O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HOVORY Z BEDNY Z LÁN PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 prosinec 2021
Hned na začátku musím říct, že jsem duchna, čili důchodce; ovaroid, čili volič M. Zemana; koblihář, čili volič A. Babiše; a vopíchanec, čili nositel tří dávek mRNA. Když jsem to tady teď takhle shrnul, skoro se vošklivim sám sobě. Takže, ač jsem ovaroidem, to, co se děje teď v Lánech a v souvislosti s tím i v médiích, to mi už skutečně leze na nerv.

Na rozdíl od tzv. "demokratických" komentátorů, kteří mají zcela jasno, si vůbec nemyslím, že prezident musí automaticky podepsat návrh složení vlády, předloženej mu premiérem. Kecy, že bezpodmínečně musí, jsou pro mě jen kecy ve smyslu - dva právníci vytvoří tři právní názory a šest honorářů. 

 

Článek 62

Prezident republiky

a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi. 

 

Článek 68

(2) Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

 

Od toho máme Ústavní soud, aby takový věci jednou provždycky rozhodl.

Jenomže, co by to znamenalo, zeptat se Jeho Nejvyšší Jasnosti a Nedotknutelnosti Ústavního Soudu? Prej nejméně  měsíc všechmožnejch procedůr, než by Jeho Jasnost ÚS mohla bejt vůbec poníženě požádána, a pak další měsíce, než by se Jeho Jasnosti ÚS uráčilo rozhodnout. 

 

Sorry jako, tohle mi teda fakt hlava nebere.

Soudci tam za těžký prachy z našich daní seděj přeci proto, aby za naše prachy pro nás aspoň občas něco udělali.

V klidnejch dobách rozumím tomu, že si tam lebeděj a prakticky je nikdo k ničemu nepotřebuje.

Teď ovšem doba klidná není.

Hasiče nebo záchranku taky drtivá většina lidí celej život k ničemu nepotřebuje. Ale když potřebuje, tak jednají okamžitě a neptají se, jestli mý volání bylo podáno na správnym papíře, správnou poštou, přes správnou podatelnu.

 

Soudci řešili systémové změny v soudnictví - Svět práva - Advokátní deník

 

To je teda má poznámka k Ústavnímu soudu, kterej, ač nejvyšší autorita ve znalosti Ústavy, nedokáže sám z vlastní iniciativy (situace skutečně není standardní) vyložit dvě rozvitý věty. 

Fakt ovšem je, že pro tuhle určitou situaci, kdy teda není rozhodnuto o smysu formulací, a jedinej, kdo by rozhodnout mohl mezi svačinou a obědem, ten vyjasnit nechce, tak pro tuhle situaci bych použil "moudřejší ustoupí".

 

A hned z několika důvodů bych to čekal od prezidenta.

Zaprvé je churavej, zadruhý tak jako tak za rok končí, zatřetí nemá šprajcování zapotřebí, začtvrtý je úplně fuk, kterej pirát bude na ministerstvu zahraničí v poníženym předklonu plnit příkazy z Brusele, protože to bude plnit úplně každej, a zapátý - a vůbec!

 

V situaci, kdy je naprosto jasný, že nová vláda tak jako tak vládnout bude, připadá mi prezidentova umíněnost, povolávat si na jakejsi kobereček k plexisklový bedně jednoho ministerskýho kandidáta za druhym, mírně řečeno nemoudrá.

Můj zesnulej přítel Jiří měl okřídlený úsloví "nejhorší je, když se neví".

A my teď skutečně nevíme, jaký vládní kroky budou provedený po Novym roce v oblastech protiepidemickejch, sociálních, zdražovacích, daňovejch ... 

 

Já osobně teda myslim, že bychom to, měsíc před koncem roku, už vědět měli.

Určitě to považuju za důležitější, než se denně postupně od kandidátů z televizních "Hovorů od plexisklový bedny z Lán" dozvídat, jak to panu prezidentovi opět skvěle myslí.

Sorry jako!

Umanutost by snad v týhle situaci měla ustoupit.

