O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NOVÝ MINISTR, NOVÁ OPATŘENÍ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 září 2020
Profesor Roman Prymula: Pražské zdravotnictví – dotace pro seniory,  metropolitní nemocnice i doplňková alternativní péče. Projekt kliniky TCM  ve FN Hradec Králové končí – diagnozapraha.czMáme nového ministra zdravotnictví, plukovníka v záloze Romana Prymulu. Vakcinolog a náměstek ministra zdravotnictví se během jednoho měsíce stal jedním z nejznámějších Čechů. Výrazně tomu pomohla jeho otevřená mediální prohlášení, ve kterých, ještě před nařízením vlády, avizoval omezení spojená s epidemií. Uvidíme, jak a co bude dál.

 

 

 


Včera večer měli na téma nejbližší budoucnosti v pořadu „360° Pavlíny Wolfové“ diskutovat prezident České stomatologické komory Roman Šmucler a evoluční biolog Jaroslav Flegr.

Ten řekl, že: „Je potřeba šlápnout na brzdu. Hrozí tisíce až desetitisíce mrtvých“. Vyzýval ke včasnému zásahu. „Když to necháme rozjet, ekonomické dopady budou ještě horší a budeme se z toho vylízávat ještě deset let.“ Dodal také, že pravidlo „3R“ (nosit roušky, mýt si ruce a dodržovat dostatečné rozestupy) nestačí.
S jeho názorem se Roman Šmucler ale ani v nejmenším nesouhlasil, a krátce po zahájení diskuze s Flegrem z vysílání odešel.

 

 

Prezident Václav Havel (vlevo) připíjí Romanu Prymulovi, kterého 10. září 2002... Mj. s názorem epidemiologa souhlasí i nový ministr Prymula – tzn., že Česku bude pravděpodobně v nejbližší době denně přibývat 6000 až 8000 potvrzených nákaz covidem-19.

 

Pomoci zploštit exponenciální růst by podle něj mohla další opatření, na místě je i zvažovat vyhlášení nouzového stavu, dodal.
Za pravděpodobné považuje uzavření škol, především v Praze. Reprodukční číslo, které udává, kolik dalších lidí v průměru nakazí jeden infikovaný, je 1,8.

 

 

Tak co vy?

Je to podle vás jen „trapná chřipka“?
Jsou roušky v podstatě škodlivé a zbytečné?
Jaké změny s novým ministrem zdravotnictví čekáte?

 

d@niela 

 


 

Komentáře (29)add feed
... : mamča
Roman Prymula mi nemusí být nějak extra sympatický, ale pokud tomu velel on (ještě za ministrování Adama Vojtěcha), tak jsme na tom byli s počtem nakažených dobře. Je to prostě voják - velitel, a oponovat si mu tehdy netroufl ani Babiš. Až když na něj byl vyvíjen enormní nátlak kvůli strmému pádu ekonomiky, obrátil o 180 st. a místo ochrany národa navrhl promoření. Pak se odporoučel ze své velitelské funkce a pozoroval zpovzdálí, jak to s námi jde do kopru. Mezitím si vybudoval "fabriku" na ochranné pomůcky.
Nedělám si iluze, že se bude smět projevovat jako epidemiolog. Bude jen dalším obětním beránkem ve funkci ministra zdravotnictví, ovšem za slušné peníze.
září 22, 2020 07:07
... : NČ
Co k tomu říct, když už bylo vše řečeno níže u jinýho článku?
Pan Prymula na mě působí důvěryhodně a jako chlap, kterej se jen tak nenechá ukecat, ani od Moravce, což bylo v neděli u Vojtěcha přímo tragický. Otázkou ovšem je, jestli jen roušky budou na Covida dostatečný. O tom už v týhle fázi řetězovýho rozvoje pochybuju.
A další opatření, to už nebude Prymula prosazovat jako epidemiolog, ale jako politik, kterým se od včerejška stal. Nezbejvá mi, než doufat, že aspoň někteří z nás (hlavně moje děti a vnoučata) epidemii přežijou. Na to ovšem neměl zásadní vliv ani Vojtěch, ani Babiš, a nebude mít ani Prymula.

