O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ POTŘEBUJETE LÉKY, TAK ... - 2. PDF Tisk E-mail
Středa, 07 červen 2023
Léky. Věc nesmírně potřebná, takže oblast, kde se dá za velmi krátkou dobu vydělat velmi velké peníze. Letos koncem ledna se objevila v našich médiích zpráva, že Státní ústav pro kontrolu léčiv vyměřil 22 lékárnám kvůli nelegálnímu vývozu léků pokuty ve výši 34 milionů korun. A že kontroly samozřejmě pokračují.

 

 

 

U tehdy uzavřených případů představoval finanční objem vyvezených léků více než 149 milionů korun. Měla to však být jen ta známá špička ledovce.

 

Česká lékárnická komora uvedla, že nelegální vývoz je bohužel dlouholetým problémem, přesto dosud nebyla navržena změna zákona o léčivech, která by umožňovala účinnější odhalování a trestání vývozců. ČLK prý sama nabízela pomoc při odhalování těchto praktik.

 

Nezákonné vyvážení léků je u lékáren podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv novou praktikou, do zahraničí totiž léky většinou přeprodávali distributoři.

Ale nyní se zapojily i lékárny… A jde samozřejmě o organizovanou činnost. Léky si ony určité české lékárny objednaly, nevydávaly je ale českým pacientům, a hlavně: vůbec je neevidovaly ve svých skladových zásobách.

 

Pochopitelně, že se kšeftuje s léky, které jsou v zahraničí dražší než u nás, tady je cena regulovaná. Například přípravky k léčbě cukrovky, antidepresiva, léky na epilepsii či astma a další. Nejvíc vyvezených balení obsahovalo lék na anginu pectoris.

 Nalezený obrázek pro pharmacist in pharmacy

SÚKL udělil pokuty za nelegální distribuci léčiv do zahraničí a za vývoz léků, jejichž distribuce mimo Českou republiku byla zakázaná mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR. Sankce SÚKL uděluje za porušení povinností, které určuje celkem deset různých zákonů.

Tak, tohle byla "zajímavost" o tom, jak se u nás krade.

A teď zase k rozhodnutí ministra Válka a jeho ministerstva.

 

Válek si chce k ministerskému postu nechat i úvazek v nemocnici, přizvat  chce Zavorala i Konvalinku | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

 

V nejbližších dnech se totiž má projednávat další novela zákona o léčivech. Máte-li zájem si ji přečíst, klikněte si.

Jenže k této novele, ve které vidí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek recept na problém lékových výpadků, a která přichází s tím, že by držitelé rozhodnutí o registraci měli mít zásoby léčiv na jeden či dva měsíce, má zásadní výhrady Hospodářská komora a Svaz průmyslu a dopravy – mimo jiné proto, že si úprava po držitelích vyžádá investice ve výši stovek milionů korun.

 

Komora rovnou navrhuje materiál zamítnout a přepracovat s tím, že by odpovědnost za zajištění dostupnosti léčiv pro pacienty v ČR měl nést stát. Pokud k tomuto kroku přistoupeno nebude, požaduje za vynaložené náklady kompenzace.

 

 

 

 

Tak, a toť  zase vše.

Jsem docela zvědavá, jak to všechno dopadne.

Jedná se o tak velké peníze, že nemám ani nejmenší představu, jak veliká to je hromada.

 

Ale jde to mimo mne, stejně jako mimo vás. 

Budu jen doufat, že si ty moje potřebné léky ještě zvládnu opatřit.

A vám přeju totéž.

 

Hezký den - d@niela

 

 

