O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DALŠÍ NOUZOVÝ STAV - A CO PAK? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 15 únor 2021
Image result for umírající na covidVláda včera vyhlásila na 14 dní v celé České republice nouzový stav kvůli epidemii covidu-19. Nový stav nouze potrvá do 28. února. „Pro podnikatele se nic nemění, jedou ve stejném režimu jako doposud, stejně tak vládní opatření týkající se aktivit pro volný čas či kultury dál platí“, uvedl po mimořádném jednání vlády vicepremiér a ministr průmyslu Karel Havlíček.


 

Všichni hejtmani, včetně pražského primátora, požádali vládu o vyhlášení nouzového stavu na území svého kraje. Po čtvrtečním nesouhlasu sněmovny s prodloužením dosavadního stavu nouze to podle premiéra Babiše byl jediný způsob, jak zachovat dostatečná opatření proti covidu-19.  

 

 

Nové úpravy vládních nařízení

 

Ubytovacích služeb mohou kromě služebních cest využít nově i lidé cestující za zdravotním účelem a jejich doprovod.

Ve školách mohou od pondělí probíhat komisionální zkoušky.

Úřady budou mít otevřeno podle běžných úředních hodin.

Otevřou se výdajová okénka knihoven.

 

Vláda rozhodla pouze o mírném upravení jen několika opatření. Rovněž schválila nový plošný systém kompenzací, který je podle ministra Havlíčka mimořádně velkorysý. Bez záruk bude čítat 20 až 25 miliard korun měsíčně.

Pěkné shrnutí od senátora Jaroslava Doubravy o opozici:


 "Jistě, chovali se jako úchylové. Dokonce hejtmani z opozičních stran prosili své strany, aby neblbly a nouzový stav prodloužily. Politické hovězí hlavy ze stáda opozice z toho ale udělaly předvolební mejdan. Poslanci, kteří zařízli nouzový stav, jsou stejní primitivové jako ti, kteří demonstrovali proti nošení roušek. A opozice neustále do vlády bušila, že neudělala to či ono, že něco mohla dříve a lépe. Změnilo se to v politickou štvanici, nakonec vláda ztrácela rozhodnost, aby nebyla obviněna z nedemokratických zásahů.
 
Ono dívat se v kraji na masakry v nemocnících, je něco jiného, než vymýšlet předvolební sviňárny v PS - a proto hejtmani ze stran, které zařízly nouzový stav v PS v rámci předvolebního boje antibabiš, museli zaříznout nápady svých spolustraníků v PS a o nouzový stav žádat.“
 


 

Jo, o prachy jde až na prvním místě

d@niela

 

 

Komentáře (20)add feed
... : *deeres*
Je to na blití.Už vlastně ani nevím, co mám dodržovat a Prymula už dal k lepšímu, že bude potřeba, aby každý měl u sebe informaci o očkování. Takže asi v budoucnosti zavedou covid pasy, já ho mít nebudu, tak si asi ani nenakoupím.
Ale není všechno černý, objevují se i zprávy, které jsou pozitivní. Už někdy v červnu loňského roku na VŠCHT vyvinuli na dezinfekci plazmový generátor. A ten už v současnosti používají proti virům v autobusech na Berounsku.
Nízkotepelný generátor se dá vyrobit i na domácí 3D tiskárně, protože data jsou veřejně dostupná.
https://www.aldebaran.cz/bulletin/2020_21_kov.php


únor 15, 2021 07:52
... : mila1
Otázkou je, proč Babiš nevynaložil nějaké úsilí na jednání s opozicí. Svým způsobem se mu nesouhlas opozice s vyhlášením nouzového stavu hodí, protože situaci už dlouho nezvládá a má teď možnost to na někoho hodit - nepovolili jste nouzový stav, jste zodpovědni za další zbytečné umírání. Čímž se nezastávám opozice, zhnusili se mi všichni a vůbec si nejsem jista, zda letos půjdu volit, protože teď se ukazuje, jak málo pro ně všechny znamená jejich volič a že je jim dobrý leda pro to, aby jim hodil hlas.
únor 15, 2021 08:03
... : *deeres*
A jak je to s respirátory?
“Za náležitou ochranu dýchacích cest se nepovažuje improvizovaná ochrana nosu a úst například šálou, šátkem či látkovou rouškou. Žádám všechny KHS, aby podle tohoto metodického pokynu postupovaly ode dne 12. 2. 2021,” stojí v pokynu, který je podepsán hlavní hygieničkou a náměstkyní ministra zdravotnictví Jarmilou Rážovou. Lidé na sociálních sítích si ho začali vykládat po svém. Podle nich už není možné například v obchodech či veřejné dopravě používat látkovou roušku. Ostatně, toto opatření se objevilo i v rámci vyhlášení karantény nad okresy Sokolov, Cheb a Trutnov.
Respirátory nově ochrání i předtím, abyste museli po kontaktu s nakaženým do karantény. V případě, že na sobě budete mít pouze látkovou roušku, karanténa vás v případě nahlášení nemine.


