O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UMÍME SE CHOVAT SPRÁVNĚ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 listopad 2021
Jsou místa, kde lidé ohluchnou a oněmí. Jistě jste si toho také všimli. A není to žádnou nemocí. Přijdete do čekárny u doktora, nota bene plné lidí, a pozdravíte. Nic. Ticho. Polovina přítomných dělá, že je hluchá a ta druhá na vás bude hledět jak na Marťana. Nejsem zas tak úplně stará, abych od lidí požadovala nějaké dávno zapomenuté zvyky, ale odpovědět na pozdrav snad ještě je normální, ne? Myslíte, že toho chci moc?

 

 


Žijeme ve společnosti, která zcela podlehla moderním technologiím a vymoženostem. To ostatně není nic špatného – je to jakýsi posun či progres, který se dal očekávat. Svět jde zkrátka dopředu a lidé jdou společně s ním. Bohužel s řadou nových zvyků odešlo mnoho těch dřívějších. A mezi nimi bychom našli i slušné chování, které opustilo zejména řadu mladších jedinců.

Ovšem nejen je.

Slušné chování lze definovat rovnou několika slovy, a to: loajalita, úcta, diskrétnost, čestnost a ohleduplnost.

Zmíněná slova zcela vystihují podstatu slušného chování. 

 

Otázkou zůstává, co všechno pod pravidla slušného chování spadá. Pravidla slušného chování se totiž za poslední dobu trochu změnila, a to právě vlivem technologií a inovací.

Už to není jen o otevření dveří ženě nebo o pomoci jí z kabátu.

 

 

9 z 10 žen posuzuje muže na rande dle jeho telefonu

 

 

Některá pravidla se zkrátka vyplatí dodržovat i dnes, nikoho při jejich dodržování neubude.

 

  • O některých věcech se zkrátka nemluví na veřejnosti – o věku ženy, stavu bankovního účtu, o trapasech nebo o náboženství či zdravotních problémech. 
  • Muž by měl podržet ženě dveře, ano,  to i dnes. Pokud se samozřejmě nevchází do obchodního centra, kde se dveře otevírají automaticky. 
  • Nenavštěvujte nikoho bez ohlášení. Je to nejen nezdvořilé, ale taktéž jsou cesty za konkrétním člověkem často zbytečné, protože není doma nebo nemá čas. 
  • Když někoho pozvete na oběd, automaticky se zavazujete za daného člověka zaplatit. Pokud chcete jít takzvaně “napůl”, navrhněte společný oběd a nikoli slovní spojení “Zvu tě.”
  • Vypněte si telefon, pakliže jste na večeři nebo na večírku. Věnujte se lidem okolo sebe, věnujte se takzvaným off-line vztahům a nikoli těm on-line, které jsou v takové chvíli nedůležité. 
  • Neodpovídejte na každou příchozí zprávu ihned, pakliže trávíte čas s přítelem, přítelkyní nebo kamarády. Budujte off-line vztahy. 
  • Omluvte se, když do někoho vrazíte nebo zkřížíte cestu, i když máte v uších sluchátka a představujete si, že jste někde jinde. 
  • Nepotvrzujte účast na akci, kde se neukážete. Naučte se rovnou říkat, že nepřijdete. To hostitel ocení a odpustí vám spíš, než když účast potvrdíte a pak se neukážete. 
  • Snažte se vždycky dorazit na místo setkání včas a minimalizujte omluvné textové zprávy informující o zpoždění. 
  • Neodkládejte telefon na stůl, když jste na veřejnosti. Budete působit tak, že jste znudění a vše je zajímavější než ten, s kým čas trávíte.
 
 

Souhlasíte?

 

Mj. musím se přiznat,

že v pár bodech občas taky ujíždím...

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : doktor
Danielko slušné chování snad by nemělo nikdy být opomijeno.Hezké odpoledne.
listopad 04, 2021 14:57
... : Josef
Hm. A co jako já s tim?
listopad 04, 2021 17:56
... : Inka
Též naprosto vymizela úcta, pokora a vděčnost. Ale co s tím nevím... Nějak se necítím být povolána a plácat svou energii na základní výchovu cizích dospělých lidi...
listopad 05, 2021 16:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]