O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NĚČEMU ROZUMÍM, ALE PŘEVÁŽNĚ TÁPU PDF Tisk E-mail
Středa, 13 listopad 2019
Už se nám to zase blíží: Sobota, 16. listopadu na Letný. Zase bude DEMISI, DEMISI. Ale o předčasné volby nějak zájem nemají. Tak tomu nerozumím. Takže o čem to tedy vlastně bude? Snad jakási lidová veselice, taškařice, vystoupí přední pražští umělci, a možná přijde i kouzelník? Tomu bych rozuměl. Lid si rád zaskotačí a pobaví se. Ale nezdá se mi, že by to tak bylo myšlený.

 

 

 

 

 

 

 

 

O co půjde účinkujícím, to jediný je jasný. O prachy (o ty jde vždycky až na prvním místě), a taky o role v Český televizi a v jí dotovaných filmech.

Tomu rozumím.

I umělec, kterej nic moc neumí, potřebuje z něčeho vyžít. Stejně, jako nedoučenej farář. Ale co diváci? Ti tam přijdou jako proč?

Prý přijdou proto, že nemají rádi prezidenta a předsedu vlády.

Tomu rozumím.

"Není v světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem". To budou sice brečet správně, jenomže na nesprávnym hrobě.

 

 

Protože jediným místem, kde lze efektivně nesouhlasit, je volební urna. Je  nemyslitelný, že by v demokratickym systému, se zaběhnutým systémem voleb, rozhodovala nějaká (jakákoliv) nátlaková skupina za pomoci ulice.

Nebo přijdou demonstrovat za zrušení demokratických principů?

Tomu bych taky rozuměl, i na to jim demokracie dává právo. Ale nezdá se mi, že by to tak bylo myšlený.

 

.  .  .  .  .

 

Tak tohle jsou tedy teď mý starosti, s kterejma si kloudně nevím rady. Jistěže si tu podívanou pustím doma v televizi, třeba se i něco blíž dozvím. Jen si nejsem jist, že to vydržím déle než 10 minut, a tak je docela pravděpodobný, že se pointy vůbec nedokoukám. Celkově mě uklidňuje, že moje tápání nabere konce vzápětí po skončení (když to tedy vydržím do konce), až mi z obrazovky filozof Kroupa řekne, co je správný, co je špatný, a co si musím myslet.

 

Na závěr si ještě nemůžu odpustit citát autora z nejmoudřejších a z mých nejoblíbenějších:

Karel Čapek: "Děsím se davu - je nejkrutější a nejhloupější ze všech přírodních živlů."

 

 

Brejden všem, NČ.

 

 

(P.S. s tímhle taky nemusíte souhlasit,

v tom případě napište vy, jak to podle vás má být...

- pozn. red.)

 

 

