O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POPÍCHANÍ VAXEŘI, MUDRCI ANTIVAXEŘI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 listopad 2021
JSEM OPRAVDU MOC RÁDA, že se veškeré komentáře obejdou bez nějakých zbytečných vulgarit, které jsou už téměř všude běžné. Ano, opravdu se dá říct všechno slušně, jde pevně hájit svůj názor, oponovat názoru ostatních - a přitom si zachovat slušnost. A - jak tak na to stále myslím, došlo mi, že "ano, máme absolutní právo se svým tělem dělat co chceme, pokud nebudeme ohrožovat druhé".

 

Svoboda jednoho končí tam,

kde začíná svoboda druhého.

 

 

Pandemická opatření: Co se mění od pondělí - CNN Prima NEWS

 

Jsem zvědavá na večerní zprávy, protože ode dneška se názorově silně rozdělení Rakušané upnuli směrem k Vídni  - v očekávání, kam až si tamější starosta troufne zajít. Mnozí jej označují za zarytého vaxera, který jako malý Napoleon táhne Vídní. Zaznívají slova jako diskriminace nebo neoprávněné vyloučení skupiny obyvatel z běžného života.

Jiní zase oceňují jeho odvahu táhnout na svých bedrech zodpovědnost za zdraví lidí ve městě, které řídí.

 Dobře, tedy: JÁ se nedám očkovat, ale budu se ze všech svých sil snažit,

abych nepřenesl tuto nemoc na jiné - 

copak tohle nestačí?

Ano, samozřejmě z toho vyplývají všechna následující omezení,

která pak musím přijmout.

 

 

Věda prošla v posledních letech obrovským vývojem a máme k dispozici možnosti, které tu donedávna nebyly. Výzkum koronavirů přitom trvá již mnoho let, včetně vývoje vakcín (SARS, MERS) - leccos bylo z předchozího výzkumu využito. Samotné principy vyvíjených vakcín nejsou nijak zásadně nové, buď se používají už u jiných vakcín (vektorové vakcíny) nebo se stejný princip používá již ve vyvíjených lécích pro léčbu řady onemocnění (mRNA vakcíny).  

Díky tomu bylo možné vakcínu „zkompletovat“ v relativně krátkém čase insercí pro COVID-19 specifických genových molekul. Další faktor ovlivňující rychlý vývoj COVID-19 vakcíny je vážnost celospolečenského dopadu COVID-19 na život lidí po celém světě.

Na rozdíl od ostatních vakcín byl vývoj dostatečně financován, probíhal v úzkém kontaktu s regulačními autoritami, které poskytovaly řadu vědeckých odborných stanovisek nejen k výrobě vakcín ale i k provádění klinických studií.

 

V neděli testy v Česku prokázaly dalších 5650 nově nemocných. A to si musíme současně uvědomit, že v neděli se z celého týdne testuje nejméně, bývá tedy i nejméně potvrzených případů. Zjištěných 5650 případů covidu za 14. listopad je čtvrtá nejvyšší hodnota za neděli od začátku epidemie.

 

OK, kdo se nechce nechat „opíchat srágorama“,

ať je doma nebo venku,

ale pokud možno se vyhýbá jakémukoliv bližšímu kontaktu s ostatními.

Můžete to totiž nejen sami dostat,

ale třebas jen bez své úhony přenášet.

A to zaručeně nechcete …

 

střapatka - d@niela

 

 

Komentáře (65)add feed
... : PATRIK

Očkování má význam v každém věku. Nebezpečí trvá. Viry a bakterie, které způsobují vážná onemocnění, jsou v populaci stále přítomny. Neočkovaný jedinec je pro ně snazším cílem.


1.Vakcinace je součástí prevence. Očkování je stejně významnou součástí péče o zdraví jako pravidelné preventivní prohlídky a zdravý životní styl. Vakcíny patří mezi nejbezpečnější opatření v rámci péče o zdraví a jsou neustále pod dohledem úřadů i odborníků.

2.Nebudete zbytečně zranitelní. Nevynechávejte doporučená očkování, pokud vám v nich dlouhodobě nebrání zhoršený zdravotní stav. Vakcínami proti chřipce a hepatitidě (žloutence) je vhodné se chránit po celý život. Nezapomínejte ani na očkování proti pneumokokovým infekcím.

3.Nemoc někdy udeří za plného zdraví. Byli jste až dosud úplně zdraví a myslíte si, že jste odolní a žádné vážné nemoci vám nehrozí? To je častý omyl. Uvědomte si, že nemoc si nevybírá a může skolit kohokoli. Očkování přispívá k dlouhodobé ochraně zdraví.

4.Nemoc znamená výdaje. Každé onemocnění, které si vyžádá domácí, nebo dokonce nemocniční léčení, znamená nepřítomnost v práci, a tedy výpadek příjmu. Například při invazivním pneumokokovém onemocnění napadajícím mozek nebo krevní oběh se pobytu v nemocnici nevyhnete.

5.Neohrozíte okolí. Pokud onemocníte chorobou, před kterou chrání očkování, zbytečně vystavujete nebezpečí nákazy i své děti a nejbližší. Vakcínou tedy chráníte nejen sebe, ale i svou rodinu.

6.Některá očkování je nutné opakovat. U některých vakcinací neznamená jedna dávka doživotní ochranu. Například u vakcíny proti klíšťové encefalitidě se doporučuje přeočkování vždy po 3–5 letech, u tetanu po 15 letech. Očkování proti chřipce je potřeba opakovat každoročně.

listopad 15, 2021 16:50
... : Milene
Já jenom nerozumím jedné věci. Zpřísňují se opatření, protože covid se šíří. Doma jsme měli covid asi před měsícem. Také ho měl vnuk, který dosud očkovaný nebyl. Když mi volali z hygieny, tak mne poslali na PCR test, i když jsem očkovaná. Než bude výsledek, tak doporučili karanténu. Obvodní lékař mi po telefonu vystavil žádanku a když jsem přišla na test, už jsem byla v počítači. To si myslím, že je správně, protože i já bych se mohla nakazit a covid dál šířit.
A teď dostala covid dcera neteře, malé dítě. Asi ze školky. Neteř se chtěla hned dát otestovat, a i když je zdravotní sestra, tak ji na testy nevzali, že je očkovaná a nemá žádné příznaky. Až když dostala rýmu, tak teprve mohla na test a je pozitivní. Byla doma, protože se stará o dítě.
Myslím si, že čím víc testů, tím víc bude záchytů a nebude se nemoc dál šířit.
Ale ono asi ne. smilies/angry.gif
listopad 15, 2021 19:17
... : Josef Kouba
Rozdíl mezi očovaným a neočkovaným.
Mohou oba dostat Covid - Ano.
Mohou obá přenášet Covid - Ano.
Mohou se oba dostat na intenzivní péči _ Ano.
Mohou mít oba závažné reakce - Ano.
Mohou oba zemřít na Covid - Ano.
Tak jaký je rozdíl?
No, neočkovaní nemohou zemřít na vakcínu. ....

