O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOUDŘÍ A JEŠTĚ MOUDŘEJŠÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 08 červenec 2024
Víčka spojená s láhvemi „napevno“ jsou novou realitou, na kterou si budeme muset zvyknout, protože jde o nařízení Evropské unie, které v rámci zákazu používání jednorázových plastových výrobků ukládá povinné používání neodnímatelných víček pro všechny nádoby do objemu tří litrů, a to nejpozději od 3. července 2024. Jedná se o snížení volně pohozeného odpadu, zvýšení množství tříděného plastového odpadu a tím pádem zvýšení míry recyklace odpadu z plastů, snížení plýtvání zdroji a zamoření životního prostředí plasty.


 

 

Navždy spolu

 

– pod tímto sloganem značka Coca-Cola, největší nápojářská společnost na světě, odstartovala nový vzhled svých PET lahví. Spočívá v tom, že plastová víčka k nim jsou i po odšroubování napevno připojena speciálním poutkem.

Inu, není nad to, když se něco opravdu a do hloubky promyslí:

Připevnit víčka k lahvím znamená nutnost upravit výrobní linky, což vyjde celé odvětví na desítky miliard korun. A přinese – z hlediska ekologie – jeden paradox: podle studie poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers trvalé propojení víčka s lahví si vyžádá zpracovat odhadem 50 až 200 tisíc tun ročně dodatečného plastu. Navíc.

Jo. A nejlepší pro pohodlné pití je prý víčko zcela odklopit.

 

 

Coca-Cola už i v Česku zavádí neodnímatelná víčka na nápojích - CzechCrunch

 

 

 

 

Četla jsem na FB komentář paní advokátky Zwyrtek Hamplové:

BLBNEME na entou. Co jiného k tomu dodat. Zátky na poutku vadí při pití, pak jdou špatně šroubovat, takže první krok po prvním odšroubování je, že je skoro každý utrhneme. Pletu se? Důvod opatření je taky nebetyčně hloupý. Nic z toho, proč se to přikazuje, to nemůže dokázat. Někdo se nudil a měl potřebu “buzerovat” výrobce. Nesmyslně a hloupě. K ničemu podobnému nemají paragrafy sloužit. Mají být moudré a logické a s jejich obsahem a podstatou se má většina lidí ztotožnit. Toto je zneužití práva úzkou skupinou lidí, osobující si právo druhé nesmyslně šikanovat.

 

Můj osobní zážitek:

otevřu to, ale protože to neumím zase správně nasadit, tak víčko urvu.

Holt jsem "stará vesta".

 

d@niela

 


Komentáře (1)add feed
... : mamča
U limonád a minerálek jde to víčko celkem dobře urvat. Horší je to u mléka. Naše babi (96) vypije denně litr mléka. Kupujeme jí to plnotučné s víčkem. Nejhorší je značka BONI. Tam víčko nejde kloudně ani povolit, a pak drží na dvou tenkých páscích. První co každý normální spotřebitel udělá je, že ty "pásky" ustřihne.
A takový to byl převratný nápad, že jo ? A někdo se na tom debilním nápadu dobře nakapsoval.
červenec 08, 2024 06:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]