O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠETŘIT SE PŘECE MUSÍ ... PDF Tisk E-mail
Středa, 16 srpen 2023
Vláda ve středu 16. 8. tr. rozhodla o navýšení počtu úředníků v nově vzniklém útvaru poradce pro národní bezpečnost Tomáše Pojara, poradce pro národní bezpečnost. Poradce pro národní bezpečnost působí při úřadu vlády a odpovídá se předsedovi vlády. Jeho jmenování i odvolání náleží vládě. Podle programového prohlášení jde o nadresortního koordinátora pro záležitosti hybridních hrozeb a dezinformací. Nově přijatí úředníci budou zařazeni ve 13. platové třídě.

 

 

Tyto nové pozice zavedla vláda v době, kdy se m škrtat a hledat, jak ušetřit ve státním rozpočtu.

Koalice Spolu navíc před volbami slibovala, že sníží počet úředníků o 13 procent, což je necelých 10 tisíc úřednických míst.

Tento závazek nicméně pětikoalice nenapsala do svého programového prohlášení.

 

„Zbytečné úřední úkony zrušíme a potřebné služby zefektivníme,“ stojí v něm pouze. Ale splněno je zatím minimum: „Šetření (ve státní správě) je naše priorita a také ji realizujeme. Celkově jsme snížili počet úředníků zatím zhruba o 800 a dostali jsme se na úroveň roku 2016. Výrazně zefektivňujeme státní správu.“, hájí premiér Fiala tento svůj krok.

 

 

  
 
 

Jenže vznikla nová ministerstva, také se zvyšuje počet politických náměstků a poradců, dále přibyli různí zmocněnci... Jen za této vlády se rozrostl státní aparát o 15 tisíc zaměstnanců.

Ano, ekonomická krize trvá, takže chápu, že vláda svoje občany burcuje k co největším úsporám. Pirátská strana, konkrétně poslanec Jakub Michálek, přišel s návrhem zarazit zvýšení pravidelné měsíční renty pro bývalé prezidenty Klause a Zemana, přestože dostávají dvacet let stále stejně bez ohledu na inflaci.

 

ALE:

Současně si přitom na jednotlivých ministerstvech politici žijí jako králové. Doslova.  Luxusní občerstvení jim za spoustu milionů zajišťuje společnost Aristokrat catering, která se pyšní tím, že obsluhuje světové krále i českou šlechtu.

 

 

 

 

Konkrétně Ministerstvo pro místní rozvoj, kterému šéfuje předseda Pirátů Ivan Bartoš, podepsalo s firmou Aristokrat catering čtyřletou rámcovou smlouvu na 20 milionů korun. Firma bude zajišťovat občerstvení pro pracovní skupiny, školení, workshopy, konference a další. Podle dodatku k rámcové smlouvě ministerstvo platí této firmě za porci ranního občerstvení 174 korun, za odpolední 196 korun, obědy vyjdou na 343 korun a večeře formou rautu za 440. Ministerstvo pro místní rozvoj platí za jednotlivé akce desítky tisíc korun.

Například občerstvení na „konzultačním dni k pohřebnictví“ stálo 95 tisíc korun, na běžném večírku pro zaměstnance ministerstva se projedlo 160 tisíc korun.

 

 

 

Tak vám nevím, jak to opravdu je …

Co vy na to?

 

d@niela

zdroj: naše běžná média

 

 

Komentáře (25)add feed
... : Josef Kouba
To co se nyní děje je rozjetý vlak směr propast Macocha a záchranná brzda nepracuje. Z úvah ekonomů se do 3 let očekává bankrot Česka, někteří optimisti tvrdí že za 4 roky. EU již také mele z posledního a loudí na členech víc peněz.
Rusku NATO pokoj nedá, západní podnikatelé investovali do Ukrajiny miliardy a nehodlají čekat dekády na návratnost. Svět se v prdel obrací a snížení populace nejsou jen kecy.
srpen 17, 2023 00:54
... : Josef
Někdy v roce 2017 Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám s jakousi Romancovovou. Po loňskym debaklu vládního cenzora Klímy teď další cenzor, tentokrát Pojar (ten už se nezakecá!).
Je to tak, že demokracie se bez cenzury neobejde. Tady se nesmí hledět na náklady, demokracie není zadarmo!
srpen 17, 2023 07:19
... : Josef
A co na to klasik?

