O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČAPÁK ODLÉTÁ DO TEPLÝCH KRAJIN PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 září 2019
Tak zrovna poslouchám z TV "zásadní vyjádření" všech možných, tzv. "demokratických", politiků k Čapímu hnízdu. Všechno na jedno brdo: "Jednání A. Babiše sice nebylo trestné, ale bylo účelové." Tak mě zrovna napadá, že i já jednám často sice netrestně, ale zato účelově. Měl bych se stydět! Např. když je v akci Kozel za 8.90 Kč, tak účelově nakoupím hned tři basy po dvaceti, i když vím, že je na ex nevychlastám. Kupuju je tedy účelově a jen proto, abych za tejden totéž nekupoval po 16.90 Kč.

 

 

 

 

 

Sice mi nikdo nevysvětlil, co je na účelovym jednání špatnýho, ale určitě něco jo, když to budí takový pohoršení "demokratů" i pirátů.

 

Takovejch účelovejch věcí je hafo. A právě, aby se "účelovkám", typu Čapí hnízdo, zabránilo, byl stanovenej zákonnej termín, že při pořízení čehokoliv z dotací, nesmí po dobu 5 let onen majetek, pořízenej s podílem dotací, změnit majitele. Zákon stanovil 5 let, aby se lehce nenabylo a vzápětí neprodalo. A Babiš tedy zákon dodržel. Teprve po uplynutí lhůty 5 let pojal Čapáka do vlastnictví Agrofertu.

 

Byla to "účelovka"? Samozřejmě, že byla, votom přeci žádná, to z toho čumí, jak péro z gauče! Byl porušenej zákon?  No nebyl. Ochranná 5ti letá lhůta byla dodržená. Tak voco teda jde? No, nejde přeci o nic jinýho, než o 30% Babišových voličů, díky nimž Babiš odstavil od koryt dosavadní tzv. "demokratický" strany, který donedávna žily v domnění, že ty koryta, který si mezi sebou už dávno rozdělily rovným dílem "pravice - levice", že ty koryta mají navěky. 
Tohle všechno je logický a pochopitelný. Každej dělá, co může a každej vepř si svý plný koryto chrání. 

 

Jen mi vadí, že policejní vyšetřování trvalo asi 4 roky. Kolik stojí hodina činnosti jednoho vyšetřovatele, to fakt nevím, taky nevím, kolik lidí a kolik hodin se na tom všem podílelo. Asi se moc nemýlím, když to odhadnu v řádu milionů korun. A výsledek? No tak na ten se mě klidně mohli zeptat už před třema rokama, kdyby mi dali do ruky datovaný a podepsaný papíry o převodech, smlouvy, výpisy z katastrů .... Zvládl bych to tak cca do dvou týdnů, se závěrem: "Jednoznačně účelový, ale vše přesně podle zákonů". Nějaký jalový KECY, že to mohl Babiš zaplatit sám, že se zaručil za bankovní úvěr svý rodiny, že se chodil koukat na stavbu, jsou jen jalový kecy. Když někdo z rodiny něco staví (podniká), je celkem logický, že se celá rodina zajímá a že ten nejzkušenější radí a pomáhá, angažuje se. To je trestný?

 


 

 

Jistě, ještě nevím, jaký stanovisko vyjde od nejvyšších státních zástupců, ale neřekl bych, že může bejt jiný, než jaký už vyšlo. Zaprvé jsem přesvědčenej, že už to mají společně dávno probraný (nějaký kecy, že se vůbec nesmějí zajímat a ptát, mluvit spolu o tom, jsou jen kecy) a zadruhý, nesouhlasným stanoviskem by přímo znevěrohodnili veškerou činnost svých podřízených. Tomu nevěřím.


Co budou vyřvávat 16. 11. nedoučenej farář Minář a jeho náhončí u pomníčku studenta Šmída, když už nebudeme mít trestně stíhanýho premiéra, to netuším.

Třeba Minář zase něco roztrhá, jak je jeho zvykem.

NČ,

politický komentátor

 

 

 

 

 

Komentáře (64)add feed
... : mamča
Též se chovám účelově. Zřejmě to bude brzy trestné, jen co to termoparta protlačí do zákonů.
A co bude nedoučenej farář trhat 16. listopadu, je mi fuk. Svoje posluchače má, nehodlám mu dělat kompars.
září 20, 2019 06:29
... : NČ
Když jsem to odpoledne psal, nevěděl jsem, co večer prezident řekne. A docela mě to zaskočilo.
Důvod jeho prohlášení mi není jasnej. Takový věci se přeci nevzkazujou předem, přes televizi. Buď měl mlčet, anebo rovnou říct, že Čapáka už s konečnou platností zastavil (třeba se spolupodpisem vládou pověřený ministryně, aby to nevypadalo tak blbě, jako kdyby to spolupodepsal Andrej)!
Ale oznámit měl hotovou věc, např. zrovna já bych takový oznámení rád přivítal. Ovšem tenhle způsob, ten se mi teda pranic nelíbí.
září 20, 2019 07:07
... : mila1
A nenapadlo Tě, NČ, že to prezident řekl proto, aby Babiše ponížil? Prezidentovi se hodilo celé Čapí hnizdo k tomu, aby měl na premiéra páky. Teď už to vypadalo, že je ztratí, protože dva státní zástupci trestní stíhání zastavili, tak vypochodoval s tímhle prohlášením a tím to Babišovi zase zavařil, protože jestli doposavad něco na kauze smrdělo, tak teď už všechno.
září 20, 2019 07:38
... : Mikin4
Abych pravdu rekl, me Babis ze zacatku ani tak moc nevadil. Zeman ano. Ty ruske penize a podrazy diky kterym zabodoval v prvnich volbach by snad mely vadit kazdemu. Jeho sluzba Rusku a Cine taky...
Naproti tomu, nad Babisovym byvalym clenstvim ve zlocinecke organizaci zvane KSČ jsem byl ochoten i ocko zamhouriti. Vzdyt co se tam jen vystridalo lidi (i kdyz to ted nikdo v diskusich neprizna). To se sluzbou v STB to bylo horsi. Ale co, treba tam jen delal nastenkare. smilies/smiley.gif
Zhrozil jsem se az ve chvili, kdy ten rytir bez bazne a hany koupil dva nejvetsi deniky. To by si politik demokraticke zeme proste nemel dovolit. V zadnem pripade ne. No a pak to pokracovalo zazracnym nabyvanim majetku diky podivnym zakonum a regulacim, ktere jakoby nahodou sly na ruku jeho byznysum. To neni zadna nevinna kulisarna, to je zlodejna. No a vymena ministra spravedlnosti v dobe vysetrovani clovekem, ktery je vysetrovan? smilies/tongue.gif Vcerejsi Zemanovo prohlaseni byla jen tresinka na dortu. Potvrzeni zla.
Doufam, ze uz vam tam brzy nastoupi nova generace, protoze tyhle stare struktury by ... (autocenzura). smilies/smiley.gif
září 20, 2019 07:38
... : mila1
Ze všech těch komentářů, které se k Čapímu hnízdu vyrojily, mne zaujaly dva - Faltýnkovo prohlášení, že "dotace na Čapí hnízdo byla pod Babišovou rozlišovací schopností" - o to víc chápu, jak Babiše celá ta kauza štvala, protože vedle dalších machinací, které v životě udělal, tohle byla marginálie.

