O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NECHCI SLEVU ZADARMO PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 říjen 2021
Ta věta od Š plus G mě teď napadla, když došlo k prudkýmu zdražení energií a ke krachu dodavatelů pro víc, než milion domácností. Vévodí Bohemia Energy, ale je jich daleko víc. Tak si vybavuju, jak se sem do baráku drze dobejvali a někteří se i dostali, takoví hošíci se smlouvama na přechod dodávek energií právě jedině k jejich podniku. Takoví podomní šmíráčci, jen místo hrnců a vysavačů vnucovali nesmírně výhodný smlouvy na nesmírně lacinou elektriku i plyn.



 

Občas jsem někoho vyhodil, všechny jsem určitě nezastihl. Zkoušeli to i telefonem, takovej jakoby rybolov náhodnejch čísel na udičku, teď se tomu říká phishing. Následovaly i TV reklamy s účinkem: "no mámo, to přece nemůže bejt podvod, když to říká televize". Chytali a nachytali.

 

A nachytaní teď brečej. Ale nad čím vlastně? Nad kapitalizmem a tržním hospodářstvím? Ne! Nad svou hloupostí? Ne! Nad tím, že je nechránil stát. Jo! Ale proč by je měl chránit stát? Podepsali se přeci dobrovolně, s vidinou získání lacinějšího produktu, tedy proto, aby vydělali. Je to přeci úplně totéž, jako vrazit prachy třeba do akcií zlatýho dolu v Jižní Africe. Nebo nechat svý prachy k dispozici makléři, kterej zaručeně zajistí zúročení třeba 20ti procentama. Obecně se tomu říká riziko podnikání.

 

Šli na slevu, mysleli, že sleva je zadarmo, a ona není zadarmo. To je všechno.

 

Reklama, kterou už neuvidíte. Připomeňte si „rejžu“ Bohemia Energy -  iDNES.cz

 

 

Draze platit za energie teď budeme všichni. A všichni furt víc a furt víc, votom žádná. Třeba nám všem, nebo jen někomu, to stát trochu usnadní. No fajn, budu rád za každej penís, i když u nově vzniklý vlády mám o jakýkoliv pomoci silný pochybnosti. Uvidíme. Ale to je uplně vo něčom jinom a na uplně jiný psaní.

 

Tady teď chci říct, že nevidim ani jedinej důvod, proč by měl stát, tedy i já, nad tu pomoc všem, daleko víc zadotovat ty, kteří doteď brali pyn a elektriku od teď zkrachovalejch dodavatelů.

 

Ti přeci šli za míň peněz do většího rizika a holt to nevyšlo. Jak to teď bude třeba s příspěvkama na bydlení (který se mj. počítají i podle nákladů na energie v uplynulejch třech měsících) tam, kde náklady na energie vzrostou třeba čtyřnásobně proto, že jejich lacinej dodavatel zkrachoval? Právně vzato, měli by brát vyšší příspěvky. Ale proč jim to mají dorovnávat všichni, tedy i ti, jejichž dodavatel nezkrachoval? Proč já mám teď bejt solidární s hlupákama, kteří, dokud jim to vyhovovalo, nebyli solidární se mnou?

 

Nebo  to vidim blbě? Jsou nějaký důvody, který mě nenapadají? Já nevim. Což vůbec neznamená, že se nechci nechat poučit. 

 

 

Brejden všem.

NČ.

 

 

