O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA NAVŠTĚVĚ U OBVOĎÁKA PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 červenec 2022
Přejít na obsah
NA NAVŠTĚVĚ U OBVOĎÁKA
Strana 2

 

 

 

A o tomhle víte?

 

Návštěvní službu jako povinnou součást práce praktických lékařů zmiňuje přímo zákon o zdravotních službách. Dle jeho § 7 součástí primární ambulantní péče poskytované registrujícími poskytovateli v oboru všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost je vždy návštěvní služba.

 

Tu zákon dále specifikuje jako poskytování zdravotní péče ve vlastním sociálním prostředí pacienta, tedy u něj doma (nebo např. v zařízení sociálních služeb), a to zejména v případech, kdy se pacient s ohledem na svůj zdravotní stav nemůže dostavit do zdravotnického zařízení poskytovatele a poskytnutí zdravotní péče tímto způsobem je s ohledem na její charakter možné.

 

Výsledky překladu

 

 Things You Should Never Do at the Doctor's Office, Say Doctors — Eat This  Not That

  


Pokud lékař odmítá zajistit svému registrovanému pacientovi návštěvní službu, je možné zaslat stížnost na krajský úřad, okresní sdružení praktických lékařů, Českou lékařskou komoru a zdravotní pojišťovnu.

 

 

Doufám, že jsem vám nenasadila

„extra brouka“ do hlavy…

 

d@niela

 


Komentáře (33)add feed
... : Josef
Tomu nerozumim, sotva se můžu vyžvejknout. Tak jen jeden hrůznej zážitek.
Když jsem byl naposled u doktora kvůli řidičáku, prožil jsem doteď neznámej zážitek, a to, když mi doktor bez varování vrazil prsty rovnou dopr... a hrabal se uvnitř tak, že jsem se mu tam málem pos... i poch... Určitě by tím někoho potěšil, i když nechápu, co na tom tak milujou. Kolik si doktor za to vyšetření naúčtoval, to taky nevim. Brrrr!
červenec 22, 2022 06:53
... : *deeres*
Třeba to je dneska už jinak, než v roce 2000. Ale pochybuji. Strejdovi bylo 96, od svého obvoďáka bydlel 5 bloků, ale už tam nedošel. Doktor byl navíc v patře a výtah tam byl paternoster. Chodila jsem mu tedy jenom pro léky a doktor ho léčil na dálku. Když to začalo být hodně blbý a už ani doma nemohl chodit, tak jsem doktora žádala o domovní návštěvu. Ten to komentoval tak, že kdyby měl samé takové pacienty, tak by neměl pro své děti na Sunar. Kde já si všude stěžovala ale bylo to k ničemu. Nakonec jsem zavolala sanitku a strejda se už z Motola nevrátil.Vyžádala jsem si pak výpis z pojišťovny a jenom jsem zírala, co všechno si na strejdu psal. Strejda byl po smrti a bylo by to jenom moje slovo proti tvrzení doktora, tak jsem se na to vykašlal.

červenec 22, 2022 08:42
... : mamča
Jsem už stará baba, tak pamatuju doktory, co chodili na návštěvy ke svým nemocným pacientům. Taky jednu báječnou dětskou lékařku, co se u nás doma zastavovala cestou do ordinace u našich nedonošených dvojčat, aby kluci nemuseli do poradny mezi ostatní děti, a něco tam nechytli.
Dneska, když potřebuju něco vyřídit u své lékařky, zavolám, a začíná to : jestli potřebujete napsat léky, zmáčkněte jedničku, jestli potřebujete....zmáčkněte 2-5. Než se doklikáte k tomu, že sestra zvedne telefon, jste vyléčení.
Ale zase vám MUDr. pošle recept na mobil, což považuju za úžasný pokrok. Zejména, když jsme oba s manželem leželi s Covidem, měli horečky a nesměli vylézt z baráku. Takhle přepošlu recept některému synkovi, a on nám to vyzvedne a hodí i s nákupem na zápraží.
červenec 22, 2022 09:36
... : mamča
*deeres* : Lepší se na výpis z pojišťovny nedívat. Je i mnoho jiných důvodů k nahvězdičkování.
červenec 22, 2022 09:37
... : Marie
Prý neexistuje zdravý člověk, je to jen špatně vyšetřený pacient. Pořádně se mnou zatřásla smrt obvoďačky, která tvrdil, že jsme stejný ročník. Dala mi injekci na housera, protože jsem se opravdu nemohla narovnat a měla jsem přijít na celkové vyšetření až mi bude dobře. Šla jsem tam až za 3 měsíce a když jsem nenašla na dveřích její vizitku, tak jsem se zeptala sestřičky kde je a prý najednou umřela! Vystudovaná doktorka, určitě vše znala, určitě měla plno známostí a ona si umře v padesáti letech. Dnes už to beru tak, že během desetiminut se nedá vše doktorovi vysvětlit a tak je nejlepší si poradit sám a ještě lepší je si udržovat své zdraví pokud ho máme.

