O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA VAŠE PŘÁNÍ, MOJE PŘIKÁZÁNÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 květen 2022

Nepřipadá vám, že se tu hádáte o něco, co můžete ovlivnit stejně, jako počasí v Austrálii? Lidé se na internetu často hádají o různých tématech, mnohdy o těch, kterým zas tak moc nerozumí (i když jsou o tom stoprocentně přesvědčeni). Účelem sporu je určit pravdu. Ale nikdo z vás není specialistou, odborníkem na dané téma natolik, aby mohl skutečně danou pravdu kázat. Jde především o vaše „přesvědčení“, o váš vlastní názor.

 

 

 

Nejprve probíhá neškodná diskuse a nakonec to pokračuje urážkou a prudkými spory mezi vámi. Následuje nekonečný proud urážek, a to jak vůči danému tématu, tak ve vztahu ke všem ostatním, kteří mají názor jiný.  Vím, že chování člověka na internetu se obvykle liší od jeho chování v reálném životě. Na síti se lidé považují se za opravdové znalce, mohou bezpečně psát své argumenty a fakta. A díky tomu se velmi často přestanou ovládat a nastává banální zúčtování, tvrdé urážky a vyhrožování.

 

 

A proto prosím vás, naše bojovné toreadory,

nestyďte se a napište do komentářů,

co vás nutí osočovat jeden druhého.

Napište, proč máte tolik zapotřebí jeden druhého urážet.

Tedy, pokud najdete odvahu to napsat.



Nemyslím to ve zlém, mám pocit, že za ta dlouhá léta jsme už docela fajn parta, takže třeba váš osobní názor pomůže tuhle situaci vyřešit.

(Je ale další eventualita: pokud to odsouhlasíte, nebudu tedy už publikovat žádné články, které by k jakémukoli sporu sváděly, kudlanka bude pak stejně „záživná“, jako nějaké časopisy pro – ani nevím jaké; nebudu je hledat – protože JÁ nezáživnou kudlu nechci!)

 

 

 d@niela

 


Komentáře (101)add feed
... : strejda
Teď mi řekni, Danielo, co tě přimělo k napsání tohoto přikázání. Dělám si srandu, protože někdy čtu opravdu jen ty nadpisy a tomuhle nadpisu nějak nerozumím. Ale to bude můj problém. Asi věk...
Ale fakt by mne zajímalo, čí příspěvek Tě přiměl k tomuto domlouvání a k výchově svých čtenářů. Nebo že by to souviselo s přicházející tvrdou cenzurou? Když já už jsem ji zažil... A byla to blbá doba... Jsem jen na rozpacích. Byl to snad můj příspěvek, Lenky, Pepy nebo snad toho pana seberealizátora z Yukonu, který to tu má asi jako poslední štaci, když už ho všude blokovali. Ale já jsem ho požádal docela slušně, aby na mne nereagoval. Já za to nemohu, že on to nevydrží a že musí.... Nebo si také myslíš, že jsme malé děti a že potřebujeme neustále vychovávat a školit se v duchu vládní politiky a tedy jediného správného názoru? Ale my už nejsme děti... To anonymní napomínání ke slušnosti přináší jen nejistotu a já nevím, jestli to neplatí ausgerechnet na mne. Ptám se proto, že bych se jako příště zdržel úplně a svůj názor si nechal jen pro sebe. Asi to tak bude i lepší. Abych nezavdal příčinu...
A pokud to platí na mne, mohla jsi si všimnout, že jsem byl slušnost sama. Žádné vulgarity jsem tam po sobe nenašel.
květen 03, 2022 20:29
... : AnickaM
EGO, Dani,EGO. To je jak s agresivnimi ridici. V praci deptani sefem, doma uslapnuti, tak se vyradi na silnici. Stejna anonymita jako na internetu. Divim se, ze tech krizku u silnic nemame vic.
květen 03, 2022 20:49
... : Lenka 1
Přidávám se ke strejdovi.

Musíš si Dani, vybrat. Pokud sem budeš dávat články s "horkými" tématy, tak musíš počítat s tím, že budou mít hodně komentářů a ne všechny se ponesou v duchu té jediné správné pravdy.

Všechno si po sobě čtu několikrát, abych tě (nebo sebe) nedostala do průšvihu a nejsem si vědoma toho, že bych někoho urazila.

Rudohnědé soudruhy a další podobné nálepky pro čtenáře má tady v oblibě někdo jiný.




květen 03, 2022 20:52
... : d@niela
Ale nééé...
panebože, mně jde jen o to, abyste si tak moc nenadávali...
Abyste si to užili bez "modřin".
Mějte svý názory, ale neurážejte se hrubě...

DÍKY MOC!!!

květen 03, 2022 23:26
... : Jiri Bilina
Co se me osoby tyce, zajima me predevsim cestovani a politika, tak o techhle vecech rad podebatuji. Nevadi me kdyz je diskuse ostrejsi, vadi me osobni urazky a kopirovani cizich textu. Tak se snazim temhle vecem vyhnout a myslim ze me to docela jde. A jsem rad, ze to zde na Kudle jde i ostatnim diskuterum.
Akorat Lenka me nedavno nazvala fanatikem, ja to ignoroval a od te chvile se zda byti vsechno v poradku.
K poznamkam panu Kouby a strejdy o tom, ze me "vsude blokovali" bych si dovolil podotknout, ze krome Kudly diskutuji pravidelne jen na iDnes. Uz tam jsem aspon 5 let a zadne potize nemam. Jediny clovek o kterem vim ze tam dostal zaracha je sam Kouba. smilies/smiley.gif
Mikin
květen 03, 2022 23:48
... : Josef Kouba
Opět chybné informace Mikine, psát na idnes mohu, ale nesmím k článkům diskutovat ještě 18 týdnů, protože jsem k jednomu článku slušně řekl svůj názor. Ten se velení nezamlouval a dostal jsem zaracha. Pošlu Daniele poslední můj článek, je z minulého měsíce.
S idnes končím, psát tam nic nebudu, protože je to jednostranně zaměřený internet časopis.
květen 04, 2022 01:21
... : Josef Kouba
Novinářka zpovídá rabína u Zdi nářků:

„Rebe, jak často se sem chodíte modlit?“

Rabín: „Dvakrát denně.“

Novinářka: „A za co se modlíte?“

Rabín: „Aby se lidé přestali nenávidět, aby nebyly války, aby si lidé pomáhali a měli se rádi.“

Novinářka: „To jsou samá krásná přání. Jak dlouho už se takhle modlíte?“

Rabín: „Padesát let.“

Novinářka: „Padesát let!!! To je neuvěřitelné. A jaký máte pocit, když vidíte svět kolem sebe?“

Rabín: „Mám pocit, jako bych mluvil do zdi….“

květen 04, 2022 01:23
... : d@niela
Jé, to je nádherný!
Mám moc ráda židovské vtipy, židovskou moudrost...
Je to nesmírně poučné
květen 04, 2022 03:30
... : Jiri Bilina
IDnes neni Koubo "jednostranne zamereny internet casopis", ale internetova verze novin vlastnenych jistym Babisem. Takze nic moc, ale spousta clanku jsou preklady z renomovanych zdroju a tak se to da vetsinou cist.
A zaracha jsi nedostal "za svuj nazor", ale za neco co jsi okopiroval ze stranek, kterych by se slusny clovek nedotknul ani nasadou od smetaku. Coz ostatne delas i zde. smilies/wink.gif
Zkus psat z vlastni hlavy a hlavne - drz se tema diskuse.
květen 04, 2022 04:35
... : *deeres*
Nakoukla jsem, všude vidím brouka Pytlika,a pořád se mi chceme zvracet.
květen 04, 2022 06:15
... : kyttka
Ok, tak co mi vadí…
Vadí mi, když někdo napíše článek jednostranně. Jednostranně se dá a má psát osobní komentář. Tím, Danielo, že vydáš článek, jako je ten poslední od NČ v podstatě s takovou koncepcí, jakou je napsaný, souhlasíš. Není v tom nic, co by mělo výpovědní hodnotu: To a to se stalo, takhle reagoval ten, takhle onen, takové to mělo důsledky a následky pro toho a toho. Jistě, můžeš tu namítnout, že to je humor, nadsázka, satira. Ovšem i satira se může a má psát chytře. Tohle bylo čistě nasírací přesně ve stylu: Tak si šťouchneme do té druhé názorové skupiny. A já při vaší inteligenci pochybuju, že by to ani tobě ani NČ nebylo jasné.
Vadí mi, a v tomhle souhlasím s Mikinem, že se tu objevují citace, zkopírované kdoví odkud. Když si s tím člověk dá tu práci a najde, odkud to je, tak většinou nestačí zírat.
Další věc, co mi vadí. Je tak trochu k smíchu, že tady vydáš článek o zdrcující diskriminaci, protože se jedna ženská nedostala k psovodům, mimochodem velmi milá, empatická, chápající a nikoho nediskriminující, takovou, že má hned jasno, kdo o historii nic neví, a měl by přestat koukat na Ordinaci. To totiž vůbec není ta samá paušalizace. A pokud se dobře pamatuju, tak někdo holt diskriminuje ženský, někdo cikány, trans a tak dál, karma bejvá svině. Není to příjemný pocit, něco nemoct, někam se nedostat, protože jsem, co jsem, že?
(A v pohodě, já četla jenom Dějiny Ruska v edici Dějiny států https://www.databazeknih.cz/knihy/dejiny-ruska-77452) někdy kolem roku 2000, kdy jsem byla doma se Sim a měla moře času. Teď ho mám méně, takže jsem si jenom prolítla 125 stránkové pojednání od Koubského. Vřele doporučuju, ovšem je to v placené sekci jednoho deníku, tak sem nemohu dát odkaz.
Kdyby měl někdo zájem, ráda přes Kudlanku poskytnu tomu, kdo nemá na mě osobní kontakt. Jo a taky dějiny jiných států, mě to poměrně zajímalo od mala. O Ordinaci ani nevím, že to vůbec ještě v televizi dávají, tak nevím, kdo k ní má blíž.)
Máš skutečně jen dvě možnosti, buď sem nic kontroverzního nedávat, nebo to sem dávat a potom musíš počítat i s komentáři, kde si čtenáři nebudou ležet v náruči.
Pak máš třetí možnost, vybrat si jen proud a v tom jet. Pak ti oponenti sami odejdou a budeš mít na webu shodu. Což se tu v podstatě stalo a možná jsme jen nostagičtí pitomci, co měli Kudlanku rádi a doufají, věří, no nic, zpátky do reality, nezmění se to.
Je to naprosto jednoduché rozdělení tady na Kudlance stejně jako ve společnosti okolo nás. Už hodně dlouhou dobu tady nemáme žádné autority, které by lidi stmelovaly, děje se pravý opak.
Vždyť: „Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.“
Tak co čekáš.


květen 04, 2022 07:35
... : Iris
Naprosto souhlasím s Kyttkou, nemusím nic dodávat.

