O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDO NEMÁ VLASTNÍ BUNKR, NENÍ IN PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 březen 2022
Watch Doomsday Preppers TV Show - Streaming Online | Nat Geo TVVíte, kdo to jsou preppeři? To jsou „divní lidé“, co se nebojí konce světam ale věcí, které si můžeme přivodit my sami a celá naše civilizace. A těch, které nemůžeme ovlivnit. Války, sluneční erupce nebo totální výpadek elektřiny. Nejspíš si teď mnou ruce a s úsměvem opakují: „Vidíte? My vám to říkali!“

 

 


Prepperské hnutí vzniklo v Americe. Jedná se o lidi, kteří žijí normální životy a přitom přemýšlejí o tom, že svět nemusí být vždy jen bezpečné a příjemné místo pro život. Sem-tam nějaké tornádo či hurikán jim dají za pravdu. Nebo válka.

 

Taky jste si říkali, co potřebujete minimálně na první chvíli?

 

Máte zásobu pitné vody? Počítejte 3,5 litru na osobu. Zřejmě nepůjdou bankomaty, měli byste mít alespoň minimální zásobu v hotovosti. Stejně tak byste měli mít alespoň zásobní potraviny nejen pro sebe, ale i zvířectvo. Neměl by chybět ani balíček s léky a obvazy.

To, co byste měli udělat každopádně, je utřídit si důležité dokumenty. Tím nejsou myšleny smlouvy o dětském spoření, v případě katastrofy vám stejně nebudou uložené peníze k ničemu, ale osobní doklady, rodné listy. Fotografie vás a rodinných příslušníků. Vše sbalte tak, abyste je mohli kdykoliv bez rozmyšlení popadnout a odejít.

 

Pokud by nastal skutečný problém, zcela jistě se velmi rychle vytvoří tlupy lidí, kteří nemysleli na zadní kolečka a jsou ochotni se zmocnit zásob silou.                                                                            

 

 

ruští vojáci "návštěvou" v ukrajinském obchodě

 

 

A ještě jedno – zbraně. Zbraně jsou fajn, ale důležitější je být nenápadný. Když uslyší hladoví zoufalci výstřely, tak se vydají směrem, kde je o co bojovat... a čím víc se bude střílet, tím víc jich to přitáhne a nakonec se člověku na kobylku nějak dostanou. Proto existují kuše. Dokonale tiché, dokonale ekologické s recyklovatelnou municí bez dalších nákladů. A jak prý někteří původní obyvatelé Kanady zjistili, přistěhovalci ze střední Evropy táhnoucí ve stádech Kanadou chutnají jako bizoni (informace bez záruky, jen jsem ji někde zaslechla, možná na srazu skinů).

 

Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové balíčky s potravinami některým nestačí, na své zahradě plánují a staví podzemní kryt.  Stávají se preppery.  Pokud mají možnost a bydlí v domku, budují úkryt, kde se budou moci schovat – oni i jejich zásoby, aby je útočníci/zloději nenašli. Na prepperských fórech www.prepper.cz jsou i návody ke stavbě různých krytů.


A ještě jedno – zbraně. Zbraně jsou fajn, ale důležitější je být nenápadný. Když uslyší hladoví zoufalci výstřely, tak se vydají směrem, kde je o co bojovat... a čím víc se bude střílet, tím víc jich to přitáhne a nakonec se člověku na kobylku nějak dostanou. Proto existují kuše. Dokonale tiché, dokonale ekologické s recyklovatelnou municí bez dalších nákladů. A jak prý někteří původní obyvatelé Kanady zjistili, přistěhovalci ze střední Evropy, táhnoucí ve stádech Kanadou, chutnají jako bizoni (informace bez záruky, jen jsem ji někde zaslechla, možná na srazu skinů).

 

 

d@niela,

stále doufající, že to všechno dopadne dobře

 

 