červenec 22, 2022 10:25
... : romanB
*Marie* Když jsem kdysi dělal zdravotnický software, zažil jsem pro mne neuvěřitelný případ. V pondělí napohled zdravej chlap, udělalo se mu špatně v práci. Já zrovna s jeho doktorem něco konzultoval k programu. Za týden přijedu a napadlo mě se zeptat - prý akutní leukémie, po šesti dnech zemřel. Myslím, že jsem v ten moment tak nějak ztratil chuť "plánovat" a očekávat svoje choroby - nebylo mu ani čtyřicet.
červenec 22, 2022 10:33
... : Lenka1
Já jsem v tomhle poměrně dost velkej fatalista. Kdo se má utopit, ten se neoběsí. Nicméně je asi dobrý nechodit tomu zbytečně naproti. Udržovat se v kondici, nepřejídat se, nehulit a nechlastat a doktorům se vyhýbat, pokud je to jen trochu možné. Protože jak tady psal někdo nade mnou - není zdravý pacient, jen špatně vyšetřený.

Po zkušenostech, jak se tenhle zdravotnický systém zachoval k oběma mým rodičům, když ve stáří potřebovali, a to měli oba odpracováno kolem 45 let, nemám slušných slov a nedělám si iluze.


červenec 22, 2022 10:50
... : AnickaM
Muj prakticky lekar (ctyricatnik) ordinuje do poledne a pak objizdi pacienty. Vecer vypisuje spoustu papiru. Ma dve sestry a a nimi se deli o svuj prijem. Preventivky pripomina a dela je peclive a lidi si stezuji, ze.je "honi" k odbornikum. Ale zazraky delat neumi, kdyz lidi prijdou pozde, treba uz taky s metastazami. Je verici s manzelkou vychovavaji 3 deti. Proc lidi neupokazuji na na takove skvele doktory? Znam pani s cukrovkou, ktera si leky skladuje doma na polici a pak se divi, ze ji museli amputovat nohu. A takovych odborniku je nas tady spousta.
červenec 22, 2022 11:20
... : Josef Kouba
Přítel mě poslal záznam z české TV kde zástupkyně ministra zdravotnictví říká
že vláda rozhoduje o tom kolik důchodců má být zlikvidováno koronavirem.
Nezdá se to jako dabované či podvod. Pokud to říká, tak je to šokující informace.
Nechci to na kudlanku kopírovat a tak jsem video posla Daniele k posouzení.
Překvapilo mě že to říká otevřeně, to jí může stát politickou karieru.
červenec 22, 2022 11:28
... : Marie
Jeden japonský vědec, držitel Nobelovky, tak napsal, že i když se k tomu covidu nedostal, tak si myslí, že byl uměle vyrobený, jinak není možné, aby existoval po celém světě najednou, jsou přece rozdílné teploty a vůbec podnebí. Má ten záznam datum? Já budu schopná si to vyhledat a děkuji předem.
červenec 22, 2022 14:12
... : doktor
Dani děkuji za důležité informace ( hlavně návštěva praktika u pacienta doma ) ohledně praktiků. Hezké odpoledne všem.
červenec 22, 2022 14:32
... : Jiri Bilina
