O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MASAKRY VÁLKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 říjen 2023

Moderní stát Izrael, o jehož vznik usilovalo sionistické hnutí již od konce 19. století, se odvolává na biblickou myšlenku země izraelské, jejíž zaslíbení tvoří jeden z ústředních motivů judaismu po více než tři tisíce let. Samo jméno Izrael v běžném i náboženském užití označuje jak židovský národ, tak zemi izraelskou. Židé a pogromy na ně, byly známé už od středověku. Dokonce si myslím, že v minulosti byli pronásledovanějšími než Romové. Možná to bylo i tím, že na rozdíl od romského etnika byli a jsou vzdělanějšími a úspěšnějšími. Neznám případ před vznikem samostatného státu Izrael, že by židé byli původci a iniciátory válečných střetů a konfliktů.



V ranních hodinách 7. října 2023 zahájily palestinské militantní skupiny vedené Hamásem rozsáhlou invazi a ofenzivu proti Izraeli z Pásma Gazy, prolomily bariéru mezi Pásmem Gazy a Izraelem, a vnikly do nedalekých izraelských osad a vojenských zařízení. Mnoho těl mrtvých Izraelců nese podle Reuters stopy mučení či znásilnění. Některá měla useknuté ruce, nohy nebo sťatou hlavu. Začaly se dít neuvěřitelné hrůzy…

 

Navíc Palestinci a jejich příznivci nyní začínají o sobě dávat vědět: demonstrace na podporu Palestiny v posledních dnech zaplavily státy po celém světě, například v Berlíně a dalších německých městech se ve středu odpoledne a večer konaly demonstrace na podporu Palestinců. Shromáždění byla přitom úřady většinou zakázaná kvůli obavám z porušení veřejného pořádku. Stejně tak na solidárním shromáždění s Palestinou se ve středu večer v Aténách sešlo na 10 000 lidí.

 

 

Propalestinská demonstrace v Libanonu po zasažení nemocnice v Gaze

 

 

Tyto „protesty“ se dostaly i do Česka. V neděli se v horní polovině Václavského náměstí sešly desítky lidí s palestinskými vlajkami. Akci pořádala iniciativa „Ne naším jménem! - Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě“, která odsuzuje odvetné izraelské útoky v reakci na krvavý výpad Hamásu. Na drtivé většině transparentů se objevovala hesla jako "svobodná Palestina", "zastavte izraelskou okupaci" či "zastavte zabíjení civilistů".

Organizátoři prohlásili, že v protestech budou pokračovat...

 


Kolik asi spících buněk těch vyznavačů Alláha je v Evropě

a všude jinde po světě…

 

Neumím si představit, co se bude dít dál.

d@niela

 
Komentáře (10)add feed
... : *deeres*
Válka je blbec,někoho politické zájmy odnesou civilisté, kteří nemají na výběr. Nějak se v tom nevyznám,ale komu patřilo území Gazy, kde dochází ke genocidě obyvatel.

Západné mocnosti zabili rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá navrhovala humanitárne prímerie v Gaze:
Rezolúciu navrhlo Rusko

Za prímerie hlasovalo 5 krajín:
Čína
Gabon
Mozambik
Rusko
SAE

4 hlasovali proti:
Francúzsko
Japonsko
Spojené kráľovstvo
USA

6 sa zdržali:
Albánsko
Brazília
Ekvádor
Ghana
Malta
Švajčiarsko

říjen 19, 2023 06:29
... : Petr Sysala
Antisemitismus je společný jmenovatel fašismu, komunismu a islámu. Takže dál budeme skrz UE posílat Palestině peníze, za ně tam postaví vodovod a ten pak vousáči vyhrabou, rozřežou, uvaří sorbitol (raketové palivo) a namíchají DAP (ledkové hnojivo a nafta), přivaří na trubku křidélka jako stabilizátory a vystřelí to na Izrael. Polovina raket spadne už v Gaze a woke mládež bude řvát, jak zase Izrael zabíjí civilisty.