A druhý - komentář Klimeše - "Pokud ČR není schopna zjistit, zda malý či střední podnik je opravdu malým či středním podnikem a velkopodnikatelé se mohou nabourávat do eurodotací pro malé, měl by Brusel dál posílat eura do ČR?"

Takže příznivci Babiše se mohou radovat, jak to pěkně dopadlo a jak Babiš vyzrál na EU, ale obávám se, že to značně ovlivní zasílání dotací na "malé či střední podniky", když se ukázalo,že Babišův podvod (a i Šaroch ho nazývá podvodem) není trestním činem (podle zákonů České republiky).
září 20, 2019 08:13
... : *deeres*
Podle ředitele vyšetřovatelů OLAF je pozitivním výsledkem práce úřadu, že na stavbu farmy nakonec nebyly použity evropské peníze.

Více na https://www.e15.cz/zahranicni/olaf-stihani-babise-je-v-ceskych-rukou-na-capi-hnizdo-nebyly-pouzity-penize-z-eu-1362024
září 20, 2019 09:46
... : *deeres*
Však Babišovi bude brzy zatnut tipec. Stačí si poslechnout rozhovor Ivana Havla s Čestmírem Strakatým. Najdete v Reflexu. Úsudek si udělejte sami.

Otázka rozhodování u voleb je prý principielní vada demokracie. „Demokracie je příliš demokratická,“ říká Havel s tím, že je vadou, že každý má stejná práva. K volbám by se měl podle něj dostat jen ten, kdo by prošel určitou zkouškou či testem. Jako ideální by pak viděl test „poctivého zájmu o budoucnost“ či „potlačení vlastního ega“.
září 20, 2019 09:58
... : d@niela
Deeres, já osobně politice moc nerozumím, ale mám takový pocit, že kdyby se k volbám měl dostat
" jen ten, kdo by prošel určitou zkouškou či testem. Jako ideální by pak viděl test „poctivého zájmu o budoucnost“ či „potlačení vlastního ega“.",

tak nevím nevím, to bychom měli asi brzo ve vládě jen samá batolata.
Najít dnes člověka, který půjde se zcela čestnými úmysly do vlády, bude čistý, žádnou předchozí špínou nezasažený...

