O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BRITÁNIE ŘEŠENÍ MÁ, A DÁNSKO JAKBYSMET PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 červen 2022

Armoiries du RwandaVývozy nelegálních migrantů ze Spojeného království dostaly definitivní zelenou. Vláda uzavřela deportační dohodu se Rwandou, kam bude posílat všechny neúspěšné žadatele o azyl. Za její první fázi zaplatí 120 milionů liber (necelé 3,5 miliardy korun). Ať už migrant vyhoštěný ze Spojeného království pocházel odkudkoli, deportován bude do Rwandy, kde dostane možnost se usadit.

 

Tamní úřady mu nabídnou práci či rekvalifikační kurzy.

Rwandské úřady uvedly, že dohoda bude zpočátku platit pět let. Lidé dovezení z Británie tam budou žít v ubytovnách a hotelech v okolí Kigali, kde budou mít k dispozici vybavené soukromé pokoje, televizory, bazén.

 

Rwanda je na první pohled „civilizovanější“ zemí než třeba sousední Uganda, neboť ulice sídelního města Kigali jsou až nezvykle čisté a podle všech informací bezpečné i po setmění. Na hranicích dokonce prohledávají zavazadla, jestli do země nevezete igelitové pytle, což tamní zákony zakazují, neboť igelit ani plasty tam už nemají co dělat.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 

KIGALI

 

 

Migranti se také samozřejmě mohou vrátit do země svého původu, ne však do Spojeného království.

 

Během loňska přišlo podle údajů ministerstva vnitra do Británie nelegální cestou přes kanál La Manche více než 28 tisíc lidí, což je více než trojnásobek oproti roku 2020.


Letos nebezpečnou cestu přes kanál La Manche absolvovalo více než 4 500 běženců a roční součet by tak mohl stanovit nový rekord.

 

 

 

A stejné řešení situace s nelegálními migranty už je i v Dánsku.

 

Dánsko se neustále snaží přimět migranty pracovat, s tím, že jinak jim sebere sociální dávky. Tedy přesvědčit až 20 tisíc přistěhovalců, převážně žen narozených v islámských zemích, aby si našli nějakou práci a nežili jen z dávek.

Proto jsou zavedena pravidla, podle nichž budou migranti muset pracovat alespoň 37 hodin týdně, aby mohli pobírat dávky.

 

Ohledně Rwandy - dánský ministr pro migraci Mattias Tesfaye říká, že opatření týkající se vývozu nelegálních migrantů je podstatně humánnější než dosavadní procesy, protože se tak sníží příliv uprchlíků, kteří kvůli vidině lepšího života riskují svůj život na nebezpečných migračních trasách.

 

Žadatele o azyl bude proto posílat do třetích zemí, do Afriky. Náklady na celý proces zaplatí Kodaň. Tuto iniciativu také podporuje velká část dánské populace.

 

 

ANDREA

 

Komentáře (23)add feed
... : Jiri Bilina
Vzhledem k tomu, ze se jedna o neuspesne zadatele o azyl, je to velice dobra zprava.
Tem uspesnym prejme v nove vlasti to nejlepsi.
červen 15, 2022 04:43
... : Josef
No, vony ty pobyty jsou ovšem tvrdě rasistický. Každej chce, aby ti chudáci pracovali. A jak oni k tomu přijdou? Takhle si emigraci určitě nepředstavovali, to už mohli rovnou zvostat doma.
To takovej náš světovej umělec Jára Hutka, ten si v Holandsku zařídil pár desetiletí bez práce. Tomu říkám sociální systém!
červen 15, 2022 10:29
... : magdalenka
Pokud by Británie nebyla koloniální velmoc, která ovládala snad třetinu světa, byla by to jen zajímavá zpráva o přehození problému vyspělé země na chudší africkou. Takhle je to návrat k modernějším koloniálním způsobům... Co budou dělat Afgánci a Číňani ve Rwandě mi není fakt jasné.

