O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAPŘED NETOPÝŘI, TEĎ OPIČKY ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 červenec 2022
Světová zdravotnická organizace vyhlásila kvůli opičím neštovicím stav globální nouze. Nemoc se v posledních týdnech velmi rychle šíří v Evropě, nejvíce mezi gayi a bisexuálními muži, přičemž významným faktorem zvyšujícím pravděpodobnost nákazy je sex s více partnery. Prozatím není jasné, jaký mechanismus se na tom podílí. Mimo jiné i proto, že jde o otázku, kterou se dosud nikdo nezabýval.


K hlavním příznakům patří horečka, otok lymfatických uzlin a puchýřkovitá vyrážka. Virus, který je působí, je příbuzný s virem pravých neštovic, nikoli těch planých.

 

I Jornadas Primatología

 

 

Nemoc se přenáší se tělními tekutinami, kapénkami na malou vzdálenost (nikoli tedy volně vzduchem) a zejména kontaktem s vyrážkou, která je hlavním příznakem, případně s infikovaným ložním prádlem či oblečením. K nepříjemným vlastnostem virů pravých i opičích neštovic patří to, že na površích, v textiliích apod. dokáží přežít celé roky a zachovat si plnou účinnost. 

 

Případů přibývá rychle, v EU za poslední týden vzrostl jejich počet o 50 %. Většinou jde o komunitní nákazu, nikoli o osoby, které se nakazily v Africe.

 

Přítomnost viru opičích neštovic lze prokázat testem, existují i specializované vakcíny (ne však v množství, které by stačilo na velkou celosvětovou epidemii, kdyby k ní mělo dojít).

 

Očkování proti pravým neštovicím by mělo chránit i proti opičím, ale bez záruky.

Očkování proti planým neštovicím proti této nemoci nechrání vůbec.

 

FRANTA

 

(zdroj: internet)



Komentáře (43)add feed
... : Josef
Vzhledem k jemnocitu některejch čtenářů a čtenářek se komentování zdržim.
červenec 25, 2022 05:02
... : mamča
Teď jde o to, aby se to tu masivně nerozšířilo. Chystá se Prague Pride.

červenec 25, 2022 08:24
... : d@niela
Nojo, a to všude ve světě... Panejo. U nás je to většinou celkem v pohodě, ale jsem zvědavá, jak to nyní proběhne například na Manhattanu. Tam to vždy bylo veselý až až. Zvláště Amerika má ráda všechny možné oslavy.
A tyhle všechny viry a virečky, co se na nás odevšad valí, tomu moc nepřejou.
smilies/angry.gif
Teď by se lidé neměli houfovat. No, ale říkejte to mládeži ...
červenec 25, 2022 09:04
... : *deeres*
Další pakárna, kterou si mohou strčit za klobouk. Už brzy budeme chodit ve skafandru, ale ne dlouho, protože pak se rozšíří masožravé Gremlins , a to nám ani ten skafandr nepomůže. Šéf WHO bioterorista Tedros zase vyhlásil pandemii, přestože Nouzový výbor nedosáhl pro vyhlášení konsensus a experti byli proti vyhlášení nouzového stavu. Podle konspirační mapy se opičince šíří místo v Africe, kde byly domovem, v nejproočkovanějších zemích. Že by to mělo něco společného se ztrátou imunity tečkařů?

červenec 25, 2022 10:55
... : Lenka1
Já si počkám, až bude oficiálně vyhlášena pandemie "tulení nemoci".

Jinak je tohle samozřejmě naprosto směšné.
červenec 25, 2022 11:09
... : Lenka1
Danielo, promiň, ale nesouhlasím. Nechte už konečně mladý žít. Hysterie s koronou, která měla smrtnost 0,01%, jim sebrala dva roky života. Daleko víc lidí umřelo na strach, deprese a zanedbanou léčbu jiných onemocnění. To, že se do covidových úmrtí počítal každej, kdo měl jen pozitivní test, je už profláknutej fakt.

Následky toho všeho jsou a ještě budou nedozírné. Už to fakt stačilo.