Nemluvíme náhodou o nějaké pohádkové bytosti?
září 20, 2019 10:56
... : *deeres*
Dani, jaká batolata. Ivan Havel je jasný elitář. Prošel by jenom ten,kdo bude mít správný názor.
Havel nemluví o politicích, on mluví o voličích.
Má to v hlavě chlapec pěkně semletý "demokracie je moc demokratická", dělá si snad srandu? Co by asi tak chtěl? Nejspíš vládu jedné strany, tak to už jsme měli.
Čistému vše čisté, ale byl to zrovna on (respektive jeho žena), kdo se s bráchou tahal o majetek. Kvůli Lucerně rodina skončila u soudu.
Proč asi STAN lobuje za to, aby volební právo bylo už od 16 let. Podle posledních průzkumů je jasné, že mladí už hezky podlehli propagandě, cpou to do nich horem spodem. Nestačí ČT a ČRo, "neziskovky" chodí děti a mladé lidi školit ve správném názoru už od MŠ.
září 20, 2019 11:17
... : NČ
Nojo. Zase se i tady střídají příznivci a nepříznivci. Já jsem Čapáka od začátku bral, jako hon na Babiše, kterej nemůže dopadnout jinak, než zproštěním. Stejně, jako korunový dluhopisy, který se ani k vyšetřování nedostaly. I Olafa jsem pečlivě pročetl a nebylo tam, kromě pár obecnejch žvástů "lze usuzovat; mohlo by se též jednat o ...", nebylo tam nic, ať si pirát Michálek kecá svý pindy jak chce. Blbý je, že na jeho pindy zabírá dost lidí, kteří Olafa sice neviděli ani zdálky, ale věřej "přece by si to Michálek nevycucal z prstu". No, a on vycucal, ale oni věřej.
Včerejšímu prezidentovu prohlášení nerozumím, to už píšu vejš. Určitě mi to nevypadá jako "ponížení" Babiše, k tomu není důvod a taky ho ničím neponižuje.
Ale když už, tak spíš se mi to jeví jako "ponížení" nejvyššího st. zástupce, kterej dostal přímo k večeři vzkaz, že ať klidně študuje tři měsíce papíry, ale je úplně fuk, jak rozhodne, může si svý rozhodnutí narvat někam. Podle mýho vkusu s tím měl prezident přijít hned v ten nešťastnej pátek třináctýho, nejpozdějc v pondělí, nebo mlčet.
září 20, 2019 13:08
... : mila1
No NČ, kdybysis přečetl začerněný spis Šarocha, tak tam se mluví o podvodu. Ostatně i Olaf o něm mluví. Podvod to je v každém případě, otázkou zůstává, proč to nebylo postoupeno k soudu, aby rozhodl, zda ten podvod je trestný čin nebo ne. A co se týče Michálka, tak ten si z prstu nic nevycucal, to spíš Ty tady píšeš jen to, co se Ti hodí.
A co se týče vyjádření Zemana o abolici, přečti si, co o tom říká Ovčáček. Má velmi "zajímavý" rozhovor na irozhlas.cz. Určitě se v tom najdeš smilies/grin.gif
září 20, 2019 14:09
... : NČ
Ale nemusím s tebou souhlasit, že ne? Ty máš svý kámoše, kterejm věříš. Já zase mám svý oči a uši, kterejm věřím.
Vlastně jsme na tom tedy stejně.
září 20, 2019 14:37
... : *deeres*
Já si myslím, že Zeman si neodpustil zase zašťourat do vosího hnízda. Na výsledku to nic nemění, ale určitě nadzvihl hodně svých "fanoušků". No, mohl si to odpustit, ale sranda muší bejt.
září 20, 2019 16:59
... : *deeres*
Komický na celý věci je to, že abolici nemůže prezident udělit sám. Prezident sice nařizuje, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo,ale je k tomu zapotřebí spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády. Babiš, nebo jeho zástupce by to museli podepsat za souhlasu celé vlády.
Takže od Zemana je to jasné dráždění kobry okovanou botou. smilies/wink.gif
září 20, 2019 17:09
... : mila1
NČ,taky mám oči i uši smilies/cheesy.gif ale na rozdíl od Tebe nevnímám jen to,co se mi hodí, nýbrž se snažím vidět věci z více úhlů. A Tvé zmínce o kámoších nějak nerozumím smilies/grin.gif
září 20, 2019 17:24
... : Mikin4
At se nam to libi nebo ne, zijeme prave v dobe populistickych oligarchu kteri se dali do politiky s tim, ze kdyz zbohatli oni, bude bohata i cela zeme. A bohuzel jim to u spousty lidi prochazi. V Cesku, v Rusku, v Brazilii ba dokonce i ve Spojenych statech. Problem je v tom, ze oligarcha ktery vyuziva sve politicke pozice k tomu aby se chranil pred trestnim stihanim a aby pohadkove rozmnozoval svuj majetek je primym nebezpecim pro demokracii. A ze jeho bohatstvi roste primo na ukor jeho duverivych volicu.
Co se Zemana tyce, je dobre srovnat srovnat jeho prohlaseni ze "Babisovi milost v zadnem pripade neudeli a ze v teto veci nezmeni nazor, protoze by se tim naprosto zesmesnil" s tim co rekl vcera. Jak videt, u svych skutecnych fanousku se ten dobry muz nezesmesni uz vubec nicim. smilies/grin.gif
září 20, 2019 17:50
... : NČ
Kamarádka disidentka
Disidentka a prezidentova známá Marta Chadimová dostala v roce 1995 od Havla milost ještě dříve, než soud mohl rozhodnout, zda padělala listiny, aby se v restituci dostala k nemovitostem ve Strahovském klášteře. Havel jí dal milost údajně z humanitárních důvodů. Prý nebyl přesvědčen o její nevině.

Syn kamarádky
Syn olympioniků Josefa Odložila a Věry Čáslavské dostal čtyři roky vězení za to, že otce smrtelně zranil. Ještě než ale Martin Odložil nastoupil za mříže, prezident mu trest prominul. Havel s Čáslavskou byli dlouholetými přáteli, radila mu na Hradě a dostala od něj státní vyznamenání.

Známý cyklista
Ve svém BMW vjel v roce 1992 cyklokrosařský reprezentant Radomír Šimůnek do protisměru a v protijedoucím autě zabil tři lidi. Spekulovalo se o alkoholu, ten se ale neprokázal. Dostal rok a půl vězení, ale už po pěti měsících mu Havel dal milost.
září 20, 2019 18:22
... : Mikin4
Koukam laska az za hrob. smilies/smiley.gif O udelovani spornych milosti (at uz mlademu Odlozilovi nebo Kajinkovi) snad rec neni. Jde o pana ktery rekl ze to neudela protoze by se "naprosto zesmesnil" a pak... A o to, ze ruka ruku myje v pripade dvou nejvyssich politiku a nejhorsich zlodejen. :-
září 20, 2019 20:34
... : *deeres*
Není milost jako milost, abolice je něco trochu jiného.

