O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚDEČEK A BABIČKA UJÍDAJ NÁM CHLEBÍČKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 únor 2023
Ať teď zapnu rádio Plus nebo ČT nebo CNN Prima, můžu si bejt stopro jistej, že během půlhodiny na mě nejmíň desetkrát vyskočej dvě slova: "Babiš" a "valorizace". Je teda jistý, že vládu, parlament, vládní média, děsí Babiš i nadále. Současně je jim ovšem jasný, že slovo "Babiš" už je dneska to jediný a poslední, čím ještě můžou zdůvodnit svou existenci. Sice se Babiše bojej jak Halík kříže, ale taky ho nutně potřebujou! Ale dost bylo Babiše.


 


 

Ještě je frekventovaný to druhý slovo, bez kterýho se v současnejch dnech vládní politici a vládní média neobejdou ani pár minut.

Slovo "valorizace".

 

Nepřetržitá masáž vysílanejma signálama k valorizaci penzí už je únavná, a svou upocenou úporností den ze dne jasnější. Zatím jsem se teda dozvěděl, že svym důchodem okrádám svý děti a vnoučata, za což se mám stydět a prosit vládu, aby mi tolik peněz nedávala, protože na rozdíl (narozdíl?) ode mě, vládě blaho mejch potomků leží na srdci.

 

Včerejší vyslanej signál už naplno signalizuje, že s nějakou valorizací podle zákonem zaručenýho schematu se mám rozloučit.

Nikdo totiž nepředpokládal, že inflace, podle který se valorizujou penze, by někdy mohla bejt tak vysoká.

Sorry jako, ale já jsem zase nepředpokládal, že by někdy energie, činže, žrádlo, mohly bejt tak drahý.

Jenže to jsem, podle fialovejch pouček, předpokládat měl. Vzorec pro výpočet zruší teda Fiala zákonem a nahradí ho jinym vzorcem, pracujícím s inflací 20 procent. Poslanci pětikartelu to bez potíží schválej, stejně, jako si bez potíží o inflačních 20 procent schválej zvýšení svých platů. Všechno samozřejmě pro blaho budoucích generací.

 

Taky důchod od 68 let je nezbytnej, taky placení za lékařskou péči je nezbytný.

A hlavně si všichni musí spořit na penzi individuálně. K čemu teda ten průběžnej systém vlastně je, co lidem z těch naspořenejch prachů za třeba 30 let zbyde, to už není starost vlády.

 

Spořte a nekecejte!

Vláda tady není na to, aby se starala o lidi, jak moudře vysvětlila předsedkyně poslanecký sněmovny. Na co tady teda je, to radši neřekla.

Já to vim, ale to slovo se na Kudle nesmí psát.

 

 

Scary Grandpa Granny House Hack & Mod [Neomezené zdroje] v1.0

 

 

Tak teda signály s jediným posláním - bude hůř, spořte! V podtextu jasně slyším dodatek "my už si s těma vašima úsporama poradíme".

Ani slovo o tom, že by se deficit měl též řešit zvýšením vykonnosti a efektivity ekonomiky.

O podpoře porodnosti podporou bydlení, jeslí, školek, škol, ani slovo!

Proč taky? Vláda tady přece není od toho, aby se starala o lidi.

 

PS: Včera jsem zaznamenal zprávu, že premiér se vydal na kontrolu práce ministra financí.

       Tak jsem si představil, jak filozof zasvěceně kontroluje elektrikářovo hospodaření s financema.

       Ale to je ode mě škodolibý, já vim. Votom to určitě nebylo, cíle jsou vznešenější:       

       "Politicky, soudruhu, politicky ti to musí myslet."

 

 

no, co vy na to, dámy a pánové?

Váš NČ

 
 

Komentáře (40)add feed
... : mamča
Je to normální rozeštvávání společnosti - mladých proti starým. Moje děti se o sebe a svoje potomky dokáží postarat, a překvapivě pomáhají i nám - rodičům. Né finančně, to nepotřebujeme, ale s těžšími pracemi kolem zahrady a domu, na které už svými důchodcovskými silami nestačíme.
Poctivě jsme si spořili na důchod, abychom nikde nečekali s nataženou dlaní. A kde že jsou díky inflaci naše úspory ? No, přesně tam, zde se na Kudlance nesmí to výstižné slovo psát.
Zodpovědně jsme darovali svůj pražský byt synovi a odstěhovali se na venkov do vlastního domku. A ejhle ! Teď z toho domku, který jsme si koupili za zdaněné peníze a do kterého jsme notně investovali opět zdaněnými penězi, budeme platit zvýšenou Daň z nemovitosti. O kolik, nebo kolikrát navýší částku, to zatím nevíme. Ono se to musí podávat po troškách, abychom si zvykli.


