O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NE, OPRAVDU NEJSME RASISTI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 červen 2022
Je to děsný. Pár tisícovek v podstatě nevzdělaných lidí dokáže setsakra ublížit našim vztahům s třemi sty tisícovek lidí, kteří jsou v podstatě stejní jako my. Ano, víte, o čem píšu. O těch maďarsko-ukrajinských cikánech (nepíšu Romech, protože oni si tak neříkají), co nežijí ve válce, nikdy se u nich nebojovalo, ale kteří se rozhodli, že tady by bylo fajn, protože tady se "dává". Jo, v podstatě se jim vůbec nedivím. Když stačilo jen pobrat děti, co nejvíc dětí, a sednout do vlaku, který měli navíc zadarmo, tak proč nejet? Když na druhém konci čekala země, tolik slibující.

 

 

 

 

A taky fakt.

Na konci cesty byla naše doširoka otevřená náruč, hodná, milá a litující. A dávající.

Jenže, na rozdíl od té velké většiny, která se snaží asimilovat, se kterou v podstatě nejsou žádné problémy, tady nastaly. A navíc na hodně viditelných místech.

Co se kde dělo a děje, to všichni dobře víte.

Ano, už se o tom zas až tak moc nepíše, jen se občas ozve nějaký ten zoufalý hejtman, starosta, primátor či někdo jiný, kdo má tyhle hosty na zápraží.

 

 

V centru Brna táboří desítky Romů z Ukrajiny. Nevíme co s nimi, zní od lidí  i neziskovek | Společnost | Zprávy | Brněnská Drbna - zprávy z Brna a  Jihomoravského kraje

 

 

Jenže - přiznejte si – kdyby se nějaká taková obsáhlá rodina uložila u vás na trávníku před domem, nebo i jen na nějakém plácku poblíž, byli byste sice setsakra naštvaní, ale taky byste nevydrželi jim alespoň něco základního nedat. Ono by se totiž ani nic jiného dělat nedalo.

 

Mám tu poblíž jednoho mládence, který dobrovolničí. Teď právě se rozhoduje, že toho bude muset nechat. Je totiž už zcela vyčerpaný. Pochopitelně, že ne jen fyzicky, především jeho psychika dostala těžce na frak. Každý den ta beznaděj, ta sysifovská a nejspíš zcela zbytečná práce. Co vám budu říkat – chodil na Hlavák.

Vlastně je omlouval, a já mu věřila:  že oni nemají žádné základy chování a jednání, neznají to, co máme my. Jsou to lidé, co žijí v pravém slova smyslu z ruky do úst. A bohužel, stejně tak jednoduché mají i vyměšování.

 

Ohledně nějakého efektivního řešení – tady naše zákony narazily. My je nemůžeme někam odvézt a někde je ubytovat a dát jim práci a děti poslat do školy – protože tohle oni nechtějí. Chtějí jen těch pět tisícovek. A v podstatě, pokud něco nikdo neprovede, není postižitelný. A tak se sice postavilo pár stanových táborů, jenže, protože to není podle jejich představ a zažitého způsobu života, tak zase další den byli na původním místě.

 

Ano, je to problém. Sice proti jiným, podstatně větším, zas tak obrovský není – ale nebudeme si nic zastírat: peníze, které od nás dostávají, by mohli dostávat jiní, kteří by je uměli hodnotně využít a případně se v budoucnu zapojit. Jenže se nedá myslet jen na to, co je menší a co větší problém.

 

Pokud je nebudeme řešit, pokud to necháme všechno zase plavat, odplout do ztracena, s tím, že „ono se to nějak samo vyřeší“, tak se nám naše laxnost setsakra vymstí.

 

 


Otevírám teď debatu na toto téma.

Jde mi především o váš názor, o nápad, návrh - co s tím.

Asi tu nic extra nevymyslíme – vždyť v tom lítá i naše velemoudré vedení.

 

Každopádně:  

zdržte se, moc prosím, vulgarit, to ničemu nepomůže;

máte-li výhradně negativní názor, komentujte jiný článek.

