O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DALŠÍ HRDINNÝ ODPÍRAČ ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 prosinec 2020
Angry face of children sticker #7730242Je docela zajímavé zjištění, proč někteří lidé se stanou odpírači – roušek, dodržování covidových pravidel (tzn. ohleduplnosti k ostatním), proč chodí demonstrovat svou „nezlomnost“, proč mají tak velkou radost, když se jim povede nějak obelstít systém. Proč dokonce celou tuhle záležitost zesměšňují a prohlašují za lživou. Hodně z nich jsou naši „úžasní umělci“, kterým se zastavil penězovod.

 

 

 

Situace je opravdu kritická a nyní je potřeba udělat cokoliv, aby se šíření alespoň zpomalilo. Nikdo z nás nechce počítat stovky mrtvých. Lidé musí pochopit, proč jsou tato opatření nutná a proto je dodržovat. Za nejhorší považuji přirovnání ke chřipce. Covid je opravdu něco jiného a na rozdíl od jiných nemocí nám může zdeptat celé zdravotnictví i ekonomiku. Rychlost možného zhoršení stavu je závažná a prognóza ventilovaných lidí je špatná. Rozhodně tuhle nemoc nesmíme brát na lehkou váhu a pozitivní zůstat pouze v našich myslích.
 
Asi nikoho nepřekvapí, že i zpěvák Janek Ledecký se zařadil mezi super bojovné odmítače – protože není rád, že v Česku je lockdown a nesmí se skoro nic. Musel odložit i vánoční turné, a také 60 koncertů a 18 představení. Jeho finanční ztráta jde dle prý do mnoha milionů, jak se naštvaně vyjádřil v Blesku. 
 
Bohužel jsou jeho řeči i videa jen ukázkou pohrdání a teatrálním vystoupením.

Pojem „hrdina“, jak ho oslavují někteří jeho fanoušci, mám spojený s vykonáním velkých činů pro jiné, bez ohledu na vlastní úhonu, až za hranici sebeobětování - v tom smyslu jsou mými hrdiny dneška lidé pečující o těžce nemocné, zachraňující zdraví a životy, dobrovolníci v nemocnicích a řada dalších, kteří slouží bez ohledu na vlastní prospěch.


Janek Ledecký převezl Babiše a covid. Lidi mu tleskají |  ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

 

Můj zcela osobní názor:  stačilo zkouknout jeho pár posledních videí, přečíst si jeho současné názory -  a je mi z něj opravdu nanic.

Ať jde pan Ledecký zazpívat rodině zdravotní sestry z jihlavské nemocnice, která zemřela ve svých 39 let na covid. Ať jde tomu sedmiletému sirotkovi, který ztratil matku, vysvětlit, že covid je výmysl, a že na té „trapné hysterii“ jen vydělávají farmaceutické firmy.

 

 

Ano, je to vždy překvapení, když najednou člověk zjistí,

že si vážil někoho, koho vlastně ani neznal.


d@niela

 

 

Komentáře (27)add feed
... : Iris
Danielo, to je tak bolestné zjištění, kolik nerozumných lidí kolem sebe máme - nejen na netu, ale i v bezprostřední blízkosti.
Do debaty kolem p. Ledeckého jsem jen strčila čumák a hned jsem přes něj dostala, v mžiku člověk může za tu situaci, kdy umělci nemají co jíst a děti budou po chvíli bez školy strašně zničehožnic hloupé, likviduji svým názorem ekonomiku a je mi podsouváno, že bych jim měla zajistit chleba....k tomu ještě připisují, že jsem přizdis*áč, protože jistě nosím ústenku i do krámu a určitě volím ANO - takové zkratky.

A že jako zdravotnice jsem jistě v pohodě, protože jsem protestovaná vrchem spodem a tak nemusím chránit okolí ani sebe. Přiznávám se, že jsem zprvu na jaře myslela bez informací, že je to opravdu jen horší nová chřipka. Teď vím, že je to SARS - tedy syndrom akutní respirační tísně, neboli stav zhusta vrcholící dušením.

I v mém, celkem slušném okolí existují lidé, kteří tvrdí, že je třeba promořovat a promořovat. Takže jeden z propagátorů promořování, který prodělal nemoc na jaře, ji dostal znovu, ale s pocitem, že jemu se to už stát nemůže, nakazil vesele svoje okolí, ani nebudu psát, kde se to odehrálo. Pokud je imunita stěží dva - tři měsíce, tohle promořování povede jen k opakovanému neustálému uléhání lidí do postelí a nekončící celoroční epidemií.
Odešla jsem z nemocnice po asi dvou týdnech pomoci v nejhorším v říjnu zdravá, ale divila jsem se tomu, protože kolem mě všichni padali a po mém odchodu také. Včetně lékařů sportovců, někteří museli na kyslík i na JIP.
Sestry i lékaři jsou utahaní, bez dovolených, nemají je vybrané ještě od jarní vlny. A tihle odmítači se jim snaží zpestřit ještě i Vánoce a začátek roku, protože nepochybuji, že to udeří znovu po nákupním běsnění.

