O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM HOLKA MLSNÁ I ŠETRNÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 září 2023
Jsem hodně moc zvědavá na vaši reakci... Asi před rokem jsem tu u nás na Jižním Městě objevila "na pavlači" malý krámek, kde je od okamžiku otevření do zavření frmol. Myslím, že i se skladem bude mít tak třicet čtverečních metrů celkem. Čím je zajímavej? Mají tam za levno to, co v ostatních obchodech je za draho. Potraviny všehomožného druhu, i drogerii atd. Sortiment se průběžně obměňuje, neustále doplňuje a velmi rychle se vše prodává.

 

 

 



 

 

Velky výběr uzenin, sýrů, sladkostí a jednoduše všeho možného. Docela bohatý sortiment, na tu malou prostoru… Nemá cenu vše popisovat, stačí se tam stavit a sami uvidíte. Sortiment se velmi často obměňuje.

Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

 

A i když se to nezdá podle názvu, tak je tam kvalitní zboží. Jsou to převážně přebytky z Německa, takže podle jejich norem.

 

Po Praze podobných obchůdků i velkých obchodů stále přibývá - jeden je například na stanici metra Budějovická - tam to je všechno přímo ve velkém, což v dnešní době je dobré.

 

A zase - strategicky položené hned naproti východu z metra.


 

 

Dostatečná je i otevírací doba. A ceny jsou velmi příznivé.

Byla jsem se tam "kouknout" a odnesla jsem si kilo šunkové tlačenky, 840 dkg šunky, 430 dkg anglický slaniny, 800 dkg fajn sýra - tak mam zas nějaký jídlo... (Povětšinou jsem to "nasáčkovala" cca po 15 dkg a dala do mrazáku.) Utratila jsem něco přes tři stovky...

 

 

  
 

 

No - neberte to....  a pochopitelně, všechno čerstvé.

Mj. "problémem" asi je, že ta šunka i anglická jsou plátky potrhané - takže nejsou to ty krásné plátky jeden jako druhý, jako vám opatrně nakrájí prodavačka v řeznictví.

Ale do housky, nebo pod vejce jako oběd,  je to super. 

 

Tak co vy na to?

Znáte podobné obchůdky? Nakupujete tam?

d@niela


Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Po Praze se podobných obchodů najde víc. Nekup to, když proti hytlermarketum to je tak levný, Němci už by si to stejně nekoupili a chudým Čechům podřadné zboží přece stačí. Také jsou obchůdky s levnými potravinami s téměř prošlou expirací a i průmyslovým kazovým zbožím. Také tam občas nakoupím, abych ušetřila, když mám příležitost. Z toho je ale jasně vidět, jak si řetězce tvoří ceny a mastí si kapsy,i když připouštím, že mohou mít větší režii.
V Bubákově je Billa a Vietnamci. Tam i tam se nestydí vám prodat špičku salámu i s provázkem.
Doby, kdy se vážilo v čisté váze jsou pryč. Vietnamská prodejna má ten salám minimálně o třetinu levnější, tak jim ten provázek spíš odpustím.

září 25, 2023 05:50
... : Marie
Na Praze 9 je taky takový obchod - Vyplatise..cz, je to vedle vchodu do Jysku.
září 25, 2023 10:13
... : andrea
Jo, rozhodně jsem ráda, že tyhle obchůdky jsou. A necítím se nijak podřadně, když tam nakupuju. Je tam k mání plno věcí, za které tam jde ušetřit.
září 25, 2023 11:50
... : Josef
Jo, dost dobrý, musim říct. Jeden regál s uzeninama mám teď tady na vidlákově v Normě. Špek, uzený, salámy, šunka. Všecko ceny pod 150 za kilo a skutečně voňavá dobrota. Mám dojem, že místní zatím neochutnali a obávám se, že až se to rozkecá, bude regál trvale prázdnej.
září 25, 2023 14:14
... : d@niela
deeres, kámoško moje věrná, ono to není podřadné...A to, co si tam kupuju, není rozhodně prošlé. To se zas mám ráda. Ale proč bych byla věrná jen "našim" obchodům, když můžu mít i zajímavý výběr fajn sýrů?
A opravdu jsem ráda, že ten obchůdek tu je, pro mou "koncentráčnickou" dietu úplně super. Donutila jsem se totiž úplně změnit svoje stravování, a zatím jsem úspěšná.
(Ale království za dortíčky, čokoládu, zmrzlinu... ách. No, toho ale bohdá už nebude. Nesmím to sádlo zas nabrat. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif)
září 25, 2023 17:33
... : Josef Kouba
Šetřit se musí. Včera jsem koupil 30 dkg šunky. Black forest. Cena by vás nepotěšila, 29 CN dol. V přepočtu na Kč. stojí 1 kg. bez pár drobných 500 Kč. 1 kg. hovězí mleté 165 Kč. 1 kg. svíčkové jenom 680 Kč. 1 kg. frankfurtských párků jen 280 Kč. No nekup to.
Ale ve velkoobchodě Costco co pamatuji a jsem členem 35 let stojí velká polská klobása v rohlíku jen 25 Kč. a celé grilované kuře již mnoho let jen 130 Kč.
Ale roční členský poplatek je 2000 Kč. opět v přepočtu. Mají to fantasticky promyšlené. Vyberou tímto obrovské částky. Členskou kartu má každá rodina. Zde na ostrově bydlí 400 tisíc lidí takže odhadem 150 tisíc rodin, takže ročně vyberou na členských poplatcích asi 300 milionů Kč. v přepočtu. V průměru utratí jedna rodina 50 tis. Kč. ročně, opět v přepočtu. Tomu říkám kšeft.
září 25, 2023 21:00
... : *deeres*
Dani, i já tak příležitostně nakupuji, přitom se nedokážu oprostit od skutečnosti, že mi předhazují odrobinky z bohatého německého stolu.
září 26, 2023 06:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]