A trochu od věci: Přestože jsem dvojnásobnej volič Zemana (hlavně proto, že jiná možnost se vůbec nenabízela), dost mě včera naprdlo, že prezidentskej "projev k národu", v čase skutečný krize, za Zemana opět suploval Babiš. Trenýrky nad Hradem mě svýho času hodně pobouřily, pomalu se ovšem, ke svýmu zděšení, dostávám do stavu, kdy bych byl ochotnej s nima souhlasit.
září 22, 2020 09:38
... : kyttka
No, Pepo, zkus vyhledat včerejší video o jmenování ministra Prymuly. Tam je prezident vidět a myslím, že je rozumnější, když se k národu neprojevuje. Ten projev premiéra byl sice na poslech příšernej, ale já nemám ráda pohled na rozklad člověka v přímém přenosu. Nějakou důstojnost bychom si asi zachovat měli. Achjo.
září 22, 2020 10:08
... : Josef Kouba
Tak co vy?

Je to podle vás jen „trapná chřipka“?
Jsou roušky v podstatě škodlivé a zbytečné?
.............
Danielo 100%. Stačí srovnání s běžnou chřipkou. Gumování mozků méně vzdělaných TV informovaných jede na 100% ale proč? Poslušnost? Co je v plánu těžko hádat. Za vším hledejte moc a peníze ale ty jsou až na druhém místě.
září 22, 2020 10:20
... : NČ
Jmenování jsem, Kytko, neviděl. A pro jistotu ani vyhledávat nebudu. Je to asi lidsky tragický, takhle dopadnout. Pást se na tom nehodlám. Skoro bych řekl, že ho tam, bez jeho vůle, drží klika kolem něj.
Babiš ho teda jako zastoupil. Kdysi už jsem tady psal, že Babiše celkem uznávám, ale mluvit prostě on neumí. Ne teda, že by mi státnickej projev prezidenta nějak chyběl, to zase ne. Jenomže když už se to sluší, něco státnicky projevit, tak ho má k lidem pronést prezident. Když prezident nemůže, tak je vždycky lepší, podržet se starý moudrosti: Mlčeti zlato.

Ps: Chřipečkářům se vyhejbám nejmíň na dva metry i s repirátorem na dršťce. Vim o dvou bejvalých chřipečkářích, kteří po dvoutýdenním pobytu na ARO, vč. kyslíkový terapie, nějak ve svejch názorech vyměkli.
září 22, 2020 10:43
... : doktor
Souhlas Pepou ( NČ) a palec dolů si zaslouží "odborník" Kouba. Hezké odpoledne !
září 22, 2020 12:00
... : *deeres*
Roman Prymula je v současné době velkým zastáncem co největších restrikcí a velkým podporovatelem plošného očkování. Náš nový ministr zdravotnictví získal Živnostenské oprávnění k 17. červnu 2020. Vedle výroby zdravotnických prostředků, má oprávnění pro poradenskou a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků, pro výzkum a vývoj a pro mimoškolní výchovu a vzdělávání, pořádání kurzů a školení včetně lektorské činnosti. Dnes tvrdí,že žádnou výrobu zdravotnických výrobků neprovozuje. Stačí se ale podívat do Rejstříku firem a já tam tak nějak vidím střet zájmu. Ještě v roce 2009 , kdy byla pandemie tzv. prasečí neboli mexické chřipky, dotyčný tvrdil toto: “Je to nesmysl. Naopak manipulace s rouškami vede k většímu riziku – ulpí na ní bacily a ty se při jejím sundávání snáze dostanou na ruce.”
Určitě nikoho nenabádám, aby nebyl opatrný a nenosil roušku, tam, kde se může nakazit, nikdo o jakoukoliv nemoc nestojí. Ale současná pandemie má brutální píár podporu a já se mohu jenom domnívat proč. Testy jsou nespolehlivé a stejně tak je na tom ta toužebně očekávaná vakcína.
Cesta vede jinudy, posilovat obranyschopnost svého organizmu a zbytečně se nevystavovat nebezpečí
nákazy. On tu neni totiž jenom ten Covid, je rozšířený černý kašel, svrab, tuberkulóza, zarděnky, salmonelóza a čeká nás období chřipky.Takže klid a nohy v teple, stres vám ke zdraví nepomůže.
Kdo je Roman Prymula, tak to se dozvíte z článku Tvář čínské medicíny na ekonomickydenik.cz. napsal to Tomáš Cikrt, ten ví , proč ho nemá rád. : - ))
září 22, 2020 14:26
... : Iris
mimochodem - proti některým těm chorobám a hlavně i proti chřipce úplně stejně chrání roušky, zvýšená hygiena a méně kontaktů. Jasně Deeres, že je třeba posilovat imunitu a takové ty věci. Zejména u mladých nebo méně starých. U některých lidí už ale s imunitou až tak moc dělat nelze, spíš je lepší prevence a opatrnost. Ostatně, také to píšeš, teď to vidím. Točí mě, jak takové ty vymalované a vyšpulené eko-bio-krásky doporučují posilování imunity krásou, vůněmi a pohodičkou, když nasbíráš do třetího oka, tedy šesté čakry, dostatek sluníčka, máš vystaráno - jasně, to je pravda, psychická pohoda je důležitá. Ale pak je tu realita života, starosti o všechno možné, hnusný počasí, odporná zzzzima, studený nohy a nos....to potom ta zapálená aromalampička zase tak úúúplně asi nezabírá, zejména proti agresivním nakažlivým potvorám.