"Ještě slovo o takzvaných abolicích, což je zastavení trestního stíhání před vynesením rozsudku. Ano, i takové případy existují. Opět tvoří jen malé procento milostí. Celkem jsem sice už udělil 888 abolic, z toho mi ale 818 předložili ministr spravedlnosti a generální prokurátor v rámci amnestií. V běžném roce se počet abolic pohybuje průměrně kolem deseti. Jsou to případy opět jakýmsi způsobem extrémní. Například, že někdo je nesmyslně dlouho stíhán vazebně, je těžce nemocen a není jiného způsobu, jak mu zachránit život. Samo sebou vždy v těchto případech vítám, když dotyčný nepřijme milost v tom smyslu, že se dožaduje, aby proces byl dovršen a aby bylo zjištěno, zda se provinil či nikoliv. Soud pak vynese výrok o vině, ale nemůže už uložit trest. Celkově bych řekl, že věnuji milostem asi jednu a půl hodiny každý týden nebo každých čtrnáct dní." převzato z on-line rozhovoru 14. března 2001 https://legacy.blisty.cz/art/12397.html

Takže 888 abolic od Havla, 818 mu někdo předhodil a 70 jich udělil z vlastní hlavy. Co to je proti jedný, kdy si Zeman opravdu zašprýmoval. Protože pokud by Babiše opravdu odsoudili, tak už nikdy nebude moci prokázat svojí nevinu.
září 21, 2019 09:36
... : NČ
Ony tyhle milosti a abolice se do dnešní doby a do rozdělení pravomocí institucí moc nehoděj. Tak ať ten nevyučenej farář bojuje za jejich zrušení. Tomu bych i rozuměl, i když docela určitě bych kvůli tomu ze sebe nedělal užitečnýho (neužitečnýho?) debila, cvičenou opici, někde po náměstích.
Asi za dva roky máme volby, tak ať se ten nedomrdlej chudinka uchází o hlasy. Když bude jich bude mít 250 tisíc, třeba i víc, bude mít docela slušnou šanci na slušnej výsledek. Jestli ovšem dokáže jen žvanit, nadávat, pomlouvat do mikrofonu a trhat nějaký papíry (zřejmě na důkaz svý síly), tak je to u mě docela obyčejnej parazit.
září 21, 2019 12:56
... : Mikin4
nevyučenej farář, užitečnýho (neužitečnýho?) debila, cvičenou opici, ten nedomrdlej chudinka, dokáže jen žvanit, nadávat, pomlouvat do mikrofonu, docela obyčejnej parazit. smilies/grin.gif
Me se naopak zamlouva, ze si konecne lidi zacinaji uvedomovat, ze jim par byvalejch komunistu jeste 30 let po ziskani svobody rozkrada zemi a snazi se je zavlect zpet do ruske zadnice. A ze dokazali opakovane zaplnit Vaclavak a nakonec i Letnou.
Palec nahoru! smilies/cool.gif
září 21, 2019 14:19
... : NČ
Dík za palec nahoru. Od tebe bych to skutečně nečekal.
září 21, 2019 16:29
... : mila1
Mně se líbí,jak je NČ vystrašený z Mináře. Proč by mu jinak tak vehementně nadával smilies/wink.gif smilies/smiley.gif Jojo, holt tady budete muset překousnout,že budou další demonstrace. Lidi nejsou hloupí, aby si nechali od Hradu a Babiše namluvit,že podvod na Čapím hnízdě není trestný čin a že tady máme nezávislou justici.
září 21, 2019 17:44
... : Mikin4
Milo, nejspis mu to pripomnelo doby pred 30 lety, kdy ti "neuzitecni debilove a cvicene opice" zazvonili tehdejsim nabobum a Hradnim panum. smilies/grin.gif
září 21, 2019 18:21
... : NČ
Neuvěřitelný. Trapnějc už to fakt neumíte? Ale pro tu zdejší, Danielou vymodlenou pravdu a lásku už to nechám bez odpovědi.
září 21, 2019 18:32
... : Mikin4
Co ti taky jinyho zbyva? Urazis tady uz jen ty. Ale pres to a uplne poprve - palec nahoru! smilies/cool.gif
září 22, 2019 04:58
... : Míša šíša
Jde o pana ktery rekl ze to neudela protoze by se "naprosto zesmesnil" a pak...

A pak co?? Komentuješ a posuzuješ něco, co se vůbec nestalo. Ale chápu, někteří lidé jsou hodně ovlivnitelni a není u nich problém nechat se strhnout k papouškování komentářů k něčemu, k čemuž ani nedošlo. Na kolik týdnů vám tohle téma zase vydrží?
září 22, 2019 05:41
... : NČ
Jo, to máš pravdu. Nic jinýho, než tebe a mílu ignorovat, mi skutečně nezbývá.

Míšo: Já si teda myslím, že v tomhle případě by pro prezidenta sedělo to starý osvědčený "mlčeti - zlato". Proč teprve "zváží" zastavit ten tyjátr až po stanovisku nejvyššího st. zástupce, proč to teda nezastavil ihned po dvou stanoviskách dvou st. zástupců, to jsem nějak nepochopil. No ale proč taky bych měl všechno chápat, žejo.
Milionáři se už nemůžou dočkat svýho majdanu. Majdanista Pečínský nasouká sváteční obrázkový triko přes odpornej, zapařenej, nehorázně špekatej, pupek a už to pojede!!! Lůza si zahuláká a v pondělí v 6:00 zase spořádaně odpíchne na píchačkách příchod do montoven a skladů (ale slovo sklad, to je nepěkný slovo, uvědomělá lůza pracuje v logistických centrech).
září 22, 2019 06:42
... : mila1
Míšo, to myslíš vážně? Podle Tebe prezident neřekl, že v případě, že bude trestní stíhání znovu obnoveno, že dá abolici? To prostě přejdeš tím, že lidi, že si dovolí to okomentovat strčíš do skupiny hodně ovlivnitelných lidí? Nepřipadá Ti to hloupé?
září 22, 2019 08:41
... : Mikin4
Vidim to podobne, Milo.
„Přál bych si, aby byl nevinen a věřím, že je nevinen, protože mi říkal, že je nevinen,“. Tak pravil Zeman o Babisovi. A vzkazal nejvyssimu statnimu zastupci ze "nema podlehat tlaku verejnosti". Jak mohou lide verit v nezavislou justici, kdyz sam prezident takhle zasahuje do jejiho chodu...
Co se tyce posledni poznamky pana NČ - ja se s panem Peszyńskim setkal dvakrat osobne a musim rict, ze je to chytrej chlap, kteremu zalezi na tom, v jake zemi zije a bude zit. Nechapu, proc ma nekdo potrebu komolit jeho jmeno a mluvit o "odpornem, zaparenem, nehorazne spekatem pupku". Spousta lidi ma problem s nadvahou a neni to vzdycky jejich vina.
Podobne s poznamkou o "luze". Opravdu je nutne urazet lidi jen proto, ze chodi na demonstrace a do prace? smilies/tongue.gif
září 22, 2019 13:19
... : Míša šíša
Milo, hloupé mi připadá, když někdo posuzuje něco, co sám ani neslyšel, ale jen papouškuje komentáře druhých. Slyšela jsi prezidenta, jak a co řekl v celém kontextu? Těžko, viď?
Jinak pro tvou informaci: nemluvím o tom, co Zeman řekl nebo neřekl, ale o tom, že žádnou abolici zatím neudělil a je dost pravděpodobné, že ani neudělí. Takže ten hysterický humbuk je vlastně o ničem. A moje otázka zněla, jak dlouho se to NIC bude ještě přetřásat.