Komentáře (8)add feed
... : MATEJ
preppery znám. Je to všechno o tom, být připraven. Preppeři jsou lidé připraveni na ty nejhorší životní situace. Dopředu se vybavují věcmi, které by jim umožnily přežít v případech válečných konfliktů nebo náhlých přírodních katastrof. Tohle je citace.
Ale dnes se to dost blíží skutečnosti, kdy opravdu hrozí, že bude jaderná válka.
A v tom případě bude asi všechno zbytečné.
březen 04, 2022 07:30
... : mamča
Člověk nemusí být zrovna prepper, aby měl doma zásoby jídla, pití a baterií na pár dní pro případ, že vypnou elektřinu.
Předevčírem u nás vypli proud. Bylo to jen na chvíli, ale uvědomila jsem si, jak jsme potmě bezbranní. Poslepu jsem našla svíčku a sirky, a hned bylo veseleji. Škrtla jsem v kamnech, a za chvíli bylo i teplo. Plynový kotel bez elektřiny je k ničemu.
Představa, že by to trvalo pár dní (měsíců, roků), není veselá. Zima, tma, hlad, a v krámě si nic nekoupíte - všechno je závislé na elektřině a dodavatelích, kteří ale pro zavážení zboží potřebují naftu (benzín).
Jen v místním Koloniálu, kterému vládne starší majitelka, a která je schopná spočítat nákup z hlavy, nebo maximálně na papíře, je jakási jistota, že by se základní potraviny koupit daly. Zásobuje se převážně sama, od místních pekařů a sedláků. Kartou tam ovšem nezaplatíte. A dokud má benzín do auta, je to v pohodě. Ale i pekaři mají pece na elektřinu.
březen 04, 2022 09:11
... : Josef Kouba
Občané Kanady mají své zkušenosti s počasím, kromě bytů, vnichž žije asi 25% obyvatel.  Téměř každý domek  má agregát a litinová kamna v kůlně a dříví v případě potřeby.  Krb na dřevo není přežitek. Mohu poslat foto. Soused má na příjezdu ke garáži odhadem 6-7 m2 dřeva   Nechá to schnout do konce srpna. Výlet do přírody kde 150 km v rádiusu není živáčka, bez agregátu, zásob benzínu  v případě problému to máte spočítané. Zde jsou na nepohodu lidé připraveni. 

 Ale uklidněte se. Válka nebude. USA do Rusů odmítají vrtat. Čína má dohodu s Rusi. Za pár dní je  na Ukrajině konec. Rusové Evropu nepotřebují. Asijské kontinenty si bez EU vystačí. Ale EU čeká obrovské snížení životní úrovně díky hloupé politice. 
březen 04, 2022 09:59
... : andrea
tak jsem si to trošku načetla, ty preppery, je to něco jako skauti, ale ve větším. Rozhodně je to zábava vhodná a v případě nutnosti rozhodně velice užitečná.
Ale včera jsem slyšela takový dotaz:
"Víte, jak bude vypadat čtvrtá světová válka?"
"Jo, to bude zase válka jen kamením a klackama..."
A každopádně si myslím, že lidi, co nežijí zrovna v městském paneláku, tak tu přípravu určitě ocení.

Jo, taky bych si přála, aby to brzo skončilo a "nic" nebylo.
březen 04, 2022 10:25
... : Josef
Andreo. Je docela možný, že tvý přání se splní, že nic nebude. Vůbec nic .......
březen 05, 2022 11:10
... : karolina
Vypadá to tak, je mi z toho všeho čím dál tím víc hůř... Představuju si, že místo těch docela fajn ulic mezi už docela pěknými domy našeho docela pěkného sídliště -
budou taky jen kusy betonu, železa, nábytku, támhle bude čouhat noha.... smilies/sad.gif smilies/sad.gif smilies/sad.gif
březen 05, 2022 16:49
... : Josef Kouba
Ale nebudou trosky měst. Někdo se jistě usmívá a říká "hele opět konspirační bláboly".
To nejvyšší "patro" bohatých jež řídí tento svět, nic podobného nedovolí.
Jim je na světě dobře. Velice dobře. Jejich děti vystudují prestižní školy s politickým zaměření, hodné se srovnáním politických škol v SSSR. Po otcích převezmou žezlo řízení zeměkoule.
Snížení počtu obyvatel, je jiná věc. To bylo, je a bude v plánu. Atomová válka nebude. To by ta vrchnost byla padlá na hlavu. A oni nejsou. Což je dobře.
březen 06, 2022 03:13
... : Josef Kouba
Dodatek:
„Nikdy jsem nepatřil k těm, kteří popírali naši moc.
Tohle jsem již jako mladý muž dával v předsednictvu
veřejně a upřímně najevo, k lítosti mých tehdejších kolegů.
Samozřejmě, že máme moc. Nejde o to, jestli ji máme, ale
o to, jak s ní nakládáme a zda ji užíváme odpovědně, nebo
ne...“
Alfred Herrhause
březen 07, 2022 10:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]