Pokud jde o nového ministra, přiznám se, že mi jeho strohý styl celkem imponuje. Pro tuhle situaci. Jak to má s těmi aktivitami, to radši nechci pitvat.
září 22, 2020 14:51
... : polárka
co vim o prymulovi mi moc neimponuje, predevsim stred zajmu jak prase
V roce 2012 se Prymulovo jméno objevilo v souvislosti s analýzou, v níž se právníci z Ligy lidských práv pustili do českého systému očkování. Rozhodují o něm (jak jinak) lidé, kteří mají vazby na farmaceutické společnosti. Prymulu obvinili, že od výrobců pobírá odměny, provádí pro ně výzkum a působí jako jejich poradce. Jako hlavní český vakcinolog rozhodoval třeba o tom, která vakcína bude hrazena z veřejného pojištění, a která ne. Zároveň radí státu, jaké vakcíny nakoupit pro případ krize. V souvislosti s tím bych ještě uvedl fakt, že v Kostelci nad Černými lesy má čerstvě svoji filiálku americká firma Novavax, za jejíž vakcíny pro český trh Roman Prymula dlouhodobě usilovně lobuje. A tak můžeme počítat s tím, že se budou počty nakažených, hospitalizovaných i zemřelých v souvislosti s covid-19 dále navyšovat a to stále jako dosud dle potřeby svých zadavatelů. Budeme-li jako občané dané země nebo daných území „kovidově poslušnými“ nebo bude-li zapotřebí nás použít jako modus operandi k navození té správné (oficiálně potřebné) společenské a politické atmosféry, budou všechna tato čísla učebnicově klesat, bude-li zapotřebí opak, budou nám jako zázrakem stoupat. Přesně jako se to už nyní děje v různých koutech planety a zdá se, že v určitých měřítcích i u nás. Vypadá to, že se tedy máme na co těšit. Každopádně je zřejmé, že nastal čas na změnu. Na jakou už nechám na posouzení každého z nás. Jedno je však jisté. Zítra bylo pozdě.
září 22, 2020 15:02
... : d@niela
Jo, tohle, co sem vložila Polárka, je nyní skoro ve všech novinách - když si to dáte do vyhledávače, tak je to z článku čtyři roky starého:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/minist-odvolal-reditel-fn-hradec-kralove-roman-prymula.A160630_145424_domaci_hro

Ale myslím, že je teď zbytečné pitvat něco, co bylo dřív, zvláště, když teď jde o týdny, dny.
Uvidíme, co dokáže. Rozhodně si myslím, že jako voják si hned tak před někým nesedne na zadel :-D
září 22, 2020 15:11
... : polárka
současný podporovatel roušek Prymula ještě 11 let nazpět tvrdil, že roušky spíš škodí, než pomáhají. Nyní, když potřebuje donutit nosit na hubě hadr celý národ ideálně i na spaní, aby šly roušky na odbyt, otočil jako korouhvička, což ovšem panikářům, kteří by chodili nejraději ve skafandrech, zcela zřejmě nevadí. Ale – vážení panikáři, neříká se snad “první slovo platí”?