Díky, d@niela

 

 

Komentáře (16)add feed
... : Jiri Bilina
Ze zde "nic extra nevymyslime" to je bohuzel mozne.
Zadna demokracie nemuze rozlisovat obcany te stejne zeme podle barvy pleti. "Tebe sem pustime a pomuzeme ti, tobe nepomuzeme protoze vypadas nejak pricmoudle..."
Kanada mela pred lety podobny problem s ceskymi Romy a resila ho roky. Podarilo se to castecne zavedenim vizove povinnosti pro vsechny obcany ČR a pozdeji uznanim Ceske republiky za "bezpecnou zemi". Ze ktere nema nikdo pravo zadat v Kanade o azyl.
Coz, jak jiste uznate, v pripade Ukrajiny ucinit nelze. Od Kyjeva a Charkova se sice podarilo okupanty vyhnat a lide se tam vraci, ale na Donbase naopak prekonavaji ruska zverstva vsechny rekordy.
A aby to nebylo lidem na zapade te zeme lito, posilaji jim agresori z lodi v Cernem mori krizujici strely, ktere se jako na potvoru trefuji do obytnych ctvrti. Takze kam se ma zenska s deckama, jejiz manzel bojuje na fronte za svobodu uchylit... smilies/undecided.gif
Mikin
červen 14, 2022 02:47
... : Josef
Jsme - nejsme; já jsem.
Lacinějc by přišlo, kdyby se každýmu, kdo se chystá přiject, rovnou v jeho "domovině" dal v nějaký směnitelný měně ekvivalent těch pěti tisícovek s tim, že nikdy v Česku už nedostanou ani halíř. Vyplatilo by se, dát jim i dvakrát víc. Snad by ani nebylo nutný snímání otisků prstů. Identifikace podle fotek už je dneska na vysoký úrovni.
červen 14, 2022 06:37
... : Petr Sysala
Lidé, co prošli Uprchlickým táborem Traiskirchen by možná poradili, ale z historie se dnes už nepoučuje, to není politicky korektní. Lež se ale pravdou nestane, kdybychom nastokrát chtěli a redaktoři ČT makali na 4 směny.
červen 14, 2022 07:29
... : d@niela
Mikine, hezká slohová práce, ale na jiné téma!!!

Nikde nepíšu, že Češi rozdělují lidi podle barvy pleti.
Ti, o kterých píšu, nebydleli v obytných čtvrtích a válkou zasaženi nebyli.
Byli "zasaženi" informacemi, že tady se dává...

Jedná se o to, že tito lidé se nechtějí nijak zapojit, sžít, tak jako ostatní Ukrajinci. (Mj. - velká část z nich jsou Maďaři.) A jezdí i do dalších zemí, do Polska, Dánska, Rakouska, Německa atd. Tam a zase zpět.

U nás se to řeší nabídkami ubytování a práce - což ale odmítají.

červen 14, 2022 09:11
... : *deeres*
Ze Strašic je už před čtrnácti dny vypakovali, odvezli je na vlak do Rokycan, cíl Jezová, vagóny ale nezamkli. Každopádně se už nemusím bát nákupu v Bille, abych nechytla choleru.
Dnes v rádiu, Luby u Chebu, tam jim ubytovali skupinu 30 Romů, z toho 25 dětí. Obec 2100 obyvatel už desítky Ukrajinců přijala a teď neví, co si počne s dalšími trošku jinými dětmi.

A jejich maminy: "Rabotat němogu, děngi nět, nám nado vsjo!"
smilies/smiley.gif
červen 14, 2022 10:58
... : Petr Sysala
Možná by stačilo znovu zprovoznit nějaká kasárna (vojáci dnes bydlí hotelovým způsobem) a jako obsluhující personál tam zaměstnat pracovníky nejrůznějších neziskových organizací, hlasitě se zasazujících o práva imigrantů.
Střecha nad hlavou a tři jídla denně s možností se vysprchovat (za mých mladých let ve studené vodě) by mělo lidem, co přišli o vše pro začátek stačit. Až si najdou práci mohou za bránu, jinak jen vycházky. Někdo to musel vydržet dva roky a žádné celoživotní trauma z toho neměl.
červen 14, 2022 12:34
... : doktor
Co s cigány? To v Ústí n.L. řešíme šedesát let a nic není možné realizovat.
červen 14, 2022 13:24
... : Jiri Bilina
Kdyz ja si Danielo nemyslim, ze moje "slohova prace" je na jine tema. Ani nepochybuji o tom, ze k vam spousta tech lidi prisla parazitovat.
Jen rikam, ze v pripadech nejruznejsich vyzirku je demokracie bezmocna. Tak jako byla bezmocna pred lety zde v Kanade.
Ale ze bych stejne nemenil... smilies/wink.gif
červen 14, 2022 14:12
... : d@niela
Jirko - zase jedna "zmýlená" - je tu přes tři sta tisíc Ukrajinců, těch opravdu uprchlých před hrůzami války, ale jen relativní zlomek těch, co dělají tu ostudu - a ti neprchali před válkou, ale naopak si jen jezdí pro dávky.
A jak píše "doktor" - ani u nás (a asi i jinde ve světě) se to nedaří vyřešit.
Já nevím, připadá mi to, jako kdybychom měli měnit jejich způsob myšlení, života.
I když - a o tom napíšu co nejdříve článek, v jedné zemi to docela jde, ale zas: není to dobrovolné, je to tvrdá diktatura; i když v dobrém smyslu a hlavně s dobrými výsledky.
Ale - diktatura...

