O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ANO, NEBE JE ZELENÝ, TRÁVA MODRÁ ... PDF Tisk E-mail
Středa, 14 říjen 2020
Nikdy jsem nepochopila, že lidé vždy raději věří bludům, lžím, všem nesmyslům, které se jen trošku zabalí do "rádobypravdy". Proč by jedinec používal tu hmotu, co má za čelem, když "to všichni přeci říkají, tak to tedy určitě bude pravda!" Co jsem se v posledních dnech načetla těch nejrůznějších blábolů... Každý druhý mudrlant VÍ VŠECHNO LÍP. A hlavně umí odsoudit to, co je. Nikdo z nás není absolutně obeznámen s tím, co bude.  Ale každý ví, co se udělalo blbě. Oni by to určitě dělali líp..

 

 

Zpráva o údajném povinném očkování se na Facebooku šířila například i prostřednictvím tohoto příspěvku z 30. září 2020, od "absolventky školy života" (jak o sobě sama na svém FB paní uvádí).

Mj. tolik osobních a vulgárních urážek na naše politiky jsem už dlouho nečetla!

 

 

 

 
Jsem asi už moc stará, špatně vychovaná, protože si neumím představit, že i kdybych jakkoli s kýmkoli nesouhlasila, že bych si něco podobného mohla dovolit.
Tedy - mohla, jak je vidět. Dnes se smí všechno.
 
Ale zpět k tématu:
 

Je třeba připomenout, že žádné očkování proti Covid-19 ještě není k dispozici. Vědci na různých místech světa se snaží co nejrychleji vyvinout a otestovat bezpečnou a účinnou vakcínu, aby ukončili pandemii, která má na svědomí již více než milion úmrtí a způsobuje globální ekonomickou krizi.

 

Podle Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) v současné době probíhají klinické testy na tisícovkách lidí a jejich výsledky by měly být k dispozici „v nadcházejících týdnech až měsících”. Přesné datum, kdy bude vakcína k dispozici pro země Evropské Unie, ještě není známo. Podle agentury EMA by však měl být proces „kratší než standardní schvalování” díky tomu, že se ušetřil čas při tzv. „rolling review,” což je zrychlené posuzování slibných léků či vakcín během nouzového stavu. Umožňuje totiž průběžně vyhodnocovat data od EMA již během klinických testů. Za normálních okolností farmaceutické firmy nejdříve dokončí testy, sepíší z nich závěry, a teprve poté je předají k posouzení.

 

Ministr zdravotnictví Roman Prymula 5. října 2020 uvedl, že první dodávka vakcíny ve výši jedné desetiny celkového objemu by měla přijít do Česka ještě před koncem roku. Česká republika plánuje zakoupit 3 miliony vakcín, které vyvíjí britsko-švédská farmaceutická firma AstraZeneca.

Celkem by mohla z unijního balíku koupit sedm milionů dávek, ale vláda se rozhodla koupit zatím pouze polovinu, aby měla i na nákup od jiných výrobců.

 

No nic, určitě mám v poště zase nějakou zaručenou zprávu,

co všechno na nás mimozemšťani ještě chystají

d@niela

 

 


 

Komentáře (17)add feed
... : *deeres*
Ano, donutit nás nemohou, pořád potřebují souhlasný podpis dotyčného s lékařským zákrokem a pak také jsou tu ta lidská práva. Vloni jsem si odprdla meniskus a takový souhlas jsem podepisovala, protože mám ve zvyku si přečíst, co mně kdo předkládá, tak jsem se mimo jiné dozvěděla, že pokud se něco podělá, tak nemocnice, ani lékař nenesou žádnou odpovědnost. Chodit jsem bez operace nemohla a tak jsem podepsala.
Pokud byste se někdo nechal dobrovolně očkovat vakcínou proti Covide-19, tak to bude nejspíš totéž, když se vám něco stane, je to vaše zodpovědnost.
Donutit nikoho nemohou, ale náš ministr zdravotnictví už řekl, jak těm, co se nenechají očkovat znepříjemní život. Už jsem to tady dnes psala, tak se nebudu opakovat.

říjen 14, 2020 18:20
... : d@niela
ano, s tím souhlasím, že je ten souhlas dobrovolnej a na vlastní nebezpečí. A taky, že asi bude to očkování postupně možná vyžadováno. Nevím, jestli jsou mezi námi lidi (tady narození), kteří nebyli po narození očkováni... Ale i to je vlastně už možný.
Já například na dětskou obrnu očkovaná nebyla, zato jsem ji měla, a ochrnula jsem na půlku těla. Díky tomu, že máma souhlasila (podepsala revers) s injekcemi penicilinu, tehdy teprve testovaným, tak jsem se uzdravila.