Jsem naštvaná - stačilo by....ale škoda mluvit? Myslím, že nám není pomoci, protože virus je inteligentnější, než my, přesně si spočítal, jak se bude lidstvo chovat.
prosinec 01, 2020 13:34
... : andrea
V době nouzového stavu země a zákazu shromažďování většího počtu osob se "znenadání" objevil zpěvák Janek Ledecký u každoročního rozsvícení vánočního stromu v Chotěboři.
"Debilní opatření nebudu dodržovat, odehrál jsem další tak trochu ilegální koncert!"
Co si myslet o charakteru člověka, který za tak nebezpečné pandemie pořádá u nás i v cizině "tak trochu ilegální" koncerty?
Minule byl v Itálii, kde odehrál "akustické vystoupení" pro uzavřenou společnost v hotelu...
prosinec 02, 2020 00:00
... : Milene
Na pár dní bych poslala tyhle chytráky pracovat do nemocnice.
prosinec 02, 2020 14:43
... : Fox
Iris: "Jsem naštvaná - stačilo by....ale škoda mluvit? Myslím, že nám není pomoci, protože virus je inteligentnější, než my, přesně si spočítal, jak se bude lidstvo chovat."

Co přesně by stačilo? Navěky všechny zavřít doma nebo ve fabrice, na celý život nosit kus hadru přes pusu, abych měl dobrý pocit, že nikoho nemůžu nakazit? Hystericky se pokoušet zachraňovat každého bez ohledu na náklady, které porostou do nekonečna, protože covid-19 tu na celé zeměkouli budeme mít už napořád?
prosinec 02, 2020 15:16
... : Iris
Není třeba nosit hadry přes pusu ani zavírat donekonečna, je třeba teď zastavit epidemii, resp. pandemii. Pak už tu může ten virus být s námi klidně do aleluja, pokaždé se to ukočíruje. Ale tohle se rozjelo moc rychle najednou a všude. Čemu říkáš hysterické zachraňování každého, to ani nechci vědět.
prosinec 02, 2020 17:07
... : Fox
To zachraňování mělo být v uvozovkách. Neboť heslem našich vládních tajtrdlíků bylo, že veškerá opatření se dělají proto, abysme "zachránili před smrtí pokud možno každého nakaženého virem SARS-CoV-2 a předešli kolapsu zdravotního systému".
Pokud se podíváte na tuto přednášku https://www.youtube.com/watch?v=Y7WN9pF6eF8, dozvíte se, že studiemi na velkém počtu lidí ve Španělsku na přítomnost Ig protilátek proti koronaviru se dospělo ke zjištění, že smrtnost choroby codid-19 ve zdravé populaci je 0,05%, což je půl promile. Čili že na 2000 prokazatelně nemocných nemocí covid-19 (nikoliv jen PCR pozitivně testovaných), kteří nemají žádné komorbidity, zemře 1 člověk.
České oficiální statistiky uvádějí počet zemřelých na covid-19 cca 8500 lidí k 2.12.2020. Při smrtnosti půl promile mi prostou matematikou vychází, že by muselo v ČR covid-19 prodělat 17 000 000 zdravých lidí, aby jich z nich 8 500 zemřelo. Tady něco nevychází...
prosinec 02, 2020 17:42
... : *deeres*
Od začátku blbě. Chřipka tu je s nám pěkně dlouho a v některých letech to bývá pěkná sviňa. Žádná pandemie se nikdy nevyhlašovala. Zakázaly se návštěvy v nemocnicích, domovech důchodců,
v pečovatelákách. Prostě tam, kde to mohlo napáchat největší paseku.
Ostatní populace by hlavně měla posilovat svojí imunitu. Ta ovšem jde do háje, když se každý bojí vystrčit z baráku nos, aby nechytil covida. Ani se jim nedivím, stači si párkrát poslechnout Prof. RNDr. Jaroslava Flegra, CSc, který si ty viry pěstuje v petriho miskách. Nestačí mu, že lidi schválně strašil, prý aby si dobře myli ruce, ale jeho exponenciální růsty onemocnění byly mimo mísu. Sice se omluvil, že blbě počítal, ale prý, že tak zachránil spoustu životů.
Nemám problém nosit hadr na hubě v hromadné dopravě, nebo obchodech, zrovna tak se mně zdá normální dodržovat základní hygienu, ale uvědomují si ti vyhlašovatelé pandemie, co vlastně způsobili? Hodně lidí ztratilo své hmotné jistoty, navíc mají obavy ze smrtnosti viru a následují psychické problémy. Také se pozastavili odložitelné lékařské výkony a prevence. Nakonec budoucnost ukáže, co díky covidu bylo zanedbáno a jaký vliv to bude mít na naše zdraví.
Obavy z nemoci covid-19 způsobují nárůst depresivních a úzkostných stavů ve společnosti. Podíl na tom mají i zavedená restriktivní opatření, která způsobují izolaci, řekl v neděli v pořadu Partie televize Prima ředitel Národního ústavu duševního zdraví Cyril Höschl. Narůst velké deprese a sebevražedných myšlenek je podle něj trojnásobný.
Ono stačí, když díky úzkosti špatně spíte, logicky stoupá tlak a nakonec skončíte s infarktem.
Přitom, já jsem přesvědčena, že jsou lidé, kteří jsou díky své imunitě mimo nebezpečí. Znám případ, kdy v čtyřčlenné rodině se covid vyskytl. Paní 65 let a hodně silná, skončila v Motole na plicní ventilaci, její dcera 40 let se léčila doma, ale těžký průběh. Jenomže manžel 70 let a zeťák asi něco přes čtyřicet, kteří žili společně v té jedné infekční domácnosti, níkdy nebyli diagnostikování, jako nakažení.
Ono, když už utratili ty šílené prachy za nesmyslné a nepřesné antigenní test, tak to musí jejich potřebnost nějak zdůvodnit. A totéž se týká vakcín.
Nikde jsem se zatím nedočetla, jak dlouho vám vydrží imunita po tom druhém přeočkování, jedno totiž nestačí. Také nevědí, jestli vy zůstanete zdraví, ale náhodou nebudete přenašeči. Co jsem se ale dočetla, že si nebudete moci vybrat, kterou vakcínou vás budou očkovat. Vakcíny od Moderny a Pfizeru mají vyšší účinnost, ale jsou to RNA vakcíny, takže něco zcela nového a nikdo neví, jestli to u mladých lidí nebude mít třeba vliv na fertilitu. Vakcína AstraZenecy funguje na klasickém principu očkování, jenomže má prý malou účinost. A když se něco podělá, tak vás prý stát odškodní.
Mimochodem ve firmě Pfizer nesedí žádná neviňátka, zisk především. Třeba kauza v Nigérii s experimentálním Trovafloxacinem, kterým místo léčení děti usmrtili, nebo doživotně poškodili.
Ale stejně mám obavy, že lidéteď před svátky vypuštěni do světa, budou zdivočeli a nakonec ten Flégr bude mít pravdu.
prosinec 02, 2020 20:23
... : Iris
Deeres, vůbec se nechci nějak hádat, spíše jsem ráda, že můžu slušně a bez urážek debatovat s někým chytrým (a ne s absolventy tzv.vysoké školy života na fb...), takže vytáhnu pro přehlednost pár vět z Tvého psaní, to protože je to hodně dlouhé, nechci tím nijak Tvoje názory nějak hodnotit. Omlouvám se, pokud to bude dlouhé, ale jsem nevykecaná. Fakt se omlouvám, nebudu to už mazat.