To se Josefe nejednalo o doktora-zvrhlika, ale o vysetreni prostaty. Prestan v jednom kuse na vsechno nadavat a bud rad, ze jsi rad. Muj kamarad na pozde diagnozovanou rakovinu prostaty prave umira a je to dost hrozne.
Anicko - ja mam se svym doktorem take ty nejlepsi zkusenosti. Vede o kazdem pacientovi zaznamy, zve na preventivni prohlidky a vzdy kdyz se mu neco nezda konzultuje specialisty, nebo pacienta ke specialistovi rovnou posle. Pri posledni navsteve me doporucil druhy booster na Covid. Upozornil me take, ze mam narok na ockovani proti pasovemu oparu, tak to asi zfouknu naraz...
červenec 22, 2022 16:15
... : kyttka
Se musím smát. Tak pokud jsi nikdy milý NČ nepotkal nikdy takovou milenku, se kterou bys zažil orgasmus po vnitřní masáži prostaty, tak to vážně nepochopíš. Ona to totiž zdaleka není věc hetero chlapům neznámá.
Danielo a na tohle buď tak laskava a reaguj, fakt DEVIANTI?
červenec 22, 2022 17:58
... : AnickaM
Ale ja myslim, ze si tady Josef chtel trochu zavtipkovat. Ale at je rad, ze mu doktor to vysetreni dela. Jemu (doktorovi) to taky moc prijemne neni, nekteri byli i ohozeni. To by teprve koukal co a kam by mu pri rakovine prostaty strkali. A jeste by bezmocne lezel na gynegologickem lehatku s nohama v drzakach.
červenec 22, 2022 18:20
... : Jiri Bilina
Ten pan si kyttko bez homofobnich skreku nedovede svuj zivot zrejme ani predstavit. smilies/cry.gif
Mikin
červenec 22, 2022 18:26
... : d@niela
Kyttičko, já to většinou stíhám kontrolovat, ale dnes jsem byla na vakcině (kde jsem zjistila, že podle doktorů vůbec neexistuju - i když mám rodné číslo), pak jsem měla ještě nějaké další obíhání a hlavně mne to vedro totálně oblbuje.
Jinak - mluvila jsem na to téma s Pepou. Ono je asi jiné, když tě lékař předem upozorní, tak víš, co tě čeká. Ale i když ten dotyčný lékař byl skutečně velmi důkladný ve vyšetřování, tak neudělal jednu věc: že Pepovi neřekl, co se bude dít, jen mu řekl "Otočte se na bok"... No, prostě až do současného seniorského věku nic podobného nezažil.
Nechtěl tím stopro nikoho urazit, ale to slovo tedy dávám pryč.
červenec 22, 2022 19:34
... : AnickaM
No, oni jsou nekteri doktori pri tomhle delikatnim vysetreni dost necitlivi. My zeny bychom mohly vypravet. Po vysetreni gynekologem pri mem prvnim tehotenstvi, jsem druhy den potratila. Jenze tenkrat nebylo zvykem se soudit, tak mu to proslo.
červenec 22, 2022 19:53
... : kyttka
Danielo, jako jo, dobrý, ale po všech těm hloupých narážkách a hnusech, on ten pán vůbec není homofobní v*l. Ať to slovo nemusíš dávat pryč.
Si půjčim jeden jeho výrok. Ty jsi vážně naivní, svatá prostato…