listopad 16, 2021 04:14
... : kyttka
Milene,to je přece jednoduché, že to tak je. Odstupující vláda si přece ještě musí trochu zatrollit zrušením úhrady testů pro neočkované a dát víc svobody očkovaným. Je to přece "logické", aby očkovaný, který může onemocnět a který má doma nemocného, nemusel jít na testy a mohl jít vesele do práce, dokud ho to taky nesklátí.
Vím, o čem mluvím, aktuálně to řeším v práci s kolegyní. Syn, 14, neočkovaný, to přinesl ze školy, ona plně očkovaná, po dotazu na hygieně jí bylo řečeno, že ona na testy nemusí a ani do karantény, nic. Takže ze své dobré vůle, aby neohrozila nikoho u nás v práci, si vzala náhradní volno a objednala se na test.
Ano mohla by si vzít na syna OČR, respektive o něj požádat, ale klukovi v podstatě naštěstí nic není, snáší to dobře a záleželo by jen na benevolenci doktora, jestli jí to OČR dá. Ať tak či tak, vždycky na tom bude bita finančně. Kolegyně je chytrá a zodpovědná holka, že to řeší takhle. Ale kvůli debilním nastavením, která nám tu na poslední chvíli vyprasila Babiš company, (před volbami na to koule neměl), se nejspíš země zas žene k nějakým silným restrikcím.
Jsem zvědavá, jak si s tím nová vláda poradí. A i když mě výsledek doslova zdrtil, tak dneska jsem za něj ráda.
listopad 16, 2021 07:54
... : Milene
Kyttka: Asi je to tak. Ale rozum to nebere. Přestat platit testy, je jenom cesta pro masivní rozšíření..
listopad 16, 2021 08:12
... : Milene
Josef Kouba:
Ano, vím, že i očkovaný se může nakazit. Ale ta šance je mnohonásobně nižší, protože už má na covid protilátky. Ty jsi se potkal s nemocí asi jenom na papíře. U nás jsme měli covid doma. A vnuk neočkovaný se nakazil okamžitě. Přitom s nemocným se snad vůbec nepotkal přímým kontaktem. Ale někdy v bytě to "olízl". A my s dcerou jsme ho nedostali. I když dcera byla s nemocným pořád. A podotýkám imunitu česnekem nepěstuji.

listopad 16, 2021 08:20
... : Iris
Kyttko, Milene, souhlasím a jsem neveselá s vámi.

Josefe Koubo, rozdíl mezi očkovaným a neočkovaným máš trochu zjednodušený. Takže názor opravdových odborníků je ten, že (začnu napřed shrnutím pro nedočkavé a pak přidám delší vysvětlení...):


listopad 16, 2021 08:53
... : Iris

listopad 16, 2021 08:55
... : Iris
Shrnutí:
1. Očkování snižuje možnost toho, abyste se nakazili. Čím se nenakazíte, to nemůžete šířit.

2. Očkování vás nutí vyrábět protilátky, které jsou schopné obalit virus a tím ho udělat neinfekčním pro další lidi. Oproti neočkovanému má očkovaný, když se nakazí, výhodu několika dní náskoku.

3.Očkovaný se díky existující imunitní paměti viru zbaví rychleji, a je tedy potenciálně infekční po kratší dobu.


listopad 16, 2021 09:00
... : Iris
Zkusím ještě okopírovat podrobnější vysvětlení, nějak mi to dnes nejde...


listopad 16, 2021 09:03
... : Iris
Vzdávám to, shrnutí stačí smilies/smiley.gif

listopad 16, 2021 09:03
... : strejda
Iris, nevzdávej to.
Mám další laickou myšlenku. Je to asi tak, že vakcinací dostává tělo umělé protilátky.
Ale - pokud má tělo přirozenou imunitu, neměly by se píchat ty umělé sajrajty. A ještě něco. Z toho, co čtu, plyne i taková souvislost, že očkovací látka zabíjí přirozenou imunitu těla a nahrazuje ji. Ale tohle, to je jako by to bylo potřeba. O to se tu stále usiluje. A opět jsou tu ekonomické vazby a souvislosti.

A také vím, že tu nejsou jen dva tábory očkovaných proti neočkovaným, ale jsou zde i dva tábory lékařů. A to jsou přece vzdělaní lidé v oboru, ne? Ale těch otázek je hafo a žádná odpověď. Jen neustálé vymývání mozků očkováním a mlžení.
listopad 16, 2021 13:10
... : Iris
Strejdulíne, jsi fajn, že si se mnou povídáš smilies/wink.gif

Samozřejmě, máš pravdu, vakcinací se dodávají do těla umělé látky, jak psal už NČ - o tom žádná.
Ale pokud jde o imunitu jako takovou - člověče, to není žádná jednoduchá záležitost, o tom by Ti odborník, ale skutečný odborník na imunitu, dovedl vyprávět hodiny, co vyprávět, na lékařských fakultách se o tom hodiny přednáší. Protože to není jen jedna imunita - recept proti všem nemocem, existuje spousta druhů imunity, které se chovají všelijak specificky v různých případech, je to rozsáhlý obor. Proto Tvůj názor, ale i názor můj a celé řady dokonce i "odborníků" není důležitý, k tomu se musí vyjadřovat opravdoví odborníci právě jen v v oboru imunologie, nikoliv jakákoliv figura v bílém plášti. To je, jako by každý řemeslník měl rozumět řemeslu - a to už je jedno, jestli elektřině, instalatéřině, zedničině nebo výrobě bot. A tak jako každý na sociálních sítích má puzení se ke všemu vyjadřovat, tak to pudí i tyhle "odborníky", tedy třeba lékaře, ale vzdělaných zcela speciálně jen ve svém oboru. A nějak se nám tu rozmáhá touha vykecávat se před kamerami, takže pak to vypadá tak, jak to vypadá. Z těch keců si potom nezasvěcení lidé vyberou přesně to, co se jim líbí a hodí a už tu máme ty tábory, jak píšeš. A ta móda nechat si udělat protilátky a bez vysvětlení odborníka, co výsledek vlastně znamená vykládat, že mám protilátek dost a nic mi nehrozí - to je přece blbost.

Ty umělé sajrajty se nám píchají už od malička všem, právě kvůli tomu, že ta přirozená imunita na některé potvory od pánaboha zkrátka nestačí. A žijeme. A žijeme bez TBC, neštovic, tetanu atakdále. Možná bychom podle pánaboha měli na tyto choroby nadále v klidu umírat už v dětském věku, ale přeci jen - tohle nechceme, ne? Tak jsme očkovali a očkujeme, nejsme blbci, máme chytré vědce, kteří to nedělají jen a jen pro zisk, a svým založením nechci přicházet o iluzi, že se všechno vymýšlí jen pro prachy.

Hele, i já jsem často používala termín přeočkované děti. I já mám pocit, že některá očkování jsou zbytečná, nejsou nezbytná a píchají se tak trochu z lenosti - kdo by se s těmi nemocemi zabýval, když se jim dá předejít. Ale věřím tomu, že zmiňovaný pánbůh některé dětské nemoci dětem daroval proto, aby je pocvičil v přirozené imunitě. A četla jsem, že když dítě takto překoná třeba spalničky nebo neštovičky (plané), jeho imunita poskočí o stupínek výš. Zrovna tak se trénují běžnými virozami, i tenhle covid pro děcka a potažmo pak pro dospělé už bude obyčejné cvičení imunity. Ale pro nás teď staré a hotové - už jsem to psala - je to nový smrťák. Proto to očkování zejména starších a oslabených. Protože to není obyčejná viroza, to je SARS - neboli syndrom akutního respiračního selhání. A to není pr*el Strejdo smilies/wink.gif
listopad 16, 2021 13:56
... : doktor
Není jiné cesty,jen tou kterou ukazuješ.Hezké opíchané odpoledne.Mám již třetí dávku. papapapa