 

A ještě malá, čistě osobní, znechucená poznámka: 

Pohled do bedny, když po skončení „příslušnýho hovoru" židle s prezidentem pomalu pozpátku zajíždí a prezident zvolna mizí v útrobách zámku, mi asociuje ...

víte co ... 

Pěknej den všem NČ 

 

 

Komentáře (15)add feed
... : Marie
Pepiku, vše, co se tady bude dít bude to, co se dnes děje směrem na západ, nic jiného od této vlády čekat nejde
prosinec 06, 2021 08:45
... : mila1
Zeman si to chce ještě jednou a naposled užít - tu svou důležitost. Nic víc nic míň.
Co se mi v uplynulých dnech líbilo - společné vystoupení obou premiérů a výzva k očkování.
Co se mi nelíbí - avizované zrušení vyhlášky o povinném očkování proti covidu. Přesvědčili jsme se, že když to necháme na dobrovolnosti, umírá zbytečně moc lidí.
prosinec 06, 2021 13:03
... : *deeres*
Milo1, mne naočkují jenom pod pohrůžkou finančního zruinování,nebo rovnou zavření do koncentráku, tak jako v Austrálii. U které dávky chcete skončit, asi u té poslední.
Co se dělo ve světě v listopadu 2021? Sestřih všech různých demonstrací proti drakonickým covidovým opatřením a nátlaku na očkování.
https://nastub.cz/w/1WottCS9BQabx1kNrFzzpR
prosinec 06, 2021 13:34
... : strejda
Za prvé:
Piráti, už jen název, ale i slovo samotné, je slovo negativní a zní velmi odpudivě. To mohl vymyslet opravdu jen zastydlý puberťák. Piráti, v nedávné historii, to přece nebyl nikdy žádný Jánošík. Vždy to byl jen lump a zloděj.
Ona celá ta jejich parta není ničím jiným, než pouhými nevyzrálými lidmi a tedy, slušně řečeno, zastydlými puberťáky. Když se tehdy dělal průzkum, je jasné, že jim muselo vyjít, kdo by je asi volil. Kdo asi? A oni na to vsadili.
Za druhé: Ten jejich současný adept na ministra zahraničí, to je výsměch všem vzdělaným odborníkům na zahraniční politiku. Minulým i současným. Co tenhle cucák, s titulem BC, s odřenýma ušima, asi může dokázat? Zničit vzaty a projevit nenávist k těm státům, se kterými máme dosud dobré obchodní vztahy.
Nedivím se proto Zemanovi, že má velké výhrady ke jmenování takového nedouka, který naši zem jen poškodí a sám se pak, včetně republiky, na mezinárodním poli i zesměšní.