Komentáře (12)add feed
... : Franta
Hezké obrázky, smutné vyhlídky.
Taky jsem zvědavý, a taky budu doufat.
A to nás ještě čeká to cvičení NATO.
panebože, na co?
červen 07, 2023 07:21
... : Josef
Proč se čílit nad věcma, který nemůžu změnit? Ostatně to jasně řekla i třetí nejvyšší ústavní činitelka - inteligentní krasavice Pekarka: "Stát tady není od toho, aby se staral o lidi". Tim je řečeno uplně všecko, zvlášť když i první a druhej nejvyšší ústavní činitel jsou zcela shodný inteligence, ze zcela totožný stáje, se zcela totožnejma názorama.
červen 07, 2023 08:52
... : mamča
Stát, potažmo ta atrapa ministra zdravotnictví, na nás kašle. Když nebudou léky, spousta důchodců pomře a ušetří se na důchodech.
Vraťme se k bylinkám, nikdo jiný to za nás neudělá. Na cukrovku a epilepsii tedy nevím o žádné bylině, ale třeba na vysoký tlak funguje Hloh. Buď čaj ze sušených květů na ten lehce zvýšený, nebo tinktura z hložinek na ten vysoký.
Tolik radosti, abych zaklepala bačkorama, "státu" neudělám ! :-)
červen 07, 2023 10:02
... : Josef Kouba
Na dobré zdraví jsou prášky všelék je heslo současnosti. Mě nedostanou. Já nezkusil ani ten prášek, hergot jak se jen jmenuje, jó furmustál, a nenechal jsem se ani opíchat, když mě pěkná děvenka v televizi přemlouvala. Jsem rád že jsem se toho grupen píchání nezůčastnil a mohu si zpívat...
Kdyby tady byla taková panenka která by mě chtěla...
červen 07, 2023 10:59
... : *deeres*
Žádné bobule neberu, spoléhám na to, co dá příroda. Už mám smrkový med, bezinkovou limonádu i sirup. Nasbírala jsem jahodové, malinová a borůvkové listí na čaj. Sušené šípky a hložinky mám od loňska. Aby hloh účinkoval, musí být obyčejný, jednosemenný. Dělám pomalu zásoby, až se zima zeptá, dneska jsem vytáhla už první česnek. Taky jim to nechci dát zadarmo a důchod si chci ještě trochu užít.
Pořád doufám,že Leopard, tolik chtivý války, nemá tu zaměřovací tečku na čele pro nic za nic.

červen 07, 2023 11:08
... : *deeres*
Na cukrovku, jako sladidlo si pořiďte Stevii, můžete si jí pěstovat i na okně.
červen 07, 2023 11:09
... : mamča
*deeres* : Taky sbírám a pěstuju všemožné bylinky. Něco zpracuju sama, a něco náš kamarád bylinkář. Taková tinktura s vavřínu např. rozpouští usazeniny v kloubech, nebo tinktura kostival-kaštan funguje na žíly a cévy a taky na bolavé klouby. Vždyť kostivalem se kdysi léčily i zlomeniny.
Květ černého bezu suším na čaj, v zimě se hodí. Na vysoký tlak si máčím hložinky v lihu.
Nás nedostanou ! :-)
Jinak na Válka jsem už slyšela tolik trefných přezdívek, jako Golem - jen by mu už někdo měl vyndat ten "šém". Taky tuhle někdo podotknul, že je tlustej jak špunt do přehrady. Pan ministr nějak nemá moc fanoušků...
červen 07, 2023 11:49
... : *deeres*
Mám několik knížek o dárcích z přírody , ale když je nejhůř, vytáhnu tu nejstarší, někdy ze začátku minulého století. Jmenuje se Bylinky císařova ranhojiče. Má i skvělý rejstřík, vyhledat se dají recept na konkrétní potíže, nebo naopak podle názvu bylinky se dá najít její použití. Doma u mne nenajdete ani Paralen, na to mám smrkový med a rakytníkový sirup.
červen 07, 2023 13:33
... : d@niela
deeeeres, to je nádherný, moc se mi líbí, že Češi jsou nejvtipnější, když jsou v průůůserech... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 07, 2023 14:44
... : Lenka1
deeres:

Teda smekám, že se tak vyznáš. Já teda taky práškům neholduju, ale v bylinkách se moc nevyznám. Maximálně na jaře jedu nějakou dobu jako detox odvar z kopřivy.

A protože se zásadně držím hesla, že práce neuteče a oni to beze mě určitě zvládnou, tak při známkách nachlazení vždycky zalezu na 2-3 dny do postele s borovicovou silicí, lichořeřišnicí a zázvorovým čajem.
červen 07, 2023 19:47
... : d@niela
Ahoj Leni, tak se ti musím omluvit za něco, o čem tedy nevíš smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Protože já si po prvním letmém přečtení tvého komentáře řekla: hernajs, to by holka dělat neměla...

Já to totiž četla:
při známkách nachlazení vždycky zalezu na 2-3 dny do postele s borovicovou slivovicí, lichořeřišnicí a zázvorovým čajem.
ale zas - třeba i to by bylo svým způsobem řešení...

červen 07, 2023 21:28
... : Josef Kouba
Kopřiva je prý č.1 z bylin. V místě kde jsem bydlel 20 let rostly kopřivy jen v jednom místě a že jsem toho po přírodě nachodil. Šest let bydlím jinde a o kopřivu ne na ne se spálit. Švagrová je amatérská bylinkářka a někde kopřivy našla a usušila, takže v nouzi dodá. Z bylinek jsem vyrobil jen pampeliškový med, za domem jimi byla louka plná. . Šípkové keře se také nějak schovávají, vím jen o jednom ale úroda z něj je na několik kil. S ostružin vyrábím asi 150 l vína ale nevím zdali to patří mezi byliny, ale preventivně jim posilují imunitu. Někdy se i předopuji.
červen 07, 2023 23:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]