listopad 16, 2021 14:23
... : strejda
Iris, umíš to moc hezky a čtivě vyložit. Ve Tvém psaní je cítit i určité profesionální zapálení, spojené s přesvědčením. A navíc, na rozdíl ode mne, který už nevěří ničemu, jsem ve Tvých výkladech nikde nezaznamenal ani závan, vánek či odér nějakého nekalého podezření. Podle Tebe jde výhradně o dobrou věc. Prosím. Tak by to asi mělo být. Teď jde jen o to, jestli máš dost informací nebo se po nich nepídíš. To já jsem od přirození takový šťoura. Když se mi něco porouchalo, musel jsem tomu přijít na kloub a musel jsem zjistit PROČ, i kdybych dvě noci nespal. To aby se to případně neopakovalo. A ze všeho možného co čtu, co poslouchám, je tu stále tolik ALE a co víc, všechny ty ALE do sebe krásně zapadají. A mnohá sdělení si pak i vzájemně odporují. Jen to nejznámější: „Přenašečem viru může být jak očkovaný, tak i neočkovaný člověk.“ To se ale dříve netvrdilo... To ty pomazané hlavy nevěděli? Ale neočkovaným to pěkně osladíme. Nebo – „očkování chrání asi rok“. To už neplatí. Mnohdy už ani půl roku. Záleží na tom, jestli už to séééérum není skoro prošlé. Atd. Naopak restrikce, ty jim jdou velmi dobře. Zakážeme jim to i tohle, dokud je nezlomíme... Možná si řekneš, že jsem podezíravý člověk a také nevěřící Tomáš, ale právě ta rozporuplná prohlášení mne v tom a nejen mne, stále utvrzují, že tohle svinstvo vzniklo za docela jiným účelem a že netopýři, byla jen počáteční zástěrka pro oblbnutí prostých lidí. Když něco čtu, čtu i to, co je tzv. mezi řádky a co není vidět pouhým okem. Je to jistý druh citu, který by měl fungovat i při tzv autocenzuře. Další, do očí bijící fakt, kterého jsi si nevšimla? Když jedna vlna opadává, je na ústupu, ihned naskočí vlna další. Prý daleko nakažlivější. Kdo to ale k sakru může vědět, že je to nakažlivější než vlna předchozí? Napadá mne jen jeden aspekt a tím je sám výrobce viru. Neříkej mi, že samotný virus je tak inteligentní, že se bude sám od sebe měnit, aby škodil stále a stále více, aby protáhl tu nekončící agónii a zároveň i výdělečnou činnost na max? Oni tomu sice říkají mutace, ale mutace v sobě nese vždy i základ viru původního. A tahle řecká abeceda však nikoli. Kde se stále bere to nové a nové svinstvo?

Iris, pokračování by bylo velmi dlouhé. Položme se však na otázku, proč byl odvolán rakouský kancléř. Komu vadil? Teď se klidně i my můžeme vydat rakouskou cestou a těm neposlušným neočkovaným blbounům zakážeme postupně úplně všechno. Zavřeme je doma, dokud „nezmoudřej“. To by bylo, abychom ty plánované prachy za to nedostali....



listopad 16, 2021 15:45
... : Josef Kouba
Cenzůra jede na plný plyn. O čem se nesmí v mediích psát a v TV mluvit.

Například je zakázáno:

- Obsah, který tvrdí, že existuje spolehlivý lék na covid‑19
- Obsah, který doporučuje používat Ivermektin nebo Hydroxychlorochin pro léčbu onemocnění covid‑19
- Kategorická tvrzení, že Ivermektin účinně léčí covid‑19
- Tvrzení o existenci zaručené metody prevence onemocnění covid‑19
- Tvrzení, že používání roušky je nebezpečné nebo má negativní účinky na zdraví
- Tvrzení, že roušky nehrají roli v prevenci onemocnění nebo při přenosu onemocnění covid‑19
- Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 způsobí smrt, neplodnost, potrat, autismus nebo onemocnění jinými infekčními chorobami
- Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 bude obsahovat látky, které nejsou uvedeny v seznamu ingrediencí vakcíny, jako jsou biologický materiál z plodů (např. tkáň plodu, kmenové buňky zárodku plodu) nebo živočišné produkty
- Tvrzení, že schválená vakcína proti onemocnění covid‑19 změní genetickou výbavu člověka
- Tvrzení, že vakcíny proti onemocnění covid‑19 nesnižují riziko nákazy touto nemocí
- Tvrzení, že bude po konkrétní populaci vyžadováno (jakýmkoli subjektem s výjimkou vlády), aby se účastnila pokusů s vakcínami, nebo aby dostala vakcínu jako první
- Tvrzení, že schválené testy na covid‑19 neumí onemocnění odhalit
- Obsah, který tvrdí, že určitá skupina nebo jednotlivec má imunitu nebo nemůže virus přenášet

To je jen malý výčet - více zde přímo na stránkách Google.
listopad 16, 2021 16:01
... : Marie
Strejdo, velký palec nahoru, i když si na smajlíky nepotrpím. Maják stojí pevně na jednom místě a svítí, kdo chce vidí
listopad 16, 2021 16:10
... : strejda
Pro Pepu Koubu:
Sakra, sakra, z toho, co píšeš, by se měl z Daniely stát autocenzor. No jo no. Přichází doba TEMNA. Mazat a mazat a čistit a čistit. Danielo, mne klidně smaž celého, abys neměla průs...ehm průšvih a nezavřeli Ti Kudlanku za nepovolená šíření logických myšlenek nějakých bloudů. Přijde k Tobě Koniáš, vezme Ti PC a můžeš jít s pesem akorát tak na procházku....
listopad 16, 2021 16:46
... : d@niela
kucí, já se nedám.
chci publikovat texty z obou stran spektra.
Kdo chce, tak se nad tím aspoň zamyslí...

Např. já, stoletá čarodějnice, jsem měla plané neštovice v době, kdy heště nebylo očkování.
Byla jsem jimi osypaná neskutečně, měla jsem je všude, snad jsem neměla kousek těla bez boláčku... A prý jsem měla pár pravých.
Zpětně nesmírně lituju mou mámu!!!

Moje děti je taky měly, i když byly obě očkované - Lenka i Robert měli kazdy sem tam pár... Tak do deseti pupínků, které sepotřely tekutým pudrem. A šmytec...
listopad 16, 2021 21:00
... : Iris
Danielko, myslím, že proti planým neštovicím se neočkuje. Nebo ano? Pokud ano, je to novinka. Když byly mé děti malé, frčelo chodit si pro neštovice k nemocným spolužákům.
Očkovalo se proti pravým neštovicím, jsou to dvě odlišné nemoci - varicella a variola Ty pravé se naštěstí podařilo zcela vyzmizíkovat z povrchu zemského - tedy snad v laboratořích je mají uschované jako báječné exempláře pro sběratele. Až přijde čas na opravdovou biologickou válku (covid je proti tomu sranda) tak ty exempláře nejspíš vypustí a to bude mazec.
listopad 16, 2021 21:47
... : Iris
Strejdo,
proč byl odvolán rakouský kancléř. Komu vadil?

Viru ne, tomu je totiž jakákoliv politika šumák. Chce se jen množit a přežít, je mu jedno, v jakém systému a pod jakou vládou.

Neříkej mi, že samotný virus je tak inteligentní, že se bude sám od sebe měnit, aby škodil stále a stále více

Ano, strejdo, je. Bude se stále měnit a přizpůsobovat se podmínkám, aby se množil a přežil, dělá to tak miliony let.

