O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROTI TOMU NENÍ OBRANA... PDF Tisk E-mail
Středa, 11 prosinec 2019
Výsledek obrázku pro ČESKÁ PISTOLE DEVÍTKAPo té strašné události, střelbě v ostravské nemocnici, se téměř hned začalo diskutovat, zda nezakázat střelné zbraně. Základem pro debatu byl fakt, že útočník měl zbraň ilegálně. Jenže - jen výjimečně se trestná činnost odehraje legálně drženou zbraní. Tak proč zbraně legální omezovat? Pouze berou lidem možnost se bránit!

 

 

 

 

Někteří už hlásali, že je třeba omezit držení zbraní a že to chce zákazy jako v západní EU. (Podle senátora za ČSSD Františka Bublana je na čase přiklonit se k přísnější regulaci držení zbraní.) Je to ale přesně naopak. I když zakážete zbraně úplně, kdo se k něčemu takovému rozhodne, ten si zbraň opatří nelegálně, nebo prostě použije jiný nástroj.

Navíc když zakážete zbraně, z důvodu zvýšené poptávky (a ta bude vždy, tu není možné smáznout) se rozroste černý trh a ilegálně budou zbraně dostupnější než předtím. Pro zločince to bude prostě snazší vždy, nehledě na další negativa černého trhu. Jen kolem toho všeho bude více krve a násilí.

 

  • V Británii zbraně zakázali v 90. letech - a od té doby masivně vzrostl počet jak útoků se zakázanými zbraněmi, tak násilného zločinu.
  • V USA bylo nošení zbraní na obranu zakázáno ve většině států od 70. let, ale v polovině 90. let se začalo povolovat - a od té doby počet útoků se zbraněmi a násilí výrazně klesl.
  • V ČR jsme v 90. letech zbraně povolili poté, co je komunisté 40 let zakazovali stejně chytře, jako to chce EU - nedovolili si plošný zákaz, protože ten by vyvolal živé vzpomínky na Protektorátní plošný zákaz zbraní nacisty pod trestem smrti, ale uzákonili, že nikdo nemá nárok (po splnění jasně daných podmínek) získat zbraň, ale vše závisí pouze na svévoli úředníka - a ti měli interní tajnou směrnici, že neprověřené kádry mají zákaz.

 

Pak, po povolení zbraní, se zločinnost zmenšovala a dodnes je u nás počet trestných činů s legálně drženou ostrou zbraní statisticky zcela zanedbatelný - přes 90% jsou to buď repliky-plynovky, nebo ostré zbraně nelegální, kterých je v ČR přes 2 miliony.

 

jaký je váš názor:

 

- na povolení zbraní

- na zákaz zbraní

- na možnost obrany v podobném případě?

 

d@niela 

 

 

Komentáře (25)add feed
... : NČ
Příšerná událost. Hrůza. Víc k tomu nemám co říct. Nějaký projevy soustrasti považuju za silně pokrytecký.

