O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JÁRO CIMRMANE, ĆESKÝ GÉNIE, POMOZ NÁM! PDF Tisk E-mail
Středa, 17 únor 2021
Už čtvrtý měsíc bez přestávky patří Česko mezi země, které covid postihl nejvíce. Každých deset minut zemře v naší zemi jeden člověk, který by, nebýt epidemie, žil o něco nebo o hodně déle. Sto padesát úmrtí denně, přes šest za hodinu: to sama statistika vyzvání umíráčkem. Během týchž deseti minut se kolem padesáti lidí dozví, že mají pozitivní test. Stejný počet lidí se z covidu uzdraví. Někteří doopravdy, někteří naopak zůstanou ležet na stejné jipce připojení na stejné hadičky, jen budou vykazováni v jiné kolonce zdravotnických statistik.




  • Každý pátý z hospitalizovaných umírá.
 
  • Z těch, kdo mají příznaky covidu, zůstává doma a v izolaci v Česku jen 46 % lidí, ostatní se dál pohybují na veřejnosti, nebo chodí do práce.
 
  • 44 % lidí nemá z nákazy strach. Podle průzkumu, jehož výsledky zveřejnily organizace WHO a České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, pokládá 45 procent Čechů covid za mediální bublinu. 40 % soudí, že protiepidemická opatření zbytečně omezují osobní svobodu.

  • Obsazenost JIP je stále stejně vysoká. Přesto se už nelze vyhnout komplikovaným přesunům pacientů, často na velké vzdálenosti.
 
  • V celkovém počtu úmrtí na milion obyvatel patříme stále k nejhorším na světě – před námi je Belgie, Slovinsko a Spojené království. V aktuálním počtu zemřelých denně na milion obyvatel jsme mezi srovnatelnými zeměmi na druhém místě, předběhlo nás Slovensko.
 
  • Nemocnice zejména v Karlovarském kraji jsou na pokraji svých možností.
 
  • Britská mutace je už v Česku značně rozšířenáv některých regionech představuje desítky procent z celkového počtu indikovaných pozitivních vzorků.
 
  • První zásilka vakcín firmy AstraZeneca v počtu 19 200 dávek dorazila do Česka již 6. 2., ale stále se jimi ještě neočkuje.
 
  • Ministr zdravotnictví nadále věří, že do srpna bude v Česku naočkováno proti covidu sedm milionů lidí. (Celkový počet osob připadajících u nás pro očkování v úvahu činí 8,9 milionu.)


 


DĚSÍM SE HLAVNĚ NEUKÁZNĚNOSTI ČECHŮ

 

Je potřeba tvrdě přistupovat ke každému narušiteli, až se z toho třeba podělá.
Když to nejde normálně domluvou, je potřeba opravdu přitvrdit. Jak k tomu příjdou zdravotníci a ostatní lidé, kteří se chovají zodpovědně?
 
„Epidemie je auto, které zrychluje a jede proti zdi, kterou je kapacita našeho zdravotnictví. A místo toho, abychom brzdili, budeme teď přidávat plyn. To dělá jen blázen,“ říká o návrhu na otevření obchodů šéf lékařské komory Kubek. „Pořád se na něco vymlouváme. Všechna opatření zavádíme velmi pomalu, všechno má miliony výjimek, lidé se v tom nevyznají. A když se nám malinko situace zlepší, tak nemáme lepší nápad než jako před Vánoci coby hlupáci všechno otevřít.
Musíme chránit tu mlčící většinu, která se bojí, nechce umřít, ani se nakazit a chce prostě přečkat do doby, než bude očkována. Když teď rozvolníme, tak se za dva týdny všechno zase zavře a budou jen větší ztráty na životech a ekonomice. Vykašlete se na nějaké rozvolňování a nikam zbytečně nechoďte, jde o život,“
        
šéf Lékařské komory,
Milan Kubek
 
z internetu


Komentáře (14)add feed
... : Iris
Jen podepisuji.

únor 18, 2021 07:23
... : NČ
Cimrman ti akorát tak zazpívá: "Nemít prachy, nevadí. Zažít krachy, nevadí."
Zatímco jeho fotr se celej život řídí jedinou zásadou: "Nemít prachy, jóóó, to vadí".
Takže Cimrmana a zejména jeho fotra mám už delší dobu u zadečku.

