O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČEŠI, ČEŠI!!! KDO NEJÁSÁ, NENÍ ČECH!?! PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 květen 2024
Je nedělní poledne, nevim teda ještě, jak dopadne večerní finále. Ale docela mi stačej dnešní fejzbukový reakce na včerejší výhru českých hokejistů nad švédskejma. Vyhráli hodně, to zase ne že ne. Jistě je to těší a jistě jim to přinese každýmu pár set tisícovek, několika z nich i výnosný zaměstnání v zámoří. Nejsem závistivej, klidně jim to přeju. Jejich rodiče to stálo spoustu prachů, každýho z nich pak to stálo spoustu dřiny i odříkání, i když, zase na druhou stranu, dělali a dělají to, co mají rádi, tak jakýpak vlastně odříkání?
Až sem teda dobrý.

 

 

Co mi ovšem je uplně nepochopitelný, to jsou ty statisíce lidí, kteří zaplavili ulice a oslavovali, jako by vyhráli oni sami, stejně, jako další statisíce po hospodách i v domácnostech.

Připadaj mi jako ovce, který slepě následujou dav, aniž by si uvědomily, že ovce nevyhrály NIC.

Zcela iracionální a excesivní projev radosti je daleko víc důkazem jakýsi davový hysterie, často odreagovávání si svejch midráků, než skutečnýho uvědomění si situace.

 

Zřejmě je strašně snadný, ztotožnit se s úspěchem týmu a cejtit, že jsem vyhrál. Jsem přeci Ćech, oni jsou Češi, JÁ JSEM TEDA VÍTĚZ!

Z toho taky to nadšený řvaní "VYHRÁLI JSME"!

Starej prdlajs, vyhráli oni, ne my, a už vůbec ne já!

 

 


 

 

Neřikám kurnik, že by se nemělo gratulovat hokejistům k vítězství.

Zasloužej uznání, to bezesporně.

Ale jinak přeci výsledky strkání puku na ledě skutečně nepřinesou ani nejnepatrnější změny v našem každodenním životě, ze kterejch bych měl mít nějakej důvod jásat.

Vítězství v hokeji nepromění Česko ani svět.

Nezpůsobí, že skončej války,

nebo že se tu postavěj nový byty,

že se zvýšej platy,

nebo že jídlo a elektrika zlevní.

 

Ani inflace neodejde jen proto, že dvacet uplně cizejch českejch chlapů umí líp bruslit a líp se trefovat pukem do branek několika jinejch, uplně cizejch dvacítek chlapů, než se ti cizí dokážou trefovat zase do jejich branky. 

 

 

Fan zóna MS v hokeji 2024: cena piva a program | iSport.cz

 

 

 

Ať teda už finále dopadne jakkoliv, bez Rusáků se stejně o žádnym mistrovství světa mluvit nedá.

To taky byly jediný hokejový zápasy, který měly atmosféru a důvod k aspoň nepatrnýmu škodolibýmu zadostiučinění.

 

 

Brejden všem,

 

 


 
Komentáře (13)add feed
... : Giotta
Neříkám, že mě nezajímá nebo nezaujme sportovní úspěch některého Čecha nebo celého družstva české reprezentace, ale i já mám pocit, že se sport přeceňuje. Ano, platí - dejme všem chléb a hry! Vždyť ne každý ocení dobrou knihu nebo divadelní představení, někdo prostě ocení spíš gól do branky hokejové nebo fotbalové, nebo olympijskou medaili. A každý potřebuje kromě obživy i nějakou zábavu, většinou kvůli běžné lidské lenosti zprostředkovanou.
Chápu, že musejí být soutěže od žákovských přes juniorské, okresní přebory a mistrovství republiky, olympiády a mistrovství světa, aby ti, co začnou sportovat pro radost z pohybu mohli svoje dovednosti poměřovat s ostatními. A tak jak pyramida těch nejnižších soutěží přes ty profesionální může nakonec "vyprodukovat" špičkového mezinárodně úspěšného sportovce na její špici, tak tito sportovci jsou naopak příkladem a vzorem pro děti, které se začnou danému sportu věnovat.
Ale stále je to jen sport, který sice někoho uživí, jiné zabaví u televizních obrazovek nebo v hledišti stadionu, ale NČ má pravdu - "výsledky strkání puku na ledě skutečně nepřinesou ani nejnepatrnější změny v našem každodenním životě, ze kterejch bych měl mít nějakej důvod jásat"
Ale jiným to alespoň na chvíli dává zábavu, společně prožívané napětí, doufejme že radost a nikoli zklamání a krátký dobrý pocit sounáležitosti s jinými občany.