Jen k tomu zvracení z Mikina - neotravuje předlouhými citacemi vyšťouranými a okopírovanými bůhvíodkud, píše slušně a dobře rodným jazykem a ničím jiným, než názorem odlišným od většiny zde, se neproviňuje. Jsem ráda, že je tu zpět.

Vy máte zpět zase Lenku. smilies/wink.gif
květen 04, 2022 08:20
... : Lenka1
Pro kyttku:

Počítala jsem s tím, že když půjdu s kůží na trh, tak někomu udělám tu správnou radost. Takže ti gratuluju k prvenství.

A víš co? Můj neúspěch mi ani v nejmenším nevadí, jsem za to ráda, protože jen díky tomuhle plánu mám dva nádherný psí kluky a tahle složka není jediná.

A srovnávat moje názory na neřízenou ilegální imigraci nebo na naši jednu nejmenovanou menšinu, co jsem psala tehdy před lety s diskriminací u bezpečnostních složek je trochu úsměvné. Skoč si pokecat třeba do takového Švédska, jak na tom s tou integrací jsou. Už o tom začínají psát i oficiální média, že se jim to tam tak trošku zvrtlo.

Dneska opět poukazuju na obrovské bezpečnostní riziko díky hurá akci naší vlády, která pod pláštíkem uprchlíků před válkou pouští do naší země bez kontroly naprosto kohokoliv. A moje zdroje už říkají, že to v některých místech už začíná.

A k té Ordinaci - nevím, jestli se tě dotklo osobně, ale člověk, který se o historii rusko-ukrajinských vztahů zajímá dlouhodobě, tak prostě nemůže bezuzdně fandit Ukrajincům. Protože prostě není pravda, že za nic nemohou.

Nikde nepíšu, že se zastávám jedné nebo druhé strany. Jen píšu historická fakta o tom, co k tomuhle nešťastnému vyústění vedlo.

Každý soudný člověk ví, že když někoho zatlačíš do kouta, dlouhodobě ignoruješ jeho volání po diplomatickém řešení a vyvoláš u něj přesvědčení existenční hrozby, tak dotyčný prostě vyrazí do útoku. Říká se tomu pud sebezáchovy.

Když budeš psa píchat klackem do oka, tak se nediv, že tě kousne. Tak to prostě je.

Ale samozřejmě máš právo podporovat tu jedinou správnou pravdu, která se teď prezentuje a všechno ostatní je cenzurováno. V tom ti nikdo nebrání.

Přeju ti hezký den.


květen 04, 2022 09:19
... : Lenka1
Ještě k těm moudrům.

Nevím, jestli tohle je židovské, myslím, že ne, ale na tom nesejde.

Jeden moudrý muž řekl:

"Těžké časy vytvářejí silné muže. Silní muži vytvářejí lehké časy. Lehké časy vytvářejí slabé muže. A slabí muži vytvářejí těžké časy."

Tipněte si, v jaké fázi jsme teď my.

smilies/smiley.gif
květen 04, 2022 09:45
... : kyttka
Pro Lenku:

Proč myslíš, že z toho mám radost?
Radost z toho nemám. Je to prosté konstatovaní. Nic víc.

Kdo studuje ruské dějiny, ten ví, že na Rusa nikdy neplatila diplomacie, nikdy v historii Ruska v jeho čele nestál člověk, který by chtěl decentralizovat moc. Je tam hluboce zakořeněný systém nadřazenosti a podřazenosti, a pro to, aby se človíček vyšplhal jen o kousíček výš, je ochotný udělat prakticky cokoliv. A jelikož k tomu vyšplhání se mu tam vcelku nepomůže to, co umí, ale právě jeho postoj k centrální moci, tak to tam je, jak to je. Proto přes 80 % Rusů bude souhlasit s tím, kdo je zrovna u moci.
Rusko není a zřejmě nikdy nebude prozápadní křesťanská země, rádo by bylo supervelmocí jako kdysi.
Já neříkám, že Ukrajinci nikdy nic, ostatně, ani Češi, jak víme i z naší národní historie, nebyli vždycky holubičky.
V tomto případě platí: Nihil est tertium. Musíme si vybrat.
Já nejsem moc fanda toho, co by kdyby. Kdyby se jednalo, kdyby tenkrát tamti tamto…
Ta válka je tam, kde je. Teď. A já říkám, že když už je tam, kde je teď, tak ano, tak budu stát na straně Ukrajiny a říkám, že ji podporovat máme. Protože právě proto, že já bych byla ráda, aby si každý mohl vybrat, kým chce být, v jaké zemi chce žít a kam chce svůj život směrovat. Kdyby se národy nevyvíjely, kdyby lidi nechtěli zlepšovat svůj život, a nezlob se, já tu generaci Ukrajinců, která chce patřit na západ docela chápu, tak bychom tady u nás měli co? Rakousko-Uhersko?
Ono je také docela dobré si uvědomit, že středověk v Rusku skončil na začátku 18. století. A nevolnictví zrušili téměř sto let po tom, co u nás. Takže ať si tam mají klidně vládu jednoho člověka dalších 50 let, ale ať to nenutí nikomu jinému.

Ty budeš bojovat případně na čí straně, když jsme u toho, že ta třetí světová bude? Nebo máš pocit, že v ní budou operovat Češi sami za sebe? Nebo hodíš nohy na stůl a bude ti to fuk?

I tobě hezký den

květen 04, 2022 10:03
... : *deeres*
Vždyť: „Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.“

Pokud se tyto údaje prolínají, tak je tu ještě pořád polovina normálních. Jenže zombifikovaných.
Já znám jiný citát:
1% ovládá svět
4% jsou jejich loutky
90% lidí spí
5% je vzhůru a snaží se těch 90% probudit
1% používá 4%, aby zabránilo 5ti% v probuzení těch 90%.
Nechápeš, co říkám? Spi dál!


Náš národ byl na tom nejlíp, když jsme se chovali diplomaticky. Dokonce se tehdy naše území rozpínalo od moře k moři. Podporovat konflikt kdekoliv na světě provokováním a zasíláním zbraní, místo humanitární pomoci, je zvěrstvo. I s tou humanitární pomocí je to všelijaký, zásilky se hromadí na hranicích Polska, dodávky zbraní mají přednost.
květen 04, 2022 10:50
... : Lenka1
deeres:

Dodávání zbraní do jedné ze stran ve válečném konfliktu je kromě zvěrstva z morálního pohledu i válečný zločin z pohledu mezinárodního práva. Tak jestli někdy v budoucnu bude tahle situace někdy souzena, tak by před soudem měli stát i naši politici.

Náš národ byl na tom nejlíp, když jsme se chovali diplomaticky.


To je pravda. Jsme malý stát, s prakticky nulovým vlivem na cokoli, tak by v našem zájmu mělo být vycházet se sousedy dobře a spolupracovat tak, aby z toho obě strany měly prospěch. Nicméně to lze očekávat od lidí na určité intelektuální a charakterové úrovni. Což v případě několika posledních našich vlád je čirá utopie.

Já si nepřeju nic víc než aby se těch 90% lidí probudilo, protože tahle cíleně vyvolávaná nenávistná kampaň proti Rusku velice rychle může překročit Rubikon a už to nepůjde zastavit.......


květen 04, 2022 11:30
... : Lenka1
Kyttka:

Promiň, ale tvůj poslední komentář mě utvrdil v tom, že vést s tebou jakoukoli další debatu na téma Ukrajina, je plýtvání energií.

Zrovna tak mi přijde poněkud komický a dětinský dotaz, na čí straně budu stát v případné válce.

Protože ta případná válka, pokud se Západ nepřestane chovat jako chovanci Jedličkova ústavu, bude bohužel jaderná.

A pak ano, hodím si nohy na stůl a budu se kochat tou září, protože to bude to poslední, co v životě uvidím.

květen 04, 2022 11:36
... : Josef
Vůbec netoužím přilejvat voleje do vohně. Jen bych rád věděl, co na mym poslednim článku byla nepravda, fejk, manipulace. Abysem jako věděl, čeho se napříště vystříhat, abysem jako věděl, co příště smim a co nesmim.
Dík.
květen 04, 2022 13:13
... : d@niela
SUPER - SUPER, ano, nechci dávat jednostrannou náplň Kudlance. Je vidět, že faktická diskuze jde i bez osočování.
Jsem neskutečně blažená.
A to proto, že jste tak fajn...

květen 04, 2022 13:14
... : kyttka
Pepo, manipulace je to v tom, že jsi napsal, jak je to médium usvědčeným manipulátorem. Kvůli jedné fotce a třeba chybě jednoho lempla. O tom v tom není ani čárka. A můžeš cokoliv, co uzná Velekudla za vhodné, jen pak prostě přijdou reakce. To je všechno.

Lenko, takže co konkrétně má Západ udělat? Dát ruce pryč, protože jeden prezident má červené tlačítko a ať si tam tedy dělá, co chce?
Opravdu myslíš, že to zmáčkne on i všichni další? To přece není rozhodnutí jednoho muže. A vážně jim to nebouchne ještě doma pod zadkem? Ale jinak mě uklidňuje, že kdyby to bouchlo, tak udělám to samé co ty. A to vážně. Ale jinak, pokud by to nebyla válka jaderná, ale pozemní, letecká nebo pro mě za mě třeba mistrovství světa v piškvorkách, pořád budu radši na straně toho Západu. Zkrátka jsem naivně dětinská a přiznám to,kde bych stála, čemuž ses ty vyhnula.