Píšeš: "Chřipka tu je s nám pěkně dlouho a v některých letech to bývá pěkná sviňa. Žádná pandemie se nikdy nevyhlašovala. Zakázaly se návštěvy v nemocnicích, domovech důchodců,
v pečovatelákách. Prostě tam, kde to mohlo napáchat největší paseku."

Ano, to naprosto souhlasím. Jenže pandemie se nevyhlašuje, pandemie nastane a v minulých letech nebyl důvod ji vyhlašovat. Ano, chřipka je sviňa a řádí opravdu nelítostně a v obrovských sezonních epidemiích. Ale přinejmenším rozdílně v obou zeměpisných polokoulích, ne najednou v celém světě, jako třeba zrovna teď. Pak už se jedná o pandemii.

Pomůžu si i útržky z wiki.
Chřipka je nakažlivá nemoc způsobená RNA virem z čeledi Orthomyxoviridae. Chřipkové viry pravidelně způsobují každoroční epidemii, která prochází napříč světem. Obvykle však jde o lehké formy onemocnění, které jen málokdy zabíjejí – a pokud ano, tak zpravidla staré a oslabené lidi, většinou v řádech desetitisíců obětí na celém světě. Občas se však objeví rozsáhlá epidemie způsobená nebezpečnou variantou, tj. mutací, viru, která se vyznačuje nejen obvyklou velkou nakažlivostí, ale též vysokou smrtonosností. Největší a nejstrašnější byla pandemie tzv. španělské chřipky, která propukla na konci první světové války a usmrtila desítky miliónů lidí. Je považována za jednu z největších epidemií v historii; někteří vědci jí přisuzují absolutní rekord v počtu mrtvých lidí.