Komentáře (38)add feed
... : Mikin4
O co tem lidem jde, to sis mohl NČ (jeste nez jsi se pustil do psani) behem nekolika vterin vygooglovat sam. Vetsinou se to tak dela. Autor pak nemusi ctenarum porad dokola opakovat, ze nic nevi a ze nicemu nerozumi. smilies/wink.gif
https://www.milionchvilek.cz/ Takhle ses akorat pustil do nesmyslnych spekulaci, ktere namaji se skutecnosti absolutne nic spolecneho.
A to, ze nejspis nedokazes prenos z Letne ani sledovat, to taky velke prekvapeni neni. Podivej se na diskusi k televiznimu serialu Most!. Tam jste meli taky s deeres zcele suverenne hlavni slovo a pritom jste se oba jako jedini priznali k tomu, ze jste serial nesledovali, nesledujete a sledovat nebudete. smilies/grin.gif
Ten Capkuv citat je hezkej, ale pasuje spis na volice jistyho oligarchy. smilies/wink.gif
listopad 13, 2019 02:11
... : Kikinos
Podivej skautiku, umis ty bejt nekdy na nekoho slusnej a hodnej? Nebo te ten skautskej vedouci poznamenal na zbytek zivota? Vsechno se ti v zivote vrati. Jaks jsi kriknul, takovou mas ozvenu.
Dobra, vsichni ti zle ublizili, ty si to pamatujes, ale je opravdu nutny to pripominat v kazdym prispevku?
Lide jsou na te zli a ty musis napravit zkazenou spolecnost. Mozna, ale zacni nekde jinde, tady to neni tvoje.
Mozna te jen neco boli a pomohl by lekar; jiste i k vam obcas prijede, tak jako umelci z velikeho mesta.
V podstate jsi i tem co za tebe kopali za trotla. Takhle se nechova rozumna bytost. Rikaji ti to na vsech webech, ale dle tebe se asi vsichni myli. Ano vsichni jedou v protismeru a ne jen ten jeden, jak hlasi radio.
Mnoho stesti a doufam, ze uz te ta kdysi natrzena prdel uz neboli. (ja si proste nemuzu pomoci - omlouvam se)
listopad 13, 2019 02:54
... : Kikinos
no jasne, ja tu hrubku taky vidim.
listopad 13, 2019 02:56
... : andrea
Moc webů zas nečtu, takže nemám moc ponětí, jaké nepříjemnosti máš na jiných webech. Ale tady mne velmi bavíš, Mikine (4).
listopad 13, 2019 04:00
... : NČ
Nevšiml jsem si, že bysme se my, voliči "jistýho oligarchy", svolávali a ječeli v nějakých nenávistných davech.
Ale jistě, že si nemusím všimnout všeho. Prosím, poraď. Kde a kdy? Ať to můžu odsoudit.
listopad 13, 2019 05:45
... : Mikin4
Citujec Karla Capka a nevis, jak ho ten dav ustval? Demonstracemi to nebylo...
listopad 13, 2019 06:45
... : NČ
Hm, takže nic. Ale nic si z toho nedělej, junáku v.v., ani jsem nic nečekal.
listopad 13, 2019 07:56
... : *deeres*
Začalo to červenými kartami, vyvěšenými trenclemi, ukradenou státní vlajkou, pokračování to má v trhání ústavy.
O tom, co požadují není pochyb. Babiš se má vzdát majetku, Benešovou nejlépe zavřít a ozbrojené složky by měly vtrhnout na Hrad a svrhnout nenáviděného prezidenta.

"Já tak s napětím pořád očekávám, kdy na Pražský hrad vtrhne komando těžkooděnců a udělá tomu přítrž,“ pravil Hrušínský v rozhovoru s Čestmírem Strakatým v Prostoru X - Respekt.

Tenhle pokrytec, který se těší na střílení, žije z dotací pro své divadlo a protože je na tom tak blbě, tak jeho manželka účinkuje v nekonečném serálu Ulice, kde hraje lesbu.
Jemu tak strašně vadil socialismus, že se léta angažoval v Realistickém divadle,mezi nejhorší propagandistickou, prokomunistickou šmírou, kam si soudný člověk vstupenku nekoupil. Ty se kupovaly hromadně pro organizace KSČ, ROH, SSM nebo Národní fronty a dostávaly se zadarmiko. Nakonec na představení stejně nikdo nešel a venkovští si v Praze nakoupili a večer zašli ke Flekům.
Tenhle protekční šišla v tom marasmu morálky i svědomí byl na výsluní,klidně podepsal i Antichartu a dneska chodí zase vyřvávat na Letnou.
listopad 13, 2019 08:58
... : NČ
O starym Hrušínským zajímavě promluvil starej Sovák. Když měl kdysi dostat "národního umělce" tak byl vyžádanej posudek od Národního divadla.
Posudek byl negativní, proti byli národní umělci Hrušínský a Růžek.
listopad 13, 2019 09:16
... : Mikin4
Takze kdyz pomineme urazky moji osoby, vcetne reci o natrzene prd***, dozvedeli jsme se zde za poslednich par dni o chystane demonstraci, ze pan Minar je "nedoucenej farar" a ze svou skautskou kosili propaguje Hitlerjügend. O ruznych umelcich kteri tam vystoupi nam bylo zase sdeleno, ze nic moc neumi, ze jsou šmíra, jeden je "protekcni šišla" a protoze je na tom blbe, jeho manzelka hraje lesbu. A pak spoustu informaci o tom, kdo s kym soulozil nebo zahybal. Oplzlymi urazkami nesetrili komundirove ani na adresu Ani Geislerove.
Diskuse o ucelu demonstrace je zde ovsem stejne jako za komousu zakazana, protoze oba panove kvuli kterym se demonstruje jsou "predstavitele". A tak neni mozno napsat, ze jsou to oba byvali komousi, ze prvni z nich je zlodejsky mafian rozkradajici zemi a druhy sproste mluvici alkoholik, prodavajici svou zemi Rusku a Cine.
Tak to se vazeni nezlobte, ale takova "diskuse" je receno slovy (za ruske penize svobodne zvoleneho) pana prezidenta - na ho*no. smilies/wink.gif
listopad 13, 2019 17:39
... : Bara
Mikine celkem chapu, ze ti tahle diskuze prijde na ho*no, jen nechapu proc tady tedy diskutujes a zbytecne se rozcilujes, kdyz diskutujici jsou pod tvou uroven. A v podstate je to skoro pod vsemi clanky..….