A ne, Danielo, není to fajn.
květen 04, 2022 13:51
... : doktor
Huráááááááááá,modřiny nemám rád.I když jsem v životě dostal i přes papulu nezabylo mne to,ale posílilo.Avšem přeji hezké odpoledne bez slovních modřin.
květen 04, 2022 14:29
... : Krakonoš
Tak si to, Danielo, zkus představit takto: Máš tyhle svý stránky na konci třicátejch let minulýho století a chodí ti na ně diskutovat jednak parta, která dlouhodobě obdivuje úspěchy budování státu pana Hitlera a jednak její oponenti, který si myslej, že pan Hitler nejni až takovej gentleman a že nám brzo sebere kus republiky. Pak dojde na lámání chleba a tý republiky, pan Hitler si jí kousek vezme, taky proto, že ta první parta volala po tom, aby byl hlavně zachovanej mír, aby nebylo naslouchaný válečnejm štváčům, protože zabíjení není pěkný a je lepší pro ten světovej mír kus nějaký tý země vobětovat. To už je ta druhá parta fakt podebraná a vzájemně se velmi hádají, ba na urážky dojde. No a najednou jsme ve válce, kudlanku ještě vokupanti nevypnuli, a tak se nám ty dvě party hádají úplně do krve a sprostejma slovama se to jenom hemží. A já se ptám - budeš je dál nabádat ke slušný diskusi, byť s opačným názorem? Budeš se snažit udržet krásnou laskavou platformu pro vzájemný potýkání těch, kdo tvrdí, že v náruči velkoněmecký třetí říše nám bude nejlíp, s těma, kdo by rádi vystřelili náckům mozek z hlavy? A budeš lavírovat tak nějak mezi nima, abys ani jednoho nenasejřila? A nebo si vybereš stranu, protože jsme ve válce?
No, stojí to za zamyšlení. A protože my jsme ve válce a já si stranu vybral už před 30 lety, tak sem teď nepíšu, nemusíte se bát, tohle je výjimečný. Já si nemám s ruskou pátou kolonou o čem povídat. Mějte se tu pěkně smilies/smiley.gif.
květen 04, 2022 14:30
... : d@niela
Krakonoši,
napsal jsi to perfektně, a jsem az velesmutná z toho, jak moc máš pravdu. A ano, je mi moc líto, že sem už nepíšeš.
Jsem asi už moc stará a hloupá, tedy spíše naivní, když jsem si myslela, že kudla by mohla být i nadále taková prima hospoda, kam může každej, beze strachu, že mu utrhnou hlavu.
Já totiž dětství, mládí i produktivní život prožila s damoklovým mecem nad hlavou. Mým rodičům ta hnusná všudypřítomná hrůza život nakonec vzala..

Ale chápu ze ted je doba, kdy se každý hlásí k jednomu klanu a za ten bojuje.
Když nic, tak alespoň na netu. A OSTŘE.
mj.pochopitelně, že jsem jestě tvor se zbytkem rozumu, a proto přeju Ukrajině.

Ok, tak co teď?
Poraďte, o čem má kudla být, kvůli čemu byste sem zašli?
PROSÍM...


květen 04, 2022 16:32
... : Jiri Bilina
Ahoj Danielo,
puvodne jsem chtel sarkasticky komentovat Lenciny vyroky o nejrozlehlejsi zemi sveta po zuby ozbrojene jadernymi zbranemi, kterou podle ni zahnala Ukrajina do kouta ... smilies/wink.gif
Prekazil me to Krakonos, ktery se odmitl zaplest do mlhy kremelske propagandy a napsal to tak, jak to opravdu je.
Ano, jsme ve valce. A nemusime ani sledovat hruzy, ktere Putinova diktatura bez jakekoliv provokace rozpoutala na Ukrajine. Jeste drsnejsi jsou totiz vyroky ruskou vladou ovladanych medii, kde se otevrene mluvi o jadernych utocich na Pariz nebo Londyn, o nutnosti obnoveni Velkoruska (vcetne evropskych zemi ktere ovladal SSSR), koncentraku, sterilizaci oponentu, zavedeni stanneho prava, uzavreni hranic i znarodneni prumyslu. Proste jakasi stalinsko-hitlerovska diktatura na plne pecky.
Pochopitelne ze prejes Ukrajine. Te preje krome quislingu snad kazdy, kdo pamatuje okupaci v roce 68. Ten prekvapive provedeny utok vysadku na Ruzyn, zatceni vlady a postupna normalizace, pri ktere byla zprvu pouzita ta nejhorsi spodina naroda ochotna kolaborovat, dokud se nepodarilo (s vyjimkou dosti male mensiny vedene disidenty) vice nebo mene zlomit i ten zbytek.
Putler se to na Ukrajine pokusil zopakovat. Vcetne vysadku na letisti v Hostomelu. Jenze se do toho Volodovi chybicka vloudila - Ukrajinci se za dobu 8 let od jeho zlocinne agrese proti Krymu, Luhansku i Donecku pripravili a brani se jako lvi.
Takze musely prijit vyhruzky jadernou valkou a pomoc pate kolony, o ktere pise Krakonos. Ktera se ti zabydlela i zde na Kudlance a ktera si zvykla, ze ji zpravidla ani pri urazkach disidentu nikdo neklade odpor. Proto asi ta zloba...
Co s tim, o tom jsme spolu diskutovali soukrome. Ja vzdycky navrhoval merit vsem stejnym metrem a vylozenou spinu i nadavky mazat. Nevim ale, jestli na to uz neni pozde.
Treba se jeste vrati a poradi Krakonos. Ten zde byl vzdycky nejvetsi hlas rozumu.
Ale jeho duvod pro odchod taky chapu... smilies/undecided.gif
Mikin
květen 04, 2022 17:49
... : strejda
Ta diskuse zde, se zvrtla v jedno velké nepochopení. Daniela to sice nazvala klany, ale já se necítím být napojen na nějaký klan. A jestli lze srovnávat názorovou rozdílnost s klany, pak je tu něco špatně. Mám jen trošku jiné názory, nesouznějící s momentální vládní politikou a netleskám těm vládním amatérům. To je vše. Ale to přece neznamená, že když začnu kritikou samotného Zelenského a říkám, že by mu slušelo více pokory a také by se měl vzdát urážení některých státníků, neznamená to, že fandím Rusku. Já si naopak přeji, aby už to skončilo, aby už přestali umírat lidé. Pokud bychom však do detailu rozpitvali události ještě před vznikem této agrese, vychází to tak, že i Ukrajina má máslo na hlavě a právě u nich to ukrajinské dělení na klany začalo už mnohem dříve, spolu s majdany. Ale to je moc a moc vět. Každý si to může vyhledat a kdo má jen trošku paměť, možná i nemusí.
Nevzpomínáte si snad na projev Zelenkého, ve kterém vyzýval Nato k zapojení se do konfliktu? To bylo velmi nepromyšlené a velmi neprofesionální. Okamžitě by do toho zatáhl celou Evropu, celý svět.
A když pak podobný amatérismus, posilněný silnou dávkou ukrajinské euforie, vidím i u našich vyvolených, říkám si - no potěš koště... s touto vládou jsme to vyhráli. Jeden amatér vedle druhého. Tato euforie má však i jeden plus. Konečně vytlačila to několikaleté covidové šílenství. Jen odborníci se vyměnili.
Takže abych to shrnul. Vítán je zde každý, jehož názor souzní s názory naší vládní garnitury a k ní přitulených médií a jaký se očekává od vyspělého občana naší, již nedemokratické země.
A protože nejsem vyspělým občanem této, do totality mířící země, budu se věnovat jiným a mnohem přínosnějším aktivitám. Všem zde přeji jen to nejlepší, hlavně zdraví a mějte se krásně. Jooo, a pište básně!
květen 04, 2022 18:45
... : Lenka1
Kyttka:

Lenko, takže co konkrétně má Západ udělat? Dát ruce pryč, protože jeden prezident má červené tlačítko a ať si tam tedy dělá, co chce?

Dobře, zkusím to ještě naposledy.

Za prvé - Rusko do kouta netlačí Ukrajna (ta na to ani nemá a nikdy mít nebude), jak se mi tady někdo snaží podsouvat, ale právě onen Západ. Zejména tedy USA. Ve skutečnosti je tohle všechno jen jedna velká špinavá hra, na kterou Ukrajinci skočili. Asi jako když američtí Indiáni vyměňovali korálky za půdu. Západ používá Ukrajinu jen jako klacek na Rusko. O Ukrajinu a lidi v ní vůbec nejde.

Za druhé - svět nefunguje podle ideálů, jak všichni máme právo na nezávislost, suverenitu, samostatné směřování a rozhodování, atd.....ono to tak pěkně zní a všichni se cítí tak nějak morálně vyspěle.

Realita je taková, že svět je geopoliticky rozdělen a velmoci, kam dneska Rusko patří, ať se nám to líbí nebo ne, mají své zájmy. A hájí si je. A pokud to nejde po dobrém, tak po zlém. Dělají to všechny velmoci, zejména ta, se kterou teď posledních 30 let kamarádíme. Takže opravdu nechápu, proč se tak zavzdušňovat, když to jednou udělá ta druhá, se kterou jsme se kamarádit přestali.

Mimochodem - kamarádi našich kamarádů už hezky dlouho masakrují civily v Jemenu. Co ty na to? Situace je úplně stejná. Nějak jsem si nevšimla, že by ti to vadilo. A nejenom tobě. Že by to bylo tím, že se o tom nemluví v televizi?

Nebo úplně aktuálně se poněkud zavzdušňují USA kvůli Číně a jejímu paktování se se Šalamounskými ostrovy. A vyhrožují, že si to nenechají líbit. Tak jak to je? USA můžou hájit svoje zájmy a Rusko ne?

Já jsem především realista a možná i cynik, a proto mě zajímá především, co z toho budeme mít, pokud se do toho budeme plést.

A bohužel mi vychází, že České republice, zemi, kde jsem se narodila, a kterou považuju za svůj domov, to nepřinese nic dobrého. V krajním případě nás naši snaživí quislingové ve vládě jednající už naprosto otevřeně v zájmu někoho jiného než ČR, zatáhnou do toho opravdu naostro.