únor 15, 2021 08:08
... : NČ
Už nějak nevím, co novýho k tématu poznamenat.
Tak si jen dovolím krátkou, spíše řečnickou, otázku:
Proč v týhle nejhorší době v existenci Česka nemáme prezidenta?
únor 15, 2021 08:43
... : NČ
Už nějak nevím, co novýho k tématu poznamenat.
Tak si jen dovolím krátkou, spíše řečnickou, otázku:
Proč v týhle nejhorší době v existenci Česka nemáme prezidenta?
únor 15, 2021 08:43
... : mamča
*deeres* : Koupili jsme v nejbližší lékárně balení 2 ks respirátoru (de obyč.) za 89,-Kč. Za ty prachy ho budu nosit v kapse :-), kdyby mě někdo kontroloval.
Jinak do obchodu chodím ve vlastnoručně vyrobené roušce, dvojité, svrchu modrotiskové, uvnitř z bílého prostěradla. Sedí mi přesně na obličej, narozdíl od chirurgické roušky, která mi všude odstává, a po zvlhnutí dře obličej.
K nouzovému - nenouzovému stavu se necítím kompetentní vyjadřovat. Myslím, že ti hejtmani ohrožených krajů znají situaci lépe, a kdyby to nebylo nutné, určitě by ty "svoje" poslance neprosili, viz nahoře senátor Doubrava.
únor 15, 2021 08:44
... : mamča
NČ : Už delší dobu mám dojem, že náš prezident je vycpanej (nebo nějak mumifikovanej) a že nám ho jen občas ukážou, pár aktuálních slov namluví nějaký imitátor, a jinak Hradu vládnou ti původní Zemanovi "ouředníci", co nechtějí přijít o teplý místečko.
únor 15, 2021 09:03
... : Iris
Deeres - skoro nikam nechodíš, tak se nemusíš tak moc obávat. Ale stejně - jako nejlepší k vysvětlení současných požadavků na ochranu dýchacích cest se mi zdá srovnání, které jsem několikrát zaznamenala a možná jsem o něm i psala. Není to o tom, abys ukazovala respirátor kvůli kontrole. Jo, není to tak příjemné na obličeji, ale - někomu ani nevadí, že to zdravotníci mají desítky hodin denně už několik měsíců.

Když tak jdeš s tou svojí dobře přiléhající několikavrstvou látkovou ústenkou (což chválím jako výborný počin) po ulici a někde mnohem dál od tebe, než jsou třeba ty 3 metry, si nějaký kuřák vyfukuje dým, cítíš ho? Řekla bych, že v pohodě ti do nosu zalétne. Zrovna tak se k tobě do nosu přiblíží v tomto počasí viry, jen nejsou cítit. Samozřejmě, látkovou rouškou asi zmenšíš jejich dávku - jenže viry jsou teď zmutované a ve studeném počasí mnohem nakažlivější. Takže je rozumné nasadit mezi lidmi respirátor, který chrání nepoměrně líp. Vždyť jde o chvilku na nákup nebo cestu. A jak už tu kdysi psal NČ - nemusíš jich mít moc, stačí jich několik a vždycky je po použití nechat viset na věšáku někde v karanténě, nebo je jinak ošetřit - např. pod tou UV lampou. A vzít si ji až za několik dní.
Děláš to pro sebe a není to navždy, až se oteplí, virus se bude šířit zase jinak, než teď.
únor 15, 2021 09:21
... : mamča
Iris : To s tou rouškou platilo nejspíš mně. smilies/wink.gif
únor 15, 2021 09:30
... : Iris
Mamčo, fakt, popletla jsem to smilies/cheesy.gif Deeres se k tomu také nějak vyjádřila, tak jsem to spletla. O Tobě moc nevím, mamčo, myslím, že mezi lidi také moc nepřijdeš, takže také nejsi kdovíjak ohrožená. Ale schválně - zkus to někdy s tím kouřem. V dálce přede mnou šlape chlapík s nezakrytou tlamou, kouří a vydechuje a já ten kouř jasně cítím. Někdy zase, zcela nečekaně, tak, že se až leknu, kolem mě proběhne běžec pro zdraví a protože běží v nějakém aerobním režimu nebo co, tak hlasitě pravidelně vyfukuje ffff-ffff - škoda, že to nejde líp napsat. A hned dostaneš plnou dávku zplna hrdla smilies/wink.gif