Spíš mě zaráží, že všechna média nebijí na poplach, když reportér veřejnoprávní televizní stanice mluví o Babišovi jako o bývalém premiérovi. A nejednalo se o přeřeknutí, zopakoval to několikrát.
Takže jsou 2 možnosti: reportér buď prodělal lobotomii mozku a ČT už opravdu zaměstnává kdekoho, anebo je něco hodně shnilého ve státě dánském. A pokud platí možnost 2, jakože je to víc než pravděpodobné, tak v případě znovuzahájeni trestního stíhání, by bylo udělení abolice tím jediným správným počinem.
Ovšem nepředpokládám, že ty by ses na to podívala i z této stránky, ačkoli to sama o sobě tvrdíš, že tak činí#.
září 22, 2019 14:08
... : NČ
Píšu jen pravdu, infantilní smajlíku. Vzhledem je ten chudák přímo odpudivej a jméno mu nekomolím, píšu ho česky, jak slyším. Stejně, jako třeba když píšu o fejkňůs nebo o jukónu. Takže brzdi, sokolíku!
Co se týče lůzy, řekl bych, že to je docela výstižný, vzhledem k tomu, že si tam jde zařvat kde kdo, aniž by vlastně věděl, co chce. Jen tak modelově, hypotheticky, by mě skutečně zajímalo, co by ta sebranka dělala, kdyby se splnilo její přání a Zeman s Babišem to položili. Co dál? Nic jinýho, než volby by nepřipadalo v úvahu. Jenže podle současnejch průzkumů by parlamentní volby zase drtivě vyhrál Andrej a na prezidentský volby má slušně našlápnuto J. Soukup. A CO PAK??? DEMISI, DEMISI !?
Tihle chvilkaři nejsou nic jinýho, než nemyslící stádo, v čele s nevyučenym farářem a tisícema nevyučených filozofů, sociologů, politologů, antropologů, bez kterých by se Česko zřejmě zhroutilo.
září 22, 2019 16:03
... : mila1
Míšo,slyšela jsem to celé,co Zeman říkal a dokonce jsem si přečetla i to,co dnes říkal na Blesku. Dokonce jsem si poslechla i to,jak tu abolici vysvětloval Ovčáček.A pořád si dovoluji tvrdit,že president si tohle nesmí v právním státě dovolit.
září 22, 2019 16:26
... : *deeres*
Psi štěkají a karavana jde dál. A jak by rádi svými demonstracemi nastolili u nás nový řád ti různí umělci, aktivisti, politologové, sociologové, biomasy, politici, lobisti, i šlechtici kteří byli odstaveni od koryta.
Náhodou jsem si v knihovně půjčila knihu o Masarykovi. Autorkou, nebo spíše editorkou je Jindřiška Smetanová a jsou to zpracované deníky z pozůstalosti JUDr.Antonína Schenka, který byl skoro čtyřicet let Masarykovým osobním tajemníkem.
Jak si tak v tom čtu, tak je mně jasný, že v politice se vlastně vůbec nic nezměnilo. I tehdy se vynalézavost útoků vedených proti "Hradu" neštítila ničeho. Probíhající boje a polemiky mířily na "Hrad" buď s rafinovanou poťouchlostí, nebo naprosto otevřeně pomlouvaly Masaryka a Beneše.
Je těžké se ubránit dojmu, že v tomto období prudkých politických bojů byl národ rozdělen na dva proti sobě stojící tábory. V národě existovala dost početná vrstva vlivných lidí, u kterých se sympatie nebo antipatie k "Hradu" neutvářely z vlastních názorů a zkušeností. Oni zastávali stanoviska převzatá z druhé ruky, jak jim je nabízely politické strany, církve, tisk, literatura, ale také osoby na čelných místech ve státě. Dnes už málokdo pochopí, jak se slušného člověka dotkly insinuace v listě národně demokratické inteligence, které v polovině dvacátých let Masaryka - stále ještě plného síly a aktivity - odkazovaly do starého železa a nepřímo vybízely k rezignaci.A.Schenk.
Podobnost není jenom čistě náhodná, jenom ty útoky na hlavu státu jsou mnohem obhroublejší.
září 22, 2019 17:22
... : *deeres*
A pořád si dovoluji tvrdit,že president si tohle nesmí v právním státě dovolit.