Jsem pak zvědavá na komentáře hrdinných podporovatelů Ukrajiny, kteří nadšeně kroky naší vlády schvalujou a cítí se tak strašně ušlechtile a lepšlidně, až tu válku nebudou sledovat jen v TV, ale budou ji mít doma naostro.

květen 04, 2022 18:58
... : Lenka1
Pro strejdu:

Škoda, že to balíš. Jestli jsem to tedy pochopila správně. Každej hlas rozumu je dneska v týhle šílený době zapotřebí. I když tady na Kudle asi nic nezměníme, tak přece jenom diskutovat s někým, kdo neutrpěl úraz hlavy s následným žlutomodrým otokem mozku, jak to naprosto trefně vystihla deeres, je fajn.
květen 04, 2022 19:15
... : Jiri Bilina
Cim to asi Lenko bude, ze se s jednou velmoci kamaradi mensi zeme zcela dobrovolne, zatimco ta druha si musi porizovat kamarady pomoci brutalnich invazi, vrazdeni civilistu a dosazovanim kolaborantu do vedoucich pozici?
A jeste by bylo dobre vedet, zda se to rusacke pravo napadani sousedu a nasledne zavadeni zlocinnych diktatur tyka jen Ukrajiny, nebo jestli se to vztahuje i na zeme byvaleho vychodniho bloku? Tedy i na Ceskou republiku.
Podle Putlerem ovladanych medii ma totiz Rus sva prava i tam.
květen 04, 2022 21:06
... : Jiri Bilina
A jeste k tem Lencinym vyhruzkam o "valce naostro". No tak te se Cesi a dalsi narody dockaji prave v pripade, ze nechaji zlocinny rusky rezim porazit Ukrajinu a posunout se na zapad.
květen 04, 2022 22:54
... : Petr Sysala
...ta druha si musi porizovat kamarady pomoci brutalnich invazi, vrazdeni civilistu a dosazovanim kolaborantu do vedoucich pozici

Celá Afrika hlasovala proti vyloučení Ruska z RB OSN. Rád bych dostal nějaké důkazy o vraždění, invazích a loutkových vládách v zemích černého kontinentu.

Nečekám odpověď, jen poukazuji na další blábol vedoucího politického školení mužstva (já ještě na vojně byl, tak to pamatuju)
květen 05, 2022 07:19
... : Josef
Strejdo, to ještě nevíš, že není přípustné, poukazovat na Zelenského život před 24.2.2022? Bacha!
Jeho vyjadřování směrem ke "spojencům" ovšem já osobně neberu za nepromyšlené a neprofesionální, nýbrž za dožadování se splnění danejch slibů, ve smyslu "neboj se, pokud budeš hodnej, my tě v tom nenecháme; ale ne aby tě napadlo, začít s nějakou neutralitou." Prakticky stejný poňoukání, jako před Majdanem 2014, tehdá převážně ze strany EU. To je muj názor. Já neumim soudit jen následky, aniž bych se současně nezabejval příčinama. Tohle jsem tady psal už několikrát, stejně, jako Pepan Kouba.
Jinak jsem včera z rádia, spíš náhodou, vyposlechl kus půlhodinovýho rozhovoru s profesorem Václavem Hořejším. Podle mýho názoru v tom bylo úplně všechno. Dneska si to na netu ČRo Plus vyhledám a vyposlechnu celý.
květen 05, 2022 08:06
... : Petr Sysala
Jediná malá země, která dokázala porazit Putina je Čečna. Proč? Protože se jako správná muslimská země mstila za agresi tím nejhorším terorizmem. To jediné bylo schopno pohnout veřejným míněním zfanatizovaných rusů. Proč je teď Kadyrov největším kámošem Putina?

Takže se stačí jen zeptat: Jsme jako demokratické státy schopny stejného boje s Ruskem? Pokud ano, je šance zvítězit. Násilnický kripl ničemu jinému nerozumí. Jenže to zase nepochopí politici, jejichž nejsilnější zbraní je pevné semknutí, vysílání fialových signálů, ostré rezoluce, cenzura a masová propaganda.
květen 05, 2022 08:40
... : Lenka1
Petr Sysala:

S tím by se dalo i souhlasit. Prostě - silnější pes m...á.

V první čečenské válce ještě za opilce Jelcina dostali Rusové na držku, v té druhé to otočili a vrátili to Čečencům naprosto brutálním způsobem. Takovým, že současná válka na Ukrajině je ve srovnání s tím vedena pořád ještě dost měkce.

Čečenci pochopili a za to, že jsou už "hodní", do nich RF cpe neskutečný prachy. Výhodné pro obě strany.

Money talks and money rules.



květen 05, 2022 10:10
... : Lenka1
Mikin:

No tak te se Cesi a dalsi narody dockaji prave v pripade, ze nechaji zlocinny rusky rezim porazit Ukrajinu a posunout se na zapad.

Ale prosímtě, Putin je na narozdíl od tebe konceptuálně gramotnej a chápe rozdíl mezi možným cílem a zbožným přáním.

Tohle mě nepřestane dostávat, na jaký neuvěřitelný blbosti prosťáčci dokážou naskočit.

A ještě něco - 3/4 světa ve skutečnosti ten slavnej Západ nesnáší, právě kvůli jeho agresivní expanzivní politice za poslední desetiletí.

Někteří se tváří neutrálně, jiní otevřeně fandí Rusku. Odtud to hlasování, o kterém se zmiňoval Petr Sysala.

A mimochodem, elegantně ses vyhnul tématu Saudi vs Jemen, ty humanisto. Stejně jako celej ten vyspělej Západ. Kdy uvalíme sankce na ně?


květen 05, 2022 10:52
... : Petr Sysala
Hitler obdivoval islám za jeho bojovnost a krvelačnou krutost, Putin si najal islámské žoldáky z Čečny. Paralela je zřejmá. Kadyrov dostal volnou ruku a spoustu peněz, takže je u koryta. Zbytek měl na výběr, buď se podvolit nebo se nechat podřezat. Pořád ještě někdo věří kecům o mírumilovném islámu? Švédsko už řeklo nahlas, že integrace selhala.
květen 05, 2022 10:56
... : Josef Kouba
A proto prosím vás, naše bojovné toreadory,

nestyďte se a napište do komentářů,

co vás nutí osočovat jeden druhého.

Napište, proč máte tolik zapotřebí jeden druhého urážet.

Tedy, pokud najdete odvahu to napsat. Daniela.

Danielo, mnohým to nedošlo. Po koroně je Rusko po Rusku bude......možná konec světa.
květen 05, 2022 11:58
... : doktor
Krakonoši a Danielo děkuji. Potěšily mne vaše myšlenky i ty napsané.!,"mluvíte" mi z duše.
květen 05, 2022 13:23
... : Jiri Bilina
Tak zrovna s tou Afrikou sis Petre Sysalo vybral ten nejlepsi priklad. Tam kremelsti soudruzi kolonizovali a nastolovali diktatory jako nikde jinde. Jen si vzpomen na vsechny ty "lidove demokraticke" rapubliky, ktere muselo na rozkaz Velkeho bratra podporovat i Ceskoslovensko. V posledni dobe tu ulohu prebrala Cina a tak prikazy tamnim despotum jak hlasovat v OSN prichazeji z Pekingu.
A Cecna Putina neporazila. Voloda rozbombardoval jeji hlavni mesto Groznyj se stejnou hitlerovskou brutalitou s jakou prave znicil Mariupol. A dosadil sveho pudlika Kadyrova. Muslimsti Cecenci nejsou zatim jako vojaci nic moc. Putin je sice proti svym slovanskym bratrum vyslal, ale kluci se vyznamenali hlavne loupezemi a mucenim zajatcu. A take prestrelkou s burjatskymi a dagestanskymi jednotkami, se kterymi se poprali o zbozi naloupene v ukrajinskych domacnostech. To ma Putler dobrou armadu...
O tom ze jsi absolovoval skoleni PŠM naprosto nepochybuji. smilies/wink.gif
Mikin
květen 05, 2022 15:27
... : Jiri Bilina
Co se tyce toho Lencina srovnani Putinovych uchylnosti v Cecne a na Ukrajine, velky rozdil tam nevidim. Volodovi fasiste bombarduji (v zoufalstvi nad tim ze se ta statecna zeme uspesne brani) krome vojenskych zarizeni i skoly, nemocnice a nadrazi. Mariupol (mesto velikosti Brna) srovnali z 95% se zemi a pocet mrtvych civilistu je tam za 2 mesice vyssi, nez za 2 roky nacisticke okupace.
Podle meho nazoru se nam kazda koruna nebo dolar ktery Ukrajincum na obranu jejich zeme posleme 10x vrati. Protoze nebudeme muset proti tem zverstvum bojovat na vlatnim prahu. Ustupovat Hitlerovi byl take omyl...

Lenka: Ale prosímtě, Putin je na narozdíl od tebe konceptuálně gramotnej a chápe rozdíl mezi možným cílem a zbožným přáním.
Tohle mě nepřestane dostávat, na jaký neuvěřitelný blbosti prosťáčci dokážou naskočit.
A ještě něco - 3/4 světa ve skutečnosti ten slavnej Západ nesnáší, právě kvůli jeho agresivní expanzivní politice za poslední desetiletí.
Někteří se tváří neutrálně, jiní otevřeně fandí Rusku.

--------------------------------------------
Uz se Lenko zase vztekame? smilies/wink.gif
Kdo Zapad a demokracii nesnasi a fandi Rusku jsou ty nejodpornejsi diktatury. A na samotnem Zapade ty nejodpornejsi kreatury, kterym se ve svobodne spolecnosti prilis nedari. Zajimave je, ze do toho vysneneho Ruska nebo severni Koreje zatim neemigrovala ani jedna z nich. smilies/wink.gif
Zeby Putin a jeho propagandiste mysleli sve plany na znovuovladnuti vychodni Evropy jen ze zertu je krasna myslenka, ale nejspis jen to jen dalsi lez ruskych trollu. Kteri se opetovneho prijezdu neprilis vonavych ruskych tankistu do Prahy nemohou dockat.
Kdyz je zde Krakonos nazval "patou kolonou", trefil hrebik na hlavicku. smilies/wink.gif

květen 05, 2022 16:48
... : Lenka1

Kde vidíš, že se vztekám? Jen jsem si povzdechla nad tvojí hloupostí, to je všechno.

Takže jsi konceptuálně negramotnej. Bu bu bu, jsem strašlivej Putin a všechny vás sežeru i s chlupama. No jo, tak se v tom rochni dál, když tě to baví.

Zbytek těch tvých fantasmagorií nemá smysl komentovat - najdi si např. kolik zemí doopravdy hlasovalo pro sankce proti Rusku, třeba ti něco doteče.

Saudům ses opět radši vyhnul.