A pak máme ještě jednoho výtečníka, kterej se hned první den po jmenování vyznamenal taky moudrou větou, hodnou velikána:
"Viru se nesmíme bát, ale musíme z něj mít respekt".
Je zajímavý, kolik dalších slabomyslnejch blbů to pak po něm opakovalo, že jako to konečně někdo přesně vystihl.
Hm, takže já za sebe velmi nemoudře prohlašuju, že se skutečně bojim. S MUDr. Kubkem plnej souhlas. Nejen tady, ale vždycky.
únor 18, 2021 07:42
... : *deeres*
I ty, Brute? Tohle tady číst nechci. Venku hnusno, sluníčko stále ještě na dovolené i když už začíná v Austrálii balit a prudká změná počasí. Takže včera bolehlav a z toho následná chandra.
Tak jsem si včera, abych se utěšila, upekla povidlový frgál, brzy večer zalezla do pelíšku a ke koláči jsem si uvařila půlitrák čaje a protože prevence musí být, tak jsem si do čaje cvrnkla rum.
Pustila jsem si Filmbox, dávali komedii Dámský klub o čtyřech babkách, co si přečetly knihu o odstínech šedi a tak se rozpomněly na sex. Tedy babky, Jane Fonda má už přes osmdesát a pořád vvypadá naprosto skvěle. Také svému vzhledu věnovala velké úsilí a i peněz. I přes plastiky je stále podobná té dobroružné novomanželce Corii z Bosých nohou v parku. Jestli Diane Keaton, která je o osm let mladší než ona, se snažila stejně, tak bezvýsledně, té zůstala jenom ta mladická potrhlost. Stejně stará Candice Bergen, na rozdíl od ní nevypadá jako rachitická stařena. Mary Nell Steenburgen ta je nejmladší, nemá ještě ani šedesát a i ona vypadá tak, že se za ní kdejaký mužský otočí.
Mně moc dlouo nevydrželo koukat na to, jak si babky vedou v milostném životě, po dávce rumu jsem usnula a vzbudila se až na šťastný konec. Byla jsem ráda, že to dobře dopadlo a protože už zase dávali v TV jenom mordy a mrtvoláky,šla jsem raději spát.
Tak díky rumu, jsem se ráno probudila svěží a čilá jako rybička.
A jak je to s tím rumem?
Česká regionální potravina Tuzemák (dříve rum) se díky britské studii zařadila mezi látky, které mají potenciál bojovat proti koronaviru. Vyjimečný český výrobek by mohl snížit úmrtnost hospitalizovaných pacientů až o 80 procent, uvedl virolog Andrew Hill z univerzity v Liverpoolu.
Jen u nás vyráběná a cizinou zatracovaná pochutina by mohla pomoci v boji s koronavirem. Hill k závěru došel na základě analýzy jedenácti různých studií, kterých se zúčastnilo přes 1400 dobrovolníků. Výsledky ukázaly, že podání tuzemáku dokázalo u pacientů snížit smrtnost o osmdesát procent oproti těm, kteří dostali placebo, a navíc se s jeho pomocí dokázalo tělo koronaviru zbavit rychleji. Autor ENTE

Ale bacha, víte co zpívá Nohavica https://www.youtube.com/watch?v=Ukdnh7ZgzeM
únor 18, 2021 11:29
... : mila1
Nejsem z těch, kdo by nedodržovali všechna možná hygienická doporučení ohledně covidu. Ale poslední dobou mám pocit, že toho strašení je v médiích opravdu už přespříliš. Nikdo z nás, co chodíme sem na Kudlanku ani nikdo z mého okolí tenhle virus nepodceňuje, ale proč nás neustále jenom straší? Je dokázáno, že vystrašený člověk má menší imunitu oproti člověku, který se udržuje v pohodě. Proč je nám stále podsouváno, že naším nezodpovědným chováním je situace v Česku jedna z nejhorších na světě? Proč dnes vyšel článek o tom, jak budou tříděni covidoví pacienti v případě, že už nebude dost lůžek? Abychom se ještě víc báli? Proč se narovinu neřekne, že lidi nevěří naší vládě, která zavádí opatření, jejichž dodržování není schopna uhlídat a případné viníky potrestat? Jsem z toho už hodně unavená a myslím, že nejsem sama. Zkusme se i přes tu hrůzu kolem snažit každý den najít něco pěkného, co by nás potěšilo.
Deeres, u nás dnes třeba svítí sluníčko..
únor 18, 2021 11:53
... : *deeres*
U nás teď takový zubatý také vylezlo, ale chodit ve čvachtandě venku se nedá. Vrátili jsme se jako tři blátivé koule.
únor 18, 2021 12:07
... : Iris
Milo, myslím, že nestraší, jen se pořád- a asi zbytečně a nedobře- snaží pravdivě mluvit o situaci jaká je a jaká bude. A bude hrozná. Lidi ale už nevěří vládě ani těmto hlasům, jako je třeba MUDr.Kubek, který kope prostě za svoje lidi, za zdravotníky.. Udělalo se vše blbě, to je naprostá pravda. Ale protestovat proti tomu jakýmsi přemalováváním na růžovo, ubíráním plynu, to nejde, alespoň teď to nikdo zodpovědný neumí a nesmí. Kdyby se nepřiměřeně strašilo, řekne se pravda o tom, jak to zabíjí i děti a to čím dál víc, protože ty počty nakažených jsou jednoduše čím dál větší. Řekne se, že pitevní nálezy mladých lidí i dětí jsou hrozné a jednoznačné. Žádné "na" nebo "s". A zdá se mi, že až budou lidé umírat na chodbách nemocnic, i pak budeme vykládat, že je to nepřiměřené strašení, pokud o tom někdo bude chtít společnost informovat. Proč informovat? Aby lidé už do háje začali dodržovat i jednoduchá pravidla. Nedělají to, prostě nedělají, je to na pěst.