Komentáře (6)add feed
... : mamča
Mě neštve pomoc chudákům, co jim zkrachoval dodavatel energií, protože reklamy v TV byly opravdu pěkné, a "když to mámo dávají v (naší veřejnoprávní)televízi, tak to musí bejt pravda". Vím, jak se vtírali lidem do domácností, loudili po telefonu, no...a někdo, kdo měl hluboko do kapsy, prostě podlehl. Pořád jsou to naši lidi, co pracují (nebo pracovali) a odvádí (nebo odváděli) daně tomuto státu. Tak si zaslouží pomoc.
Víc mě štve, když z těch daní obyčejných lidí se rozdává do různých "černých děr", jako např. https://www.denik.cz/z_domova/cesko-posle-50-milionu-korun-na-pomoc-zemim-postizenym-migraci-20181010.html
Řeknete si, že 50 miliónů není tak moc. Ale ono se posílá tu 50mil. tam, tu 100 mil. onam, a ta domácí kasa zeje prázdnotou, zatímco poslané milióny nekončí u těch "ubohých uprchlíků či navrátilců", ale zmizí neznámo kde.
Pokud někdo chce komukoli pomáhat, má začít doma. I u nás je spousta míst, kde je pomoc potřeba.
říjen 18, 2021 06:24
... : Marie
Já bych taky nezachraňovala, každý by měl být zodpovědný nejdříve sám za sebe
říjen 18, 2021 08:52
... : andrea
Vážení, tak Vám něco řeknu, když v roce 2019 u mě seděl obchodní zástupce Bohemia Energy, tak mě sliboval, že budeme platit za rok o 15000,-Kč méně. Zeptal jsem se jej, jak je to možné a on mě sdělil, že nakupují na burze za konkrétní ceny a ČEZ do zásoby, když cena energie má kolísavou cenu. A když ČEZ nakoupila do zásoby a cena energie šla dolů, tak ČEZ to prodával, za co nakoupil i když cena energie v danou dobu byla nízká. Ukazoval mi grafy burzy a lákal abych podepsala. Oni prý nakupují online. Samozřejmě jsem nepodepsala a zůstali jsem dále u ČEZ. Zeptala jsem se, jak to bude, když energie poletí vzhůru a on mi sdělil, že trh s energií je stabilní a v dohledné době se nepředpokládá, že by byl nějaký větší nárůst. Samozřejmě, že cena energie bude kolísat, ale nijak dramaticky. No, a pak jsem sledovala v TV od pana Fialy, že za to, že Bohemia Energy zkrachovala, může vláda společně s ministrem obchodu, neboť nezajistili, aby nenakupovala do zásoby. Takže nevím, když všechno funguje normálně, tak je to v pořádku a když ne, tak za to může vláda. Takže závěrem ne vláda, ale svým špatným rozhodnutím zkrachovala Bohemia Energy.
No, hlavně, že za to nemůže osobně Babiš.
říjen 18, 2021 15:26
... : Petr Sysala
Dříve byl technický vývoj a pokrok plně v rukou trhu. Koně nahradila pára na železnici a benzín na silnicích. Dnes je technika v rukou technicky nevzdělaných pablbů s vysokou politickou funkci a nulovou znalosti fyziky ZŠ. A tržní ruka je zlomena povolenkami a emisnimi regulacemi.
Dostane i sopka na ostrově La Palma pokutu za tu mega uhlikovou stopu, co by Evropa produkovala asi tak 100 let?
říjen 18, 2021 15:53
... : Milene
Po rozvodu jsem jsem přepisovala energie na sebe. Asi v roce 2015, takže jsem jen pokračovala. Ještě předtím asi v roce 2011 exmanžel podepsal smlouvu na dodávku plynu s EEE. Tenkrát to zajišťoval Městský úřad Prahy 6. U EEE jsme byli tedy asi 10 let. A teď také skončili. Plyn nám nevypnou, automaticky jsme přešli pod Pražskou Plynárenskou. Zrušila jsem jen zasílání záloh. PP už se ozvala, že podrobnosti zašle písemně. Plyn se zdražuje u všech dodavatelů. Když tankujete benzín a máte vedle sebe 2 pumpy, tak budete jezdit k té, kde je benzín dražší?
říjen 19, 2021 16:15
... : *deeres*
Já bych z toho nevinila ty mrňavé dodavatele energie. Všechno souvisí se vším a díky bruselským Timemrmansům kleknul spotový trh s energiemi. (Spotový trh s elektřinou je jednou z možností velkoobchodního nákupu elektřiny. Cena se na spotovém trhu vytváří na základě skutečné nabídky a skutečné poptávky. Obchodují se pouze fyzické dodávky a už ze své podstaty spotový trh s elektřinou neumožňuje vstup spekulativního kapitálu.)
Ono se to netýká jenom Bohemia Energy, jsou i další a nejenom u nás. Tito dodavatelé na burze kupovali zbytkovou přebytečnou energie, samozřejmě za nižší ceny a tak vydělávali oni i jejich zákazníci.
Do toho vlítnul zelený úděl, tedy vysoké ceny emisních povolenek a uzavírání elektráren, následně nedostatek energie, spotový trh s energiemi neměl už co prodávat a tak zůstávají jenom velcí dodavatelé, kteří mají dodávky nasmlouvané na delší dobu dopředu, většinou na dva roky.
Jako dlouholetý zákazník PRE se ani tak neraduji , protože avizované zrušení DPH musí prý schválit EU. Dnes jsem se navíc dočetla, že má dojít k tak nehoráznému zdražení, že na el,energii nebude mít až 30% domácností. Přečtěte si, co píše Ivan David o energetické chudobě, kterou EU chystá. Najdete to v Pravém prostoru, ale to je přece fuj a bude to jenom nějaký kec .
Přestanu žehlit, luxovat a nejspíš i prát. Nakoupím svíčky a petrolej. Potraviny už teď vylítly minimálně o 10%, vhodná doba k dietě a zhubnutí.
říjen 19, 2021 16:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]