Jestli to nebude tím, že jsi opět nic nepochopila. A piš, prosím, česky a ne anglicky, česky to je správně už dávno prezident!

září 22, 2019 17:48
... : mila1
Víte, co tady na Kudlance nechápu? Že když má někdo jiný názor než NČ, deeres, Míša a další, tak je osočován, že jen papouškuje něčí názory a nejsou to jeho názory. Že jsou to, jak teď nenápadně napsala deeres, nápady z druhé ruky. No a Ty vaše názory, to jsou názory z první ruky? To jsou ty jedině správné názory, před kterými si my ostatní máme sednout na zadek a obdivně naslouchat? Trošku se kontrolujte, prosím. A přestaňte konečně už s urážením všeho a všech, se kterýma nesouhlasíte - to narážím především na nechutné výpady NČ vůči Minářovi a ostatním. Děkuji.
září 22, 2019 17:52
... : NČ
Už fakt naposled pro mílu. Opakuju:
... co by ta sebranka dělala, kdyby se splnilo její přání a Zeman s Babišem to položili. Co dál? Nic jinýho, než volby by nepřipadalo v úvahu. Jenže podle současnejch průzkumů by parlamentní volby zase drtivě vyhrál Andrej a na prezidentský volby má slušně našlápnuto J. Soukup. A CO PAK??? DEMISI, DEMISI !?
září 22, 2019 18:23
... : *deeres*
Máš pravdu demokracie je moc demokratická a proto ten jediný správný názor je tvůj. Protože alespoň já pro sebe nezavedu autocenzuru, abych se krotila v komentářích, tak bude nejlíp rovnou mně zakázat, co si mám myslet a říkat.
Tak to se nepovedlo ani vládě jedné stran,i tehdy jsem si myslela svoje i když jsem to neříkala vždy nahlas. Že ty zase něco nechápeš, tak to není žádná novinka, to tu píšeš často. Demokracie není dosáhnout svého vyřváváním na náměstí, máme totiž volby, pořád ještě demokratické, pokud nespadne hlasovací web. smilies/grin.gif
Těch dalších, co mají podobný názor jako já, je docela dost a to zřejmě bude důvod, proč Babiš má tolik %, kolik má. Provokace demonstracemi mají zjevně kontraproduktivní dopad, určitě bude víc takových, jako já, kteří Babiše nikdy nevolili, ale teď jsou různými aktivistami a štěknami z ČT tak nahvězdičkovaný, že to tam nakonec hnutí ANO hodí.

září 22, 2019 18:41
... : Bara
derees, souhlasim na 100% s kazdym tvym slovem, napsala jsi to perfektne.....
září 22, 2019 18:59
... : Mikin4
Mas pravdu Milo. Nekteri lide pouzivaji tyhle univerzalni utoky o "papouskovani" pokazde, kdyz jim chybi argumenty. A i pres to, ze se stejny metr da uplatnit i na ne. Nicmene - ja jsem rad ze zde vsichni, (az na jeden nestastny pripad) diskutuji slusne.
A ted k NČ: co by ti lide ktere v zachvatech hnevu titulujes "sebrankou" nebo "luzou" delali kdyby... neni vubec tvoje starost. Ti lide chteji pouze zachovani pravniho statu. To znamena, ze diky sve vysoke funkci nebudou nad zakonem ani ministersky predseda, ani prezident. A ze ti dva budou respektovat jak ustavu, tak rozhodnuti soudu. A ze prezident bude hajit zajmy sve zeme a nikoliv zajmy nejakeho zlocinneho, vychodniho despoty. smilies/sad.gif
Ze se tech demonstraci muze ucastnit "kde kdo", v tom mas nastesti pravdu. Doba kdy mohli komunisticti nebo nacisticti zlocinci vsechno kontrolovat a narizovat je nastesti uz davno pryc. A demonstrantum jde predvsim o to, aby se ty hnusne casy uz nikdy nevratily.
A co se pana Peszinńskeho tyce - ja se prostrednictvim toho cestneho cloveka (ktereho nazyvas "odpudivym chudakem") seznamil se spoustou uzasnych lidi. Jako napriklad Hayato Okamura, Otakar van Gemund, nebo herecka Aña Geislerova. Jako byvaly skaut si asi nejvic rozumim s panem Okamurou. Coz je narozdil od jeho povedeneho bratricka cestny clovek a sakutsky vudce.
A ta urazliva osloveni do "infantilnich smajliku" a "sokoliku" si nech priste laskave pro sebe, ju? Ja te take oslovuji nickem, ktery jsi si sam vybral. I kdyz - par trefnych prizvisek me zrovna napada. smilies/wink.gif
září 22, 2019 19:18
... : polárka
NC
dik za clanek. Pis vic
pana prezidenta Zemana van mohu jen zavidet. nejlepsi prezident co kdy cesko melo. bohuzel my mame ponozkoveho manekyna bez mozku.
září 22, 2019 19:24
... : Míša šíša
Míšo,slyšela jsem to celé,co Zeman říkal a dokonce jsem si přečetla i to,co dnes říkal na Blesku. Dokonce jsem si poslechla i to,jak tu abolici vysvětloval Ovčáček.A pořád si dovoluji tvrdit,že president si tohle nesmí v právním státě dovolit.

Víš, co je tvůj největší problém? Neinformovanost. Právo abolice je dané ústavou, takže prezident si toto v právním státě naopak dovolit může. A to není žádný názor nebo nápad z druhé ruky, ale holý fakt.
září 22, 2019 21:30
... : Mikin4
Jde o to, ze krome pravnich norem existuji i normy eticke. A prezident by je mel dodrzovat jako prvni.
Abolice nebude jiste problem v pripade, kdyz prezident pomuze treba nemocnemu cloveku v pripade, na ktery pravni normy nepamatuji. Vysekavat metodou "ja na brachu, bracha na me" z prusvihu dalsiho vysoce postaveneho politika oplatkou za nejake ustupky z jeho strany, to neni nic jineho nez korupce ci gangsterismus. :-
září 22, 2019 23:28
... : NČ
Jen opakuju, aby to nezapadlo:
-----------------------------
Kamarádka disidentka
Disidentka a prezidentova známá Marta Chadimová dostala v roce 1995 od Havla milost ještě dříve, než soud mohl rozhodnout, zda padělala listiny, aby se v restituci dostala k nemovitostem ve Strahovském klášteře. Havel jí dal milost údajně z humanitárních důvodů. Prý nebyl přesvědčen o její nevině.

