O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSOU OD SEBE VÍC JAK DESET LET... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 říjen 2019
Když ho poprvé potkala, věděla, že tohle je ten pravý muž pro ni. Přitahoval ji nejen fyzicky, ale dostal ji svou galantností a rozhledem. Jenže - svět jejich lásce rozhodně nefandil. Rodiče byli absolutně proti, kamarádky a kamarádi ji zrazovali. Její milovaný byl totiž o 38 let starší než ona…

 

 

 

Říká se, že když má člověk někoho rád, věkový rozdíl nevnímá. Společnost je v tomto ohledu rozdělena zhruba půl napůl. Jedni tvrdí, že věkový rozdíl překážkou ve vztahu být může, druzí říkají opak – věk nehraje žádnou roli, záleží na toleranci. V období zamilovanosti věkový rozdíl mezi partnery není překážkou, problémy mohou začít až v okamžiku, kdy uplyne několik let a jeden z partnerů tomu druhému přestane stačit. A je jedno, zda je ten starší muž, nebo žena. Pohlaví v tomto směru nehraje roli.

 

Související obrázekZatímco starší partneři začnou vyhledávat soukromí a touží po klidu, mladší postrádají společnost a prahnou po adrenalinu apod. Starší muži obvykle už nechtějí žádné děti a příliš mladí muži se zase na roli otce ještě necítí. Ženy se tak velmi snadno dostávají do úzkých. Jejich biologický čas je značně omezený a není vůbec výjimečné, že kvůli příliš velkému věkovému rozdílu partnera svůj čas stát se matkou promeškají.

 

Páry, kde od sebe muže a ženu dělí velký věkový rozdíl, dnes potkáváme čím dál častěji a rozhodně to není jen záležitost showbyznysu. Nejdřív jsme si začali všímat starších mužů, kteří se objevovali po boku výrazně mladších žen, dnes to funguje i opačně.

 

Starší ženy si nacházejí mladší muže, i když zatím nejde o nijak typický trend. Čím to? Dnešní doba stírá výrazné rozdíly mezi mužským a ženským sexuálním chováním. Už to dávno nejsou jen muži, kteří vyvíjejí sexuální aktivitu, i to je nejspíš jeden z důvodů.

 

 

A nahrává tomu i fakt, že lidé žijí rychleji, dynamicky a věk už není tím hlavním, po čem dva pátrají, když se seznamují. Mimochodem - krátký pohled do historie: není to tak dávno, co ve středních a vyšších vrstvách společnosti bylo naprosto běžné, že se muž ženil až v okamžiku, kdy měl vystudovanou školu a několik let pracoval, aby mohl dobře zajistit budoucí rodinu. Vezmeme-li v úvahu, že v té době mu bylo kolem třiceti či pětatřiceti, zatímco jeho snoubenka sotva oslavila dvacetiny, je to deset až patnáct let věkového rozdílu. Aby manželství uzavřela zhruba stejně stará dvojice, to se ve společnosti objevilo až ve druhé polovině minulého století.

 

A jak manželství – obecně - udržet? Zatímco před svatbou se ještě partneři snaží a o vztah pečují – samozřejmě ne vždy – po svatbě s tímto úsilím přestanou. Ale páry, jimž vztah – i bez zákonného posvěcení sňatkem – funguje mnoho let, se této chyby nedopouštějí. Chodí na rande i poté, co spolu dávno překonali období zamilovanosti či svatebního nadšení. A právě pravidelné schůzky partnerů jsou tím, co oživuje a podporuje jejich vztah.

 

Jaký máte názor či zkušenosti s větším věkovým rozdílem?

 

d@niela

 

 

 
Komentáře (3)add feed
... : Josef Kouba
Mezi manželskými páry v mém okruhu známých v počtu, plus - mínus 50,  je jen jeden pár s asi 20 letým věkovým rozdílem. Neznám je až tak osobně, ale chovají se k sobě hezky. (přivdala se do Kanady)
Problém velkého věkového rozdílu, je v životní zkušenosti a chápání jeden druhého.  Chlap bydlí vlastně s dcerkou. A opačně si to ani neumím představit.
Pokud to porovnám s temperamentem  o šest let mladší manželky ve všech aspektech a  při představě, že by byla o 20 let mladší, tak bych byl již dávno pod drnem, neboť manželské hrátky ubraly trochu na plynu až okolo jejího věku pětapadesát.  
říjen 15, 2019 06:16
... : mia I
já jsem v mládí měla věkově stejně staré kluky, první manžel byl o 3 roky starší, mně bylo 18 a jemu 21 let , když jsme se brali. Podle toho to dopadlo, jak to dopadlo. Dva nevyzrálí jedinci, sami ještě děti, měli dítě.
Potom už mi imponovali spíš muži starší, cítila jsem, že jsou vyzrálejší, cítila jsem z nich větší jistotu, zkušenosti ve všech směrech, úplně ve všech. smilies/wink.gif Svým způsobem jsem u staršího muže nacházela to, co mi nebyl schopen dát vlastní otec - pocit jistoty, bezpečí. Bohužel ten, se kterým jsem strávila 1,5 roku byl příliš velký šetřílek a proto jsem volila rozchod a následně svého druhého manžela.

Bohužel léta utečou a pokud si člověk začne s výrazně starším mužem , musí počítat, že jeho fyzička (není to pravidlem, ale je to ve většině případů tak) bude s přibývajícími léty horší. Pak třeba taková žena trochu závidí kamarádkám věkově přiměřeného muže, který má ještě sílu, chuť leccos podnikat. Ale jak píšu, není to pravidlem, je to případ od případu.

Co se týká opaku , starší žena , mladší muž, tak to jsem pro sebe vždycky kategoricky zavrhovala. Byla to spíš otázka mého sebevědomí. Dnes už se na to dívám jinak. Myslím, že věkový rozdíl není to nejpodstatnější pro vztah dvou lidí. Podstatné je, aby byli partneři naladěni na stejnou vlnu, souzněli, milovali se a pak ruku v ruce s láskou jde i tolerance, trpělivost, odpuštění.
říjen 15, 2019 08:08
... : doktor
Jsem konzervativní a z toho pramení i mé názory.Osobně bych toleroval rozdíl deset let.
říjen 17, 2019 12:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]