Ale chtěla bych znát váš názor na to vulgární jednání lidí vůči sobě a jimi zvoleným politikům. Nepřipadá vám to "trochu" nepřiměřené? To klidně vejdete do kanclu k šéfovi a řeknete mu nějakou vulgaritu, pošlete ho někam, atd.? Asi jo.
říjen 14, 2020 18:46
... : Josef Kouba
Každý lékař s expertizou týkající se šíření infekčních nemocí má vlastní důrazy, vlastní oblast výzkumu a vlastní návrhy řešení. V ČR, západním i asijském světě si však média vybrala za své miláčky pouze a výhradně epidemiology a vakcinology s řešením vše přísně zakázat až do příchodu narychlo vyvinuté vakcíny, a vysloveně cenzurují – a to někdy velmi agresivně a hystericky – všechny ostatní experty, i pokud rozumí viru nCOV-19, reakci imunitního systému na nCOV-19 nebo vývoji viru více, než epidemiologové. Do toho média vytváří vysloveně lživý narativ, že kdokoli není epidemiolog, není expert na infekční nemoci a nemá se k nim co vyjadřovat.Kdy mainstreamová média dopřála prostor expertům na imunologii jako je spoluzakladatel české klinické imunologie MUDr. Jaroslav Svoboda, který hovoří o kolektivní buněčné imunitě s T lymfocyty?Nebo RnDr. Karlu Drbalovi který vyučuje na Katedře buněčné biologie Karlovy univerzity?Kdy mainstreamová média dopřála prostor expertům na virologii jako MUDr. Haně Zelené, Ph.D., vedoucí lékařce prestižního virologického oddělení v Ostravě, která vysvětluje že při stejném testování na rýmu jako na nCOV by nám vyšlo 100 000 nakažených a 16 000 mrtvých a že PCR testy vykazují falešně-pozitivní výsledky u až desítek procent lidí, kteří v sobě nemají živý virus a nejsou nemocní ani infekční?
říjen 15, 2020 00:23
... : NČ
Já celkem skutečnejm lékařům důvěřuju. Taky už, ve svym požehnanym věku, nemám moc, co ztratit, na sex se stařenkama nepomejšlim. Takže jsem ochotnej, klidně to očkování zkusit.
Asi jediný, co mi na tom vadí, je, že účinnost má bejt jen asi kolem třech měsíců. Nechat se vopíchávat 4x do roka, to už mi přijde až příliš.
říjen 15, 2020 08:03
... : kyttka
V kontextu toho, jak někteří politici vystupují, mě taky napadá pár sprostých slov. A naše babička říkala: "Jakej pán, takovej kmán". Takže sice nepoužívám vulgarismy, moc mi nejdou přes klávesnici, ale čas od času moje glosy a komentáře i na soc.sítích směrem ke konání politiků moc lichotivé nejsou. Píšu si je na svou zeď a nikdy nikoho nenapadám, když mi oponuje. Naštěstí je doba, kdy by tě zatkli, když v hospodě řekneš něco "nestadardního" dávno pryč.
Tobě se, Dani líbí, jak se naši mocní vyjadřují směrem k nám? Na to je krásný český přísloví. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Nevšimla jsem si, že by někdo na sítích sprostě osočoval paní prezidentku Čaputovou, a to mám Slováků na FB spoustu kvůli práci. A ne všichni ji "žerou".
A takto nám zdůvodnil prezidentské zmr*y a ku*dy mluvčí Ovčáček:
„Lidé, kteří se pozastavují nad silným výrazem, jsou zbabělci, neboť skutečný život je překvapuje, a tací slabí lidé jsou právě těmi největšími poškozovači kultury i charakteru.”
Se divim, že Hašek nevykopnul víko rakve.
Taky se nám politici občas veřejně napadají fyzicky, to pak lítají facky. Takže vlastně mohou být rádi, že tohle od nich ještě občané nepřevzali.