A to říkám s plným vědomím toho, že už mi taky není dvacet.
červenec 25, 2022 13:08
... : doktor
Vopic vidím kolem sebe dost a dost a tak se přikláním k deeres.Hezké pondělní odpoledne.
červenec 25, 2022 13:56
... : *deeres*
Souhlas s Lenkou, přestaňme blbnout! WHO teď prohlásila, že kdo se nechá očkovat proti
opičím neštovicím, tak se stává součástí klinické studie. Pokusů na lidech už bylo dost. Prohlédněte si statistiky zdravotních pojišťoven, úmrtí mladých lidí,sportovců údajně z neznámých příčin. Stoupá počet covidově nemocných, ale je to opravdu covid, když to nemá s původní variantou už nic společného? Oslabená imunita, vedra venku, vevnitř na plný pecky spuštěná klimatizace, to si o nějakou chřipku jenom koledujete.
červenec 25, 2022 14:10
... : Josef
Samá sranda. Ale až to udeří od Aše po Velkou Moravu, to už sranda nebude. A třeba za rohem už číhá nejen tulení vir, ale i psí, kočičí, kosí, čapí (ten už ostatně zaměstnává dlouho justici).
No nic. My, co máme tři tečky, půjdem až po těch bez teček. Teda, jestli po těch třech tečkách budeme ještě moct chodit.
červenec 25, 2022 14:10
... : Jiri Bilina
No, ja budu i v tomto pripade namisto potrhlejch konspiracnich webu respektovat nazory doktoru a vedcu. V zemich kde se dukladneji ockovalo a nosily rousky byly pri Covidu ztraty na zivotech zhruba polovicni.
Takze to cislo 15 milionu mrtvych (celosvetove) mohlo byt mnohem mensi.
Mikin
červenec 25, 2022 15:28
... : Marie
Evoluční vědec - Jaroslav Flegr, prohlásil: V pocovidové době budeme vzdělanější, protože ti méně vzdělaní se nenechají očkovat a umřou...
červenec 25, 2022 17:44
... : Lenka1
deeres:

Jedním z vedlejších účinků toho tzv. očkování je i covid samotný. Logicky, když to v tvých vlastních buňkách generuje hrotový protein viru. Což je v naprostým rozporu s definicí toho, co je vakcína. Tedy bylo, než tu definici "náhodou" někdy na podzim WHO změnila, aby se do ní vešel i tenhle patok. Ale internet je sviňa, co tam jednou je, to už tam zůstane a dá se kdykoliv najít, když člověk chce.

Takže čím víc očkování, tím víc covidu. Třeba v Portugalsku o tom vědí svoje.

Ale to je jedno, nehodlám se tady dohadovat o tom, kdo je blbej a kdo blbější. Za mě, ať si každý rozhoduje o svým zdraví sám, kdo chce, ať si chodí na Hlavák pro jehlu (mimochodem, kdysi tohle sousloví mělo úplně jiný význam) třeba každej den, je mi to jedno. Když ty lidi nezarazí ani to, že jim to píchá někde někdo, kdo o nich ví úplný prd, bez přístupu k jejich zdravotní dokumentaci. A ještě nikdo za nic neručí. Jsem fakt zvědavá, kolik z těch umělců vysoudí nějaký peníze za poškození zdraví. Tipuju, že jejich počet se bude limitně blížit nule, protože se "neprokáže příčinná souvislost".

Ale nikdo nemá právo prát do lidí povinně něco, co neprošlo klinickými testy a vzhledem k tomu, co všechno o tom postupně vyplouvá na povrch, ani neprojde. Kdy pro zdravé lidi bez komorbidit představuje covid samotný menší riziko než ten patok, na kterým ti "kluci a holky, co spolu mluví" rejžujou neskutečný prachy.

A jak píše Marie - jestli tady zbydou samí duševní giganti typu Flégra, tak snad umřu i ráda. smilies/grin.gif
červenec 25, 2022 18:30
... : Lenka1
vypadlo mi tam na "podzim 2019". Taky náhoda, že zrovna chvíli před vypuknutím pandemie.
červenec 25, 2022 18:31
... : Josef Kouba
Dnes v mejlu.
Dobrý den, na stránkách Badatel právě vyšel nový článek:
Britská vláda v tichosti přiznala, že 94% úmrtí na Covid-19 jsou očkovaní!

