O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČESKÁ OŽRALÁ REPUBLIKA PDF Tisk E-mail
Středa, 14 červenec 2021
Drunked | Meme GeneratorKamkoli přijdete do společnosti nebo na návštěvu, pivo, víno, whisky či slivovice jsou naprostou samozřejmostí. Nejen to, za samozřejmost se bere i to, že každý musí pít. Když alkohol odmítnete, nastane divení a mrzení ("co se děje", "jsi nemocný", "bereš antibiotika", "jsi tu autem"), dále přemlouvání ("jen si s námi ťukneš", "jedno pivo před jízdou nevadí", "nekaž zábavu", "mě by to mrzelo"). Zároveň se okamžitě řadíte do kategorie "on je ňákej divnej" či "něco s ním fakt není v pořádku".
Kamkoli přijdete do společnosti nebo

 

 

 

Každý Čech a Češka starší patnácti let za rok vypije 16,5 litru čistého alkoholu. Ve světě průměr činí 6,13 litru, my tedy vypijeme dvaapůlkrát více. Češi alkohol tolerují, pivo berou jako limonádu (velký omyl), se 160 vypitými litry na hlavu za rok jsme světové jedničky.

Mezi alkoholiky přibývá žen, opilé děti nepředstavují nic výjimečného. Přibývá těžkých opilostí a také agresivity u opilých lidí. Přitom ve většině vyspělých zemí sledujeme opačný trend.

Drunk College Kids | Rizoh | Flickr

V době, kdy Jaroslav Skála zakládal první protialkoholní záchytku, bylo více než jedno promile alkoholu v krvi závažné a přes 3,5 už se považovalo za smrtelné. Teď jsou 3,5 promile skoro běžná záležitost.

Téměř šestina české populace, což je zhruba 1,6 milionu lidí, konzumuje alkohol rizikově (denně víc než 40 g alkoholu pro muže a 20 g pro ženy), z toho až 600 tisíc osob konzumuje alkohol denně a z nich 100 tisíc v nadměrných dávkách (přibližně pět a více sklenic alkoholu denně).

 

Skutečný počet osob s problémovým pitím je ještě vyšší, protože data ve výzkumech jsou získávána z dotazníků, kde respondenti svoji konzumaci často podhodnocují.

 

A co vy, vážení?

Jak jste na tom s alkoholem vy?

A vaše děti?

 

KASPER

Komentáře (6)add feed
... : mamča
Tak my jsme např. rodina abstinentů. (Nevím, kdo chlastá za nás :-)). Né, že bysme byli tak zásadoví a zdravě žijící, prostě nám to nechutná. Bavit se umíme i bez alkoholu, i když je fakt, že v alkoholem rozjařené společnosti si někdy připadáme trochu nepatřičně.
Nevím, jak to řeší dospělí synové, my s manželem se na naléhání hostitelů vymlouváme na užívané léky, ev. na následné řízení auta.
červenec 15, 2021 06:32
... : *deeres*
I za mne to musí někdo vypít. Mám to podobně, jako s masem. Úplně se alkoholu nevyhýbám, ale mít ho nemusím. A protože to všichni vědí, tak na návštěvě nedostanu pivo, ale čaj. Proč bych do sebe měla ládovat něco, co nerada, nebo dokoce je mně po tom úplně blbě. Třeba šampaňský vůbec nesnáším, tak si místo toho dám vinný střik, nebo ještě lépe matonku.
červenec 15, 2021 18:21
... : NČ
Z toho si, dámy, nic nedělejte. My s kozlem to za vás snadno doženem. Dohnat a předehnat!
červenec 18, 2021 08:00
... : NČ
Sem si to pro jistotu přepočítal, abych nekecal. Takže:
16,5 litrů lihu,
tedy 412,5 litrů piva o čtyřech procentech,
tedy 825 půllitrů,
tedy 2,26 piv denně (a v přestupnym roce ještě míň).
Děsivá představa!!!
červenec 18, 2021 08:15
... : karolina
NC, jo, statistika veda je...
Ale oni zas tak uplne vsichmni nechlastaj, takze kdyz se to pak rozpocita na ty ozraly, tak je to jasny.
Protoze tema dvema pivkama za den by se urcite zas nikdo tak neztriskal, to mas absolutne pravdu.
červenec 19, 2021 14:14
... : NČ
No, já to, Kájo, taky tak beru.
Současně jsem na sebe pyšnej, že se svejma průměrnejma 6ti pivama denně pomáhám vylepšovat bilanci za odmítající odmítače. Už jsem si to na tu šestku denně téměř standardizoval, jen občas se mi zadaří kapka navíc. To pak ovšem ráno bolí palice, takže si těch 6 ks dost hlídám. Tím současně i důsledně pečuju o svý zdraví, když přísně dodržuju pitnej režim, kterej je pro můj věk stanovenej na 3 litry tekutin denně.
Co tě nezabyje, to tě posílí! Takže si rád zapěju s Ljubou Hermanovou:
"...Ta naše pravda pivní každého hned uklidní, a proto pivu zdar, zdar, zdar. Nazdáááár!"
červenec 24, 2021 10:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]