Diskuse o zákazu zbraní mi přijdou zcela nesmyslný, z důvodů na obou stranách sporu. Když někdo bude chtít, pistolku si vždycky opatří. Ale zase na druhou stranu, sotva by někdo v čekárně u doktora měl s sebou legálně drženou pistolku, připravenou k palbě, se kterou by hajzla sejmul dřív než on jeho.
prosinec 11, 2019 06:05
... : Petr Sysala
To, jak dostupné jsou legální zbraně indikuje míru svobody a odpovědnosti, kterou stát dává svým občanům. Snahy Brusele jsou přesně opačné - žádný totalitní režim nechce ozbrojené poddané.
prosinec 11, 2019 06:28
... : mamča
Jeden psychicky narušený člověk nahrál EU na smeč. Teď to budou naši "služebníčci EU" používat jako argument k zákazu nebo přísnějšímu posuzování povolování zbraní v soukromých rukách. Ale myslivci nebo sportovní střelci nejsou ta skupina, ze které se rekrutují teroristi.
Zločinci si tu zbraň dokážou vždycky sehnat nelegálně, a magoři místo střelné zbraně použijí nůž, mačetu nebo náklaďák.
Bohužel.
prosinec 11, 2019 06:54
... : *deeres*
Mne dostalo, jak hned vyjeli s tvrzením, že ti lidé v nemocnici, na něco takového nebyli dostatečně připravení a pokud by byli, tak nemuselo být tolik obětí. To je samozřejmě blbost, ale panice se mohlo předejít.
Dneska, kdy každý má mobil, tak se takové zprávy šíří rychle, jenže pro nepřesné informace nakonec vznikla panika po celé Ostravě i přesto, že PČR reagovala bleskově.
Pamatuji, jak kdysi fungoval rozhlas po drátě,měl ho každý doma a byl i v každé kanceláři. Nám doma jel celý den a podstatné informace jste z něj věděli okamžitě.
Povinnost ze zákona to sice není,ale obecní rozhlas podle Svazu měst a obcí v ČR provozuje drtivá většina obcí a mohou tak plošně šířit informace v krizových situacích. Není to laciné, tady v obci instalace stála přes tři miliony, ale v létě, kdy tu bylo opakovaně několik požárů, jsme o tom věděli ihned. Obec zřídila rozhlas jako součást svého varovného systému a na částečné pokrytí tedy dostala peníze od EU.
Ostrava asi nic takového nemá a proto ty zmatky.
prosinec 11, 2019 08:55
... : Josef Kouba
Jak jsem již uvedl informaci v jednom předcházejícím komentáři. Před sto lety bylo v USA za rok 220 vražd. Po sto letech tento "inteligentní" národ k vraždám přidal pár nul. A již to začíná i v Čechách.
prosinec 11, 2019 10:07
... : mia I
Velké selhání Policie ČR , když blonďatého muže původně označila za vraždícího střelce a jeho foto kolovalo po webu.
prosinec 11, 2019 10:17
... : mila1
Tak trochu policii chápu, že chtěla co nejdříve pachatele dohledat, ale tomu pánovi to teda nezávidím...
Jinak nechápu, proč musel náš premiér pořádat tiskovou konferenci a proč zrovna on komentoval podrobnosti o té strašné věci. Nechce mi věřit, že i na takovéhle tragédii se chtěl zviditelňovat.
prosinec 11, 2019 12:05
... : NČ
Proč? Protože to tak dělají premiéři všech zemí. Sice jsou tam úplně k ničemu, ale takovej je zvyk. Já zase nechápu, proč zrovna u NAŠEHO premiéra tě to vzrušuje.
prosinec 11, 2019 13:10
... : d@niela
Vezměme to trochu z jiný stránky:

1) tohle jsem před pár měsíci zažila já:
jak víte, tenkrát mne přepadl šílenej tinitus a já byla jen krok od sebevraždy. Nekecám. A po dlouhém týdnu totálního nespání, kdy si mne posílali od čerta k ďáblu, jsem to začala řešit já, a já sama jsem si musela vymyslet "návod, jak to zvládnout a přežít";

2) jedna má "úhlavní" kamarádka před cca 10 dny dostala antibiotika na zánět močáku. Druhý den byla příšerně, ale fakt příšerně osypaná neuvěřitelnými fleky až boláky, navíc to hrozně svědilo. Ten druhý den byl pátek ráno. Šla (v horečce) k obvodnímu: "já vám to nepředepsal, to musíte k tomu, co vám to dal." - Pokračovala tedy na vzdálenější (kus pěšky, 2 stanice metra, kus pěšky) urologii: Urolog měl dovolenou. Na dveřích cedulka, že v nutných případech do nemocnice. Zastupující tam taky nebyl. Protože už jí bylo hodně špatně, vrátila se domů. Zavolala mi. Tak jsem jí poradila, do té nemocnice z domova na urol. ambulanci zavolat. To už bylo poledne. Tam jí řekli, že doktor operuje, že má jít odpoledne na pohotovost...
Ve 4 hodiny se pak dopotácela na pohotovost, tam jí řekli, ať už ty prášky nebere (to jsem jí řekla i já ráno a ona je fakt nebrala) A ať jde v pondělí ráno buď zase na tu ambulanci, nebo kdyby to bylo horší, že má přijít k nim. Toť vše. Nakonec to nějak "opadlo samo".