Já patřím k 15% neočkovaných v Kanadě, takže mám velkou šanci strašit na tomto světě o trochu déle.
červenec 25, 2022 21:17
... : Jiri Bilina
Ten tvuj Badatelsky clanek je Josefe Koubo sice nesmysl bez udani zdroje, ale jinak jsi coby neockovanec veru statecnych chlapik! smilies/wink.gif
Trochu cisel:
v Kanade je plne naockovano 82% lidi, v Cesku 66%.
V obou zemich zemrel na Covid zhruba stejny pocet lidi - tedy pres 40 000.
V Kanade zije 37 milionu lidi, v Cesku skoro 11 milionu. Tedy zhruba tretina.
Kde udelali tvoji soudruzi na konspiracnich webech chybu? smilies/wink.gif
Mikin
červenec 26, 2022 01:49
... : Josef Kouba
Zdroj Mikine.
(Expose News) Správa, ktorú v tichosti zverejnila vláda Veľkej Británie len niekoľko hodín predtým, ako premiér Boris Johnson oznámil svoju rezignáciu, odhaľuje extrémne závažné skutočnosti. Správa uvádza, že v Anglicku za posledných pár mesiacov dramaticky rástli úmrtia na COVID-19 medzi zaočkovanou populáciou, zatiaľ čo medzi neočkovanými drasticky klesali. Podľa najnovších údajov, očkovaní v Anglicku predstavovali šokujúcich […]Státní suverenita? Nezájem!Co bude v IHR nového? Kromě pojmu "globální mimořádná situace v oblasti veřejného zdraví; se zavádí i regionální „mimořádná situace“.
--------------------
Ale bude možná hodně "veselo".
WHO bude mít podle nových předpisů IHR pravomoc jednat jednostranně, bez konzultace s dotčeným státem. A co je nejzajímavější, na přijatém opatření pro každý stát se budou moci podílet ostatní „postižené“ státy. Co to znamená? Že pokud se podle názoru WHO některá země dopouštějí něčeho, co WHO považuje za chybu vezdravotní péči, mohou se do řešení tohoto „problému“ zapojit ostatní státy.
červenec 26, 2022 08:03
... : *deeres*
Na Rumble existuje video, kde Birxová přiznává, že s Faucim manipulovali s údaji o Covidu, aby lidem vnutili očkování. Dnes na netu se Chlíbek prokecl, že 4.dávka je původní šmakuláda na původní virus.
Stačí se podívat na zprávy z Austrálie, kde přes ty nejšílenější opatření se jim to znovu rozjelo. Mají tam sice zimu, ale teď tak kolem 20 stupňů.