Tak se měj.
květen 05, 2022 17:11
... : Jiri Bilina
Jaci Saudi? Dobrej whataboutism. Jeste pridat, ze v Americe bijou cernochy. smilies/wink.gif
Ja tady v zoufalsvi nad Putinovymi zverstvy (ani nad tim ze se jeho nackum nedari porazit mnohonasobne mensi armadu) jako kralik neklickuju.
Diky za prani, dobre se mit budu a pockam tech par dnu na prehlidku na Rudem namesti. Treba se Putlerovym hrdinum podari konecne zavrazdit posledniho Mariupolce a bude se pred mauzoleem vycpaneho Vladimira Ilijice Uljanova - Lenina natrasat jako kohout. smilies/cheesy.gif
květen 05, 2022 17:42
... : Petr Sysala
Tak Sovětský svaz kolonizoval Afriku. smilies/grin.gif
Prosím ještě něco, co si mám opravit v dějepisu smilies/cheesy.gif
květen 05, 2022 18:03
... : Jiri Bilina
Jisteze Sovetsky svaz kolonizoval. Pomoci marxismu-leninismu a domacich zradcu. A nejen Afriku, ale treba i Ceskoslovensko.
-------------------------------
Ja ted zrovna mluvil asi hodinu na Messengeru se svym kamaradem Petrem, ktery vozi pravidelne z Policky do Mukaceva pomoc. Rikal, ze v Zakarpati kam to maji Rusaci najdal byl az do nedavna klid, az ted nekdy ze tam doletela prvni raketa a poskodila nadrazi.
Podle neho je tam zvlastni atmosfera. Hodne uprchliku z vychodu, hlavne zeny s detmi. Zeny ktere prisly o manzely nebo blizke pribuzne chodi v cernem a celkove je tam trochu ponura atmosfera, ale zaroven obrovske odhodlani. Zmizely rozdily mezi tamnimi Rusiny, Ukrajinci, Rumuny a Madary a vsichni jsou zajedno v tom, ze se ubrani. Ze si tou luzou z vychodu svou zemi ani svobodu ukrast nenechaji.
Osobne jsem rad, ze je takova i vetsina Cechu. Kolaboranty kteri fandi Putlerovi proste pohrdam...
květen 05, 2022 21:24
... : Josef
Když to tak čtu, napadla mě věta z filmu:
"Jestlipak si myslíte, soudruzi, že pád letadla přežil? No přežil, protože mu to politicky myslelo, ....".
květen 06, 2022 06:28
... : Jiri Bilina
Me zase napada dosti cerstvy vtip, jak se pta Rus Svycara:
"Clovece, jak muzete zit obklopeni ze vsech stran zememi NATO?"
Svycar: "Naprosto bez problemu. Akorat nesmis byt agresivni buran".
květen 06, 2022 06:57
... : Josef
Hlavně ovšem nesmíš mít ropu, plyn, zlato, stříbro, platinu ........
květen 06, 2022 07:09
... : Petr Sysala
Kdyby u nás měli astronomická konta všichni agresívní burani ze všech světových stran, tak jsem taky v klidu smilies/grin.gif
květen 06, 2022 07:20
... : Lenka1
Kdyby u nás měli astronomická konta všichni agresívní burani ze všech světových stran, tak jsem taky v klidu

Tak to sedlo. Aneb jestli nás budete vysírat, nedostanete se ke svým penězům............. smilies/grin.gif
květen 06, 2022 09:08
... : *deeres*
A aby byli úplně v klidu, tak u každého baráku mají bunkr. Že vás to ještě baví diskutovat s individuem, které zdrhlo ze socialistické blbárny, aby nakonec hájilo stejnou blbárnu jeho nynějšího ponožkoveho aspenskeho premiéria. Proti tomu by měl politruk protestovat, jenže to by mu obstavili účet.


květen 06, 2022 10:34
... : Lenka1
deeres:

Dokud se s tímhle individuem můžeme dohadovat, tak ještě pořád není tak zlý.

Mě nejvíc děsí fakt, že spousta lidí má tak vymytý mozky vyfabulovanou zbytečnou nenávistí k Rusku, že nejsou schopni uvědomit si základní fakt a to je ten, že ty sankce jsou ve skutečnosti namířeny proti nám.

My bez ruského plynu, ropy a dalších komodit budeme úplně v p..........

A USA se bude smát. Už se smějou teď, jak jsme blbí.

Nord Stream 2 už nám soudruh Biden zatrhnul, a teď přišla EK s úplným zákazem ruského plynu a ropy. V celé EU.

A u nás se v diskuzích na "jediných pravdomluvných médiích" otevřeně fandí náckům z Azovu a vyzývá se k vraždě prezidenta RF.

Strašný, kam jsme se to dostali.

Takhle nějak začínali komunisti v 50. letech.

A ano, tragické je na tom to, že stejný svinstvo teď naprostá zmanipulovaná většina chválí a nedochází jim vůbec nic.

Až opravdu padneme na hubu, tak už bude pozdě.

Ale asi to potřebujeme.
květen 06, 2022 12:18
... : *deeres*
Pořád ještě jednotlivé země v EU mají právo blbárny zablokovat. Ale už se objevily zprávy, že žádné jednotné hlasování nebude a těm, co nejdou s námi, tak těm se zatrhne tipec. Začínám si myslet,že vakcinaci lidi zdrogovali ke spokojenosti i s vlastní záhubou.
květen 06, 2022 12:57
... : Jiri Bilina
Deeres: Že vás to ještě baví diskutovat s individuem, které zdrhlo ze socialistické blbárny, aby nakonec hájilo stejnou blbárnu jeho nynějšího ponožkoveho aspenskeho premiéria. Proti tomu by měl politruk protestovat, jenže to by mu obstavili účet.
------------------------------------------
Socialisticke blbarny deeres? Kdypak ty jsi zmenila svetonazor? smilies/wink.gif
Hele, ja se budu ridit Havlovym heslem "nejsme jako oni" a odpovim ti slusne, bez osobnich utoku.
Ja odesel za svobodou ze zlocinne komunisticke diktatury, kde vladli ruskymi okupanty dosazeni quislingove. K federalnim volbam jsem sel v Kanade uz 6x. Vetsinou volim konzervativni PC, liberaly soucasneho premiera o kterem se zminujes jsem volil jednou.
Pro tvou informaci - PC jsou napravo od politickeho stredu, Liberalove nalevo a za socialisty evropskeho typu se da povazovat NDP, ktera obvykle konci na 3 miste. Komunisty zde sice mame, ale ti nemaji diky nepatrne podpore vubec sanci se dostat do parlamentu.
I pod Trudeauovou vladou zustava Kanada slusnou, demokratickou zemi a clenem NATO.
Takze mala rada na zaver - never dezinformacnim webum ze kterych cerpas. Jsou coby zdroj informaci bezcenne.
Mikin
květen 06, 2022 14:56
... : Jiri Bilina
Zase mas vsechno naopak, Lenko.
Joe Biden neni "soudruh", ale demokraticky zvoleny prezident. Putin neni "prezident RF", ale diktator, nebo jestli chces, car. Prezident muze byt podle ruske ustavy zvolen maximalne na 8 let, Putler tam smrdi uz 20 let.
Joe Biden Nord Stream nezatrhnul, o to se pokousel Donald J.Trump. Coz byla taky jedina rozumna vec, ktere se Putinuv oranzovy poskok dopustil. Biden ty restrikce naopak zrusil. Nord Sream definitivne odstrelila az Putinova hitlerovska agrese proti Ukrajine. Podekovat muzes jemu.
Souhlasim s tebou v tom, ze "takhle nejak zacinali komunisti v 50.letech". Ano, ti zacinali slepou poslusnosti vuci zlocincum v Kremlu.
Jinak mohu rici, ze zvedave cekam na Putinuv projev na Den pobedy, ktery bude uz za necele 3 dny. Rusky car naridil svym generalum dobyt do te doby slavneho vitezstvi a vono furt nic. Naopak - Ukrajinci brani svou vlast jako lvi, odrazeji jeden utok za druhym. U Charkova dokonce presli do protiutoku a zenou fasisty zpet do Ruska.
Po vlajkovem krizniku Moskva hori dalsi velky vojenny korab, mozna dva koraby. Snad se je povede uhasit stejnym zpusobem jako Moskvu. smilies/wink.gif Sranda je, ze Rusko uz ty lode nedokaze znovu postavit, protoze jim turbiny a dalsi dulezite komponenty Ukrajina nejspis nedoda a sami je vyrobit nedovedou, stejne jako nedovedou vyrobit treba slusne auto nebo computer.
Trochu se jen bojim, aby na nas zoufalstvim z vlastni neschopnosti polosileny rusky car nehodil atom. smilies/cry.gif
květen 06, 2022 15:37
... : Petr Sysala
na atom má Biden odborníka, jmenuje se Sam Brinton. Zkuste si ho vygooglit.
Ale doporučuji nalačno smilies/wink.gif
květen 06, 2022 15:56
... : Josef
No nazdar ......................
květen 06, 2022 16:16
... : Jiri Bilina
Petre Sysalo, podle google nema ten clovek s jadernymi zbranemi nic spolecneho. Zato ma dva univerzitni tituly v oboru zachazeni odpadu z jadernych elektraren. A do te funkce ho Biden take jmenoval.
Jiste, on je rovnez jakysi transsexual, ktereho by nacisti nebo komunisti poslali do koncentraku.
Asi me to nebudete verit, ale v demokratickych zemich dostavaji lide praci podle kvalifikace. smilies/wink.gif
květen 06, 2022 17:17
... : Jiri Bilina
Jeste poznamka k porad opakovanym dezinformacim o Ukrajine a nacistech.
Tak ono tam priznivcu nacistickeho Nemecka bylo kdysi opravdu vic, nez si dovedeme predstavit. Po Stalinem umele vyvolanem hladomoru, kdy na Ukrajine zemrelo pres 5 milionu lidi se jaksi nelze divit, ze lide cekali na nemecke vojaky jako na osvoboditele. A to, ze Hitler a Stalin jsou stejni smejdi, to jim doslo az pozdeji... Porad lepsi nez pripad ceskych adorantu Putina, kterym to nedoslo dodnes.
Lenkou zmineny Azovsky prapor mel pomerne vysoke procento vojaku kteri sympatizovali s nacisty jen ze zacatku, pri prvni ruske agresi v roce 2014. Pak se do toho vlozila tamni vlada s tim, ze armada demokraticke zeme musi byt apoliticka.
V soucasne dobe sice existuje na Ukrajine ultrapravicova, fasisticka strana, ale ta ziskala v poslednich volbach jen 2.3% hlasu a do parlamentu se vubec nedostala. To takovy vudce ruskych Wagnerovcu ma hakove krize vytetovane i na zadnici, ale nikdo na Rusko neutoci...
Druha lez ruske propagandy se tyka rozsirovani NATO. Jo, to se rozsiruje, ale jen diky snaze zemi byvaleho komunistickeho bloku, ktere si chteji udrzet svobodu. A jejichz obyvatele se nechteji probudit rachotem ruskych tanku na ulicich. Nam Cechum to jednou stacilo a pripad ruske genocidy na Ukrajine ukazuje, ze ty obavy jsou opravnene...
Zaverem dovolte male pousmani nad tim, ze me zrovna fanousci Putinovych rusackych agresoru nazyvaji "politrukem". smilies/wink.gif
Mikin
květen 06, 2022 17:55
... : Petr Sysala
Pokud Putin nebo jakýkoli jiný bastard chce ukázat, že tzv. demokratický západ a hlavně USA jsou v (_._), tak Samuel tomu slouží na 120 procent. Lepší příklad najít nejde...

