O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK RISKANTNÍ JE ŘÍKAT PRAVDU PDF Tisk E-mail
Středa, 16 únor 2022
Přejít na obsah
JAK RISKANTNÍ JE ŘÍKAT PRAVDU
Strana 2
"Všechny problémy plynou z toho, že lidé, kteří nepracují, se nudí; protože nemají výplatu, tak kradou, ničí vše, na co přijdou, ničeho si neváží. Problém by se vyřešil hned potom, co by se u nás přestalo platit lidem za to, že nechtějí dělat. Jestli se někdo nastěhuje do nějaké lokality, a vzápětí ji svým chováním přetvoří ve vyloučenou, tak čí je to vina, kdo ty domy zbořil, kdo je počmáral, kdo zdevastoval tamější dveře? Každý obyvatel a každý starosta vám řekne, kdo to udělal. Ti obyvatelé, kteří tam bydlí!

 

 

Ano, v podstatě toto si dovolil o našich spolubydlících, kteří se i po tolika stovkách let, co tu s námi žijí, ještě nenaučili slušnému a zodpovědnému jednání. Práci, udržování svých domů, ohleduplnému chování vůči všem ostatním. 

 

Zobrazit zdrojový obrázek
 
to byl jistě také dřív dobrý panelák
 
 

Části měst, kde se dříve zcela normálně bydlelo, a které se díky jim proměnily v ruiny, musí města nákladně opravovat. Kdyby se naši zástupci rozhodli jim dávky omezit, poničené byty neopravovat, ani nenahrazovat, tak by se i oni museli přizpůsobit.
Bohužel, říkat o těchto věcech pravdu, to dnes vyžaduje značnou dávku odvahy. Řešení vyloučených lokalit je velmi složité. Tím, že budeme zavírat oči, nevyřešíme nic. Problém nepřizpůsobivých je skutečně z větší části vytvářen většinovou společností.  (Vezměme to tak, že ti nepřizpůsobiví nemají zastoupení v politice, takže oni si ty dávky a zákony neodhlasovali.) Pokud si určitá skupina lidí zvykne, že nemusí nic, že jejich koláče jsou bez práce, že jejich problémy vyřeší někdo jiný, nic se nezmění.
 

    
 
k romské národnosti se hlásí cca pět tisíc obyvatel ČR
 
 

Bohužel na nich parazituje velká řada různých neziskovek a lidí, kteří nemají žádný velký zájem problém vyřešit, protože na něm sami profitují (a jak víme, a je lehko zjistitelné – tak jejich rozpočet spolkne řádově víc než podpory pro samotné nepřizpůsobivé).

 

Osobně si myslím, že je třeba všechny ty dotace a financování všech těchto neziskových organizací omezit. A podporovat pouze ty, které mají kvalitní a viditelné výsledky. Ale říkám si, že s takovým kritériem, by nejspíš skončily brzo všechny.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]