Že se stále mění názory a doporučení? No, spousta věcí se nevěděla ještě relativně nedávno, vždyť se tomu často smějeme, jakým bludům lidé věřili, než pokročili ve výzkumu. Tohle není jasná a srozumitelná úředničina, tohle je příroda, ze které zůstává rozum stát. Pokud tedy má co stát smilies/wink.gif
Na delší psaní jsem už dnes unavená, zatím ahoj
listopad 16, 2021 21:56
... : Josef Kouba
Tak jsem mrknul do wikipedie. Biologové znají 9500 virů.  V těle savců jsou jich statisíce. Slovo vir je v latině - jed.  Ruský doktor jež jako likvidaci viru doporučuje česnek, jak jsem již poslal recept, ale říká, že tento vir s nímž se nyní potýkáme a jeho další varianty zde budou napořád. 
Nemusíme být doktoři aby nám došlo že očkováním se to pravděpodobně nevyřeší, jediná možnost je silný imunní systém, nebo celkové promoření, což znamená začít žít jako před 20 měsíci a kdo přežije bude nákaze odolný. Dr. Peková řekla, " vrátit se k normálnímu životu, no budeme mít chvilku u nosu nudli, nic víc".  Nyní je šance zemřít jen 1:100 a u nás penzistů bohužel asi jen 1:50. 
Co doporučit, je zdravě žít, být tělesně i duševně fit, otužovat se, pobývat na čerstvém vzduchu a neposlouchat depresivní zprávy.  Když se přiblíží podzim a začíná chřipková sezona, vitamín D3, vyhýbat se nastydnutí. 
A nakonec recept jež se používá století. Jak jen trochu budete cítit že na vás něco leze, tak uvařit vodu se solí, (může se vylepšit heřmánkem či nastrouhaným zázvorem) hoďit přes hlavu ručník a vdechovat zhluboka horké páry. 10-15 min. 2x denně. Za to ručím. Viry likviduje již 50C. 
listopad 17, 2021 02:37
... : Josef Kouba
LONDON (AP) – Výrobce léků Pfizer Inc. podepsal dohodu se skupinou podporovanou OSN, která umožní dalším výrobcům vyrábět její (opět jen) experimentální pilulku COVID-19, což by mohlo zpřístupnit léčbu více než polovině světové populace.
Začátkem tohoto měsíce společnost Pfizer uvedla, že její pilulka sníží riziko hospitalizace a úmrtí téměř o 90 % u lidí s mírnou až středně těžkou infekcí koronavirem.
Jak jednoduché Watsone, okopírovali ivermectin. Ať se kšeft točí Roubíčku.
listopad 17, 2021 03:21
... : Josef
9,23 z deseti alkoholiků doporučuje rum.
listopad 17, 2021 06:53
... : Iris
Josefe, dobrý smilies/smiley.gif Jsi stručný.
Já nebudu - ale myslím, že teď se definitivně dekompenzuju a už dám snad pokoj, omlouvám se, když máte něco jako celoživotní profesi, ba poslání a setkáváte se s takovou blbostí, která teď lidem vládne, nedá mi nebojovat, nesnažit se vysvětlovat a obhajovat naučené a ověřené.
Určitě už to spousta z vás viděla, možná by Daniela udělala extra příspěvek na dané téma, ale já jsem unešená tím, jak se dekompenzoval jeden opravdový praktický doktor. Běhá to všude, snad to tedy může být i tady.
Se vztekem pana doktora se plně ztotožňuji, jeho výrazivo schvaluji a řeči o etice si prosím nechte - být stále jen jednostranně slušný a schytávat za to neustálé posměšky a megahloupé kydy na sociálních sítích, to už jednoho dožene k činu.

