena v loterii obrovské peníze, cc. 14 milionů. Odjela do Las.Vegas, večer začala a ráno neměla ani dolar.
leden 21, 2020 23:45
... : Krakonoš
Pepiku, nechci ti kazit radost, ale ten krásnej čas, kdy byly jen karty a kostky a i jejich hraní v putykách bylo zakázaný, už se ti nevrátí. Slyšels někdy vo takový tý věci.... internet se to jmenuje! Představ si, že když zrušíš všecky ty škatule a ke každý putyce postavíš strážnika s halapartnou, voni ty závisláci utečou k online hazardu. Voni jsou to sice úplný idioti, ale tolik počítačový gramotnosti už stihli pochytit, že tohle fakt zvládnou. smilies/wink.gif
leden 22, 2020 00:26
... : Krakonoš
Ber to prostě tak, že i tyhle blbci pomáhaj svejma prachama uskutečňovat přestavbu státu dle snů tvýho premiéra. smilies/grin.gif
leden 22, 2020 00:27
... : *deeres*
Když je někdo takový blbec, že v automatu přijde o celou výplatu, nebo spíše dávky, je to jeho problém. Ale, co ty automaty někde zašité vzadu, nebo rovnou celá nenápadná herna, kde se perou špinavé peníze, které je potřeba legalizovat? Takhle to fungovalo ěž do konce roku 2016
https://www.rozhlas.cz/cro6/komentare/_zprava/lida-rakusanova-prani-spinavych-penez-po-cesku--1066361
Článek je z roku 2012 a teprve 1. ledna 2017 vstoupil v platnost zákon o hazardních hrách
č. 186/2016 Sb. Nebudu s tím unavovat, snadno najdete. Ten, kdo potřebuje zlegalizovat prachy, co má někde ve štrozoku, si stejně nakonec způsob najde, třeba přes bílé koně.
leden 22, 2020 09:03
... : polárka
danielo na moji reakci na clanek neni nic spatneho az na to, ze ja ho nepsala smilies/grin.gif
leden 22, 2020 12:29
... : polárka
danielo na moji reakci na clanek neni nic spatneho az na to, ze ja ho nepsala smilies/grin.gif
leden 22, 2020 12:29
... : Milene
Polárko. Ten článek sem dala Kudlanka jako připomínku a je z roku 2008. A je i s komentáři, které pod ním byly. Možná, že už si nepamatuješ, že jsi tehdy nějak reagovala. smilies/wink.gif
leden 23, 2020 10:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]