červen 15, 2022 10:40
... : doktor
Souhlas s Magdalénkou.
červen 15, 2022 14:09
... : Bara
Prvni letadlo ktere melo dnes z Britanie odletet s migranty smer Rwanda, neodletelo. Nekolik emigrantu podalo stiznost k soudu, opozicni strany a neziskove organizace a dalsi a dalsi lidumilove to odskoudili jako nehumanni, dokonce princ Charles to oznacil jako ohavne......
Jako napad to bylo mozna dobre, ale jak to tak vypada, neprovodotelne.
červen 15, 2022 16:27
... : Bara
Ja se omlouvam za ty preklepy - odsoudili, neprovoditelne.
červen 15, 2022 16:29
... : Jiri Bilina
Josefe, stary to brachu, s tim ze lide kteri maji moznost pracovat nemaji dostavat nic zadaemo souhlasim. Ale co se Jaroslava Hutky tyce, jsi uplne vedle. Ten se zivi cely zivot jako hudebnik, ilustrator, spisovatel a basnik. Kdyz mu komunisticky rezim v roce 1977 zakazal vystupovat, odesel na 20 let do Holandska, kde se zivil coby umelec dal. Koupil jsem od neho v te dobe pres nakladelstvi manzelu Skvoreckych elpicko.
Mikin
červen 15, 2022 16:56
... : Bara
Ja ziji v Holandsku od roku 1983 a ze zacatku jsem se docela hodne zajimala o ceskou komunitu. Samozrejme jen v mem okoli, ale kdyz se zamyslim zpet, tak jsem zde v Holandsku nikdy v mediich (ani od nikoho) nezaslechla jmeno Jaroslav Hutka, politicky emigrant, umelec co se zivi hudbou. Nechci mu krivdit, ale nedokazu si predstavit, ze by zde o jeho tvorbu byl zajem. Uplne neco jineho byl bratr Jiriho Simka, ktery svym televiznim poradem, ktery se proste nazyval Simek a kam si zval zajimave lidi, vryl do pameti snad vsech Holandanu v te dobe, a vsichni o nem velice hezky mluvili. Byl osobity, prijemny, trosku drzi a trosku sably, nebal se sve hosty poklepat po rameni, projevit emoce, protoze to Holandsko proste neznalo. Jo, ten delal Ceske republice dobre jmeno. I kdyz mluvil holandsky se silnym akcentem a s chybami. Byl to oblibeny clovek. Ted snad zije v Italii.
červen 15, 2022 18:28
... : Jiri Bilina
No vidis Baro, ja ho stejnou dobu sledoval z Kanady. On zadny televizni showman nikdy nebyl, ale zeby nekdy zil bez prace jsem si nevsiml...
červen 15, 2022 18:57
... : Bara
Dneska neni muj den, delam hrubky i v tak jednoduche gramatice......to je tim vedrem.....
červen 15, 2022 19:52
... : LUCIE T.
Musím uznat, že "mistr" měl nastudováno asi 20 písniček, z nichž ani jednu nenapsal, ale posbíral je. Docela si pamatuji částky, které tento "písničkář" účtoval naší ZO SSM. Z SSM žil. Když mu STB navrhla odchod do zahraničí, na rozdíl od ostatních folkařů hned emigroval a "boj" proti totalitě zabalil. V Holandsku na něj nejenže nečekala otevřená náruč, ale protože nic neuměl, kromě drnkání, žádný blahobyt, od jointu k jointu.
Po návratu zjistil, že jsou u nás mnohem lepší muzikanti, co ještě navíc celé roky předtím pomáhali Čechům. Tohle ho štvalo.
Chorobně závistivý člověk, jenž v životě nic nedokázal, protože bez práce nejsou koláče ani Nizozemsku. Už tam záviděl sousedovi, co pracoval a měl se líp než on.
červen 15, 2022 22:17
... : Jiri Bilina
Nojo, ono na folkare, jazzmany a podobne tvory necekala " otevrena naruc" nikde. Dobre je, ze si pan Hutka dokazal zachovat rovnou pater a nestal se parazitem.
Narozdil od anonymniho tvora LUCIE T, ktery se nam zde buhvi jak vetrel. smilies/wink.gif
červen 16, 2022 06:31
... : Josef
Dobrá rada: Nezačínej s tim zase znova!
Nikdo se NÁM, a už vůbec ne tobě, nikam nevetřel a o anonymitě máš zrovna ty, s nejmíň patnáctiletym nickem a s nejmíň tříletym vtíráním se sem, skutečně nejmíň co mluvit.
červen 16, 2022 08:36
... : Jiri Bilina
To si me Josefe s nekym pletes. Ja tady milá Máńo z Počernic psal vzdycky pod svym vlastnim jmenem a prezdivkou.
A urazet zrovna Hutku, ktery si jako jeden z mala umelcu zachoval za sovetske okupace rovnou pater a odesel do exilu az kdyz mu komousi zakazali zpivat, to je tedy hodne ubohe.