Praktický lékař Štěpán Juška z Červených Peček se rozjel. Má to i na stránkách ordinacepecky.cz. Tohle se nedá přepsat, takže jeho kompletní příspěvek.
"Vážení naši pacienti, předem chci poděkovat 95% z vás kteří se i za pandemie chovají slušně, ohleduplně a inteligentně. Kolegové obvoďáci napříč republikou mi můžou jen závidět!! Sami mají o poznání horší klientelu!!
Pro zbývajících 5%: Lidi kurva proberte se!!!!
1. Zdravotníci nejsou vašima sluhama. Nenapadá vás, že zatímco si sedíte někde v kanclu (nebo jinde) a řešíte píčoviny, my jsme v těch sračkách skoro 2 roky a padáme na držku? A lidem ve vašem okolí jde kolikrát o holý život? Pak chodíte otravovat k doktorům. S problémy, které kolikrát ani nesouvisí s vaším zdravotním stavem, jsou nicotné… Kde je nějaká ohleduplnost, sebereflexe? Zaměstnáte mě na půl hodiny, že máte nárok na nějakou mastičku na prdel, co by vás jinak stála 100 korun? Přitom prokouříte a prochlastáte 100x tolik? Mezitím se nedovolá někdo s covidovou pneumonií a může umřít!!!!!!! Že si platíte zdravotní pojištění (což je mimochodem zákonná povinnost) neznamená, že je zdravotnictví krám, kde si vybíráte vše, co chcete zadarmo!! Paní mi volá, že jí mám jet vyzvednout léky do Kolína, protože děti jsou zrovna v práci (oba samozřejmě autem). To jste se opravdu posrali?? Já už to prostě nehodlám tolerovat. Kdo se bude chovat jako bezohledné prase, toho vyhodím a klidně to celé napíšu na web včetně jmen! Ať vidíte, jaké máte sousedy!!
2. Co máte doprdele pořád s tím očkováním? Celý život do sebe sypete sračky plný chemie, éček, a antibiotik, jste tlustí jak jateční prasata, kouříte, chlastáte, jezdíte bezohledně v autě, necháte si napíchat injekce na záda, ani se neptáte, co v tom je, žerete pastu pro koně, co by odčervila celý stádo, souložíte s pochybnýma prostitutkama, připalujete si kůži v solárku, nedodržujete léčebný režim…na všechny virózy chcete haldu antibiotik, na blbej opar nejlíp antivirotika celkově…
To je jako všechno zdravý? Myslíte si, že by v USA, kde hrozí za jediné poškození zdraví miliardové soudy vypustili do oběhu něco závadného? A i kdyby – troufám si říct, že na COVID ostatní nemoci,které se nemůžou řešit kvůli zahlcení špitálu umře násobně víc lidí!!!! Nejde přeci jen o vás,ale hlavně o ostatní! Že se může někdo nakazit a umřít i přes očkování ví i už i pomeranč. Že nemoc
přenáší i očkovaní rovněž. Jde ale hlavně o virovou nálož. Čím více toho své babičce (nejen) přinesete,tím větší pravděpodobnost, že proletí komínem!! Jistě vám poděkují i ti, co nyní trpí jako psi s rozpadlou kyčlí a na opiátech čekají na operaci…lidi s rakovinou, kterým se nedostane včasné diagnózy…s mrtvicí, když všechny JIPky budou covidária…
Demokracie je zjednodušeně právo většiny. Novou vládu nám snad také nyní neskládají komunisti?
I náš vzor a největší demokracie na světě USA zavádí tvrdá opatření (viz např. New York), nyní i Rakousko…
Máte plnou držku vlastní svobody. Ta ale končí tam, kde začíná svoboda druhého!!!!
Stačí přeci selský rozum, nemusíte dokola papouškovat všechny píčoviny z internetu!!! Co je to za frajeřinu, z principu odmítat to, o čem vím velký hovno? Proč si nesrovnáte incidenci u nás a ve srovnatelně velkém Portugalsku? Nebo nekouknete na stránky americké CDC? Čelíme 5. vlně. Máme zkušenosti, máme prostředky…a je to ještě horší…smutné…Lidi i vláda na tom mají stejný podíl…
Pokud s námi nejste spokojeni, proč nepřejdete k jinému PL? Nikdo vás nedrží, naopak!! Dovoluji si ještě upozornit, že i my máme zákonné nástroje pro odregistrování (ukončení péče o pacienta).
Takže na závěr: Řešíme jen stavy akutního ohrožení zdraví, či života z důvodů COVIDU i všech ostatních onemocnění masivní očkovací kampaň a zajištění pravidelné medikace. Cílem je zachránit co nejvíce lidských životů!! S „s drobnýma bolístkama“ za tohoto stavu běžte laskavě do hajzlu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUDr. Štěpán Juška, PL Červené Pečky a Ratboř
P.S.: Slušně to tu bylo napsáno přes rok, a nic…tak se nepohoršujte…:-)"
Tímto citace z jeho stránek končí. A ještě jednou, klidně se podívejte sami: ordinacepecky.cz
listopad 17, 2021 07:13
... : Josef
Hezký, Iris. Dík.
Praktický lékař Štěpán Juška z Červených Peček je moje krevní skupina! Nejen názorem ale i vyjadřováním (občas mi to při psaní dá hodně práce i přemáhání, přizpůsobit se kudlímu kodexu).
Mám ale dojem, že logický argumenty na odmítače neplatěj, protože jejich iracionální přesvědčení nemá s logikou společný ani Ň.
listopad 17, 2021 08:07
... : Iris
NČ - mám to stejné a nejen vzhledem ke kudlímu kodexu, ale i v běžném životě, už bych kolikrát hlasitě sprostě řvala. Takže si tenhle článek normálně opakovaně čtu jako nějakou léčebnou mantru a opravdu cítím, jak mě to uvolňuje od vzteku.
listopad 17, 2021 08:21
... : Petr Sysala
Debatovat s kymkoli, koho nazor je založen na víře, je ztrata času. Věřící věří a fakta ho nezajímají. Ja su heretik, věřících dogmatiků se ptám PROČ? a strašně je tím vytáčím bo nemají smysluplnou odpověď.
Pěkný den všem.
listopad 17, 2021 08:53
... : Iris
Petře, proč co? Proč debatujeme? Asi proto, že se tu scházíme a pořád je to fajn, i když se hádáme. Nebo se ptáš, proč věříme? No na to se přeci nedá odpovědět, tady fakta neplatí.
Proč milujeme?
Také Tě zdravím.
listopad 17, 2021 09:32
... : zuza
Vir mutuje a zaděláváme si na další a další problémy, kosit to nebude jen staré ale dojde i na mladé.
listopad 17, 2021 09:38
... : Petr Sysala
Debatou si tříbíme názory, věřící má názor neměnný, argumenty ho nepřesvědčí... Jdu opravovat elektrocentrálu, sice už jednu mám (ale jen jednofázovou), rád bych věřil, že nebude potřeba, ale mnozí mne přesvědčují, že ta moje víra může být zklamána. Ležel jsem ve fakultce chvilku s celoživotním plynařem a ten mi radil, jak se na zimu připravit ...
listopad 17, 2021 10:31
... : Iris
Petře a co je tedy podle Tebe v této debatě názor a co víra?
listopad 17, 2021 10:41
... : Petr Sysala
Víra je když si někdo myslí, že za něj všechno bude řešit někdo jiný, zdraví zdravotníci, politiku politici, vědu vědci, vzdělání učitelé a sám rezignuje na vlastní názor, zkušenosti a schopnosti. Názor je, když si myslím, že po katetrizačním vyšetření cév, kdy vyšetřující lékař řekl, že je vše v pořádku a ošetřující lékařka pak předepsala beze slova vysvětlení Torvacard Neo 40 mg, tak je něco trochu špatně. Asi bych čekal něco o dietě, hodnotách LDL a HDL, ale vono nic. Prostě padej pro léky a papej. Já jsem tady odborník!
Tož tak :-)
listopad 17, 2021 10:54
... : Iris
Rozumím. Pak je správné ji požádat o vysvětlení či její názor na věc.
listopad 17, 2021 11:00
... : Petr Sysala
Paní doktorka měla nemocné dítě, spěchala a už mě asi neuvidí, předala mě kardiochirurgii. Do letošního srpna jsem celý život žádné léky nebral, tak jsem v tomhle oboru lama vyoraná, nezkušená. Asi si počkám na předoperační laboratorní testy a pak doufám potkám pana doktora, se kterým se bude dát promluvit.
listopad 17, 2021 11:04
... : Iris
Určitě se mrkni na výsledek testů, jistě tam bude celý panel kolem cholesterolu. Pak už sám budeš tušit, která bije a dobrý pan doktor Ti potvrdí názor, možná i vyvrátí, ale to pochybuji, myslím, že ta zaneprázdněná doktorka už nějaký nedobrý výsledek musela vidět, nenapsala by Ti lék jen tak. Doufám.
Také jsem pořád nechtěla brát statiny na cholesterol, tak jsem si sama několikrát za sebou nechala udělat test (sama, za hotové). Výsledky mě opakovaně nepotěšily ani po zvýšené pohybové zátěži a dietě. Tak jsem naposledy požádala o test v ordinaci lékaře, pak nasadila ty nenáviděné prášky a po měsíci opět v jeho režii nechala přetestovat. Výsledek byl ten, že všechny hodnoty jsou báječně v lajně, cholesterol mám jak....panic se nehodí, že ne? smilies/cheesy.gif Jen jsem se slušně a asertivně se svým lékařem domluvila a poslechla jeho radu.
listopad 17, 2021 11:12
... : Josef
Tohle všechno zní moc pěkně. Ale většina lidí nemá poblíž doktora, kterej by byl ochotnej, se bavit. Přesně, jak to píše Péťa, "tady máš recepis a padej". Já se doktorum i práškum vyhejbám už z principu, ale když mě podágra úpornou a krutou bolestí donutila, bylo to přesně tak. Sotva jsem se odvážil zeptat na výsledky krve, odpověď byla: "v normě, na shledanou". Košili už jsem si zastrkoval do kalhot a bundu oblíkal v čekárně. Trochu víc jsem si pokecal teprve v lekárně, kde jsem dostal aspoň nepatrný poučení. O nějaký telef. konzultaci s lékařem ohledně ukončení prášků a pod., se mi nemůže ani zdát, tam se prostě nedovolám - není obsazeno, ale nikdy nikdo telefon nezvedne! Rádio sice radí, jak je to bezva, takový konzultační věci řešit telefonem, ale nevěřím, že by to někdy nějakej redaktor vyzkoušel.
Proto taky nemám rád takový ty rady, že praktickej lékař nejlíp zná svý klienty a oni k němu mají největší důvěru. Já teda ne!