Syn kamarádky
Syn olympioniků Josefa Odložila a Věry Čáslavské dostal čtyři roky vězení za to, že otce smrtelně zranil. Ještě než ale Martin Odložil nastoupil za mříže, prezident mu trest prominul. Havel s Čáslavskou byli dlouholetými přáteli, radila mu na Hradě a dostala od něj státní vyznamenání.

Známý cyklista
Ve svém BMW vjel v roce 1992 cyklokrosařský reprezentant Radomír Šimůnek do protisměru a v protijedoucím autě zabil tři lidi. Spekulovalo se o alkoholu, ten se ale neprokázal. Dostal rok a půl vězení, ale už po pěti měsících mu Havel dal milost.
září 23, 2019 03:59
... : Mikin4
Aby to nezapadlo, tak to jinymi slovy zopakuji i ja:
Co maji spolecneho prezidentske amnestie (at uz se jedna o milost pro mladeho Odlozila nebo milost pro vraha Kajinka) s tim, kdyz se spoji prezident s premierem a rukou spolecnou, jako dva mafiani, zehli jeden druhemu prusvihy?
A co maji oplzle urazky kazdeho, kdo se znelibi panu NČ spolecneho se slusnou diskusi, kterou se zde snazi prosadit pani editorka? :-
září 23, 2019 04:19
... : mila1
Míšo,vím co znamená abolice a vím,že je to právo právo prezidenta. Ale Ty asi nechceš chápat,že použít ji v případě obviněného premiéra je vlastně přiznání jeho viny.O tom má rozhodovat soud.
A k NČ - k demokracii patří i právo na vyslovení nesouhlasu s tím, co vláda a Hrad provádějí.
září 23, 2019 05:26
... : Míša šíša
Milo, můžeš konkrétně uvést, co vláda a hrad provádějí?
září 23, 2019 06:29
... : Míša šíša
Abolice = přiznání viny. Zajímavý názor.
září 23, 2019 06:32
... : mila1
Míšo, nezlob se, ale v této diskuzi už pokračovat nechci. Nechci, abys vytrhávala jednotlivá má tvrzení a zesměšňovala je. Máme každá právo nahlížet na věci svým pohledem. Já beru na vědomí Tvou spokojenost se stavem, ve kterém se momentálně naše demokracie nachází, Ty ber na vědomí mou nespokojenost. Vzájemným napadáním to nevyřešíme. To, že tady na Kudlance má větší podporu ta momentálně spokojená polovina, je fakt, který se mne může nelíbit, ale nic s tím neudělám. Třeba to za pár let bude naopak. Přeji pěkný den. smilies/smiley.gif
září 23, 2019 07:31
... : Mikin4
Nasel jsem Milo zajimavy clanek.
https://www.forum24.cz/babis-nasloucha-zemanovi-uvazuje-o-vyraznem-omezeni-poplatku-ceske-televizi/
Zeman se snazi dostat Babise na svou stranu ve svem nejdulezitejsim "projektu". Tedy v umlceni Ceske televize. Babis se jeste porad snazi delat dojem prozapadniho statnika, (co by si pocal bez dotaci, ze?), ale nakonec mu mozna nezbude nic jineho nez se podvolit. Trosky ČT vysilajici proruskou propagandu by podle me mohly znamenat stejny konec demokracie, jaky vidime v te velke zemi na vychode. Kam se Cesko snazi Zeman s takovou pili zatahnout. smilies/sad.gif
září 23, 2019 07:31
... : Míša šíša
Milo, já se vůbec nezlobím, je mi jasné, že konkrétně nic napsat nemůžeš. To jsou jen takové věcné se opakující mantry. Tvoji nespokojenost na vědomí beru, jen mě zaráží, že ti ani nedokážeš pojmenovat, s
září 23, 2019 07:41
... : mila1
Mikine, pokud jsem si něčeho na Babišovi vážila, tak to byla a snad pořád je jeho proevropská a na Západ směřující zahraniční politika. No tak doufejme, že to tak zůstane.
září 23, 2019 07:45
... : Míša šíša
Odkleplo se mi to dříve, píšu na telefonu. Celá věta měla znít, že to ani nedokazes pojmenovat, s cim jsi nespokojená. Prostě jen Babiš/Zeman, a dal téma nejde.
září 23, 2019 07:45
... : Mikin4
Milo, doufejme...
září 23, 2019 07:50
... : *deeres*
Připadá mně ironické, že ti, co brojí proti Zemanovi, zároveň souhlasí se zavedením termínu "předsudečná nenávist". "Předsudečná nenávist" se tak stala trestným činem a čeho se asi tak dopouští demonstranti, když bez jakýchkoliv právních argumentů, dehonestují našeho prezidenta a argumentují jeho zdravím a tím, jak vypadá.
Pro nechápavou jedničku:
Zeman zatím pro Babiše žádnou abolico neudělil, ačkoliv z pozice prezidenta, by to od něho byl regulérní právní krok.
Že nikdo z dnešního demobloku nevykřikoval proti Havlovi, který abolici udělil své kamarádce Chadimové, milionové zlodějce a podvodnici, které na rozdíl od Babiše, byla vina řádně prokázaná.
To bylo hodně neetické, troufám si říct, že přímo sposťárna, ale právo na to prezident měl. Ale byl to Havel, toho jsme "všichni milovali".
září 23, 2019 08:30
... : mila1
Míšo, moc dobře víš, že to tak není. Důvodů, proč jsem nespokojena s vládou, jsem tady už jmenovala hodně. Vadí mi její nezodpovědný přístup k rozpočtu, vyhazování peněz na nesmyslné slevy na jízdném, místo aby se investovalo do škol a vzdělání, zaklekávání na nepohodlné firmy, v poslední době i neochota poskytnout materiály týkající se auditu střetu zájmu od EU senátu i to, že odpovědi na ty audity zpracovávají lidi, podřízení člověku, který je z toho střetu obviněn atd.atd.
Hrad - směřování naší politiky na Rusko a Čínu, postava pana Mynáře bez prověrky a jeho kauzy, sprosté výpady prezidenta vůči novinářům atd.atd. A mohla bych pokračovat. Ale už opravdu nechci, vše tady bylo xkrát zmíněno a vy jste to posměšně shodili a usnesli jste se, že vše je v pořádku a že takto jste spokojeni. Já nemám sílu se s vámi přetahovat, jsem z toho unavená, je mi líto energie, kterou tady vynakládám a výsledkem je pak výsměch. Měj se fajn.
září 23, 2019 08:34
... : *deeres*
Důvodů, proč jsem nespokojena s vládou, jsem tady už jmenovala hodně.