Demokracie dozrává do žaludečních vředů
Bez poctivosti bez práva a hlavně bez ohledů
A je to mýlka soukromá snad optického klamu
Že místo srdce břicho má
A místo duše tlamu.
srpen 17, 2023 07:20
... : mamča
Snad by nám bylo líp, kdybychom o tyto důležité informace přišli.
Vychechtaný parlament a senát ve mě vzbuzuje negativní nálady. Zvlášť, když si současně přečtu nejnovější zprávy, jak máme šetřit, netopit, nejíst, nedýchat...
srpen 17, 2023 09:35
... : Josef
Jo, Mamčo. Vychechtanej parlament, kterej je u koaliční 108 až 109 v absolutní čtyřletý bezpracný pohodě, protože kdy maj zvednout pazoury a zmáčknout zelenej knoflík, to jim, téměř s dirigentskou hůlkou, ukáže předseda klubu podle nařízení Fialky. Oni často vůbec nemaj ani ánung, o čem hlasujou. Mimochodem, už i samotný ty kluby jsou PODVOD, protože podle zákona: "K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu." . Poslanci dvou podvodných předvolebních koalic NEBYLI zvoleni za samostatně kandidující stranu!
Mě ovšem ještě víc dere až neuvěřitelná arogance vládních poslanců a ministrů v různých televizních besedách, jejich přezíravý pochechtávání, kdykoliv se řekne např. Zeman, Okamura, Babiš, ... Momentálně v tý aroganci vedou křesťan Zdechovský a topák Pospíšil. V tom momentě bych jim ty vychechtaný xichty rozšlapal.
srpen 17, 2023 13:15
... : *deeres*
Pořád nějak nechápu, kam až jsme se to dostali. Nejlepší z nás jsou blbci a ještě navedení.
Ta blbost musí být nakažlivá a tím jak se spolčili, se vzájemně infikují.
A vůbec nevidím šanci,že by do toho alespoň trochu vstoupil hlas rozumu. Zjevil se Rajchl, moc dlouho mi netrvalo a měla jsem jasno, že je to zase jeden z nich, sice ne blbec, ale navedený určitě. Jsem moc zvědavá, kolik lidí mu to zase ze zoufalství spolkne.
srpen 17, 2023 16:30
... : Josef
Trochu mimo mísu, ale zrovna jsem přečetl jeden novinovej titulek, kterej sedí jak zadek na hrnec a nedá mi to, abych se nepodělil:
"Další Prague Pride za námi: Ještě větší ohavnosti před námi."
srpen 17, 2023 18:40
... : Markéta
Ach jo, mě je z nich tak špatně, že raději na zprávy nekoukám. Ale pak mi to nedá, kouknu na to a fakt je mi ještě hůř. Já nevím... fakt je ještě tolik lidí, co jim to věří?
srpen 18, 2023 09:06
... : Josef Kouba
Myslím, že nikomu skutečně mocnému už o ekonomickou sílu USA nebo jiného státu nejde. Nejbohatší lidé světa kdysi brali USA jako něco, co jim umožňovalo vydělávat. Ale dnes je kapitál dostatečně globální na to, aby žádný stát nepotřeboval. USA se stane rovnocenným vazalem nadnárodního kapitálu. Co vlastně znamená že se zničí ekonomika USA? Znamená to menší příjmy obyčejných Američanů, kteří pak budou levněji makat na korporace. Nezaměstnanost, která je donutí horší podmínky přijmout. Prostě pro globální kapitál není výhodné, aby nějaký stát prosperovat - pak by totiž mohli lidé chtít vyšší mzdy a dokonce demokraticky rozhodovat. Státy musí být pod tlakem korporací, aby se demokracie omezila. Otroci se musí mít špatně, lidé kteří mají problém zaplatit za bydlení nebo mají na krku hypotéku nebo tak tak platí nájem a každou chvíli můžou přijít o všechno jsou mnohem snáze ovladatelní. Kapitál je silnější než státy, takže volby musí být v podstatě k ničemu - všichni budou vládnout podle diktátu kapitálu. Jednou z výhod války na Ukrajině je mnoho uprchlíků - pokud budou pracovat, budou konkurovat lidem v jiných státech a tím jim zmenšovat mzdy (kdo věří tomu, že kvůli nim bude na důchody je hloupý - vydělají na nich jen soukromé firmy a ty se daním vyhnou, snížení mezd konkurencí (nebo zmenšení jejich růstu) se na důchodech projeví mnohem více.) Pokud pracovat nebudou, pak zničí sociální systém a opět vydělají zaměstnavatelé. Bonus je, že se musí někde ubytovat a tak zdraží ubytování a bydlení - další možnosti pro zvýšení zisku pro mnohé. A připočítejte zvýšený odbyt zbraní. A pokud jste tuto válku měli připravenou dopředu, mohli jste předvídat zdražení mnoha komodit a nakoupit je na burze ve velkém a předem, nebo rovnou koupit klíčové části průmyslu a zemědělství, pokud už je nevlastníte - další možnosti výdělků. Ta válka je pro mocné lidi prostě požehnáním, podobně jako rozpad USA či jiných států. Nejde o to v ní zvítězit, ale o to, aby byla co nejdelší dobu a způsobila co největší škody - na těch se vydělává nejlépe. To je to pravé vítězství.

srpen 20, 2023 10:37
... : mamča
Jo, jo, šetřit se musí. Hlavně NĚKDO.