3) Totéž v bleděmodrém zažila jedna pejskařka tady. Má anginu, horečka jí vyletěla v sobotu ráno. Brala tedy zatím paralen, v pondělí ráno seděla 3 hodiny u obvodní lékařky, ta ji poslala na ORL, další úmorný čekání, dostala antibiotika.

proč vám to píšu:

ten pomátnuvší se chlápek prý chodil cca 2 měsíce po všech možných doktorech. To si, krucifix žádný nevšiml, že mu trochu už hrabe? Vždyť chodil po té nemocnici od čerta k ďáblu, měl to v kartě - tak ho jen posílali dál? I kdyby se choval tak, že to nikoho extra netrklo, z těch doktorů. O čemž pochybuju, když to věděli i u něj v práci!!!

Prostě nestál nikomu za extra snažení, za vysvětlení, proč je mu furt víc a víc blbě...
A pak mu hráblo.
Že se chtěl pomstít celému světu...

Prostě holt není čas, lidi se navzájem bojí většího kontaktu. Viz ten případ, nedávno tu popisovaný, jak se ten chlápek bál vzít malý dítě za ruku a hledat s ním jeho mámu...

prosinec 11, 2019 14:16
... : mila1
NČ: stačilo, aby vyjádřil soustrast. Pikantní podrobnosti o tom, jak byly oběti popraveny, si mohl odpustit.
prosinec 11, 2019 14:40
... : mila1
Danielo, přesně vím, o čem mluvíš. Dokroři si nás přehazují jako horký brambor, hlavně že vśude čekáš hodiny na vyšetření. Slabší povaze z toho hrábnout může. Jen nechápu, proč to museli odnést ostatní pacienti.
prosinec 11, 2019 14:46
... : Krakonoš
Já znám dokonce vosobně x lidí, kterejm fakt regulérně hrabe. Nikdo nedokáže dopředu říct, že zrovna tumhle hrabe tak, že půjde někoho postřílet. A pak je tady v historii dost vrahů, který na svý vokolí ani nijak divně nepůsobili, jen to byli introverti. Vlastně se dodnes neví, proč vraždili (třeba Kalivoda). Takže pokoušet se vysvětlit čin šílencův třeba tím, že se mu nedostalo adekvátní lékařský péče, je marný - nic to nevysvětluje. Jsou tu tisíce lidí, kterejm se stalo ze strany orgánů, firem, institucí daleko horší, dýl trvající a rozsáhlejší bezpráví než nemilýmu Ctiradovi a nešli nikoho zastřelit - ani skutečný viníky svýho utrpení, tím spíš ne zcela nevinný lidi, se kterejma nemaj vůbec nic společnýho. Mimochodem, každej doktor by asi mohl povyprávět, kolik má v revíru hypochondrů, který ho choděj prudit, ač vyšetření nic neukazujou. Maj bejt všichni takoví povinně podrobený psychotestům? Lze někoho donutit podrobit se psychiatrickýmu vyšetření, pokud se ničeho nedopustil, jen si furt na něco stěžuje? (To bych tu měl pár adeptů i na Kudle smilies/cheesy.gif.) Asi ne, že. Těmhle věcem se nikdy zabránit nedalo a nebude to možný nikdy a nikde ani v budoucnu.

No a k regulaci zbraní - jenom idiot může spojovat tento případ se způsobem regulace zbraní v ČR a snažit se na tom přihřejvat nějaký polívky či sbírat politický body. Tyhle dvě věci spolu vůbec nesouvisej, ale zrovna Bublan mě vůbec nepřekvapuje, to byl dycky takovej *** (já mu soukromě přezdívám Paroubkova mlátička smilies/wink.gif ).

No a pro kolegu Koubu - vražd je tu úplně stejně jako za socíku, takže buď v klidu. A hledat souvislost mezi historií USA a činem tohoto zoufalce, to už je taky takovej hodně zoufalej akt... smilies/wink.gif
prosinec 11, 2019 15:57
... : d@niela
Krakonoši,

VŮBEC ALE VŮBEC neospravedlňuju jeho čin,, jen se pokouším pochopit jeho motiv. Ale uvidíme, jak to bude nakonec opravdu.

Stejně tak není možný naopak říkat, že to, že se k někomu lidi chovají špatně, že je to úplně v pohodě, že to prostě "tak je" a musíme se s tím, smířit.

Hele, já zas naopak mám jednu známou doktorku, která se snaží opravdu s každým pacientem prohodit vždy alespoň pár slov, nějak lidi uklidňovat, dát jim vědomí, že i když ona třeba nezvládne všechno, tak je chápe, a hlavně - snaží se jim opravdu pomáhat.
Nevyžaduje to nějaký extra čas!!!
Povolání lékaře se prostě musí brát jako "povolání", a ne jako řemeslo.

