O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO O NÁS PROZRADÍ ODPADOVÉ VODY PDF Tisk E-mail
Úterý, 28 listopad 2023
Tak například se přesně dozvíme, jak jsme na tom s drogami, tedy s množstvím užívaných drog. Tak například, že nejvíce pervitinu se užívá v Ústí nad Labem a v Ostravě. V Praze je velmi výrazný kokain, v tanečních drogách zase Brno. Plzeň je podle analýz podprůměrná ve všech sledovaných drogách kromě heroinu - za týden tam identifikovali v odpadních vodách metabolity ze zhruba 7500 dávek heroinu, zatímco v Ostravě, která je skoro dvakrát větší, jich zaznamenali jen kolem 6000. Zajímavé, že. Ale zůstaňme raději u covidu-19, protože data z těchto vod ukazují,  že se opět počet nakažených covidem-19 zvedá. A v tuto chvíli jsou hodnoty covidu-19 v odpadních vodách relativně vysoké.

 

Vědci z Ústavu technologie vody a z Vysoké školy chemicko-technologické ve spolupráci s Pražskými vodovody a kanalizacemi sledují vývoj virové nálože v pražských odpadních vodách už od července 2020.  Dvě čárky na antigenním testu – ano, zas ta potvora nabírá na síle.

Pozitivních je v tuto chvíli nejvíce za poslední rok, konkrétně od konce loňského října.

Přeplněné čekárny dokumentují, že množství covidu je ve společnosti stejné jako před dvěma lety, tedy v pandemických letech. Podle statistiky ministerstva zdravotnictví bylo v pondělí evidováno přes 2500 nových případů. 

 

A to rozhodně nejsou všichni, protože mnoho lidí ani k lékaři nejde. Klinický průběh je rozdílný, záleží na tom, jestli daný člověk covid prodělal v posledním roce, případně zda byl očkován. Ten, jehož imunita se s covidem „setkala“, má obvykle jen ucpané dutiny, rýmu, projevy lehčí virózy. Kdo covid neměl celý rok, nebo vůbec, má obvykle vyšší horečky, urputné bolesti hlavy, zimnici a celý týden je vyřazen z provozu, další týden pak ještě probíhá rekonvalescence.

 xxxx

 

Navíc se Českem nepříjemně šíří zmutovaný spálový bacil, zvaný streptokok. Je vybaven jinou enzymatickou výbavou, která mu umožňuje se na sliznicích opakovaně uplatňovat ve velmi krátkých intervalech, a umí se rychleji namnožit. Běžný smrtelník ji od té klasické nepozná, ale právě tento typ angíny v posledním roce způsobuje vážné potíže. Je jich hodně a vrací se s krátkým odstupem.

Podle lékařů je hlavní příčinou mutace právě covid, kdy se bakterie přizpůsobila těžším podmínkám a naučila se snadněji šířit, aby to zvládla i přes roušky a respirátory. Navíc lidé během posledních tří let přišli o svou přirozenou imunitu.

Spálová angína by se měla léčit výhradně penicilinem, a to deset dnů. Ale podle nových evropských doporučení léčby prý stačí nemoc léčit antibiotiky pět až sedm dnů; což je i ekonomicky výhodnější. Pokud v Česku byl sirupových forem antibiotik nedostatek, tak se léčba tedy skutečně takto zkracovala. Průšvih je, že dříve byly děti při spále hospitalizované, pak ještě týden doma. Dnes už den po posledním prášku nastupují do školy a nejlépe i do všech sportovních kroužků, které mají.

 

 

Měli jste covid vy,

nebo někdo z blízkých?

Jak jste na tom s imunitou – nebojíte se?

 

 

d@niela

 


Komentáře (7)add feed
... : mamča
Imunitu mám mizernou, zrovna bojuju s nějakým "moribundusem". Je celkem jedno, jestli je to běžná viróza, chřipka nebo Covid. Na všechno doporučují Paralen, takže zbytečně neobtěžuju doktory, a čekám, jestli to přejde samo.
listopad 28, 2023 23:25
... : *deeres*
Ani nevím jestli jsem toho covida měla, nebo neměla. Jestli ano, tak se projevil jako nudle u nosu. Paralen ani nemám,to bych spíš dala přednost acylpirinu. Když mám pocit, že se o mne pokouší nějaký muribundus, tak ho zlikviduji horkým čajem se smrkový medem a rakytníkovým sirupem a jdu se z choroby vyspat. Zatím to vždycky fungovalo.

listopad 29, 2023 04:39
... : mamča
*deeres* : Bylinek jsem vyzkoušela celý herbář, ale tahle potvora se mě drží už od října. Vždycky už to vypadá, že dobrý, a za pár dní se to objeví znovu. Zalehnou mi uši, rozbolí všechny zuby, spustí se rýma, kašel a svědí celé tělo. Prostudovala jsem Příbalové letáky všech tří léků, které užívám na vysoký tlak. U všech je "svědění kůže" a "dušnost" uváděno jako vedlejší účinek. U některých častý, u jiných občasný.
A teď babo raď !

listopad 29, 2023 07:34
... : Markéta
Jako malé dítko školou povinné jsem měla angínu co měsíc. Vždy penicilín, po dobrání injekci pendeponu. No hnus, sklovina v tahu, bílé zoubky nenávratně v jeteli. Doktorka nekompromisně stanovila, že mandle musí pryč. Jen moje maminka rozhodla, že takhle jednoduše to nebude a nalezla odborníka krčního ORL. Ten udělal výtěr a našel stafylokoka, vytvořil autovakcínu a po dokapání kapiček jsem měla navždy okamžitě pokoj. |Penicilín totiž stafylokoka je utlumí, ale nezničí, takže ten si vesele buj dál.
Všem doporučuji to nevzdat a nechat tuto variantu přezkoumat odborníkem a ne obvoďákem.
listopad 29, 2023 09:13
... : mamča
Markéta : Jako bys mluvila o mém dětství. Angíny-penicilin-pendepon. Až jsem si vypěstovala alergii na všechna antibiotika na bázi penicilinu. Taky mi chtěli vyndat krční mandle. Maminka mi je uhájila až do mých 20ti let. Pak mi mandle odstranili, a od té doby trpím na průdušky. Ony ty mandle tam kvůli něčemu jsou.
listopad 29, 2023 09:19
... : Markéta
Mamčo... Oni doktoři o té autovakcíně nějak mlčí. Mockrát jsem toto radila lidem kolem mne a asi je pro ně jednodušší to dětem odebrat, nežli tímto řešit. Jen nevím, zda i strepokokok se dá takto vyhnat. Ale za ten boj to asi stojí.
listopad 29, 2023 10:24
... : Josef Kouba
O očkování proti kovidu toho bylo napsáno mnoho, pro i proti. Nekomentuji. Osobně jsem se jehle vyhnul, protože jsem neměl žádný důvod. Jsem zdráv. Poslední týden pobytu v Čechách jsem uvítal rád postel. Při prohlídce bunkrů (postavených v roce 1937-smilies/cool.gif jež trvala skoro dvě hodiny jsem prostydl. (děsná zima a vlhko)
Mě coby svobodného za pobytu v Krkonoších netrápil streptokok ale gonokok. Ženským jsem nedokázal říci NE.
listopad 30, 2023 10:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]