Mám tomu tedy rozumět tak, že před jedenácti lety byly roušky škodlivý nesmysl, přičemž nyní už se nějakým zázrakem stalo, že pomáhají? Vy tomu co říká tento papoušek WHO, která také tvrdí to, co se právě hodí, věříte? Pro jistou znovu cituji z 11 let starého rozhovoru:

Před nošením roušek varuje i šéf České vakcinologické společnosti Roman Prymula. “Je to nesmysl. Naopak manipulace s rouškami vede k většímu riziku – ulpí na ní bacily a ty se při jejím sundávání snáze dostanou na ruce,” vzkázal Prymula.
září 22, 2020 16:03
... : Iris
Polárko - zase cituješ hodně staré výroky.
Kdyby vždycky platilo jen první slovo, no to bychom dopadali, člověk získává za život zkušenosti, učí se, ne? Jak říká hlava našeho státu - jen blbec nemění názory.
Jo, bacily se dostanou na ruce, proto si je máme umývat. Nic složitého to není.
září 22, 2020 16:11
... : polárka
iris ano cituju ale to se prece nezmenilo nebo tehdy nevedel o cenm mluvi? takova kapacita jezisi ja nerikam kaslete na to. hlavne ne starsim ci nemocnym lidem. ale nepanikujte!!! me to skoro pripada ze uz vsichni pocitate ze umrete na civid a bojite se o deti a vnuky. ja mam teda o deti a vnuky taky strach, ale bojim se jinych veci, jako treba nOVEHO SVETOVEHO RADU nebo postupujici migrace o ktere se u nas ani nesmi mluvit. prominte chyby mam operovanou ruku. sadru a klepu jednim prstem
září 22, 2020 16:30
... : d@niela
Promiň, mně funguje tak na deset procent paměť krátkodobá a ta dlouhodobá? To už jsem spíš zapomněla, co to je smilies/cheesy.gif
Takže - co to bylo za průšvih před jedenácti léty?
Že se měly nosit roušky?
Nepamatuju si žádnou takhle velikou pandemii ...
září 22, 2020 16:40
... : *deeres*
Považujete za varovné, že Česko je podle denních přírůstků nakažených v posledních dnech jednou z nejpostiženějších zemí EU?
To vidíme jenom čísla nějakých pozitivních testů, ale já k nim postrádám další informace. Jestli opravdu ti lidé onemocněli, a pokud ano, tak jak onemocněli. Jestli je bolely svaly a klouby, jenom zůstali doma a po deseti dnech šli zase do města, do práce, do školy. Teprve se znalostí těchto informací bychom mohli vynášet nějaké soudy. Lékař Lukáš Pollert
Hygienické stanice jsou v současnosti tak přetížené, že pediatři dostali příkaz neposílat na testy děti s příznaky Covidu a Prymula připustil, že nestíhají testovat spalničky, příušnice, meningokok ani klíšťovou encefalitidu.......
I já si myslím, že testy na Covid jsou tak nějak vachrlatý, ale můžete si ho udělat klidně i podomácku a nepřetěžovat tak hygieniky.
Stačí na to několik štamprlí slivovice.
Nejdříve přičichnete, cítíte, je to dobrý, protože první příznak je ztráta čichu.
Ochutnáte, pořád dobrý, druhý příznak je ztráta chuti.¨Testy je dobré průběžně zopakovat několikrát za den, abyste měli jistotu, že jste předchozí testy vyhodnotili správně.
Flégra by podle mne měli umístit někam do detence, aby nešířil poplašné zprávy.
září 22, 2020 16:41
... : *deeres*
Já už to psala výše 14:26

Ještě v roce 2009 , kdy byla pandemie tzv. prasečí neboli mexické chřipky, dotyčný tvrdil toto: “Je to nesmysl. Naopak manipulace s rouškami vede k většímu riziku – ulpí na ní bacily a ty se při jejím sundávání snáze dostanou na ruce.”¨


V roce 2003 se objevilo SARS, potom to byla v roce 2012 ptačí chřipka, typ přenosný na lidi a ve stejném roce MERS, všechno virová onemocnění s respiračními příznaky, nakonec nákazy tak nějak samovolně vyčpěly, protože jim nikdo nedělal tu správnou public relations.
září 22, 2020 16:54
... : polárka
deeres uz se bojim pomalu neco napsat, ale ja to vidim tak, ze potrebuji aby se lidi zabyvali necim jinym kazdy se boji smrti a o deti, tak jim dame duvod a my si zatim zaridime svet podle nas
září 22, 2020 17:47
... : polárka
a nikdo nam do toho nebude kecat
září 22, 2020 17:51
... : polárka
září 23, 2020 01:08
... : Josef Kouba
Prymula je znám svými těsnými vazbami na pharmaceutické lobby, jeho dcera vlastní firmu Biovomed, která provádí klinický výzkum pro farmaceutické společnosti z celého světa. V září se zjistilo, že Prymula má také od poloviny června živnostenské oprávnění mimo jiné pro výrobu zdravotnických prostředků. Takže nejen jasná vazba na Biovomed, ale i podnikání ve výrobě zdravotnických prostředků.