To jsou věci celkem známé a nechci Tě urážet tím, že bych předpokládala, že je neznáš. Jen pro pořádek to sem dávám. Je jasné, že virus RNA je něco jiného, než virus SARS-CoV-2 , zrovna tak, jako jsou jiné viry způsobující neštovice, zarděnky, Ebolu, AIDS, dětskou obrnu a spoustu dalších virových nemocí. Nechápu, že spousta lidí, jak z jiných debat vyplývá, si myslí, že virus rovná se chřipka. Nee. A tenhle virus je pro nás nový, jsme pro něj panenský terén, jak se odborně říká.

Píšeš: " Také se pozastavili odložitelné lékařské výkony a prevence. Nakonec budoucnost ukáže, co díky covidu bylo zanedbáno a jaký vliv to bude mít na naše zdraví."

Opět s Tebou souhlasím, ovšem jen v tom, že pozastavovat prevenci je nebezpečné a nesmyslné, za dodržení všech ochranných podmínek se preventivní program dá nadále realizovat a také se realizuje, což se neustále snaží lékaři a mluvčí zdravotnických zařízení lidem dávat vědět, preventivní programy jedou stále. Zrovna tak akutní operativa, která nesnese odkladu. Tím nemyslím jen úrazy a akutní nemoci, ale i operace, u nichž hrozí nebezpečí z prodlení - tedy novozáchyty nádorových onemocnění apod.. Jasně, strach je blbý a mnoho lidí třeba radši nikam nejde. Po pravdě - jak celý profesní život znám lidi, oni moc ochotně nechodí včas a preventivně nikam, většinou mají spoustu výmluv, proč nemohli přijít včas na prevenci. Teď to mají na co svést. Ale nelze paušalizovat, jasně. Já jsem odřekla jsem například zubní preventivní prohlídku, ovšem to proto, že jsem byla v té době ve víru dění v nemocnici a nemohla jsem si být jista svou negativitou, nechtěla jsem ohrozit svého nejmilejšího zubaře s celou tou ordinací a dalšími pacienty. Jinak jsem byla v době restrikcí na pravidelných prohlídkách, které jsem měla v dlouhodobém životním plánu, včetně MMG.

Pokud jde o pozastavení plánovaných výkonů a hospitalizací (např. infuze při bolestech zad, diagnostické hospitalizace aj.) - jak to ale dělat v podmínkách, kdy skutečně a bez nadsázky, chybí tolik personálu, že lze sotva zabezpečit to, o čem píšu výše? A jak to zorganizovat, když covid pozitivních pacientů, kteří skutečně potřebují nemocniční péče (a věř tomu, že si tam nikdo nechodí lehnout jen tak pro zábavu) přibývá tak rychle, že i když se stále přidávají covid lůžka na úkor těch normálních, stejně není lidi kam dávat, aniž by byli ohroženi nemocniční covid nákazou? jsem si jista, že tato generace lékařů a sester, včetně nás důchodců, ve svém profesním životě nikdy takovou kalamitu nezažila. Naposledy chod nemocnic na pár týdnů ochromila epidemie žloutenky v roce 1979, ale to se s touhle apokalypsou nedá srovnávat.

Píšeš: "Nemám problém nosit hadr na hubě v hromadné dopravě, nebo obchodech, zrovna tak se mně zdá normální dodržovat základní hygienu.."

Já také ne, ale je k nevíře, pro kolik lidí je to šílený problém. I v mé rodině - pokud přijde na návštěvu mladší syn, něco, jako ústenku sice na hubě má, ale nechci ani přemýšlet nad tím, jak dlouho má tutéž nepranou. Ruce si myje vteřinovou metodou - namočí špičky prstů a už se utírá. Moje doporučení po něm sklouznou jako po skluzavce, ústenky, které mu neustále obstarávám, nenávratně kamsi mizí. Totéž jeho otec, ten si ani ústenku nenasadí, přestože ho žádám - prý už covid měl. Starší syn naproti tomu dělá všechno tak, jak je doporučováno a chrání si mě, svoji maminku, jako poklad smilies/smiley.gif Takže téměř padesát na padesát - tak to asi bude i ve společnosti obecně. Za svoje členy rodiny mohu říct, že jsou málo vystrašeni, nebo spíše jim stále nedošlo, jak je to nebezpečné tato opatření nedodržovat. To jen na obranu mého oblíbeného pana profesora. Věřím, že on netouží ani po slávě, ani po strašení lidí, on zná věci, které mu dávají právo bát se nekontrolovaného průběhu pandemie a tak se snaží lidi varovat, jenže to dělá asi moc hrr.