květen 26, 2024 13:02
... : Josef Kouba
Já to na vlastní oči viděl v Torontu tak i ve Vancouveru. V Torontu ještě 14 dní po vítězství Kanady puberťáci řvali i v tramvaji. Ve Vancouveru jsem to zažil naplno. Po ulicích jezdili stovky auta sem a tam, troubili a i na střeše auta občas i někdo seděl. Dav se rozdováděl tak že začali rozbíjet výkladní skříně, pouliční světla. Ulice byli nacpány řvoucím davem. Policie byla absolutně bezmocná, ale měli kamery a ještě dlouhé měsíce chytali výtržníky a soudil je.
Jistě pamatujete někteří, když jsme v 68 po okupaci porazili Rusko v hokeji, oslavy byli to samé. S Kladna táhl obrovská průvod na Prahu. Akorát se nerozbíjely výkladní skříně.. Já jsem onen zápas sledoval v rekreačním zařízení ROH v té době mnoho televizí nebylo. Místnost byla do posledního místečka narvaná lidmi a po výhře se venku zpívala písem Běž domu Ivane...a místní policajt i střílel rozradostněn vítězstvím do vzduchu.
květen 26, 2024 20:12
... : Giotta
PS: koukala jsem se na utkání a užila jsem si to víc než napínavou detektivku!
květen 27, 2024 09:57
... : Josef
Budiž ti to přáno.
květen 27, 2024 12:03
... : mamča
...a najednou jsou všichni hrdí Češi. Před pár dny byli skoro všichni "Evropané" a vlastencům nadávali do "zaprděných čecháčků".
A přitom jen pár chlapů honí zahnutým klackem po ledě černej gumovej kramflek, a občas se s ním trefí do branky :-).
květen 27, 2024 14:44
... : Josef Kouba
Můj syn Jiří byl na dovolené s rodinou v Čechách. Byli na dvou hokejových utkáních. Dokonce byl i v TV v záběru kameramana. Asi protože vede něj seděla pěkná blondýna, typická američanka, jeho žena.
Její matka je stále atraktivní ženská, přesto že vychovala 5 dětí. V celé té rodině jsou všichni velice pohlední. Nejmladší z rodiny je holywoodský herec J.Goodacare a jeho poslední film kde hraje vedoucí roly je Finding You.
květen 27, 2024 21:26
... : andrea
jo, pak se tu brečí, jak lidi nemají peníze...
tohle slavení hokejových fandů - "Jsme Češi!" naši gastronomii určitě udělalo suprový Vánoce.
smilies/grin.gif
květen 27, 2024 21:32
... : deeres
Asi nejsem Čech, prý mistři světa. Trochu se jim scvrknul.
květen 28, 2024 06:49
... : Josef
Hm, Deer. Taky jsem neshledal důvod k jásání. Vítězství jim přeju, proč ne, ale to je tak všecko. Vyhráli oni, ne my, ne já. Zrovna tak, jako budu sousedovi přát jeho radost z novýho krásnýho auta, nebudu mít ani jedinej důvod, k jásotu nad jeho autem, nebo dokonce bejt na souseda pyšnej, že byl tak šikovnej a pořídil si ho. Sorry jako, velmi komická představa.
K letošnímu Mistrovství světa jsem kdesi vyčet, že to bylo Mistrovství NATO:
Cit: "Pro probíhající šampionát hokejistů se ujal bonmot, který již kvituje i prorežimní mainstream, že se jedná o mistrovství NATO v ledním hokeji. Ať už to někomu vadí, či nevadí, čísla hovoří jasně: Ze šestnácti účastníků jich třináct je členy Severoatlantické aliance, formálně neutrální Švýcaři a Rakušané se v praxi k alianci přidali podporou protiruských sankcí. A kdyby v Kazachstánu Rusko nepřekazilo Američanům barevnou revoluci, mohl dnes ten bonmot platit beze zbytku."
květen 28, 2024 07:37
... : *deeres*
Viděli jste film Mystery Aljaška?
Tak by se mělo hrát srdcem a ne pro prachy.
květen 28, 2024 12:20
... : Lenka1
Líp bych to nenapsala. Nikdy jsem tu davovou hysterii nechápala. Asi se NČ s těma mindrákama trefil do černýho.

Ano, jsem hrdá na to, co jsem dokázala já sama. Hokejistům jejich vítězství přeju, zaslouží si to, koneckonců odvedli perfektní práci, za kterou jsou placeni. Ale ať po mně nikdo nechce, abych se kvůli tomu chovala se jako debil.

P.S: jedno pozitivum to pro normální lidi přece jenom má. Konečně jsou zase v ulicích vidět naše, český vlajky, místo těch žlutomodrejch.
smilies/wink.gif
květen 29, 2024 09:03
... : *deeres*
Českou vlajku zneužili dezoláti, tvrdí tisk.
https://bydlenisnu.cz/dal-jsem-si-na-dum-ceskou-vlajku-kvuli-hokeji-celil-jsem-kvuli-tomu-urazkam-a-skoro-prisel-o-kamarady/
květen 29, 2024 11:02
... : Lenka1
deeres.

Tvůj odkaz jen demonstruje, jak blbej národ Češi obecně jsou. A já bych jim svůj politickej názor klidně řekla do očí. o pokrytecký falešný kamarády nestojím a vlezdoprdelismus nemám v povinné výbavě.

Abych se styděla za svou národní vlajku nebo se ji bála někam pověsit, tak to už je fakt moc.
květen 29, 2024 17:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]