únor 20, 2023 12:24
... : Míša šíša
No, já se toho už nedožiju, ale strašně bych si přála vidět, jak ti dnešní mladí, co by chtěli svým dědům určovat, koho mají volit, budou do šedesáti osmi makat, když se jim nechce makat už teď. Když to tak kolem sebe pozoruju, tak si ta netáhla fakt nedokážu nějak představit. Ale vypadá to, že je jim to jedno, aspoň jsem teda nezaznamenala žádnou reakci na ty Sobotkovy hámoty, jak jeho otec pracoval v 93 letech v lese, kde kácel stromy. Nebo si spíš myslí, že oni budou věčné mladí a že jich se to netýká.
únor 20, 2023 12:44
... : Míša šíša
Mamčo, k tomu rozkolu mezi mladými a starými jsem dnes ráno četla zajímavý text od Kateřiny Dostálové,bývalé poslankyně a členky ODS:

"Na tom nařízeném přátelství s Ukrajinou je zvrácené, že naše děti vůbec nechápou, že Ukrajinci pro nás vždy byli a budou Sověti, co nás 23 let ponižovali a okupovali. Fialova propaganda na to byla připravená a zadařilo se jí postavit se mezi rodiče a děti. Toto je největší zločin Fialovy vlády. Rozdělené rodiny.”
únor 20, 2023 12:50
... : daniela
"MAMČO",
kámoško moje milená, to hezký slovíčko můžeš používat, i další podobný, to já zas za (tu nevítanou) vulgaritu nepovažuju, ale to jistě chápeš.

Je to hrozný... Tak si říkám, že se zase naplňuje přísloví "Kdo nic nemá, nestará se kam to schová", případně "Blaze tomu, kdo nic nemá". Holt to je teď trest za to, když člověk myslí na zadní kolečka :-D

Štve mne to fest. Za dlouhatánská léta, co jsem se snažila hospodařit a vyjít s málem, nikomu nic nezávidět, protože máme jen jednu pusu a jednu kloaku, tak sleduju lidi, kteří by nejraději sežrali všechno všem, a jsou současně přesvědčeni, že oni sežrali moudrost světa.

Nejhorší je, že je to furt stejný.
Protože my sice máme zkušenosti, ale mladí je nemají. Než oni zestárnou a taky zmoudří, bude zase nějakou dobu trvat. Je to fujtajbl koloběh nepoučitelnosti.

únor 20, 2023 13:08
... : Marie
Míša šíša palec nahoru, co jeden, všechny palce nahoru!

Já se toho taky nedožiju, ale strašně bych si přála vidět, jak ti dnešní mladí, co by chtěli svým dědům určovat, koho mají volit, budou do šedesáti osmi makat, když se jim nechce makat už teď...

Tesat do kamene, děkuji za článek
únor 20, 2023 13:08
... : Míša šíša
Marie, díky, ale autorství článku mi nepatří, já napsala jen komentář, a to ještě s chybou. Spletla jsem si Svobodu se Sobotkou. smilies/cheesy.gif Nikoli tedy fyzicky, jen mi prostě blbě naskočilo jméno. Ale co, hodinky jako holinky. smilies/kiss.gif
únor 20, 2023 13:41
... : Jiri Bilina

Mikin
únor 20, 2023 15:08
... : mamča
Míša šíša : "nařízené přátelství s Ukrajinou" nás jen za přijaté a ubytované uprchlíky stálo dosud cca 28 miliard. Já chápu, že lidem prchajícím před válkou je potřeba pomoci, ale ono se vůbec neví KDO že to k nám přijel a ZDA tu pomoc vůbec potřebuje ? Kdyby se podporovali jen ti, kdo opravdu pomoc potřebují, zbylo by na všechny dost. Vládní pokladna se díky inflaci plní prostřednictvím DPH, tak by vzhledem k maloobchodním cenám měla praskat ve švech.
"Úspora" změnou výpočtu na důchodcích má přinést do rozpočtu pouhých 20 miliard, a zatímco důchodcům se zkrouhne valorizace důchodu, protože se nemají jak bránit, vyplácení církevních nároků běží dle "starého vzorce", kde se pochopitelně započítává současná inflace.
Ale to je na jiné povídání.