K tomu, co píšeš tady: Paní 65 let a hodně silná, skončila v Motole na plicní ventilaci, její dcera 40 let se léčila doma, ale těžký průběh. Jenomže manžel 70 let a zeťák asi něco přes čtyřicet, kteří žili společně v té jedné infekční domácnosti, níkdy nebyli diagnostikování, jako nakažení."

Víš, asi se nejedná jenom o schopnosti imunity toho kterého nakaženého. Mluví se o spoustě faktorů, jako jsou ostatní prodělaná jiná očkování, odlišné krevní skupiny (matka a dcera...), způsob kontaminace, tedy velikost virové nálože při setkání se s nakaženým aj. Já se jako vrozený "optimista" spíše přikláním k teorii o jakési ruské ruletě. Navíc - je klidně možné, že ti negativní z téže domácnosti mohli již prodělat tu bezpříznakovou formu onemocnění a v pohodě nakazit ženskou část rodiny. Proto je ten virus takový vrahoun, protože škodí dlouho před odhalením. Ale kdoví, jak to bylo, to je jasné.

Píšeš: Nikde jsem se zatím nedočetla, jak dlouho vám vydrží imunita po tom druhém přeočkování, jedno totiž nestačí."

No souhlasím, neví se toho ještě hodně. Například se neví, jak dlouho trvá imunita po prodělaném onemocnění. Nezbývá, než věřit vědátorům a doufat v mnohem větší a rychleji uskutečnitelné schopnosti dnešní medicínské vědy. Místo neustálého mudrování a zpochybňování výzkumů. Vždyť koho by mohla bavit takhle situace? Celý svět by se asi toho s*áče chtěl přece zbavit a začít žít zase jakž takž normálně, ne?

Píšeš: "Ale stejně mám obavy, že lidé teď před svátky vypuštěni do světa, budou zdivočeli a nakonec ten Flégr bude mít pravdu"

Milá Deeres, v tomhle s Tebou absolutně souhlasím, jen počkej, co se od tohoto čtvrtka začne dít. My totiž umíme zatím projíždět pandemií jen metodou "brzda - plyn", jakékoliv přemýšlení nad ostatními možnostmi nám nějak nejde. Nemyslím tím nás dvě smilies/wink.gif

Díky za pokec smilies/smiley.gif
prosinec 03, 2020 08:59
... : mamča
Lidé bydlící na venkově, kde se potkají maximálně v konzumu, nemají takové riziko nákazy, jako třeba v paneláku, kde je 84 bytů, a všichni obyvatelé používají stejné výtahy, sahají na stejné ovládací prvky a stejná madla a kliky dveří.
A přesto i "u nás na venkově" (počet obyvatel 1200) se "Kovid" vyskytl v 11ti zdokumentovaných případech a dva lidé zemřeli. Možná by zemřeli i bez Kovidu, ale možná tu mohli ještě 10 let být, a užívat si života.
Nebereme to na lehkou váhu, dodržujeme doporučená opatření a snažíme se to nedostat.
prosinec 03, 2020 09:21
... : mila1
Z dnešního tisku - Německo prodlužuje lockdown do 10.ledna. A to jsou na tom mnohem lépe než my.. co dodat...
prosinec 03, 2020 11:35
... : Fox
"Německo prodlužuje lockdown do 10.ledna. A to jsou na tom mnohem lépe než my.. co dodat..."

Dodat můžeme jen to, že obyvatelé Německa se po dvou měsících lockdownu budou na proticovidovou vakcínu těšit a očkovací místa vezmou útokem. Samozřejmě ti očkovaní budou mít na to očkování nějaké těžko padělatelné celoevropské (celosvětové) potvrzení a budou moct žít jako občané první kategorie. No a ti, kteří se nebudou chtít dát očkovat, protože třeba nevěří, že nevyzkoušené vakcíny nebudou mít v budoucnu nežádoucí účinky na jejich organizmus, budou muset všude nosit nějakou ochranu horních cest dýchacích, nebudou je chtít ubytovat v hotelu nebo pustit třeba do posiloven, lázní, saun, wellnessů, kin, divadel, nikdo je nezaměstná, protože budou potenciálně nebezpeční atd. Přesto ale budou všichni politici tvrdit, že nikoho do očkování nenutí a vše je jen na dobrovolné bázi. Očkování bude samozřejmě plně hradit stát, což bude další argument proti "odpíračům" očkování. Dále bude v médiích vedena kampaň proti "odpíračům" jako proti sobeckým a nezodpovědným lidem, takže je za chvíli jejich očkované okolí bude po této mediální masáži ostrakizovat, až bude mít "slušný člověk" vlastně povinnost se nechat očkovat, aby měl od ostatních klid.

