O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE NÁM PAN RESTAURÁTOR VYCHECHTAL PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 červen 2022
Máme v Praze na Staromáku takovej národní poklad, orloj. Několikrát jsem ho viděl v chodu už od outýho dětství, vždycky, když v celou hodinu pochodovali svatí "jak na orloji". Nikdy mě ani nenapadlo nějak přemejšlet nad tím, jestli přitom koukám na originál kalendária nebo na nějakou kopii. Stejně jsem z tý dálky viděl totální prt. Ani jsem nevěděl, že původně to maloval Mánes.


 


 

V dětství mě zajímaly jen ty hejbací figurky a děsil kostlivec (o tom se mi dokonce jednou i zdálo). A pozdějc mě daleko víc než celej orloj zajímaly buchty, který jsem tam při procházce Prahou přivedl, abych se jako předvedl, že nejsem žádnej blbec.

 

A nedávno jsem s hrůzou zjistil, že ten náš národní poklad je dočista zhanobenej. Restaurátor si s nim pohrál, některejm figurám dal xichty svejch kámošů či milenek, některý znetvořil, prostě si z toho udělal nehoráznou xrdel. Teda - mohlo by mi to bejt úplně fuk, nic bych nepoznal, ani kdybych se hodiny pozorně díval. Zaprvý tomu nerozumim ani zamák, a zadruhý je to tak daleko, že  Mánesa bych stejně nepoznal, i kdybych tomu rozuměl.

 

A krom toho! Originál od Mánesa je už dobrejch 150 let uloženej v nějakym muzejnim depozitáři, takže už ani za Františka Jósefa lidi nečuměli na Mánesa, čuměli na kopie.

 

Takže mě hrůza zase opustila a navopak se mi Pan restaurátor stal se svym smyslem pro srandu hrozně blízkej a sympatickej, i když jsem o něm nikdy předtim neslyšel. 

Přijde mi hrozně srandovní to současný "upřímný" zděšený pohoršení všechmožnejch ctitelů umění, kteří si toho "zhanobení" najednou všimli až po čtyřech letech. Doteď si ničeho nevšimli ani omylem, ale teď najednou prozřeli!? Bych spíš řek, že v drtivý většině jsou ti spravedlivě rozhořčení kritici, dovolávající se národního uvědomění a potrestání zhanobitele, na tom s uměním úplně stejně jako já.

 

 


 

 

Nám, když někdo řekne Mánes, tak velmi moudře pokejveme hlavou, jakože my samozřejmě víme, nejsme žádní blbci, i když ve skutečnosti víme naprostý, ale naprostý xovxno!

Mně osobně nesrovnatelně víc vadí zhanobení Nábřeží křivym barákem, z něhož dodneška zapomněli sundat lešení (prej Tančící dům), nebo zbourání nádhernýho baráku na rohu Opletalovy a Václaváku.

U mě má pan restaurátor orloje ohromnou jedničku s ohromnou hvězdou za svůj smysl pro srandu a za to, jak skvěle vyjebal s pokryteckou uměleckou "smetánkou".

 

NČ,

vstřícnej každý legraci

 


Komentáře (3)add feed
... : d@niela
pan malíř navrhl cenu a vyhrál, klient byl rád, že tam zas obrázek bude. Tak to se splnilo, turisti maj, co je potřeba, tak vo co, soudruzi, go? Na tu dálku je stejně pendrek vidět...
Blbej kdo dává, blbější kdo nebere.
Kocourkov... smilies/grin.gif
červen 13, 2022 09:21
... : *deeres*
Jenže ta degradace historického centra začíná od maličkostí. Mně se na tom místě rozkejvanej barák taky nelíbí. Co nikdo nedomyslel, tak, jak vyčistit za nějaký pátek tu korunu. Už za rok byla špinavá a dávno nepřipomíná křišťál.



červen 13, 2022 09:39
... : d@niela
Petře, přesně to samé si říkám taky. Jen se to vlastně docela hodilo, protože teď chudáci novináři těžko shánějí neškodné téma.
Což ovšem neznamená, že tohle není sviňárna do nebe volající. To se na "vznikající dílo" nešel nikdo podívat? To se to nechalo nainstalovat bez sebemenší kontroly?
Každopádně, jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaké pokračování, nebo se jen mávne rukou, jakože teď jsou věci důležitější...
červen 13, 2022 15:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]