Jo, tahle pak vybuzená zlost a nenávist vůči "všem lidem na světě" je strašná. A stejně jsem přesvědčená, že kdyby se ti jejich nejbližší o tyhle zoufalce víc starali, nebo se snažili je jen trochu pochopit, dát jim najevo, že nejsou tak úplně sami... že by to do těchto zrůdností dojít nemuselo.

Vždyť převážná většina těch, co svůj vztek a nenávist obrátí pro nevinným lidem, jsou právě ti "nenápadní, nechápaní". Někdo se holt umí životem prodírat, někdo jím jen nudně a plonkově propluje, jinému hrábne. Jsme každý jiný.

Ale jak říkám, doktoři by se měli (alespoň někteří) přeci jen víc snažit lidem pomáhat, pomáhat víc, než jen dělat dealery farmaceutickým firmám.


prosinec 11, 2019 17:37
... : kyttka
Dani, mluvily jsme spolu o tom, jestli si vzpomeneš...Někdy ani ta nejlepší péče a největší starostlivost plus psychiatrická pomoc neštěstí nezabrání. Kdo si chce obstarat bouchačku, ten si ji obstará a nějaká regulace /deregulace že strany státu tomu nepomůže.
prosinec 11, 2019 18:04
... : Krakonoš
Dani, to nebyl žádnej útok na tebe, to bylo jen vobecný konstatování. Ale věř tomu, že psychicky vyšinutýmu člověku, kterej trpí nějakou paranoiou, ukřivděností, úzkostí, bludama vo vohrožení všude kolem atd. ani ten nejlaskavější přístup vokolí, doktorů, blízkejch ty bludy v makovici nevygumuje a nezabrání tomu, aby se mu to v tý hlavě votočilo tak, že půjde někam vystřílet zásobník.
Takže zůstaneme dycky jen u toho "kdyby". Kriminalisti vyšetřující vraždy moc dobře vědí, že na začátku skoro každýho vraha je nějaký zoufalý rodinný zázemí v dětství, často nejrůznější týrání, deprivace, zneužití... Kdyby všecky děti měly milující kompetentní rodiče, vrahů by nesmírně ubylo. Jenže nemaj a nikdy mít nebudou. Kdyby byly ryby.....
prosinec 11, 2019 18:21
... : NČ
No, já jsem Babiše neslyšel. Mám zrovna úplně jiný starosti, než čumět na televizi.
Někomu by stačilo, kdyby vyjádřil soustrast. Mně by stačilo, kdyby nevyjádřil nic a hlavně se tam nemotal, nechal lidi, co tomu rozuměj, dělat, co je potřeba a nevotravoval s blbejma dotazama, kterejm už z principu ani sám nemůže rozumět.
Ale znova! Takhle je to vždycky a všude, je to hloupý, je to trapný, ale je to tak.
Kdyby existovalo "kdyby" a "kdyby" se tam teda nemotal, jsem si naprosto jistej, že by ani tak na sebe nenechala čekat reakce jeho nepřátel. To by zase bylo "ani taková tragédie nestála Burešovi za to, aby se tam vypravil...". Jako bych to slyšel. Ať udělá cokoliv, je to pro tu skupinu lidí špatně, protože to udělal, nebo naopak neudělal, Bureš.
Osobně mě jeho účast / neúčast absolutně nezajímá. To je vedle tý tragédie tak nepatrnej detail, že mi vůbec nestojí za pozornost.
prosinec 11, 2019 18:28
... : Inka
