O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UŽ NIC NENÍ NEMOŽNÉ - FURRIOVÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 31 květen 2022

Monster Wiki Database > Dragons Den: Dragon Quest FansiteVýraz pochází z anglického slova fur neboli srst, osrstěný. A právě srst, alespoň ta plyšová, hraje v této komunitě dost důležitou roli. Její členové, se nesmírně rádi mění na zvířata, ale s lidskými vlastnostmi a charakteristikami, tedy zvířata, která dovedou mluvit, oblékají se do "zvířecího", snaží se chovat jako to "své" zvíře, ale chodí po dvou.


 

A to většinou zvířata srstnatá, jako koně, psi, vlci, lišky, lvi, kočky; ale jsou mezi nimi jiní, například draci nebo různí brouci, kteří sice srstí nedisponují, přesto do komunity patří.

 

 

Original species of furry fandom: an overview. | Dogpatch Press

 

 

Takový nadšenec si svou postavu-personu (neboli fursonu) naprojektuje zcela podle svého přání, může jí dát přesně ty vlastnosti, po kterých touží, ale kterých se mu v reálu nedostává, třeba veselost a otevřenost. Stejně tak může změnit pohlaví a sexuální orientaci - heterosexuální introvertní dívka se ve světě furries může stát extrovertním bisexuálním lvem.

 

Obecně jsou furríci velmi kreativní – být členem této subkultury totiž obnáší i malování tematických obrázků, vytváření komiksů a knih a především - převtělování se do své postavy na internetových fórech nebo srazech těchto nadšenců.

 

 

Furries are taking Toronto by storm

 Chlupatci z Toronta

 

A právě na srazy je potřeba mít svůj vlastní zvířecí kostým, který není vůbec snadná ani levná záležitost. Jeho výroba může stát až sto tisíc korun, není proto divu, že je každý furry na svůj kostým patřičně hrdý.

 

furwalkprague - Twitter Search / Twitter

 

 

Pro zajímavost - členů a fanoušků této subkultury je v Česku zhruba tisíc, v kostýmu se na veřejnosti ukazuje však jen několik desítek. Ač by se mohlo zdát, že roztomilá zvířátka jsou doménou dívek, v současné komunitě převládají muži, poměr je zhruba dva ku jedné. Ano, možná právě představa muže v kostýmu roztomilého zvířátka způsobila, že se o této komunitě začalo hovořit převážně v souvislosti s potenciálními sexuálními deviacemi. Ano, na internetu lze nalézt pornofilmy s kostýmy nápadně připomínajícími furries.

 

 

furry5.jpg

 Z jedné sešlosti v Pittsburghu

 

Jinak, pro neznalé, mluvíme o celosvětové komunitě odhadované na statisíce lidí, kteří si říkají furry fandom. Tvoří ji staří i mladí, všechna pohlaví, generální ředitelé, dělníci, svobodní, páry, rodiče, studenti, LGBTQ a heterosexuálové – jsou jimi všichni, kteří oslavují fantasy zvířecí postavy s lidskými vlastnostmi. Všichni, kteří se rádi převtělují do zvířat…

 

Závěrem jedna „zajímavost“ – v Americe už byl vznesen požadavek, aby stejně, jako jsou tam už toalety rozdělené na dámy a pány, na trans-osoby i osoby bezpohlavní, tak aby byly toalety i pro tato zvláštní dvounohá zvířata... No, možná už to tam je.

 

d@niela

 


Komentáře (3)add feed
... : Josef
Todle sem nevěděl ani nikdy neviděl. Zato jsem ve svym pohnutym životě měl tu pochybnou čest, poznat zblízka dvě skutečný fúrie.
květen 31, 2022 05:14
... : d@niela
Ale pár kočiček tvým pelíškem prošlo, ne?
A myslím, že nejvíc se ti stejská po tý fakticky dlouhosrstý, co ti lezla pod deku, seděla na okně, a které ses tak urputně zbavil, abys pro ni druhý den celej smutnej jel, a přivezl zpátky ...
smilies/grin.gif
květen 31, 2022 06:19
... : Josef
Jenomže za pár měsíců jsem ji znova odvezl a zpátky nepřivezl. Dodneška si to vyčítám jako zradu.
Už NIKDY žádný zviřátko!
květen 31, 2022 07:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]