Vím, jak to prožíváš, jsme v kontaktu a vím tedy, že jsi zodpovědná. A samozřejmě unavená - tak jako i Deeres a všichni ostatní, já také. Tak jo, pojďme se bavit o rumu a sluníčku. Ale my tady i přesto budeme vědět, že situace je vážná. Zatímco spousta, s prominutím dementů, si z toho vezme jen to, že je vše o.k. a vyrazí na nákupy a lyže. To nejde. To by byl zločin.

A já jsem dnes dostala z nemocnice nabídku očkování s termínem za týden. Dobrá zpráva, zároveň ale svědčící o tom, že potřebují opravdu zmobilizovat kdejakou sílu.
únor 18, 2021 12:30
... : mila1
Iris, já vím, že situace je hodně špatná. Podle toho se snažím chovat. A všichni, co jsou zodpovědní. Bojím se hodně, ale má to jít až tak daleko, že skončím na antidepresivech? Čemu tak pomůžu? A ti, co na to kašlou, si z toho stejně nic dělat nebudou. Takže pro mne jediná volba - omezit čtení děsivých zpráv a snažit se zabavit hlavu jinak. V rámci svého duševního zdraví.
únor 18, 2021 12:40
... : *deeres*
Iris, že je situace vážná, to už ví většina Čechů. Co neví, to je východisko.
Pro imunitní systém jsou tři klíčové ukazatele. Kvalitní strava, psychická pohoda a kvalitní spánek. Vystresovaný člověk špatně spí a následně jde imunita rychle do háje.
Proto nejím srágory, já si v sezoně nasbírala, abych měla dost vitamínů i minerálních prvků. Kdo to neudělal musí se spolehnout na kupované Mulativitmíny. Snažím se i o psychickou pohodu, ještě, že mám ty psy a internet a tak úplně z té izolace neblbnu. Spánek zatím dobrý, to mám v genech. Děda se jmenoval Klíma. smilies/grin.gif Až na mne dojde, tak doma nemám ani acylpyrin, pak půjdu okusovat vrbovou kůru, tam je kyselina ascorbová a zapíjet jí lipovým čajem.
Třeba se pletu, ale ta masírka ničemu nepomáhá a pokud se z toho poděláme, tak pak už to je jenom konečná.
únor 18, 2021 12:56
... : Iris
Milo, to nepochybně, já už nezapínám televizi a mám problém i s internetem - ono to jde a v rámci duševní hygieny, proč ne? Fakt je, že nemusím nic slyšet a nic vnímat, když nepracuji. Klidně můžu od rána do večera číst knihy a poslouchat hezké věci. Včera byla Popeleční středa, tak jsem si uvědomila, že jsem prach a v prach se zase obrátím, no a pak už jsem si jen stanovila svůj osobní čtyřicetidenní půst pro restart..Žádné slané brambůrky a tyčinky a žádný internet, zejména ne facebook, snad kromě jednoduché komunikace s přáteli. S Kudlankou je to trochu jiné, to je základní životní potřeba smilies/wink.gif
únor 18, 2021 13:02
... : Iris
Deeres, to máš pravdu, že masírka v případě našeho národa opravdu nezabírá, jen nevím, jakou strategií na nás? Kdysi jsem říkala, že už jen čekám, kdy to všichni ti tajtrdlíci vzdají, rozhodí ruce před kamerou a řeknou - už dál nevíme, co s tím, poraďte si sami, jak umíte. A jako Pilát si umyjí ruce. Tak myslím, že už je to tady, nebo alespoň blízko. Protože na tohle fakt není recept, východiskem je asi jen nechat to prohnat společností s co nejmenšími ztrátami. Dnes jeden říkal, že kdybychom se na tři týdny všichni schovali do špajzu, máme po epidemii. Jenže....vždyť víš, nejde to. Tak se schovejme jen my, kteří můžeme a holt posilujme imunitu a psychickou odolnost, to není na škodu nikdy. Ale proti nákaze to nic nezmůže, jsme proti ní bezbranní, ať se potápíme do ledové vody a sportujeme, jak chceme. Jeden náš cca čtyřicetiletý lékař, absolutní pohodář, sportovec, štíhlý kluk, to dostal jako jeden z prvních a skončil na kyslíku. To byl moment, kdy se i nabušení borci bez ústenek z řad zdravotníků lekli. Můžeme jen zmenšit škody, třeba i tím, že přes respirátor dostaneme přeci jen mnohem menší dávku, než s holou tlamou. Ať se všichni potento, já si to nosit budu. A venku je sluníčko, jenže z té změny venkovní teploty jsem úplně groggy smilies/smiley.gif