Jo a ještě ke koroně. Před chvílí zase v rádiu mluvil nějakej, snad doktor, z antikovida (to je poradní skupina, tentokrát, pro změnu, nový vlády). Na dotazy redaktorky zase jen kecy, kecy, kecy, apely na zodpovědnost a ohleduplnost a kecy, kecy, kecy. Když už teda máme zákonný opatření, je taky potřeba, je vynucovat a nedodržení trestat. Citelně trestat! Policajtama a nekompromisníma pokutama! Proč si nikdo nedovolí, projet křižovatkou na červenou, i když široko daleko nikdo není? Protože se bojí možnýho tvrdýho postihu. Proč lidi bez osvědčení klidně lezou po hospodách a jánevim kde? Jak je vůbec možný, že po internetu lítají pozvání k návštěvám hospod s tím, že u nich nevyžadujou žádný prokazování OTN? Protože se nebojej postihu! Jenže postih, a hodně citelnej, to je přesně to, čeho se současná i příští vláda bojí. Pak ovšem nemá smysl, opatření uzákoňovat. Jestliže chtějí jen apelovat na slušnost a ohleduplnost, na to stačí doporučení. Slušnost a ohleduplnost se ovšem nedá vyžadovat od hovad. Na hovadech se chování musí vynucovat. K teda čemu máme celej bezpečnostní aparát, popř. i vojsko, když stát není schopnej ani vynutit si dodržování vlastních vnitřních zákonů? Že na to mají málo lidí? To je blbost! Stačilo by pár tvrdejch nekompromisních postihů s trochou medializace, aby se hovada začala bát.
listopad 17, 2021 12:14
... : strejda
Iris, jen pro úsměv.
Tys dala na rady lékaře, u mne je to obráceně. Nebudu sem dávat smajlík...
Už dvakrát souhlasil lékař, kardiolog prosím, s mým názorem. Poprvé, když jsem dojížděl na pravidelné půlroční kontroly do Ústí, do nemocnice. Říkám mu, když se po každém vyšetření nic nezměnilo, já se cítím dobře, jestli by nebylo možné jezdit sem jen jednou za rok. A bylo to možné. Ochotně souhlasil. (Jasně, ubyl mu pacient)
Při další kontrole jsem měl moc řídkou krev, někde jsem se uhodil, aniž bych to věděl a hned se mi udělala modrá podlitina. Říkám mu, že jsem si přečetl příbalový leták a tam se o tom zmiňují a protože jsem vás nechtěl obtěžovat v té covidové době, naordinoval jsem si xarelto obden. Nejprve jen pokyvoval hlavou, ale pak řekl, jak se tak dívá na mé krevní výsledky, možné to je. Takže také souhlas. A spokojenost je zde na obou stranách. Dej si sem smajlík jaký chceš... (Jo a recept na xarelto mi posílá SMSkou.)
listopad 17, 2021 12:22
... : Josef
Tak řek, že by Kudla měla, pod vedením Iris, zavést lékařskou poradnu, nějak ve smyslu "udělej si sám", aneb "všechno, co byste chtěli vědět o svém těle a styděli se zeptat".
listopad 17, 2021 12:43
... : Josef
opr: tak bych řek.....
listopad 17, 2021 12:44
... : Iris
Strejdo, proč ne, pacient by měl být partnerem a ne oponentem. Když se pacient zajímá a spolupracuje, rozumný lékař je rád. Jenom by Ti asi odporoval, kdyby to nebylo rozumné a trval bys na kravině, což se často děje.
Zaujal mě ten recept SMSkou nebo přes e-mail.

NČ - to je lepší, než volat, takhle to nastavit nejde s Tvým doktorem?
Ono totiž když sedím v předčekárně, u sestry, řinčí jeden telefon za druhým. Sestra by nedokázala ani změřit tlak nebo cokoliv jiného, kdyby měla brát ty telefony. To je prostě nerealizovatelné, ať už to doporučuje kdokoliv. A když se člověku podaří, že se do té ordinace probojuje a pak se většinu času má dívat, jak lékař místo s ním mluví s telefonem- no to se asi nelíbí nikomu. Buďme objektivní a spravedliví. Navíc - to covidové období prostě bylo a je unikátní, to není normální stav věcí. Když napíšu dotaž nebo žádost o recept, zpravidla vidím, že můj doktor reaguje odpoledne nebo večer, tedy asi až obstará všechny pacienty a agendu kolem nich.

listopad 17, 2021 12:46
... : Josef
Iris. Pár emajlů jsem samozřejmě zkusil. Strašně nerad telefonuju. Reakce na emajly absolutně žádná!
Jinak s tebou zcela souhlasím, že konzultace i ordinování telefonem je blbost, vymyšlená teoretikama od stolu, kteří zřejmě ordinaci praktika nikdy neviděli. Takže, zrovna v týhle věci, absolutně nic proti doktorům. Dere mě ovšem to neustálý opakovaný ujišťování v rádiu i v televizi, jak to funkuje.
listopad 17, 2021 13:00
... : Petr Sysala
Když jsem volal svému lékaři - kardiologovi, který mne do fakultky poslal, bo si nebyl jistý, co mi vlastně je, tak to vzala sestřička a já na ni, že bych rád pana doktora informoval, jak jsem dopadl. Chtěl to po mě sám a já mu slíbil, že se ozvu.
Tak mi nabídla termín v únoru :-)))
Do teď jsem byl u Mojí ambulanci, lékaře nepotřebujíc, to šlo. Člověk se tam objednal, řekl, co mu je, co na to chce, dostal bumážku (na zbroják nebo něco jiného) a šel. Teď to ale bude asi chtít opravdového obvoďáka, to jsem zvědaf, jak dopadnu.
listopad 17, 2021 13:02
... : Josef
Od mládí jsem byl zvyklej, že lékař nechce slyšet, co mi je, ale jaký mám potíže. Diagnózu on musí určit sám, do toho mu, coby laik, nemám co kecat.
Pak jsem přišel ke svýmu prvnímu závodnímu lékaři v Tesle. On na mě, co mi je. Já teda, že mám teplotu, bolí mě hlava a ....., skočil mi do řeči "na to se tě neptám. Co máš?". Tak jsem mu řek, že to bude chřipka a on na to "zůstaň u dveří, nelez mi sem, ať to od tebe nechytnu. Jak dlouho chceš bejt doma?" Pak napsal recepis, neschopenku, štítivě podal a na rozloučenou požádal, abych při průchodu čekárnou nedejchal, abych nenakazil čekající. Byl to bezva chlapík. Po nějaký době jsme se skamarádili při ping pongu.
listopad 17, 2021 13:17
... : strejda
Iris s tím receptem je to jednoduché.
Přijde mi SMSka, kde je 12ti místný kód. Ten předložím v lékárně a oni mi vydají lék. Teď, od jisté doby už stačí jen občanka, ze které si čtečkou stáhnou data a je to stejné. I obvoďák mi posílá elektronický recept na ostatní léky. Pouze xarelto může předepsat jen kardiolog. Takže když dochází, volám do Ústí. Tohle je velmi vymakaný způsob, který hodnotím velmi kladně, protože už nemusím posedávat v čekárně jen proto, že jsem si přišel pouze pro recept. Napíšu mail s požadavkem nebo zavolám a je to.
listopad 17, 2021 13:48
... : Josef
Ježišimarjá, strejdo. Kolik těch léků probůh do sebe láduješ? Já myslel, že žiješ zdravě a nikdo do tebe žádný svinstva nedostane.
listopad 17, 2021 14:01
... : strejda
Pepo, až budeš mít v srdci tři stenty, tak to budeš také papat.
listopad 17, 2021 14:14
... : Iris
Strejdo, také mi chodí SMS s receptem, je to úžasné. Jakmile doktorovi napíšu email nebo SMS, vzápětí (večer) dostanu kód. Nikam nelezu, nemusím sedět s hordou nachcípaných lidí v čekárně - jsem ráda, že jsem se dožila toho, že ve svém důchodu nemusím chodit po doktorech kvůli receptu, vždycky jsem viděla u obvoďáků, že polovina lidí v čekárně byli lidé evidentně čekající na recept na pravidelnou medikaci. A nemůžu si nepřisadit - jsem za to velmi vděčná odcházejícímu ministru Vojtěchovi, protože tohle je jeho zásluha. Tohle a e-neschopenky. Ať je jaký je.
listopad 17, 2021 14:20
... : *deeres*
Praktický lékař Štěpán Juška z Červených Peček se rozjel.