V demokratických zemích se přece nevyhazuje z práce kvůli nevhodným názorům (třeba James Damore z Googlu) a nepálí knihy, které neodpovídají současné ideologii (například populární komiksy o Asterixovi a Obelixovi nebo Tintinova dobrodružství v Kanadě pod taktovkou Lyne Cossette)

Takže kydy o kvalifikaci při přijímání do zaměstnání si nech pro malé děti, co ještě neumí číst. Kvóty! A myslet politicky!! To je hlavně třeba dnes při pohovoru.
květen 06, 2022 18:06
... : Marie
Danielo, asi tady zůstaneš s panem Bílinou sama, ono se to nedá ani číst, promiň.
květen 06, 2022 18:12
... : Petr Sysala
Omlouvám se ostatním, že toho Jirku furt štenkruju. Ale mě to bavilo už jako studenta a na vojně. Moc mě bavilo, jak se občankáři a politruci zoufale snažili uplést z h***a bič a pak se zapráskali sami.

Už toho nechám smilies/wink.gif
květen 06, 2022 18:18
... : Jiri Bilina
Brinton si neni Petre Sysalo sice jisty svym pohlavim, ale dosahl "dual Master of Science degree in nuclear engineering, technology and policy from the Massachusetts Institute of Technology".
Komunisticti politruci by si s nim ovsem i pres vlastni negramotnost uz nejak poradili. Ja si z nich delam šoufky dodnes. smilies/wink.gif
květen 06, 2022 19:56
... : Jiri Bilina
Mel bych dalsi fór:
vite kolikrat se smeje vtipu obycejny vojak? Trikrat. Kdyz mu vtip reknete, kdyz mu ho vysvetlite a kdyz vtip pochopi. Dustojnik se smeje jen dvakrat. Kdyz mu vtip reknete a kdyz se mu vysvetli. Pak uz se nesmeje, protoze ho nepochpi. General se smeje jen jednou, protoze generalovi se nesmi nic vysvetlovat. Takze moje nasledujici vysvetleni neni pro dustojniky. Ani pro byvale dustojnice.
--------------------------------------
Ten vtipek o Svycarovi a Rusovi se vubec nemusi tykat Svycara. Mohl to byt klidne neutralni Rakusak, Sved, nebo treba Fin.
NATO sve sousedy neohrozuje. Sve sousedy ohrozuje a napada zlocinna ruska diktatura. A proto sousede tehle zlocinne diktatury vstupuji do NATO. Sebeobrana, vime?
A dobre delaji. Pokud nekdo opakuje Putlerovy lzi, protoze zapomnel na rok 1968 a dalsich 20 let poroby naroda, rad vysvetlim... smilies/wink.gif
květen 07, 2022 03:57
... : zuza
Daniele se zdálo, že má málo příspěvků k článkům, tak je tady Mikin, ale možná přijde i o ty čtenáře.
květen 07, 2022 06:32
... : Josef
Proč by měla Kudla přijít o čtenáře nebo čtenářky? Mně osobně dost vaděj takovýty uražený nebo znechucený, někdy demonstrativní, odchody. Proč kurnik? Jsou tady ti, kteří souhlasej i ti, kteří nesouhlasej, podle toho, s čím (někdy s kým). Ale proč se hned urážet, znechucovat, práskat dveřma?
On pan Mikin je holt takovej; je hned příliš vzrušenej, což se pozná podle hanlivýho komolení jmen a spousty hanlivejch adjektiv. Ale že bych z toho měl bejt nějak rozčílenej? Proč?
To mě osobně zrovna teď ráno daleko víc rozčílil porouchanej výtah, když jsem, napůl zchromlej, táhl z Billy 12 kg piva v plasťákách, plus 2 kg mlíka, plus 80 kg vlastní hmotnosti. S bolavou nohou tohle táhnout po schodech do 4. patra, to by nadralo asi každýho.
Tak takhle já to vidim. Proč se urážet kvůli tomu, že někdo má jinej pohled na realitu?
Přeju všem moc fajn den a mějme se rádi.
květen 07, 2022 09:37
... : Lenka1
To takovy vudce ruskych Wagnerovcu ma hakove krize vytetovane i na zadnici, ale nikdo na Rusko neutoci...

Ty jsi obyčejnej sprostej lhář. Každej, kdo má v hlavě mozek, ví, jak to s Wagnerovcema je. Mimo jiné, na rozdíl od tvých ukrajinských miláčků NEJSOU zařazeni do regulérní armády RF a nikdo jim nevzdává hold. Jsou to stejní sadističtí psychopati jako ti na ukr. straně. A Rusko si je najímá jen na tu nejhorší nejodpornější práci, kterou by

a) normální vojáci nebyli schopni
b) je zbytečné profi vojáky, jejichž výcvik nestál pár korun, vystavovat přílišnému riziku

A mimochodem, Wagnerovci makají pro každého, kdo jim zaplatí. Stejně jako "umírněná opozice" v Sýrii, kterou si zase platili tví kámoši USA.

A že už Azov, Ajdar a další bojůvky nejsou náckové, tak tomu může věřit jen omezenej primitiv.

Hlavně si kopnout do Ruska, viď.

Jo a ti Saudi, jak se jim pořád úmyslně vyhýbáš, tak to se má tak, že už několik let masakrují civily v Jemenu, ale jsou to kámoši USA. No ale USA jsou taky tvoji miláčci, takže to budeš ignorovat.

Tvoje názory jsou na zvracení.


květen 07, 2022 11:08
... : Lenka1
Nezastávám se ani jedné strany, jen mi dost vadí ta stupidní adorace Ukrajinců, kteří mají másla na hlavě tolik, že jim teče přes celej ksicht.

A vemte jed na to, že se to otočí proti nám.
květen 07, 2022 11:37
... : Josef
Tak!
květen 07, 2022 14:36
... : Jiri Bilina
Josefe, stary brachu, celkem souhlas. Az na ty poznamky o me osobe.
K tomu komoleni jmen se priznavam, ale myslim ze jde jen o osobu zlocinneho, prolhaneho ruskeho cara. Budu se snazit uzivani jeho prezdivky omezit.
Jinak bych rekl, ze se tebou zmineneho "haneni" dopousteji pouze dve zdejsi damy (hlavne Lenka) a doufejme ze toho sama o sve vuli zanecha. Ja to budu i nadale s mlcenim Yukonskeho gentlemana gentlemansky prehlizet. smilies/wink.gif
květen 07, 2022 18:18
... : Lenka1
Pokud něco nazvu pravým jménem, tak se nejedná o žádnou hanu. To bys mohl vědět. Pokud úmyslně lžeš, tak jsi lhář. Pokud se fanaticky zastáváš svého vidění světa, přičemž ignoruješ fakta, která se ti nehodí a neustále házíš špínu na a snažíš se zesměšňovat toho, kdo ti nevoní, tak jsi fanatik.

To jsou jediné dva výrazy, které jsem na tvoji adresu použila a za oběma si stojím.

Když ti napíšu, že na tvojí milované straně stojí úplně stejná verbež jako Wagnerovci, a to dřívejší Blackwater, dneska, tuším, DyneCorps, tak to budeš zase ignorovat.

Jen Rusko, Rusko, Rusko............

Jo, ještě bych tě mohla nazvat pokrytcem. A to taky sedí.

Měj se.
květen 07, 2022 18:32
... : Lenka1
Poslat nácky proti náckům mi v situaci SHTF (survavilisti vědí a pro ostatní je Shit Hits The Fan) přijde jako ta nejlepší možná taktika.

Až se budou Azováci, Ajdarovci, Donbasáci a spol. mlátit s Wagnerovcema, tak já už prosila jen tu pověstnou kávičku.



květen 07, 2022 18:44
... : Lenka1
oprava: "bych prosila.........."
květen 07, 2022 18:48
... : Jiri Bilina
Poslouchej Lenko, nech tech urazek, jo? Ukazujes tim jen vlastni slabost a neschopnost argumentace.
Sadisticti Wagnerovci sice nejsou soucast ruske armady, ale jsou Ruskem placeni, v Rusku sidli, z Ruska dostavaji rozkazy a jejich neonacisticky pohlavar je Putinuv osobni pritel. Takze odpovednost za jejich zverstva jde plne na ucet Kremlu.
Co se tyce "ukrajinskych psychopatu", ti jen brani svou vlast a demokracii proti agresi zlocinne mocnosti. A brani tim i celou vychodni Evropu. A nejspis nejen vychodni... Pokud chceme zabranit dalsi rusacke agresi smerem na zapad, podpora Ukrajiny je nejen moralne spravna, ale i levnejsi a praktictejsi nez boj s rabujici a znasilnujici hordou na vlastnim uzemi.
To barbarske bombardovani ocelaren v Mariupolu, kde se porad jeste skryvaji civiliste (vcetne zen a deti) je takovy hnus, ze nenachazim slov. A jen proto, aby ten zlocinec od KGB mohl v pondeli na Rudem namesti oznamit prvni vitezstvi.
Ze se nezastavas ani jedne strany, to muzes po vsem co jsi zde napsala vykladat leda tak holubum na strese.
Znovu - bojuje a vrazdi se vyhradne na uzemi Ukrajiny. A z toho se Putin a jeho priznivci nevylzou.
květen 07, 2022 18:48
... : Josef
Je to marný. Ale je mi to fuk.
květen 07, 2022 19:12
... : Jiri Bilina
Lenko :
takze urazky (ve tvem pripade) a hitlerovska agrese proti sousedni zemi (v Putinove pripade) jsou v poradku jen proto, ze se dotycni domnivaji, ze maji pravdu. Tak to jo... smilies/wink.gif
Diky ze jsi potvrdila ma slova a diky Bohu, ze zijeme v demokracii zalozene na myslenkach humanismu, kde tvoje primitivni videni sveta a zrejma lez nenachazeji dostatecnou podporu.
Mikin
květen 07, 2022 19:14
... : Lenka1
Moje argumentace je víc než přesná, to, že se ti nelíbí, je tvůj problém.

