O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VAKCINOU PROTI COVIDU A DALŠÍM VIRŮM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 říjen 2023
Výsledek obrázku pro Děložní myomVíme, že již od roku 2015 mají lidé starší 65 let, stejně jako lidé chronicky nemocní a další rizikoví pacienti, některá očkování hrazená ze zdravotního pojištění. Ale stejně proočkovanost - zejména v seniorské populaci - rok od roku výrazně klesá. A přitom v posledním roce je významný nárůst výskytu různých infekcí, jako jsou RSV (respiračně syncytiální virus), chřipky, pneumokokové infekce, a to jak v rizikových skupinách, tak i v běžné populaci. Uvědomme si, že díky migraci se k nám dostaly i dříve téměř vymizelé choroby...

 

 

 

 

Na vysvětlenou:  takzvaně tripledemická sezóna, která nás zase čeká, znamená, že se vyskytuje covid-19, RSV a chřipka zároveň, a pochopitelně, že tyto nemoci jsou v různé míře jakousi otevřenou branou pro napadení organismu dalšími onemocněními.

 

Například pneumokoky.  Očkování je proto nejúčinnější a často jedinou možností, jak zabránit komplikacím a zbytečným úmrtím. V současné době máme nové a účinnější možnosti vakcinace – na trhu je další vakcína proti pneumokoku, která míří proti 20 různým typům této bakterie, dále inovovanou vakcínu proti omikronové variantě covid-19, vakcíny proti chřipce, posílené pro starší osoby a nově i vakcíny proti RSV. V situaci, kdy dochází k výpadkům dostupnosti vybraných léků, včetně antibiotik, by byl vítán aktivnější přístup našeho zdravotního systému - například je tu už více než rok a půl dostupná nová očkovací látka, která pokrývá širší spektrum typů bakterie pneumokoka než vakcína, která je v současnosti hrazená ze zdravotního pojištění. Vakcína, která je nově k dispozici (u lékaře pod názvem COMIRNATY Omicron XBB.1.5), ale zadarmo není.

Je pochopitelné, že proto senioři preferují vakcínu plně hrazenou, která však pomáhá chránit proti menšímu počtů variant pneumokoka.

 

 

Esa indecisión | Desmotivaciones

 

 

Je mnoho lidí, kteří  ač už mají covid-19 dávno za sebou, stále se necítí úplně v pořádku. Odborníci hovoří o postcovidovém syndromu. Ten hrozí i při mírném průběhu.

Akutní fáze COVID-19 trvá sice většinou 5 až 6 dní, v některých případech 2 týdny, ale doba trvání případných zdravotních komplikací někdy přetrvává i několik týdnů, až měsíců.

Příznaky se většinou objeví několik dní po prokázání nemoci v podobě únavy, dušnosti, nespavosti, bolesti hlavy, deprese, potíží se soustředěním, nevolnosti, zvracení, vyrážky nebo vypadávání vlasů. Ze závažnějších obtíží se může jednat o nově vzniklý diabetes, zhoršení kontroly astmatu, akutní poškození ledvin, zánět srdečního svalu a plicní embolii. Doba od počátku nákazy až k propuknutí postcovidového syndromu se udává okolo dvanácti týdnů. 

 

Nechci vás nikoho přesvědčovat o tom, zda se máte či ne dát očkovat.

To je absolutně osobní věc každého z nás.

Ale stejně tak si myslím, že zase ti, kteří vakcíně a očkování nevěří, by neměli proti ní „bojovat“.

 

 

Protože – jak jsem už napsala – každý má právo si vybrat,

každý má možnost své volby, nemyslíte?

 

ANDREA

 
Komentáře (3)add feed
... : Franta
Hodně uvažuju. Ale nemá cenu se snažit cokoliv o tom říct vypovídajícího, protože tomu absolutně nerozumím, není to moje profese, stejně jako cokoliv dalšího, v čem nemám odpovídající vzdělání.
Dnes ale je plno lidí, kteří vám budou "fundovaně" říkat o vakcině fakta, i když o chemii, biologii, genetice atd. toho moc nevědí.
Ale věřím, že stejně tak má každé jiné očkování svá plus i minus. A protože jsem v tom nejlepším věku a ještě chci pár let vydržet, tak já osobně na vakcinu půjdu.
ALE NIKOHO PŘESVĚDČOVAT NEBUDU.
říjen 20, 2023 10:23
... : Josef
No dyk, Franto. Je to věc každýho, jak se rozhodne. Vadí mi něco úplně jinýho - tedy jednostranná mediální masáž, rovnající se vnucování, s explicitnim i implicitnim dělením lidí na "osvícence" a na blbce.
říjen 21, 2023 07:11
... : *deeres*
Kostarika
Soudce nařídil veřejné ústní slyšení na 9. listopadu 2023, aby se prověřila nezákonnost takzvaných vakcín proti Covid-19! Žalovaným je stát Kostarika (tedy politici a další zodpovědní činitelé) za pokusy na lidech v rozporu s platným Norimberským kodexem.
Dr. Yeadon (bývalý viceprezident společnosti Pfizer) je odborným svědkem v případě tohoto soudního procesu.
Další proces se rozjíždí v Holandsku podle holandských zákonů.
Já si počkám na odpovědi.
říjen 23, 2023 06:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]