.............

Přečtěte si, moji drazí, článek z 20.8. tr. - "Poslanci už chlebíčky nevyhazují, dopřávají si je senioři"
(omlouvám se všem, nejsem nějak teď štont to opravit, hlava mi v tom vedru vůbec nefunguje)
Když jsem to tedy četla a viděla, bylo mi do breku; to je hrozný, za co všechno už musíme být vděčni... I za pár zbytků, co už se jim do chřtánů nevešly.
.................

No není to skvělé? Co panstvo za celý týden nespotřebuje, to se rozdá důchodcům. Takový chlebíček od pondělka konzumovaný v pátek, to je ňamka.
A ještě ta hodná paní co to v Potravinové bance rozdává (co to tak určitě nemyslela), řekne že už mají důchodce vycvičené.
Velebnosti, jdu blejt !
srpen 20, 2023 15:00
... : Lenka1
No, dobře si pamatuju, že kdysi v šerém dávnověku, kdy sem ještě mohl lézt Yukon
se svojí věrnou suitou, tak jsme se tady opakovaně dozvídali, jak je to super, že
máme konečně slušného premiéra, který se tak hezky oblíká a mluví.....
By mě docela zajímalo, jak si tito lumíci vedou teď, jestli se jim konečně rozsvítilo.

Nebaví mě mít pořád pravdu, ale co nadělám, no.
srpen 20, 2023 18:58
... : Josef
Bych, Lenko, řek, že nerozsvítilo. Kde nic není, ani smrt nebere.
Akorát nechápou, tak mlčej, zaražení jak prt.
Tohle je jasně viditelný i v "diskusích" na jinejch ser verech.
A výsledek průzkumu, kolik procent obyvatel důvěřuje vládě? 2 procenta!
srpen 21, 2023 06:26
... : mamča
Josef : A to ta dvě procenta jsou rodinní příslušníci a příbuzní současných vládních neumětelů.

srpen 21, 2023 09:49
... : Josef
Tak!
srpen 21, 2023 13:10
... : Josef
Zase zrovna teď jsem na Seznamu zahlídl titulek:
"Piráti hlasují o vystoupení z koalice kvůli Blažkovi."

To jsem teda zase napjat jak kšandy, jak to dopadne. Osobně myslim, že vim.
Slova klasika, jednoho z mála českých politiků s mozkem, "prachy jsou vždycky až na prvním místě", fungujou
naprosto bez výjimky, ať jde o politiku vnitřní i vnější, ať jde o mír, či teď o válku.
srpen 21, 2023 18:20
... : mamča
Josef : Oni sice hlasují, ale nemají v úmyslu opustit svoje teplá místečka. Jenom cítí, že už i mládež zvolna procitá, tak si chtějí zachovat svoje voliče. Ale i kdyby se nakrásně usnesli a rozhodli (tedy ti, na které nezbylo místo u korýtka), tak slepenec pojede vesele dál. Tak by jich nebylo 108 až 109, ale 104 až 105.
srpen 21, 2023 18:48
... : mamča
Netuším, proč se rozhodil sloupec ? Ale třeba je to jen u mě, a jinde to bude čitelné.
srpen 21, 2023 18:50
... : d@niela
jo, naštěstí je to tady OK, tak držím palce, aby to bylo OK i u tebe.
smilies/cheesy.gif
srpen 21, 2023 21:05
... : *deeres*
Mám to v mobilu
rozhozený ,ještě
nebyl žádný
komentář a
chyběly konce
článku vpravo.
srpen 22, 2023 05:29
... : Josef
Já jsem to od začátku rozhozený neměl. To až po vloženym odkazu mamči předvčírem v 15 hod.
Je asi potřeba vzít na vědomí, že tenhle formát kudly si s vkládáním odkazů nedokáže vždycky poradit.
Někdy jo, někdy ne. Nejvíc před časem vadily vkládaný fotky.
srpen 22, 2023 05:53
... : *deeres*
Nemám to tak poprvé,
ale nikdo jiný si nestěžoval.
U mne to bylo videem v článku,
to už jsem měla useknuté.
srpen 22, 2023 11:36
... : Josef
Já myslim, že se zase tak moc zlýho neděje.
Spíš mi vadí, že se tady aktivně účastní moc málo lidí.
srpen 22, 2023 13:45
... : *deeres*
Lakonický komentář z netu:
"V Brně sněží, v Praze prší."
srpen 22, 2023 14:39
... : Josef
Jo, Deer. A po vzoru velikána Zdeňka Nejedlého, když bude ve Washingtonu pršet, budeme v Praze chodit s deštníkama.
srpen 22, 2023 20:30
... : Josef
A dyk ono sněží i v Praze. Dokonce rovnou do něžnejch nevinnejch dívčích zadečků, jak se pochlubili prominenti ze stanu.
srpen 22, 2023 20:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]