červenec 22, 2022 20:07
... : Josef Kouba
Marie
Bylo mi podezřelé že by zástupkyně ministra zdravotnictví řekla něco
takového na plnou pusu. Je to vytrženo z konexu a někdo zkopíruje jednu minutu
a radostně šíří blbost.
Našel jsem ten pořad. Je to na TV Prima z roku Dec 5, 2021.
Na Google napsat jméno Martina Koziar Vašáková TV Prima Partie.
červenec 22, 2022 22:08
... : Jiri Bilina
Mozna tim Danielo nechtel Pepa nikoho urazit, ale vzhledem k jeho predchozim poznamkam o "dychtive vyspulenych prd*lich" a dalsich, do nekonecna se opakujicuch homofobnich zvratcich to nejspis umyslna urazka byla.
Ale co ja vim?
Me ten dobrak kvuli tomu ze jsem kritizoval Putinovu agresi vuci Ukrajine nazval vcera "vypatlanym fanatikem, petiletym parchantem, blbeckem z Yukónu, kricel na me ze jsem blbej, ze mam zalezt do sve zemljanky, ze jsem parchant a zahrnul me urazkami ohledne meho odchodu za svobodou, ktere byly uz hodne daleko za hranici kretenismu. Ve sve pomatene zlobe do toho zatahl i me nedavno zesnule rodice.
Zeby to fakt tak nemyslel?!
Vzhledem k tomu, ze zde pisi slusne a presto jsem dostal uz 2x velice dlouhy ban - neprospelo by, kdyby tento tragicky pozustatek Husakova rezimu sam dostal alespon kratsi dištanc?
Uz jen kvuli jeho uklidneni a sebereflexi... smilies/wink.gif
Mikin
červenec 23, 2022 05:52
... : Josef
Hm, tak dyštanc. A já jsem tě tady nedávno tak přátelsky přivítal. To ses mi teda pěkně odměnil.
červenec 23, 2022 07:06
... : Jiri Bilina
Zrejme doslo Josefe tragickemu omylu a ja si tvoje nevinne zertovani spletl se zachvatem bezmocneho vzteku Bilakova pohrobka. smilies/wink.gif
Mikin
červenec 23, 2022 07:45
... : Josef
Omluvu přijímám, protentokrát ti odpouštím! Ale příště už se, ve svym vlastnim zájmu, nepleť!
červenec 23, 2022 07:49
... : Jiri Bilina
Omluva zhrzenemu komundirovi, ktereho museli vcera po zachvatu prebalovat vypada stary brachu uuuuplne jinak.
Mame 5 minut po pulnoci, tož sbohem.
Mikin
červenec 23, 2022 08:08
... : Josef
Tak fajn. Jistě se ti bude dobře spát s vědomím, že jsem ti odpustil.
červenec 23, 2022 08:47
... : Marie
Pepiku, oceňuji tvou chuť si vůbec s tím pánem psát, pro mne jsi hrdina.
Josef Kouba - děkuji za odpověď, taky jsem tohle už řešila, že to bylo sestříhané, aby to vyznělo jinak. Děkuji za odpověď, dnes už nejde věřit skoro nikomu, rozumný člověk používá svůj selský rozum. A mým skálopevným rozhodnutím a přesvědčením neotřese vůbec nic, spíš se obávám, že to otřese jinýma. Vlastně nebojím, je to jejich volba a jejich život. Tyhle lži jednou skončí.
červenec 23, 2022 18:06
... : Josef Kouba
K tématu:
Doktora nemám, zatím jej nepotřebuji, ale má žena hodně zahejbala s pokladnou zdravotní pojišťovny. Oba kyčelní klouby, obě kolena a 2x se jí 4 hod. vrtali kabelem v srdci.

Našel jsem zajímavé povídání.
Proces lidské evoluce vyústil v těla, která jsou optimalizována pro úspěšnou reprodukci a výchovu dětí, ale nejsou nutně navržena pro zdravý a dlouhý život.

Zdravotní problémy spojené se stárnutím jsou často popisovány jako nemoci, které si můžeme sami zavinit, ale je nespravedlivé obviňovat lidi z toho, že zdědí těla, která nebyla navržena pro delší použití. Život si můžeme zkrátit, ale ne donekonečna prodlužovat.

 Pokud by lidé byli stavěni především pro dlouhověkost a věčné zdraví, naše anatomie a dokonce i molekulární procesy našeho těla by vypadaly úplně jinak, než v současnosti vypadají. Cílevědomá snaha o prodloužení života by ve skutečnosti mohla být pro dlouhodobé přežití našeho druhu škodlivá.
červenec 24, 2022 01:18
... : AnickaM
Tak, tak, Josefe, s tim vrele souhlasim. Proto me v Americe tak stvali Republikani, kteri byli proti statnimu zdravotnimu pojisteni. Ne kazdy se narodi se stestim, aby v zivote nebotreboval doktora. Proc se treba mladym zdravym rodicum narodilo dite s nadorem na mozku?
červenec 24, 2022 09:18
... : Josef Kouba
AnickaM
V USA doktor je placen královsky.Studuje na to 5-6 let. Můj známý je doktor anesteziolog v Denveru a jeho plat je 500 tis dol. ročně. Můj další známí platil v USA 800 dol. měsíčně za celou rodinu pojištění. Byl nemocen a 4 roky chodil 3x v týdnu na výměnu krve. Poté to vzdal a za týden měl pohřeb. Kolik to stálo pojištovnu ani nevědět. Kde na ty co nic neplatí vzít peníze.? Snížit platy za operace? To je bohužel kapitalismus. Když máš jsi OK.