Kdo se bude chtit branit, tak se branit bude, diskuse o zakazu jsou k nicemu. Buhvi jak to bylo. Cetla jsem vcera nejakou konspiraci a byla dost logicka. Bylo to o tom, ze clovek co byl trestany za nejakou majetkovou kradez najednou strili v nemocnici lidem na hlavu a krk a vetsinou se trefi...pro nezkuseneho strelce necviceneho v boji zabitim to je divne. Ani ten co chodi pravidelne na, steelnivi
prosinec 12, 2019 07:49
... : Inka
Pardon... Strelnici nedokaze najednou popravit tolik lidi... Na to asi nebudeme nikdy pripraveni. Buhvi jak to bylo a buhvi kdo to byl... Neverim nasim mediim ani ň. Bohuzel je vzor z prilivove vlny migrantu od roku 2015 se deji podobne veci casto v zahranici a konci to jen uprimnou soustrasti pozustalym... No to jim pomuze!
prosinec 12, 2019 07:53
... : *deeres*
Pamatujete si na ten případ, kdy okradený český důchodce zastřelil diplomata na nigerijském konzulátu? Dvaasedmdesátiletý důchodce se při výslechu přiznal, že naletěl na podvodné nigerijské dopisy a přišel o všechen majetek. Nakonec mu z toho hráblo a tak rok si chodil úplně zbytečně stěžovat na konzulát. Takže žádné ošklivé dětství, jenom sáhl po poslední možnosti, o které si myslel ve své pomatené mysli, že mu zajistí spravedlnost.
Po činu se zhroutil. Čelil obvinění z vraždy a z pokusu o ni. Za to mu hrozilo až 15 let vězení, případně výjimečný trest. Nakonec ale skončil v psychiatrické klinice.
Zakážou střelné zbraně, pak nože a nakonec budeme jíst papírovou vidličkou. Vlastně ne i o papír se dá říznout.
Před třemi lety, na Smíchově v Tescu léčená žena ubodala mezi regály Hanu H. Tady se vědělo o Michelle Sudků, že je nebezpečná, ale pro laxní přístup policie a psychiatrické léčebny došlo k tragédii.
Víte, že na dětského psychiatra se čeká až několik měsíců? Teprve nedávno se začalo mluvit o reformě psychiatrické péče. Nemáme dostatečně pokrytá" Krizová psychiatrická centra", "Mobilní krizové týmy", "Denní stacionáře", dostatečnou kapacitu lúžek v léčebnách, komunitní psychiatrické sestry a už vůbec ne dostatek psychiatrů. Než se takový člověk, který se nikdy předtím nejevil jako duševně nemocný,dostane pod lékařský dohled, tak už může být pozdě.
prosinec 12, 2019 08:43
... : Milene
Zákaz zbraní nic nevyřeší. Vrazi nebo teroristy málokdy používají legálně drženou zbraň. Počet vražd u nás dokonce klesá.
Že doktoři neodhalili jeho psychický stav se moc nedivím. Možná, byl vždy u jiného doktora. Když se snaží zjistit, co pacientovi je, tak ho posílají na různá vyšetření, na různá oddělení. Ale on prý nežil sám. Spíš rodina by ho měla poslat k psychiatrovi. Ovšem jestli byly nějaké příznaky. Nebo se ten stav spustil najednou. Všechno to jsou jen takové dohady. Píšu to spíš proto, že když jsem se před lety dostala do kritické situace, tak mne švagrová vlastně nedobrovolně natlačila na psychiatrii, kde mi pomohli. Sama bych tam nikdy nešla a kdoví jak bych dopadla.
prosinec 12, 2019 13:09
... : d@niela
dnes se dostat "na nemocenskou" k psychologovi či psychiatrovi je téměř nemožné.
A pokud, tak jsou šílený termíny...