Ne, nejmenovala, zatím to byly jenom tvoje osobní antipatie. Důvody, které si zde uvedla jsou závažné, ale demonstrací je do země nezadupete. Zvítězit nad Babišem a Zemanem se dá jenom volbami a u té příležitosti se ptám, stejně, jako NČ, koho tedy volit, aby pracovali ve prospěch svých voličů a neprodávali svůj národ za jidášský groš. Stejně tak, jako nynější vláda, se rozhazovačně a ve svůj osobní prospěch chovala vláda Havlova i Klausova.
Doporučuji si přečíst rozhovor s Čestmírem Řandou na PL. "Západ se bál našich výrobků." A tak jsme tu všechno zlikvidovali, rozkradli a rozdali a šli jsme tak daleko, že jsme si prodali i vlastní vodu.
září 23, 2019 09:43
... : NČ
Ono to je, Deer, zbytečný. Ti, co nechtějí ty dnešní dva nejvyšší, ti nevědí, koho by chtěli. Snad jedině Havla, anebo jinou pohádkou bytost. Budou jen ječet "toho ne, toho taky ne, toho taky ne!" Jistě i přehoděj nějaký jména, to zase jo. Ale má některej z "jejich" jmen skutečně reálnou šanci? Vědí o něm ještě něco víc, než, že by moc rád prezidentoval / premiéroval a že není Putlerovec a Ovaroid? No jistěže nevědí. Kde by se to taky dozvěděli, když jim ještě ČT neřekla, kdo je ten správnej? (Např. co vědí třeba o Jourový? Nebo, co věděli Slováci o Čaputový?
No nic, však za dva roky zase přiletí Švejnar ...
září 23, 2019 13:29
... : Mikin4
No vidis Milo, nakonec ti bylo vysvetleno i to, co jsi ty sama napsala nebo nenapsala. smilies/wink.gif
Ja vidim problem v nedostatku kritickeho mysleni, o ktere hodne lidi starsich generaci obralo 40 let komunisticke diktatury.
Pokud tolika lidem nevadi, ze si politik koupil dva nejvetsi deniky aby mohl manipulovat verejnym minenim a ze pohadkove zbohatnul diky vlastnim zasahum do hospodarstvi, ktere prosadil napred jako ministr financi a potom jako premier, pak jim ani nedojde, ze ty majetky a penize na jeho kontech jsou ukradene z jejich vlastnich kapes. O tom, ze si zadny politik v demokraticke zemi nemuze dovolit ovlivnovat vysetrovani svych vlastnich zlodejen uz ani nemluvim.
No a pokud jim nevadi ze udajne vlastenecky prezident kope namisto za svou vlast vyhradne za dve vychodni velmoci, uveri snadno i tomu, ze jeho sportovni vykon nad korunovacnimi klenoty byl nasledek virozy a nikoliv pitky na ambasade byvalych okupantu. Ani to, ze na te ambasade pracuje 3x vice "diplomatu" nez je zvykem.
Podle me by byla dobrou prezidentkou treba pani Nemcova a premierem nekdo mlady, treba z Piratu. Nekdo, kdo by konecne rozbil ten zacarovany kruh byvalych komousu z prognostaku, agentu STB a oligarchu, kteri se na ne napojili.
Ja myslim, ze to ti mladsi kteri umi jazyky a znaji svet v budoucnosti zvladnou. Proto ta nevrazivost starych struktur vuci nim.
Jedine z ceho mam strach je Zemanovo tazeni proti mediim, predevsim proti Ceske televizi. Kdyby se tohle povedlo, mohla by nakonec vzniknout stejna diktatura jako treba v Rusku. Bez realne moznosti na zmenu.
září 23, 2019 18:10
... : *deeres*
Ani drahý brejle ze zlodějky rohlíků inteligentu neudělaj´, smilies/cheesy.gif
září 23, 2019 18:42
... : NČ
Taky mě to pobavilo. A nejen to …..
září 24, 2019 05:00
... : Míša šíša
Jak taková blbost může vůbec někoho napadnout, že jo.
září 24, 2019 07:26
... : NČ
Hm. To ta televize.
září 24, 2019 08:15
... : Mikin4
Rohlíky, Čapák, Agrofert, все ровно.
Jak znamo, byvaly komunista nebo byvaly STBak je neco jako byvaly cernoch. smilies/wink.gif
září 24, 2019 16:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]