O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

EKO-AKCE - JEN HOUŠŤ!!! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 říjen 2019
Naše dcera se právě vrátila z té bláznivé záškolácké eko-akce. A hodně naštvaná, jelikož jsme ji tentokráte - už v zájmu ochrany klimatu - nevyzvedli a nechali ji, aby se trmácela domů sama, a víc než hodinu vlakem a autobusem. U poněkud suchého, ale zaručeně veganského sójového koláče (jen pro ni, my, staří a neekologičtí zabedněnci, jsme měli klasické vepřo knedlo zelo), došlo k velkému překvapení.

 

 

 

 

 

 

Sdělili jsme jí totiž, že od zítra bude jezdit do školy autobusem. Autobus sice jezdí jednou za hodinu, a ona tak bude ve škole o hodinu dřív - ale za dobrý pocit, že šetří planetu, když ji nebudeme zbytečně vozit autem, to přece stojí!  

 

Pak jsme jí ještě navrhli, aby místo autobusu jezdila na kole, ale to odmítla. Je to prý u nás hornaté se spoustou stoupání a kromě toho prý bude brzo zima. Pak se ale s jiskrou naděje zeptala, že snad by bylo super, kdyby k Vánocům dostala elektrické kolo. Na můj otcovský údiv: “Vánoce? To je přeci naprosto neekologické! Všechna ta barevná světla a CO2, které vzniká při hoření svíček”, se dostavil první pre-pubertální protest, který se až moc podobal trucování z období jejího druhého až třetího roku života.

 

A jak jako elektrické kolo? Copak naše holčička ještě neviděla, jak dopadá krajina v místech, kde se ze země získává ta vzácná hornina potřebná pro akumulátory?

 

Teď sedí u sebe nahoře v pokojíčku při osmi stupních. Naše ekologické svědomí nám totiž ode dneška už nedovoluje v jejím pokoji zbytečně topit. (Pravděpodobně si tam alespoň prsty zahřívá ťukáním SMS o svých “nenáviděných a tak trapných rodičích”, které posílá svým kamarádkám přes iPhone.)

A taky jsme jí oznámili, že jí mobil úderem 19. hodiny sebereme. Je totiž nezodpovědné plýtvat elektrickým proudem pro nějaké zbytečné konverzace a zadruhé – ještě jednou jsem to podrobně rozvedl - ta těžba lithia a ekologické důsledky…

 

Jejím protestům proti tomuto vyvlastnění jsme s klidným hlasem oponovali, že iPhone buď obratem darujeme hladovějícím dětem v Africe, nebo prodáme, a výtěžek dáme na ochranu deštných pralesů v Jižní Americe.

 

 

Výsledek obrázku pro školačka před sto lety

Nicméně pořádně veselo teprve bude od pondělka: To vyměníme její krásné oblečení za jutu, vlnu a oděvy z lněné tkaniny. Její Nike boty s plastovou podrážkou budou důsledně nahrazeny přírodními holandskými dřeváky (sehnal jsem je čirou náhodou v jednom bazaru).

Pokud se pak stále ještě bude vztekat, má dvě možnosti:

1) konečně pochopit, jakým ekofašistům bez mozku naletěla...

2) nebo konečně pochopit, jakým ekofašistům bez mozku naletěla!

 

 

Takže ti děkujeme, Gréto. Inspirovala jsi nás v otázkách výchovy tak, jak to doposud nikdo nedokázal. Mj. maminka a já jsme právě volali nahoru na dcerku: “Kočičko naše, my si sjedeme teď do mekáče. Ty máš v ledničce připravený super veganský řepný mls.”

 

 

Doufáme, že než se k večeru vrátíme,  ten zoufalý řev ustane.

 

Zdroj:  úžasně vtipný český internet

 

 

 