říjen 15, 2020 08:24
... : Josef Kouba
Jedním z důvodú proč se tak děje, je vytvořit pro očkovací látku (vakcíny), co největší trh. Ten poskytuje naději na získy v miliardách dolarů, které Big Pharma, což je sdružení nejmocnějších západních farmaceutických firem, chce urvat pro sebe. Finanční spojení mezi veřejnými zdravotnickými úřady a Big Pharmou pak logicky znamená, že též Světová zdravotnická organizace (WHO), Národní institut zdraví (NIH) a Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), touží po masové vakcinaci. Nu a jestliže nebude dost lidí vyděšených tak, že budou o očkování proti Covidu žádat dobrovolně, vyhlásí se vakcinace jako povinná, nebo naše šance cestovat bude odvislá od toho, zda jsme očkováni nebo ne, atd.
říjen 15, 2020 09:11
... : Josef Kouba
Přátelé, jsem rád že jsem dosáhl v pohodě věku starce a nebudu svědkem toho cirkusu ode dnešní dnů.  Jsem vyjímka. Kromě zubů jsem u doktora byl jen 2x s kapavkou, zlomenou kostí v noze, asi 3x jsem se opravdu potil a třepal zimou,
Doktora proto nemám. Nikdy jsem na ústa nedal roušku. (u nás to není povinné)Stále jsem přesvědčen že je to plánovaný záměr.  Opět jim to nevyjde. Lidé se již bouří ve velkém. O C-19 končím debatu. Je to zbytečná ztráta času. Uvidíme kdo vyhraje. Já sázím na ty co mají prachy. Pepa Kouba. 
říjen 15, 2020 10:01
... : d@niela
KVÍTTKU RYŠAVÝ,pochopitelně, že jsem normální tvor a ještě navíc sem odmala "samonasírací", takže nemám daleko k vybouchnutí. Jenže - pokud remcám a neberu si zrovna servítky, tak jen v nejužším kruhu kámošůch. Rozhodně nepíšu na totálně veřejný zdi (FB) přímo exkluzivně vulgární urážky.

Já ti nevím. Myslím, že se jednoduše situace na trhu slušnosti příšerně zhoršila. Určitě nebyl nikdy politik ten, který by se zalíbil lidem všem. Ale neumím si představit, že by někdo přál dejme tomu prezidentu Masarykovi smrt, nazýval ho těmi nejvulgárnějšími názvy, za které by se i ten nejnevzdělanější dlaždič styděl. A ještě to psal na transparenty a vykřikoval na demonstrací, atd. atd. Však víš, kde se to děje... V kdekterém komentáři.

Znamená to "oslava toho, že nemáme cenzuru"? Tedy, že se smí cokoliv?

To dejme tomu u tebe v práci taky můžou lidi jít k šéfovi a jen tak z nesouhlasu ho poslat do nejtemnějších končit, označit ho za kreténa zkurveného a debila atd.? A váš šéf by ani nekvák?
Nevím. Asi ale jsem z generace, kterou teď nějakej ten Jeníček s Mařenkou pošle hezky do pece, a pak .... Co vlastně pak?

Já totiž tohle ještě nikde nečetla - jen co všechno je blbýho - ale jak to KONKRÉTNĚ řešit (a nejen provoláváním, ale činy), to tu ještě nebylo.

Jo, objevila jsem převelice navštěvovanej web jedný šamanky: NEUVĚŘITELNÝ!!!
Lidi platěj, aby jim na dálku za velkej peníz prorokovala!!!
A jsou ti lidi relativně normální!!!

říjen 15, 2020 13:26
... : kyttka
Dani, ty dobře víš, že i když se mi něco nebo někdo nelíbí, tak to říkám slušně. Ale pokud někdo někoho nazve zmrdem, tak si říká o odpověď. A mně by moji podřízení nikdy vulgárně netitulovali. (Co si říkají doma nebo v mé nepřítomnosti je mi dost jedno.) Stejně jako já je taky oslovuju slušně.
A fakt mi chybí někdo, kdo by vystupoval jako státník a ne jako - tak tedy nevulgárně - hulvát. Nevím jak se to líbí ostatním, ale od hlavy státu očekávám víc.
říjen 15, 2020 15:18
... : d@niela
absolutní souhlas!
Jenomže - kyttek je mezi náma málo, je hodně tupýho plevele smilies/cheesy.gif
A myslím, že státníci, narozdíl od nás, nejsou věční... Když už si je lidi dobrovolně vybrali, tak nemají ztrácet glanc. Proč kvůli jednomu "hulvátovi" musí být milión dalších?
říjen 15, 2020 15:30
... : *deeres*
NČ, na jednu rezistenci proti Covidu-19, pokud se vůbec dostaví na ty čtyři měsíce dostaví, jsou prý zapotřebí dvě dávky. Jenže vakcína je zatím stále pouze virtuální.

Pořád je mně divné, proč pořád prosazují vakcínu, když by se podle mne měli soustředit hlavně na léky na léčbu. Zatím jsem se nikde nedočetla, kolik z těch desetitisíců údajně pozitivních, je bezpříznakových a hlavně jestli jsou skutečně infekční a pokud ano, jak moc?
říjen 15, 2020 18:02
... : doktor
Danielko děkuji za tvá slova.Hezké odpoledne .
říjen 16, 2020 12:01
... : Iris
Omlouvám se, ráda bych podiskutovala, mám ale bohužel v opravě PC. Píšu nešikovným prstem na mobilu a určitě to odpálím s chybami,nebo pětkrát.A přitom je tohle moje téma, které ráda probírám s ostatními,protože něco o něm vím.S matematikou bych si nezačínala.

