O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SMUTEK BEZMOCNÝCH? PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 únor 2008

Nečestné a nesportovní, to byla nejsilnější slova, která řekl Mirek Dušín, když chtěl říci, že jde o podraz, špínu, chucpe. A slova „nečestné a nesportovní" mne napadají, když si vzpomenu na všechno to, co provázelo lyžařské závody minulého víkendu. Liberec je pořadatelským městem SP v klasickém lyžování 2009. Proto se zde vybudovalo množství sportovišť a infrastruktury.

 

 

 

 

     Protože jde o velké prostředky ze státních peněz, provázejí organizaci už od samého počátku zmatky a nesrovnalosti. To, že Vesec leží cca 400 m.n.m. a letošní zimu tam sníh prostě už nebyl, však nebylo pro prezidentku mistrovství světa 2009 Kateřinu Neumannovou „žádným problémem". Zatímco ale na dovoz sněhu do Prahy vyráběli šumavští vlekaři technický sníh dopředu, tady, na úpatí Jizerských hor seškrábli sníh  v CHKO Jizerské hory - konkrétně ve druhé zóně CHKO, zařazené do celoevropského systému Natura 2000, a na běžecké Jizerské magistrále.

 

 

     Bagry strhávaly spolu se sněhem i půdní pokryv s hlínou, kameny, kořeny a rostlinstvem, a to v místech, kde je i samotný vstup mimo cestu celoročně zakázán. V ochranném pásmu vodárenské nádrže Souš, kam ani v suchém létě nesmějí vozidla nad 3,5 t, jezdily těžké Tatry, bagry a nakladače. Nu, a tak teď je úsek více než jednoho km Jizerské magistrály je vybrán až na asfaltový podklad...

 

    Vím, že v celém případě pramálo zmůžeme. Plundrování jsme neměli šanci zastavit. Případné soudní spory s městem Libercem a ing. Synerem také vyhrát nemůžeme, na to máme málo prostředků, a to nejen finančních...

 

    Je strašně smutné, že se mezinárodní sportovní podnik odvíjí od poničené přírodní rezervace, že závody v běhu na lyžích zkazily mnoha lidem možnost jít na běžky, že arogance moci a peněz válcuje všechno od zdravého rozumu až po úctu k lidem, přírodě, hodnotám.

 

     Je to jednání nečestné a nesportovní, je to podraz, špína, chucpe.

 

 

 

Z článku P. Ivana Peschky, psaného pro Neviditelného psa

(autor je starokatolický kněz z Desné v J.h.)

 

 

 

Komentáře (11)add feed
Slavná závoznice, : Pluto
doufám, že dostane toho ROPÁKA!!!
únor 17, 2008 23:22
A dyť máme, co jsme chtěli !!! : NČ
Máme prezidenta, kterej NIKDY nebude jmenovat vládu založenou na několika přeběhlících (jasněže i tenhle jeho výrok budou slepí členové a příznivci sekty jménem ODS popírat!!!)
Máme vládu, založenou na dvou zrádcích.
Máme prezidenta, v prvnim období zvolenýho komunistama a zrádcema.
Máme prezidenta, v druhym období zvolenýho zrádcema a komunistama, včetně náhle ochořelý a znenadání v 18 hodin uzdravený zrádkyně (ale z BSE se už nevylíže nikdy!).
Tak proč ne taky trochu sněhu???
únor 18, 2008 06:57
... : Sylva
Za tohle mohou politici, místní liberečtí, pro které je mistrovství skvělý kšeft, i ti vrcholní ze dvou posledních vlád, kteří odsouhlasí peníze na pohár a lyžařské mistrovství světa v horách, které mají sotva tisíc metrů. A nezastaví celou akci ani ve chvíli, kdy se staví běžecký areál ve výšce čtyři sta metrů nad mořem, a v době, kdy o oteplování klimatu těžko může být pochyb.
Ostatně dovoz sněhu ze Šumavy na Hrad byla také pěkná ptákovina. Těžké mechanismy vjely do ochr. pásma vodárenské nádrže, to je správné? A odebrat sníh rekreačním lyžařům a dát ho 160 špičkovým? A ironicky psát o lidských právech ? Tak budeme dělat prasárny s tím, že už stejně příroda nestojí za nic.
Velmi obecně řečeno, část ho byla na území vodní nádrže, část v chráněných zónách, část na pozemcích soukromníků. Však víte, jak to v Čechách chodí, když je třeba spáchat nějakou tu zlodějinu či křivárnu.

únor 18, 2008 07:00
To mě taky vadí... : wendy
teď je prostě všechno jen a jen kšeft...br
smilies/angry.gif smilies/sad.gif
únor 18, 2008 07:52
nerozumím : Dolin
co je to >chucpe
únor 18, 2008 10:43
... : NČ
Přibližná synonyma jsou:

smělost
drzá nestoudnost
neomalenost
chladnokrevnost
opovážlivost
drzost
přílišné sebevědomí, arogance
drzost (am.) i hořkost
arogance
domýšlivost
dotěrnost, nátlak i ostré lokty
postoj
cojones (vulg., ze špan.)
chytrost, mít filipa
břesknost, drzost, tvrdost v jednání
nestydatost

únor 18, 2008 10:48
NČ - ty jsi úúúúúúúúúúžasnej : ivanka
díky moc!
únor 18, 2008 10:49
To já né :-( to Mr. Google (já ho jen volíz) : NČ
.
únor 18, 2008 10:52
Jojo, : wendy
chucpe se nemá...ale kdo to tady dodržuje ? Kudlanka.... smilies/kiss.gif
únor 18, 2008 11:35
aha? : Dolin
Takže, to může být cokoliv. Slyšel jsem to říkat židy a taky Dášeňku Havlovou (Veškrnovou), ale starokatolického kněze?
Leda by byl konvertovaný. Jeho přijmení by tomu napovídalo. Nic víc.
únor 18, 2008 15:43
chucpe : kolemjdoucí
židovský výraz pro nebetyčnou drzost, jako příklad se udává, když obžalovaný za vraždu rodičů žádá soud o shovívavost, protože je sirotek....
únor 23, 2008 19:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]