Mj. zatím můžeš - můžete hádat, kde to je...
smilies/grin.gif
červen 14, 2022 14:58
... : Jiri Bilina
Vzdyt ja s tebou Danielo souhlasim. A co se te diktatury tyce, to me zajima. Protoze ty komunisticke v tom zrovna uspesne nebyly...
A o Romech vim (jako nekdo kdo vyrustal na okraji brnenskeho Bronxu) svoje. Poslat me s penezi v kapse po ulicich Francouzska, Engelsova a Marxova koupit vstupenky do kina Lipa, to me rodice poslali jen jednou. Pak me vstup do Stinadel zakazovali. smilies/smiley.gif
Kdyz uz jsem se zminil o tom romskem exodu do Kanady - podle jedne ceske socialni pracovnice v Torontu nam zde nakonec zustali hlavne ti, kterym se chtelo pracovat i ucit se anglicky. Ti ostatni se hodne vraceli do Ceska kdyz zjistili, ze socialni davky jsou zde sice mnohem vyssi, ale stejne je to s cenou kuriva i alkoholu.

červen 14, 2022 17:54
... : *deeres*
plzeňská.drbna.cz Článek Romští uprchlíci. Ze Strašic už odjeli,mají z nich radost někde jinde.
červen 14, 2022 18:44
... : mamča
d@niela :
PŘEVZATO Z POŠTY :

Cikáni ve Švýcarsku.

Vrátil jsem se ze 6 denní studijní cesty ve Švýcarsku. Je tam také hodně cikánů, ale vidíte na rozdíl u nás, jak tvrdě pracují.
Mají tuto motivaci:
Podporu v nezaměstnanosti jen po odpracování souvisle 5 let bez delšího přerušení.
Odmítnutí práce - žádná podpora.
Ztráta zaměstnání vlastní vinou - absence, požití alkoholu na pracovišti -žádná podpora.
Zničení obecního bytu a státního majetku musí zaplatit a nebo do vězení-tvrdě tam pracovat na uhrazení škody.

Je s podivem, že pseudohumanisté nekřičí a veřejně nekritizují Švýcarskou konfederaci, že nechce zadarmo bez odevzdané práce živit parazity.
A nikdo v rámci Evropy nemluví o rasismu ve Švýcarsku.


červen 15, 2022 15:20
... : Jiri Bilina
Proc by to mel nekdo nazyvat rasismem? Pokud je to pravda, bude to nejspis platit pro vsechny, nejen pro cikany.
Mikin
červen 15, 2022 17:01
... : mamča
Jiri Bilina : Ale vždyť o tom to je ! Všem stejná práva, ale i povinnosti.
červen 15, 2022 20:00
... : Jiri Bilina
Konecne s tebou mohu Mamco v necem souhlasit.
červen 16, 2022 06:34
... : Josef
S touhle obecnou thesí musí souhlasit každej. Potíž nastává, když vyžadování jejího naplňování je určitejma skupinama, vehementně podporovanejma "neziskovkama", který z toho mají skvělej bezpracnej život, taky částí politiků, novinářů, publicistů, napadaný, coby rasizmus. Jestliže se nevyžadování a nevynucování plnění povinností stane oficiální politikou vlády, je ke skutečnýmu rasizmu velmi úspěšně nakročeno.
červen 16, 2022 09:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]