Další z roztomilých doktorů, co ho pacienti obtěžují.
Tak má slogan: " Nejsem váš sluha, tak si trhněte levou zadní.Já si budu v pohodě sedět v ordinaci a možná, když se mně bude chtít, tak zvednu telefon, nebo odpovím esemeskou. A královsky vám poradím, vemte si Paralen, uvařte si čaj, dejte si vitamíny a vypoťte se! A kdybyste náhodou měli pocit, že na takovou léčbu můžete i umřít, tak mne hlavně neotravujte a zavolejte si rychlou! Třeba budete mít štígro a vylížete se z toho."
Je hezké, že si léky můžete obstarat mobilem. Já jsem mámě i strejdovi pro recepty na léky chodila a ani v jednom případě je doktor na živo neviděl. Tedy praktický doktor,protože po nějakém časem, oba vždycky skončili se zhoršeným zdravotním stavem v nemocnici. A tam jim všechny ty dosavadní bobule vyhodili a podle jejich skutečného stavu předepsali jiné léky.
Naštěstí nejsou všichni stejní, jsou i lékaři, kteří své povolání berou zodpovědně, jako své poslání.
Ta moje kamarádka s roztříštěnou pažní kostí, měla na doktora neuvěřitelnou kliku. Když se v Krči konečně dostala po celonočním čekání na řadu, chtěli jí ruku zasádrovat a poslat domů. To už se tam nakazila covidem. Jenže zrovna po noční směně odcházel hlavní chirurg a ještě tam skoukl rentgeny a okamžitě Věra jela na sál, kde jí tu ruku hodinu lepil. Klidně na to mohl hodit bobek a jít domů. Jenže to neudělal a tu ruku jí zachránil. Nevím, co by jinak dělala, je pravačka, ruku v sádře a sama doma s nákazou. A s největší pravděpodobností by ruku měla navždy už nepohyblivou.

Praktickým lékařům typu dr.Jušky je lépe se vyhnout. Jo, a víte, že při nákaze muribundusem je mnohem lepší, než ten vychvalovaný Paralen, obyčejný Acylpyrin,či Aspirin? Má to malý hášek, hodně lidí je alergických na kyselinu acetylsalicylovou. Ta tlumí bolesti a snižuje horečku, ve vyšších dávkách má protizánětlivé účinky. U Aspirinu se dokonce uvádí, že působí jako ochrana před tvořením krevních sraženin. Asi to složení bude stejné, jenom jiný výrobce.
listopad 17, 2021 16:29
... : Iris
Acylpirin a Aspirin mají být stejné látky jen s jiným názvem, doktoři ale soukromě řeknou, že Aspirin je lepší, je to asi tím výrobcem. Jo, dráždí bohužel žaludek, tak na nějaké dlouhodobé preventivní ředění krve jsou sice logicky vhodné, ale nepříjemné až nebezpečné pro možnost třeba žaludečních vředů apod.
listopad 17, 2021 16:39
... : Josef
Strejdo, nevim, co jsou stenty. Zato vim, co za svinstvo je korovid. Tak mě zaráží, že proti chemickejm sajrajtum na korovid seš až nenávistně zaujatej, zatímco chemický sajrajty na steny polykáš bez řečí, zřejmě každodenně dlouhodobě bez obav. Nerozumim.
listopad 17, 2021 16:52
... : *deeres*
https://anticovidtym.cz/stanovisko-anticovid-tymu-pro-mzcr/

Tak to jsem zvědavá, jakou blbostí mne rozhodující orgány zase překvapí. Nevypadá to, že by brali doporučení antocovid týmu vážně.
listopad 17, 2021 18:18
... : Josef
Sorry jako, Deer. Odkaz jsem si přečetl, ale nic jsem v něm nenašel.
Jistěže můžu číst blbě, nebo nechápu. Ale co jako chtěli říct, že chtějí, mimo toho, co teď už je? Teda, kromě změn v režimu testování? Já tam čtu jen, co nechtějí.
listopad 17, 2021 18:59
... : Markéta
Take jsem moc rada, za e-vymoženosti jako recepty a neschopenky. Jen mi přišlo strašně nefér a moc jsem se omlouvala sestřičkám v nemocnici, vždy když volám na konci měsíce kvůli potvrzení na peníze. Přišlo ně, že je musím strašně rušit. Byla jsem několik měsíců po operaci doma ve stavu ležících.