únor 20, 2023 15:10
... : zuza
Danielo, ani tento komentář Bíliny s tebou nehne, to už snad ... ale nic. Když jste schopni takové komentáře přijímat, je to vaše věc.
únor 20, 2023 15:14
... : zuza
Konec konců je to tvůj kamarád.
únor 20, 2023 15:15
... : Petr Sysala
Jen tu nechte tu jedovatou bylinu, ať každý vidí, co je zač a co nás čeká, až jemu podobní to vezmou pevně do rukou. Třeba to pak dojde i těm, řekněme, duševním lajdákům.
únor 20, 2023 15:33
... : Lenka1
Bílina se prostě odkopává, tím víc, čím víc se mu hroutí jeho bábovičky. A je to jen dobře, jak píše Petr Sysala.

K výše uvedenému - je to nehorázné svinstvo. Ale myslím si, že to bude mít jen dočasné trvání z důvodu existence mezního bodu. Šrouby se dají utahovat jen tak dlouho, dokud nestrhnete závit. Dříve nebo později to celé rupne. Sice to asi nebude hezký, ale nenásilnou cestou se tato zdegenerovaná země už dle mého názoru změnit nedá.
únor 20, 2023 15:59
... : d@niela
Holky moje, nemůžu přeci sedět 24 hodin u PC...
smilies/sad.gif

Víte, jak mne tohle všechno mrzí?
únor 20, 2023 16:50
... : Míša šíša
Mamčo, víš, co je zajímavý? Když se jim měly zvednout platy, tak to zrušit nešlo, protože by porušili zákon - a to přece nejde. V případě okleštění zákonné valorizace důchodů najednou porušení zákona nevadí. Nechápu, že jim to některý z novinářů neomlátí o huby.
únor 20, 2023 16:58
... : mamča
Míša šíša : No protože u nás už žádní novináři, co by se nebáli, nejsou. Jejich děti chtějí jíst a hypotéka se sama nesplatí.
Zůstali jen presstituti.
únor 20, 2023 17:28
... : Jiri Bilina
Takze ve strucnosti - napsal jsem, ze populace na celem svete starne, lide se dozivaji vyssiho veku a bez pozdejsiho odchodu do duchodu a dalsich opatreni duchodove systemy zkrachuji. A tak se s tim v celem svete neco dela. I ve vasem milovanem Rusku. smilies/wink.gif
Zajimave sledovat, jak se komunisticke stařeny, ktere vetsinu zivota na duchody prispivaly v bezcenne komunisticke mnene snazi jeste v poslednich letech zivota co nejvice urvat. Budoucnost jejich deti at jde k certu.
Muzes to zase smazat, ty Putinova onuce. smilies/grin.gif
únor 20, 2023 21:27
... : Jiri Bilina
Rok po rusackem utoku na Ukrajinu, ktera mela byt porazena za 3 dny, prijel do Kyjeva americky prezident Joe Biden. Ukrajinci se s pomoci svobodneho sveta brani jako lvi, 140 tisic okupantu skoncilo v igelitovych pytlich a zdejsi komunisticke babicky se uz dalsiho prijezdu rudoarmejcu do Prahy nedockaji. smilies/wink.gif
Muzes Danielo cenzurovat jak chces, pravdu neumlcis.
Ale krev ukrajinskejch deti mas na rukou vedenim tohoto hnojniku, ve kterem ses obklopila odpadem spolecnosti i ty.
Zapis si to za usi.
Mikin
únor 20, 2023 21:46
... : Lenka1
Ale krev ukrajinskejch deti mas na rukou