Z dřívějška se o Prymulovi ví, že je tvrdým zastáncem povinného celoplošného očkování proti čemukoliv. Je pravděpodobné, že na jeho popud nakoupí stát miliony nebezpečných vakcín za sta miliony korun a Prymula bude trvat na tom, aby každičký člověk v tomto státě byl infikován. Big Pharma jásá.

Kdo je Prymula jako člověk? Je to ambiciózní tvrdý hráč bez skrupulí bažící po moci, namyšlený, bezohledný, nafoukaný panák. Bohužel má titul, něco o tom ví, takže každou debatu utne způsobem „hele, kdo je tady odborník, ty nebo já? Tak drž hubu a poslouchej.“

Z toho, co o něm víme, můžeme usuzovat na prvky sadismu v jeho povaze. Sadistovi působí potěšení trápit jiné lidi, může pociťovat až orgastické vzrušení omezovat druhé. Pokud takový deprivant dostane moc – pánbůh s těmi, kterým vládne.

S Prymulou přichází jistota, že koronavirus s námi ještě dlouho bude a my ho budeme potírat a potírat.
Z článku V. Stworla

září 23, 2020 06:57
... : NČ
Zase teda budou nový opatření. To je celkem samozřejmý. Akorát pořád nerozumím tý filozofii, kdy se methodou pokus / omyl různě nasazujou a odvolávaj opatření.
Včera už zase Prymula někde hlásil, že když se do 14ti dnů po vydání zpřísněných opatření zmírní postup nákazy, budou zpřísněný opatření zrušený. To už mi připadá fakt jak u blbejch. Sotva by se, díky opatřením, ukázal příznivější vývoj, tak se opatření zase zruší.
Ono je to skutečně úplně fuk, jestli ministruje Vojtěch nebo Prymula, jak už jsem psal včera. Jen ten Prymula má větší osobní autoritu, že si na něj nedovolí vyskakovat kdejakej novinářskej blbeček.
září 23, 2020 07:02
... : NČ
Já to vidím zcela jasně. Dokud jsme, jak uličníci, neprovokovali Číňany a neznepřátelili si je, byl k nám Covid celkem ohleduplnej.
Už není.
září 23, 2020 07:23
... : d@niela
Včera jsem slyšela od televizních lidí zase plno novinek. Snad každý, kdo se kdy šmrncnul televizí, případně alespoň jednou se cítil coby CELEBRITA, se snažil "něco k tomu říct".
Ale v tom všem šumu jsem zaregistrovala jeden docela zajímavý a podle mne i rozumný příspěvek: náš velvyslanec v Izraeli - na otázku, jak to berou Izraelci - odvětil asi toto: "Tady jsou lidé zvyklí disciplině. Takže, když se řekne "neshlukujte se", tak to stačí, a oni poslechnou. Víc jak 99,9%. Protože jsou od samého začátku svého státu zvyklí se bránit všemu možnému napadání.
Kdežto my jsme, bohužel, Švejkové. Takže když se něco nařídí, vymýšlí se tisíc a jeden důvod, jak to obejít, jak si z toho udělat vtip...

září 23, 2020 07:55
... : Josef Kouba
Někdo kašle, je testován na covid-19, a test se ukáže jako negativní. Tak to je nezajímavé, on je jenom nemocný, ale nemá TU konkrétní hledanou nemoc. Už se netestuje, jestli je příčinou jeho onemocnění chřipka, nebo úplně jiný vir. To jsme přestali dělat.“