Jen se pořád snažím přijít na to, komu tohle všechno vlastně nejvíc prospěje. Jistě, farmaceutické firmy vyrábějící očkovací látku si řádně namastí kapsu, ale celá ta globální hysterie kolem covidu přece nemohla vzniknout jen proto, aby si pár akcionářů farmafirem mohlo koupit vlastní ostrov v nějakém daňovém ráji. Na to by se jim politické elity na celém světě vybodly. Spíš to vypadá, že s těmi očkovanými se bude moci dát nějak manipulovat. Nejspíš tak, jako to bylo za socíku, kdy byl člověk „majetkem státu“ od kolébky až do hrobu. Čili dokud bude člověk konformní s establishmentem, nebude někde veřejně vykřikovat či publikovat, že je něco nějak špatně, tak bude mít od státu pravidelný přísun vakcíny (uvidíte, že se ukáže, že aby byla "ochrana" této vakcíny účinná, musí se člověk nechat očkovat několikrát ročně) a bude moci žít jako občan první kategorie. Pokud ale někdo začne "rebelovat" (a věřte, že to, co je to rebelie, bude rozhodovat nikým nevolený úředník - dříve StBák), úřady mu jednoduše dají najevo, že by taky nemusel další dávku vakcíny dostat a tím by se stal občanem druhé kategorie s velmi omezeným životním prostorem a možností sebeuplatnění (viz disidenti za socíku). Aby to celé fungovalo, nebudou očkování provádět obyčejní obvoďáci (třeba pod záminkou nutnosti skladovat vakcínu při specifických podmínkách, kterých normální obvoďák nikdy nedosáhne), ale bude na to v každém státě zřízena nějaká státní agentura, která bude mít pobočku v každém větším městě, a kam se budeme chodit dobrovolně (povinně) nechat očkovat. No a tam nám dokonale prověření pracovníci podle nějakých kritérií buďto vakcínu dají a prodlouží nám status občana první kategorie, nebo nás upozorní, že náš postoj ke společnosti má nějaký kaz a že bychom se měli zamyslet, jestli chceme dál být občany první kategorie, nebo zda nám bude muset stát s lítostí odmítnout dát příště vakcínu, protože jsme se něčím „provinili“ proti společnosti.

To by se politikům mohlo líbit a věřím, že na tomhle svinstvu se každý druhý z nich bude s radostí podílet. Protože pro politika není většího nepřítele, než svobodný, inteligentní, slušně vydělávající a zdravý občan. Jelikož v dějinách dlouhodobě nefungovalo udržovat lidi v nesvobodě, inteligenci vždycky někdo bude mít, peníze zrušit nelze (komunismus nefunguje), mohlo by zabrat držet nad lidmi bič v podobě obavy o zdraví své a svých blízkých.
prosinec 03, 2020 15:06
... : *deeres*
Pořád tomu nechci věřit i když už na jaře se ukazovalo, k čemu by to nakonec mohlo vést. Postupně se potichounku navrhují zákony, kdy hlavní hygienik by mohl všechno.

Ministerstvo zdravotnictví 30.11. představilo návrh zákona, na jehož základě by hlavní hygienik získal rozsáhlé pravomoci: sám by mohl zavřít školy, obchody či služby, omezit nebo zakázat nejen hromadné akce, ale i cestování nebo přikázat mimořádné očkování. Hygienici by mohli monitorovat i mobily pozitivně nakažených. Opozice návrh, který míří do připomínkového řízení, označila za šílený nápad.
Zatím šílený nápad, ale kolik už šílených nápadů nakonec bylo uzákoněno.

Turecko už prý má prvenství se zavedením covidového pasu.
https://www.novinky.cz/komentare/clanek/komentar-nebezpeci-zavedeni-ockovaciho-covidpasu-thomas-kulidakis-40343942
Lidé , kteří pracují ve státních službách, nakonec nebudou mít na vybranou,pokud nebudou chtít přijít o zaměstnání, tak se nechají dobrovolně naočkovat.

prosinec 03, 2020 20:23
... : Fox
A už to frčí!

Poslanci SPD neprosadili o pouhý jeden hlas pozměňovací návrh, aby nemohli být nijak znevýhodněni lidé, kteří se nebudou chtít nechat očkovat dosud představenými vakcínami proti covid-19.