Civilové jsou držení jako živé štíty. Až takoví hrdinové ti tvoji ukr. miláčci jsou.

Že jsi lhář, fanatik a pokrytec, je taky pravda. Dokazuješ to stále dokola.
Pořád a pořád ignoruješ fakta, která by ti ten svůj světonázor sfoukla jako domeček za karet.

Tvoje obhajování ukrajinských zvěrstev - podotýkám, že pro to existují důkazy ve formě videí, která ti sadističtí vrazi sami natáčejí a chlubí se tím - na zajatých ruských vojácích, je odporné a jak jsem psala - je mi z toho na zvracení. Pokud obhajuješ zvěrstva, jsi stejný, jako ten, kdo je páchá.

Po shlídnutí jednoho takového videa, kdy Azovák zavraždil spoutaného ruského zajatce vražením bodáku do oka a jeho kroucením, se mi udělalo fyzicky zle a dost dlouho jsem to nemohla dostat z hlavy. Obzvlášť ten nelidský řev.

A znova opakuju - tihle hajzli JSOU oficiální součástí ukrajinské armády, tzn. že pučistická vláda v Kyjevě se k nim hlásí.

Není divu, protože Ukrajina s tvými milovaným USA byli jediné dvě země, které v OSM hlasovaly PROTI rezoluci, která zakazovala oslavu nacismu.

A proto tímto s tebou končím, zjišťuju, že po těch letech jsi ještě horší než před tím a nehodlám se s tebou dál špinit.

Jak napsala Marie, tvoje výtvory, abych byla slušná, jsou pro normálního člověka nestravitelné.

Ještě ti zbývá mě udat, s tím máš taky své zkušenosti, jak tady dříve vyplavalo na povrch. Za to že nesouhlasím s invazí na Ukrajinu, ale dovoluji si tady psát o historických faktech, které k tomu vedly a chci, aby se všem měřilo stejným metrem.


květen 07, 2022 19:15
... : Jiri Bilina
Pokud obhajuješ zvěrstva, jsi stejný, jako ten, kdo je páchá.
Tak s tim nelze, nez souhlasit. A zrudnosti na civilistech pachaji rusti okupanti na Ukrajincich. Ukrajina v Rusku vojaky nema. A z toho se vylhat neda ani pomoci vztekleho kriku a urazek.
----------------------------
I v takove hruze se ovsem daji najit temer komicke momenty. Ruska propaganda svadi neuspechy svych vojacku na to, ze Amerika pomaha Ukrajine s informacemi a dokonce s planovanim utoku. Ale zaroven je nemuze obvinit z pomoci pri potopeni vlajkoveho korabu Moskva, protoze ten se pry potopil sam.
Co uz je smutne - pribuznym vsech utopenych namorniku bylo oznameno, ze ty miliony rublu ktere rusky car vsem padlym slibil nedostanou, protoze se jednalo o nehodu. Tak to me fakt zajima, kolik dostanou pribuzni tech 22 000 mrtvych pesaku, tankistu a dalsi Putinovy potravy pro dela. Treba jim bude receno, ze jejich blizci zahynuli pri padu ze schodu, nebo explozi samovaru.
Dalsi komicka chvile nastane pri pondelni prehlidce na Rudé ploščadi, kde se "minister obaróny" Sojgu bude jak je jeho zvykem krizovat, hned za nim ponesou s fasistickym "goose step" vlajku se srpem a kladivem a pak bude s bojovym rykem pochodovat 5x slabsim nepritelem porazena armada.
květen 07, 2022 20:23
... : strejda
Lenko, máš to zapotřebí?
Udělej si kafčo, dej si nohy na stůl, pusť si nějakou pěknou muziku a relaxuj. Já bych tu trpělivost neměl. Čas se dá přece trávit mnohem příjemněji. Dříve jsme sem chodívali se pobavit, zasmát, ale teď se tu přece nebudeme otravovat, že? Dobrou noc.
květen 07, 2022 21:49
... : Lenka1
Máš pravdu, strejdo, nemám to zapotřebí, ale moje trpělivost není bezmezná. Odjakživa jsem nesnášela lháře a když navíc ještě někdo lže v takhle vážný situaci, která má potenciál z našeho ami-loajalistánu udělat jeden velkej škvarek (nebo rampouch, podle toho, co přijde dřív) tak mi ta trpělivost dochází o dost rychleji.

Taky dobrou noc.
květen 07, 2022 22:06
... : Jiri Bilina
No Lenko, co se tve tpelivosti tyce, je zrejme nulova. Jen si predstav, kdybych ti na ten proud urazek a spiny odpovidal stejnymi slovy. smilies/wink.gif
"Nejsme jako oni". Vaclav Havel.
--------------------------------------------
Tebou opakovane Putinovy vyhruzky jadernym holocaustem uz nejak ztraceji na ucinku. Protoze si cela Evropa uvedomuje, ze ustupovat Hitlerovi byla chyba.
=============================================
Co si bez tebe holka armada slusne, demokraticke zeme, ktera kvuli ruskemu imperialismu dobrovolne vstoupila do NATO jen pocne. smilies/wink.gif
květen 08, 2022 03:27
... : Lenka1
Co si beze mě počne armáda amerického protektorátu, nevím, a v podstatě mě to ani nezajímá.

Smutné je to, že si ani neuvědomuješ svoji zaslepenost a ubohost.

Ale jestli ti to dělá dobře, tak spánembohem.
květen 08, 2022 09:03
... : AnickaM
Jo, a na co se to Daniela ptala? Ale je to jedno, my se tady porad budeme trumfovat, kdo je chytrejsi a jeste chytrejsi a kdo ma lepsi zdroje a pravdu.
květen 08, 2022 10:37
... : Petr Sysala
Debata s někým, kdo ani před 100% neprůstřelnými argumenty není schopen své stanovisko posunout ani o milimetr je debata s náboženským dogmatikem.
Dogma se nedokazuje, dogmatu se věří a nesmí se zpochybňovat. Já byl vždycky politický heretik. Katolíci měli pro své heretiky (kacíře) pěkné, ostře kované zařízení - kacířovu vidličku (viz Google obrázky).
Boj s dogmatiky je bojem za to, abychom s takovou vidličkou na krku tu zase nekoukali na vrchnost jako kdysi.
květen 08, 2022 10:53
... : Jiri Bilina
S tim se da Petre celkem souhlasit. Pro me byli nejlepsimi pripady dogmatiku vojensti politruci o kterych se tak rad zminujes.
Ten nas se jmenoval major Pitoñák, ZVP (zastupce velitele pro veci politicke) v Pezinku. O Spojenych statech mluvil se stejnym zanicenim jako tady Lenka a ja si myslim, ze je v duchu vinil i za hemeroidy. V te dobe byl americkym ministrem zahranici Cyrus Vance a Pitoñák o nem mluvil jako o "Vencovi". Ja se jednou osmelil, opravil mu vyslovnost, zeleny mozek me zprazil zlym pohledem a pravil: "nētárajte, Bilina".
V prvnim roce sve emigrace jsem mel ve Vancouveru kamarada, ktery slouzil o par let drive u stejne jednotky, byl diky Pitoñákovi zavreny a musel par mesicu nasluhovat. Tak jsme si na toho zmetka zavzpominali a na znameni vdecnosti mu nakonec poslali pohled. Ne z Kanady, ale pri vyletu do sousedniho Washington State z Bellinghamu. Do rohu jsme napsali drobnym pismem "orel prileti v nedeli" a prelepili to postovni znamkou. Netusili jsme sice jaky orel a kterou nedeli prileti, ale snad to z neho soudruzi uz nejak vymlatili. smilies/wink.gif
------------------------------------------------
Co se poslednich udalosti tyce, vcera se ruskym okupantum podarilo oslavit Den matek a trefit ukrajinskou skolu, ve ktere se pred jejich nalety ukryvala spousta civilistu. Pod troskami jich zustalo asi 60.
Takze fanatika ci dogmatika poznas v dnesni dobe spolehlive podle toho, ze se tyhle zrudnosti snazi navzdory veskere evidenci nejakym zpusobem obhajovat.
A jeste nadava ostatnim do politruku. smilies/wink.gif
květen 08, 2022 18:19
... : Josef Kouba
Tak jsem si dal práci a zpočetl komentáře "světového politologa" Biliny. Je to 20 unikátních výplodů z 80 názorů k tomuto tématu. Jednoduše, on to ví. Je velká škoda že nevystudoval a zamrznul tak daleko na severu. Na US universitách za takové vymívání mozků momentálně slušně platí.
květen 10, 2022 06:31
... : Iris
Ale Mikin by nikdy nenapsal "vymívání mozků", Josefe Koubo.

Velmi Ti vadí jeho příspěvky, já je naopak s potěšením čtu, protože Mikin píše zatím slušně, dobře a mluví mi z duše. A že to má jinak, než Ty a mnozí tady? Vždyť jste donedávna stále adorovali tzv. "jiný názor". Tak proč tolik pobouření ? Mikin ho nemá sám, tento pohled na celou situaci, jenže v poslední době nás tu s tímto názorem zůstalo pár, byli jsme v menšině, řada lidí odešla navždy. Teď tedy je tu opět jakž takž vyváženo. Tak proč tolik mrzení, Josefe Koubo? Kdy se tu naposledy stalo, aby pod příspěvkem byla takhle bohatá diskuse, blížící se téměř ke stovce?
květen 10, 2022 09:11
... : Petr Sysala
celý ten napnelismus je tady daný tím, že par účastníků místního zájezdu uplatňuje to staré Gottwaldovo:'Kdo není s námi, je proti nám!". To odpovida i černobílému vidění světa a hlásání jedine pravdy.