červenec 26, 2022 08:58
... : Jiri Bilina
Jeste dodatek k tomu, co jsem napsal:
ve Spojenych statech, kde se po puvodnich uspesich diky Trumpovym konspiracnim teoriim ockovani zadrhlo je situace podobna. Temer 2x vice umrti (per capita) nez ve vice proockovane Kanade.
Josefe Koubo, presne tak. Tve dezinformacni weby nemaji pro sve tvrzeni zdroj. smilies/wink.gif
Deeres, ohledne 4 davky (2 boosteru) se nikdo "prokecnout" nemusel. To ze se jedna o porad stejnou vakcinu vi snad vsichni. Vakcina uz davno nezabranuje sireni nemoci, ale porad jeste vyrazne zabranuje tezkemu prubehu, hospitalizacim a umrti.
Mikin
červenec 26, 2022 16:07
... : Josef Kouba
Mikine.
Takové blbosti díky propagandě uvěřilo mnoho lidí a nechali se očkovat. Mnozí aby mohli cestovat, někteří skutečně ze strachu před nákazou. Já jsem zdráv chřipku jsem neměl určitě snad 30 let a pokud předtím, tak jsem hup do postele a druhý den jsem byl fit.
Tak proč bych se měl nechat očkovat něčím co dokázali vyrobit za pár měsíců když výroba očkovací látky trva dlouhé roky. Jak postupují v laboratořích při tomto výzkumu to snad víš. Někdy výzkum trval i 12 let.
Pomalu ale jistě se začínají objevovat informace o devastujících následcích očkování. Mluví o nich lékaři i zdravotní personál. Pro mě je úsměvná hlavně péče vlád o nás penzisty. Ta snaha abychom byli zdraví a žili do sta let. Přednostní očkování od 60 let výše?
Tomu snad může věřit jen vůl.
červenec 26, 2022 23:18
... : Jiri Bilina
Josef Kouba: "Já jsem zdráv chřipku jsem neměl"..."
To je jako kdyby nekdo napsal : "jezdim ozralej, ale nehodu jsem nemel".
Na Covid zemrelo okolo 15 milionu lidi, ale slovy Josefa Kouby - "tomu snad může věřit jen vůl." smilies/grin.gif
červenec 27, 2022 05:25
... : *deeres*
SADS - Sudden Arrhytmic Death Syndrome, nebo chcete-li česky - syndrom náhle arytmické smrti. Neobvyklý nárůst případů za poslední dva roky u mladých lidí sportovců, které samozřejmě s ničím nesouvisí.
červenec 27, 2022 05:48
... : Iris
Deeres... že by SADS souvisel s covidem..?
červenec 27, 2022 08:52
... : *deeres*
Iris....že by souviselo s experimentálním očkováním proti covidu? Chtělo by to prostudovat korelaci, ale o to snaha není.
červenec 27, 2022 10:56
... : *deeres*
Ani snaha nebude, dokud v čele WHO je Tedros,který ani není lékař a tak bez ohledu na odborníky si vyhlašuje, co ho zrovna napadne. Má za sebou dost divnou minulost, kdy byl členem Tigre, skupiny, která prováděla bombové útoky a únosy. I přesto byl zvolen ministrem zdravotnictví v Etiopii a zase průser, tam čelí obvinění ze zatajováni epidemie cholery. Ale vše odpuštěno, protože se jedná o poslušného slouhu farmaceutické lobby.
červenec 27, 2022 11:23
... : Josef
Už jsem se do hovorů nechtěl vyměšovat, protože jsem absolutní laik a vše je jen otázka víry. V nemocech všeho druhu si nebahnim, doktory vyhledávám s absolutní nechutí, a skutečně teprve, když už k nim sotva vůbec dojdu.
Já teda myslim, že ta vakcína nejni zase ažtak zlá a že už vůbec ne, že by byla zlá záměrně. Tomu fakt nedokážu uvěřit. A taky věřim, že proti tomu sviňákovi z tajnejch laboratoří CIA funkuje.
Druhou věcí je ovšem otázka nezjišťování vedlejších oučinků. Ani tady nemluvim o záměrnym zatajování. Ale. Zatimco se hodně často mluví o dlouhodobejch následcích prodělání covidu, o tzv. postcovidu, nikde ani zmínka o zkoumání možnejch dlouhodobejch následků po každý tečce. Když se nějakej redator zeptá odborníka na možný následky, odpověď je VŽDYCKY jediná. "Ano, může dojít s šoku a proto je nařízeno zůstat po vopíchání ještě 20 minut v blízkosti lékaře." Jenomže na to se redaktor neptal!!! Ale i když se to přímo nabízí, už se ani znova nezeptá.
Tak to mě štve! A taky mě štve, že mě poslední rok a půl, tedy v průběhu trojitýho tečkování, svinsky bolej klouby a svaly a záněty oudů se ne a ne spravit.
Tak to mě taky štve!
červenec 27, 2022 12:35
... : Lenka1
deeres:

Nechci rejpat, ale četla jsem, že v překladu SADS znamená "syndrom náhlého úmrtí dospělých", odvozeno od SIDS - syndrom náhlého úmrtí kojenců (Sudden Infant Death Syndrome).

Tedy u těch dospělých by to asi mělo být Sudden Adult Death Syndrome.

Ale to byla jen lingvistická otázka.

Každopádně je průser, že se něco takového vůbec děje, že dosud zdraví dospělí, právě často profi sportovci, kteří jsou tím spíš pod pravidelným lékařským dohledem, z ničeho nic padají mrtví jako mouchy. A nezačalo to s covidem, ale až po zahájení toho báječného (prý) očkování.
červenec 27, 2022 12:37
... : Josef
...k šoku... Kurnik!
červenec 27, 2022 12:39
... : *deeres*
Lenko, já jsem debil na jazyky, zvládám jakž takž přeložit. Co se týká mluveného slova, tak to jsem úplně vedle, nikdo mi nerozumí. Tenhle výklad zkratky v článku byl takto přeložen a protože to já neumím, tak to nedokážu posoudit. Co posoudit dokážu, tak to jsou grafy smrtnosti, které vylétly vždy v období po vakcinaci. Grafy se dají dohledat u zdravotních pojišťoven v Anglii i USA a je to rozděleno na očkované a neočekované podle věku. Kdo si to chce najít, tak najde .
červenec 27, 2022 15:36
... : *deeres*
Ockovani.opendatalab.cz
Nejhůř s nemocností jsou ti, co mají tři tečky.
červenec 27, 2022 16:07
... : Jiri Bilina
Celosvetove bylo aplikovano 12 300 000 000 vakcin proti Covidu, plne naockovano 61.5% populace. Kolik milionu zivotu bylo chraneno, to se z pochopitelnych duvodu presne zjistit neda.
Spojeni vakcinace s nevysvetlenymi umrtimi se prokazat nepodarilo, tyhle umrti vzdycky byly a budou,
Takze podobne spekulace prenechme konspiracnim webum, urcenych pro ty mene bystre. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 27, 2022 16:49
... : Lenka1
deeres:

Co můžu posoudit podle toho, co vidím kolem sebe - v bývalé práci lidi s dvěma tečkama, druhou někdy loni v červenci - jedenkrát myokartidita (kluk 22 let), ostatní permanentně nachlazení, bolaví, problémy se žaludkem, unavení.

Na konci ledna konečně po dvou letech negativity yvšel pozitivní antigen i mně při pravidelném testování v práci a následně na to i PCR a společně se mnou dvěma dalším. Obě byly očkované dvěma tečkama. Mě dva dny trochu bolela hlava a byla jsem unavená, třetí den už nic. Ony dvě skoro lezly po 4.

Kolega po třetí tečce někdy v půlce ledna - odpadl s nesnesitelnými bolestmi kloubů, přetrvávalo to až do mojí izolace na konci toho ledna a v pořádku nebyl ani když jsem se vrátila v podstatě už jen odevzdat věci a vyběhat odchodové kolečko - jo, skončila jsem právě proto, že jsme se jim na ten experiment vykašlala.

A fakt toho nelituju, že jsem se takhle rozhodla.

Předevčírem jsem mluvila v posilovně se známým, kterej před lety přišel o jednu ledvinu. Tak samozřejmě jako rizikovej šel, protože mu to doktoři doporučili a nadává si, jakej byl blbec, že od té doby se jeho stav výrazně zhoršil a nikdo si s ním neví rady.

Ale samozřejmě to s ničím nesouvisí a my, co si myslíme něco jinýho, jsme tmáři a konspirátoři.
červenec 27, 2022 19:11
... : *deeres*
Já to už psala. Dcera a její manžel byli donuceni v práci, oba mají dvě tečky a oba už měli 2x diagnostkovani na covid a pořád jsou nějak nachcípaní. Přitom holka ta to měla dřív jako já, nikdy nebyla nemocná. Já očkovaná nejsem a pořád nic.
Můj přítel měl v březnu 75.narozky a 23.dubna zemřel na masivní infarkt,při banální, plánované operaci apendixu. Ten si dal i posilovací dávku, protože mu to doktorka doporučila a zaplatil cenu nejvyšší. Vypadá to, že každá ta šarže má různé složení. Experiment na lidech, někdo dostane placebo a na někoho vyjde koňská dávka. U Pfizeru by to nebylo poprvé,jim se vyplatí zaplatit pokuty za tajné klinické testy. Zisk je mnohonásobně větší, než pokuta, když je někdo zažaluje. V tomto případě ani je zažalovat nelze, protože za následky neručí. Každý ten pokus snáší jinak, ale u dcery vidím, že má naj

po očkování v háji svou imunitu.


červenec 27, 2022 20:30
... : Lenka1
deeres:

S tím přítelem je mi to líto. A s tím nerovnoměrným dávkováním i poškozováním přirozené imunity to nejspíš tak bude. O té imunitě to dokonce vyšlo i na našem oficiálním webu Seznamu, ale rychle to zapadlo. Každopádně se toho provaluje čím dál víc, osobně si myslím, že lidí, kteří na to budou dál chodit, už bude jen to skalní minimum fanatiků.

V některých západních zemích dokonce pojišťovny odmítají vyplácet životní pojistky pozůstalým očkovanců - s odůvodněním, že dobrovolná účast na klinické studii s fatálními následky je v podstatě brána jako sebevražda, tudíž se na to vztahuje výluka z podmínek.