Hnutí Tomia Okamury chtělo do zákona přidat, že „neúčast na takovém očkování nesmí mít za důsledek omezení výkonu lidských práv a základních svobod ani hospodářských, sociálních a kulturních práv ve smyslu Listiny základních práv a svobod ani jakékoli jiné formy diskriminace jedince neočkovaného takovou očkovací látkou“.
Úpravu vládního návrhu a přidání pojistky proti znevýhodnění lidí, kteří se nebudou očkovat proti covidu, nepodpořilo ANO, ČSSD a šéfka TOP Markéta Pekarová Adamová.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-koronavirus-ockovani-na-naklady-zdravotniho-pojisteni-dobrovolne.A201204_061317_domaci_kop
prosinec 04, 2020 14:36
... : *deeres*
Proti omezování neočkovaných jedinců je třeba se nějak ohradit. Blatného šílenost naštěstí neprošla.
Hlavní hygieniččka Rážová :„Nechceme zavádět restrikce pro neočkované. Tím cílem je spíše opačný model. Kdo bude očkovaný, bude moci bez absolvování testů využívat služeb, které by jinak mohl využít pouze při pravidelném opakovaném testování.“

https://cz24.news/piste-senatorum-k-zakonu-o-ockovani-proti-covid-v-vysvetleni-text-a-adresy-senatoru-najdete-zde/

Dělají si srandu, když doposud nevědí, jak dlouho imunita po očkování vydrží a dokonce nevědí ani to, zda očkovaný člověk je pouze sám chráněný, ale může být dále infekční.

Rastislav Maďar: Podle mého názoru zatím nikdo v České republice neviděl kompletní dokumentaci k provedeným klinickým studiím jednotlivých vakcín, takže není přesně možné hodnotit, jak je to s
riziky.
Vakcína proti koronaviru jde na trh. Dopady na lidské zdraví neznáme, obává se bezpečnostní expert
Andor Šándor.

A do třetice, včera na fy Astra Zeneca prasklo, že mají binec v záznamech klinických testů a vlastně vůbec nevědí, jaké mají správné výsledky.Jestli nakonec nevyléčili pokusné objekty placebem :-)
prosinec 04, 2020 21:07
... : *deeres*
prosinec 04, 2020 21:13
... : mamča
Mně celkem vadí, že naši "vědátoři" pod vedením prof. Adámkové (kardioložky) prý vyvinuli vlastní vakcínu, otestovali ji na myších, takže máme očkované laboratorní myšky, a dál už se nezkoumá, protože se prý přišlo na to, že to u nás nemá kdo vyrábět, a že mezitím na trhu už budou vakcíny od renomovaných firem.
Takže se utratilo zbytečně 4,3 mil. Kč, ale je to prý úspěch.
Jejich úspěch vidím akorát v tom, že podojili státní rozpočet, a výsledek je nula. To nevěděli předem, že to u nás nemá kdo vyrábět a že nemáme armádu dobrovolníků, kteří by to na sobě nechali testovat ?
prosinec 05, 2020 16:09
... : Fox
No vida, pouhé 2 dny od oficiálního zahájení očkování v EU se zcela jednoznačně ukazuje, že očkování nebude dobrovolné a že odmítači nebudou jen paušálně ostrakizováni, ale budou vedeni jmenovitě v registru odmítačů vakcíny.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spanelsko-registr-ockovani-koronavirus-covid-19-pandemie.A201229_061201_zahranicni_lesa
prosinec 29, 2020 10:04
... : Fox
A šrouby se opět utahují o kousek více.

Do restaurace pouze naočkovaní, navrhuje německý ministr zdravotnictví
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/do-restaurace-pouze-naockovani-navrhuje-nemecky-ministr-zdravotnictvi-40346518

A tvrdím, že později to budou kina, divadla, koncerty, sportovní utkání, hotely, penziony, tělocvičny, posilovny, bazény, sauny, wellnessy, kadeřnictví, pedikúry, masáže atd. Předpověděl jsem to 1.12.2020. Zdálo se, že jsem příznivcem konspiračních teorií. O měsíc později to s hospodami naprosto vážně a veřejně navrhuje německý ministr zdravotnictví! Pořád má někdo pocit, že jsem příznivcem konspiračních teorií? Nebo prostě možná dokážu dříve než ostatní prokouknout, kam směřují trendy?
leden 05, 2021 15:41
... : Fox
Už je mi to skoro trapné, ale jede to přesně podle "notiček", které jsem předpověděl. A samozřejmě napříč politickými stranami:

Očkování či negativní test by mohly otevřít dveře i kultuře či sportu. Plán ministra zdravotnictví Jana Blatného pustit lidi s negativním testem na covid-19 či s očkováním například na kulturní a společenské akce označil místopředseda ODS Martin Kupka za správný.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kadernictvi-ci-jine-sluzby-by-mohly-fungovat-pri-pravidelnem-testovani-hlavni-hygienicka-epidemiolog.A210106_121720_domaci_vank

No a kdo se očkovat nechce nebo být očkován nemůže, má smůlu. Bude sedět doma a stane se tak občanem druhé kategorie. Ale očkování je samozřejmě dobrovolné a nikoho nemůžeme nutit, že?
leden 07, 2021 10:37
... : Fox
Před 2 měsíci, dne 3.12.2020, jsem psal: "uvidíte, že se ukáže, že aby byla "ochrana" této vakcíny účinná, musí se člověk nechat očkovat několikrát ročně".