prosinec 06, 2021 13:52
... : doktor
Přeji nám všem hezké předvánoční dny bez Pirátů a dalších ubožáků.Ahoj
prosinec 06, 2021 14:51
... : Josef
Maruško, já to vidím tak, že to, co se děje směrem na západ, nás čeká jen v těch věcech negativních.
Strýci. Piráti vznikli asi nějak před deseti lety, jako počítačoví piráti. Tehdy to mělo aspoň nějakej smysl - nepolitickej. Pak si už nechali jen ty piráty. A co se týká toho cucáka? To jako chceš říct, že je horší než jiný známý zrůdy, který by nejradši poslaly tanky na Rusa a Číňana. Samozřejmě, že poslali. Oni by v nich neseděli. Já tady nechci jmenovat, jsou velmi známí a snadno si každej dosadí. To jen chci říct, že od sobotního odpoledne po volbách je naprosto jistý, že někdo toho ražení ministrem bude a je uplně, ale uplně jedno, jestli pirátskej cucák v sáčku po mladším bráchovi, nebo uhlazenej slizoun v saku od Adama.
prosinec 06, 2021 15:08
... : strejda
Pepo, já si myslím, že tohle rozhodnutí právě leží na Zemanovi, zda jmenuje nějaké známé či neznámé zrůdy nebo tohoto cucáka. Zeman nemá potřebu a také to není jeho styl, aby pěl unizono s nějakým momentálně zvrhlým trendem nenávisti. Uvidíme... Rusko má jednu obrovskou zbraň a tou je zavírací ventil plynovodu. Asi jsi četl, že jsme si "nějakým nedopatřením" ani nestačili naplnit zásobníky. I palivo pro Dukovany bereme z Ruska. Ono tu vše se vším souvisí. A president by měl být nejen dobrým státníkem, ale i dobrým koordinátorem a taktikem.
prosinec 06, 2021 15:47
... : Josef
Zeman může mít tisíc dobrejch úmyslů, třeba i ve prospěch občanů Česka, a já to jemu i tobě věřím. Akorát je to úplně plat prtný. Jediný, co prezident teď může, nejdýl o dva měsíce to zdržet.
prosinec 06, 2021 16:46
... : Petr Sysala
kdysi jsem (kolem roku 2009, kdy byli založení) koketoval s piráty až uvažoval o politické angažovanosti. Brzy mne vyléčili. Naivita a levičácká rétorika jejich představitelů mi rozblikala okamžitě výstažný maják a další vyvoj jen potvrdil, že to je banda neomarxistů jejichž jedinym výsledkem politického umu budou koncentrák s wifi.
Demo předvedl Hřibek v Praglu, tak ať se nediví a jdou do (_._)
prosinec 06, 2021 17:30
... : andrea
Jsem zvědavá, ale jen už trošku, jak to zase dopadne.
Kdysi jsem od táty slyšela, že v 68/69 od nás odešlo hodně chytrých lidí. A že zůstali mj. i ti, co by v zahraničí nejspíš neměli šanci.
Tata říkal, že si taky tehdy myslel, že to všechno půjde do (_._) (tohle budu používat, to je super), ale prý se i ti největší blbci nakonec naučili fungovat.
A to nám zůstalo...
prosinec 06, 2021 19:08
... : *deeres*
Nebo tu zůstali ti, co by v cizině steskem po domově umřeli. Z těch, co tehdy odešli, se někteří proto vrátili už před 89. I za cenu sankcí a nového začátku, protože tu o všechno přišli.
prosinec 07, 2021 05:01
... : Josef
Já myslim, Deer, že těch odešlejch byla taková směsice všechmožnejch pohnutek. Bylo mi 20 let a tak jsem to vnímal už naplno. Měl jsem i možnosti i konkrétní velmi atraktivní nabídku. Ale měl jsem rodiče, kteří už by mě nikdy neviděli. Tehdá to bylo na věčné časy a nikdy jinak. Nezalitoval jsem nikdy ani na vteřinu.
prosinec 07, 2021 08:05
... : *deeres*
Hned dvakrát jsem měla příležitost,ale raději jsem se rozešla s velkou láskou.Já bych to nedala, jsem 7 let z Prahy a pořád se mně o ní zdá a to mám do ní kousek. Navíc jsem jazykový pablb, pasivně ano, aktivně mi nikdo pro přízvuk a českou stavbu vět nic nerozumí.
prosinec 07, 2021 09:27
... : mamča
Co se emigrace týče : Člověk si musí uvědomit, co za sebou nechává. V našem vzdálenějším příbuzenstvu babička s dědou přepsali dům na vnučku, která s nimi bydlela. Vnučka emigrovala, a babi s dědou přišli o dům, který vlastnoručně postavili. Dožili tam v nájmu, ale urychlilo to jejich odchod na věčnost. Nejen, že vnučku už neviděli, ale celá rodina byla postižena sankcemi, které tehdy byly obvyklé.
Je třeba vždy myslet nejen na sebe.
prosinec 07, 2021 09:59
... : d@niela
to byl i můj důvod... v den, kdy se nafest zavíraly hranice, jsem byla ve Francii. V báječné rodině, která mne vzala mezi sebe. Dozvěděla jsem se o tom při snídani, kdy mi to jako zajímavost sdělil "pán domu". A já si vzpomněla, jak mi máma zdůrazňovala, ať tam hlavně myslím na sebe a na svou budoucnost.
Jo, mohla jsem tam zůstat, studovat...
Ale dopadlo to tak, ze jsem se fofrem vrátila, pokud to ještě šlo.
Nikdy jsem nebyla mamánek, ale predstava, že bych treba uz nikdy mámu neviděla - ne, to opravdu nešlo!
prosinec 07, 2021 11:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]