Taky jsem si dneska precetla clanek na idnes o chystane demonstraci a zajimala me i diskuze pod tim. Samozrejme jsem necetla ty stovky prispevku, jen tak asi do stovky. Skoro vsichni az asi na pet, sest, to povazuji za hovadinu, nejake ultimatum na odstoupeni prezidenta a premiera jim prijde dost prehnane, protoze tihle dva byli demokraticky zvoleni a ti co nabadaji k demisi se s tim proste nedovedou smirit…….Navic jine lepsi reseni nemaji. Proste jenom kriklouni.
listopad 13, 2019 18:39
... : *deeres*
Mikuláš Minář je pouhý žoldácký pořadač demonstrací a zřejmě ho to dobře živí a proto s tím nehodlá přestat.
listopad 13, 2019 18:48
... : Mikin4
Proste me Baro bavi a tak jsem napsal svuj nazor. Stejne jako ti dobraci na iDnes. Pomluvy a spina, bez kterych se tady par lidi neobejde, by by mely byt pod uroven vetsiny z nas.
listopad 13, 2019 18:57
... : Kikinos
Pod tvoji úroveň už opravdu nic není. Ty, který pod přezdívkami píšeš sprostě na ostatní weby a pak to na skautskou čest popíráš, ty nemůžeš být překonán.
listopad 13, 2019 19:44
... : Krakonoš
Prostor X není Respekt, ale Reflex.
Pan Hrušinský pouze porovnal to, co se dnes děje na Hradě a v hradní kanceláři s tím, co se dělo na úřadu vlády za Nečase a jeho sběratelky kabelek, a došel k názoru, že pokud byl důvod pro naběhnutí těžkooděnců na ten úřad tenkrát, je neméně stejně silnej důvod i dnes na tom Hradě. No a s tim já souhlasím, a jestliže nám to připadá přehnaný dnes, bylo to úplně stejně přehnaný tenkrát. No ale bylo třeba svrhnout vládu, ať to stojí, co to stojí.