No, a ti, co to provozují jako svou firmu, ti jsou setsakra drazí.
Takže obyčejní lidé na to většinou nemají. Dívala jsem se na pár z nich, takových "noname", žádné špičky: 50 minut stojí tisíc korun. a Víte, kolik těch sezení "je nutných"?

Takže ono to s tou pomocí odborníka není tak jednoduché.


prosinec 12, 2019 17:20
... : Iris
Tak kritika zdravotnictví obecně je na místě, o tom není pochyb. Šílené termíny jsou na všechno, nejen na psychiatry. Ale tohle není ten případ, který by se měl svádět na nedobrou organizaci zdravotní péče nebo na Brusel, lidé prostě někdy zmagoří a pokud v tom mohl někdo něco včas udělat, nebyli to nejspíše doktoři, ale lidé blízcí tomu chlapovi. Alespoň podle vyjádření Džamily Stehlíkové.
Nedělám to ráda, ale dovolím si přidat odkaz.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/psychiatricka-o-strelbe-lekari-nechybovali-stejne-by-jim-neveril-84720
prosinec 12, 2019 18:31
... : Inka
Myslím Irisko,
že je těžká doba pro spoustu lidí a pro ty jednoduší je to mnohem složitější. Bláznů na svobodě běhá mrak. Vnímáte, že jsou za hranicí, že bývali jiní a teď je to sakra úplně jinak. Motivace do budoucna není moc. Život se nepovedl podle představ. Kdo ví co tu bude, bude válka? Budou vůbec důchody? Nedůvěra k mediím a k vládě je obrovská. Lidské vztahy jsou narušené, lidé zůstávají žít sami, mají špatné vztahy s dětmi, s rodiči, nemají přátelé... V práci jsou vztahy velmi náročné a i požadavky na práci a pro staršího člověka jsou náročné, když nejdete s náročnou dobou. A to nemluvím o tom když to člověk přestane zvládat finančně, dluhy, exekuce, insolvence... Ne každý je tak psychicky silný, aby to zvládl dobře.

Byla jsem tak ráda za rok 1989 a sametovou revoluci, ale teď to najednou začínám vidět jinak. Já se tedy měla dobře za každého režimu, jsme pracovitá, ale nemluvím o sobě... měli jsme práci a každý musel makat bez výjimky, kdo ne šel si sednout. Neživili jsme spoustu lenochů a vyčůránků, všichni se podíleli na sociálním systému a kdo nemohl, tak tomu pomoci jsme utáhli. Měli jsme jistoty, bezpečí, prima roky na odchod do důchodu, jistotu důchodů, nemuseli jsme se bát o děti, zda dojdou ze školy v pořádku domů, o rodiče, že je někdo podvede, do něčeho zatáhne. Měli jsme své chaty a chalupy, hráli jsme na kytary a flétny u táboráků, pomáhali sousedům a oni nám...Lidi neměli dluhy jen půjčky, které byli schopní splácet z platu. Úroky za dlužnou částku nepřesahovali několiksetkrát částku původní ne měli jsme bezdomovce... Posílali se upomínky....Neexistovali exekuce, insolvence...a mohla bych pokračovat dál a dál...
prosinec 13, 2019 10:06
... : doktor
Dostávám se na stránky až dnes a tak reaguji až nyní.Myslím si,že úplný zákaz nošení a vlastnit zbraň bylo mělo být trestné.Za porušení by padaly vysoké tresty.A můj důvod? Zatím ani v jednom případě napadení zbraní nikdo ke své obraně zbraň nepoužil.
prosinec 13, 2019 13:48
... : Iris
Inečko ahoj, jistě, že spousta věcí se nevyvíjí dobře, to člověk vnímá. Já vždycky tak přemýšlím, jaká by naše společnost dnes byla, kdybychom pokračovali ve vývoji země bez té komunisticko- socialistické rudé vsuvky trvající desetiletí. Zdá se mi, že tady se zpřetrhalo všechno dobré, vznešené,nechce se mi vypisovat konkrétně, co všechno se stalo - od odklonu od víry, rodinných tradic a firem, řemeslných dovedností, po devastaci pohraničí, materiálních i duchovních a vlasteneckých hodnot, neumím to všechno teď shrnout. Jo, existovaly výdobytky socialismu, ale myslím, že morálka lidí dostala na frak už právě v té době, i když se to nesmělo říkat. Teď neumíme zacházet s demokracií, to je celé. Nejsem politolog ani filosof, cítím to nějak po svém díky zdrojům a informacím, ke kterým mám ve svém okolí a životě přístup, nehádám se s nikým do hloubky, mluvím o svém pocitu.

Jinak pro Tebe i ostatní, kdo mají zájem, našla jsem velmi zajímavé video týkající se té střelby, možná jsou tam některé myšlenky dost odvážné. Každopádně reportér, který mluví naživo, mluví dost dobře, bez zbytečných výpomocných slov, zná problematiku a ještě je na něj hezký pohled smilies/wink.gifZnovu se omlouvám za odkaz, to je podruhé v krátké době, už toho nechám smilies/wink.gif

https://www.youtube.com/watch?v=ZmhvCkf8doM&feature=youtu.be& fbclid=IwAR3Qh63whGmbPc1RYMlTXbGbyxExddLJkid40OiFNUBKmU -uboCI_zVNjoU smilies/wink.gif
prosinec 13, 2019 14:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]