NČ - s tím čtvrtletním opícháváním, já si myslím, že tou vakcinací, by se postupně snížil počet vnímavých jedinců tak, že ten virus by v nějakém časovém období narážel na řekněme nepřátelský terén,zavřené dveře. Přitancoval by, chtěl by se zakousnout, ale ejhle, potenciální hostitel je zrovna rezistentní. Dobře, třeba jen na tři měsíce, spíš na déle. Ale v tuhle chvíli smůla. Zkusil by to na nějakých dalších a neuspěl by a chcíp. Jeho kamarádi viry by to zkoušely také a některý by patrně narazil na vnímavého hostitele. Ale uspělo by jich míň. Pokud by v jednu chvíli během těch mrzkých tří měsíců bylo dost lidí naočkovaných a k tomu i promořených, ta potvora by měla zatraceně těžší práci. Pokud by k tomu fungovala ta otřepaná tři R, koronáč by byl hodně otrávený. Protože ale k tomu očkování a rouškám a všemu ostatnímu bude mít nejspíše velká část populace ty výhrady, povede se to asi až po několika opakováních. Jsme bohužel u té matematiky, do níž se nesmím pouštět, ale odborníci o nějakých procentech očkovaných, která by znamenala vítězství, opakovaně mluví. Virus tu může s námi být navěky, ale epidemie skončí. Jen to potrvá o něco déle, než jsme chtěli. Takhle to vnímám, necpu to nikomu, diskusi a slušné argumenty, byť nesouhlasné, vítám.
říjen 17, 2020 15:49
... : mamča
Iris : Vakcína zatím není k dispozici. Kdy bude, a jaká, se neví. Přestože nepatřím k odmítačům očkování, téhle vakcíny se trochu bojím. Bude spíchnutá horkou jehlou, málo otestovaná, a navíc by očkování přišlo do doby, kdy tady bude řádit chřipka a zimní a jarní virózy. Očkovat oslabené jedince považuji za riskantní. Já například už dva měsíce kašlu. Covid to není, chuť i čich mám v pořádku a kašel nemám suchý. Přesto mě moje doktorka nechce vidět. Musím se s tím nějak poprat sama.
V téhle situaci bych se určitě očkovat nenechala.
Mám v živé paměti očkování proti spalničkám svého nejstaršího syna. I když jsem tehdy upozorňovala, že má kluk rýmu, byl naočkován, protože tenkrát to bylo na povel, ne na uvážení rodičů. Nás syn byl tenkrát jediné dítě široko daleko, co spalničky po očkování dostal. Jako zdravotnice jistě víš, jaký má tohle onemocnění průběh.

říjen 18, 2020 06:56
... : Iris
Mamčo, tohle všechno vím. Že vakcína zatím není, i rizika jejího podání obecně. Jen mě zaujal NČ s tou tříměsíční odolností. Prostě bez promoření to nezmizí, promořit se nekontrolovaně by znamenalo armagedon,spousty mrtvých, smutek v každé rodině. Vakcína nás může spasit, nemusíme hned píchat Sputnik a ještě v nevhodnou dobu. Počkáme, ale nesmíme to pustit naplno. Jinak už mě povolali do nemocnice, nechce se mi ani psát, mlátila bych všechny ty nezakryté vysmáté, hulící, demonstrující a remcající tlamy, jakkoliv jsem altruistka. Pro ně riskuji zdraví a možná život.Tak jsem se těšila na důchod....no nic, také zkušenost. Zatím ahoj
říjen 18, 2020 09:02
... : mamča
Iris : Děkuji Ti za Tvojí ochotu pomáhat. Ti pacienti, kterým svou pomocí pomůžeš, budou určitě vděční. Ale i kdyby nebyli, třeba zachráníš život někomu, koho by nemocniční pacient ještě stihl nakazit.
Nechápu lidi, co je tolik obtěžuje vzít si roušku tam, kde se shlukuje více lidí. Vždyť tím chrání i sebe, že případně toho viru nedostanou takovou nálož.
Jenže u nás je moderní proti všemu protestovat.
říjen 18, 2020 09:33
... : Milene
Iris: Vzpomněla jsem si na tebe, když říkali, že personálu je málo. Tak se opatruj.
Ti kterým se nelíbí opatření, bych poslala pomáhat. Jak píše mamča. Jak je něco povinné, tak budu z principu proti. Co mi kdo má co nařizovat. Já jsem přestala kvůli covidu také pracovat. Práce bylo málo a já už mám být v důchodu, tak jsem zůstala doma. Ještě, že knihovny zůstaly otevřené. smilies/wink.gif
říjen 19, 2020 10:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]