O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NĚMCI A NAŠE PET FLAŠKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 květen 2008

 Před barákem máme tyhle kontejnery na plast a různě. Už jsem si zvyknul, že nějací páchnoucí exempláře lidského rodu se v nich hrabají. Ale takhle u krmení myší na balkoně zvednu zrak a on se tam hrabe jeden maník skoro od vedle, jinak velice slušný pán! Tak na něj halekám, že ho asi vyhodila žena a podobně, však to znáte, legrácky musej bejt.

 

 

 

 

 

    On za chvilku přišel blíž, v obou rukou černé plastové pytle s vybranejma českejma plastovejma flaškama. Dost nechápavě na něj čumím. Von se chechtal a začal mi vykládat pikantní historku, jako ušitou na Bursíka a jeho veleslavnou Stranu Zelenejch.

 

    Jeho ženuška si nějak oblíbila nakupování v Němcích, vono vo nic nejde, já se tam taky občas ukážu s Kateřinkou, vždyť po dálnici to máte třeba do Pirny 20 minut, tak co. No, a tenhle pán nasbíraný flašky nacpe do auta, zasedne, dojede k tamějšímu WallMartu. Zatím co jeho milovaná žena lítá po krámě, on v pohodě prázdné láhve nahází do výkupního automatu, projde pokladnama, dostane svejch 20 euro, sedne si ke stánku, dá si dva bockwursty, fazolovej salát z velkoplodých fazolek (kterej chutná nesmírně i mě) a nějaký to jejich docela slušný pivko. Zpátky přeci řídí ona.

 

 

 

 

     Docela si to užívá a tímpádem i rád ženušku doprovází. Prej mu chvilko trvalo, než zjistil, které naše flaše německej automat bere, ale teď už s tím nemá sebemenší problém. Říci to ovšem nechce, je to jen jeho duševní vlastnictví... Výbornej nápad podle mě, proč tedy tady u nás vymejšlíme nějaký to vracení?

 

 

     Vždyť tohle je skoro  naprosto dokonalý, nemá to chybu a hlavně nevyžaduje naprosto žádnou investici. Lidičky si všechno zařídí sami, ani Stranu zelenejch k tomu nepotřebujou. Jen to dát vědět veřejnosti, čímž to také tímhle činím. (Dokonce při dobré vůli a případném zájmu vám sdělím i ty PET flašky vykupovací.)

 

     Je fakt, že už se na Internetu objevila nabídka různých firem - Litva a Lotyšsko, taky Polsko, že dodávají za pár centů plastové láhve vhodné pro výkup v Německu. Nikdy v nich nebyla ani kapka žádného nápoje, konečně proč.

 

 

 

 

      Kšeft je prostě kšeft a je to o nabídce a poptávce. Tak tomu se prej říká kontraproduktivita, ale já tomu říkám lidská blbost, no, je to jenom o názvu. Těm dokonalejm Němcům, v těch jejich clearingových centrech výkupních, to musí dělat trochu dost bordel. Těch pár flašek asi ne, ale když jich hodíš na trh tisíce, desetitisíce, ba i statisíce, tak to někde bejt znát musí.

 

    Zpětně nedohledáš nic, ten výkupní automat totiž flaše promptně slisuje, tak je to brnkačka. No a těch pár nezaměstnanejch, kteří budou lítat kolem dokola po marketech, najdeš,  v pohodě zaplatíš a dost ti eště zbude.

 

     Faktycky dobrej nápad. Líbí, moc se mi to líbí:  když sem Němci mohou ustavičně vozit odpad, tak jim to taky trošku vrátíme...

 

Co říkáte?

 

Franta Bouška

 

 

Komentáře (13)add feed
No, kdo umi, ten umi..... : Bara
ale kdyby me takhle nekde v Nemecku pristihli, tu hanbu bych neprezila. Docela mne vadi i to, kdyz si tam v obchode musim mezi rusky a turecky, take cist cesky napsane cedulky, ze zbozi je elektronicky oznacene proti kradezim.
S temi lahvemi to takhle v Holandsku praktikovali ve velkem Polaci. Ted se u nas pouzivaji vratne PET lahve z pevneho a tvrdeho materialu, ktere se nekolikrat znovu plni. Takove ty mekke, zmackatelne lahve tady u nas nemame.
Ale kazdopadne clovek zasne, kam az vede lidska vynalezavost......