Debile.
únor 20, 2023 22:41
... : kim
Mikine ty jsi pacient, vyhledej odborníka.
únor 20, 2023 23:44
... : Jiri Bilina
Nenadavej Leni, nebo te Velka Kudlanka smaze! smilies/grin.gif
Anebo ne. Kdyz te nesmazala ani kdyz ses camrala bestialnim tyranim maleho ditete, ktere diky tve laskyplne peci "kvičelo jako podsvinče".
únor 21, 2023 01:08
... : Josef Kouba
Kdysi jsem četl, že důchodový fond je nedotknutelný a přesto z něj když byly banky v mínusu, pan Klaus vyzvedl velkou částku s tím že se tam opět vrátí. Banky to prošustrovali znovu.
únor 21, 2023 03:34
... : Josef
Lenko. Tvůj nesmrtelnej výrok je naprosto dokonalej. Máš můj trvale obdiv.
únor 21, 2023 04:55
... : Josef
trvalej
únor 21, 2023 04:56
... : Jiri Bilina
Presne tak.
Kdyz mluvim o lidskem odpadu, ktery odsud za vydatneho prispeni pani editorky vytlacil slusne lidi, vim o cem mluvim. smilies/wink.gif
Mikin
únor 21, 2023 05:08
... : Míša šíša
Dovolím si parafrázovat jednu slavnou větu: "Neber drogy, neber drogy, nebo se z toho zblázníš."
Tohle už je totální rozpad osobnosti.
únor 21, 2023 05:27
... : Josef
Jo, tak to je, Míšo. I když - lze mluvit o rozpadu něčeho, co nikdy neexistovalo?
únor 21, 2023 05:35
... : Jiri Bilina
Vlastne - ono to dite bylo romskeho puvodu. Takze pro nacistickou zber se vlastne Lenicka dopustila chvalyhodneho skutku. smilies/tongue.gif
únor 21, 2023 05:42
... : Petr Sysala
Z novinářů, hlídacích psů demokracie, se stali poslušně békajicí tupé ovečky, které bečí na povel sveho chlebodarce. Co je ještě horší je to, ze tomu placenemu békáni někdo věří, jak je možno zříti zde v témeř každém druhém příblitku.
únor 21, 2023 06:21
... : Jiri Bilina
Dokud se zde Sysalo komunisticke bábrlinky (a ty jsi jedna z nich) navzajem predhanely ve chvale komunistickych jogurtu, salamu a panelakovych bytu, byla to jeste sranda.
Posledni rok, od chvile kdy se ten vas Putler vydal se svou armadou zpitomelych muziku, zlodeju a hrdlorezu na pochod smerem zapad, to zase tak velka sranda neni.
Mikin
únor 21, 2023 06:48
... : Petr Sysala
Co mne děsí trochu více, je to jak Čína poslala USA a její patolízaly do zadele. Naprosto natvrdo a bez jakehokoli diplomatického zaobaleni.

Tento signál asi nebude možné ignorovat a docela to asi brzo bude mit konkrétní dusledky.
únor 21, 2023 06:58
... : Míša šíša
Markéta Pekarová Adamová dnes vyhlásila stav legislativní nouze, a to do 22.3.2023. A jaký je účel - zrychlené projednání novely zákona o důchodovém pojištění. Ti už si fakt dělají co chtějí. Porušují zákony a protiprávně vyhlašují stavy nouze, kdy k tomu není žádný závažný důvod. Co ještě bude následovat za prasárny?
únor 21, 2023 07:27
... : Míša šíša
Petře, k té Číně. Vím, že je tu na Kudle nevraživost k odkazům, ale přesto posílám link na jeden zajímavý článek.

únor 21, 2023 07:35
... : Míša šíša
Hmm, tak nic. smilies/sad.gif Musela by to Daniela schválit, Kudlanka to bere jako spam.
únor 21, 2023 07:36
... : Josef
Dneska začíná schůze PS ve 14 hodin. Tyhle začátky bejvaj dost zajímavý, jak dneska - nevim. Ale na přímej přenos určitě kouknu: https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=28
únor 21, 2023 08:33
... : Míša šíša
Díky,Dani.
únor 21, 2023 10:45
... : Lenka1
Míša šíša:

Nabubřelí Amíci dostávají ledovou sprchu. A já jim to přeju. Nadělali ve světě dost zla a teď se vehementně snaží zničit Evropu. Ať jdou........kam slunce nesvítí.

Prý "celý civilizovaný svět stojí za UA" - chacha. Pravda je, že nejmíň půl světa Ameriku nesnáší za to všechno, co kde provedli. A bez levných ruských energií ten civilizovaný svět velice rychle civilizovaný být přestane.
únor 21, 2023 12:38
... : Lenka1
Josef:

Řekla bych, že ten můj nesmrtelný výrok si už tak nějak žije vlastním životem. smilies/grin.gif
únor 21, 2023 12:39
... : doktor
NČ DĚKUJU !
únor 21, 2023 13:18
... : Josef
Nemáš zač, doktore. Třeba ti časem i dojde, koho´s volil.
únor 22, 2023 06:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]