Je to hnus. Prachy, prachy, prachy. A stejně se najdou jedinci, kteří jsou přesvědčeni o čistotě úmyslů a nezištnosti těch nahoře, kteří to s námi určitě myslí dobře. Protože přece žijeme v 21.století a jsme vyspělí. Ty ošklivý věci se přece děly jen v tý dávný minulosti. A tak udělají něco jen proto, že jim to řekli v televizi.

Ti samí lidi taky pořád věří, že Německo se s námi v nouzi rozdělí o plyn. Např.


červenec 27, 2022 21:37
... : Josef Kouba
Vím že se to nesmí, ale protože je zde ve 2 minutách vysvětlena světová politika tak odkaz dávám.
Se vším co G.Carlin říká do písmene souhlasím. Pepa.

https://videacesky.cz/video/george-carlin-americky-sen
červenec 27, 2022 22:18
... : Jiri Bilina
Ja ziji v malem meste, kde se nejakych 95% lidi dalo ockovat a kde se vicemene vsichni zname. Par lidi neslo nekolik dni do prace. (Stejne jako pri ockovani proti chripce).
Nejvetsi problemy maji podle vseho zahadni pratele zaprisahlych antivaxeru.
Udajne jejich pribuzni, znami, byvali spolupracovnici. Lide anonymni a casto i bezpohlavni. Tito mladi junaci a vrcholovi sportovci (v nejlepsi kondici) kapou udajne diky ockovani jako mouchy.
Takze - jestli nam tady nekdo nekeca... smilies/wink.gif
Mikin
červenec 28, 2022 03:11
... : AnickaM
Jak si tady procitam ta lidova moudra, tak si rikam, ze jsem tecky dostala uz kratce po svem narozeni. Jeste mi ani nebyly 2 roky a na krku se mi udelal vred zahadneho puvodu a byla tyden v nemocnici. V sesti letech opet zahadne virove onemocneni, doktori si s tim nevedeli rady, zeslabla jsem ze me mamka vozila v kocarku. Zachranil me penicilin, ale profile ho bylo moc, tak mi ve ctrnacti zacaly odchazet zuby. Pak nasledovaly anginy nejmin dvakrat do roka, az ted v dospelosti jen tak jednou. Po ctyricitce prisly zanety mocovych cest, pak rakovinove hrozby, zlobiva plotynka a bolave klouby.
Po doopravdickych teckach zustalo vse pri starem, na klouby jsem si nasla vybornou terapistku a litam dal jako poletusa. Ted mam zrovna za sebou trikilometrovou prochazku se psem. Covid jsem nemela, i kdyz spousta mych kamaradu ockovanych i neckovanych ano.
Lidi dobrovolne do sebe perou nikotyn a alkohol, vyfukove plyny na krizovatkach a to jim nevadi?
Pepo priznej si, ze ti je pres sedmdesat a dal starnes. Ty klouby by prisly i bez tecek.
Hlavne tady nikdo nespocital, kolik lidi bez ujmy ockovani prezilo a zadne zhorsene priznaky nemaji.
červenec 28, 2022 10:14
... : AnickaM
Oprava...protoze ho bylo...
červenec 28, 2022 10:17
... : AnickaM
Jo, ale co mi vadi, jsou ty neustale zmeny pocasi, jak se s tim to ubohe telo ma vyrovnavat?
červenec 28, 2022 10:41
... : Josef
AničkoM. Odpovím jen krátce. Samozřejmě si to uvědomuju a nechci se opakovat, protože už jsem to tady psal několikrát. Jo, máš stopro pravdu! Ještě nikdy do nedávný doby jsem neměl první, druhou, třetí tečku, ale taky mi nikdy do tý doby nebylo 74-75. Proto taky nepíšu, že je mi všecko jasný, protože vůbec není! Jen píču, že jestliže se dalšímu zvyšování věku vyhnout neumim, ale umim se vyhnout dalšim tečkám, tak se vyhnu aspoň těm tečkám. Do třetice všeho dobrýho i zlýho!
červenec 28, 2022 11:05
... : Josef
"píšu". Kurnik!
červenec 28, 2022 11:06
... : AnickaM
Pepo, uzasnej preklep! Ten se poved, hahaha!
Ale to je v poradku. Mne jen vadi "odbornici", kteri vedi vsechno.
červenec 28, 2022 11:16
... : Iris
Ale prdlajz překlep smilies/grin.gif
červenec 28, 2022 15:38
... : Jiri Bilina
Iris, presne! smilies/smiley.gif

červenec 28, 2022 16:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]