Komentáře (15)add feed
... : NČ
Jak jste se mohli odvážit? Ukradli jste jí její sny a její dětství!
říjen 15, 2019 04:54
... : mamča
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 15, 2019 06:49
... : *deeres*
Já to říkám pořád, ani nemusí jít do takových extrémů. Stačilo by dětičkám sebrat jejich elektronická udělátka a ono by je to blbnutí rychle přešlo.
říjen 15, 2019 09:17
... : Mikin4
Tak jsme se zasmali a pred napsanim dalsich clanku se snad autor vzdela aspon v takovych drobnostech jako je ohmuv zakon. Aby diteti nevycital i tech par wattu ktere potrebuje k nabijeni iPhone.
Decka se maji vzdelavat a ne demagogicky oblbovat. Zvlaste kdyz se namisto chlastu, drog a video her zajimaji o zivotni prostredi.
říjen 15, 2019 19:29
... : Pepa K.
Mikin4 "Decka se maji vzdelavat a ne demagogicky oblbovat.
No tu Grétu demagogicky pěkně zblbli, zneužili, to co říká není získané jejím vzděláním.
říjen 16, 2019 00:22
... : Fox
@Mikin4 - A ten iPhone se zcela ekologicky narodil, nikdo ho nemusel s vynaložením energie a různých více či méně toxických materiálů vyrobit, že? A ještě ekologičtěji, až doslouží, se sám rozloží někde na kompostu... To by mělo totiž být také součástí toho vzdělání...
říjen 16, 2019 13:28
... : Mikin4
Greticka je proste takovej symbol boje za dobrou vec. Mozna by byl lepsi treba tucnak, nebo medved. Tem by nejruznejsi rozumbradove snad tak zurive nenadavali. Ale jinak - holka umi dobre anglicky a cituje zavery vedcu, coz se me zda docela rozumne.
Rozdil mezi energetickou narocnosti vyroby lokomotivy a iPhonu vysvetlovat nebudu, takovej misionar zase nejsem.
říjen 16, 2019 16:12
... : Bara
Kdyz uz se z ni stal symbol za dobrou vec, tak by mela razantne odsoudit kaceni pralesu. To je velky problem, ktery nici nasi planetu, mela by ty aktivisty a politici, kteri ji ve stoje aplauduji a dokonce ji chteli dat nobelovu cenu, navodit timto smerem. Vsichni to vedi, mluvi se o tom roky, jenze se to deje a stale ve vetsi rychlosti, velke koncerny potrebuji palmovy olej, je v tom hodne penez a tak to odnese sklenikovy efekt. U nas v NL za to muzou zemedelci, produkuji moc hnoje a kravy prdi metan…..…...i kdyz na kazdem sprochu, pravdy trochu...….
říjen 16, 2019 19:52
... : andrea
Greticka bude brzy tucnak, neboj, Mikine4.
Ano, je uzasny, ze se naucila cizi jazyk a umi dokonce i precist, co ma na papiru vytisknuto.
Vivat Greta!
Kdyz si uvedomim, ze hodne deti na zapad od nas uz temer neumi psat, davno ctou jen sms, tak uznavam, ze Greta ma pravo na Nobelovu cenu. Kde se to v ni bere, v tom detatku?
smilies/grin.gif
říjen 16, 2019 23:47
... : Mikin4
Ja bych rek Andreo, ze si tu nobelovku zaslouzi opravdu vic ten Habesan. Co se ovsem te sestnacilete, postizene holky tyce, anglicky umi fakt dobre, zavery klimatologu ma taky nastudovane na jednicku a v treba v poradu Trevora Noah odpovidla dobre a s humorem. Chtel bych videt, jak by si pocinala vetsina jejich kritiku. smilies/wink.gif
--------------------------
Co se neznameho autora clanku tyce, doufejme ze se mu jeho pece jednoho dne nevrati a ze ho jeho ditko neumisti do ekologickeho domova duchodcu, kde bude starecek bydlet ve vojenskem stanu, oblekat se do jutoveho pytle, kakat do latriny a zrat misku otrub denne.
smilies/grin.gif
říjen 17, 2019 04:26
... : *deeres*
Za celou dobu ve Švédsku jsem nenarazil ani na jednoho Švéda nebo Švédku, kteří by neuměli skutečně DOKONALE anglicky! Švédové jednak hodně cestují, ale hlavně prý švédská televize nezná dabing! Drtivá většina filmů, seriálů atd. je vysílána v originále jen s titulky.

https://jazykove.fairlist.cz/2013/04/svedsko-zeme-anglictiny/

Tak proto i Greta mluví skvěle anglicky, čučí na TV programy a podporou je i to, že jako druhý jazyk ve škole tu angličtinu mají povinnou už od útlého věku.
Stejný fenomén se vyskytl i v generacích v ČSSR, či ČSFR, které vyrostly za socíku, to šly povinně v TV slovenské filmy každé pondělí a i spousty bezvadných detektivek se vydávaly v Košicích, tedy slovensky. Mladší generace už Slovákům nerozumí.

Článek je vtipný, dohnaný ad absurdum, kritika od tebe sedí, když sám bydlíš v zemljance.
říjen 17, 2019 07:51
... : doktor
Vážení rodiče gratuluju !!!!!!!!!!!!!§
říjen 17, 2019 12:44
... : Mikin4
Well, rozdil mezi svedstinou a anglictinou je ponekud vetsi, nez rozdil mezi dvema navzajem nejblizsimi slovanskymi jazyky. Ale ano, Svedove umi anglicky dobre.
To ze se namisto svetoveho jazyku #1 vyucovala za zlocinneho komunistickeho rezimu rustina, to je jen dalsi tragedii sovetske okupace.
A to ze obet zvrhleho rezimu preklada vyraz "log house" (dum postaveny z klad) jako "zemljanka" je toho dusledek. Anebo zavist internetoveho anonyma, co ja vim? smilies/wink.gif
říjen 17, 2019 18:40
... : NČ
Kuřimská causa: "Hlavní postava - Barbora Škrlová (43), která mátla Česko jako třináctiletá Anička a později stejně starý Adam. Za podílení se na mučení bratrů dostala pět let..."
říjen 18, 2019 07:37
... : *deeres*
Jo, tak pardon, já si spletla zemljanku s pastouškou. Za to ale může socialistické školství. smilies/grin.gif
říjen 18, 2019 15:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]