Kéž by svět byl tak jednoduchý ... smilies/smiley.gif
květen 10, 2022 12:20
... : Jiri Bilina
Podle me Iris Josefu Koubovi ta situace, kdy neco bez udani zdroje okopiroval a tim to koncilo, vyhovovala lepe. Ale treba si zvykne a nekdy prida i vlastni nazor. smilies/wink.gif
Jsou proste lide, kteri proti minulemu rezimu nic moc nemeli a ten Putinuv by jim take asi nevadil. Zvlaste po nedavnem prijeti zakona ruskou Dumou, podle ktereho je mozno trestat nepripustne informace az 15 lety vezeni.
No, slava Ukrajine ze to nevzdala. A slava lidem v Cesku i ve svete, kteri pomahaji...
-------------------------------------------
Ja zustal vcera zde na zapade Kanady vzhuru do jedne po pulnoci, abych se na tu saskarnu na Rudem namesti mohl podivat v primem prenose. A veru - nebyl jsem zklaman. Vse jak za starych casu. Neuveritelny patos, lampasacka zpupnost, vojacci s tim nackovskym parademarschem nesli rudou vlajku se srpem a kladivem, pak kolem nich krouzili generalissimove ve svych limuzinach a nazyvali jeden druheho soudruhem, vojacci rvali URRRAAAA, strilela dela, rachotily tanky.
Akorat letadla se nekonala a tech vojacku i tanku bylo o tretinu mene nez obvykle. Proc asi? smilies/cry.gif
Rusky car toho moc nerekl, akorat lhal, nejapne obhajoval svou zlocinnou agresi a zminil se o tom, ze chce trestat nacisty. To jako chce nafackovat sam sobe? smilies/grin.gif
Mikin
květen 10, 2022 17:32
... : Petr Sysala
letos to bylo 131 ks techniky, v roce 2019 to bylo 132 kusů. Vojaků bylo o 1000 méně (z loňských 11000). Tož buď neumím počítat nebo jsem nepochopil ve škole, co je třetina smilies/cheesy.gif
Že by bylo přání fotrem myšlenky?
květen 10, 2022 19:03
... : Jiri Bilina
Russia has scaled down its May 9 Victory Day military parade by almost 35%, according to Forbes.
There will be only 129 military vehicles and 10,000 personnel, compared to about 191 military vehicles and about 12,000 military personnel in 2021, according to information published by Russia's Defense Ministry, per The Moscow Times.

------------------------------------
A co se Petre Sysalo tyce letecke prehlidky ktera byla udajne zrusena kvuli pocasi, nad Moskvou byla v te dobe pouze vysoka oblacnost a 13 komercnich letu.
Tož pocitat mozna umis, akorat ty nestastne zdroje informaci... smilies/cry.gif
květen 10, 2022 20:16
... : Lenka1
Mno
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ukrajina-zmenila-plan-nyni-chce-osvobodit-cele-sve-uzemi-40396481

Vypadá to, že Kuleba následuje příkladu svého šéfa Zelenského a začal šňupat koks v množství větším než malém...... smilies/grin.gif
květen 10, 2022 21:13
... : Lenka1
Zlí jazykové tvrdí, že fronta se jaksi začala posouvat opačným směrem.

Oficiálně se tomu říká, že "ukrajinské jednotky se začaly stahovat do předem připravených pozic." smilies/grin.gif
květen 10, 2022 21:14
... : Jiri Bilina
Zli jazykove maji Leni pravdu. U Charkova byli Putkovi hitlercici zatlaceni zpet k vlastnim hranicim. Takze pokud jeste nestacili naloupit dosti pracek, placatych televizoru a zachodovych mis, pojedou domu s prazdnou. smilies/cry.gif
A ten Kuleba... co si to jen ten čerchmant dovoluje, planovat osvobozeni vlastni zeme?! Pritom to mel strycek Vovka tak hezky naplanovane. Behem prvnich 3 dnu invaze mel byt zastrelen, nebo zahnan do emigrace prezident Zelensky, povrazden parlament, dosazeni quislingove a usporadana prehlidka v Kyjeve. I vychazkove uniformy si jeho molodci s sebou vzali... smilies/angry.gif
Pritom jde spousta veci podle planu. Mesta a vesnice srovnany se zemi. Skoly, nemocnice i divadla vybombardovany a "filtracni" koncentraky i mucirny jedou na plny vykon. Tak kak éto vazmóžno, ze ta fronta nepostupuje? Jestli on zato nemuze ten generalni nacelnik generalniho stabu generalissimus Gerasimov? Na prehlidce chybel, takze budto se kuliferda nekde schovava, nebo lezi v lazaretu, anebo s nim Vladimir Vladimirovic pekne po bolsevicku zatocil.
Vstavaj, strana ogromnaja!
květen 10, 2022 22:30
... : Lenka1
Furt stejný, jedna blbost vedle druhý. Hele, nechceš k těm dvěma kašparům přidat do party? Byste si rozuměli.

Všichni fandíte mučení a vraždění ruských zajatců, Kuleba se dokonce v tom smyslu vyměšoval v médiích, všichni jste konceptuálně negramotní a máte napoleonský syndrom -

- jo, myslím, že byste se k sobě hodili.

A mimochodem, fakt nemusíš reagovat na všechno, co napíšu, já to totiž píšu především pro jiné čtenáře, kteří mají mozek, víš?

Ale jasný - ty to nevydržíš, ty prostě musíš..............
květen 11, 2022 09:21
... : Lenka1
A až se zase budeš čílit, že tě urážím, tak si ještě jednou a pomalu přečti, cos napsal, ju.

Fronta se začala posunovat opačným směrem, než byste Zelenský s Kulebou i ty rádi. tedy směrem DO vnitrozemí Ukrajiny. Na což navazuje můj komentář o ústupu ukr. jednotek.

Aktuálně Rusové vytlačili Ukrajince od celkem strategické pozici v Popasné.............

Proto píšu, že moje komentáře jsou určeny pro lidi s mozkem.

Ostatně svoji nevalnou inteligenci dáváš najevo poměrně často - naposled teď, když tě Petr S. utřel s tou tvojí třetinou.
květen 11, 2022 09:34
... : Jiri Bilina
By me fakt Leni zajimalo, kde me to Petr Sysala natrel? Pote, kdyz se ukazalo ze tech vojacku a techniky nebylo tentokrat na Rudé ploščadi mene o 30%, ale dokonce o 35%. smilies/grin.gif
Ja se na tebe pro ty prihlouple urazky (bez kterych nedokazes napsat jediny komentar) moc nezlobim. Protoze pro entuziasticke fanousky Putinovy hitlerovske agrese musi byt ten vyprask krajne neprijemny. smilies/cry.gif
Ale co kdybys jako vysoka dustojnice generalniho stabu v.v. radeji vysvetlila, proc tem ruskym tankum pri zasahu americkeho Javelinu vystreli vez i s delem 100 metru do vzduchu? Vzdyt to jsou sakra tuny oceli!
Nebo jak to, ze namisto 3 dnu trva "specialni operace" uz dva a pul mesice, Ukrajina je furt svobodna a chudak Voloda se po uteku od Kyjeva a Charkova porad placati na okupovanm vychode. A musi se spokojit s mucenim a vrazdenim civilistu. A raketovymi utoky na nemocnice, skoly a tovarny na nabytek ve vzdalene Odese, Lvove a dalsich mestech. Nezlob se, ale me to od neho pripada jako zvrhlost, snoubici se s prolhanosti a sadismem. smilies/sad.gif
Jakoby meli pravdu ti, kteri tvrdi ze jeho slavna armada neni druha nejsilnejsi na svete, ale druha nejsilnejsi na Ukrajine.
A ze se cesti quislingove ruske armady v Praze uz podruhe nedockaji. smilies/wink.gif
květen 11, 2022 16:52
... : Lenka1
Mikine, sorry.

Na každou tvoji otázku mám racionální odpověď včetně technicko-taktických údajů týkající se techniky, která vysvětluje problémy ruských tanků určitého typu, stejně jako můžu rozebrat na základě těch samých TTD , kdo a proč má strategickou výhodu při dělostřelecké palbě, zrovna jako vysvětlovat ruskou vojenskou strategii na základě Clausewitzovy doktríny, ale u tebe je to jen plýtvání časem.

Ať napíšu a vysvětlím cokoliv, ty si stejně pojedeš svoji. A budeš dokolečka mlít nesmysly, co sis přečetl ve svých oblíbených periodikách, kde je expertem každej, kdo má do.....však víš.

Takže ne, nic ti vysvětlovat nebudu a nechám ti tvoje vidění světa.





květen 11, 2022 19:01
... : Lenka1
Možná bude fotka za tisíc slov.

Tady máš ty hrdé ukrajinské bojovníky za svobodu, kteří vůbec, ale vůbec nejsou náckové. Jsi říkal.

https://politikus.info/events/143729-zelenskiy-pozdravil-ukraincev-s-dnem-pobedy-emblemoy-nacistov.html
květen 11, 2022 21:01
... : Jiri Bilina
Uzasnej duvod k napadeni sousedni zeme a rozpoutani genocidy... Tady mas hezky video ze zakopu pri prave probihajicim uprku ruskych hrdinu od Charkova. Na pracku uz jim chudakum ve spechu nezbylo misto...
https://www.youtube.com/shorts/iove88-OS1w
Ta tvoje poznamka o ruske vojenske strategii me zaujala. Zeby to nepodarene tazeni na Kyjev, ktere melo za nasledek ztratu tisicu vojaku (vcetne nekolika generalu) a obrovske ztraty bojove techniky melo nejaky skryty, strategicky vyznam? To je ale kuliferda, ten Putin... smilies/wink.gif
Anebo se fakt jednalo jen o loupeznou vypravu za ucelem ziskani pracek, televizoru a zachodovych mis. Snad by nam to mohl rici gen. Gerasimov. Nemyslim toho co zabili Ukrajinci, mam na mysli nacelnika stabu, ktery koupil jen strepinu do nohy a pak zahadne zmizel.
No dobre, ale co potom takovy kriznik Mockba? Byl to take strategicky manevr, potopily ho ukrajinske rakety Neptun, anebo slo o nehodu zavinenou podnapilym kucharem, kteremu vznitil na panvi velrybi tuk? smilies/shocked.gif
Mikin
květen 11, 2022 22:04
... : Jiri Bilina
To by bylo, abychom to nedotahli na 100 komentaru.
Tady mate krasneho pejska. Tenhle Jack Russell Terrier jmenem Patron zneskodnil na Ukrajine stovky min nastrazenych ruskymi okupanty.
A dostal za to medaili nejen od prezidenta Zelenskeho, ale i od kanadskeho premiera Justina Trudeau.
Well done, Patron!
https://www.youtube.com/watch?v=DS3UKkQ7oCg
květen 15, 2022 04:54
... : Jiri Bilina
květen 15, 2022 06:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]