O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HRAJETE ŠACHY? POZOR - NOVÁ PRAVIDLA! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 říjen 2019
Jedna z nejpopulárnějších deskových her na světě již brzy změní svá pravidla. Díky stále silící ženské lobby se figurka dámy stane ve hře stejně důležitou jako figurka krále. Změnu pravidel již brzy oficiálně schválí Mezinárodní šachová unie. Šachy jsou staré více než 1300 let, a od začátku byla nejdůležitější figurka král. Podle některých bojovníků za genderovou rovnost však takovéto rozdělení není korektní a jde o sexismus.

 

 

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro šachová dáma “Šachy byly vynalezeny v dobách, kdy světu vládli muži, a ženy byly vnímány jen a pouze jako sexuální objekty a otroci v domácnosti, kteří jen vaří, perou a uklízí. V civilizované společnosti ale ženy takovouto roli už nehrají a jsou rovny mužům. Dokonce je i předčívají, protože muži jsou nadržení primitivové. Je proto naprosto nepřípustné, aby byl král výše postavený než královna,” sdělila naší redakci Milena Frigid Raschple, předsedkyně České ženské nadřazené ligy.

 

S tvrzením paní Frigid Raschple však důrazně nesouhlasí její protipól. “Nic se nezměnilo. Ženy si to nechtějí přiznat, ale pořád jsou to jen sexuální objekty a uklízečky,” odsekl Stojan Jakotych, zakladatel České mužské unie, která byla před půl rokem soudně zrušena kvůli rasismu, sexismu a fašismu.

 

Na nová pravidla se můžeme podle dostupných informací těšit už od příštího roku, kdy do obchodů přijdou nové a upravené šachy, ve kterých bude královna stejně důležitá jako král. Přibudou dokonce i některé nové tahy. Hráč či hráčka budou mít kupříkladu možnost vzít figurku královny a opustit s ní šachovnici, kde bude královna jako každá silná a svobodná žena moci začít budovat kariéru. Některé figurky pak úplně zmizí a budou nahrazeny jinými. Například místo osmi pěšců budeme mít pěšce pouze čtyři. Zbylé čtyři pak nahradí pěškyně. Místo dvou jezdců bude jezdec a jezdkyně. To samé platí i pro střelce.

 

Nové figurky zákonitě přinášejí i nová pravidla. Mužské figurky budou moci likvidovat pouze figurky mužské, nikoliv figurky ženské. Nasilí proti ženám je totiž velice zavrženíhodná věc. Ženské figurky naproti tomu mohou likvidovat jak figurky ženské, tak i mužské.

 

Staré šachy bude muset každý občan povinně odevzdat na nejbližším městském úřadě, kde příslušní pracovníci šachy se starými pravidly nahází na hromadu a následně spálí, abychom se jednou provždy zbavili tohoto symbolu ženské podřadnosti. Neodevdání starých šachů bude podle nového zákona bráno jako trestný čin.

 

FRAU MÍCA,

zaručené zprávy převzaté

z dobře informovaného webu

 

 

 

 

Komentáře (8)add feed
... : NČ
A jak to bude Dámou? (hrával jsem i žravou). A co Člověče? Budou ještě přípustní pindíci?
říjen 10, 2019 05:29
... : mamča
NČ : Kromě Dámy budou i Páni. Stejně jako na veřejných záchodcích. Pak ještě možná nějaká další hra pro genderově neukotvené jedince.
říjen 10, 2019 06:26
... : NČ
Jenomže, jestli to bude, Mamčo, stačit. Sem kdesi vyčetl, že už existuje víc než 30 různejch pohlaví.
říjen 10, 2019 06:39
... : Markéta Boubelka
Jsem pro jména pindíci a pindice, věž a věžour, střelec a střelka... :-)
No, ono už to,že zde bojují černé a bílé figurky je podezřelé!!! Co chudáci žlutí a i jinak barevní? Určitě se cítí odstrčeně smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
říjen 10, 2019 07:17
... : Inka
já ty dženderovce nenáááávidíííím ...je to proti PŘÍRODĚ! A šachy hraju a ráda!
říjen 10, 2019 10:47
... : *deeres*
Tak moment, jaká pohlaví? Figurky musí být pohlavně neutrální a všechny v rámci džendru mít stejnou barvu. Takže bezpohlavní zrůdičky,nejlépe neutrální špinavě šedivé barvy.
Podle firmy Mattel začal prý právě zhruba před dvěma lety mezi dětmi sílit sklon vnímat svět neutrálně, ať už z hlediska pohlaví, kultury nebo etnicity.A proto svojí nabídkou vyšel dětičkám vstříc.

Kdopak to prckům asi nasadil do hlaviček, že by korektní výchova?
říjen 10, 2019 11:17
... : doktor
Hahaha,pobavil jsem se hezky napsanému,ale běhá mi mráz po těle,vždyť takové názory jsou stále častější a raschplí i rašpliček je stále víc a víc a nerudovsky " co s tím " šachisté?
říjen 11, 2019 12:25
... : NČ
No fakt je, Deer, že ač jsem si to nikdy neuvědomil, otevřela´s mi oči a předvedla´s mi hrůzné rasistické souvislosti.
Je vůbec možný, aby bílí byli proti černým? A když už i to projde, je vůbec možný, dávat bílým přednost prvního tahu??? Jsem z tý rasistický hrůzy zcela zděšenej.
A co když někdo řekne "trefa do černého"? Strašný!!!! Nebo "černý "pasažér". Děsivej rasizmus!!!
říjen 13, 2019 11:31
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]