červenec 24, 2022 11:37
... : AnickaM
Nejvyssi platy maji specialiste, vetsina je soukromniku a pracuji na smlouvy s nemocnici, nebo klinikou a pak si musi pojistku platit sami a ta je hodne draha a moc toho nenabizi. Nejvyssi pojistky plati anesteziologove a porodnci, ti chudaci muzou za vsechno. Tech 800$ neni nic moc. Ja mela pojistku pres nemocnici, castecne mi prispivala, ale stejne jsem pro dva platila ke ctyrem stum. Ale zato byla bez omezeni a platila i na zuby a oci. Stastna to zena, ale vic ji vyuzil muj manzel. Prakticti lekari jsou na tom hur, nekdy i to po case vzdaji, protoze pojistovne to nekdy trva i pul roku, nez jim proplati. Moje mila svagrova to ustala, i kdyz narikala na stejny problem. Ale ona si k tomu bravala 2x tydne sluzbu v nemocnici a tu nemocnici dela doted, i kdyz uz je v duchodu. Super bohatou se nestala, ale zije si slusne.
červenec 24, 2022 19:51
... : Jiri Bilina
Tak teda kapitalismus bych do toho narozdil od Pepy Kouby netahal, prakticky vsechny vyspele zapadni zeme maji lekarskou peci zdarma a v docela slusne kvalite. Ja jsem v Kanade celkem spokojen... Vyjimkou jsou Spojene staty, ale i tam existuje u spousty zamestnani rozumne pojisteni, dale tzv. Obamacare, pro duchodce pak medicare. Kdyz ovsem nekdo tim sitem propadne, muze mit poradnou smulu. Rekl bych ze Anicka o tom vi mnohem vic.
Zajimava situace nastala pri prvni kandidature Donalda Trumpa. Ten (i kdyz republikan) sliboval "fantasticke a uzasne levne zdravotni pojisteni. A bude to tak snadne, tak snadne". Kdyz ale dostal prilezitost, neudelal krome pokusu o zruseni Obamacare nic. Ale to uz je o necem jinem...
Mikin
červenec 24, 2022 22:03
... : Bara
Co myslis tim, ze vsechny vyspele zapadni zeme maji lekarskou peci zdarma? To, ze obcane neplati ani zdravotni pojisteni? Tak tam Holandsko nepatri. A okolni staty taky ne. Muzeme si vybrat z nekolika balicku, a podle obsahu se plati. Cim vic platis, tim vic mas moznosti. Uz nekolik let po sobe se kazdorocne zdrazuje priblizne o 7,5 - 10 euro. Kdyz jdeme ke specialistovi, tak prvnich skoro 400 euro si musime zaplatit sami, az po teto castce plati vysetreni nebo zakroky pojistovna. Ani rozbor krve a moci neni zadarmo. Kdyz dostanu od lekare lek, tak poprve ho musim v lekarne zaplatit, az pak ho hradi pojistovna a na nektere leky se musi doplacet. A u zubare? Je hodne lidi, co v nasem bohatem Holandsku na nej nema. Jo, emigranti z celeho sveta co si vybrali Holandsko jako raj na zemi, tak ti maji zdravotnictvi zadarmo. Ale Holandan, co pracuje, plati dane, tak ten ma bohuzel smulu.....Nemuzu si ten sarkasmus odpustit, protoze je to do nebe volajici!!!!
Od Alenky Kennedy vim, ze tam u vas na Yukonu se zdravotni pojisteni neplati, jste proste vyjimaka. Jak je to v Kanade ve vnitrozemi nevim. Rikala, ze zit nekde jinde se vsemi svymi zdravotnimi neduhy, tak se nedoplati.....
červenec 25, 2022 18:33
... : Jiri Bilina
No Baro, budto zdarma anebo se plati velice rozumne pojisteni. A uroven je zasadne lepsi nez za komousu, kde se davaly uplatky a chybely leky i pristroje. O zubari a lecich jsem nepsal, to ma kazda zeme nastavene jinak. Ale 2 nervy me bez umrtveni vytrhli jen v byvalem ČSSR. A drazi kanadsti zubari me to dodnes odmitaji uverit. smilies/wink.gif
Pojisteni v Kanade ma kazda provincie opravdu nastavene jinak, nekde se plati z dani (jako na Yukonu) nekde se plati primo. Ale vzdycky je to velice levne.
Asi jsem mel predpokladat ze se toho nekdo chytne a nepouzit slovo "zadarmo". Zadarmo neni a nebylo nic.
Mikin
červenec 26, 2022 16:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]