Digitální demence a levičácká zaslepenost vítězí nad pravdou a láskou :-)
Lepší už to nebude, lépe už bylo!
říjen 19, 2023 06:35
... : mamča
Průšvih nastal už v roce 1948, kdy OSN vymezila území státu Izrael v místě, kde žilo 90 % Arabů. To nemohlo zakládat mírové soužití. I proto jsou Izraelci v permanentní válce, mají brannou povinnost i pro ženy, a mají jednu z nejmodernějších armád, odhodlanou bránit svoji vlast s nasazením vlastních životů.
Představa, že by se podobně angažovali naši mamánci - bojovníci od klávesnic, je tristní. Zatímco Izraelci studující v ČR, po obdržení povolávacího rozkazu, vyrazili k domovu.
Jsem neznalec zeměpisu, ale on existuje nějaký stát jménem Palestina ?
říjen 19, 2023 07:34
... : Josef
Já o tom nemám určitě víc povědomí, než co už je tady napsaný. Nikdy jsem se o to víc nezajímal, vlastně mi doteď stačila informace Voskovce a Wericha:
"Samuelova kniha nám povídá, jak na žida přišla veliká bída. Jak ti bídní Filištíni (tedy Palestýni) válku vést nebyli líní, až potkali Davida........".
Jistě jsem na straně Izraelců, votom žádná. Jak je na tom naše současná tzv. "elita", v tom nějak jasno nemám, ale mám jasno v tom, že naše "elita" jasno nemá a čeká, jestli vůbec se na něčem dohodnou USA s EU. Nemá to "elita" snadný, co kdyby se přiklonila na stranu, která se pak ukáže jako nesprávná? Lépe se skrýt za neutrální fráze a čekat.
říjen 19, 2023 08:32
... : mamča
Josef : Já myslím, že "naše elita" se nakonec přikloní na stranu Izraele, neboť nejen "naše elita", ale celkově elita světová má víc členů židovských, než "gojímů".
Pravdou je, že co jsem kdy znala židy, byli vždy velmi vzdělaní a na dobrých pracovních postech. Vzájemně si pomáhali a dohazovali si teplá místa. Oni totiž věděli, že vzdělání je jediná komodita, kterou jim nikdo nevezme. Takhle mi to řekli rodiče kamaráda, kteří prošli koncentrákem. I vězeňkyně-lékařka dokázala v těch zoufalých podmínkách ostatním pomoci.
Židé to nikdy neměli jednoduché, proto jsou zocelení. Jsou rozptýleni v celém světě, a vždycky se uměli uplatnit.
říjen 19, 2023 09:48
... : Josef
Jo, Mamčo, taky bych řekl. Ale "humanisti", ti zase podporují muslimy. Např. donedávna Piráti. Jak teď, to nevim, tipoval bych, že teď radši zmlknou. Tak uvidíme, třeba se dočkáme i humanitárního bombardování.
Co se týče mě a židů - já je prostě nerozeznám, ani nemám k tomu důvod. Takže občas vezmu na vědomí, že ten a ten herec je žid (M. Kopecký, V. Preis ...) a co jako...? Nezajímá mě to ani nepatrně.
Když už, tak by mě naopak zajímalo, co je na všechmožnejch konspiračních teoriích, že třeba židé vládnou světu a rozhodujou prakticky o všem, jsou teda hodní nebo zlí?, atp. Co je skutečnost a co jsou žvásty; kdo mi to řekne?
říjen 19, 2023 11:06
... : mamča
Josef : Já nevím, jestli jsou hodní nebo zlí, asi jako v každém národu se najdou skvělí lidé i pár šmejdů. Já jsem měla možnost poznat ty skvělé. Né, že bych "poznala" kdo je Žid a kdo ne, ale vytetované číslo na předloktí neschováš. A jejich děti (moji kamarádi) byly z těch, co do školy chodily s úmyslem něco se naučit, být mezi nejlepšími a bylo jim jedno, jaké mají známky. Na rozdíl od nás ostatních, kdy jsme se snažili s co nejmenší námahou získat samé jedničky.
Ani jsem nevěděla, že zrovna Miloš Kopecký nebo Viktor Preis jsou nebo byli Židi. Ale třeba takový Pavel Novotný-Řeporyjec, nebo Vojta Kotek se s tím chlubí...(Nevím, jestli ještě i teď).
říjen 19, 2023 15:02
... : Petr Sysala
Názor dnešních vysokoškoláků z humanitní fakulty:
"Džihád nemá nic společného s islámem!"
...
Je možné být tak tupý?
říjen 19, 2023 15:30
... : d@niela
Petře,
malinko odbočím -
když jsem viděla, jaké tu existují "vysoké" školy, konkrétně to zaměření, tak jsem tyhle úvahy naprosto vzdala. Nebudu veřejně psát názvy, ale pár jsem cestou Prahou zahlédla, a pak kouknutím do goooglu zjistila, co jako se tam naši dospělí drahoušci učej...
Hele, rodiče zaplatěj školu, děti dostanou diplom - a je to.
Že uměj houbeles, to už je jedno. Mají diplom, titul... - a to je přeci hlavní, přeci nebudou "dělat rukama".

Jo, ale sehnat šikovného řemeslníka, a pak ho i zaplatit, to je dnes horor!
říjen 19, 2023 17:36
... : Josef
No, železo se musí kout, dokud je žhavý. Takže vejplach mozků nejradši už od mateřský školky.
Někerý VŠ jsou fakt trapný. Třeba hned politologie vč. titulů třeba profesorů politologie. Výsledky jsou jasný už teď, stačí zapnout televizi nebo rádio Plus.
říjen 19, 2023 18:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]