květen 25, 2008 20:37
tuhle mi někdo poslal : alena puntíkovaná
video nafilmované v Němcích, které ukazovalo jak tam Češi kradou. Všechno by bylo OK, kdyby ti Češi nevypadali spíš jako Indové. Tak nebvím, nechápu jak takový rasově vzdělaný národ jako jsou němci si mohl splést Čechy s neznámými cizinci, kteří jako Češi a ani jako Slovani vůbec nevypadali....
květen 25, 2008 20:55
tuhle mi nekdo poslal : franta bouska
aleno puntikovana, ozvi se na majl Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , byl bych velice rad, urcite najdeme spolecnou rec
květen 26, 2008 06:44
Švédsko : Sandokan
Když jsem byl pracovně ve švédském Malmo, viděl jsem sběr plechovek a výkup v praxi. Právě tam probíhaly nějaké slavnosti - závody dragon lodí, stánky, koncerty,... Po jejich skončení se vyrojily místní dětičky s igelit pytly a pilně sbíraly všechny na ulici vyhozené plechovky od nápojů. S kořistí potom směřovaly do místní sámošky, ve které byl automat na výkup tohoto strategického materiálu. Šikovný příklad, jak naučit mládež nakládání s odpady a hospodaření s penězi.
Při této příležitosti jsem viděl krásnou scénu, kdy si skupinka dětí věku cca 8 let nechala zavolat managera obchodního centra a věřejně jej pérovala za nefungující automat. Následoval telefonát technikovi, jeho nástup poklusem a uvedení stroje do provozu. smilies/smiley.gif
květen 26, 2008 08:44
A o jaký typ lahví se tedy jedná? :-) : Míša šíša
Zrovna tuhle sobotu jsme dělali v Němcích výstup na Luzný, škoda že jsem to nevěděla dřív, mohli jsme po túře ještě vydělat smilies/grin.gif
květen 26, 2008 08:55
dřív byly vratné všechny lahve, : Inka
myslím, že to víc lidi motivovalo to někam nosit, já doma odpad také třídím a vozím do kontejnerů, nic jiného mi nezbývá nemám popeplnici a papíry pálím, raději bych to vezla do výkupu než do kontejnerů.
květen 26, 2008 10:49
Já mám spíš problém se zálohovanejma lahvema. : Milena
Plastový jdou do kontejneru (naštěstí ho máme blízko). Ale občas koupíme sirup ve skleněný nebo některý víno je v zálohovaný, cola ve skleněný. Já samozřejmě zapomenu, kde jsem to koupila a když to jdu zá dlouho vracet, tak ten blbej automat je nechce, protože tam to zrovna neprodávají. Tak nakonec vratné skončí v kontejneru na sklo.
květen 26, 2008 11:43
Výroba pet flašek je byznys : wendy
a byznysmani se vám na ekologii vykašlou. Ti nemají rádi vratné věci... smilies/sad.gif
květen 26, 2008 15:50
to Franta Bouška : alena puntíkovaná
Tak bohužel - e-mail neodešel - adresa je podle počítače neplatná.
květen 26, 2008 16:14
Dobre jim Nemcourum tak,cha-cha-cha :-) : Romana
Ja tu saskarnu s vratnyma lahvema zazivam uz par let v Nemecku. Skoro vsichni na to fakt nadavaji....je to taky pekne otravne,sbirat doma /ja ve sklepe/ plastove lahve /tady jsou dva druhy /a pak s tim jit do automatu,ktery je vecne preplneny a musi se cekat,az prijde nekdo a vyprazdni ho a da tam zase nove pytle ,nebo co,kam to pak putuje. Tady se to nelisuje,vsude flasky v pytlich.Lidi nadavaji,ale proti "zakonu" ze strany Zelenych /Grüne/ jsou bezmocni.
Tak-ze tam stojime vlastne ve 2 frontach,protoze ty jedny flasky /tenke/ jsou drazsi a ty silnejsi jsou levnejsi. No je to fakt vzdycky otrava!!!
Nejlepsi je,kdyz to pak tady ukazuji v TV /to by snad ani nemeli delat :-) /,jak to nekdy vsechno "pali" na jedne hromade,protoze to vyjde levneji !!
Mame tady takove "zlute saky" a do nich se musi sbirat a tridit umyty plastovy odpad a pak se to dava pred dum a odvazi to "popelari". No a pak to ukazi,jak to pali vsechno pekne umyte a roztridene na jedne hromade,fakt to nechapu.....myslenka to byla asi puvodne dobra /trideni odpadu/,ale je v tom chaos !! A to jsou Nemcouri desne akuratni,vymejvaji tu i kazdy tyden popelnice :-) My z "jenom" Vychodu z nich mame srandu ! smilies/grin.gif
květen 27, 2008 08:11
Inko, : bb
to máš dobrý, že nemusíš mít popelnici. Jsi taky osvobozená od poplatku?
U nás je poplatek za popelnici na domovní odpad povinný, 500 Kč na osobu a rok, takže 6členná rodina zaplatí ročně 3 000 za odvoz odpadu, i kdyby žádnou popelnici neměla - spálila papír, biologický odpad zkompostovala a plasty, sklo, kartony, nebezpečný a ostatní vozila do kontejnerů, hadry na charitu.
květen 27, 2008 13:31
popelnici nemám, : Inka
ale platím jí tam kde jsem bydlela v bytě, musím si to přehlásit. Je to teď povinné. Z lesa nosím co tam kdo vyhodí zpátky do kontejnerů, děsně mě to rozčiluje, kontejnerů v každé vesnici mrak a lidi hážou pytle s odpadkama do příkopů a stále vytváří divoké skládky, tomu vážně nerozumím.
květen 28, 2008 13:59
ze vam neni hanba : noticka
no vazeni kdyz to tady tak ctu tak je mi za vas hanba, v nemecku ziji 25 let a mohu rici ze to co dokazali nemci prave tim ze jsou akuratni atd. to nekam dotahli, coz se o cechach rici neda. cesi kteri jenom podvadeji, kradou atd. do nemecka jezdit pracovat va vydelavat Euroa to vam nesmrdi ale porad jenom kritizovat a nadavat a delat si blazny na to jste opravdovi mistri. je mi z vas vsech spatne. je videt co cech to zlodej a debil . opicite se po vychode protoze nemate svuj vlastni nazor, a vubec ta ceska mentalita je uboha. mohu rici ze nemec je pan !!!! a takovy co v nemecku ziji protoze se chteji mit lepe a pritom nemuzou nemce vystat se divim ze jim neni hanba. ja bych vzala klacek a hnala bych vas zpatky tam odkud jste prisli !!!!!!
únor 23, 2015 12:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]