únor 18, 2021 13:22
... : d@niela
Jsem ráda, když čtu, že počasí, tedy jeho obrovské změny, působí i na vás ostatní. Já tímhle trpím odmala. A teď, coby vykopávková čarodějnice, tuplem.
Ne, nic mi není, jen jsem večer k neuspání, i kdybyste mne kolíbali a zpívali všechny ty krásné ukolébavky, jsem s očima vyboulenýma - a ne a ne usnout.
Jediný, co mne nakonec uspí, je ten můj chlupatej soupostelník. Když se ke mně přitulí, já najednou zjistím, že kdybych se nějak pohla, že bych to moje milovaný probudila - a tak ležím nehnutě.... nehnutě... až je ráno. Nebo skoro ráno,,, Když šest hodin, tak jásám.
Nebýt jeho, tak se pak ani nevyhrabu ven. Takhle blahořečím okamžiku, kdy jsem si tohohle chlupatýho míšence přivezla.
Snažím se chodit, hodně, minimum 5km, když to jde, tak víc.
A samozřejmě, že se bojím, protože v mé věkové kategorii už bych se asi z nemocnice nevrátila. Tak chodíme po kopcích, daleko od lidí. A už jsem tím "zdeformovaná". Když vidím v televizi (ve filmu) někde víc lidí pohromadě, tak první, co mi bleskne hlavou, že ti neřádi zas nemají nic přes pusu...
smilies/grin.gif
únor 18, 2021 20:09
... : Iris
Danielko, to já usnu hned. Ale pak jsem každé dvě hodiny vzhůru, pokaždé doufám, že je už ráno....ale ono je teprve půl jedné, půl třetí atd...zoufalé. Naučila jsem se usínat u mluveného slova, zkoušelas to? O tom psovi jen pořád přemýšlím, pořád poslouchám a čtu, jaké to má výhody. Třeba těch pět kilometrů denně, mohla bych si i se psy popovídat, jak psala Deeres smilies/smiley.gif Ale neumím se pro to rozhodnout, to se pak nedá ucuknout a je to velká zodpovědnost napořád. Spíše mám dojem, že ten pes spánek může narušit, ne? Nějakým pohybem nebo šramotem, nevím, neznám to. On celou noc fakt nehnutě spí? A máš recht, že když někdy vidím záznam z nějaké masové akce typu zaplněný Strahov, celá se děsím - žádná 3R...no už je to dlouhé, tak nám z toho hrabe.
únor 18, 2021 20:45
... : d@niela
IRISKO,
vřele ti nějakýho čubáčka doporučuju.
ALE - děsně záleží na výběru. Pořiď si hodnýho gaučáka, co se venku vylítá a pak je hodnej a blaženej doma.
Já jsem z něj navíc udělala "drbnu domovnici" - na komodu, kterou jsem dala před okno, jsem položila prkno, na to polštář a deku, a polštářky (nojo, můžu se s ním po...), před tím je postavená židle - a toť vše.



Kajouk si tam ráno vyskočí a kouká, kdo jde kolem, co se děje venku... Prostě domovnice. Chodějí tu ráno děti do školky i do školy, lidi do práce, takže má báječnej program. A občas se ke mně přivrtí, což je neskutečně fajn.
Ten můj je kříženeček bišonka s čivavákem, hodnej, poslušnej, sám se vychoval. Můžu ho i nechat samotnýho doma, když jdu něco vyřídit, nebo nakoupit. Venku poslouchá. On si totiž hlídá mne, než já jeho... smilies/grin.gif
Jo, a má necelých pět kg.

únor 18, 2021 21:03
... : Iris
Páni, ten se má, to je krásná vyhlídka. Tam bych se s radostí uvelebila sama smilies/smiley.gif Je vidět, že se má u paničky královsky a zřejmě si to zaslouží smilies/wink.gif
únor 18, 2021 21:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]