A zacal jsi s tim ty, v clanku o necem uplne jinem. smilies/wink.gif
červen 16, 2022 17:23
... : mamča
Jiri Bilina : Jestli Hutkovi někdejší mocní zakázali zpívat, tak to pro českou kulturu nebyla až taková ztráta. Těch pár písniček co hrál, nikomu v paměti nezůstalo. Až po "sametu" vyrukoval s jediným hitem "Krásná je zem...", tak byl chvíli populární. Nicméně z téhle jednoduché písně se nedalo žít dalších 30 let a nic nového, co by nikoho neuráželo, už nevymyslel.
červen 16, 2022 19:24
... : Jiri Bilina
To je mamco vec vkusu. Ja si treba jen tak z hlavy vzpominam na nejmene 6 dalsich pisnicek a to nejsem vylozene fanousek folku.
Ti "nekdejsi mocni" byli nikym nezvoleni zlocinci, kterym nedal nikdo pravo hudbu zakazovat, nebo povolovat.
Typicke je, ze toho chlapa dnes pomlouvaji hlavne lide, kteri maji z te doby nejvic masla na hlave.
Mikin
červen 16, 2022 22:07
... : Jiri Bilina
NČ, Pepo, Josefe, aby nedoslo k omylu a zbytecne hadce...
Ja si umelcu kteri tu hruzu prestali s rovnym chrbatem (Landovsky, Havel, Hutka, Chramostova, Kubisova atd.) vazim mnohem vice nez vohnoutu, kteri v te dobe chodlili na schuze, do pruvodu, na komunisticke "prehravky", nebo podepisovali antichartu.
Ale to neznamena, ze bych proti te druhe, 99x pocetnejsi skupine neco moc mel. Nemam pravo je soudit a Buh vi, jak bych se zachoval na jejich miste ja. smilies/sad.gif
Akorat zasnu pokazde, kdyz tihle dobraci zacnou tech 7 Statecnejch pomlouvat.
Nezajima me, jestli je k tomu nuti jejich vlastni cerne svedomi, umyslna ztrata pameti, nebo treba vrozena tupost. Ale v techto pripadech by aspon trocha studu a bobrik mlceni nebyly na skodu.
Nemam pravdu, stary brachu? smilies/wink.gif
červen 17, 2022 05:30
... : mamča
Jiri Bilina : Současní "mocní" nám opět zavádějí cenzuru, svoboda slova neexistuje. Pokud máš jiný názor než "ten správný", a někde ho vyjádříš, byť jen na diskuzích pod články, buď tě smažou, ev. zablokují, nebo za "nesprávný názor" hrozí až 3 roky vězení.
To zas ta pravda a láska dostává na prdel. Ale máme hen tu demokracii.
červen 17, 2022 05:32
... : Jiri Bilina
O tom sice mamco nebyla vubec rec, (stejne jako nebyla rec o Hutkovi) ale chapu ze clovek v zoufalstvi placne ledacos.
Ale zase spatne. Ja chapu, ze by se zastancum zlocinneho komunismu nebo Kremlu nejaky ten mucednik hodil, ale nejsou. smilies/sad.gif
A nakonec - i ty dezinformacni webiky vychazeji vesele dal...
Mikin
červen 17, 2022 07:17
... : Josef
A to si Mamčo představ, že mě, tak skvělýho diskutéra, před tejdnem zablokovali na dezinformačních Parlamentních listech. Přihlásit se pod jinym nickem z jiný web adresy už nelze, musí se teď k tomu poslat telef. číslo na kerý esémeskou sdělej kód, a když už tam jednou to samý číslo maj, tak nepřihlásej a nepřihlásej a nepřihlásej.
Takže na jednom z největších dezinformačních kanálů už mám po ftákách.
červen 17, 2022 10:00
... : *deeres*
Stejně nestíhají,i na Seznamu se začínají objevovat názory lidí, co čtou ty konspirace, které jsou zítra pravdou. Ale s přihlášením kamkoliv mám také potíže, dnes několik marných pokusů přihlásit se do mojí pošty, (na jejich vylepšování jim kašlu), a teď jsem zápasila i s Kudlankou.
červen 17, 2022 10:40
... : Jiri Bilina
To stary brachu Josefe nic neni. Pro registraci do diskusi na iDnes musis poslat i kopii pasu nebo obcanky (se zacernenymi osobnimi udaji). Ja tam pisu (stejne jako na Kudlu) uz snad 8 let pod svym vlastnim jmenem i prezdivkou a diky slusnemu vyjadrovani vetsich potizi nemam.
Ze s trolly, kteri meni jmena jako ponozky dosla trpelivost i bulvarnim Parlamentnim listum, to je pro me svezi novinka. smilies/wink.gif
červen 17, 2022 16:48
... : Josef
Holt jsem potrestanej za pravdu. Utěšuju se tím, že Mistr Jan z Husince dopadl o trochu hůř.
červen 18, 2022 07:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]