Jinak, pokud jde o hejtmany, mám také ten názor, že oni velmi dobře tuší, co se v jejich regionech děje a tu zodpovědnost na sobě nechtěli a nemohli nechat. To by se zase někomu moc hodilo. A četla jsem, že už jim, hejtmanům, je sprostě vyhrožováno a spíláno. Myslím, že nám není pomoci, chceme se dostat až na dno.
únor 15, 2021 10:06
... : *deeres*
Když to začalo loni v únoru, tak jsem všem v okolí ušila náhubky z jemného balvlněného plátna a zeťák někde sehnal přířezy filtrů s nanovláknem, které jsem všila dovnitř. Byla to blbost, měla jsem je udělat vyjímatelné. Asi už moc nefungují, protože roušky po jednom použití vyvářím. Teorie, že nikam nechodím mezi lidi, je správná. Se psy běhám po polích a lesích, kde moc lidí nepotkám. Ale něco musíme jíst, tak musím do obchodu, nebo na poštu a oběhat kolečko prevencí a tam všude jezdím hromadnou dopravou. Na mamografu teď nebyl nikdo, protože prý jim ubylo 80% pacientů. Jenomže na to potřebuji žádanku od praktického lékaře a protože jsem se tam nemohla dovolat, jela jsem tam hned dvakrát přes celou Prahu. Stejně tak zubař, oční , gynda, endokrinologie.....
Na nošení chirurgických roušek a brýlí jsem našla skvělý fígl,jak zabránit mlžení, který opravdu funguje. Stačí malá úprava, rouška mně neleze do očí a přes brýle vidím.
https://www.youtube.com/watch?v=2TTg53aAP8Q
únor 15, 2021 10:56
... : mamča
Iris : Abych to objasnila : Trochu mě naštvalo, že "venkovany" se nestydí nejbližší lékárna (Řevnice) natáhnout, jak za respirátory, tak za nitrilové rukavice - 100 ks za 375,- Kč, když na jaře jsem je kupovala v lékárně na Poliklinice v Berouně za 105,-Kč/100ks, ty samé.
Venku je značně namrzlo, proto jsme jeli do nejbližší lékárny, cca 8 km, a né do Berouna (15 km), kde Dr. Max nabízí respirátory za 14,90 Kč, takže to jde.
Příště pojedu radši dál. Ale co ti chudáci, co nejsou motorizovaní ?
únor 15, 2021 11:05
... : doktor
Danielko mluvíš ( píšeš ) mi z duše.I tak přeji hezké odpoledne nám všem.
únor 15, 2021 11:53
... : Krakonoš
Pěkný shrnutí senátora Doubravy? Tak to fakt jo. Klasickej manipulativní žvást blábolivýho normalizačního komouše; co taky od těchhle rudejch zmetků čekat. O jeho třeskutý inteligenci vypovídá koneckonců nejlíp toto:https://www.lidovky.cz/domov/senator-doubrava-hoax-pismeno-r.A170313_141102_ln_domov_rsa Proč teda jeho (jen pár let bejvalá) prataj nepodržela vládu, když je to tak jasný? Odpovím si sám - protože už i komouši (až na Doubravu) přišli na to, že nouzovej stav covida nezažene. Že debilní a chaotický "řízení" pandemie působí jenom další a další ekonomický škody a brutální nasranost lidí, kteří pak nejsou ochotný dodržovat vůbec nic. Hovada ze zámku si chrochtaj, dělaj ilegální párty s lokálníma mafiánama a lítaj si po celým světě, zatímco plebs v podzámčí ma držet hubu a pod hrozbou pokuty dodržovat nefunkční nouzák? A samozřejmě ty rovnější z rovnejch prasat nikdy neskončej potrestaný, těm projde prostě všecko. Babiš měl nejmíň od podzimní druhý vlny dost času na to, aby s opozicí hledal, jak efektivně postupovat dál - protože na řešení takovýho průseru (kterej nás stojí půl bilionu ročně nejmíň) by se fakt mělo shodnout víc poslanců, než nějaká menšina držená za koule zcela účelově a prospěchářsky bolševikem. Ale Babiš si místo toho dál jel svý píarko "čau lidi, jsme nejlepší v celým vesmíru". Jediný, co za půl roku dokázal, bylo vražení kudly do zad Prymulovi a vytvoření další bezpáteřní loutky z kdysi patrně dobrýho doktora. Takže ať teď nefňuká, hňup neschopnej podrazáckej.
No a NČ si konečně všiml, a to fakt pozitivně kvituju, že nemáme prezidenta. No, nemáme Pepo, už druhý volební vobdobí ho nemáme, pokud náhodou vyleze z nory a otevře kušnu, je to vždycky jenom nějaký zaškodění týhle zemi. Takže je možná dobrý, že je teď zalezlej co nejvíc, protože by situaci stejně jenom zhoršoval.