Mimochodem ten rozhovor doporučuju si poslechnout celej, je velmi dobrej a poučnej.
Mikine, z Kikinosa si nic nedělej, von za to asi nemůže smilies/cheesy.gif. Zdar!
listopad 13, 2019 20:24
... : Mikin4
Krakonosi, ten rozhovor byl vynikajici. Jisteze si z neho deeres vytrhla co se ji hodilo.
Z Kikonosa si nic nedelam, i kdyz si trochu vycitam, ze tim tak trpi. smilies/smiley.gif
listopad 13, 2019 21:03
... : Kikinos
Hele, hosi - ja tady taky bejt nechci.
Jakmile se Mikin vyjadri ke svym komentarum na Nezvedavci, zmizim odsud jako Nemci ze Sudet.
Byl to on, kdo navstivil prvni.
Je to zvlastni jak liberalove neodpovidaji i kdyz se sami ptaji (ty sam jsi mi Krakonosi neodpovedel uz 3x, ac jsi to pisemne slibil).
No, a skautik samozrejme mlcet bude. Neni hezky byt pristizen pri lhani a vubec nadavat a skodit lidem.
Vam dvoum to zjevne nevadi, nikdy jsem nevidel liberala, ze by byl zodpovedny za sve ciny. Vy nejste,bohuzel, jini.
listopad 13, 2019 22:37
... : Krakonoš
Tvl von je tu proti svý vůli! Asi dost slušnej voddíl. Nějaká mise? A platěj dobře? smilies/cool.gif
listopad 13, 2019 23:45
... : Kikinos
Mně je to tak líto, že mě jen urážíš. Prakticky od tvého prvního příspěvku vůči mně. Urazit, zesměšňovat nejsou věci, které objevíme v dospělém věku. V té starší době se spíše zbavujeme negativity a agresivity ke druhým. Nejsme přece stěkající psi či chechtavé hyeny.
Sami si vyberte, kde chcete v lidské společnosti stát.
listopad 14, 2019 00:29
... : Mikin4
Proti sve vuli a tak trpi. Ale treba ho jednou pozvou na Hrad a dostane metal! smilies/tongue.gif
listopad 14, 2019 06:09
... : doktor
NČ,MÁŠ MŮJ SOUHLAS,pán Karel Čapek byl velice chytrý pán,hovory s ním vyhledával i T.G.Masaryk.
listopad 14, 2019 12:54
... : NČ
Nojo, doktore, to jo. I když zrovna Masaryk nepatří k mým idolům.
listopad 14, 2019 14:07
... : Petr Sysala
Je pěkné, že nám studenti FF Univerzity Karlovy názorně ukazují, kde jim tluče srdce a co je jejich cílem.
Neomarxisti všech zemí (včetně Kanady) mají konečně v srdci Evropy svou základnu a svaté, pardon, rudé bojovníky.
Jen mne zaráží, že otevřeně levičácká sebranka beztrestně okupuje veřejnou vysokou školu a je ticho po pěšině.
Může mi někdo z místních philosofů vysvětlit, jak je to možné?
listopad 14, 2019 15:43
... : Kikinos
Dovolil bych si, v proxi Vládce hor, posloužit fundovanou univerzální odpovědí, tak populární mezi liberálním křídlem:
“ protože jsi chudák, tak na tvý hloupoučký votázky prostě vodpovídat nebudu “.
listopad 14, 2019 15:53
... : NČ
Tak to jsem zase měl fejkový informace. Že je Minář nedoučenej farář, to jsem vyčetl vpodstatě ze všech ser verů. A ejhle. Ono je to jinak, je to urážka. Jak to teda s ním je popravdě, to se dozvím kde?
Když už si teda z daní platím na ministerstvu vnitra zvláštní odbor pro uvádění fejků na pravou míru, proč odbor mlčí? Proč pomluvy neuvede na pravou míru? Za co tam teda ta Romancevová bere mý prachy?
listopad 14, 2019 16:51
... : Mikin4
NČ, jaky ze to dav ustval Karla Capka si jiste dokazes vygooglovat. Ale znovu - demonstranti to v zadnem pripade nebyli.
Lidi kteri studovali theologii znam nekolik. At uz sve studia dikoncili nebo ne, "doucenejma nebo nedoucenejma fararema" je mohou nazyvat jen jedinci mdleho ducha.
----------------------------
Petre, to ze studenti okupuji nejakou fakultu je pomerne obvykla udalost, ktera v demokraticke zemi dopadne jako vzdy bez nasili, vzajemnou dohodou. To nackove nebo komousi, ti by vedeli jak to resit, co? smilies/wink.gif
listopad 14, 2019 18:14
... : andrea
Mikine, už sis uvědomil, jak nesmírně často používáš jen těchto pár slov:
náckové
komouši
zlodějský mafián
komundírové
servilní poskok
komunistický pendrekář... a už dál ani psát nebudu
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Ale co, nejsi v tom sám, kdo si dělá s pusy latrinu.
Protože jak to napsala báječně Kyttka, občas to tu je fakt "na pěst".
listopad 14, 2019 20:37
... : Mikin4
Vas trvaly a neutuchajici zajem o mou malickost me spanilomyslnna panno Andreo nesmirne polichotil, lec nelze mi jinak nez vas upozorniti, ze jsem stastne zenat, ze ditek i vnoucatek mam a ze posvatny chram manzelstvi me nadevse svatym jest. smilies/kiss.gif
listopad 14, 2019 22:39
... : NČ
1) Dav je dav. Ty, kterej´s sežral Šalamounovo lejno a ještě sis došel pro nášup, ihned víš, co přesně si kdo kdy myslel, myslí a mysliti bude. Já jsem o tom s Čapkem nikdy nemluvil, takže nevim.