Celý covidový trik zkrátka spočívá v tom, že se choroby, které mají stejné nebo podobné příznaky jako viróza způsobená koronavirem, až dosud označovaly jako respirační onemocnění nebo lidově chřipka bez ohledu na to, který ze sledovaných patnácti virů ji způsobil. Poté, co se vytáhl z klobouku „nový“ koronavirus s efektním názvem SARS-CoV-2, se ostatní viry přestaly sledovat a testovat a existuje jen mediálně zajímavý koronavirus, který by normálně spadl do stejné škatulky infekce dýchacích cest nebo chřipka, protože mezi viry způsobujícími respirační onemocnění nejsou větší rozdíly. Ale vládní a mediální psi štěkají a karavana jede dál.
Senátor Dr. Zaloudík
září 23, 2020 08:26
... : Josef Kouba
Na pneumoniu zemře na světě 2216 lidí denně. Na slavný COVID-19 pouhých 56.
Zdravý rozum a jednoduchá matika mě říká, že mám větší šanci vyhrát první cenu ve sportce dokonce 2x za sebou, než na Covid zemřít.

září 24, 2020 01:34
... : NČ
Zdravej rozum? Nejsi příliš domejšlivej?
září 24, 2020 07:47
... : polárka
Jen 6 procent ! amerických pacientů z těch, kteří byli označeni jako zemřelí "na covid" ,na něj skutečně zemřelo. 94 procent mělo v průměru 2,6 komorbidit. A 90 procent zemřelých bylo v pokročilém věku.
Takže stejně se to má i stěmi mrtvými "na" covid v Evropě.
Jde o podvod mega rozměrů.
září 24, 2020 13:12
... : polárka
NC A ROUSKY
prehnaná dezinfekcia a plošné nosenie rúšok poškodzujú zdravie všetkých ľudí. Rúška obmedzujú prísun kyslíka, znižuje sa kolektívna imunita, zvyšuje sa výskyt alergických ochorení. Poškodzuje to ľudí a to najmä deti, ktoré sú vo vývoji, aj duševne a sociálne. Je výrazne obmedzená komunikácia a prejavovanie emócií. V deťoch narastá strach a vychovávame z nich ľudí, ktorí nemajú mať ľudské emócie a nemajú vedieť po ľudsky komunikovať. Čo vlastne vychováme z detí s náhubkami? Zombíkov budúcnosti? Zvlášť vypuklo to je vidieť v školách kde je dnes ťažko postihnutý celý vzdelávací a výchovný proces. Deťom už pol roka chýba normálna škola. Je to vojna? Predsa ani WHO neodporúča plošné nosenie náhubkov tak prečo na Slovensku?
Prečo trestáme práve deti, keď ako vyplýva z celosvetových štatistík deti nie sú vôbec ohrozené touto infekciou? A naopak sú prirodzeným pilierom kolektívnej imunity proti COVID!
Ešte raz kričím „Deti nie sú vektorom prenosu infekcie COVID!“ Opatrenia prinášajú viac škody ako úžitku! Toto je môj pohľad zdravotníka, ale aj renomovaní právnici (JUDr. Ján Drgonec a JUDr. Štefan Harabin) upozorňujú, že nariadenia Hlavného hygienika Mikasa porušujú ľudské práva a sú protiústavné a protiprávne.

září 24, 2020 14:13
... : NČ
No, už bych nereagoval, nemá to smysl. Ale když už jsi mě přímo oslovila, Polárko:
Nevím, odkud jsi to volízla, ale to je fuk. Ihned bych ti sem mohl volízat několik lékařskejch článků, s tvrzeníma opačnejma. Je to jen o tom, čemu já nebo ty CHCEME věřit. Hned nahoře v článku píšu, že nevim, komu věřit, zatímco ty to víš přesně.
Já, narozdíl od tebe, vycházím z toho, že mít hadr na hubě v tramvaji nebo v krámě třeba pomůže, třeba nepomůže, ale docela určitě neublíží. Ty asi už desítky let tramvají nejezdíš. Já jo. Chtěl bych tě vidět, jak by ti bylo příjemný hovado (hovadka), bezohledně chrchlající do okolí, nebo hulákající ti za uchem nejen do telefonu, a současně i vypouštějící výpary z dršťky za tvůj krk. A to píšu o době necovidový!
Nebaví mě poslouchat žvanění opozičních politiků a jejich příznivců o "omezování lidskejch práv", a o "náhubkování poslušnejch ovcí". Proč neřeknou, co by dělali oni, kdyby byli u vesla? Já ti povim, co by dělali. Dělali by úplně totéž, co dělá teď klika vládnoucí, protože nic jinýho se ani dělat nedá.

září 25, 2020 07:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]