Tak tolik k tomu mám. Koneckonců to, co se tam venku děje, jede podle většinový vůle týhle společnosti, takže mi nezbejvá než to respektovat. Na podzim se k tomu může každej vyjádřit, jak se mu tohle "vládnutí" líbilo. Ale aspoň že je venku krásně.
únor 15, 2021 12:02
... : NČ
Tak jsem si vzpomněl na památnej rozhovor premiéra Rusnoka "vole, Mandela", kdy u domněle vypnutýho mikrofonu v parlamentu řešili, kdo by měl doletět na pohřeb "velikána". A připomněl jsem si Rusnokova slova: "Miloše ne, vole, ten by tam zas udělal nějakej průser, vole".
Nojo, tehdy to ještě bylo podle J. Suchého: "Jó, to jsem ještě žil, jó, to jsem ještě žil...".
Teď už ho někam donesou, člověk ani nepozná, jestli se nejedná mašinu po vzoru inspektora Trachty, průser sice není, jen blbej trapák, že mu doma Ivanka zapomene přibalit do kufru roušku a on tam, bez ní, pak ční mezi orouškovanejma, jak dement. Brrr!
Klidně chápu, že třeba má potíže s dejcháním, ale to se přeci snadno dá vyřešit rouškou z po léta používanejch povlíkaček, vzadu řídkejch. Určitě jich mají doma hafo, a věřím, že Ivanka by z toho uměla roušku spíchnout za večer (stejně má prt, co na práci).
Fakt mi to vadí, že nemáme prezidenta. Čímž ovšem rozhodně nechci říct, že by jím měl bejt třeba stahovač králíků, nebo nějakej podobnej zoufalec. Ale třeba takovýho předsedu PS, R. Vondráčka, bych za prezidenta bral ihned. i proto, že hraje na kytaru, ale zdaleka nejen proto. Nonic.
únor 15, 2021 12:51
... : kyttka
Já mam v práci kolegu, nesnášíme se. Dost brutálně, spíš pracovně, než lidsky, to je mi u kolen. No a když mám nějaký technický problém, tak i když se nesnášíme, tak ho spolu řešíme. Kdybychom čekali 11 měsíců, aniž bychom se byli schopni dohodnout, tak nejspíš nevyrábíme, nefungujeme. Mám ho občas plný zuby, on mě taky. Ale když vyčerpám všechny svoje nápady, jdu si k němu pro radu. A zas on ke mně, když potřebuje něco dělat na mých strojích, tak se přijde domluvit, jak a kdy a s kým. Tož tak.
Opoziční nesouhlas s NS chápu. Kupodivu chápu i hejtmany. Dost dobře nemohou použít poučku, že s vyděračem se nevyjednává.
únor 15, 2021 17:40
... : *deeres*
Vláda posílá do Parlamentu návrh pandemického zákona. Ten v podstatě znamená, že svobody a práva občanů mohou být omezovány i bez nouzového stavu, po schválení se mohou mezi sebou hádat až do aleluja. Bude to úplně jedno, veškerou moc do ruky dostane MZ, vlastně hlavní hygienik. To bude teprve pak fičák.
Jako základ byl použit již schválená zákon z loňska.
Ministerstvu zdravotnictví dává pravomoci vydávat opatření například pro hromadnou dopravu, obchod, kadeřnictví a další služby nebo hromadné akce.
Doplněné odstavce řeší povolání armády, policie a vyčlenění peněz ze státního rozpočtu. Upravují nově také možnosti pro epidemiologické šetření včetně provozu mobilní aplikace a trasování call centry.

únor 16, 2021 12:57
... : Krakonoš
A tak takhle jste to chtěli, ne? Stát jako firmu...
(Já jen doufám, že ta nepěkná zlotřilá opozice nějaký prvky parlamentní kontroly do zákona prosadí. A že to v nejhorším ohlídá senát a ústavní soud, ačkoli bejt po vůli Babišovejch voličů, už ani jedno z toho nemáme...)
únor 16, 2021 14:57
... : NČ
Já jen nechápu, proč vymejšlet aschvalovat další zákon, prakticky shodnej se zákonem o nouzovym stavu. Spíš bych myslel, že bude jednodušší, upravit pár článků ve stávajícím nouzovym zákoně. Ale to by asi bylo příliš snadný.
únor 16, 2021 15:03
... : NČ
Ale zpět k titulní otázce: Co pak? Poslední zhasne.
únor 17, 2021 11:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]