2) Hošík, kterýho vyrazili z vysoký školy, ať už z ekonomie nebo z teologie, je nedoučenej.

3) K čemu jinýmu má zcela zbytečná škola pro faráře bejt, než ke zcela zbytečný farářině, to by mě teda velmi zajímalo. Třeba ke kase v marketu? A když už, nemělo by se tam taky, mimo modlení, učit o lásce k bližnímu? To nevim, jen jsem měl ten dojem. Ale třeba se to učí až ve vyšších ročnících, na který se už náš hošík ve slušivý skautský košili nedostal.
listopad 15, 2019 03:02
... : Mikin4
1) NČ, ani ja o tom s Capkem nemluvil. Staci se ovsem ridit heslem T.G. Masaryka. Nebat se, nelhat a nekrast. Tupy dav jsi zde zcela jednoznacne ty a tvoji soudruzi.
2) Studium muze prerusit jak student, tak univerzita. Duvody zustavaji soukrome. Anonymnimu komunistovi rozhodne neprislusi sirit spinu, nebo dokonce vynaset nejake rozsudky.
3) I zde plati bod 2. A navic - theologicke skoly fungovaly a funguji i na tve milovane Rusi. Napis Volodovi.
Nazdar! smilies/wink.gif
listopad 15, 2019 03:40
... : NČ
Slabý. Na víc nemáš? To by se Chrobákovi nelíbilo.
listopad 15, 2019 04:28
... : Mikin4
Nemuzes spat? Nedivim se...
listopad 15, 2019 05:25
... : NČ....
Unavuješ
listopad 15, 2019 06:46
... : *deeres*
Jako vždycky kecá, možná, že on je šťastně ženat, ale chudák jeho manželka. Dítka ani vnoučata z vlastního chovu nemá, ale musí se pochválit. Nechceš nám napsat o bráchovi?
listopad 15, 2019 10:09
... : Mikin4
Demonstrace (o ktere tenhle clanek je) bude uz zitra a jak vidim, zloba stoupa. smilies/wink.gif
Rudoši dokonce natiskli falesne pozvanky slibujici autobus zdarma a 500 korun za ucast. smilies/grin.gif
listopad 15, 2019 15:18
... : Petr Sysala
Jsem zmaten, náš jukónský antikomunista hájí komunistickou agitku na FF, která tam smrdí a stávkuje za pád kapitalismu a jeho nahrazení levičáckým terorem.
Jeví se mi to maličko ideově nekonzistentní. Ale nedivím se. Dogmata se nevysvětlují, k těm se jen modlí. Ámen
listopad 16, 2019 09:43
... : Mikin4
Ty jsi Petre podle vseho zmaten od rana do vecera. Az k nam dolehaji z FF vybuchy bomb a upeni ranenych, ty levicacky terore. smilies/grin.gif
Zacina demonstrace, sleduj to at se poucis.
listopad 16, 2019 12:53
... : Mikin4
Hezky to bylo! smilies/cool.gif
listopad 16, 2019 15:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]