No a už je to tady. Podle Deutsche Welle Angela Merkelová říká: "Covidová vakcína bude nezbytná roky". Viz
https://www.dw.com/en/angela-merkel-covid-vaccines-could-be-necessary-for-years/a-56406591
únor 02, 2021 13:55
... : Fox
Britští zaměstnavatelé: Bráníte se očkování, přijdete o práci!
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/britsti-zamestnavatele-branite-se-ockovani-prijdete-o-praci-40350725
Už se to objevuje, občané druhé kategorie (aka "odpírači očkování") jsou nejen na "stole", ale i v praxi. Kdo stále věří tomu, že to, co jsem psal v prosinci, je spiklenecká teorie? Začíná to být tvrdá praxe a bude hůř!
únor 11, 2021 14:29
... : Fox
Jak jsem psal 3.12.2020 - (uvidíte, že se ukáže, že aby byla "ochrana" této vakcíny účinná, musí se člověk nechat očkovat několikrát ročně) - tak už je to tady:

Česko bude muset podle premiéra Andreje Babiše (ANO) od října připravit strategii očkování proti covidu-19 na léta 2022 a 2023. Důvodem jsem mutace koronaviru, kvůli kterým zřejmě bude nutné obyvatele v budoucnu přeočkovat. Babiš to řekl po dnešní prohlídce očkovacího centra v pražské hale O2 universum. - viz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nova-cisla-pribylo-5245-nakazenych-150003

Pořád ještě má snad někdo pocit, že jsem na začátku prosince příliš zabrousil do "konspiračních teorií"? Ale kdepak, jen jsem extrapoloval již tehdy známé skutečnosti... smilies/wink.gif
duben 09, 2021 13:07
... : Fox
Bez očkování do obchodu nesmíte. Tady s odpůrci vakcinace ztratili trpělivost

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bez-ockovani-do-obchodu-nesmite-tady-s-odpurci-vakcinace-ztratili-trpelivost-170207

Vytváření občanů druhé kategorie v příměm přenosu! U nás zatím ještě ne, ale všeho dočasu! Jakmile bude proočkováno určité nadlimitní množství lidí, přestane být společensky neúnosné očkování po "odpíračích" prostě vymáhat pod sankcí nemožnosti navštěvovat téměř jakékoliv nejprve státní a později i veřejné prostory!
červenec 21, 2021 12:41
... : Fox
Jak jsem psal 3.12.2020 - (nikdo je nezaměstná, protože budou potenciálně nebezpeční) - tak už je to tady:

Google a Facebook pustí do kanceláří jen očkované. Termínem je říjen

Zdroj:https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/google-facebook-zamestnanci-ockovani-koronavirus-narizeni.A210729_055608_zahranicni_jadv
červenec 29, 2021 09:29
... : Fox
Takže jak jsem předpověděl, "očkovat" se budeme minimálně jednou ročně a kdo se nenechá "dobrovolně", ten se stane občanem druhé kategorie.

Loni v prosinci byl jedním z prvních států na světě, který začal s očkováním proti koronaviru, ani ne po roce teď Izrael uvažuje už o čtvrté dávce. Virus nikam neodejde, budeme žít ve vlnách, upozorňuje národní koordinátor pro očkování Salman Zarka. Přes 2,5 milionu Izraelců už obdrželo tři dávky vakcíny.


Zdroj: https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/izrael-se-pripravuje-na-ctvrtou-davku-40371232
září 07, 2021 12:43
... : Fox
A ještě jedno potvrzení, že "očkovat" se bude pořád a pořád:

„Vzhledem k tomu, že virus je tady a zůstane tady, musíme se připravit i na čtvrtou dávku,“ řekl místnímu rozhlasu Salman Zarka. Hovořil v tomto smyslu o „pravidelných vlnách“, které se stanou neodmyslitelnou součástí života Izraelců.

Příští posilující očkovací látku by měla být upravena tak, aby poskytovala lepší ochranu proti novým variantám koronaviru, jako je právě například vysoce přenosný kmen delta.


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ockovani-covid-izrael-treti-davka-dve-zranitelni-bennett-tecka.A210906_121315_zahranicni_remy

září 07, 2021 12:47
... : Fox
A šrouby se opět utahují:

Kdo v Rakousku odmítne práci kvůli očkování, nedostane podporu - zdroj https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/kdo-v-rakousku-odmitne-praci-kvuli-ockovani-nedostane-podporu-40372333

Italové budou moct do práce jen s potvrzením o bezinfekčnosti - zdroj https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/italove-budou-moct-do-prace-jen-s-potvrzenim-o-bezinfekcnosti-40372308

Neočkovaný = občan druhé kategorie
září 17, 2021 10:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]