Iris a NČ - souhlasím s každým řádkem

listopad 17, 2021 19:55
... : strejda
NČ, zkusím to krátce. Stent je chromcobaltová spirálka o průměru 3mm a má za úkol nedovolit sploštění srdeční tepny. Stará se o dobrý průchod krve v kritických záhybech srdce. Dávali mi je do srdce za živa, bez narkózy a nic jsem necítil, žílou v pravé ruce. Dokonce jsme si při tom s doktorem i povídali, ale na barevné obrazovky jsem se raději nekoukal, aby se mi neudělalo špatně. Celé to snímal stále otáčející se rentgenový palec, který si doktor ovládal, aby viděl.
No a aby byly stále průchodné (ty stenty – jeden prý stojí 60 000 tisíc...) musím jíst ráno Betalog, což zabrańuje tvorby sraženin, ještě Tritace, také na něco a na ředění krve již zmiňované Xarelto. Večer pak jen polovinu svinstva proti cholesterolu, protože jsem skoro v mínusu. To je vše. Někdy si mohu vzít i po ránu Helicit, to je na žaludek, kdyby mi po těch sračkách pálil a pro strýčka příhodu, kdyby něco, předepsal mi ještě preventivně Nitroglycerin, který se dává pod jazyk. Ten ale běžně nežeru. To jen kdyby bylo nejhůř, před nějakou zátěží, po rozčílení, při pocitu blbého dýchání apod. Protože ten roztahuje cévy a pomáhá už za pár minut. Cévy si však umím roztahovat jinými, chutnějšími prostředky. Taková 6x destilovaná, ta dělá divy... Tolik na vysvětlení. Iris by ti to vysvětlila asi odborněji.
Tak jsem to dvěma větami nezvládl. Ahoj a hodně zdraví.
listopad 17, 2021 20:08
... : Josef
Jistě ti to strejdo nepřeju a už vůbec nezávidím. Nepotřebuju to vysvětlovat ani takhle, ani odbornějc. Držím ti všechny palce, ať to funguje.
Ptal jsem se tě ale, proč ti vadí sajrajt v očkování, zatímco sajrajtů na srdce polykáš v součtu kilogramy bez obav.
Já, ve tvym případě, bych si docela určitě nejdřív zjistil u přidělenýho kardiologa, jestli očkování mRNA není při daný diagnóze a stávající terapii kontraindikovaný. Pokud jo, pak je to jasný. Pokud ne, šel bych do toho.
Jen samý zdraví a fajn den přeju nejen tobě, ale i všem. NČ.
listopad 18, 2021 07:02
... : Iris
Josefe, strejdo - nejde jen o léky a stenty z kdovíjakých materiálů (je jich celá škála, od cévních, přes urologické, jícnové atd...) ale hlavně strejdo jde o důvěru lékařům a výrobcům těch všech věcí, které Ti umožňují fungovat. Proč najednou ta nedůvěra ve vědu a medicínu jde-li o vakcínu?
listopad 18, 2021 07:40
... : strejda
Iris,
já věřím lékařům a sestrám. Ne, že ne. Převážně tedy z Ústecké nemocnice, konkrétně z odd kardiologie a z neurochirurgie, kteří mne už dvakrát sebrali hrobníkovi z lopaty. Věřím i svému obvoďákovi. Celý život jsem nemarodil, krom roku 2014. Nejsem hypochondr a když jsem musel k lékaři, tak vždy jen na preventivky. A teď – jen proto, že potřebuji řídit auto. Takže každé dva roky. Nikdy jsem neměl žádné výhrady k jakémukoli očkování. To, proti klíšťatům si dokonce platíme. Nejsem na tom zas až tak špatně, abych musel otáčet každou korunu dvakrát.
Avšak v souvislosti s tímto svinstvem je tu cosi shnilého v království dánském... A samozřejmě i českém. A nejen českém...
Už to tu bylo asi i několikrát řečeno, ale s nedůvěrou k lékařům to nemá nic společného.
Není žádným tajemstvím, že zde máme tři velmoci, které se předhánějí a vzájemně si hledají svého nepřítele. A s nadvládou nad světem souvisí i hledání takové zbraně, která by se za určitých podmínek dala použít, aby ochromila ekonomiku protivníka. Asi jsi nikde nečetla, že laboratoří, zabývajících se genovým inženýrsvím je po celém světě spousta. Jde jen o to, je-li to pro lidstvo přínosem nebo je to prvopočátek jeho zkázy. Stejně tak i virologických laboratoří je hodně. No a jedna taková, už známá, je právě ve Wuchanu. Také jsem se dočetl, že právě ta americká firma, od které máš vakcínu, financovala jakýsi výzkum ve Wuchanu a velmi štědrým dárcem byl i jakýsi doktor Fauci, současný hlavní hygienik USA. Cítíš tu provázanost? To není o důvěře či nedůvěře k doktorům. Tady jde úplně o něco jiného. Nebudeme se zabývat ani tím, zda to svinstvo uniklo z laboratoře úmyslně nebo jen nešťastnou náhodou. To asi neví nikdo. Ale asi sama cítíš, o co teď jde. Narodil se obrovský business.
A máme tu dvě varianty. Náhodný únik nebo úmyslný únik. A nyní se, spolu se všemi vládami světa, jejichž hlavní postavy, zainteresované na této taškařici, asi nepřijdou zkrátka, snaží ovládat národy. Ano, pochopitelně, ve jménu zdraví. Ale současně tu probíhá, ruku v ruce s omezováním i sledování. Trasování, za účelem vypátrání nositele viru, testování, covid pasy atd atd. Sleduje se úmrtnost, před i po očkování a hlavně i chování lidí. To všechno jsou velmi cenné informace pro výrobce toho svinstva. Když je tu pak náznak odezvy, objeví se další a další varianta, říkají tomu mutace i když v sobě už nenese základ viru původního.
Další a nyní už pochopitelný zájem. Tehdy jsem to nechápal. I mezi lékaři jsou šťouralové, kteří přemýšlejí. A proto byl vyzkoušen třeba invektimil (asi to píšu špatně) nebo inoprinosin. Jo, nejsou schválené, jsou na něco jiného, ale fungují. Obsahují tu potřebnou látku. A byly tu k dispozici ihned, z počátku, ale byly stahovány. Proč? Když budu jako ztroskotanec na pustém ostrově a nebudu mít k dispozici schválenou loď, svážu si neschválený vor a zkusím se zachránit. Jenže – tady jde o prachy. O hodně peněz. A teď si vezmi roušky, respirátory, testy... A sledovala jsi ty štědré dotace od vlád? Kde na to vzali? To snad tiskli ty peníze? Vždyť měna má být krytá zlatem...
Co na tom, že ekonomiky států jdou do zadní části těla. Řekněme přímo, že do prdele. To všechno je přece třeba důkladně otestovat. Atd. Proč mi to, hergot, tak do sebe všechno zapadá?
Iris, je mi jasné, že mne nařkneš z konspirací. Ale proč mám důvěřovat nějaké nevyzkoušené rychlokvašce, když nevím, jak to další svinstvo mé tělo přijme. Ale vsadím boty, že to nemůže vědět ani ten nejlepší doktor na světě. Takže se nemohu nikoho ptát. Ten vir je tu nový a nikdo ho nezná. Sleduješ, kolik už se narodilo vakcinologů, virologů a jejich tleskačů?
Takže - už nebudu pokračovat. Snad jsem Ti tak trošku vyložil můj odmítavý postoj, protože jsem holt nevěřící Tomáš. Iris, napsal jsem ti jen asi desetinu, ale uznáš, že by to bylo i proti kudlančímu vyššímu principu mravnímu.
Zde by se asi hodilo říci i to známé, že méně je někdy více a to v souvislosti s informacemi. Kdybych toho věděl hodně málo, asi bych se nechal zbulíkovat a nechal se očkovat.
Iris – a to jsem laik. Vezmi si, že i spousta lékařů i sester má k očkování velkou averzi. Ale raději bych si s Tebou povídal o hudbě.
listopad 18, 2021 16:59
... : mamča
Jsem očkovaná a chystám se na třetí dávku, až mi pošlou SMS. Ale přiznám se, že se mi na tu třetí dávku moc nechce, když čtu různé studie a podivné informace o snižování počtu lidí na planetě. A na tom se pracuje už od r. 1981. viz.:
"Budoucnost bude o hledání způsobu, jak snížit počet obyvatel. Začneme starými, protože jakmile překročí 60-65 let, lidé žijí déle, než vyprodukují, a to stojí společnost draho. Pak slabí, pak zbyteční, kteří společnosti nepomáhají, protože jich bude vždy víc, a především nakonec hloupí. Eutanazie zaměřená na tyto skupiny; Eutanazie bude muset být základním nástrojem v našich budoucích společnostech ve všech případech. Samozřejmě nebudeme moci popravovat lidi nebo stavět tábory. Zbavíme se jich tím, že je přimějeme věřit, že je to pro jejich vlastní dobro. Přelidnění, a většinou zbytečné, je něco, co je ekonomicky příliš nákladné. I společensky je mnohem lepší, když se lidský stroj náhle zastaví, než když postupně chátrá. Stejně tak nebudeme schopni testovat miliony a miliony lidí na jejich inteligenci, to se vsaďte! Najdeme nebo způsobíme něco, pandemie zaměřená na určité lidi, skutečná ekonomická krize nebo virus postihující staré nebo tlusté, na tom nezáleží, slabí tomu podlehnou, bojácní a hloupí tomu uvěří a vyhledají léčbu. Ujistíme je, že léčba je na místě, léčba, která bude řešením. Výběr pitomců se pak postará sám o sebe: Na porážku půjdou sami.
The Future of Life – Jacques Attali interviews with Michel Salomon, Les Visages de l’avenir collection, éditions Seghers, 1981"

listopad 19, 2021 06:32
... : Josef
Tak jo, mamčo. Ale kdyby to tak skutečně bylo, co jako proti tomu chceš, spíš můžeš, dělat?
listopad 19, 2021 07:06
... : Iris
Omlouvám se, už nemám sil na další zbytečnou diskusi.
Řekla bych jen, že čistému vše čisté, kdo se pořád jen rád hrabe v konspiracích, podezírání a nedůvěře ke všemu a všem, nechť si to užívá.
Když hudba, tak hudba, dnes bude pohřeb mého oblíbeného autora a zpěváka. Kdo máte náladu na krásu, poslechněte si se mnou.
NČ zdravím smilies/smiley.gif

https://www.youtube.com/watch?v=OQ1kwio9a90
listopad 19, 2021 08:43
... : strejda
No vidíš, mamčo. Teď jdeš na třetí dávku, pak na čtvrtou, na pátou... Na kolikátou ještě?
To je panečku zisk pro jistou firmu, že? Napřed financuje výzkum, pak pakcínu...

Iris, tys v mém minulém příspěvku asi nepochopila, proč jsem psal o odvolání nepohodlného kancléře. Že do toho tahám politiku.
No vidíš a tento nový kancléř, toto nové koště už zavádí povinné očkování. Do prdele - vždyť to všechno spolu souvisí...
listopad 19, 2021 10:51
... : mamča
Josef : Já nic, já se nechám očkovat. smilies/grin.gif
listopad 19, 2021 11:56
... : Josef Kouba
https://nastub.cz/w/aUAgiEeAZLDVnnqTCunrW4?title=0&warningTitle=0&start=3m13s

Zajímavé názory. Lékař svému pacientovi předepisuje léky a zná jeho chorobopis ale
v případě vakcín se doporučení osobního lékaře nějak nepotřebuje.
listopad 20, 2021 01:51
... : Inka
strejdo palec nahoru, mám to stejně! Něco tady sakra nehraje a maják bliká!
listopad 22, 2021 20:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]