O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - NAVRCH HUJ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 říjen 2019
Pár slov na vysvětlenou ... Pochopitelně, že nejen já nad opravou kanalizace v našem domě uvažuju, a nejen já jsem (jak bych to řekla, aby to byl slušný výraz?) "naexkrementovaná" na nejvyšší míru. A to ještě na tom nejsem tak, jako chudáci-sousedi, kteří si za velký peníz nechali koupelnu a WC udělat opravdu nádherně, přestavět, obložit, vrazili do úpravy hodně peněz - a najednou si to mají sami vybourat a pak zase nechat znovu dát zpět. Nehledě na to, že opravy jsou většinou složitější než sama stavba, a kdo ví, jestli vždy seženou to stejné, co tam bylo? Stoprocentně, že je to přijde víc než mne, která už jednou investovala "patnáct stovek".

 

 

 

 

Samozřejmě, že všude jinde, asi můžu napsat, že absolutně všude jinde, se tyhle opravy hradí z fondu oprav, protože proč by se pak každý měsíc na toto konto vybíral tak tučný peníz? U nás to je ale jinak, protože náš panelák dostal v roce 2014, v každoroční soutěži, cenu "Miss Sympatie Jižního Města".  (vau, původně tu trčelo tvrdý "y", to byla nechtěná legrace... i když - ta drahá legrace byla vlastně taky nechtěná :D)

 

 

 

A to získat - holt něco stálo. Jen tak namátkou: máme ojedinělé obložení - gabiony - určitě jsme jediný panelák na světě, který se může něčím podobným pochlubit.  Máme atypický vchod - kdopak má takhle zvláštně sešikmený vchod? Sice z něj i šišatě teče, schody jsou už dozelena, jak mechovatí, také se drolí a drolí, ale - je to extra. Všude na schodištích je kvalitně vymalováno -  zdi jsou hlaďoučké - však jsou také vyglančeny perlinkou; hodně práce i materiálu na tom dělníci nechali. A celé přízemí je obloženo keramikou. Že je tam i za sluníčka tma jak "tam, kde slunce nesvítí", toho už si nikdo nevšiml, když se vybíral výherce soutěže.

 

 


 

Co na tom, že plno lidí bylo následně vykradeno, protože po těch sítích se dovnitř dostane i malé dítě.

Ano, měla jsem taky tu čest být vzápětí vykradena, a navíc, nic pojišťovna nehradila.

Máme plastová okna, což není žádné zabezpečení, a ten přístup k nim. Páni policajti jen kroutili hlavou, jak se něco podobného mohlo udělat...

 

 

Na lodžiích je velmi drahé nerezové zábradlí. Smůla je, že byl ihned vydán přísný zákaz pěstování květin, ano, na lodžiích se nesmí nikam nic pověsit, natož pěstovat u zábradlí; a už vůbec ne, takové ty zavěšené truhlíky.  Nesmí se na zeď přidělávat sušáky na prádlo, teploměry, obrázky, jakékoliv předměty, nesmí se o zeď nic opírat. Atd. atd. Dlouhý seznam zákazů jsme dostali písemně. 

 

 


 

Nebo, jen si to představte - ten zadní vchod: byl sice původně vydlážen stejně, jako to mají sousedi, a to že velice bytelně a kvalitně, ale do architektonické vize se to nehodilo, takže na tom dělníci  nejprve oddělali několik sbíječek, a nakonec museli přivézt něco speciálního, co by tu nevhodnou cestu vymlátilo, aby se tam následně mohla dát ta plánovaná správná dlažba.

 

 

 

 

 

 


Gabionové obložení bylo nesmírně drahé - a jak se u nás bydlící odborníci nechali slyšet, hodně to zatížilo základy, ale na ně nikdo zřetel nebral. Mnoho stálo to nerezové zábradlí.. Jo, sešlo se toho hodně. Víte, ono to bylo tak, že se na shromáždění odhlasovala "rekonstrukce domu", a pak už "děj se vůle Páně". Mimo to, co jsme měli na fondu oprav (a že toho za ta léta nebylo málo)  jsme si vzali půjčku dvanáct milionů, kterou nyní budou splácet ještě vnoučata. 

 

 

 

Po předchozích neshodách z vedení SVJ odešli původní členové, odešla i kontrolní komise. Zvolili se noví... Jo, párkrát jsme dali dohromady partu, šli hlavou proti zdi, i podali trestní oznámení, ale - vždy to dopadlo přesně tak, jako když jdete hlavou proti zdi. 

 

Architektem a pracovním dozorem byl zvolen bratr paní předsedkyně SVJ.

Ta pak, po skončení rekonstrukce, dostala od SVJ odměnu 50 tisíc.

Ano - bydlíme v Miss Sympatii Jižního Města 2014".  

 

d@niela



 

 

Komentáře (4)add feed
... : doktor
Danielko proč jste si takové řešení zvolili.SVJ musí tak velký peníz a tak velký zásah do bytového domu odsouhlasit vlastníci na schůzi.Shromáždění vlastníků je vrcholný orgán a nikoliv jen nějaký předseda.Na fotky zírám jak slimák z jara.Neuvěřitelné.Ahoj a i tak bezva den.
říjen 18, 2019 12:21
... : d@niela
Milej doktůrku, všechno bylo "regulérně" odhlasovaný... My si to sami odsouhlasili, tedy přítomní bydlíci, ale nikdo nevěděl, co z toho fakticky vyleze a JAK to bude drahý. a jaký kolem toho budou zákazy a příkazy a nařízení...
A navíc, ty vady, ty nenapravitelný vady...
říjen 18, 2019 13:40
... : andrea
Ono to na první pohled špatně zase nevypadá, ale proč se tolik peněz dá zbytečně na "olemování paneláku", když máte starou rozbitou kanalizaci? Je jasný, že tenhle úžasný nápad teď už musíte zaplatit.
A jako "trest" za to, že jste se včas a hlavně všichni nezajímali, teď budete ještě platit tu kanalizaci. Myslím, že ti, co jim to budou bourat, zaplatí možná dva - až třikrát víc...

Hele, to mi fakt hlava nebere. A zase jste si to všichni odhlasovali...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 18, 2019 16:44
... : doktor
Jojojo Dani byla to na vás habaďůra.Je mi smutno.
říjen 20, 2019 12:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]